Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pilsen - o le aganuu nofoaga autu ma le taulaga o pia i le Czech Republic

Pin
Send
Share
Send

Plzen, Czech Republic e le gata o se taulaga lauiloa turisi, ae o le nofoaga faʻatulagaina o le atunuʻu, lea na faʻaigoa ai le igoa i le lalolagi lauiloa Pilsner pia. O le numera tele o pia faleʻaiga, fale mataaga pia ma manogi oona o le malt o le a le faʻatagaina oe galo o oe o i se tasi o sili pia taulaga i Europa. Peitai, o nei mea mamao ese mai uma mataaga e mafai ona mimita ai lenei nofoaga. E te fia iloa auiliiliga? Faitau le tala!

Faʻamatalaga lautele

O le tala faasolopito o le taulaga o Pilsen i Bohemia na amata i le 1295, ina ua faatonuina e le tupu pule le fausiaina o se olo i le gutu o le Beronuka vaitafe. Moni, e oʻo lava i lena taimi, i mafaufauga o Wenceslas II, o se fuafuaga na matua e fausia se taulaga tele e mafai ona tauva ma Prague ma Kutná Hora. E tusa ai ma le poloketi, lea na faia e le tupu lava ia, o le ogatotonu o le nofoaga fou o le a avea ma se tele eria, mai lea tele auala liliu ese i itu uma. Ma talu ai na latou tu i le tulimanu o 90 ° ma tutusa i le tasi ma le isi, o kuata uma o Plzen mauaina se manino sikuea foliga.

I le i ai o le tele o poto masani i le fausiaina pisinisi, Vaclav II na faia mea uma ina ia ola ai i le taulaga sili atu le mafanafana i le mafai. Ma talu ai o le mea moni na tu Pilsen 85 km mai le laumua Czech ma tu i le fetaulaʻiga o taua fefaatauaiga auala, na atiina ae toaaga ma e leʻi umi ae avea ma taua alamanuia, pisinisi ma aganuu nofoaga autu o West Bohemia. Moni, o le auala lea e te vaʻai ai nei i lenei 'aʻai.

Vaaiga

E ui lava i le mea moni o le tele o faʻamanatuga fausaga a Pilsen na faʻaleagaina i le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi, e tele mea e vaʻaia iinei. O fale anamua na teuteuina i frescoes ma atisi ata, o vaipuna e le masani ai e teuteuina ai paka ma auala o le taulaga, o faʻatagata matagofie o loʻo tuʻufaʻatasia i le ogatotonu o le tele o sikuea ... Plzen e matagofie, mama, fou ma mafanafana. Ma ia e mautinoa i lenei mea, tatou o e savalivali i totonu o sili ona taua nofoaga.

Lotoa o le Republic

Amata lau suʻesuʻega o mea autu mataʻina o Plzen i le Czech Republic mai Republic Square, o se lapoʻa medieval sikuea o loʻo tu i le fatu o le Old Town. Na aliali mai i le seneturi lona 13 i luga o le tulaga o se fanua maliu anamua, na vave ona avea ma nofoaga sili ona tele faʻatau. O loʻo faʻatau atu pea iinei pia, pia, keke, sisi ma isi oloa. I se faʻaopopoga, o tuʻuaga masani a Czech, aso malolo ma faʻafiafiaga e faia iinei i tausaga uma.

Leai se mea e te vaʻai ai tatau i nofoaga lata mai o le Square Square, o loʻo fai ma sui o le taulaga tele, fale mananaia matagofie ma fale mataaga o monster ma papeti. O le tuʻufaʻatasiga na faʻamaeʻaina e ni vaipuna auro e le masani ai o loʻo faʻaalia ai faʻailoga iloga o le taulaga ma le lauiloa Plague Column, na fausia e faʻamanatuina ai le manumalo ile faʻamaʻi mataʻutia.

Falesa o St.Bartholomew

I le ata o Pilsen i le Czech Republic, o le isi taua taua faʻasolopito iloga na maua - o le Katedral o St.Bartholomew, o lona fausiaina na amata mai le 1295 i le 1476. O le autu teuteuina o lenei fausaga mea faitino o se tumutumu tumutumu, lea na mauaina le ulutala o le maualuga maualuga i le atunuʻu.

Ma o loʻo iai foʻi le potu faʻamatau, e faʻaauupegaina i le maualuga o le 62 m. Ina ia e aʻea i luga, e tatau ona e manumalo i le silia i le 300 sitepu.

I se faʻaopopoga, i le malologa o le fatafaitaulaga tutotonu o le St Bartholomew's Cathedral, oe mafai ona vaʻaia le faʻatagata o le Taupou Maria, na faia e se tauaso tagata faʻatagata ma umiaina vavega. O faʻatusa o agelu na teuteuina le puipui lattice o le falesa tele e tatau ona faʻaititia tele i ai. Latou fai mai o tagata uma e tago i nei faʻatagata e mo le laki tele. Tagata tafafao maimoa vave talitonu i lenei, o lea e masani lava ona i ai se laina umi i le lattice ma agelu.

Pilsner Urquell Brewery

Mo i latou e le iloa le mea e vaʻai ai i Pilsen i le 1 aso, matou fautuaina le asiasi i le fale pia o loʻo tu i le itu taumatau o le vaitafe. Radbuza. Avanoa i le teritori e faʻatagaina i le naʻo le taʻiala. O le polokalama umi 1.5 itula ma aofia ai se masani ma le tele o fale gaosi fale.

O le maimoaga a le Pilsner Urquell e amata i le nofoaga autu mo turisi, na fausia i le 1868. I le faʻaopoopoina i faʻamatalaga laupapa faʻamatalaina e uiga i le talaʻaga o Plzeský Prazdroj, o iinei e mafai ai ona e mauaina toega o se aʻoga pia anamua ma faʻalogo i le tele o tala matagofie.

Le isi, o le a e asia ni fale faʻatulagaina teuteuina i sitaili eseese. I le Hall of Fame o loʻo i ai nei, e mautinoa o le a tuʻuina atu ia oe uma tusi pasi ma faʻailoga, faʻatasi ai ma se ata e tuʻuina atu ia Pilsner Urquell.

O le isi aitema i luga o le polokalama o le fale fagu. Lenei oe mafai ona matamata i galuega a masini e gaosia sili atu ma le 100 afe fagu pe a ma le 1 itula. Ma i le iʻuga, o loʻo i ai potu e teu ai paelo ma ituaiga pia eseese. E faʻaiʻu le savali ile tofo inu. A maeʻa lena, oe tatau ona vaʻai i totonu o le faleoloa meaalofa.

  • O le fale gaosi Pilsner Urquell o loʻo tu i U Prazdroje 64/7, Pilsen 301 00, Czech Republic.
  • O le umi o le savaliga e 100 minute.
  • Ulufale - 8 €.

Itula faigaluega:

  • Aperila-Iuni: i aso uma mai le 08:00 i le 18:00;
  • Iulai-Aukuso: i aso uma mai le 08:00 i le 19:00;
  • Setema: aso uma mai le 08:00 i le 18:00;
  • Oketopa-Mati: i aso uma mai le 08:00 i le 17:00.

Pilsen Falepuipui Faʻasolopito

Faʻatasi ai ma vaaiga sili ona taʻutaʻua o le taulaga o Pilsen i le Czech Republic o nofoaga tuai na tu tonu i lalo o le Old Town ma eli i tua i le 14-17 seneturi. E ui lava i le mea moni o le aofaʻi umi o nei labyrinths e 24 km, naʻo le muamua 700 m e tatala mo asiasiga.

Ae ui i lea, e mafai ona e taunuʻu atu i ai ma na o le toʻatele tagata tafafao maimoa e oʻo atu i le 20 tagata.

O le falepuipui o talafaʻasolopito anamua o loʻo iai le selau o galley, crypts ma ana, lea na avea ma fale teu oloa ma avea o se sulufaʻiga mo tagata o le nuʻu. I se faʻaopopoga, sa i ai sapalai vai ma suavai lafoai e mautinoa ai le ola o le taulaga atoa. I aso nei, o le Plzen Historical Underground o se nofoaga lauiloa turisi e faʻailoa mai ai mea lilo autu a Plzen anamua.

  • O le taulaga catacombs o loʻo tu i Veleslavinova 58/6, Pilsen 301 00, Czech Republic.
  • E 50 minute le umi o le maimoaga ma e faʻatautaia i gagana e 5 (e aofia ai ma Lusia). Le eleele i lalo o le eleele e tatalaina i aso uma mai le 10.00 i le 17.00.

Tau ulufale ulufale:

  • O se vaega o le kulupu - 4.66 €;
  • Tiketi a le aiga (2 tagata matutua ma oʻo atu i le 3 tamaiti) - 10.90 €;
  • Aʻoga vasega - 1.95 €;
  • Vitio taiala tau - 1.16 €;
  • Taamilosaga i fafo atu o itula ofisa - 1.95 €.

I luga o se tusi! O le auala pasi i le loloto o 10-12 m.O le vevela iinei e tusa ma le 6 ° C, o lea aua le galo e aumai ofu mafanafana ma oe.

Techmania Science Center

Vaʻai i le ata o le taulaga o Pilsen, oe mafai ona vaʻai i le faatosina ese mai. Lenei o le Techmania Saienitisi Center, tatalaina i le 2005 e le soʻotaga taumafaiga a saienitisi mai le Iunivesite o West Bohemia ma sui o le Škoda taʻavale popolega. I luga o le teritori o le ogatotonu, lea na nofoia 3 afe sikuea mita. m, e oʻo atu i le 10 faʻaaliga tuʻuina atu i taua saienitisi ma faʻatekinolosi mauaina. Nei na o ni nai o latou:

  • "Edutorium" - e tusa ma le 60 fesoʻotaʻiga masini e faʻamatalaina le aano o nisi faʻagaioiga tino. E i ai le masini e faia ai le kiona moni, o se masini e faʻaalia ai le natura o tioata malamalama, ma isi masini tulaga ese;
  • "TopSecret" - na faia mo talavou fiafia i Sherlock Holmes, faʻapitoa mo le tele o togafiti sipai, faʻailoga lilo ma metotia o faʻasaienisi faʻapitoa;
  • "Škoda" - o loʻo taʻu mai ai le tala faʻasolopito o le kamupani taʻavale.

Tusa lava poʻo le a le faʻasaienisi talaʻaga, o faʻamatalaga uma e faʻaalia i se auala faigofie, o lea o le a fiafia ai Tehmania e le gata mo tagata matutua, ae faʻapena foʻi mo tamaiti. Ma le isi, e mafai ona e asia le 3D paneta ma taʻalo i taʻaloga taʻaloga.

Techmania Science Center o loʻo tu i: U Planetaria 2969/1, Pilsen 301 00, Czech Republic.

Faʻasologa:

  • Mon-Fri: mai le 08:30 i le 17:00;
  • Sat-Sun: mai le 10:00 i le 18:00

Asiasi tau:

  • Faʻavae (ata ma faʻaaliga) - 9.30 €;
  • Aiga (4 tagata, o se tasi o latou e tatau ona i lalo o le 15 tausaga le matua) - 34 €;
  • Vaega (10 tagata) - 8.55 €.

Le Sunako Sili

O vaaiga a le Plzen e aofia ai le tele o fausaga o fale, o le sili ona taʻutaʻua o le Great Synagogue. Fausia i tua i le 1892, o se tasi o le tolu sili ona tele lotu fale i Iutaia. E tusa ai ma faʻatusatusaga o taʻitaʻiala i le lotoifale, e mafai ona ofi i le taimi e oʻo atu i le 2 afe tagata.

O le tusiata fale o le malumalu tuai a tagata Iutaia, o loʻo tu latalata ile Opera House, e tuʻufaʻatasia ai elemeni o sitaili eseese - Romanesque, Gothic ma Moorish.

I le aluga o tausaga, sa maoaʻe le sao mai o le Sunako Sili i le tele o mea na tutupu i le talafaasolopito, e aofia ai ma le Taua Lona Lua a le Lalolagi. I le taimi nei, e le gata o sauniga o loʻo faia i lona fale, ae faʻapena foʻi faʻafiafiaga gaioiga. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le faʻaaliga tumau "tu ma agaifanua a Iutaia".

  • O le Sunako Sili, o loʻo tu i Sady Pětatřicátníků 35/11, Pilsen 301 24, Czech Republic.
  • Tatala mai le Aso Sa e oʻo i le Aso Faraile mai le 10:00 i le 18:00.
  • Ulufale fua

Fale mataaga

Tagata tafafao maimoa fiafia i mea e vaʻai i Pilsen ua fautuaina e asiasi i se isi manaia tosina - le Brewery Museum, faʻavaeina i le 1959. Nofoaga i se tasi o fale o le Old City, na ia suia ona foliga sili atu ma le sefulu ma le lua taimi. Peitaʻi, afai e te vaʻavaʻai totoʻa i totonu teuteuga, fale malt ma potu fogafale lua, o le a e maitauina o le fale mataaga i aso nei o loʻo tu i luga o le faʻafanua o se fale anamua faʻasolopito.

O le polokalame mo tagata tafafao maimoa mai i fafo e aofia ai le maimoa i potu sa masani ona fai ai le pia, o le masani ai ma le faʻaaliga o mea fai anamua, mea faigaluega ma mea faigaluega na faʻaaoga i le gaosiaina o le vai inu, faʻapea foʻi ma le malaga i se cafe, o lona atemosifia e pei o fale pia i le faʻaiuga o le 19 senituri.

  • O le Brewery Museum i Pilsen e mafai ona maua i Veleslavinova 58/6, Pilsen 301 00, Czech Republic.
  • O le faʻalapotopotoga e tatalaina i aso uma mai le 10:00 i le 17:00.
  • O le ulufale ulufale o le 3.5 €.

Fale manu

Afai e te filifili e vaʻaia mataaga o Pilsen i le aso e tasi, aua neʻi galo e vaʻai i le taulaga zoo, faʻavaeina i le 1926. O le taimi nei, o loʻo aofia ai sili atu i le 6,000 manu o nonofo i fafo avanoa ma vavaeʻese mai tagata asiasi naʻo le tele o vai.

E tele isi mea e sosoʻo ma le pa manu - o se faʻatoʻaga tuai, o se dinopark, e te vaʻaia ai le aofaʻi o dinosaurs, ma se togalaau faʻatoʻaga e 9 afe o laʻau eseese.

O le Zoo Plzen o loʻo i Pod Vinicemi 928/9, Pilsen 301 00, Czech Republic. Tatalaina itula:

  • Aperila-Oketopa: 08: 00-19: 00;
  • Novema-Mati: 09: 00-17: 00.

Tau tiketi:

  • Aperila-Oketopa: matua - 5.80 €, tamaiti, penisiona - 4.30 €;
  • Novema-Mati: matua - 3.90 €, tamaiti, penisiona - 2.70 €.

Nofoaga

I le avea ai o se tasi o taulaga tele i sisifo o Bohemia, ua ofoina atu e Pilsen le tele o mea e nonofo ai - mai fale talimalo ma fale talimalo i fale mautotogi, fale tetele ma faletalimalo faʻapitoa. I le taimi e tasi, o tau mo mea e nonofo ai iinei e tele taimi e sili atu ai le tau nai lo le taulaga lata mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potu lua i le faletalimalo tolu-fetu e tau ai le 50-115 € i le aso, ae afai e te manaʻomia, e mafai ona e mauaina sili atu filifiliga faʻatatau - 25-30 €.


Meaai paleni

O le isi uiga taua o le taulaga o Pilsen i le Czech Republic o le tele o filifiliga o faleʻaiga, faʻamau ma faleʻaiga e mafai ai ona e tofoina ipu masani a Czech ma tofoina le pia moni a Czech. O tau e tau taugofie. Ma:

  • 'aiga aoauli poʻo le afiafi mo le tasi i se faleʻaiga taugofie o le a tau ai le 12 €,
  • vasega tutotonu vasega - 23 €,
  • combo seti ile McDonald's - 8-10 €.

I se faʻaopopoga, e mafai ona faigofie ona e mauaina faleʻaiga ma Saina, Initia, Metitirani ma Iapani kuka, faʻapea foi ma vegetarian ma masani meaai menus.

I luga o se tusi! Afai e te manaʻo e sefe a outou meaʻai, aloese mai nofoaga lauiloa turisi. Sili alu i le alu i totonu - o loʻo iai faleʻaiga a le aiga e sili atu ona lelei tuʻutuʻuga.

Faʻafefea ona e alu i le taulaga mai Prague?

Afai e te le iloa pe faʻafefea ona e alu atu i Prague i Pilsen na o oe, faʻaaoga se tasi o auala o loʻo lisi atu i lalo.

Metotia 1. I le nofoaafi

O nofoaafi mai Prague i Pilsen e tamoe i aso uma mai le 05:20 i le 23:40. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai uma tuʻusaʻo vaʻalele ma fesiitaʻiga i Protivin, Beské Budejovice poʻo Beroun. O le faigamalaga e amata mai le 1.15 i le 4.5 itula. O le tau o le ticket i le va o le 4 ma le 7 €.

Metotia 2. E ala ile pasi

Afai e te fiafia ile faʻafefea ona sau mai Prague i Pilsen e ala i femalagaaʻiga lautele, vaʻai pasi o loʻo ia vaʻaia nei.

IgoaFilifili le nofoaga i PragueTaunuu i le nofoaga i PilsenTaimi o malagaTau
Flixbus - faia ni malaga tuusao i le aso (mai le 08:30 i le 00:05).

O pasi e i ai Wi-Fi, faleuila, lago. Oe mafai ona faʻatau meainu ma meaai mama mai le avetaʻavale.

O le nofoaga autu pasi "Florenc", o le nofoaga autu o nofoaafi nofoaga, o le pasi pasi "Zlichin".Nofoaga tutotonu pasi, fale mataaga "Alefa" (latalata i le nofoaafi nofoaga).1-1.5 itula2,5-9,5€
SAD Zvolen - tamoʻe i Aso Gafua ma Aso Faraile amata ile 06:00"Florenc"Tutotonu pasi pasi1,5 itula4,8€
RegioJet- e faʻatinoina ni vaʻalele se 23 i le aso ma le va o le 30-120 minute. Muamua o le 06:30, o le mulimuli i le 23:00. O nisi o pasi o lenei vaʻalele o loʻo tautuaina e tagata malaga. Latou te tuʻuina atu i tagata pasese ni nusipepa, tagata taʻitoʻatasi e tago i sikuea, lago, leai se tau e inu ai ma inu malulu, Initaneti uaealesi O pasi e aunoa ma se tautua o le a ofaina ai oe vai vai ma pulou. Oe mafai ona suia pe toe faʻafoi se tiketi e le sili atu ma le 15 minute ae e te leʻi alu."Florenc", "Zlichin"Tutotonu pasi pasiPe tusa o le itula3,6-4€
Eurolines (French paranesi) - e tamoʻe i aso uma i luga o le Prague - Pilsen auala, ae e eseese auala:
  • Aso Gafua, Aso Gafua, Aso Lua - 1 taimi;
  • Aso Lua - 2 taimi;
  • Wed, La - 4 taimi;
  • Aso Faraile - 6 taimi.
"Florenc"Tutotonu pasi pasi1.15-1.5 itula3,8-5€
ADSAD autobusy Plzeň - faia 1 le aso solaaga (i le 18:45 - i le Lulu, i le 16:45 - i isi aso)"Florenc", "Zlichin", nofoaga o le metro "Hradcanska"Tutotonu pasi pasi, "Alefa"1-1.5 itula3€
Arriva Střední Čechy - e naʻo Aso Sa e tamoe ai."Florenc", "Zlichin"Tutotonu pasi pasi, "Alefa"1,5 itula3€

Faasologa ma tau i luga o le itulau e mo Me 2019.

I luga o se tusi! E mafai ona maua faʻamatalaga auiliili luga o le upega tafailagi www.omio.ru.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

I le iuga, o se lisi lenei o fiailoa mea moni e mafai ai ona iloa lelei lenei 'aʻai sili atu:

  1. I le taulaga o Pilsen, o loʻo i ai masini faʻatau ma pia tuʻugamau moni i laʻasaga uma, ae e mafai ona e faʻatauina peʻa iai sau tusifolau poʻo seisi pepa faʻamaonia le faʻailoga o le tagata faʻatau. Mo lenei, scanners faʻapitoa faʻapipiʻiina i masini, lea, i le mea moni, faitau le faʻamatalaga saunia;
  2. E le aoga le aveina o taʻavale i nofoaga faitele e aunoa ma se pasese pe toe tuʻi foi - o le toʻatele o tagata suʻesuʻe e o mai ma leoleo, ma e toeititi lava a le mafaia ona fuafua i latou i fomu;
  3. O le faʻatauina o meaʻai i Pilsen e tatau ona faia seʻia oʻo i le 9 i le po - i lenei taimi toeititi lava faleoloa uma i le taulaga latalata. Pau lava le tuusaunoa o le Tesco Shopping Center - e tatala seʻia oʻo i le vaeluaga o le po;
  4. E ui lava i le mea moni o Pilsen o se tasi o sili ona asia 'aʻai i le Czech Republic, o le turisi vaega uluolaola naʻo i le taumafanafana. Ae o le taunuʻu mai o le taumalulu mea uma iinei na ona mate lava - o auala na faʻafuaseʻi, ma o le autu vaʻaiga o le taulaga ua tapunia "seia sili atu taimi";
  5. Uma ituaiga o oloa e masani ona faia i luga o le autu taulaga sikuea - Eseta, Kerisimasi, Aso o Valentine, ma isi;
  6. O le isi mea manaia a lenei nuʻu o fale felanulanuaʻi o loʻo valiina i paolo paolo filemu.

Pilsen, Czech Republic o se taulaga matagofie ma manaia ma lona lanu pupula. Ina ia faʻamalieina atoatoa i le siʻosiʻomaga tulaga ese, oe tatau ona faʻaalu ia le itiiti ifo ma le 1-2 aso iinei. Faʻaputu au ato - fiafia le malaga!

Vitio savali faataamilo i le taulaga o Pilsen.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: RSA Band Samoa - Aganuu Samoa Official Lyric Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com