Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie felanulanuaʻi - hymnocalycium mix. Fale Fausiaina ma Tausiga Motugaafa

Pin
Send
Share
Send

Gymnocalycium mix o se tuʻufaʻatasia o nai tamaʻi tamaʻi cacti spherical.

Latou te foliga le masani ai ma sili atu ona ofoofogia nai lo le tasi cactus i totonu o se ulo.

O nei suamalie e le faʻamatalaina ma e le tele se avanoa. I lenei tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai pe faʻafefea ona tausi se laʻau.

Faʻafefea ona ou fausiaina se fatuga?

Tele taimi, Mikhanovich hymnocalycium e faʻaaogaina e fausia ai fatuga., lea e tupu i le maualuga o le sili atu ma le 5 cm. Iapani hymnocalycium fafagaina e le aufaifaʻatoʻaga e faʻaopoopoina ia i latou, maofa i le leai o latou chlorophyll, o le mea lea latou lanu samasama, mumu ma e oʻo lava i le piniki. Latou te ola faʻatasi i le tasi ma le isi, o se manaia tuʻufaʻatasiga o tamaʻi cacti- "polo" e maua.

Ina ia latou le faʻalavelave i le tasi ma le isi, ua totoina i latou i le mamao o le 2 cm mai le tasi. A tupu le cacti ma amata ona paʻi, o le tuʻufaʻatasiga e totoina i totonu o se tamaʻi lapoʻa.

Se ata

I le ata o le a e vaʻai ai i laʻau:




Tausiga i le fale

Mafaufau pe faʻafefea ona tausi se cactus.

Vevela

O le vevela sili ona lelei mo nei cacti e mai le +20 i le + 24 ° C. Ae o le a latou onosaia lelei e oʻo lava i vaitaimi o le vevela o le taumafanafana, pe a oʻo le ea vevela oso i le + 35 ° C.

Taumalulu

I le taumalulu, e manaʻomia e le laʻau se vaitaimi malolo i le vevela o le +8 i le + 12 ° C. O le maualuga o le potu vevela e mafai ona tulaʻi i luga i le + 15 ° C Ae e le mafai ona faʻatagaina le isi ova tele ma ova le ova o le cactus. I le vevela i lalo + 5 ° C, o le a amata ona mou.

Taua! O le leai o le hymnocalycium fugalaʻau e toetoe lava o taimi uma ona o le mea moni i le taumalulu na le maua ai le cactus se malologa vaitaimi ma faʻaauau pea ona teuina i totonu o se mafanafana potu.

Faasusu

E naʻo vai lava e faʻamamaina e mafai ona e faʻasusu ai pe faʻapea foʻi vai faʻamautu i le aoe faʻamafanafana ai pea ma faʻamago le chlorine. I le tautotogo ma le taumafanafana, e feololo le vai ma naʻo le eleele i totonu o le ulo e mamago atoa. O le vai na tafe mai i totonu o le apa e tatau ona vave sasaʻaina. I le taumalulu, hymnocalycium e faʻasūsū faʻafetauiina, moni lava 1-2 taimi ile vaitau.

Susulu

Nei o ni malamalama-alofa cacti e manaʻomia 12 itula o le ao i le tausaga atoa, o lea e manaʻomia ai se moli malamalama i le taumalulu. I le tau mafanafana, e sili atu le tuu i luga o se malamalama malamalama-pupuni, lelei i le itu i saute. E tatau ona puipuia le laau mai le susulu o le la, aemaise i le vevela tele, ma se pupuni, a leai o le a aliaʻe le mu.

Faʻaola

Gymnocalycium mix e manaʻomia le eleʻele palapala ma le lelei faʻaalu. O se faʻapitoa faapitoa e talafeagai mo cacti. E mafai foi ona e faia oe i le paluina o peat, oneone ma malala i le tutusa o vaega. I le pito i lalo e tatau ona faia alavai mai le faʻateleina o le 'ele.

Gymnocalycium mix o le a oti i le acidic eleele. E tatau ona le faʻaituau, i matuia tulaga ova acid.

Laʻei pito i luga

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le fafagaina i masina taʻitasi. Faʻapitoa faʻalautelega mo cacti i le tulaga o granules poʻo vaifofo ma le maualalo nitrogen mataupu e talafeagai. E le mafai ona e fafagaina i le tautoulu ma le taumalulu. Afai na i ai se toe fesuiaʻiga, o lona uiga e le manaʻomia foi le faʻateleina.

Taua! Gymnocalycium mix e mafai ona fafagaina naʻo minerale o minerale, o le a mate mai faʻalaʻau toto.

Ulo

O nei cacti manaʻomia ipu papaʻu, latou manaʻomia e "lagona" le pito i lalo ma aʻa. O se ipu tele ma loloto e mafai ona faʻaleagaina le hymnocalycium. Ina ia toto se tasi cactus, oe o le a manaʻomia se ulo teisi lapoʻa i le lautele nai lo le laʻau lava ia. Mo le fausiaina o se tuʻufaʻatasiga mai le hymnocalycium, o le palu e manaʻomia ai se papaʻu faʻatapulaʻa paʻu poʻo se mea faʻaumiumie toto ai cacti i se laina.

Teuteuina

E talafeagai mo hygocalycium lanu samasama e leai ni fua o le chlorophyll, lea e suluina i se maa malo malo, faigata tele o se isi ituaiga.

  1. O vaega lava e tasi o loʻo tipiina i luga o laʻau uma e lua e faʻaaoga ai se mea faigaluega e mamā.
  2. Ona latou fesoʻotaʻi lea i le faʻavasegaina o le faʻatonutonuina o fusi.
  3. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻamau le pito i luga ma le pito i lalo o le cacti i se fusi faʻamau ma aua le tago mo le vaiaso.

Faʻapea foi teuteu atonu e manaʻomia e sefe ai le fefiloi hymnocalycium fefiloi, pe a fai na amata ona pala mai le tele o faʻasusu ma tulaga le talafeagai o le taofia.

  1. Ua matua motusia uma vaega o le cactus e pala.
  2. Na latou tuu i luga o le laulau ma le tipi agai i luga ina ia mago ai mo ni nai aso.
  3. Ona tatau loa lea ona toto i le eleele saʻo ma le ulo.
  4. A maeʻa ni vaiaso se lua, o le vaega o totoe o le cactus pe a uma ona teuteuina o le a amata ona faʻasaʻoloto aʻa. I lenei vaitaimi, e te manaʻomia le faʻasūsū vai lelei, faʻamalūlūina laʻititi le palapala.

Faʻaliliuga

O le hymyocalycium mix e feololo e fesuiaʻi i tausaga uma. Na o le totoina o laʻau matutua e totoina, a e masani lava ile 2-3 tausaga. O taimi uma e manaʻomia ai le filifiliina o le ulo se lapoʻa lapoa nai lo le muamua.

  1. Ina ia tuiina le hymnocalycium, e manaʻomia le aveese ma le faʻaeteete mai le palapala ma faʻamama uma i le vai mafanafana ina ia leai se eleele o totoe i aʻa.
  2. Ona tatau ai lea ona tuʻu le cactus ile laulau e faʻamamago mo le lua aso.
  3. A maeʻa lena, ua sauni o ia e toe tui i totonu o se ulo fou ma se eleele fou.

Taua! O le aʻa o le aʻa e tatau ona tanuina i le eleele i le loloto tutusa e pei o le muamua ulo.

Toe gaosia

Fana

  • O laulaau laʻitiiti ("tamaiti") e tipi i se naifi maʻai.
  • Ona tuʻu lea i luga o le laulau i totonu o le potu matutu e faʻamamago mo le aso.
  • O le eleele mo le scions tatau ona aofia ai o se palu o le oneone ma peat i tutusa tutusa.
  • O le tui e totoina i le susu, ae leʻo susu tele.
  • Ina ia le pa'ū o ia, props i luga ma afitusi ma nutimomoia sulfur ulu.

O "tamaiti" o le hymnocalycium mix e vave mauaʻa. E sili ona lelei le totoina i latou i ni isi ulo i le tautotogo.

Afai o le fana na faʻasaʻoloto aʻa i luga o le cactus, e tatau ona vavae ese ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻaleagaina ma totoina i le eleele mo matutua cacti.

Fatu

  • Ae e leʻi luluina, e tatau ona e saunia se eleele e aofia ai le palu o le oneone ma peat i tutusa tutusa. E manaʻomia le tao i le ogaumu mo le 2 itula. O le eleele e tatau ona malulu atoa, seʻi maeʻa ona amata le lulu.
  • O fatu o hymnocalycium e salalau luga o le eleele susu ma sausau i luga ma se vaega 3-4 mm mafiafia.
  • Ufiufi le ulo i le afifi palasitika.
  • E tatau ona faʻamautinoa o le eleele e tumau pea le susū; mo lenei, o le ata e aveʻesea ma faʻasusu mai se fagu fagu.
  • O le ulo ma fatu na totoina e tatau ona i ai i totonu o se potu mafanafana ma le ea vevela o le 20 ° C.
  • Totoina aliali mai i totonu o le 10 aso.

Faalogo! O le toe gaosia o le hymnocalycium e fatu e sili atu ona faigata nai lo "tamaiti". Ae o laʻau sili ona malosi ma maloloina e ola mai fatu.

Faamai

  • Faʻaleagaina ma le mealybug, o se faʻailoga - o le paʻepaʻe fuga i luga o le cactus, e pei o le cotton vavae.
  • Afai o le laʻau e laʻititi enaena, e le minoi taga, o lona uiga e aʻafia i scutes.
  • O se faʻamoe mumu na aliaʻe mai luga o le cactus - o mumu apogaleveleve na aliaʻe mai. O iniseti e tau ma iniseti faʻapitoa iniseti.
  • Afai o ni mea malulu, pala, aliali mai i le vaega pito i lalo o le hymnocalycium, o lona uiga ua tele le faʻasusu. O le cactus manaʻomia e teuteu ma toe toto.
  • E le ola le cactus - ole faʻasusu ile vai faigata poʻo le malulu e mafai ona mafua ai. Afai e faʻasusu le laʻau tusa ai ma tulafono, ae e leai lava se tupu, o le mafuaʻaga o le eleele alkaline. I lenei tulaga, o le cactus e totoina i totonu o se eleele talafeagai.

Fugalaʻau faʻapena

  • Chamecereus sylvester.
  • Mamillaria.
  • Echinopsis.
  • Otto Notocactus.
  • Toe taʻua.

Gymnocalycium mix e talafeagai e oʻo lava i tagata faʻatau faleoloa, ae i luga o le tuutuuga o tulafono uma mo le tausiga ma le vaʻaia o lenei cactus o le a mulimulitaʻia talafeagai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOW TO PROPAGATE CACTUS FROM PUPS OFFSETS? Gymnocalycium buenekeri (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com