Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a nofoaga o aphids? O fea ma aisea e aliaʻe ai lenei faʻamaʻi?

Pin
Send
Share
Send

Tagata uma na fetaiaʻi aphids le itiiti ifo i le tasi i o latou olaga. E nofo o ia i soʻo se mea - i le togalaau, i le fale, i le togalaau.

O lenei faʻamaʻi na liliu ulu o tagata uma, aua e naʻo le afaina ai, faʻatamaʻia ai mea totō, ma ituaiga uma o totoga. E matua galue o ia ma o lea e faigata ai ona tau.

Seʻi o tatou vaʻai pe o le a lea, o a ituaiga aphids o loʻo i ai ma o fea e mafai ona maua ai.

Nofoaga o iniseti, tulaga o le soifuaga

Aphids o se iniseti laʻititi e pei o se puta. E deftly minoi i totonu o le lau faafetai i ona uumi vae. Faʻatasi ai ma nei mea leaga, o loʻo i ai apaʻau uma ma leai ni apaʻau, o mea taʻitasi e iai a latou lava matafaioi. E i ai le tele numera o latou i le lalolagi - sili atu ma le fa afe ituaiga. O le tele o mea uma, aphids lagona lelei i tulaga oona.

O iniseti nei e nonofo i kolone, e mau lelei i tamaʻi laʻau ma laulaʻau. O le iʻuga o le faʻaleagaina latou te faʻatupuina, ua amata ona vaivai le laʻau, ua mimilo laulaʻau, ma e faasolosolo lava ina oti.

Oe mafai ona iloa o le anthill e masani ona tu i le lata ane o aphid nofoia, o lenei talu ai o le mea moni o le iniseti nanaina se suamalie vailaʻau e loi alofa tele. Latou te puipuia le aphids i soʻo se auala talafeagai, tutuli ese iniseti mataʻutia ia te ia, mo se faʻataʻitaʻiga: ladybug, hoverflies ma isi.

Se ata

Siaki le ata o le faʻamaʻi i laʻau laʻau:





O fea ma aisea e aliali mai ai?

Tele togalaau ma togalaʻau o loʻo feagai ma lenei faʻamaʻi leaga i luga o la latou teritori. Tasi e tatau ona faʻatuina ni aso mafanafana ma aphids salalau i le atoa teritori. O fea e sau ai? Seʻi tatou vaʻavaʻai totoʻa.

I le eleele

Mo le taumalulu aphids ae le i amataina le taumalulu taoto larvae i aʻa o laau, i lau, i luga o le eleele, O lea la, a oʻo mai le tautotogo, latou te fofoa ma tolotolo i fafo, salalau solo i autafa lau o laau, vao, ma isi. E aliali mai foʻi i luga o lau totō totoina, nofoia ma latou feoti.

Aphids maua i latou lava i le eleele, na o ifo mai le pogai o le laʻau i aʻa, lea latou tefeina ma soʻosoʻo uma taumalulu, ma i le tautotogo latou tolotolo i luga ma faaauau pea o latou olaga taʻamilosaga.

I le togalaau

I le vaitaimi o le tautotogo-tautoulu, aphids i le togalaau nofoia i mutia, totō, lanumeamata, ma le taunuu mai o le malulu o le tau ma le muamua aisa, e toe foi atu i le eleele mo le sapasi.

I greenhouse

E ulufale i totonu o le greenhouse e ala i le sese o le fai togalaau, na aumaia le palapala i totonu o moega, lea e leʻi pasia le talafeagai togafitiga mo le faʻatamaiaina o iniseti, aofia ai aphids. E mafai foʻi ona lele i totonu o ia lava i le taimi e matala ai faʻavaʻa mo le ea. Ma e oʻo loa iina, o le a ia faʻatamaʻia ma le faʻamalosi le tumutumu momose ma susua o kukama, tamato, pepa.

Vaega o le sailia o se iniseti luga o laʻau eseese

Faʻamoemoe i le mea o le aphid, o le a le aganuʻu e nofo ai. Mo ia, e leai se eseʻesega o le laʻau e nofo ai, talu ai latou te o uma i le le faʻaituʻau. E ui lava e i ai le tele o ituaiga o picky e uiga poʻo le a le laʻau poʻo laʻau ia manuia mai. Seʻi tatou vaʻai ia latou.

I aneto

Lenei aganuʻu e alofagia e karoti aphids. E aliali mai ona o le mea moni e faapea:

  • o le solofanua sa tupu i le mea na latalata ane na manuia;
  • o fatu na e lulu na leaga i fuamoa;
  • e toʻatele numera o loi e nonofo latalata ane, ma aumai ai i latou.

Taupulega ma loi e naʻo le aoga i le aphids, talu ai i totonu o lo latou fale e mafai ona faʻatali le taumalulu ma faanatinati atu i fou fou o aneto i le tautotogo.

E mafai ona faʻamaonia o faʻamaʻi na osofaʻia le aneto e ala i faʻailoga nei:

  1. o laʻau i luga ua mago pe ua suia;
  2. O faʻamaʻa pipisi na aliali mai i luga o le au o le aneto;
  3. e tele loi o loʻo tamoʻe latalata mai;
  4. e suia le lanu o le aganuu.

Ma afai foi e te vaʻavaʻai atu i ai, o le a e vaʻaia foʻi faʻapotopotoga o iniseti nei.

I luga o sieri

Mo faʻaputuina, aphids faʻapipiʻi a latou larvae i luga o lala ma fuga o sieri ma suamalie sieri. O le mea lea, afai e te leʻi maitauina i latou ma e le faʻaumatiaina i latou, ona faʻatali lea mo ni malo fou i le tautotogo. O le tele o mea uma, aphids e leaga i nei laʻau i le tautotogo, talu ai i le taimi nei o laʻau laʻitiiti e aliali mai, lea latou te vave faʻatamaʻia.

A oʻo ina loloto lau, e le mafai e tagata uma ona utia i totonu, o lea o le natura filifiliga tupu - o tagata vaivai vaivai oti i le fia 'aʻai. Ae a o tupu lenei mea, o faʻamaʻi o le a i ai lava le taimi e mafua ai le faʻaleagaina o lenei aganuʻu, seʻi vagana, o le mea moni, talafeagai auala e le faia i le taimi.

O laʻau na mafai ona ia faʻaleagaina e ono le mafai ona sao mai le malulu o le tau malulu ona feoti ai lea.

Sunflower

Lenei laʻau o le a le sao mai lenei faʻamaʻi. Latou te 'aʻai laulaʻau ma le au, ma mafua ai ona le toe faʻaleagaina manuʻa i le laʻau, ma mulimuli ane ua amata ona tiga. E faaitiitia le fua ma e le umi ae ono oti foi.

I tamato

O le greenhouse aphid amata lana faigamalaga i fualaʻau laʻau, ma mulimuli ane, pe a tupu le greenhouse totō, latou o atu i latou ma amata ona 'aʻai. Latou te fiafia e nonofo i le itu sese o le laulaʻau tamato.

Na te le paʻi i latou i fualaʻau, ae ona o le mea moni e tele naua, e mafai ona ia faʻaleagaina isi mea. O tamato tetele e le ola, ma ona o lenei, ua faʻaitiitia le fua.

I luga o le fanua bindweed

O lenei laʻau ua naʻo se nofo le tumau, talu ai e leai ni isi mea totō, e manaʻomia e le aphids le fafagaina, a leai e mafai ona feoti. O le mafuaaga lena latou ola i luga o le bindweed. Ina ia aveʻesea, e manaʻomia le veleina pea o moega mai vao.

I luga o Kalina

Ina ia ola ma faaauau pea ona i ai e faʻatutu e le iniseti ona fuamoa i luga o le viburnum i le iʻuga o le taumafanafana, latalata atu i fuga. Ma latou faʻaaluina le taumalulu. O le taimi lava e sau ai le tautotogo ma mafanafana ai, ona fofoa ai lea o le larvae, lea e vave ona soso latalata atu i laulaʻau ma 'aʻai. O lona iʻuga, ua vaivai le laʻau ma oti.

I kapisi

E le taatia e le iniseti fuamoa i totonu o tubers, ae o le mea e totoe ina ua uma ona tipiina ulu o kapisi. I le ogatotonu o le tautotogo, o loʻo aliaʻe mai ai latou ma ave i le latou galuega - o le faʻatafunaga o le lumanaʻi seleselega. Afai e te le faia le talafeagai auala, lea o le kapisi o le a liu samasama ma leaga, o lea tu ma aga e le tatau ona 'aina.

I luga o tipolo

O le taimi lava e te ave ai i fafo au totō mea tot indoor mo le taumafanafana, faʻamoemoe faʻalavelave - aphids o le a nofo i luga ia latou ma mulimuli ane faʻaleagaina au laʻau. O le mea lava e tasi e tupu i le tipolo, o le taimi lava e ave ai i fafo i le auala, tagata fai apaʻau o le a filifilia ai ma amata ona 'ai ona laʻau.

I luga o tui tui i Mekisiko

Peitaʻi e le o se mea taua i soʻo se mea ma lenei iniseti. Faataitaiga, e tasi le aphid species i Mexico e taʻua o le cochineal. Na atiaʻe luga o le cactus pear prickly. Mai se iniseti olaola toe faʻamalosia luga prickly pea, na faia Initia se pauta - carminic acid, lea na avea o se vali. Faatasi ai ma lana fesoasoani, sa latou tusia ai nota i paʻu, vali ofu ma kapeta. I aso nei o lenei vali e lautele faʻaaogaina mo teuga foliga.

I luga o le alavai

Lenei ituaiga o parasite, 'ai i laulaʻau, e le mimiloina i latou, ae na o le mafiafia pupuni i latou i se efuefu efuefu ufiufi, lea e afaina ai foi le atoa laau atoa.

O lea, ua tatou vaʻaia ai o loʻo i ai le tele numera o aphids i le lalolagi, lea e sili ona fiafia e 'ai tamaʻi laʻau, laulaʻau, laʻau e ola i totonu o a matou togafiti. O le mea lea, afai e te maitauina ia te oe lava, faʻavave ona suʻe le taua faasaga i lenei faʻamaʻi, a leai o le a e leiloa lau fualaʻau ma fualaʻau fualaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Get Rid of Aphids Guaranteed 4 Easy Steps (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com