Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meldonium - o le a lea? Faʻataʻitaʻiga pepelo i Rusia ma le lalolagi

Pin
Send
Share
Send

O le fesili pe o le a le Meldonius, e fiafia tele i ai le toʻatele, ina ua maeʻa le isi tala faʻaletonu i faʻataʻitaʻiga o le toto. O le a ou faʻailoaina oe i le vailaʻau ma mafaufau i le faigata o lona faʻaaogaina - faʻailoga, faʻafitauli ma metotia.

Meldonium o se metabolic soʻosoʻo atinaeina i Latvia i le 1980s, lea masani ai le malosi gaʻoina o sela faia i ischemia po o hypoxia. Faʻaaoga e teteʻe ai faʻamaʻi fatu, puipuia le faʻamaʻi fatu ma angina pectoris. I le 2012, na aofia ai le vailaʻau i le lisi o vailaʻau tatau. Ia Ianuari 2016, na faaaofia ai e le World Anti-Doping Agency le vailaau i luga o le lisi o mea faasaina.

Ivars Kalvins, o le na faia le meldonium, na ia taʻua o lona mafaufau e faʻamautinoaina le taumafaina o le okesene, ma o le iʻuga o sela i le tino e maua ai le malosi i tulaga o le itiiti ifo o le okesene.

I le va-Soviet avanoa, meldonium o loʻo manaʻomia tele le manaʻomia. E sili ona taʻutaʻua ile au afeleti faʻapolofesa, ona e mafai ai e le tino ona fetuʻunaʻi ile tele o avega ma faʻavavevave le toe faʻaleleia e aunoa ma le faʻateleina ole malosi ole tino.

I le amataga o le 2015, na aliali mai ai le meldonium i luga o le lisi o vailaʻau e le o manatu e fai ma vailaʻau, ae i malae taʻaloga, o loʻo tofotofoina ai lo latou i ai i le toto. I le tautoulu o le tausaga lava lea e tasi (na amata faamamaluina le tapu ia Ianuari 1, 2016), sa i ai o ia i le lisi o vailaau faasaina mo le faaaogaina e tagata taaalo, tuufaatasia e le World Anti-Doping Agency.

Faʻatatau ile faʻavasegaina ole taimi nei, ole meldonium ole homone male metabolic modulator. Na lipotia mai na maua e tagata atamamai faamaoniga o le faaaogaina o le vailaau e tagata afeleti e faaleleia ai le faatinoga. Fai mai le tufuga o le vailaʻau, o le suʻesuʻega o le suʻesuʻega e le faʻavaeina faʻasaienisi, ma o le faʻasa o se taumafaiga a tagata tauva e maua ai le carnitine.

Faʻafefea e Meldonium doping galue mo tagata afeleti

Meldonium o se faʻavae faʻavae o le β-butyrobetaine, o se vailaʻau o loʻo i ai i le tino o loʻo i ai se aafiaga lelei i le malosi metabolism ma faʻaosofia ai le tino sisiva. Ua maua faʻaoga i taʻaloga, talu ai e faʻateleina ai le tumau o le tino i le taimi o toleniga ma fesoasoani e faʻafetauia le mafaufau popole i taimi o tauvaga. Sei o tatou vaʻavaʻaia latalata i le mataupu faavae o gaioiga o meldonium doping.

  • Pe a fai o le tino e masani ona faʻaauau pea i le faʻaletonu o le tino ma le mafaufau, e pulea e le meldonium le paleni o le okisene tilivaina ma le taumafaina. O lenei mafuaʻaga ona o le faʻaosofia o metabolic gaioiga, lea e maua ai le malosi ma le faʻaititia o le okesene.
  • Ona o le mamafa avega, o le tino ua vave ona mou atu le malosi ma le malosi. Faʻafetai i le meldonium, o le tagata afeleti e feagai ma aʻoaʻoga titanic, faʻaalu faʻatauina le okesene ma toe faʻafoʻi le sapalaiina o le malosiʻaga faʻatele vave.
  • Meldonium faatelevaveina le feaveaia o popole popole, o se taunuuga, o le galuega o maso maso ua faatelevaveina. O le vailaʻau faʻatagaina oe e faʻaaoga le mafai o le tino i le maualuga ma e faigofie atu ona onosaia faʻaletino ma le popolevalevale. E sili ona aliali mai pe a pamu maso e se tagata.
  • I le taimi o toleniga, o le tele o le malosi e faʻaaluina, o le aofaʻi o gaʻo gaʻo i sela ua faʻaititia. Faʻafetai i le mildronate, sela faʻafetaui i le le lava o gaʻo gaʻo ma ola i tulaga lea e leʻo aʻoaʻoina feoti feoti.
  • I le taimi o le tauvaga, o le tagata afeleti o le tino ua faʻaalia foi i le neuropsychic popole. Mildronate saunia neula sela mo mafatiaga. I le taimi e tasi, o le tagata afeleti tausia se mafaufau manino ma sili ona lelei tino foliga.
  • O le uiga eseʻese auala o gaioiga i luga o le tino faʻatagaina meldonium e maua ai le faʻaoga i le taua faasaga i faʻamaʻi eseese. E faʻaaogaina e tagata soifua maloloina e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga.
  • O le metabolic vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻaleleia ai le momoliina o le suka i sela. O le masani sapalai o le malosi i le fatu maso ma faiʻai o loʻo faʻatinoina e oʻo lava i tulaga o le maualalo le suka i le toto.

Meldonium maua ai se faʻaosofia aafiaga i luga o le tino - mafaufau faʻatelevave, manatua faʻaleleia atili, dexterity o gaioiga faʻateleina, ma teteʻe atu i mea leaga mafua ai faʻateleina.

Afai i le taimi o toleniga poʻo tauvaga e le mafai ona faʻatumu le toto i le okesene ma maua ai le tino ma le malosi, sela ola na o le ala i le saʻo faʻaaogaina o avanoa sapalai.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o meldonium

Soʻo se vailaʻau e i ai aʻafiaga ma faʻafitauli. O le aʻafiaga o vailaʻau oona e tele lona aafiaga i meaʻai, aua e mafai e oloa ona faʻaleleia pe faʻaititia le aoga o togafitiga. O le tele o taimi, e aliaʻe faʻafitauli mai le sese o metotia.

O le a ou mafaufau i faʻatonuga mo le faʻaaogaina o meldonium mo maʻi eseese. Ae e te leʻi aveina le vailaʻau, ia mautinoa ia faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

  1. Faʻafitauli o le gasolo o le mafaufau... I le taimi ogaoga vaega, 0.5 g e faʻaumatia i aso uma.O le faʻagasologa o togafitiga e tasi le masina.
  2. Faamai fatu... I lenei tulaga, meldonium o se elemeni o faigata togafitiga. Ave 500 mg i aso uma. O le tui i aso uma e masani ona vaevaeina i lua tui. Ono vaiaso o le sili togafitiga vaitaimi.
  3. Cardialgia... Ave 500 mg i aso uma. Cardialgia e le o se tutoʻatasi faʻamaʻi, ae o se iʻuga o se pathological gaioiga. E tasi le masina ma le afa e faʻaleleia ai le faʻafitauli.
  4. Faʻalavelave faʻafitauli... O le tui i aso uma o le 500 mg, o le umi o togafitiga e tasi le masina. E faʻatoa faʻatagaina se vasega faʻasolosolo pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  5. Ova le mafaufau ma le tino... Tagata afeleti ave le vailaʻau 0.5 kalama i le aso mo le lua vaiaso. O isi taimi e toe faia ai le togafitiga pe a maeʻa le luasefulu tausaga.
  6. Le inu ava malosi... A saili se tagata e taofi le inu, ua fautuaina mo ia e inu meldonium fa fa i le aso, 500 mg, i lalo o le vaʻavaʻaiga a se fomaʻi, mo le vaiaso.
  7. Faʻamaʻi pipisi... E tui le vailaau. O le metotia ua fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaʻia ai o le tagata maʻi tulaga ma le vaega o le faʻamaʻi.
  8. Toleniga ma tauvaga... Faʻataʻalo taʻaloga faʻaaogaina 0.5 kalama faʻalua i le aso aʻo leʻi aʻoaʻoina. O le gasologa o togafitiga i le sauniuniga vaitaimi o 2 sefulu tausaga, i le taimi o le tauvaga - tasi le sefulu tausaga.

E faʻasa ona inu le Mildronate ma le faʻateteleina ole mamafa ole intracranial, ile taimi ole maʻi ma le taimi o lactation. O le lisi o faʻafitauli e aofia ai foʻi le maualuga o le lagona.

E tutusa Meldonium ma Mildronate?

Meldonium o se vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism ma maua ai le tino i le malosi i le sela ma isi mea o le tino. Tolu fuataga fomu o loʻo faʻatau atu nei:

  • Capsules;
  • Siope;
  • Tali tui.

O lisi lisi o fuataga e faʻavae i luga o le vailaʻau malosi meldonium, o fefaatauaiga igoa o Mildronat, Mildrocard, Cardionat, Midolat, THP.

Tagata taʻalo faʻaleaogaina mo meldonium i Lusia ma le lalolagi

Meldonium e le i mafaufauina o le faʻaopopuina mo le toeititi 50 tausaga, seʻia oʻo i le 2016. E oʻo mai ia Mati 11, 2016, e toʻa 60 tagata taʻaʻalo na faʻataʻitaʻia le lelei mo faʻataʻitaʻiga o le totoina.

O le vailaʻau na ave e Maria Sharapova, o se tagata taalo tenisi Rusia ma tele siamupini o le lalolagi. O le lisi o tagata taʻaalo a Lusia na taʻusalaina i le faʻaaogaina o le meldonium e aofia ai le taʻavale uila o Vorganov, o le tagata taalo volipolo o Markin, o le sikater Kulizhnikov, o le skater Bobrova.

Tagata taʻalo mai isi atunuʻu na latou ioeina foʻi le faʻaaogaina o Mildronat ia Mati 2016: Iukureini biathlete Abramova ma le biathlete Tishchenko, tagata tamoʻe mai Aitiope o le marathon Negesse, Suetena ma Take i le ogatotonu o loʻo tamoʻe Aregavi ma Bulut, le au fagatua a Georgia i le malosi atoa.

E tusa ai ma tulafono a le WADA o loʻo iai nei, o le faʻamamaina o le toto e faʻasalaina i le faʻaleaogaina oʻo atu i le 48 masina. Tagata taʻaʻalo ma lelei lelei faʻataʻitaʻiga o le a faʻamalolo mai faʻatauvaga i le taimi o le suʻesuʻega. Afai o le vaega o le au atamamai e filifili e faʻaleaogaina se tagata taʻalo, e ono leiloa ia ia ulutala na mauaina i le siamupini lea na maua ai le soliga.

Faʻamatalaga vitio

http://www.youtube.com/watch?v=eJ86osgiAr4

O le itu tau tupe o le mataupu e tatau ona uaʻi faapitoa i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma Sharapova o loʻo aʻafia i le faʻaleaga ma Meldonium, na faʻamalolo le tumau ai o konekalate faʻasalalau a le Nike ma le Porsche. A solia konekarate kamupani, o le tagata taalo tenisi o le a leiloa le fiaselau miliona o tala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sharapovas Drug Test: Whats Meldonium? (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com