Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona iloa pe aisea e le fuga ai le Decembrist? Iloiloina o mafuaʻaga ma fesoasoani mo le alu

Pin
Send
Share
Send

Aisea e le fuga ai le Decembrist i le fale, e ui o mea uma e mafai o faia mo lenei? E maasiasi pe a fai o le laʻau na faʻaalia ma le mautinoa o le vevesi faʻaletausaga o lanu mo le tusa o le luasefulu tausaga, ma o le fuga mai lea tausaga i lea tausaga ua na o se miti.

A i ai ni malulu faʻatiga i fafo atu o le faʻamalama, e fugala i totonu le fale se cactus vevela. E leai foi ni nila maʻai poʻo ni laulaʻau. E i ai ona lanumeamata lanumeamata lanumeamata o se ituaiga foliga ma susulu, felanulanuaʻi fugalaʻau. Ae ui i lea, e tupu e ola le fugalaʻau i le fale mo ni nai tausaga, ae leai se faʻaletausaga fugalaʻau.

Aisea e le fuga ai le zygocactus, aka o le Kerisimasi i le fale?

Mafaufau pe aisea na le fugalaau ai le Decembrist i totonu i le taimi saʻo pe na faʻafuaseʻi ona le toe fuga. O le sese atonu o le solia o faigofie tulafono mo le tausiga o se laʻau.

Le lava moli

I le tasi itu, o le laʻau e le fiafia i le tele o moli, i le isi itu, o sina mea leaga e leaga foi.

E manaʻomia e le Decembrist moli faʻasolo i tausaga uma. E leai se manaʻoga e faʻaauupegaina moli faʻaopoopo.

O le malosi moli e taua ia Setema-Oketopape a teu fugalaʻau.

O le Schlumberger e fuga mai ia Novema-Ianuari, pe a fai e puʻupuʻu le ao. Ile taimi nei, ole moli e le toe faʻatinoina tele se sao taua. I se faʻaopopoga, mo se atoa atoa gaioiga, o le Kerisimasi laau manaʻomia se umi po i le taimi e malolo ai.

Tau sese

O se sese masani mo florists leai se poto masani. O le vevela o le ea i totonu o le potu e le tatau ona pa'ū i lalo + 15 ° С.

A maeʻa le amataga o le vaitau o le tautoulu, e tatau ona ave le Decembrist i le fale. Leai se mea e tuʻu ai ile poletito, matala i luga o le fale, polotito.

Vevela tulaga mo fugalaʻau:

  • Mo le tuputupu aʻe vaitau, o le ea vevela o + 18-20 ° C e taua.
  • A faia fuga: + 12-14 ° C.
  • I le taimi o fugalaau: + 15-18 ° C.

E leai se malologa vaitaimi

Decembrists o laʻau e fuga i le taumalulu. O le mea lea, e taua tele mo latou le maua o se malologa vaitaimi. O le taimi lea e amata i le ogatotonu o Oketopa ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Novema. Ona le manaʻomia lea ona tago i le laʻau. E tatau ona faʻasusu faʻatasi ile 2-3 vaiaso ile vai laititi. Ma tuʻu le fugalaʻau i totonu o se potu malulu. E taua le faʻatulagaina o se miti mo se fugalaʻau 50 aso ae le i amataina le faʻagasologa o taualumaga.

Ulo tele

O nisi e fiafia i fugalaʻau e manatu afai e te totoina se laʻau i totonu o se ulo lautele, o le a lelei iina. Peitaʻi e leʻo i mea totino uma se ituaiga aʻa tupuʻaga.

A maua se lava avanoa, ona aʻa amata ona ola ma atiaʻe malosi. I le taimi lava e tasi, ua le toe lava le malosi mo fugalaʻau. Lelei sili atu e totoina se Decembrist i se maualalo ma lautele lautele.

Agai

O le fugalaʻau e tali maai i se suiga i nofoaga, faʻapea foi ma liliu ma gaioiga. A maeʻa ona oso mai fuga, e le tatau ona paʻi i le fugalaʻau. A leai, ua amata ona faʻafefe le laʻau ma toulu ifo fuga.

Sūsū

E le mafai ona le maitauina le faʻailoga e sili ona taua lona sao ile faʻataʻamilosaga ole ola o laau totō - susu. Afai o le ea avanoa i le potu e matutu, ona le mafai ai e le zygocactus seti fugalaʻau i le malosi atoa. I le tulaga o le le lava le susu, o se laʻau sauniuni mo le fugalaʻau vaega masani faʻaputuga ona fuga. Ma o le isi fugalaʻau tatau ona faʻamoemoeina e le oʻo atu ile 12 masina mulimuli ane.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le Schlumberger poʻo le Kerisimasi laau, pei o isi fugalaʻau i totonu o le fale, ua osofaʻia e iniseti leaga e 'aʻai le sua o le laʻau, o lona iʻuga, ua leiloa lona malosi, faʻaititia le teteʻe atu i faʻamaʻi pipisi, ma o le iʻuga e le fuga.

O fili autu a le aiga o le Decembrist:

  1. Mealy uliuli;
  2. talita;
  3. apogaleveleve mite.

A afaina i se apogaleveleve mite, oe mafai ona maitauina se samasama faavae ma mumu mumu.

O le iʻuga o le faʻaleagaina e se apogaleveleve mite, o le zygocactus ua faʻatauaina se vaega taua o vaega ma fua.

Leai se laʻititi ifo matagofie foliga vaaia mo le Decembrist - faʻamaʻi namu:

  • ua leva le malaia;
  • fusarium;
  • alofa.

E tele lava latou aʻafia se laʻau vaivai, faʻateleina le tulaga. Afai e te le faʻalogo i faʻailoga na aliaʻe i le taimi, o le a mate le fugalaʻau.

E taua le maitauina ulufale iniseti leaga i totonu o le fale e ala i le eleele e le o aafia.

O le a le mafuaʻaga pe a fai e le lelei le fuga o Schlumberger?

O le susua lanumeamata o le Decembrist foliga matagofie. Ae, o le mea moni, o le autu faʻaaliga o le fuga o Schlumbergera. Afai o lenei gaioiga e le tutusa e pei ona masani ai: o le laʻau na taofi le fuga mai pe i ai ni nai fualaʻau, e laʻititi, e vave ona mouʻese, ona faʻapea o mea ofoofogia faʻailoa mai le i ai o faʻafitauli ma le soifua maloloina o le fugalaʻau.

Faʻafitauli ma le aʻa faiga o se totonu fugalaʻau

O le Zygocactus e i ai le vaivaiga vaivai, o le mea lea, i sina laʻititi lava le leai o se tausiga, e ono lamatia ai.

E masani ona tupu lenei mea ona o le tele o suavai i totonu o le ulo poʻo le faʻasusu i le vai malulu. Faʻailoga:

  • paʻu o vaega;
  • faʻamamaina o le palapala;
  • fugalaʻau suamalie;
  • o le vaʻaia o lanu uliuli i luga o laʻau.

I le tulaga o aʻa faʻamaʻi, e matua manaʻomia lava le asiasia o i latou, aveʻese 'eleʻele vaega ma toe tanu i se eleele fou.

Ia mautinoa e togafitia le laʻau ma fungicides masani. A leai, o sea faʻafitauli ogaoga e lamatia ai le leiloa o se fagafao.

Le lava mea taumafa

I le gasologa o le tausaga, ua fafagaina le Decembrist, o le tuusaunoa o le malologa vaitaimi... O lenei e faia i minerale fetilaisa. Afai e le i toe totoina le laʻau mo se taimi umi, ona faʻapea foi ona faʻaumatia le eleele. Na te le mauaina ni mea aoga mo le totoina atoa ma fugalaʻau. Foliga Vaaia talanoa foi i le le lava meaʻai:

  • lanu meamata sesega;
  • leai se tuputupu ae;
  • fesuiaʻiga o laʻau laiti;
  • paʻu fuga ma mago fafo o le ovaries (faitau e uiga i le mafuaʻaga o le Decembrist paʻu fuga ma faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli iinei).

I lenei tulaga o le eleele e tatau ona fafagaina i fetilaisa ma nitrogen, potassium, phosphorus.

Aisea le laau Kerisimasi i nisi taimi e le ola ai mo se taimi umi pe tupu le lelei, le lelei? Atonu e mafua ona o:

  1. sese totoina;
  2. le talafeagai pe le lelei le tuʻufaʻatasia o le substrate;
  3. faʻamaʻi namu;
  4. osofaʻiga faʻamaʻi;
  5. leaga le malamalama;
  6. faiga faʻasusuina le talafeagai.

O le mea taua o le suʻesuʻeina o le mafuaʻaga i le taimi ma faia gaioiga... Ona toe tupu foi lea o le fugalaʻau.

O le a le mea e fai e faasaʻo ai le tulaga?

Afai o le Decembrist e leʻi fuga mai, ma i lalo o tulaga alualu i luma tulaga o le fugalaʻau fai fuga i se laina mo 2-3 masina, ona mo o latou foliga mai e taua le fausiaina o le saʻo ma le mafanafana tulaga.

  1. Faʻalelei le potu.
  2. E tatau lava e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi ma ni togitogi.
  3. O le i ai o le susu susu e manaʻomia, tusa o le 50-70%.
  4. Aloese mai le le atoatoa lelei o mea paleni.
  5. E tatau ona vaiti le ulo.
  6. Faʻaititia le faʻasusu i le taimi o le fuga, faʻasusu tele i taimi o fugalaʻau.
  7. Aua le tago i le fugalaʻau fagu pe a uma ona tutupu mai fuga.

O isi taimi o le le faʻatamala e faʻatagaina ai le fugalaʻau ona faʻaalia lona atoa gafatia. Ma o le soona taofiofi e le masani ona aoga. E taua le faʻatulaga lelei o le tausiga o le togavao toga, ma faʻafitauli i le fuga ma le tupu aʻe o le a mou atu latou. I le isi itu, o le Decembrist o le a faʻafiafiaina tagata uma ma le vevesi o lanu, ma o le a mautinoa le avea ma sili sili ona fiafia i ai i le fale.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i mea taua i le tausiga o le Decembrist tatau ona amanaʻia ina ia mafai ai ona totogo le laʻau:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Decembrist revolt (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com