Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E valaʻau le togavao, pe faʻafefea ona toto vine o le aʻea o gloxinia i le fale ma le togalaʻau

Pin
Send
Share
Send

E i ai le faʻapitoa faʻamalieina i le aʻea o laʻau. E le gata ina mafai ona latou fausiaina se ata faʻamalieina i le togalaʻau, ae avea foi ma se pa puipui, poʻo se pupuni.

I lenei tusitusiga, o le a tatou faʻamasani ma curly gloxinia. O le a matou aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausia lenei laʻau ma saili e uiga i ni faʻalavelave ono tutupu e ono faʻamataʻu ai lenei fugalaʻau.

Faʻamatalaga lautele

O le saʻo saienitisi igoa mo lenei laʻau o lofos, poʻo lofospermum. O se tasi o tagata Rusia o le selu-fatu. Ae o ona fugalaʻau e tai foliga tutusa ma fugalaʻau o le gloxinia, o le mea lea na ala ai ona maua e lofos se igoa ese - curly gloxinia. O Lofos o se vine tumau o Amerika i Matu ma Amerika Tutotonu. E ana mo evergreens.

Lofos tuua velvety i le paʻi maua se tutusa i le gloxinia... O le mea moni, o le laʻau e le o le aiga hersenium, ae o le norichnik sui o le laʻau. Laʻau e pei o le asarin mumu ma maurandia e masani ona taʻua o lofos, ae faʻasaienisi e le moni lenei. E aiga, ae eseʻese ituaiga.

Tusitusiga! I le vaitau, curly gloxinia mafai ona oʻo i le 3 mita le umi. Talu mai le seneturi lona 17, ua lauiloa lofos i tagata totoina fugalaʻau. Sa faʻaaogaina i fatalasi fatuga, e teuteu ai balconies ma arbor. I latitude feololo, e mafai ona totoina vine i le tausaga i le togalaau, ma le tumau o le fale.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

O le fana e uumi, laʻititi laʻau, lanumeamata lanumeamata ma lanumeamata laulaʻau e pei o fualaʻau, fugalaʻau foliga-logo ma faʻapipiʻi pito. O fualaʻau e tasi, lapopoʻa, paʻepaʻe, piniki ma loloto mumu lanu.

Vaega::

  1. O le autu auga: o le laʻau e tele, e mafai ona tupu i luga o se lagolago, ae e sili atu le lagona pe a pa'ū mai se nofoaga faʻatutu tulaga i luga o le maualuga. O le mafuaaga lena e totoina ai i totonu o ulo tautau.
  2. O le uiga ese o le ola i latitude feololo o le i ai ma le amataga o le muamua aisa, o le laʻau e tatau ona faʻaliliu atu i le fale. E mafai ona e tipi ese uumi uumi, ae a e leai, o le a faʻaauau pea ona fuga mai le laau i le fale seʻia oʻo i le taumalulu.

O fea ma faʻafefea ona totoina?

Muamua, mea moni, oe manaʻomia le faʻatauina o fatu, pe tupu ia latou mai fatu. O le laʻau e faʻafesoʻotaʻi atu i le togalaʻau, ma le iʻuga o le vaitaimi o le aisa talu ai.

Moli ma le nofoaga

E fiafia Curly Gloxinia i moli lelei, ae le faʻapalepaleina i ave tuusao o le vevela o le la o le tau. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina ina ia faʻasolo le moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le puipui o se fale, poʻo lalo o le taualuga o se gazebo. Talu ai o le laʻau e tele, e tatau ona tuʻu i totonu o se koneteina i luga o le dais. Lofos solofanua e sili ona maaleale, o lea e te manaʻomia ai le saunia o se avanoa vateatea puipuia mai matagi o le savili.

Ina ia aua neʻi gagauina i le pito o le ulo pe a tupu le toe, e tatau ona faʻapipiʻi sina lagolago mo le faʻavae o le fana. E tatau ona pei faapenei: muamua, o le vine matagi i luga o se tamai lagolago e uiga i le 20 cm, ma na o le taimi lena pa'ū i lalo.

Fautuaga! E tatau ona lapoʻa le ulo, a itiiti mai e 25 cm le loloto.

Eleele manaʻoga

O le aʻea o le gloxinia e leai ni mea manaʻomia faʻapitoa mo le tuʻufaʻatasia o le palapala, ae o le amanaʻia o loʻo iai i totonu o le koneteina, e manaʻomia le vaʻaia lelei o le lafulemu ma le fausaga o le palapala. E tatau ona saunia le eleele e tusa ma mea taua nei:

  • Fertility o le a maua ai le faʻaopoopoga o lau humus, poʻo faʻapalaga.
  • O le porosity o le a maua ai oneone lelei.
  • Tulaga le faaituʻau pe laʻititi alkaline tali atu. Lenei oe manaʻomia le siakiina o le eleele. Afai e te masalosalo, faʻaopopo se luʻu o fafie laʻau.
  • Malulu gafatia o le a maua ai peat.

Mai iinei tatou te maua ai le mulimuli mai eleele tuʻufaʻatasiga: turf eleele, oneone, peat ma lau humus i le fua faʻatatau o le 3: 1: 1: 1 faʻaopoopoina le lima o lefulefu i le 5 lita o le palu faʻafefiloi. E mafai ona e aveina se paluga palapala ua uma ona saunia mo vine, pe o se paluga eleele lautele mo fugalaʻau laʻau.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Mafaufau i tulafono mo le tausiga o curly gloxinia:

  1. Faasusu.

    O se laʻau ola-faʻavave ma se lapoʻa tele lanumeamata manaʻomia tele ma masani ona faʻasūsū. O aso uma e te manaʻomia ai le faʻamaligi lelei o le palapala, i aso vevela, siaki le palapala i le afiafi, pe a tatau ai, toe fai faʻasusu. I le taumalulu, o le faʻasūsū e matua faʻaititia lava, tau lava ina neʻi mago le laueleele.

  2. Laʻei pito i luga.

    Tele fugalaʻau ma vave tuputupu aʻe manaʻomia faifai pea taumafa, o lea 3 taimi i le masina e tatau ai e fafaga le laʻau ma se lautele laʻau fetilaisa mo fugalaʻau togalaau laʻau. O le tuʻufaʻatasiga e tatau ona iai le nitrogen, phosphorus ma le potassium faʻatasi ai ma isi elemeni.

  3. Fausiaina o laau

    O le laau toto sosolo e teuteuina, o nisi taimi e faia lenei mea ae le i malulu, tipi ese laʻau uma i le maualuga o le 10-15 cm. Tamaiti laʻau tatau ona fofo pe a latou tupu i le 10 cm. A o latou tuputupu aʻe, e mafai ona faʻapuʻupuʻuina uumi uumi ma manifinifi sili atu. Ae ui i lea, a aunoa ma le le tatau maelega, a leai o le laʻau ono pa'ū i se tulaga o le popole.

  4. Taumalulu.

    O le taimi lava e i ai le faʻamataʻu o le faʻaliliuga, curly gloxinia ua siitia atu i le potu. I se tulaga lautele, soʻo se nofoaga e le paʻu ai lalo le vevela i lalo o le 5 tikeri e talafeagai. E mafai ona e tuiina i totonu o se isi ulo ma tipi ese laʻau. Afai e i ai le avanoa mo ia laʻau i totonu o le fale, o le a totoe laʻau, ma o le lofos o le a fuga seʻia oʻo ia Tesema, ma faʻapea foi i le ogatotonu o le taumalulu.

    Curly gloxinia e leai sona taimi faʻaletonu moe, ma mafai ona faʻatelegese lemu lona atinaʻe e 1-2 masina i le tausaga. I le taimi o le taumalulu, e tatau ona mautinoa le maualalo o le vevela i le va o le 10 i le 12 tikeri. A aveina i se potu, oe manaʻomia le mataʻituina o le saogalemu o laʻau vaivai, ia mautinoa latou te le fefiloi.

  5. Le mea e fai i le tautotogo.

    I le amataga mai o aso muamua o le la, o le aʻe i le gloxinia ua tipi ese, faasaʻolotoina mai le vaivai vine na sosolo i luga o le taumalulu. O fana e oʻo atu i le 10 cm o loʻo totoe.O le tipiina o lala e mafai ona faʻaaogaina e tipi ai mo le faʻalauteleina. O le laʻau e faʻasusu ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi soʻona soona ufiufi le palapala. O le taimi lava e oso mai ai ni laʻau fou, ona amata loa lea ona faʻapipiʻi le fetilaisa. E mafai ona e totoina lofos i le togalaʻau i le iʻuga o le malulu o le po mulimuli.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Talu ai o le lofos o se mea e seasea tupu mo matou fugalaʻau, e leai se faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e aafia ai. O le mea lea, seʻi tatou talanoa e uiga i lenei faʻafitauli i se tulaga lautele.

Faamai

O faʻamaʻi o laʻau toto e mafai ona tupu i luga o le upega tafailagi ma salalau atu i laʻau uma, e mafai ona vaevaeina i vaega e 3:

  • Faʻamaʻi pipisi

    Fusarium, pauta oona, laulaʻau, ele, peronosporosis ma isi. E mafai ona togafitia i latou faʻapitoa vailaʻau - fungicides. O le gaioiga e faʻatinoina faʻalua. Ma le va ole 14 aso. O sauniuniga faʻavae i le kopa e pei o le oxychom o ni vailaʻau faʻamalosi tino. O le afifi o le 10 g o le a tau ai 60 rubles.

    A faʻamamaina i lenei aofaʻi, e mafai ona togafitia se vaega tele. I se faʻaopopoga i togafitiga, e manaʻomia le manifinifi o laʻau totoina soo, aveʻese laʻau. Aua o le mafiafia o totoina faʻatasi ma le maualuga o le susulu e fesoasoani i le atinaʻeina o fungus.

  • E le mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi o laʻau toto.

    O faʻataʻitaʻiga ua aʻafia e tatau ona faʻaumatia loa. O le siama e pepesi e iniseti o iniseti, mea palapala palapala pe a teuteuina laau. O le faʻaalia o se faʻamaʻi viral o se mosaic i luga o laulaʻau, cureness, mimilo, o se suiga i foliga vaaia o se fugalaʻau.

  • Siama siama.

    E tai tutusa ma fungal, ae o ila ile laulaʻau e gaʻo i le pito. Aveesea o le afaina eria ma togafitia latou ma antiseptics po o ni vailaʻau ono fesoasoani.

Faʻatagaina

I totonu o le togalaʻau, e mafai ona osofaʻia le tele o mea faʻaleagaina... Fugalaau e masani ona afaina ai aphids, thrips, spider mites ma whitefly. E faigofie lava ona togafitia i iniseti, ae a uma le timu, e ono toe foʻi mai iniseti. O le mea lea, e tatau ona e toe faʻagasologa.

Afai e aliali mai aphids, o lona uiga o loʻo i ai loi o loʻo aʻafia i le faʻafouina. E manaʻomia le aveʻesea o loi, a leai o le a toe aliali mai lava aphids. E iai sauniuniga faʻapitoa mo loi. Tele o iniseti toe gaosia toaga i le mago, vevela o le tau.

Fanafanau foliga

Curly gloxinia toe gaosia i auala e lua.

Tipiina

I le tautotogo, pe a oʻo i le teuteuina o laʻau e faʻataunuʻuina, e mafai ona e tipiina ia tipiga ma aʻa i latou ile eleele oneone ma le eleele masani. Oe manaʻomia le sili atu tipiina, aua latou te le faʻauneina atu latou lava i le rooting. Mo le totoina, latou te le avea le apical, ae o le ogatotonu vaega 10 cm le umi... Faʻamau ni nai fasi i totonu o le tasi koneteina 3 cm loloto.

Taua! O le eleele e tatau ona susu ma e tatau ona i ai ni pu vai i le pito i lalo o le koneteina. O le koneteina e ufiufi i se taga palasitika ma tuu i totonu o se mafanafana, susulu nofoaga. E umi se taimi. O le taimi lava e aliaʻe ai laulaʻau, o le laʻau ua aʻa. Fuga e fuga tele i se taimi mulimuli ane nai lo le ova o le matutua o laʻau.

Fatu

I le faaiuga o Fepuari, e mafai ona e amata luluina fatu lofos. O loʻo faʻataʻatia i luga ole lauʻele, e mafai ona e faʻasusuina i latou ile oneone. O le koneteina e ufiufi i mea malamalama ma le aliaʻe mai o fatu e mataʻituina. Toto maulu 3 vaiaso talu ona germination. E totoina i fafo, i le taimi lava e tasi ma matutua laau. O ia laʻau o le a fuga i le tausaga lona lua. Aʻe i luga o le gloxinia ni fatu lava pula i le taumalulu, pe a fai e te le tipiina laʻau i le tautoulu.

Faaiuga

Climbing gloxinia (lofos) - o se laʻau e le masani ai tatou... E manaʻomia ni tuʻutuʻuga faʻapitoa, ae e sili ona mananaia o tagata fiafia e teu fugalaʻau. I se faʻaopopoga, o se vaʻaiga matagofie i le teteʻe atu o laʻau paʻu i laulaʻau "vine" ma fugalaʻau tetele matagofie e mafai ona teuteuina soʻo se tulimanu o togalaʻau. O se tali sili ona lelei mo le teuteuina o loggias ma balconies, faʻapea foi ma fale greenhouse ma gazebos. Faʻataʻitaʻiga, toto ni fualaʻau fou, faʻatagaina i latou e faʻafiafiaina oe ma au pele!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Africa - Angel City Chorale (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com