Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toto marshis hibiscus: tulafono taua o le tausiga, teuteuina ma tuiina mo le tele fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le tele o le 250 ituaiga o ituaiga genus hibiscus ola i le teropika ma subtropics ma o loʻo faʻatusalia e arboreal forms ma shrubs. O se manaia Amerika i Matu sui o le ituaiga o le marsh hibiscus.

O se vao tumau, talafeagai mo le totoina e le gata i totonu o fale, ae faʻapea foi i le togalaau. Tausia mo ia e i ai faapitoa nuances.

Faʻamatalaga botani

Marsh hibiscus (Hibiscus moscheutos) o se tasi o le mallow aiga. Isi igoa: herbs hibiscus, pink mallow, marsh mallow, musk hibiscus, common hibiscus. O le upu "hibiscus" i le gagana Eleni o lona uiga o se fugalaʻau e pei o le manulele ibis. "Moschus" o lona uiga o musk i le Latina.

Marsh hibiscus o se fugalaʻau lauolaola tumau, tumau i le malulu. I le natura, e ola i lauʻeleʻele ma faʻataʻitaʻiga o vaitafe i le laueleele 'eleʻele, e fai ai vao tetele i laufanua vaʻa. Faʻafanua o tufatufaina atu - o le itu i sasaʻe o le Iunaite Setete, mai Ontario i Florida, le vaitafe vaitafe o Misisipi.

I tulaga lelei, o le laʻau e oʻo i le 2.7 m le maualuga. O laʻau e faʻatutu, i le alu o le taimi, i le vaega pito i lalo, e ufiufiina i le pogisa paʻu. Lea e masani ona deltoid ma tolu lobes, petiolar, pubescent lalo. O fugalaʻau e tuʻua, lima-petalled, 15-17 cm le lautele, ma le tele o lanu (mai paʻepaʻe i le pāuli). O le ogatotonu o le fugalaʻau e pei o se faʻatumu, e masani ona lanu pogisa.

Se ata

Lalo oe o le a vaʻai i ata o lenei laʻau:




Faʻafefea ona tausi i le fale?

Swamp hibiscus o se lauiloa togalaʻau toto talafeagai mo taufusi togalaau poʻo vai vaʻaiga. O ituaiga eseese na gaosia e mafai ona faʻatupu lelei i totonu o fale. Latou te tuputupu aʻe laʻititi, aua le matala tetele e pei o togalaʻau, ma manaʻomia ni tulaga tuputupu aʻe.

Vevela

  • I le tau mafanafana, o le vevela sili ona maualuga mo marsh mallow o le 25-28 ° C.
  • I le taumalulu, na te manaʻomia se vaitaimi le moe, o lea o le vevela e tatau ona faʻaititia i le 15 ° C.

E sili atu le tuʻu o le fugalaʻau i luga o se polotito pupula poʻo se loggia.

Faʻasu tele

I le taumafanafana, o le laʻau e masani ona faʻasusuina i vai vaivai, mautu, faʻasūsū soo. Ina ia puipuia aʻa mai le oona, e tatau ona e vaʻaia lelei le alavai lelei pe a toto. I le taumalulu, o le faʻasusu e fai sina faʻaititia.

Moli malamalama

O le laau e mama-manaʻomia. O fafo, e tumau faʻatonutonu le la susulu, ae i totonu o faʻamalama i saute e manaʻomia le paolo. O faʻamalama i sisifo ma sasaʻe e mafai ona tupu aʻe i le susulu o le la.

Mamafa ma paleni paleni paleni

Mo le totoina o le hibisone marsh, e le fetaui pe faʻapipiʻi sina acidic eleele. E sili atu le faʻaoga o le palu one ma peat mai le 1: 1. O le ulo mo se laʻau talavou e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cm le lautele, loloto loloto e faʻatagaina lelei alavai.

Tui ma fafaga

Hibiscus o se vave ola-laau, fesuiaʻi totoina faia i le ono masina. Ina ia faia lenei mea, oe tatau:

  1. piki i luga se ulo 2 cm lapoʻa i le lautele nai lo le muamua;
  2. tafe alavai mai perlite, maamaa poʻo paʻu o laʻau;
  3. aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo tuai i se fagu fou, lulu ese le vaega o totoe o le eleele mai le aʻa (aveʻese vaega faʻaletonu o le rhizome);
  4. faatumu le ulo i substrate, liligi tele i le vai mafanafana.

Marsh hibiscus e le taliaina le sili atu o fetilaisa; e fafagaina faʻalua i le tausaga ma le phosphate-potassium fertilizers. E sili atu le faʻaoga faʻapitoa sauniuniga mo fugalaʻau laʻau.

Teuteuina ma le taumalulu

I le marsh mallow, fugalaʻau e fausia i tumutumu o laʻau, o lea o le teuina o taimi e faʻateleina ai le tele o le fugalaʻau.

O le faʻasologa mo le teuteuina:

  1. saunia le mea faigaluega: solo se naifi maʻai ile 'ava malosi pe faʻapipiʻi;
  2. tipi ese tumutumu o laʻau i le maualuga o 40-60 cm;
  3. faʻaititia mo sina taimi le faʻasusu ma tuʻua le laʻau na o ia mo ni nai aso (aua le toe faʻatulaga, 'aua le fafagaina, aua neʻi faʻafuaseʻi le suiga ole vevela)
  4. o le tipi pito i luga o le laulaau mafai ona faʻaaogaina mo tipi.

Nisi ituaiga o marsh hibiscus pa'ū i totonu o se setete o loloto moe ao le i malulu, ua mate le latou vaega i luga. Latou te manaʻomia le saunia o se siosiomaga malu. Faʻasusu e faʻaititia i le 1 taimi ile 1-2 vaiaso. Faʻatoʻaga faiga e malulu-faigata, ae o ituaiga i totonu e sili ona le tuʻua i fafo mo le taumalulu.

A o le i faʻamaluluina, e teu ese le tumama, e aveʻese tuai ma mamaʻi. I le tautotogo, o le teuteuina o teuga e faia e tusa ai ma le polokalame i luga. I le vaitaimi o fugalaʻau, o fugalaʻau ua mamae e tatau ona aveʻese i taimi uma e faʻaosofia ai foliga vaaia o fugalaau fou.

Fanafanau foliga

Mo le faʻalauteleina o le susulu mallow, fatu, laʻauʻau ma fasi rhizome e faʻaaogaina. E taua le manatuaina o hybrid form o loʻo taofia uma mea teuteuina i le taimi e faʻalauteleina ai le vao.

Fatu

  1. E tatau ona valivali fatu - valu le atigi malo, fai se papau tipi poʻo se tui.
  2. Ona latou faʻasusu lea mo le itula i le vai mafanafana e faʻafefeteina ma luluina i le eleele i le loloto o le 1 cm, sausauina i le eleele ma faʻasusu.

E sili atu le faʻapupuina o fatu i lalo o le ata i le vevela o le 25-30 ° C i luga o faʻamalama i saute. E masani ona aliali mai le tātupu i le tuanaʻi o 2 vaiaso.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe faʻafefea ona toto fatu maripaka:

E ala i tipi

  1. O tipi Apical e vavaeina mai laʻau laiti. 2 nonoa ma fuga e totoe i luga o le 15 cm le umi 'au, o le pito i lalo laulaʻau e tipi ese.
  2. I le paluga saunia o oneone ma peat, o le tipi e faʻalolotoina e 5 cm.

E tatau ona susu pea le eleele. E taua le taofi o laʻau mai le susulu saʻo mai o le la. Rooting faia i luga o ni nai masina. Ina ia faʻavave le faiga, o le tipi e faʻasusu i faʻapitoa sauniuniga.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le faʻafouina o le marsh hibiscus e ala i tipi:

E ala i le vaevaeina o le rhizome

O le rhizome o le marsh hibiscus o loʻo tupu pea, o lea la taimi e tatau ona vaevaeina i ni vaega. O le faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻi faʻatasi i le 5-10 tausaga ma le taotoga o le tautotogo. O le aʻa fou aʻa ua totoina i totonu o se isi ulo, faʻalauteleina e 5-8 cm.

Vitio i le faʻafefea ona faʻalauteleina se laʻau e ala i le vaevaeina o le rhizome:

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le le faʻatonuina e le tausiga o laʻau e faʻaititia ai ona teuteuga. Faatasi ai ma le sili atu o nitrogen fetilaisa, fugalaʻau e le fausiaina. Faatasi ai ma le leai o le susu, o laʻau paʻu'ū ese, ma le leai o ni minerale, latou paʻu ese, curl, liliu samasama. O laʻau mimilo pe faʻaletino se tasi o faʻailoga a iniseti.

O faʻalavelave faʻatele:

  • apogaleveleve mite;
  • aphid;
  • thrips;
  • papala

Ina ia puipuia o latou foliga vaaia, o le hibiscus e tuuina atu le mafanafana 10-minute taele tasi i le masina, pe a uma ona afifi le ulo ma se palasitika ato.

5 fugalaʻau tali tutusa

O Marsh mallow e iai ona aiga vavalalata, e faigata ona faʻailoa mai:

  1. Faigamalo a Suria (o se laʻau pei o laʻau ma fugalaʻau e oʻo atu i le 12 cm le lautele, o lau e pei o se chrysanthemum);
  2. Tulai Saina (o laulaʻau e faʻasolosolo, nifo, fugalaʻau e oʻo atu i le 15 cm le lautele, faʻalua pepa e masani ai)
  3. hibiscus eseese (o laulaʻau e felanulanuaʻi ma lanu mumu, paʻepaʻe ma lanumeamata);
  4. Ua tulaʻi Sudan (oval-foliga laulaʻau ma nifo i pito, fugalaʻau oʻo i le 20 cm le lautele);
  5. hibiscus hybrid (herbsaceous perennial ma tele fugalaʻau fugalaʻau).

O le tele o ituaiga o ituaiga hibiscus totoina e iai uma togalaau ma ulo foliga. O le tele o le susu ma le susulu o le la e faʻatagaina ai oe ona faʻatupuina ma le faʻamalosi le pulupulu i totonu o tulaga i totonu. O lenei laʻau e vevela, ola vave ma, ma le tausiga lelei, faʻamalieina i le tele o fugalaʻau.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio faʻamatalaina le marsh hibiscus ma foliga o le vaʻaia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My new 3D printed 3D printer. unpacking and assembly of the ORIGINAL PRUSA I3 MK3S (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com