Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻavave ona faʻatau atu se fale mautotogi - o lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻatau atu o se fale mautotogi e aunoa ma le auai o tagata faufautua + se lisi o pepa.

Pin
Send
Share
Send

Talofa lau au faitau o le mekasini aitia a le Ideas for Life! Lenei pou e faatatau i se vevela mataupu - faʻafefea ona vave faʻatau atu se fale mautotogi ma tupe mama.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

A matou talanoa e uiga i le mea moni o le nofoaga malolo manaʻomia faʻatau atu, e le gata vave, ae faʻapea foi i luga o faaupuga alualu i luma, o nei upu e lua foliga mai e le tutusa ma le tasi. Muamua lava, e tatau ona e faʻatuatuaina naʻo oe lava, ma naʻo ofisa, poʻo tagata faigaluega faʻatau tomai, latou te le taliaina se taui laititi mo a latou tautua.

Ina ia mafai e le fefaʻatauaiga ona ui atu e aunoa ma se faʻalavelave ma e le feteʻenaʻi ma manaʻoga faamoemoeina, o le mea muamua e fesili ifo ia te oe lava o le: o le a le mea o ono manaʻomia e le tagata o tausia mai ia te oe ma faʻafefea ona e faʻatelevaveina le feuiaiga?

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai:

  • Faʻatau vave atu se fale mautotogi pe a mafai;
  • O a pepa e manaʻomia e aoina mo le faʻatauina atu o se fale mautotogi (lisi);
  • Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi oe aunoa ma ni faufautua: fale, sooupu, tagata fai pisinisi;
  • I lalo o a tuutuuga ma faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi luga o se mokesi.

Ma faʻaaoga laʻasaga i lea laasaga faʻatonuga mo le faʻatau atu o se fale mautotogi, oe mafai ona faigofie faʻatau atu lau meatotino i se taimi vave ma taugata pe a mafai.


Faʻafefea ona faʻavave ona faʻatau atu se fale mautotogi e aunoa ma ni faleoloa ma ni tagata faufautua - o se lisi o pepa ma se auiliiliga o le taʻiala


1. Faʻatau atu se fale mautotogi - o fea e amata ai ma mea e manaʻomia ona e vaʻai totoa i ai 📌

Afai na e faʻaaogaina le tautua mai le "Mai le lima i le lima" poʻo le, mo se faʻataʻitaʻiga, "Avito", pe a faʻatau atu se mea poʻo se taʻavale, ona leai lea o se mea faigata ia te oe i le faʻatau atu o se fale mautotogi na o oe lava e aunoa ma le aʻafia o ni tagata faufautua. Lenei le autu - ia malamalama i le lavelave o le pisinisi faʻatau fale.

E tusa ai ma le toʻatele o tagata atamamai, e faigata tele ona faʻatau atu fale i se tulaga lelei ma i se taimi puʻupuʻu. Afai, ioe, oe i ai se tagata faʻatau ua sauni e ofoina atu ia te oe le aofaʻiga e te manaʻo ai, ona foliga mai o le a laki, ae le o lou agavaʻa o se pisinisi faʻatau fale.

Faʻaaliga!

I le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e iloaina se fale mautotogi i ni nai aso, ae e tatau ona e tiaʻi le 'afa o lona tau.

Ae, afai e te manaʻo e tatala i tua tupe lelei mo lou fale, ona tatau lea ona e saunia oe lava mo le mea moni o le a e faʻatali e saili se igoa "lena tagata faʻatau". E sili atu ma le masina le umi o lenei mea, ma o le taimi lea e mafai ai ona saunia uma pepa talafeagai.

Ae e te leʻi faʻatau atu mea totino, oe tatau ona amanaʻia ona foliga vaaia. E faigata tele ona iloa se potu o loʻo tu i totonu o se potu tuʻufaʻatasi ae leʻo se potu e lua-moega faigofie ile ogatotonu poʻo se taulaga.

I aso nei, o le lisi o meatotino sili ona lauiloa o loʻo faʻauluulu i potu e tasi-potu o loʻo tu ai i nofoaga filemu o le taulaga.

I se faʻaopopoga, ua fautuaina ina ia uaʻi atu i fesuiaiga o vaitau i vaitau i le maketi. I taimi o malologa o le taumafanafana ma aso malolo o le Kerisimasi, o le manaʻoga mo fale e paʻu maualalo. I le taimi lava e tasi, o tau ua paʻuʻu i lalo, o lea e leai se fesili o se aoga gaioiga.

Mai mea uma o loʻo taua i luga, e mafai e se tasi ona oʻo i le faaiuga e tasi: ae e te leʻi amata faʻatauina se fale mautotogi, ia e suʻesuʻe ma le faʻaeteete i le maketi o fale.

2. Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi - aunoa ma ni tagata faufautua (tutoʻatasi) pe ala atu i se ofisa faʻatau fale ❔

Ole toʻatele o tatou o loʻo mafaufau pe faʻaogaina le fesoasoani a le ofisa pe a faʻatau atu se fale mautotogi pe fai mea uma e matou? I tua atu i na mea uma, e leai se mea faigata iinei.

Muamua e foliga mai e leai se mea faigata i le faʻatauina atu o se fale, ae paga lea e le o le tulaga lea. Ina ia faʻatau atu lelei se fale mautotogi ma i se taimi puʻupuʻu, e tatau ona e taumafai. Ioe, e i ai mailei i faʻatau fale faʻatau.

2.1. Le lelei ma le leaga o le faʻatauina e oe lava o se fale mautotogi

Mo le manino, matou te tuʻuina atu le laulau lenei:"Lelei ma le lelei o le faʻatauga e oe lava o se fale mautotogi faʻatasi ai ma le fesoasoani a le pule fale (faʻalapotopotoga)".

Sei o tatou tilotilo totoa atu:

  • Saʻo iloiloga o fale. I tua atu i na mea uma, e leai seisi e manaʻo e maumau tupe, talu ai e le mafai ona latou iloiloina saʻo a latou meatotino. Ma faʻamaimau taimi i le faʻatau atu o fanua faʻatau, o lona tau ua ova. O le mea lea, o le saʻo auala i le faʻatauaina o le ki i se manuia feutanaʻiga.
  • Taimi O lesi foi mea, na e iloiloina saʻo le fale mautotogi, tagata faʻatau na amata faʻafesoʻotaʻi oe. Ae leʻo se galuega lenei, ina ia faʻaalia ai fale e tatau ona e malolo mai le galuega, ae ia maeʻa uma pepa talafeagai mo le faʻatauina o se fale mautotogi, oe tatau ona faia se tafaoga.
  • Totogi totogi muamua. E i ai sau tagata faʻatau ono ono tatau ona e aveina se tupe e faʻamaonia ai le matuia o ana faʻamoemoe e faʻatau se fale mautotogi - o se teuga tupe i luga o le fefaʻatauaiga. Ae leai ni toʻatele o tagata e mananaʻo e tuʻuina atu muamua se totogi i se tagata i le maketi o fale, ona o le toʻatele e fefefe i faʻasese. Ae o lenei laasaga e mafai ona foʻia e aunoa ma ni faʻafitauli, pe a maeʻa ona saini le konekalate ma siaki pepa mo lou fale mautotogi, e toʻa le tagata o tausia ma avatu lau tupe teu.
  • Malamalama i le nuances o le pisinisi faʻatau fale. O lea ua tatou talanoa e uiga i le sauniuniga laʻasaga muamua le feutanaiga. Afai e iai sau tinoitupe e faʻatau ai au mea totino, e tatau la ona leai ni faʻafitauli, ae afai e faʻatau e ia le mea totino e faʻaoga ai ni nonogatupe mai se credit credit poʻo le faʻaaogaina o tupe a le aiga. Ua i ai lava nuances iinei oe na ona manaʻomia e iloa. Afai e te mafai ona taulimaina lenei, lea, i se tulaga lautele, le o se faʻafitauli.
  • Afea tusia se konekalate oe manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o se loia poto masani, talu ai oe o le a le mafai ona malamalama i subtleties uma ma amanaʻiaina nuances o le feuiaʻiga na o oe, vagana, o le mea moni, oe lava oe i ai faaletulafono aʻoga.
  • Aoina o pepa e manaʻomia mo le feuiaiga. I se faʻaopopoga i le konekalate mo le faʻatauina o fale, o pepa o le a manaʻomia o le a faʻatau e le tagata faʻatau, faʻalagolago i le fefaʻatauaiga: tinoitupe, mokesi ma tina matua. Afai e i ai sou taimi avanoa, ona mafai lea ona e taulimaina faigofie.
  • Nofoaga i le va o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau. Lenei laasaga o le sili ona tali atu, iinei e sili ona filifili se faletupe o le a avatua ia te oe se sefe teuina pusa. O le feutanaiga o le a maeʻa i lenei tulaga e aunoa ma ni faʻafitauli. E le gata i lea, o se totogi faʻatuatuaina i le va o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau atu o tusi o aitalafu ma isi metotia o le leai o se totogi.
  • Lesitalaina o se konakarate mo le faʻatauina atu o se fale mautotogi. Le vaega mulimuli o fefaʻatauaiga, pe a maeʻa lena o le ae mauaina le aofaʻi manaʻomia mo lau sa avea muamua fanua.

Afai e te lagona e leai sau taimi avanoa, ma e te le iloa se mea e uiga i le pisinisi faʻatau fale, lea o le mea moni e sili atu le liliu atu i polofesa mo se fesoasoani. Ma faʻamalosi.

2.2. 5 fesoasoani aoga mo e ua filifili e faʻatau se fale mautotogi e aunoa ma ni faufautua

O a mea sese e le manaʻomia e faia mo le faʻatau atu o fanua faʻatau atu ina ia manuia:

  • Aua le soona faʻamatalaina le tau o falelea e matua le moni. Afai o se fale mautotogi o loʻo tu i fafo atu o le taulaga, luga o le pito i luga o le foloa ma manaʻomia faanatinati toe faaleleia, le tagata faʻatau faigofie o le a le mafai ona faʻatau i le tau o fou fale. O le lava suʻesuʻega o le ki i se manuia feutanaʻiga.
  • E le tatau ona tuʻuina i luga mo le faʻatau atu fale ma "faʻafitauli". Faʻasusu uma au nuances i pepa, aua a leai e ono leiloa lau tagata o tausia ua sauni e ofoina atu ia te oe le aofaʻi e te manaʻo ai. A leai, e tatau ona e faʻapaʻu le tau.
  • Suesue le maketi tau fanua mo se lava iloiloga.
  • Faʻamolemole onosaʻi.
  • Fefaatauaiga faatau atu fale, tatau ona o faʻatasi ma se loia poto masani.

I lalo o nei tulafono faigofie, o le faʻatau atu ma le faʻatauina o se fale mautotogi o le a vave ma faigofie.

Fesoasoani fesoasoani mai tagata tomai faapitoa i fale ma fanua e fesoasoani ia te oe i le vave faʻatau atu lou fale mautotogi oe lava

3. Faʻafefea ona faʻatau vave atu se fale mautotogi - fautuaga mai se tagata faʻatau fale faʻapitoa 📝

Oe filifili e faʻatau atu lou fale na o oe lava ma sili ona taua, taugata. E mafaia? Ioe, o se manaʻo atoatoa lea mafai. Ae e te leʻi tuʻuina atu mo le faʻatau atu, e tatau ona e mulimulitaʻi i tulafono a le au faʻatau fale - polofesa i le tulaga o le faʻatau ma le faʻatau atu o fanua.

Motugaafa 1. Seti se tau talafeagai

Ina ia faʻatau atu fale faʻatau i se taimi puʻupuʻu, e tatau ona e setiina se tau talafeagai - e le maualuga tele, ae, e moni, e le maualalo tele, ae tutusa ma le averesi tau o se mea i luga o le faleoloa maketi i le eria o loʻo tu ai le fale, o le foloa ma le ituaiga fale.

O le iloiloga mafai ona faʻataunuʻuina e aunoa ma le fesoasoani a tagata faʻapitoa, ae afai e te masalosalo i lou iloa ma le malosi, e sili atu le liliu atu i polofesa o loʻo faʻataʻitaʻia i le faʻatauina o tulafono ma mafai ona vave fautuaina i lenei mataupu, ma tuʻuina atu se lava iloiloga. I tua atu i na mea uma, e tatau ona e iloa e le gata i le tau maualuga o lou fale, ae faʻapena foi le laʻititi ina ia mafai ai ona e minoi pe a talanoa ma se tagata ono ono maua.

Faʻatulaga saʻo le tau - faʻatau vave, tusa o le 4 vaiaso, i se tau paʻu oo atu i le 2 vaiaso, ae a faʻapea e maualuga tele, mea uma e mafai ona tumau ma oo atu i le 1 tausaga... Lenei e tatau ona manatuaina ae le i setiina se faʻapitoa tau mo fanua faʻatau fale.

Seʻi tatou mafaufau o loʻo e manaʻo e faʻateleina le tau o mea totino, faʻavae i au oe lava mafuaʻaga. O le a la le mea o loo faatali mai ia tatou? O le ofa o le a tautau i luga o le maketi mo se taimi umi, seia oʻo ina tau e oʻo i luga i lenei tulaga, pe seʻi maua lau tagata o tausia o ia ua sauni e ofoina le aofaʻi e te manaʻomia. Ae o lenei ua i luga o le pito o le miti, talu ai o feuiaiga uma e faʻaiʻuina i le lava tau.

O le mea lea, ina ia mafai ona faʻatino vave se mea faitino ma sili ona taua le faʻatupeina, oe tatau:

  • fuafua le talafeagai lelei tau o fale;
  • saili pe faʻafefea ona e faʻaleaogaina faʻaletonu o mea totino e le gata i le faʻasalalauga, ae faʻapena foi ma le fesoʻotaʻi ma se tagata ono ono faʻatau;
  • filifili se faʻatauga faʻatau atu o le a mafaufau i mea e te fiafia i ai;
  • e aoga ma i se puʻupuʻu faʻatumuina le feutanaiga.

Motugaafa 2. Faʻataunuʻu sauniuniga e tatau ai muamua-faʻatau atu o le fale mautotogi

Atonu e le manaʻomia le toe faʻaleleia o ni mea, ae o se mea lenei e tatau ona faia.

  • Faʻamamaina soʻo se manogi e le manaia i le lagona o le manogi. Pe a asiasia e le aufaʻatutu nofoaga, o la latou manatu muamua e fausia e manogi latou te sosogi pe a latou oʻo atu i le fale. I totonu o soʻo se potu, ina ua mavae sina taimi, o se manogi faapitoa o tagata mautotogi ono aliaʻe, lea mo oe atonu e le o lagonaina, ae mo se isi tagata o le a le manaia. Manogi sau mai meaafale, umukuka, fale taele ma e oʻo lava mai le poletito. Ua uma ona latou iloa le au faʻatau i le mea moni e le fetaui le fale mautotogi ia latou. O le manogi sili ona manavaina o ie pupuni, pepa puipui, meaafale laupapa. Aveʻese le tuai puipui puipui ma ufiufi i fou pepa puipui, faigofie ma leai se mea uma taugata, ae mama, fou ma malamalama. Fufulu mama le faletaele ma le faletaele. Faʻasasaʻo le mea ma fufulu faʻamalama. Ae o iinei e le manaʻomia le alu mamao, o lea o au taumafaiga ma, sili ona taua, lipea e manino e le o taia, lea e mafai ona lapataia ai ono ono faʻatau, o se iʻuga latou te ono manatu latou te mananaʻo e nana se mea mai ia i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se afi poʻo se lolo.
  • Tuʻu avanoa. E sili le aveʻese "puipui" ma pusa tuai mai le vaʻai, latou te nana tele le avanoa ma fausia le lagona o se tamaʻi sikuea. Ae e le aoga le faʻamamaina o le atoa siʻosiʻomaga, a leai o le ono ono faʻatau ono maua se faʻaletonu i totonu o se avanoa potu.
  • O le atemosifia o le mafanafana ma le mafanafana o le mautinoa lea o le tagata o tausia ana amioga. O le manogi fou o le kofe ma le ti lauti, o le manogi o moli, o le a fausia ai se lagona o le fale mafanafana, fiafia, ma tosina ai le tagata asiasi i talanoaga. O se sili lelei vasega o le mafaufau aafiaga.
  • Fesili e faʻamama le faitotoʻa, afai e leai se mea e fufulu ai, e tatau ona e galue malosi oe lava. I tua atu i na mea uma, e le o po se lilo o le fale faʻafiafia e amata i se ofu e faʻataʻoto ai potu, ona faʻatau atu ai lea o fanua faʻatau - mai le faitotoʻa, le lifi, e tatau ona avea ai le muamua ma sili ona taua lagona lelei ae le o le mafua ai le inosia.
  • Filifili le taimi sili e faʻaali ai lau meatotino faʻavae i luga o lona tulaga. Afai o luga o le la itu, o lona uiga e le tatau ona faia se taimi atofaina ma se ono ono tagata faʻatau i le aoauli, e tutusa le mea moni pe a fai o lau faʻamalama e le lalelei tele.
  • Lisi meatotino mo le faʻatau atu i maualuga vaitaue amata ia Setema 15th, pe a maeʻa aso malolo.

Motugaafa 3. Tuʻu uma faʻamaumauga i ulutala ma fofo faʻafitauli faʻaletulafono

Soʻo se tagata faʻatau o le a lapataia i soʻo se tolopo i le taimi o fefaʻatauaiga. O le mea lea, e aoga le vaʻaia muamua o pepa ma isi nuances muamua.

Leai ni tagata mautotogi tatau ona lesitala i le sikuea.

A iai sau avanoa, ae e te leʻi faʻatau atu, taumafai e tusi ou aiga ma siaki oe.

Mataupu ma tagata o loʻo iai nei e tatau ona faʻaleleia.

Afai o se toefausiaina na faia, e tatau ona faʻatulagaina e tusa ai ma le tulafono.

Saunia pepa talafeagai:

  • Tusifolau e ana le fale
  • "Fou" aumai mai le USRR (Unified State Register of Real Estate).
  • Faʻavae pepa faʻamaonia le aia tatau e faʻaiʻu ai se fefaʻatauaiga, fuafua i le faʻafefea ona avea le mea ma meatotino a le ana.
  • Se kopi mai lau tusi fale.
  • O se maliega mo le faʻaiuga o se fefaʻatauaiga mo le faʻatauina atu o fale, tusia i luga faaletulafono agavaʻa.
  • Faʻatagaina Guardianship, i lea tulaga o se laʻititi poʻo tagata le atoʻatoa tagata gaioiga o se paʻaga-pule poʻo se e ona meatotino.
  • Maliega a le toʻalua faʻamaonia e se notary.
  • Tusi faʻamaonia mo le lesitalaina o fale.

Faʻasaʻo ma taimi faʻatulagaina pepa o le ki muamua i le manuia o se lelei iugafono o se fale fefaʻatauaiga. Ioe, i lenei tulaga, o le ono faʻatauina le a leai ni fesili.

4. Faʻafefea ona iloilo lelei se fale mautotogi ma mea e aʻafia ai lona tau 📊

Ae e te leʻi amata faʻatau fale, oe tatau ona iloa pe o le a le tutusa se tasi tau i lau eria ma le mea e aʻafia ai lona tau uiga. O nisi mea e afaina ai lona tau e faʻatatau, o lona uiga, o le a masani ai tagata uma, ae o isi e faʻamoemoe i le mataupu maoti.

E matua le mafai lava ona taʻu atu le mea tonu e aʻafia ai le tau o fale. Ae o loʻo i ai ni le le faʻafitia o le faʻatauina o tupe chips o le a aʻafia ai le faʻatauga faʻavae i le faaiuga o le pisinisi.

4.1. O le a le mea e aʻafia ai le tau o se fale mautotogi pe a faʻatau atu

Faʻamatalaga i fafo:

  1. Nofoaga Afai o le nofo ai le nofoaga o loʻo i totonu o se le tagolima eria poʻo alamanuia sone, o lenei o le a matua faʻaititia ai lona tau. I le tulaga o le latalata i se paka, togavao, faʻatanoa, mea masani, o le tau o le a siʻitia maualuga.
  2. Laʻasaga i lea laasaga avanoa femalagaaʻiga lautele poʻo le metro, o le tau e faʻaalu maualuga.
  3. Atinae tetele, lea e i ai se aoga lelei i luga o le tau o le ola avanoa i le faʻatau atu.
  4. Le tulaga o le fale mautotogi, numera o falesa. Fale nofo i le auro uiga e sili atu taugata nai lo luga o lalo poʻo luga fogafale.
  5. Panorama mai le faʻamalama. Afai o le mea faʻasaga i le lotoa o loʻo tu ai le paka, o loʻo i ai laʻau mananaia, malae taʻalo ma e leai se pisa, ona faʻamalieina lea o le tagata ma faʻateleina le manaʻoga. Ma le mea saʻo, i se isi itu, faʻamalama faʻasaga i le auala o le a le lelei afaina ai le tau, aua o le a pa'ū tele.
  6. O fafo o le fale, o le mama o le teritori ma le i ai o se lanumeamata sone. O se fanua matagofie na vaʻaia lelei ma se malaetaʻalo, o fugalaʻau moega - o se avanoa e siʻitia ai le tau o fanua. Ae afai o se koneteina ma lapisi o loʻo tu tonu i luma o lou faitotoʻa, ona toe faʻapipiʻi foʻi lea o le tau.
  7. Ulufale tulaga ma tuaoi. O le i ai o fualaʻau faʻasuaʻava ma 'ava malosi o le a le faʻamalieina se tasi, o lea o le a aʻafia ai foi le faʻatau atu o le fale mautotogi. E sili atu pe a fai e faʻatau e le au faʻatau lenei mea pe a maeʻa le feutanaiga.

Tulaga totino i totonu:

  1. Living space talafaasolopito. O se fale mautotogi na suia le tele o tagata e ona o le a maualalo ifo i le tasi na faʻapitoa e se tasi nofofua puleʻaga, poʻo fanua faʻatauina i totonu o le fale fou. Afai na faaliliuina i le umiaina e se faʻaiuga a le faʻamasinoga, o lona uiga o le a faʻapea foi ona afaina ai lona faʻatau atu. Fanua faʻatau saoloto i le faʻaletino ma faaletulafono faaupuga tele manumalo i lona taua faatatau i le tasi lea aiga ma le tele o tagata e ona resitaraina, manaʻomia faʻapitoa vaʻai.
  2. Le iai o se faigofie faigofie toe lipeaina pe faʻafouina. Afai e i ai ni faʻaletonu i le faʻamaeʻaina, ona ono ono maua lea e le tagata ono ono manatu e leai se tasi na aʻafia i lenei fale mautotogi, lea o le a afaina ai lona faʻavasegaina.
  3. Tuʻuese fale taele, O le tau e malo ai le meatotino lea e tuʻuese ai le faletaʻele ma faleuila mai le tasi ma le isi.
  4. Umukuka tele, tele faletua, pe a filifilia se lumanaʻi fale, ave le fiafia i lenei potu faapitoa.
  5. Taualuga maualuga - avanoa ma le malamalama, lea vaʻaia faʻateleina le eria ma, tusa ai, le vaʻaiga o le potu.
  6. Le iai o le polotito poʻo le loggia. Afai o ia te oe se lautele lautele poletito / loggia, ma afai uma, o lona uiga o lenei o se avanoa e mafai ona matua faʻateleina le tau o fale.
  7. Fausia lelei. Fale Stalinist ma fale monolithic ma manaia fausaga manumalo i luga o le "Khrushchevs", faapea foi ma fale piliki i luma o laulau fale.
  8. Afai o le potu faatulagaga saoloto, ona i ai lea o le ono mafai ona suia, lea o le a i ai se aoga lelei i le tau.
  9. Ua sauni le fale mautotogi e faʻatau atu. Uma pepa e tatau ona avanoa ma i le faʻasologa atoatoa.

Ioe, i mea taua o loʻo lisi atu i luga e tele atu pe laʻititi foʻi le taua, o mea uma e faʻalagolago uma i le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau.

4.2. Faʻafefea ona iloiloina se fale mautotogi

Tatou amata i le faʻatulagaina o tau:

  • A iloiloina fale, mea uma o le taua taua: avanoa o se lifi, felauaiga lautele i totonu o le savali savali, aoga tulaga lua, aoga faataʻitaʻi... Ina ia faia se agavaʻa ma saʻo iloiloga, oe tatau ona suʻesuʻe le meatotino tu latalata ia te oe: sikuea, foloa, fale lelei... I se faʻaopopoga, e aoga le sailia o le tau i le sikuea mita ma faʻateleina e lau eria. A maeʻa lena, o le a mafai ona e sili atu pe laʻititi mafaufau pe fia se avanoa e mafai ai ona faʻatu i luga mo le faʻatau atu.
  • Afai o loʻo e faʻatusatusaina lou fale mautotogi ma isi mea faʻatau fale, ona tatau lea ona e muamua valaʻau ma iloa le moni o lenei faʻasalalauga. I tua atu i na mea uma, tele realtors alu i na togafiti ia e tausi pe i lalo le tau o fale. Lenei o le auiliiliga o le tau o se fale mautotogi e tutusa ma le auiliiliga o le tau o se taʻavale. (Afai e te fiafia i faʻamatalaga e uiga i le faʻatau atu o se taʻavale, ona faitau lea o la matou lomiga - "Faʻafefea ona faʻatau atu se taʻavale vave ma taugata")
  • I le mauaina o tutusa mea faitino, e sili ai le faʻamalamalamaina o loʻo i ai foliga ma nuances i le ata. O se fale mautotogi mauaina o se faʻaiuga o tofi, ma tagata e ana e leʻi oʻo i le tausaga o le tele, e taugofie nai lo se mea faitino ma se tioata manino lelei talaʻaga.

I lenei tulaga, o le a mafai ona e iloiloina le mea e te manaʻo e tuʻu i luga mo le faʻatau atu tusa ma le. E mafaia ona faʻamautinoa atoatoa le tau pe a uma ona faʻatu le fale mo le faʻatau atu.

Faʻaaliga!

Faʻapitoa faʻafaigofie faʻafaigofieina le iloiloga, ona ua latou masani lelei i le maketi ma vaʻavaʻaia taimi uma sapalai ma manaʻoga.

E mafai foʻi ona e galue faʻapolofesa pe a iai sou taimi paganoa ma le onosaʻi mo lenei mea. E pei lava o le tauʻavea, oe mafai ona mauaina se tutusa mea ma saili lona maualalo ma aupito maualuga tau.

Oe mafai ona maua se meatotino e sili lapoʻa nai lo oe mo le tutusa tau oe fesili mo. Ae afai e mafai ona e talitonuina le tagata o tausia e aoga tele ma faʻamatala le mafuaʻaga e te manaʻo ai i lenei aofaʻi tonu mo ia, ona e le manaʻomia le fesoasoani a polofesa.

Galuega Faatino: lau tau vaʻaia tatau ona faʻavae i luga o tutusa meatotino. I se faʻaopopoga, oe mafai faʻatusatusa lou fale ma talu ai maeʻa meatotino ma faʻatusatusa numera maua.

O le filifiliga i le tau ma le fesoasoani metotia faʻatusa, ina ia aua neʻi sese, faʻaopopo i lenei 5%e mafai ona tiaʻia i taimi uma o fefaʻatauaiga. Ona tuu lea o se faʻasalalauga i luga o le Initaneti poʻo se nusipepa ma faʻatali mo telefoni. Afai e i ai ni nai talosaga, ona sili atu lea ona faʻaititia le tau. I lenei tulaga, e ia te oe lava le filifiliga pe o le a le vave e te faʻatau atu ai le fanua.

Tuʻuina i lalo le tau o le fale mautotogi i le aofaʻi mo 50,000 rubles oe mafai ona tosina mai sili sili ono ono tagata faʻatau o se taunuʻuga.

Afai, ina ua e leiloa i le tau, sa i ai le tele o telefoni, o lona uiga o le tau na maualalo tele. Faʻatele laititi.

Aua neʻi galo o tau o fale ma fanua e mafai ona suia i vaiaso uma, o lea aua le galo e auʻiliʻili le maketi, a leai e mafai ona e leiloa pe, i se isi itu, vaʻai mo lau tagata o tausia mo se taimi umi.

Lisi (afifi) o pepa talafeagai mo le faʻatau atu o se fale mautotogi

5. O a pepa e manaʻomia e faʻatau atu ai se fale mautotogi i le 2020 - se lisi o pepa manaʻomia 📋

O le taimi lava e te filifili ai e amata faʻatau atu fale nofo fale, oe tatau ona amata sauniuni pepa talafeagai mo le feutanaiga ia alu sologa lelei. O le lisi o pepa mo le faʻatau atu o se fale mautotogi e lelei. I se faʻaopopoga, o le tagata ono ono faia se faʻaiuga i luga o se feutanaiga vave pe a fai o le fale e "mama" faʻatulafonoina ma ua i ai se ato atoa mo ia. Ma o le a le mea e manaʻomia ina ia sili ona faʻatelevave ai le faʻagaioiga?

Lisi o pepa aloaia manaʻomia mo le faʻatau atu o se mea faitino mo tinoitupe:

  • Tagata e ona tusifolau.
  • Aveese mai le USRR (Unified State Register of Real Estate).
  • Le pepa i luga ole faʻavae e faʻamaonia ai le ona.
  • Faʻatinoina maliega. E tatau ona tusia i luga i se ofisa lōia, ona o le a latou fesoasoani ia te oe e tusia i luga saʻo ma agavaʻa, mafaufau i nuances ma tuʻutuʻuga o itu faʻafeagai i le fefaʻatauaiga. Lenei pepa ua sainia i le taimi o le resitalaina taualumaga.
  • Se kopi mai lau tusi fale poʻo se tusi pasi o le i ai / toesea o tagata resitaraina o loʻo lesitalaina i nofoaga ma fanua. E mafai ona maua mai se kopi i le ofisa o tusi folau pe i le ofisa o le kamupani pulega.
  • Le maliega a le pulega o le puipuiga.

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻatau muamua le fale mautotogi faʻatasi ai ma tupe teu faʻafaigaluega tina, lea mo le faʻatau atu e tatau ona e maua maliega tausi (kopi ma le ana ia lava).

O laʻasaga o le mauaina o se pepa e faʻapea:

  1. E o mai matua ma le la tama, pe a fai o nofo pea lalo o le 14 tausaga le matua (tusa lava pe ua teteʻa) ma tuʻuina atu mea nei:
  • tusi faʻamaonia mai le nofoaga o nofo ai le afafine / tama;
  • tusifolau faʻapitoa o fale ua faʻatau atu ma faʻatau;
  • se vaega mai le USRR (Unified State Register of Real Estate);
  • pepa faʻamaoniga a le tamaititi;
  • pepa faʻamaonia a matua.
  1. Matua / tagata vaʻai ma le tamaititi ia mai le 14 tausaga tusia se faʻamatalaga e uiga i le faʻatinoina o le tuai ma le faʻaiuga o se faʻatauga faʻatau mo se mea fou.
  2. I totonu o ni nai vaiaso, setete ofisa faia se faaiuga, faia se asiasiga i luga o le mea moni e faapea o aia a tamaiti e le afaina. Ina ua maeʻa ona tuuina atu lea maliega tusitusia mo le faʻatau atu ma le faʻatauina o falefaʻamaoti mai i le tusi talosaga.
  3. O le faʻatagaga a le toʻalua faʻamaonia e ala i le ofisa notary.

Afifi faʻaopoopo:

  • Tusi folau Cadastral. Afai e leai sau faʻasoa, e mafai ona vave maua mai le Multifunctional Center o loʻo tu i le mea o loʻo e nofo ai. E alu 5 aso.
  • Tusifolau faʻapitoa. E le manaʻomia e faʻamaeʻa le fefaʻatauaiga, ae mo le tagata faʻatau e ono afaina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ia faʻatau se fale mautotogi faʻaaogaina ai aitalafu tupe poʻo le faʻatupeina o le aiga laumua. Ina ia mauaina, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻi mo se fesoasoani i totonu BTI... Vaitaimi o le faʻamasinoga mai le 15 aso.Faʻasalaga faanatinati oo atu i le 10 aso, ae e tatau ona e totogia teisi atu mo lenei.
  • Aveese mai le Unified State Register mo le mea. O lē e ona, faʻamaoniga (pe leai) o le a faʻaalia ii. Soʻo se tasi e mafai ona mauaina sea faʻamatalaga, tusa lava pe o le a le uiga i lau meatotino.
  • O se pepa o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i le teuga tupe a le tagata lava ia. O sea tusi pasi mafai ona maua mai le pulega kamupani.
  • Tusi faamaonia o le toesea o aitalafu mo aoga pili. Faʻamaonia e leai ni aitalafu tuʻufaʻatasi.
  • Tusi faamaonia e faʻamaonia ai e te leʻi lesitalaina i se neuropsychiatric dispensary ma narcology. Atonu e fesili le tagata faʻatau pe a ia masalosalo i lou lava. Ma o feuiaiga faapisinisi e mafai ona luʻiina i le faamasinoga ma le avanoa molimau o le le atoatoa.

O le mauaina o pepa o le a matua televave ai le gaioiga o le faʻaumaina o se feutanaiga.

Fale faʻatau atu ma faʻatauga feagaiga (faʻataʻitaʻiga)

6. Le konekalate nei ole faʻatau ma le faʻatauina atu o se fale mautotogi mo le 2020 (ose faʻataʻitaʻiga e mafai ona download mai le sootaga) 📃

O le pepa mo le faʻatinoina o le mea e leai se faʻamau faʻamaonia pepa. E mafai ona faʻaaoga le fesoʻotaʻiga i lalo e download ai le maliega faʻatau fale - o se faʻataʻitaʻiga o le 2020. E te le tau faʻamaonia i se notary. E ui lava o le toʻatele e faʻatatau i lenei filifiliga. E amata ona faʻamalosia pe a maeʻa le resitalaina faʻagaioia mo le aia tatau o le anaina.

Le isi, o le a matou suʻesuʻeina vaega autu o le faleoloa faʻatau ma le faʻatau atu maliega.

6.1. Mataupu o le konekalate

O le faia o se feutanaiga e le mafai e aunoa ma le sainia o se maliega faigofie. O le mataupu i lenei mataupu o o fanua: soʻo se mea e nofo ai meatotino mafai ona avea ma autu o fefaʻatauaiga.

Faʻaaliga!

Afai e faʻatau atu ni mea tele i lalo o le konekarate e tasi, ona e tusia loa lea, e tatau ona e faʻailoa mai le aofaʻi ma uiga o fale taʻitasi e faʻatau atu.

Afai e le maua le potu i totonu o se fale fou, faʻamatalaga e uiga i le fale ua faʻailoa mai:

  • o mea mai fola ma sili ona taua ole taualuga e fai ai;
  • tausaga o le fausiaina; le aso o le toe faʻaleleia o le fausaga;
  • numera o foloa.

Mo meatotino le mafaagaeetia, o mea nei e tatau ona faʻailoa atu:

  • fale ma le kuata atoa;
  • numera o fale;
  • tuueseese pe ala atu i se auala;
  • ua taʻu mai le aofaʻi.

O le autu o le konakarate o le autu ma autu aiaiga, a aunoa ma lea o le a leai se aoga mai se tulafono manatu. Fale faʻatau fale tatau ona faʻailoa mai foʻi le itu o loʻo faʻatau atu:

  • meatotino i le atoa poʻo ni vaega o ia;
  • taofia se tasi le aia tatau o le nofo ai pe a maeʻa lona faʻatinoina;
  • toesea po o le i ai o encumbrances.

O le anaina e mafai ona faʻamaonia e se vaega mai le USRN (Unified State Register of Real Estate).

E le o fale nofo uma e mafai ona avea ma mataupu o le maliliega, na o le umiaina e soʻo se faʻalapotopotoga poʻo se tagata masani.

Taua!

  • O nofoaga ma fale, o sona vaega, o loʻo taofia, e le mafai ona avea ma autu o fefaʻatauaiga.
  • Afai o le meatotino galue o se tautoga, lea i le taimi o lona faʻatinoina oe o le a manaʻomia se faʻatagaina tusitusia mai le taʻutinoga.
  • Afai o le konekalate aofia ai le faʻasaina o le faʻatau atu, ona le mafai ona faʻaogaina.
  • Meatotino o loʻo tu i totonu o se fale gaogao poʻo le faʻaleagaina e faʻatatau i le talepeina e le mafai ona avea ma autu o se maliega.

6.2. Pati i le feuiaiga faapisinisi

O itu i le fefaʻatauaiga ua taʻua o le tagata faʻatau le mea faitino ma, tusa ai, le tagata faʻatau. Ma faʻamalieina manaʻoga nei:

  • afio mai i le matua;
  • agavaʻa faʻatulafono;
  • o le anaina o nofoaga ma fanua e faʻatulafono.

O faʻamatalaga o loʻo sosoʻo atu ua faʻailoa mai i vaega o le pisinisi:

  • igoa atoa;
  • lesitalaina;
  • numera, faʻapea foʻi ma le faʻasologa, ina ua mauaina ma o ia na tuʻuina atu iai le tusi folau o le tagatanuʻu o le Malo o Rusia.

O le faʻatauaina autu o le lua itu i le feutanaiga tatau ona mafuaʻaga tonu lava i le tulafono gafatia (pe o le e ona le malamalama o le a lana mea o fai) i le taimi o le faʻatau atu ma le faʻatauina o fale.

Afai e maeʻa le faʻatau atu o fanua faʻatau atu ua faʻamaonia e le o malamalama le e ana le mea o loʻo ia faia, ona tusa ai lea ma le faʻamasinoga e mafai ona faʻafoʻi ia fanua ma o le a faʻaleaogaina le pisinisi. I lenei tulaga, o le tagata faʻatau faamaoni o le a tuua e aunoa ma se mea.

Ae e te leʻi alu i luma ma le mamanu, ua fautuaina e mafaufau i nisi o nuances:

  • O le notary o ia e faʻamaonia le pepa mo le faʻatinoina e mafai ona naʻo le vaʻai faʻatulagaina o le agavaʻa gafatia o le 2 itu i le feuiaiga.
  • O se vaega mai le Unified State Register of Legal Entities e ono iai ni faʻamatalaga, ae le masani.
  • Afai e i ai ni ou masalosaloga e uiga pe o le tagata e ona le fanua faʻatauina atu se lipoti i ana gaioiga, ona sili atu lea ona tolopo le fefaʻatauaiga pe fesili i lē e ona e faʻamaonia lana pule.
  • E aoga le faʻaeteete pe a faʻaaoga e le pule o le fale le 'ava malosi pe ua matua.

6.3. Taua faaupuga o le konekalate

I se faʻaopopoga i le mataupu mataupu, o le tau o fale o se isi taua aitema. O lenei manatu e tatau ona faʻalatalata i ai ma tiutetauave uma. Tele meatotino anaina le mananao e totogi le lafoga pili, o lea latou faʻailoa ai undervalued aoga e mamao mai le tau o le maketi.

E tatau ona e iloa lenei!

I le tulaga ua luʻia le feutanaiga ma ua filifili le faʻamasinoga e toe faʻafoʻi le meatotino i le tagata faʻatau atu, ona mafai lea ona faʻamoemoe le tagata faʻatau faʻatau i le toe faʻafoi mai o le aofaʻi na sipelaina atu i le pepa faʻatau.

I se faʻaopopoga, o le lisi o tagata o le a taofia le aia tatau e faʻaaoga ai fale e tusa lava pe a maeʻa ona faʻatau atu ua manatu e taua:

  • tagata o le aiga o lē e ana o loʻo tumau i le fale;
  • o le tagata nofoia o fanua faʻatau fale ma tagata o loʻo nonofo ma ia;
  • o le soʻo-nofo mautotogi o nofoaga ma fale i totonu o le vaitaimi faʻamalieina faatonuina i totonu o le pepa;
  • le tagata mautotogi, i le mea e tupu ai o le aia tatau e nofo ai i totonu o nofoaga ma fale ua tusia i totonu o le pepa o faʻamatalaga o tupe maua a le ola;
  • sitiseni agavaʻa e faʻaaoga mo le olaga atoa;
  • le tagata nono tupe i totonu o le vaitaimi faʻatulagaina o le faʻaaoga fua o nofoaga ma fale;
  • afai e i ai tamaiti e leʻo aulia le matutua o le tele, e mafai ona faʻateʻaina pe a maeʻa mauaina le faʻatagaga mai le vaʻaia.

6.4. Eleele mo le faamutaina o le fefaatauaiga

I luga o le faʻatinoina na o le tasi le itu, e le mafai ona faalēaogāina le maliega faʻatinoga. Aiaiga mo le taofiofia aofia ai i le tusitusiga 450 o le Tulafono Lautele o le Malo o Rusia, o mea nei:

  • maliega a isi itu faʻafeagai;
  • i le talosaga a le tagata faʻatau pe faʻatau atu, ae naʻo le faʻamasinoga.

O le faaiuga e faia e le faamasinoga e mafai ona faamalieina le talosaga a le tagata talosaga pe afai o le isi itu i le feuiaiga faapisinisi faia solia matuia o le aiaiga o le konekalate:

  • faʻatagaina le e anaina muamua nofoaga ma fale e aveʻese mai le tusi resitala;
  • musu e totogi le tau o mea totino nonofo ai;
  • le iai o aia a isi i mea totino, ma isi.

Faʻamutaina o le faʻatau ma le faʻatau atu i le masina a maeʻa le faʻatinoina o le anaina fou i ana ia aia tatau e le mafai. E faigofie atu ona faʻamuta le feutanaiga ae e leʻi faia le lesitala.

Afai na talanoaina e itu teteʻe mea uma ma faia a latou faʻaiuga fai, o le a faia se maliega i le amanaʻia o le fefaʻatauaiga e le aoga. A maeʻa le faʻatinoga, e mafai ona e faʻaleaogaina le feagaiga, ana gaioiga.

O le faʻatau mai ma le faʻatau atu o fale e faʻaleaogaina na o i le faʻamasinoga mo mafuaaga nei:

  • o le feuiaiga faapisinisi solia tuutuuga o le tulafono oi ai nei;
  • o le saini o le maliega na faatino a o onā, lea na faia ma le le iloa;
  • o le le agavaʻa o se tasi o paga o fefaʻatauaiga na maua;
  • mauaina o pepelo, taufaamataʻu, omiga, vevesi i se tasi o itu;
  • o le feuiaiga faapisinisi faatino na aloaia o se valea;
  • isi mataupu e ono feteenai ma le tulafono.

6.5. Nuances i le tusitusiga o le pepa

O le maliega o le autu pepa, lea e fautuaina e suesue atili faʻaeteete, ma e sili atu i lenei tulaga faʻafesoʻotaʻi se loia. E tele mailei i tusitusiga o pepa. O le gaioiga o le faʻaliliuina o tupe e tatau ona sipela atu i le tamaʻi auiliiliga:

  • pe a lafo tupe i se teuga tupe i se faʻalapotopotoga tupe poʻo le tinoitupe faʻaliliuina;
  • pe o lenei faʻaliliuina o le aofaʻiga ua faʻamaonia e se maliega poʻo se gaioiga, pe a fai o loʻo iai se tupe teu, o le fea la.

E taua foʻi le faʻailoa mai i le tusitusiga o faʻaletonu uma o loʻo i ai, ma e talafeagai foi lenei mea e le gata mo le tagata e ana le lumanaʻi, ae faʻapea foi mo mea o loʻo i ai nei.

Afai o le tasi itu i le feuiaʻiga e le o le meatotino ana ia lava, ae o lona sui tofia, ona e fautuaina e faʻalogo, mo le taimi na lesitalaina ai le pepa. Afai o le malosiaga o le loia e sili atu ma le tausaga le matua, ma o le ana le ua matua, o lona uiga e sili atu le faʻaeteete atili.

Afai o fale ma fanua na mauaina e le tagata e ona muamua faʻaaoga tupe maua a tina failele, le tagata faʻatau e tatau ona mautinoa o sea pe a maeʻa le faʻatauina o le fale ua tufatufa tutusa tutusa i tagata uma e ana.

E fautuaina e faʻailoa mai i le tusitusiga le tiute o le anaina o nofoaga ma fale mo ni tagi o aiga e leʻi oʻo i le matua o le toatele, suli ma isi tagata.

6.6. Maliega faʻaopoopo

I le tulaga o suiga i le tuutuuga o le pati i le feuiaʻiga, o se faʻaopoopoga maliega e faʻaiʻuina O vaega i le fefaʻatauaiga e mafai ona faia suiga:

  • tuutuuga o le totogiina o tupe;
  • fuafuaina taualumaga;
  • le aofaʻi o le tupe teu muamua;
  • lesitalaina tau;
  • vaitaimi o le konekalate

O numera o le maliega faʻaopoopo e faʻapea:

  • ua lesitalaina ma Rosreestr faʻatasi ma le pepa autu ma naʻo muamua le muamua;
  • e tatau ona tusia;
  • sainia e itu e lua i le feutanaiga.

Pe a tusia se konekarate, e tatau ona faʻamatala auiliili le fanua, aia ma tiute o loʻo i ai o itu auai, metotia o le faʻaliliuina o tupe teu ma le atoa aofaʻi mo le fale. O lena mea o le a fesoasoani e 'alofia tulaga le maalofia ma faamasinoga.

O lea laʻasaga ma lea laasaga taiala, e aofia ai sitepu sosoo e 7, mo le faatauina atu o se fale mautotogi e aunoa ma le auai o tagata faufautua

7. Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi ma le aoga e aunoa ma ni faufautua - laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo tagata faʻatau fale 📑🏬

I le faia ai o le faʻaiuga e aveʻese le tuai sikuea mita, matou amata fesili: pe faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi ma vave, pe oe manaʻomia le fesoasoani a le toe faʻatau atu pe oe mafai ona faʻatautaia le feutanaiga gaioiga oe aunoa ma tagata faufautua.

Ae faʻafefea ona fai ia saʻo, aua o se faʻavavevave feutanaiga matua faʻaititia ai le tau o fale, ma le aoga faʻatau atu mafai ona umi se taimi. Ina ia faia lenei mea, matou te fautua atu ia e alu faʻasolosolo 7 sitepu faigofie.

Sitepu 1. Seti ni sini ma faʻaupuga mo le faʻatau atu o le fale mautotogi

A o e filifili i le faʻatau atu o lau fanua, 'aua neʻi galo o loʻo iai taimi maliliu, o le taimi e faʻatoʻafilemu ai le maketi o fale ma e mafai ona e faʻatau atu sikuea mita, naʻo le paʻu tau.

Faʻaaliga!

Aua le lisiina meatotino mo le faʻatau atu mai le faaiuga o Tesema e oo ia Fepuari (Aso malolo o le Tausaga Fou), ma i le amataga o le taumafanafana (aso malolo / tafaoga). I le vaitaimi o totoe o le tausaga, o le manaʻoga mo avanoa potu e mautu.

O le mea lea, afai o le sini o le fefaʻatauaiga o tupe mama lelei, ona e le tatau ona auai i le faʻatinoga i le taimi o le tau maualalo. I lenei taimi, e sili atu le amata amata uma pepa talafeagai ma fale mautotogi mo le faʻatau atu. Faʻafetai i mea e mafai ona maua ai lelei tupe, faataitaiga, mo le faʻatauina o isi fanua faʻatau fale. I le ala, ua uma ona tatou tusi e faʻatatau i le auala e maua ai tupe luga o se fale mautotogi mai valu i se tasi oa tatou lomiga.

Laʻasaga 2. Iloiloina o lau meatotino

E sili le fuafuaina o le taua o le mea e aunoa ma le fesoasoani a tagata faʻapitoa. Nusipepa poʻo le mea moni, fesoʻotaʻiga i le lalolagi - le Initaneti - o le a fesoasoani e fesoasoani ia te oe i lenei. I tua atu i na mea uma, e le mafai ona e faʻatulagaina le tau o fale i se taimi e tasi. Faʻapea foi, aua le siʻia i le lagi pe paʻu i le aupito maualalo. O le feutanaiga e tatau ona aoga ma aoga.

A faʻateleina le tau o sikuea mita, e mafai ona suʻesuʻe se tagata e ana ia mea totino fou mo le tele o tausaga. Ma afai e manatu faʻatauvaʻaina, o le fefaʻatauaiga o le a taitai atu ai i le faiaʻina. E faʻatoa mafai ona e faʻailoaina pe afai e leʻo fiafia lau faʻasalalauga i se taimi umi.

O mea taua nei e aʻafia ai le tau o le soifuaga.

  • nofoaga: mamalu o le eria;
  • i ai le fausiaina o mea lelei atoatoa;
  • latalata i felauaiga lautele;
  • foloa ma le tausaga o le fausiaina o le fale o loʻo tu ai sikuea sikuea.

Sitepu 3. Matou amata amata faʻasalalau le fale mautotogi

Malamalamaina o fale e vave ma taugata, lava a talafeagai talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻasalalau faʻalelei, tuʻu i se malamalama lelei. I tua atu i na mea uma, o le autu ma autu tulafono o fefaʻatauaiga o se agavaʻa faʻasalalauga kamupani.

Faʻataʻitaʻiga o se faʻasalalauga mo le faʻatau atu o se fale mautotogi luga o Cian

Ina ia faia lenei mea, oe mafai ona faʻaaogaina soʻo se metotia avanoa ma auala: tuʻu faʻasalalauga i nusipepa lauiloa i le lotoifale pe faʻaaoga le fesoasoani a fetaulaʻiga o le lalolagi o loʻo ofaina le tele o faitotoʻa e faʻaogaina ai faʻasalalauga.

O le tusitusiga o le faʻasalalauga mo le faʻatau atu e le tatau ona aofia ai le tele o faʻamatalaga, e manaʻomia faʻapitoa.

I ni nai fasifuaitau, e taua le faʻamatalaina uma itu lelei o le nofoaga ina ia faʻamautinoa ai se tagata ono ono avea o lau meatotino o se lelei mauaina mo ia. E tatau ona faʻaopopo le faʻasalalauga i ata puʻe.

E mafai ona e tuʻuina faʻamatalaga e uiga i le faʻatau atu o se fale mautotogi i luga o faʻasalalauga tulaga, nofoaga o felauaiga lautele pe i faitotoʻa o faitotoʻa. Lenei o le a tosina mai ai tagata faʻatau fiafia i se nofoaga e nonofo ai o loʻo i totonu o lau eria.

Sitepu 4. Saunia le fale mo le siakiina ma feutanaʻi ma tagata faʻatau

Ina ia faʻatau vave fale, e tatau ona faʻavasega lelei. E leai se tagata e toʻatasi e faʻamoemoe e tapunia se pisinisi pe a fai o le nofoaga e nonofo ai e matua leaga lava.

E le aoga le toe faʻafouga, talu ai o le tagata e ona fou o le a toe faia mea uma mo ia. I lenei tulaga, o le lautele fesoasoani ma le faʻamamaina teuteu taugofie o le a fesoasoani.

O le galuega autu o le sauniaina o nofoaga ma fale mo le fefaʻatauaiga o le aveʻesega manino vaʻaiga.

Aveʻese uma mea tuai e aunoa ma se faʻanoanoa! O le telē ma māmā o le avanoa, o le sili atu ona manuia o le fale foliga.

O nei gaioiga faigofie, e le faʻafaigata ona vaʻaia faʻaavanoaina le potu tele avanoa ma aveʻese mai le manogi le manaia o tagata muamua. O le mea lea, o le mama o le ki i le manuia feutanaiga.

I lenei laasaga, oe tatau ona sauniuni mo uma valaauga ma tagata faʻatau asiasiga. Faʻatasi ai ma le saʻo fesoʻotaʻiga ma faʻaaliga, o le faʻatau atu faʻamaoniga o le a faʻateleina tele.

E aoga le mafaufau muamua i mea le lelei uma o fale ma saunia se lisi o mea lelei.

I se faʻaopopoga, aua neʻi galo o le a e fesoʻotaʻi ma tagata ese uma, o latou faʻamoemoe tumau pea o se mea lilo.

Sitepu 5. Matou te tusia luga ma sainia se muai maliega mo le faʻatau atu ma le faʻatauina o se fale mautotogi poʻo se teuga tupe faʻatasi ma le tagata faʻatau (s).

O le saini o lenei pepa o se faʻamaoniga i le tagata faʻatau atu o le tagata faʻatau e le musu e faʻatau fanua faʻatau, ma tagata faʻatau e le o tuʻuina atu e le ana le isi.

Lalotoso le uluaʻi konekarate o faʻatau ma le faʻatau atu o se fale mautotogi - faʻataʻitaʻiga

Lalotoso le teuga tupe teu mo le faʻatau ma le faʻatau atu o se fale mautotogi - faʻataʻitaʻiga

I le faʻaiuga o le konekalate, o le ana le nofoaga ma fale na te mauaina se tupe teu mai le tagata maʻi mo le potu malolo, lea foi ua osia i totonu o le uluaʻi maliega. Mai i le tulafono, o se maliega i luga o le advance po o se teuga tupe, lea e tele faaiuina nai lo le muai maliega, e i ai foi le malosiaga tutusa.

A saini le pepa, e tatau ona iloa e le e ana le meatotino le eseesega i le va o le teuina ma le muamua. E taua le resitaraina faʻatulafonoina o mea uma i le konekalate.

Features o le teuina ma muamua:

  • Afai o le fefaʻatauaiga mo le faʻatau atu o nofoaga ma fale ua faʻaleaogaina mo soʻo se mafuaʻaga, o le muamua totogiina faʻafoiina atu i le tagata faʻatau atoa.
  • Afai ua maeʻa ona faia se teuga tupe, o lona uiga o le teteʻe tasi i le faʻaiuga o se feutanaiga o le a mafua ai le totogiina o se sala tupe e le itu faamasinoga.
  • Afai e musu le e ana e faʻatau atu le meatotino, o le a ia toe totogiina le tagata maʻi mo le faʻasalaga faʻalua.
  • Afai o le feutanaiga ua le manuia ona o le tagata faʻatau, o lona uiga o le teuga tupe e tumau pea ma lē ana le meatotino.

O le maliega muamua e tusia i luga o soʻo se pepa faʻatumu, lea e faʻamatalaina ai auiliiliga o le faʻaletulafono / faʻaletino. tagata, tusi folau faʻamatalaga o isi itu, o le tuatusi o le fanua faʻatau atu ua faʻatau atu, o le vaitaimi o le tauaveina noataga, le aofaʻi o tupe teu pe muamua totogi. O le aso ua faʻailoa mai i le pepa, ma saini a isi itu i le fefaʻatauaiga ua tuʻuina.

Sitepu 6. Matou te amataina le faiga o le siakiina mai le fale mautotogi ma aoina tusi faʻamaonia o le toesea o aitalafu mo aoga pili

Ina ua maeʻa se maliega muamua na faʻamaeʻaina, o se tupe teu poʻo se muamua totogi na mauaina, e tatau ona siaki mai le fale mautotogi ma maua faʻamatalaga i luga o le teuga tupe a le tagata lava ia mo pili pili.

E mafai ona e saini e ala ile ofisa o tusi folau poo le tagata ofisa o le tusi folau ile pulega kamupani.

O le a ave oe i ni nai aso. I le tulaga o se oe lava apili i se setete faʻalapotopotoga, oe o le a mauaina se otoʻoga faʻailoga tusi ma pepa talafeagai i le aso o apili.

Tusi faʻamaonia o le leai o aitalafu mafai foi ona maua mai le pulega kamupani ma isi faʻalapotopotoga tuʻuina atu aoga: gorgaz, eletise eletise, lapisi kamupani aoina.

Sitepu 7. Matou te totogiina le fale mautotogi ma tuʻuina atu le pepa resitala

A faʻaiʻuina se fefaʻatauaʻiga, e mafai ona faia se feutanaiga i le taimi o le sainia o le maliega autu poʻo le gaioiga o le taliaina ma le fesiitaʻiina o fale. Lua e ala i le le tinoitupe auala ma i tinoitupe. Peitaʻi, e sili atu le sefe le mauaina o le aofaʻiga mulimuli mo le fale mautotogi e ala ile tusi o le credit (faletupe) poʻo le sefe tupe teu. O lenei taualumaga o se faʻamaonia o le a anaina muamua o le a mauaina le muamua maliega aofaʻi.

E faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi ma faʻatau ai fefaʻatauaiga e ala i se sefe saogalemu pusa?

1) I le i ai o se tagata faigaluega faletupe, o le tupe ua ulufale i totonu o le sela, pe a maeʻa le pule o le fale ona siaki mea uma ma faitau ma le faʻaeteete.

E mafai foi ona e siakiina le moni o aitalafu tupe mo se totogi faaopoopo.

2) Ma, o tupe e tuʻuina i totonu o se afifi ma saini a le tagata faʻatau ma le tagata o tausia.

3) A maeʻa le feutanaiga ma faʻamaonia pepa mo le fale mautotogi i le tagata faʻatau, o le sa anaina muamua le meatotino maua se totogi mai le faletupe.

O le faʻatauga faʻatau atu e faʻaiʻuina i se faigofie pepa pe faʻamaonia e le ofisa notary.

Afai e te leʻi fetaiaʻi ma lenei, e sili la le saili fesoasoani mai se loia agavaʻa. A o tusiaina i luga, e tatau ona mautinoa o le pepa o loʻo iai uma faʻamatalaga e uiga i fefaʻatauaiga, taimi, fanua faʻatau faʻatau atu ma le auala o faʻavasega i le va o pati.

Le isi, tatou liliu atu i le Resitara Chamber e lesitala fale mo le fou e ana.

O le laʻasaga mulimuli lava o le faʻagaioiga mo le fesiitaʻiga o nofoaga i le tagata fou ma saini le pepa.

Lalotoso le tusi o le faʻaliliuga i le fale faʻatau ma le faʻatau atu maliega

Mai lena taimi i luga, uma tiutetauave mo le mea pa'ū pau lava i luga o tauau o le tagata e ona fou. Ua tusia i le 2 kopi, i le tulaga o se mokesi, o loʻo manaʻomia se tasi faʻaopoopo mo le faletupe.

A maeʻa lena, e mafai e le e ona muamua ona mauaina le totogiina mai le sefe saogalemu pusa pe mai le teuga tupe. Ua maeʻa le feagaiga.

Auala ua Faʻamaonia e Faʻatau Atu ai Se Mokesi Fale

8. Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi luga o se mokesi 💸 - TOP-4 moni auala

E le iloa e tagata uma o le faʻatauina atu o se fale mautotogi na faʻatau i se mokesi e matua moni lava. Ioe, i lenei tulaga o le meatotino ua tauto. Ua aliali mai e leai se avanoa o lē e ana e tuʻutoʻatasi lona fale.

Peitai, e i ai auala e faʻatau atu ai mokesi meatotino. E mafai ona e faia 4 faʻamaonia auala. Taʻitasi i latou manatu faʻafesoʻotaʻi vavalalata ma se faletupe faʻalapotopotoga.

Metotia 1. Faʻatau atu o se fale mautotogi mo tinoitupe

O lenei filifiliga o o le sili ona aoga mo i latou na ave le mokesi. Filifilia o lenei metotia, oe tatau ona mafaufau o le sailia o se tagata faʻatau i luga utaina meatotino e mafai ona faigata.

Manatua! O aso nei o le ofa o fale mautotogi e le tauto e tele. O le mea lea, tagata faʻatau e faʻaeteete i fale, o loʻo faʻatau atu ma ni faigata.

O lenei auala faʻatau e masani ona faʻaaoga mo fale mautotogi o loʻo i ai pea tulaga fausiaina... I le taimi lava e tasi, oi latou o le a lata ona sauniuni o loʻo sili ona manaʻomia.

I se faʻaopopoga, o lenei filifiliga e talafeagai mo fou meatotino tu i totonu vaega maualuluga, ma e i ai foi se faʻaleleia atili faʻatulagaga. O le sapalai o ia fale mautotogi i taulaga e masani ona le maualuga tele.

A faʻatau atu se mokesi fale mautotogi mo tinoitupe, oe manaʻomia le sauni o sea fefaʻatauaiga aofia ai le tele o laʻasaga:

  1. Muamua lava, o le tagata faʻatau ma le tagata nonoina tupe e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se notary lautele. Lenei, o se maliega o le faʻamoemoe ua tusia i luga e faia le tutusa fefaʻatauaiga ma le fale.
  2. E faʻaliliu e le tagata faʻatau le tupe ile faletupe, e manaʻomia e tapunia atoa ai le mokesi. Le eseesega i le va o lenei aofaʻi ma le tau o le fale mautotogi e totogi atu i le tagata faʻatau.
  3. A tapunia le aitalafu, ona aveʻese le faʻamamafa mai le fale.
  4. A o le meatotino ua aveʻesea mai le tautoga, o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau lesitalaina le faʻatau ma le faʻatau atu maliega ma le potu faʻaitulagi. Afai o le fale o loʻo fausiaina, o se maliega i le auai i le tufatufaina o fauga e toe faʻafoʻi atu i lē e ona fou.

O nisi taimi e valaʻauina ai lenei filifiliga mo se mokesi agatapuia... E mafua ona o le mea moni o le toe totogiina o le nonogatupe na faʻatinoina e le tagata faʻatau muamua, e oʻo lava i le taimi o le faʻatau.

I le masani ai, o le mokesi aitalafu e teu saʻo i totonu o se teuga tupe, ma le tupe o loʻo teuina i totonu o se pusa teu saogalemu. E faʻatoa mauaina e le tagata faʻatau pe a maeʻa le faʻatautaia o fefaʻatauaiga ma le fesiitaʻiina o le umiaina o le fale mautotogi i le tagata faʻatau.

Metotia 2. Nonogatupe pe faʻaliliuina atu o mokesi

O lenei filifiliga e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻavae o le faʻamatuʻuina o le collateral. E tusa ai, e mafai ona faʻatau atu le fale pe a fai e faʻatau e le tagata faʻatau uma aitalafu i lalo o le mokesi.

I le faʻavae, oe mafai ona maua se tagata faʻatau oe lava. E masani lava, o fale mokesi e fai lava faʻaeteete... E ui i lea, o loʻo iai se manaʻoga mo latou.

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • mea totino faʻapitoa e masani ona faʻatau atu i se tau maualalo;
  • mo fale mautotogi o loʻo i ai i nofoaga iloga, o le manaʻoga e maualuga i taimi uma, tusa lava pe o latou mamafa i se mokesi;
  • lauiloa o le fale ma lelei maeʻa, faʻapea foi ma le faʻaleleia o fuafuaga.

E tatau ona manatuaina o le tagata faʻatau e tatau ona i ai se galuega mautu, lava totogi, ma lelei igoa tauleleia

O le tagata faʻatau fale o le a manaʻomia ona uia le tulaga masani mokesi talosaga gaioiga. I le mea e tupu ai se faʻaiuga lelei e faia faʻavae i luga o iʻuga o lona iloiloga, ua faia se faʻaiuga fou konekalate

E tusa ai ma lenei maliega, o le fale mautotogi avea ma meatotino a le tagata faʻatau, ae o loʻo tumau pea i totonu tautoga... I le taimi e tasi, o le aitalafu i luga o mokesi ua totogiina e le tagata fou.

I lenei tulaga, o le a nonoina tupe o le a manaʻomia se itiiti ifo o taumafaiga. E masani ona faʻatino e le faʻalapotopotoga aitalafu le toe lesitalaina o le tautoga ma le Kamupani Fale ia latou lava. E naʻo le tagata faʻatau e manaʻomia le saini o se pepa i luga ole manaʻoga e tuʻuina atu mokesi noataga.

I se tulaga lautele, o le faʻatauina atu o se fale mautotogi e ala i se tofiga o le a manaʻomia tusa 20 aso... E toʻalima i latou o le a faʻaaluina i le aveʻesea o faʻamaoniga ma le isi 14 o le a manaʻomia e lesitalaina se maliega ma le tagata fou.

Metotia 3. Faʻaaogaga ma le fesoasoani a se faʻaputugatupe aitalafu

O lenei mataupu e ese mai le faʻatau atu mo tinoitupe, o gaioiga uma mo le faʻatau atu o le fale mautotogi e faʻamatuʻu atu i le faletupe. Lenei filifiliga e talafeagai mo i latou o, mo le tele o mafuaʻaga, leai se avanoa e faʻatau atu fanua.

O le aitalafu faʻavae mauaina se tagata faʻatau na o ia lava. E le gata i lea, o vaega uma o fefaʻatauaiga e faia e aunoa ma le auai o le aitalafu.

Fuafuaina e faia e pei o le muamua polokalame o le faʻatau atu: o le tagata faʻatau e tineia le mokesi aitalafu, o le toega o le aofaʻi ua tauto i totonu o se sela poʻo totonu o se teuga tupe faʻatasi ai ma tuutuuga. O le taimi lava e maeʻa uma pepa mo le fefaʻatauaiga, o le tagata faʻatau o le a mafai ona aoina lenei aofaʻi.

Metotia 4. Faʻaaogaina e oe lava

Mai le igoa o le faʻatau atu filifiliga, atonu e foliga mai e le o atoa tulafono ma o loʻo faʻataunuʻuina e aunoa ma le auai o le faletupe.E le saʻo lea mea, talu ai i soʻo se tulaga, e tatau ona faʻasilasila atu i le nonoga tupe faʻatupeina uma laʻasaga o feutanaiga. O le mea taua o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau o le a faʻatinoina uma gaioiga manaʻomia tutoʻatasi.

Taua! Ua fautuaina e tagata popoto le au faʻatau e faʻailoa i tagata faʻatau o le fale ua maeʻa ona tauto i le amataga laasaga o le feuiaiga faapisinisi... Afai e le o faia lenei mea, talitonu i le va o pati i le faʻatau atu ma le faʻatau mafai ona leiloa. O le tagata faʻatau i se tulaga faʻapea e ono filifili o le fefaʻatauaiga ma le fale e le atoatoa tulafono.

A faʻatau atu sau oe mokesi fale mautotogi, e tatau ona e alu i laʻasaga nei o fefaʻatauaiga:

  1. Ua maua e le tagata faʻatau se tagata faʻatau ua malie e faʻatau se fale mautotogi.
  2. O le tagata faʻatau lafoina se talosaga i le faletupe e toe faʻatau le aitema tauto.
  3. O se muamua faʻatauga ma faʻatauga feagaiga ua tusia i luga ma faʻasalalau.
  4. Lua faletupe sela na lisiina. I le tasi e faʻatau e le tagata faʻatau le tupe e manaʻomia e totogi ai le mokesi, i le lona lua - o totoe i le aofaʻi o le eseʻesega i le va o le tau o le fale mautotogi ma le aofaʻi aofia ai i le muamua sela. E mafai foi ona e filifilia isi metotia o totogi i le va o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau (tusi o aitalafu, teuga tupe).
  5. Ua aveese mai le fale mautotogi.
  6. Faʻamatalaga e uiga i le faʻatau atu o se fale mautotogi ua ulufale i Rosreestr.
  7. Ina ua maeʻa mauaina le faʻamaoniga faʻamaumauga o le lesitalaina o le feutanaiga, o le faletupe ave le tupe mai le muamua sela, ma le tagata faʻatau - mai le lona lua.

O lenei filifiliga o le faʻatau atu o se fale mautotogi e masani lava ona sili atu vave. Ae o le sailia o se tagata faʻatau i lenei tulaga e mafai ona faigata.

I se faʻaopopoga, ina ia mafai ona maua le faʻatagaga a le faletupe mo le faʻatauina atu o se fale mautotogi, e tatau ona leai se tagi a le faʻalapotopotoga aitalafu faʻasaga i le tagata nono. I nisi upu, o lenei filifiliga e talafeagai mo i latou o masani faia totogi faalemasina ma leai ni tolopo.


O lea la, e fa auala taua e faʻatau atu ai se fale mautotogi faʻatauina ma se mokesi ao le i totogiina le nonogatupe. E masani lava, e tofu i latou ma a latou lava tulaga lelei ma tapulaʻa.

Mo le manino o le faʻatusatusaga, na matou atagia mai ai mea lelei ma mea leaga o filifiliga uma i le laulau:

Filifiliga faʻatauPenefiti (+)Leaga (-)
Faʻatau atu tinoitupeE aveese e le tagata nono le mokesi, na te maua le eseʻesega i le va o le tau faʻatau ma le aofaʻi o aitalafuFaigata ona saili se tagata faʻatau
Toe fai-nonogatupeE mafai ona aveʻese vave le mokesiFaigata i le sailia o se tagata faʻatau o le a malilie e faia se mokesi i se faapitoa faletupe ma o le a fetaui ma ona manaʻoga
Faʻatau atoa i le faletupeE faʻateʻa e le tagata nono tupe le manaʻoga e suʻea se tagata faʻatau ma auai ile fefaʻatauaigaO le faletupe e tele lava ona galue i ana ia lava aia. O le mea lea, o le fale mautotogi e masani ona faʻatau atu i se tau paʻu. O lona iʻuga, o le taui e maua e le tagata nonoina e laʻititi pe leai lava
Faatauina atuO le tagata faʻatau faʻatulagaina le tau o le fale mautotogi, na ia pulea atoa foʻi le fefaʻatauaigaO le tagata faʻatau atu e tatau ona faia le tele o taumafaiga ma faʻaalu le tele o le tagata lava ia taimi

O loʻo faʻaalia manino mai i le laulau mea lelei ma tulaga le lelei o filifiliga taʻitasi mo le faʻatau atu o se mokesi fale.

9. Mea sese masani pe a faʻatau atu lou fale mautotogi ❌

I le taimi o le faʻatauina atu o fale, o le tele o tagata faʻatau e le iloa pe faʻafefea ona faʻamaeʻaina lelei se fefaʻatauaiga lelei ma vave aunoa ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa. O le a la le mea e mafai ona tatou faia sese?

Mea sese 1. Sese suʻesuʻega o le fale mautotogi

O le faʻafitauli autu a tagata uma e ana le fale, o le le sao lea o lona faʻamaoniga. E masani lava, e iloiloina ai, oe manaʻomia le faʻaogaina o faʻamatalaga mai le sili ona lauiloa faleoloa i luga ole laiga 'upega tafaʻilagi i lau taulaga, filifili filifiliga tutusa ma saili latou tau.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na mauaina, o le e ona e masani ona seti se maualuga maualuga. O le mea moni, e te manaʻo e maua se aofaʻiga tele mo au fale, ae o le a vaʻai se tagata ono faʻatau atu lau faʻasalalauga?

E sili le suʻesuʻe uma o mea faʻapena i le valaʻauina o e ona ma iloa le tulaga o le potu, o a pepa o avanoa mo ia. O lona uiga, ia maua uma faʻamatalaga e ono aʻafia ai le tau. A maeʻa ona suʻesuʻeina faʻamatalaga, matou te faʻamautuina le tau moni o fanua faʻatau fale. Aua le soona mafaufau, ae aua foi le manatu faʻatauvaʻa.

Sese 2. E leʻi maeʻa sauniuniga o le fale mautotogi

E leʻi sauni le fale mautotogi e faʻatau atu. Lenei masani lava aofia ai o le faʻamamaina, aveʻese sili otaota ma faʻasalalau ia. I lenei tulaga, oe tatau ona tuʻu mea i le faʻasologa lelei e le gata i le potu lava ia, ae faʻapea foʻi luga o sitepu ma le faitotoʻa.

O le manatu muamua na faia e le tagata faʻatau i le faitotoʻa. Lenei e mafai ona faia i le feutanaʻi ma se tagata fufulu mama poʻo se teu fale.

Afai o le potu e leai se foliga foliga lelei, ona tatau lea ona faia se tamai lipea, ae le aoga le faia o se taugata, talu ai e leai se aoga. Ae o le filifiliga paketi o le a faʻateleina ai le aulelei i mata o se ono ono avea ma tagata faʻatau.

Sese 3. O le tagata faʻatau e le o sauni e feutanaʻi ma tagata faʻatau

O le maliega ma le tagata faʻatau e tatau ona le gata i upu, ae faʻapea foʻi luga o pepa. A maeʻa ona folafola e faʻatau mai au mea totino mai ia te oe, e mafai ona ia suʻea ma le toʻafilemu isi filifiliga e sili atu ona aoga mo ia, ma e ono leiloa se tagata ono ono maua. O le mea lea, e aoga loa le faʻatupuina o le fesili o se muamua poʻo se tupe teu.

Natia le leaga ma talanoa e uiga i le lelei o le fale. Aua le fefe e faʻatau ma finau pe aisea e sili ai lau meatotino nai lo isi. Faʻaali lemu le potu e aunoa ma lagona. Alu i feutanaiga, afai e te le o sauni mo i latou, ona faigata lea ona faʻaiʻuina se tupe maua lelei.

Mea Sese 4. Faʻamatalaga sese na faʻatinoina

Ae e te leʻi tuʻuina atu lou fale mo le faʻatau atu, e tatau ona e saunia uma pepa talafeagai:

  • se vaega mai le USRN (Unified State Tusi o Fanua Faʻatau).
  • faʻamaoniga pepa o le ana,
  • na. tusifolau mai le BTI,
  • cadastral,
  • upu sii,
  • USRR

Afai na faʻatau faʻatulafonoina le fanua, ona maliega a le toʻalua i se maliega poʻo se feagaiga muamua, ma tusi faamaonia o le lesitalaina o faʻaipoipoga.

Afai e faʻatau fale e faʻaaogaina ai mokesi, ona e manaʻomia lea:

  • tusi faamaonia o le toesea o aitalafu i faʻalapotopotoga tuʻuina atu aoga,
  • aveese mai le Unified State Register ma isi pepa.

O faʻamaumauga saunia lelei o se faʻavavevave ma aoga tele.

E tatau foi ona manatuaina o le faʻatauga faʻatau e tatau ona iai uma faʻamatalaga talafeagai e aloese ai mai faʻafitauli ile lumanaʻi.

Tatalo ma taupulepulega faʻatau mo le vave faʻatauina o se fale mautotogi

10. Faʻafefea ona faʻatau vave atu se fale mautotogi: taupulepulega leaga ma tatalo ☯ - 100% iʻuga

Nisi tagata talitonuina ina ia mafai ona faʻatau atu se fale mautotogi mo se lelei tau ma vave, oe manaʻomia le faʻaaogaina tagata faʻailoga ma talitonuga. E faʻapea?

10.1. Tatalo mo le lelei faʻatau atu fale mautotogi

Ina ia faʻatau atu se fale mo se tau maualuga atu, oe tatau ona faia mea nei:

  • I le taimi o le masina fou, aveʻese uma lapisi mai le fale mautotogi, ave i le fetaulaʻiga ala ma fai atu:"O loʻo ia oe lenei lapisi, ma laʻu tupe toe faʻafoʻi!"
  • A maeʻa lena, tuʻu se limasolo i tulimanu uma ma fai leotele i potu uma: "Tuʻu le tupe faʻafoʻi tupe".
  • Mulimuli ane aso aoina suiga ma tuʻuina atu i tagata le tagolima.
  • Aumai se moligaʻo mai le falesa i le fale mautotogi ma tutuina, ona fai atu lea:"O tamaloloa ma faatauoloa o loʻo tamoʻe i le afi a le Atua".

Ona faʻasalalau lea ma faʻaali atu le mea totino i tagata e ono manaʻomia.

10.2. Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi vave - folk remedies

E i ai ni metotia e fesoasoani ia te oe i le faʻatauina atu fanua. E manaʻomia le na o le fale e te faʻatautaia ai amio masani e te faʻatau atu. Nei o latou:

  1. Ae le i amataina le faʻatauina atu o fale, e tatau ona faʻatumuina i le mama mama, e tatau ona lele i luga i le avanoa atoa. Ole mea lea e manaʻomia ai se pakete mama, e sili le tasi. Faatumu i vai malulu ma tuʻu i se nofoaga pogisa mo ni nai aso. Mulimuli ane 3 aso fufulu lelei le foloa. A maeʻa le faʻamamaina susu, e tatau i le tagata ona mafaufau e uiga i le tuʻuina atu o ona tulimanu tuai ma tuʻuina atu ia i se tasi na totogiina se aofaʻi lelei.
  2. Uma nofoaga nofo ai a brownie. Ae e te leʻi faʻatuina se fale e faʻatau atu ai, e tatau ona e mautinoa o le tagata o loʻo ono manaʻomia le nofo lelei ma toʻafilemu pe a suʻesuʻeina nofoaga. Ina ia faia lenei mea, fautuaina e tuu se ipu ma mea lelei i luga o le laulau.
  3. Talu mai aso anamua, ua avea le saito ma faʻailoga tupe. E i ai le manatu afai e te tuʻu tasi fatu i le taimi i tulimanu uma, e mafai ona e vave iloaina se fale mautotogi.

Uma sauniga e sili atu ona faia i le tafa o ata, i le aso e ono taunuʻu mai ai le tagata o tausia.

10.3. Faʻafefea ona faʻatau atu se fale mautotogi vave - faʻailoga a tagata

O i latou e talitonu i faʻailoga uma, e moni na taunuʻu. E faigata ona finau ma talitonuga faanuupega lauiloa, aua o lo latou poto masani na faʻateleina i le tele o seneturi.

E i ai ni faʻailoga e vave ona faʻatau atu ai le faʻatau fale? Ioe e iai. O nisi o latou e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se faʻatau atu, ae o isi e naʻo le faʻatau atu o se fale mautotogi e mafai ona faʻaaogaina ai.

  1. E le mafai ona e taʻuina i seisi e te manaʻo e aveʻese au tuai sikuea mita. E tatau ona faʻapea o lenei pe a maeʻa le feagaiga.
  2. Pe a fesiligia oe pe faʻafefea ona faʻagasolo le faʻatau atu o fale, e le tatau ona talanoa se tasi i ai ma se lagona fiafia. E aoga le tali filemu, ae leai foi faitioga.
  3. Afai e teteʻe se tasi i le faʻatau atu, o le a tautau le fale.
  4. A sau sau ono tagata faʻatau, e tatau ona le tuʻu saʻo i tusitusiga, ae pei e te leʻi fuafuaina e faʻanofo ai o ia i le potu. O le ono faʻateleina se maliega i lenei tulaga o le a faʻateleina.
  5. O le faʻatau faʻatau - i se lelei tele. Tau lava o le onosaʻi.
  6. E masani ona tele tupe a le tagata maʻi nai lo le mea o loʻo taumafai e faʻaali. Afai e manaʻo e faʻatau se fale mautotogi mai ia te oe, e mafai lava ona ia mauaina le aofaʻi leiloa.
  7. Faʻailoga tuai a tagata: afai o le fale e tasi le ana, ona sili atu lea ona faigofie ona faʻatau atu.

10.4. Tatalo e faʻatagaina ai oe ona faʻatau atu se fale i se taimi vave ma le manuia

Nei o faʻataʻitaʻiga o ni lauiloa taupulepulega leaga.

  1. Faitau se tatalo i luga o se pakete vai: "4 tulimanu, loʻu fale mautotogi ma se enaena. Ou te teena oe, mai loka, faitotoʻa mamafa, mai se brownie ma 4 tulimanu. Poʻo ai lava na te avatua aʻu tupe mo oe o le a maua ai oe foi. Amene - 3 taimi»... A maeʻa lena, matou fufuluina fola i le vai, o le mea sili ona taua o le fufuluina o le fale tele. Matou te sasaʻa saʻo le vai i luga o le auala. Ae afai, i le taimi e faʻataunuʻuina ai le pakete, se tasi faʻalavelave i se auala, o lona uiga o le tatalo o le a leai se mana o.
  2. I le 3 i le taeao, matou te faʻapea o le taupulepulega leaga i luga o le salu: “Ou te saluina mea uma e pei o lapisi, salu, ma fao le tagata o tausia i loʻu fale. O le tagata muamua o le a sau ia te aʻu, le lona lua, ae o le isi o le a faʻatau - o le a ia ave lona fale. Amene "... A maeʻa lena, e tatau ona e alu i le moega, ma amata le tauimasui i le vaveao, pe a aliaʻe muamua ave o le la. Faʻamanuiaga toe fai 3 aso i le laina.
  3. Lenei tatalo e faitauina ao le i taunuʻu mai se ono ono ono tagata faʻatau, oe manaʻomia le iloa le taimi tonu o le a latou asia ai le fale mautotogi. “O oʻu faʻamalama pupula, o oʻu faitotoʻa aulelei, mimilo faʻafilifili, pou. Vaʻai ma taugofie ma aʻu. Amene ".
  4. O se sauniga ma se moligaʻo faigofie. Taumafai e toso i fafo le vavae, moli i itu uma e lua, ma seʻia oʻo ina feʻilafi e te manaʻo e faitau le taupulepulega leaga. “O le afi e faavavau, ma o loʻu agaga ua faailogaina i ario, auro ma lelei. O mea e totoe pe a maeʻa le malae e tatau ona ave faʻatasi ma oe i soʻo se mea seʻia faʻatau atu le fale.

10.5. Faʻafefea ona faʻaleleia le malosi i totonu o se fale poʻo se fale ae leʻi faʻatau atu

O se faigofie faigofie sauniga faʻavae i luga o le elemene o le afi:

  1. Moli se moligaʻo o le falesa ma taulaʻi atu i lona afi, a o taumafai e mafaufau e uiga i le mea moni o mea uma le lelei uma e mou atu, pei o se afi mumu.
  2. Ma se moligaʻo mu, faʻalatalata i le faitotoʻa i luma ma ui atu i totonu o le fale atoa, i tafatafa o le puipui o le faʻasologa. Aua neʻi galo e vaʻai i le afi, a o e mafaufau e lelei mea uma ia te oe, o lou fale e sili ona mafanafana ma mafanafana.
  3. Taumafai ia iloa o lou fale ua tumu i le alofa ma le filemu. O ou pa fesoasoani tagata nofoia uma ma oe suia aitia i le moni.
  4. A e mautinoa o lou fale mautotogi e fesoasoani moni ia te oe, ona e mafaufau lea i le mea moni o totonu o le fale e te puipuia atoa mai le leaga o mafaufauga o tagata ma leaga.

Lenei sauniga faigofie o le a fesoasoani faʻaleleia le malosi i lou fale poʻo le fale mautotogi, faia lau lumanaʻi tagata faʻatau lagona lagona sili atu le toʻafimalie i ai.

Matou te fautuaina foʻi le faitauina o la matou tala: "Faʻafefea ona tosina mai tupe ma manuia i lou olaga i le fale" - mea lilo, faʻailoga ma taupulepulega leaga.

Fesili lauiloa e tulaʻi mai pe a faʻatau atu se fale mautotogi, ma tali ia latou

11. Fesili e masani ona fesiligia (FAQ) ile faʻatau atu ose fale mautotogi 🔔

A faʻaiʻuina se faʻatauga faʻatau fale ma faʻatau atu fefaʻatauaiga, e ono aliaʻe faigata ona o le mea moni e le iloa e le tagata faʻatau ni mailei e mafai ona feagai pe a faʻatau atu se fale mautotogi ma le Tulafono Lautele a le Malo o Rusia.

Fesili 1. E mafaia ona faʻatau atu se fale mautotogi na faʻatauina mai ma le laumua?

O le faʻatau atu o se fale mautotogi, na maua muamua e faʻaoga ai tupe o se tusi pasi a le aiga, lesitalaina i le umiaina faʻatatau i tagata uma o le aiga e vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete e le tausi. Na ia faʻamautinoaina o aia a tamaiti i lalo o le tausaga o le toʻatele e le o solia - e pei o le, pe a maeʻa le fefaʻatauaiga mo le faʻatau atu o fanua faʻatau atu na maua mai i le fesoasoani o se tusi pasi, tamaiti le leiloa o latou sea. I lenei tulaga, o le a le mafai ona faʻatau atu fale e aunoa ma le faʻatanaga a se setete tino.

Ina ia maua le maliega, matua o loʻo iai faʻamaoniga o aiā a latou fanau o le a le solia pe a maeʻa le fefaʻatauaiga, e pei o:

  • i le faʻafoʻiina atu, o le a tuʻuina atu iai latou sea i se fale mautotogi fou poʻo se fale;
  • i le maeʻa ai o le mauaina o se isi mea e nofo ai, o le tele o le eria i uma i le fou fanua faʻatau fale o le a le itiiti ifo nai lo le faʻamautuina fanua faʻatau fale, o lona uiga, o le le ola tulaga o le a i le tutusa tulaga pe sili atu.

Ma, e mafai ona faʻatau atu fale faʻatauina ma tina failele, ae i lalo o nisi tuutuuga:

  1. O le faʻatagaga mai le tausi mo le faʻamatuʻu eseina o fanua faʻatau fale na maua.
  2. Tamaiti i lalo ole tausaga o le toʻatele o le a le leiloa a latou sea i soʻo se isi fale ma le olaga tulaga o le a le leaga.

Fesili 2. E mafaia ona faʻatau atu se fale mautotogi i luga o se mokesi?

Ioe, e mafai ona faʻatau atu se fale mautotogi i luga o se mokesi. E le gata i lea, e tele auala faʻamaonia e faʻatau atu ai se fale mokesi, lea na matou talanoaina muamua i lenei tusitusiga.

Pau lava le faʻafitauli e mafai ona fetaiaʻi i le faʻagasologa o le faʻatumuina o se fefaʻatauaiga o le le maua o se laisene mai se aitalafu faʻalapotopotoga, ae o lenei tupu seasea tupu.

Faʻatau atu fale faʻatau i se mokesi o le a faʻapea:

  1. o tuʻutuʻuga uma ma auiliiliga e faia feutanaiga i le va o le tagata faʻatau atu ma le tagata faʻatau;
  2. ua maeʻa se maliega muamua ma ua totogiina muamua se tupe mai le tagata lava ia tupe;
  3. faʻatau atu e le tagata faʻatau i le tagata maʻi uma pepa e fesoʻotaʻi ma le mea e nofo ai: aveese mai le USRN / foai maliliega, kopi o tusifolau / pepa fanau, tusi resitala, tusi faamaonia mai BTI, fuafuaga, kopi o oe lava teugatupe ma aveese mai fale tusi / tusi faamaonia;
  4. e siaki e le faletupe pepa na tuʻuina mai ma le mea na mauaina, iloiloina, ona tuʻuina atu lea o le faʻatagaga i le fefaʻatauaiga;
  5. o se konekarate mo le faʻatau atu o se fale mautotogi ua saunia ma faʻaiʻuina o se faʻavae;
  6. o le pepa faʻatau mo le faʻatau atu ma le faʻatau ua lesitalaina;
  7. totogiina mo le fale e faia i le tagata faʻatau teugatupe pe ala i se sefe saogalemu pusa, lea e sili atu talafeagai. E i ai isi auala o le faʻamautuina o le tagata faʻatau ma le tagata faʻatau - o se tusi o aitalafu, o se pusa sefe saogalemu faʻaaoga ai pili o fesuiaiga, ma isi.

E pei ona e vaaia mai i luga lisi, e mafai ona faʻatau atu meatotino i luga o se mokesi ma e le faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua, aemaise lava talu ai o tagata faigaluega o le faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga e masani ona sauni e tali uma au fesili.

Fesili 3. E mafaia ona faʻatau se fale mautotogi i luga o le mokesi ma faʻatau leisi fale i se mokesi?

O le tele o taimi, o tagata nono tupe e iai le manaʻo e alu i se fale mautotogi o loʻo tu i seisi itu, pe amata ona laʻititi le fale.

E leai ni faigata i le faʻatinoina o ia gaioiga pe a fai o le fale mautotogi le faʻapipiʻiina ma se tautoga ma e ana le tagata faʻatau, o loʻo iai molimau faʻamaonia.

Afai na faʻatau le meatotino i se mokesi, o le tagata faʻatau e manaʻomia le faʻapipiʻi lapoʻa aofaʻi o taumafaiga ma faʻaalu tele taimi.

Ae i le teori e mafai lava:

  1. Oe o le a manaʻomia le sailia o se tagata faʻatau mo le i ai fale mautotogi, o le a malilie e totogi uma le aitalafu i luga o le mokesi nonogatupe.
  2. A maeʻa lena, tuʻu faʻatasia e le faletupe fou se maliega nonogatupe, lea o le a faʻatauina ai le fale mautotogi.

Faletupe e malilie i na gaioiga pe a fai e tumau mo latou nisi penefiti.

Fesili 4. Faʻafefea ona faʻatau atu se faʻasoa i totonu o se fale mautotogi?

O le faʻatauina atu o se faʻasoa i totonu o se fale mautotogi e tele tagata e faʻatinoina e tusa ai ma le matua faʻamalamalamaina, faʻavae tulafono. E tatau ona nofouta uma tagata e ana le mea moni o loʻo ia latou le avanoa i le aia tatau e faʻatau ai ina ia aloese mai faʻafitauli ma le tulafono i le taimi o le faʻatau atu o fanua faʻatau fale.

1) Le muamua faʻamuamua. O le faʻatau atu o se faʻasoa i totonu o se fale mautotogi e faʻatonutonuina Tulafono Lautele o le Russian Federation Art. 250... O fea le auala na faʻailoa mai e tusa ai ma mea e tuʻufaʻatasia i le tuʻufaʻatasia o mea totino masani e faʻamuamua, o lona uiga, o le aia "Uluai togiola" tufatufa atu e faʻatau atu i se tagata i fafo.

Taua!

O le aia tatau o le faʻaolaina muamua lava e anaina, ma faʻatoʻa maeʻa ona latou mumusu e faʻaoga, ona faʻatau atu loa lea o le meatotino i le lona tolu.

Ae o nei faʻatapulaʻa le faʻaaogaina i le maliega meaalofa faʻasoa. O le mea lea, i lenei tulaga, oe mafai ona faʻamatuʻuina au meatotino tusa lava pe aunoa ma le faʻatagaga a le au totino-e ana. I lenei tulaga, e mafai e tagata e ona ona faila se latou tagi ma le faʻamasinoga e faʻamaonia ai o le foaʻi o foaʻi e pepelo. I lenei tulaga, o le tagata e ona fou tamoe le aʻafiaga o le leiloa o le mauaina faʻasoa.

I le faʻataʻitaʻiga, e masani ona feagai se tasi ma le mea moni e faʻapea o le tagata faʻatau muamua na ia tusia se maliega mo le foaʻiina o se sea, ona maeʻa ai lea ona ia mauaina le toega o le fale o le ana. I lenei tulaga, o le tau o le faʻasoa o le a faʻamaonia e le faʻatau ma le faʻatau atu pepa.

2) Faʻaiʻuga ma le faʻasilasilaga. Faʻavae Tulafono Lautele a le Malo o Rusia Mataupu 250 i.33 o le ana le sea e tatau ona faʻailoa i tagata e ana le fale i se tusitusiga ao le i faʻatau atu. I le mea e tupu latou te mumusu e faʻatau pe le mafai ona faʻaolaina i totonu o le masina, ona mafai ai lea e le tagata faʻatau ona faʻatau atu lana faʻasoa i le isi vaega.

Oe mafai ona faʻailoa e uiga i le faʻaiuga e iloa ai lau faʻasoa ma le fesoasoani a se notary pe ala i le telegram / tusi ma faʻasilasilaga o le lisiti.

3) Faʻafitauli ma mailei. Afai, ina ua maeʻa ona lafoina le faʻasilasilaga i e anaina e uiga i tuutuuga mo le faʻatau atu o le faʻasoa, o le faʻamaotiina nuances o le fefaʻatauaiga na suia i le itu o le faʻaleleia o aia a le tagata o tausia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau faʻaititia poʻo le faʻasoa ua tuʻuina atu i vaega o tupe, ona tatau ai lea i le au-pule ona iloa e uiga i nei suiga fou.

I le tulaga o le faʻatau atu na faʻatinoina ma le solia o aia a tagata o ana-pule, ona avea ai lea o soʻo se tasi i le tufatufaina o le faʻatatauina o le aia tatau i 3 masina luʻi le faʻatau atu ma le faʻatauga fefaʻatauaiga i le faamasinoga.

Fesili 5. O le a le lafoga e tatau ona totogiina i le faʻatau atu o se fale mautotogi i le 2020?

MAI2016 tausaga tagata faʻatau e tatau ona totogi lafoga i luga o le faʻatau atu o le fale mautotogi i le aofaʻi o 13% mai le aofaʻi sili atu 1 miliona rubles. (toese lafoga) mauaina o se faʻaiuga o le faʻatau atu o le fale mautotogi, pe ana e ona itiiti ifo i le 5 tausaga(pe a fai o le feuiaiga faapisinisi na faia i le amataga o le 2016, ona tatau lea ona totogi lafoga pe afai o le meatotino sa umiaina itiiti ifo nai lo 3 tausaga).

Faʻapea foʻi, amata mai le 2016, e tatau ona faʻailoa le tau o le meatotino i le faʻatauga ma le faʻatau atu maliega le itiiti ifo i le 70% mai le taua cadastral o le mea faitino.

Oe mafai ona faʻaititia le aofaʻiga mai le lafoga aofaʻiga na fuafuaina pe i luga 1 000 000 rubles, o lona uiga, faʻaaoga le lafoga toʻesea, poʻo mo le aofaʻi faʻaalu i le faʻatauina mai fale.

Fesili 6. O le a le taimi faʻatulagaina mo le tuʻuina atu o se lafoga o le 3-NDFL mo le faʻatau atu o fanua faʻatau?

Ina ua maeʻa le faʻatau atu o le fale mautotogi, le faʻaliga 3-NDFL naʻo le tausaga a sau e mafai ona e tuʻuina atu ai i le ofisa o lafoga. e oʻo ia Aperila 30 aofia ai

O lesi foi meaAfai o le faʻatau atu ma faʻatauga fefaʻatauaiga na maeʻa i le 2020, o le faʻasilasilaga ua tuʻuina mai i le 2021 ia le sili atu i le Aperila 30, ma o le lafoga lava ia e totogiina ia sili atu nai lo Iulai 15.

I le tulaga o le solia o le aso faʻatulagaina mo le tuʻuina atu o le lipoti pepa, o le tagata fai lafoga o le a molia se faʻasalaga i le aofaʻi o 5% i luga o le aofaʻi o lafoga le totogiina mo taʻitasi le atoa pe atoa le masina mai le aso atofaina mo lana aiaiga, ae le itiiti ifo i le 1,000 rubles ma e le sili atu i le 30% o le aofaʻi faʻamaonia i le faʻalauiloaina.

Fesili 7. O a pepa e tatau ona tuʻuina atu i le ofisa o lafoga pe a faʻatau atu se fale mautotogi?

O le tagata lafoga o loʻo tuʻuina atu i lalo le lisi o pepa i le pulega o lafoga.

  • 3-NDFL
  • maliega faʻatau atu fale mautotogi;
  • faʻamaoniga pepa;
  • totogiina pepa e mafai ona faʻamaonia ai tau o le faʻatau mai le faʻatau atu fale nofo, pe a fai o lona tau e sili atu i le 1 miliona rubles.

Fesili 8. O a mea e te manaʻomia e iloa e uiga i le 3-NDFL pe a faʻatau atu fanua faʻatau i le 2020?

A faʻatau atu fale faʻatau i le 2020, oe tatau ona tuʻuina mai se faʻasilasilaga ia Aperila 30, 2021 aofia ai.

E faʻapena foi le faʻatauina atu o mea totino i le 2021 - failaina o se taʻutinoga 3-NDFL ia Aperila 30, 2022.

A faʻapea o le nofo mau a le ana mo le itiiti ifo i le 5 tausaga, i lenei tulaga e tatau ona e lipoti atu i le tupemaua na e mauaina e ala i le faʻasalalauina o le 3-NDFL.

Ina ia maeʻa le faʻaliga, o loʻo manaʻomia ia pepa ma faʻamaumauga:

  • Igoa, nofoaga ma le aso fanau, numera ma le faasologa, aso o le tuuina atu ma o ia na tuuina mai ai le tusi folau, tuatusi lesitala;
  • maliega faʻatau atu fale;
  • fesoʻotaʻiga faʻamatalaga mo le ofisa o lafoga, pe afai o le faʻapitoa e i ai ni fesili;
  • afai o le tau o fanua faʻatau fale e sili atu ma le 1 miliona rubles, o le a manaʻomia se maliega faʻatau fale.

P.S. Afai o i ai pea au fesili i le mataupu o le faʻatau atu o se fale mautotogi, fesili ia i latou i le tala i le tusitusiga.

I le filifili ai e amata faʻatau atu lou fale na o oe e aunoa ma le fesoasoani a polofesa, e tatau ona e malamalama lelei o le muamua o mea uma e te manaʻomia e sauniuni ma le totoʻa mo lenei gaioiga. Ma mo lenei mea e tatau ona e iloa le autu tulafono ma mea lilo o le manuia fefaʻatauaiga o loʻo iai.

Lau ofo e tatau ona tauva ma talafeagai. E le tatau ona soʻona taʻu le tau, ae le tatau foʻi ona faʻaititia. Saunia muamua le pepa talafeagai o pepa muamua, ma tuʻu le meatotino i le faʻasologa saʻo. Ae o le mea e sili ona taua, ia onosaʻi ma taimi.

Afai e te masalosalo e mafai ona e vave faʻatau faʻatau atu lou fale (pe o se fale mautotogi, fale, ma isi), e sili atu le aua le faʻamaʻimau taimi ma saili fesoasoani mai polofesa.

I le faaiuga o le autu, matou te valaʻaulia oe e te suʻe vitio i lenei mataupu, lea e taʻu ai e le tusitala le mea e fai pe a e manaʻomia vave ona faʻatau atu le fale mautotogi e aunoa ma le fesoasoani a se pule fale:

Pau na o mea mo tatou. Matou te moomoo ia manuia oe ma se manuia faʻatau atu o au meatotino! Faasoa atu ou manatu, poto masani ma manatu i manatu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faamoemoega - Pastor Toese Ah Sam (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com