Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Osteochondrosis o le tuasivi: auga, togafitiga, puipuiga

Pin
Send
Share
Send

E le o tagata uma o le a fai mai na te leʻi lagonaina le tiga i le tua. O lenei faʻafitauli faigata tele e oʻo i tagata uma. E le afaina pe a fai o le tiga e afua mai i le maalili poʻo le faʻaloaloa maso. E sili atu le leaga pe a fai o le tiga o se faʻailoga o faʻamaʻi i tua. O le mafuaʻaga lena o le a ou mafaufau ai i faʻailoga ma togafitiga o osteochondrosis o le ponaivi o le ponaivi, faʻafaʻa ma lumbar i le fale.

O le a o le spinal osteochondrosis

Osteochondrosis o se faʻamaʻi degenerative-dystrophic o le tuasivi e aʻafia ai le intervertebral discs. A aunoa ma togafitiga, e salalau i le ponaivi fausaga ma ligament.

O le cartilaginous pepa e faʻavae i lalo o le intervertebral discs toe faʻafou malie. O le mea lea, o disk e aʻafia i maʻi e mautinoa le faʻatamaiaina. I le taimi lava e tasi, e toeititi faigata ona toe faʻafoʻi le faʻamaʻi. Afai e aliali mai le maʻi lava ia, e mafai ona taofi le toe atiaʻe.

E talitonu o le osteochondrosis o le totogi a tagata mo le mafai ona savali. E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, tetrapods e le afaina i faʻamaʻi. E faigata ona taʻu atu mo mafuaʻaga ua aliaʻe ai le faʻamaʻi. Fai mai fomaʻi o le atinaʻe e faʻafaigofieina e le sese tufatufaina o le maualuga o le avega i luga o le tuasivi ma se vaivai ligamentous mea faigaluega ma maso corset.

Lenei manatu o manatu ua faʻamaonia e metotia o le togafitia osteochondrosis, lea e faʻavae i luga o le aumaia o sooga ma maso i se tulaga masani. O le togafitiga e aofia ai musele toleniga.

Faʻavae luga o mea moni e uiga i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, fomaʻi ua tuʻufaʻatasia se lisi o mafuaʻaga ma mea na mafua ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

  • O se nofo ma le le gaoia ituaiga olaga, saofaga i le faʻavaivaia o muscular corset o le tua.
  • Faʻamalositino.
  • Manua i tua.
  • Ova le mamafa
  • Faʻavae tupuaga.
  • Le lelei le tu ma le umi ole tulaga le lelei.
  • Faasoesa metabolism.
  • Le lava o vitamini, minerals ma mea aoga i le tino.

Seʻi oʻu faʻatosina maia lou mafaufau i le manatu mulimuli. Tusa lava pe e te taitaia se soifua maloloina soifua maloloina ma filifili se toʻaga aso malolo, o le ono mafai o le osteochondrosis o le a tumau pea maualuga ona o le leai o niuterene. O le faʻafitauli e taua ona e leʻo tagata uma e 'ai saʻo. Latou te mananaʻo i maile vevela ma meaʻai e le mafai e le tino ona aveʻese mai se mea aoga. O le faʻafitauli e faʻateleina e se olaga le gaoia.

Faamatalaga vitio

O le a matou taulaʻi atu i faʻailoga ma togafitiga o le osteochondrosis i le fale, faʻamoemoe i le itu o le tuasivi ua aʻafia.

Faʻafefea ona togafitia osteochondrosis o le ponaivi tuasivi

O le Thoracic osteochondrosis e mafua ai le tele o le faʻaleagaina o totoga e fesoʻotaʻi ma le uaula, o loʻo tu i le tulaga o le itu o le itu ua aʻafia. O le faʻaletonu galuega o le tuasivi ei ai se leaga aafiaga i luga o le minoi o vae ma ogalaau, leaga le afaina ai le galuega o le respiratory manava ma pelvic totoga.

O le osteochondrosis o le fatafata e sili ona taatele i tagata e minoi laiti. O lona iʻuga, e le maua e le tuasivi ni uta mamafa, e faʻalavelave ai le gaioiga o le toe faʻaleleia o tisiketi. Afai o loʻo e moe poʻo ua i ai sau komepiuta vaisu, o lenei fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Faʻapea foi ma taimi uma faamalositino togafitiga.

Faʻailoga

  1. Chest osteochondrosis eo mai ma mu ma tiga tiga. E iai le lagona o le pusa o loʻo omia. Lagonaina gaioiga o le vertebrae, o se tagata e maua i le loto tiga, lea e faʻateleina ma le tino liliu, loloto manava ma axial avega i luga o le tuasivi.
  2. I nisi tagata, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi eo mai ma le tiga i le eria o tauʻau tauau ma lalo pusa. O le fesuiaʻi o ivi asoaso e fesoasoani i le aliali mai o le faʻailoga. A liliu le tino, e faateleina le tiga.
  3. Ae o totoga i totonu, e faʻaletonu le gaioiga pe a oʻo ona oomiina aʻa aʻa. O le itu o le toroa o loʻo i ai fausaga e nafa ma le totonugalemu o fatugaʻo, fatu, ate ma isi totoga. Mo lenei mafuaʻaga, e leai ni uiga faʻailoga o le pusa osteochondrosis.

Nei o le a tatou talanoa e uiga diagnostics. X-ray suʻesuʻega e taua tele i lenei mataupu. O le faʻaititia o le maualuga o le intervertebral discs e faigofie ona iloaina i luga o le pusa X-ray. E fesoasoani lea e suʻe ai le osteophytes ma faʻaiʻu ai le sclerosis.

Faatasi ai ma le fesoasoani a compute tomography, o le setete o le vertebrae ua faʻamaninoina, o le tele ma le faʻatulagaina o le hernial protrusion ua fuafuaina, o le tele o le vaʻaia ua faʻamaoniaina. O se vaega o le eseʻesega faʻapitoa, o le anamnesis e aoina, ma faʻailoga faʻafomaʻi o le faʻamaʻi e faʻatusatusa ma faʻailoga o faʻamaʻi.

Togafitiga

  • Togafitiga o le susu osteochondrosis e faʻasao. Visceral syndrome ma neura faʻafitauli o le mafuaʻaga mo togafitiga. Togafitiga Orthopedic e faʻaititia i tuʻaiga gaui.
  • Togafitiga fualaʻau aofia ai le faʻatinoina o paravertebral poloka e ala i se tali o le novocaine. Afai e faʻaleagaina le maʻi, o loʻo faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau. I le tulaga o unexpressed tiga syndrome, o le tagata onosaʻi faʻaaoga vailaʻau e tetee atu ai i le mumusu.
  • Ina ua uma ona aveʻesea matuitui auga, o le tua ma lalo vae ma alofilima. O togafitiga faʻatonutonu e taua tele mo le tolu tikeri muamua o le osteochondrosis. E le gata i lea, e maua ai mo se talatala ma vaivai aafiaga i le ivitu maso maso.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a le faamalositino togafitiga i le fale, dosed avega e faatatau i le tuasivi, e faatelevave ai le toe faaleleia faagasologa. Vertical avega e faʻafitauli. I le avea ai o se vaega o le soifua maloloina tulaga tulaga, hydromassage ma i lalo o le sami faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina. Ultrasound, inductothermy ma masima taele fesoasoani e ausia faʻaiuga.

Vitio faamalositino

Togafitiga tipitipi, e aofia ai taotoga, o loʻo faʻatinoina i ni tulaga o le paʻu'ūʻesega o le disc faʻapipiʻiina le uaula.

Osteochondrosis o le faʻaautagata

O le faʻamaʻi e iloga mai le faʻaleagaina o intervertebral discs, faʻatasi ma le faʻaititia o le maualuga, tuputupu aʻe vave o le margeinal osteophyte ma foliga mai o faʻamaufaʻailoga.

E vavalalata le tulimanu o le faʻaʻautagata, ma e faigata ona atiaʻe le muscular frame. O le mea lea, muscular osteochondrosis, e oʻo lava i nai avega laʻititi, ua avea ma mafuaʻaga o le faʻaseʻeina o vertebral discs, e oomiina ai neura ma ala toto.

O le cartilage pepa ua afaina e le faʻamaʻi avea ma ponaivi fausiaina. O lona iʻuga, e faʻamaʻaina le disk ma lona tele e faʻaitiitia. O lona iʻuga, ua toʻesea le tuʻuina o le tuasivi o latou meatotino e faʻateʻia ai i latou, ma mafua ai ona omia neula ma mafua ai le tiga.

Faailoga osteochondrosis faʻaautama

  1. Ulu o le ulu ma niniva. Ole faʻailoga autu ole faʻamaʻi ole tiga ole ulu. E mafua lenei mea ona o le mamafa faʻamalosi luga o le ipu o le ulu ma le faʻaʻautagata Paʻu tiga e aumaia ai le le faʻamafanafana ma faʻaititia ai gaioiga. O le niniva e aliali mai ma le maʻai o le ulu.
  2. Paʻu i le fatafata ma vae i luga. E i ai sona uiga oomi ma mu. I le pito i luga o le pito i luga, o le tiga tiga e o faatasi ma le niniva ma le tafe.
  3. Le gase o le laulaufaiva. O le faʻailoga e mafua mai i le faʻatapulaʻaina o le gaioi o le laulaufaiva. O le mea lea, o le tele o tagata o loʻo mafatia i le osteochondrosis e faitio ona o le malosi o leo leo ua suia, pei o le tautala.

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faia e fomaʻi, e aofia ai le fomaʻi faʻapitoa ma se fomaʻi tipitipi. Fomaʻi suʻesuʻe le tagata onosaʻi e ala i le suʻesuʻeina ma le faʻaeteete o le vertebrae i tulaga eseese. O se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina e fuafua ai le tulaga o le faʻaleagaina.

Localization ma tikeri o le tiga ua fuafuaina e le lagonaina o le tuasivi. I le taimi e tasi, punou, punou ma liliu o le ogalaau fesoasoani ia iloa le tele o gaioiga. O isi faʻamaoniga e aofia ai X-ray, faʻatulagaina o ata ma MRI.

Faʻafefea ona togafitia

  • O le togafitia o le faʻamaʻi ua taliaina e le faʻasao metotia faʻatauaina i le aveʻesea tiga, toefuatai le masani gaioiga o le ivitu aʻa ma puipuia distrophic suiga i le tuasivi.
  • Afai e le aoga togafitiga faʻasao, faʻavae i luga o faʻailoga, faia togafitiga taotoga, faʻamoemoeina i le faʻaalia o le faʻamaʻi ma le tulaga o le faʻamaʻi.
  • Togafitiga faalagolago i le ogaoga o osteochondrosis. O le tele o taimi, o le amataga laʻasaga o togafitiga e o faʻatasi ma le faʻateleina o le tiga i le ua, ae mulimuli ane ua taofia e vailaʻau, togafitiga o le tino ma togafitiga.
  • Faamalositino ma faamalositino mafai ona fesoasoani faʻaititia le tiga. Faamalositino togafitiga faʻamalosia le ua o maso, o se faʻaiuga e ono faʻaititia ai le ono toe paʻu.
  • Lenei o se faigofie faʻamalositino o se faʻataʻitaʻiga. Faʻalulu malie lou ulu i le itu, faʻamalo mo sina taimi, fai se faʻasologa i le isi itu. Vaʻai i ou luma a o e faʻamalositino.
  • Fofo e fesoasoani e faʻamamaina ai le faʻanoanoa. O le faʻagaioiga e faʻalauteleina ai le tuasivi ma faʻalautele maso. A maeʻa le fofo, ia mautinoa e faʻasusu le ua i se suauʻu faʻapitoa, o loʻo i ai vailaʻau e tiga tiga.

O lenei faʻamaʻi e le o se faʻasalaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau, gymnastics ma massage, oe mafai ona faʻaleleia lou soifua maloloina.

Osteochondrosis o le lumbar tuasivi

O le faʻamaʻi e taatele ma tagata uma, tusa lava poʻo le a le itupa, e mafai ona aʻafia ai. Sa lagona e tagata uma le tiga le lelei i le vaega o vae, pito i lalo ma le tapu, e aumaia ai le faʻanoanoa ma le le faʻamafanafana.

O faʻailoga o le faʻamaʻi e matua tele lava. Nisi faʻailoga e le fesoʻotaʻi ma le tuasivi uma. Lenei o le numbness o vae, tiga manava, faʻaletonu gaioiga o le genitourinary faiga.

Togafitiga o nei faʻailoga e aunoa ma le siakiina muamua o le tuasivi fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina ina ia amanaʻia uma auga, faʻafesoʻotaʻi se faʻapitoa ma faʻagalo e uiga ia oe lava togafitiga. E leʻo le taua lea ma le malulu. E faʻatatau ile fealuaʻi ole tino.

Faʻailoga o le osteochondrosis o le lumbar tuasivi

  1. O le lisi o faʻailoga iloga o le lumbar osteochondrosis e laʻititi. E aofia ai: faʻavaivaʻa o vae ma lima, tiga o vae, ma toe tiga i le pito i lalo pe a paʻu le tino poʻo le tino malosi.
  2. O faʻailoga na ou lisiina e masani lava ona agamalu a o gasolo mai le maʻi. Soifua maloloina e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete i le mea e mafai ai ma, pe a talafeagai ai, faʻafesoʻotai se fomaʻi.
  3. Lumbar osteochondrosis manaʻomia faigata, loloto ma faʻaumiumi togafitiga, aemaise lava pe a oʻo mai i se tulaga maualuga mataupu, faʻatasi ma intervertebral hernias.

O metotia faʻaonapo nei e faʻatagaina ai togafitiga lelei o lumbar osteochondrosis e aunoa ma ni faʻafitauli ma e tele sona aoga. E tatau ona e manatua e le talafeagai le vave ona foʻia o se faʻafitauli ogaoga, ma e naʻose auala e fesoasoani ai ia maua le iʻuga.

Togafitiga ile fale

O le togafitia o lumbar osteochondrosis i le fale e faʻavae i luga o tusi lesona togafitiga, acupuncture ma lagona gaogao togafitiga. O auala e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto ma faʻateʻa ai le faʻasolo i le tuasivi. O lona iʻuga, o le gaioiga o le toe faʻafouina o aano o le tino ua faʻatelevaveina.

O le faʻaaogaina o faʻatonuga faʻasolosolo i le taimi o le taua faasaga i le osteochondrosis e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaleleia ai le paleni o le faʻalavelave ma metabolic gaioiga. O le ausiaina o lau sini e le mafai e aunoa ma se ola ola ma lelei meaai.

Faʻapitoa mafaufau e totogia i le faʻafetauina o lapoʻa, pe a fai e i ai se faʻafitauli. O le tele o pauna e utaina le tuasivi ma fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Mo le tele o tausaga o faʻataʻitaʻiga, ua faʻaputuina e fomaʻi poto masani lelei i le feagai ai ma le faʻamaʻi. O lona iʻuga, i le tele o tulaga, o le togafitiga e maua ai se aʻafiaga e aunoa ma se taʻotoga ma fesoasoani e faʻamalolo le pito i lalo.

Faʻafefea ona puipuia le foliga mai o le osteochondrosis?

I le faʻaiuga, o le a ou faʻasoa pe faʻafefea ona puipuia ma puipuia le osteochondrosis. Afai ua i ai sau faʻamaʻi, ou te le fautuaina le siʻiina o pauna mamafa e sili atu ma le sefulu kilokalama.

  1. Afai e tatau ona e galue malosi, inu vai i luma o amata le faamalositino. E oʻo foi i le ti poʻo le kofe. E le lava se vai e faʻamamaina le tino mo le intervertebral discs.
  2. Fofo i tua lou tua taimi ma gaioiga faigofie. Lenei metotia o le a faʻasalalauina le toto ma faʻavavevave metabolic faiga. A siʻi pauna, faʻaaoga le fusipau poʻo le mea faʻaaoga mamafa.
  3. Aua neʻi uuina mea mamafa i le umi o le lima, a o faateleina le avega i le tuasivi. Ina ia siʻi aʻe se mea i luga, faʻapipiʻi i lalo ma tu i luga, ma tuʻu lou tuasivi i se tulaga saʻo.
  4. Afai i le taimi o le galuega ua maua le tuasivi se avega, pe a maeʻa, tautau laitiiti i luga o le pa faalava ina ia mafai ai ona faʻaloloa. A faigaluega mo se taimi umi, faʻaaoga lenei metotia mai lea taimi i lea taimi. Afai e le mafai lenei mea, faʻaloaloa lelei.
  5. Tufatufa faʻatasi i taimi uma le avega. Tau atu ato i lima uma ma ave ni mea tetele i ou luma, latalata i lou tino. Afai o le a e tuʻuina atu le mea i se isi tagata, aua le faia ma lima faʻaloaloa. Tusa lava pe i ai i lou lima se ulo atoa, ou te le fautuaina oe e aua le amanaʻia lenei tulafono.
  6. Faʻaaoga se ato ato, tamaʻi taʻavale solofanua, atopaʻu uili, poʻo se ato pe a fai e te alu ese se mamafa i se mamao mamao.

Talosia ia ma lenei faʻamatalaga o le a sefe lou tua ma aloese mai faʻalavelave. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Osteochondritis and Osgood Schlatter for the USMLE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com