Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aachen - o le matua Spa Resort i Siamani

Pin
Send
Share
Send

Aachen (Siamani) o se tasi o le 'aʻai leva o le atunuʻu, o loʻo tu i le tuaoi ma Peleseuma ma Netherlands. E taʻutaʻua ile iloga ole Aachen Cathedral male teutupe a Charlemagne.

Faʻamatalaga lautele

Aachen o se taulaga i sisifo o Siamani, latalata i le tuaoi ma Peleseuma ma Netherlands. O le tele latalata taulaga Siamani o Dusseldorf ma Cologne.

O le taulaga e aofia ai le lautele o le 160.85 km². Faitau aofai - 250 afe tagata. Faʻavae tuʻufaʻatasiga: Siamani (50%), Belgians (19%), Dutch (23%), isi atunuʻu - 8%. E le pei o le tele o taulaga Siamani, o le faitau aofaʻi o tagata i Aachen o loʻo faʻateleina pea. Muamua lava, faʻafetai i tamaiti aʻoga, o lo o tele na mea.

Aachen e taʻutaʻua ile Eifel National Park ma spa resort. O lenei nofoaga e 38 vaipuna vevela ma le suavai oona o le sodium chloride, e togafitia ai faʻamaʻi o le paʻu, faʻamaʻi o soʻoga, neula ma faʻamaʻi fatu.

Vaaiga

Falesa Aachen (Imperial)

Aachen Cathedral o le ekalesia Katoliko autu i le taulaga. Na fausia i le 9th seneturi ma ua manatu o se Siamani "ofo o le lalolagi". Mo se taimi umi lava, na faapaleina ai tupu o le Emepaea o Roma iinei, ona tanu ai lea o Charlemagne iinei (e ui e le o iloa tonu le nofoaga tonu e tanu ai).

Aachen Cathedral fale o le tele o taua taua faʻa-kerisiano: o le samasama ofu o le Taupou Maria, o le veli o le Keriso Tamaititi ma le fusi o Keriso. O i latou uma na sa aumai mai Sasaʻe i Europa e Charlemagne. E leʻo mautinoa pe o nei mea e moni, ae selau ma selau tagata e asiasi i le 'upega tafaʻilagi i aso uma ina ia mafai ai ona vaai ifo i nei mea totoʻa.

I se faʻaopopoga i nei faʻaaliga taua tele, o se nofoa maamora tupu, o se pale ma maʻa taua ma se lamepa apamemea i le falesa, e 12 mita le lautele, o loʻo teuina i le Falesa o Charlemagne i Aachen.

Afai e te tuua le Falesa i Aachen, oe mafai ona vaʻaia o le teritori o le falesa e sili ona teuteuina i faʻatagata ma stucco. Faʻatasi ai ma faʻamanatuga sili ona taʻutaʻua o le faʻatagata o le uluaʻi tupu kerisiano ma le tagata paʻia o Hanikeri, Setefano, faʻapea foʻi ma le faʻatagata o le faʻasatauroina o Keriso.

O le autu o le maota o le falesa i Aachen o se ipu tioata okesene 31 mita maualuga.

  • Tuatusi: Klosterplatz 2, 52062 Aachen, Siamani.
  • Tatalaina itula o le maota o le falesa o Charlemagne i Aachen: 9.00 - 18.00.

Tupe a le Charlemagne i le Aachen Cathedral

O le Ofisa o Tupe a le taulaga o Aachen i Siamani, atonu o le fale taua lea i le taulaga, e aunoa ma le soona fai, o loʻo teuina pea ni mea mai mea uma o le lalolagi.

O le faʻaaliga e sili ona taʻutaʻua o le maamora sarcophagus, lea e tusa ai ma tala, o falelauasiga o Charlemagne na tanu. Aso i tua atu i le 3 senituri BC. I le seneturi lona 19, na toetoe lava a malepe le tuʻugamau, ma taumafai e tuʻuina i totonu o se tasi o potu tele. Ae o mea uma na maeʻa lelei, ma e leai foʻi se maosi na tumau i luga o le faʻaaliga anamua.

O le isi faʻaaliga le masani ai o le Carolingian Evagelia. Aso i tua i le muamua meleniuma TA. O le Evagelia o loʻo faʻaalia ai vaʻaiga ma le faʻaali mai o le Keriso toetu, o se taumafataga i Emau ma le feiloaʻiga a Keriso ma le au aposetolo. I tafatafa o le Tala Lelei o loʻo i ai se maʻa lapoʻa auro lanu - citrine, tuʻu i auro. O le tulaga ese o lenei minerale taʻoto tonu lava i lona tele.

O le oliphant poʻo le tulimanu nifo o se tasi o nai mea paia na maua i le teutupe. Ma faʻapea foi, o le faʻaaliga na amataina i tua atu o le 1 meleniuma AD. E talitonu le au tusitala faasolopito, i le taimi o le tuliga manu, na ilia o ia e Roland, ma unaʻi Karl e fesoasoani. O le pu e faia mai i elefane elefane.

O le fatafata o Charlemagne, o loʻo nofoia se nofoaga mamalu i totonu o le faʻaaliga, e sili atu ona faʻafiafia ma pupula nai lo o pasi masani ua masani ai tatou. O le lauulu ma le 'ava o Charles e ufiufi i auro, o lona ofu talaloa ua teuteuina i aeto ma lili (o faatusa ia o le Paʻia o Roma).

O le isi lauiloa faʻaaliga o le tupe o le Lothair's koluse, lea e faia i auro ma teuteuina i penina, emeralds, opal ma maataua. I le ogatotonu o loʻo iai le ata o le Emepara o Aokuso. I le pito i lalo o le faʻaaliga o se sau ata o loʻo faʻaalia ai le Tupu o Lothair, o ai na faʻaigoa ai le koluse.

Faʻatasi ai ma faʻaaliga "fou", e tatau ona tatou faʻamamafaina le toʻotoʻo a le aufaipese a le aufaipese, e amata mai i le 1470. O le mea laititi e faia i le auro ma le 'apamemea. Sa faaaoga le togafiti i le taimi o le Aso Sa ma sauniga o aso malolo i le malumalu.

I se faʻaopopoga i mea ua taʻua i luga, i le teutupe e mafai ona e vaʻai atu i ai: lima (faʻaaoga mo le faʻapaʻiaina), panels o le fatafaitaulaga ma le au Aposetolo (na latou tautua o se teuteuga gaioiga), o se faʻalelotu ma ni tumutumu e tolu, o se faʻalelotu o le Charlemagne (o mea taua o le Passion of the Lord o loʻo teuina iinei).

E aoga foi le manatuaina o numera o mea faitino o le seneturi lona 16: Reutlingen's brooch, Sculpture of the Madonna with a Donor, o le faatusa o le Virgin Mary ma le Tamaititi, o le palealii o Margaret o York, o se disk-foliga reliquary ma medallion o loʻo faʻaalia ai Keriso.

  • Tuatusi: Klosterplatz, 52062 Aachen, North Rhine-Westphalia, Siamani.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 17.00 (Ianuari - Mati), 10.00 - 18.00 (Aperila - Tesema)
  • Tau: 4 Euro

Punavai papeti (Puppenbrunnen)

Puppenbrunnen poʻo le Puppet Fountain o se tasi o nofoaga sili ona asiasi i ai i le taulaga o Aachen. O le tosina atu o se maʻa lafo mai le lauiloa Aachen Cathedral.

O le vaipuna, e feteʻenaʻi ma manatu o turisi, ei ai lona uiga taua. O le faʻatosinaina faʻailoga o le olaga o le taulaga ma mea sili ona fiafia i ai tagata o le taulaga. O le mea lea, o le solofanua ma le solofanua o lona uiga o taʻavale solofanua e faia taʻitasi tausaga i le taulaga, o le ata o le faifeʻau e faʻatusalia le olaga lotu, o le faioloa o se faʻailoga o se olaola fefaʻatauaiga i le taulaga.

O le pepe taalo, mulimuli ane faʻaigoa le punavai, o lona uiga o le atinaʻeina ie o le taulaga. O le harlequin ma le polofesa o faʻailoga o le aganuʻu ma le saienisi, ma masiketi tala faʻasolosolo o le autu elemeni o le Aachim carnival. O se moa na nofo i le pito i luga na molimauina le mea moni e faapea o le au Farani na nofoia le taulaga i le tasi taimi.

E taua le maitauina o le tosina atu o le feaveaʻi - o masks ma figure mafai ona suia o latou tulaga ma minoi o latou vae.

Tuatusi: Krämerstrasse, 52062 Aachen, Siamani.

Autu (maketi) sikuea (Markt)

O le maketi sikuea o le totonugalemu o Aachen. O loʻo tu mai iinei mataʻaga iloga ole tala faʻasolopito ole Aachen, ma Aso Tofi uma lava e iai le maketi a le aufaifaʻatoʻaga, e masani ai mo aʻai o Europa. Lenei oe mafai faʻatau fou fualaʻau, manaia suamalie pastries, masani Siamani ipu. E tatala faleoloa tetele iinei ae e te leʻi oo i le Kerisimasi ma le Eseta.

Afai e te fia vaʻai pe faʻafefea ona nonofo tagata i Aachen, ulu ii.

Ae mo vaʻaiga, e lava na o latou iinei: o le vaipuna o Charlemagne (faʻapipiʻi luga o lenei nofoaga i le 1620), o le autu Katedralina o Aachen, o le papeti vaipuna, o le Aachen taulaga fale.

Tuatusi: Markt, Aachen, Siamani.

Zoo Aachen (Tierpark Aachen)

Faʻatasi ai ma mataaga autu o Aachen i Siamani, e tatau ona faʻamamafaina le fale manu - o se fale fou lava, na fausia i le 1966. O le galuega autu a le au tusiata fale o le tuʻufaʻatasia o faʻafiafiaga ma saienisi - e taua e le gata o tamaiti, ae o tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga na o ane i le pa manu, e mafai ona maitauina le ola o manu feʻai mo faʻasaienisi faʻamoemoega.

I le taimi nei o le fale o manu ua silia i le 70 ituaiga o manulele ma sili atu i le 200 ituaiga o manu. I se faʻaopopoga, oe mafai ona vaʻaia meaola ma meaola o le sami.

O loʻo iai le malae taʻalo mo tamaiti ma talavou, nofoaga faʻafiafia mo tagata matutua ma tagata matutua. E mafai foʻi ona e tusi tusi taʻamilo i pasi. I le 15.00 e mafai ona e tiʻetiʻe ai i se solofanua poʻo se solofanua.

  • Tuatusi: Obere Drimbornstr. 44, 52066, taulaga o Aachen.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00
  • Tau: 15 Euro - mo tagata matutua, 12 - mo tamaiti.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: http://euregiozoo.de.

Laulau Black Magic Theatre

Black Table Magic Theatre o se faʻataulaitu fai togafiti. O le eseʻesega tele i le va o lenei faʻalapotopotoga o togafiti e faia iinei naʻo luga o le laulau. Lua taulaitu (Christian Gidinat ma Rene Vander) o le a faʻaalia a latou togafiti faʻataulaitu sili ona lelei ma kata, polo, tupe siliva, tusi, ma o le a valaʻaulia foʻi le aofia e auai i le gaioiga.

I Aso Gafua, faʻataulaitu valaʻaulia faʻafiafia i le fale mataaga ma a latou polokalame.

Tagata tafafao maimoa oe na auai i le faaaliga matauina latou te fiafia e o atu sili atu ma le tasi: i le fale mataaga, taimi e alu i ai, ma ofoofogia togafiti e manatuaina mo se taimi umi.

  • Tuatusi: Borngasse 30 | im Kino Cineplex 1. Stock, 52064 Aachen, Siamani.
  • Tatalaina itula: 19.30 - 23.30.
  • Tau: 45 Euro mo tagata matutua ma 39 mo tamaiti.

Meaʻai i le taulaga

E sili atu i le 400 faleʻaiga ma faleʻaiga i Aachen ma tuʻaiga a le atunuʻu ma Europa ma Asia. E manino o le mamao mai mea faʻatosina, o le maualalo o tau i luga o le lisi. Averesi tau o taumafataga:

Igoa o le ipuTau (EUR)
Shank i Berlin Icebahn16
Multashen14
Weisswurst papaʻe sosisi15
Lolomi povi14
Labskaus8
Dresden stollen (fasi)2.5
Black Forest cherry keke (fasi)3.5
Ipu o kapusi2

O fea e nofo ai

Aachen e le o se turisi taulaga, o lea e le tele naua faletalimalo ma faletalimalo (tusa ma le 60 apitaga filifiliga). Nofoaga tatau ona tusi malosi muamua, talu ai i le maualuga vaitau (Me-Aukuso) mea uma e masani ona pisi.

O le averesi tau o se potu faʻalua i le maualuga vaitau i le po i se 3 * faletalimalo o le a tau tele - 70-90 euro. E tele filifiliga mo le 50 euro, ae o tuutuuga iinei e sili atu ona leaga. O se potu masani o le 3 * faletalimalo e aofia ai leai se totogi paka, o se lelei taeao (Europa), leai se totogi Wi-Fi ma uma talafeagai manaʻoga i totonu o le potu.

A 4 * faletalimalo mo le lua i le maualuga vaitau i le aso o le a faʻasaʻolotoina i le tusa tutusa tau. E leai ni 5 * faletalimalo i le taulaga.

Toetoe lava o faletalimalo uma e tu latalata i le ogatotonu, o lea o le a leai ai ni faʻafitauli i le o atu i vaaiga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

Aachen e tu latalata i le tuaoi ma Peleseuma ma Netherlands, o lea e sili atu ona talafeagai ma vave e oʻo ai i lenei taulaga e le mai Siamani malae vaʻalele, ae mai tuaoi atunuʻu:

  • Maastricht malae vaʻalele i Maastricht (Netherlands). Mamao i le taulaga - 34 km;
  • Liege Malae vaalele i Liege (Peleseuma). Mamao - 57 km;
  • Malae vaalele o Cologne i Cologne (Siamani). Mamao - 86 km;
  • Dusseldorf Malae Vaalele i Dusseldorf (Siamani). Mamao - 87 km;
  • Eindhoven Malae Vaalele i Eindhoven (Netherlands). Mamao - 109 km;
  • Essen Malae Vaalele i Essen (Siamani). Mamao - 110 km.

O le mea lea, o le filifiliga o malae vaʻalele e lautele lautele. E 15 malae vaʻalele i le aofaʻi i totonu o le faataamilosaga o 215 km i le teritori o tolu atunuʻu.

Mai Cologne

Afai o loʻo e malaga i Siamani, ona mautinoa alu i Aachen mai Cologne. Latou te vavaeeseina i le 72 km, ma oe mafai ona manumalo ia latou:

I le pasi

Ave le pasi tuusao Eurolines i le nofoaga o Köln ZOB. Ole taimi ole malaga e 1 itula ile 15 minute. O le tau e 25 euro. O pasi e taʻi 5 taimi i le aso (ile 10.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00). Oe mafai ona faʻatau se tiketi i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le tagata e aveina: https://www.eurolines.eu

I le nofoaafi

Oe tatau ona ave le Re1 nofoaafi (ave - Bahn DE) i le Köln, Dom / Hbf nofoaga. Ole taimi ole malaga e 52 minute. O le tau e 20-35 euro. O nofoaafi e tamoʻe faʻalua i le aso (i le 10.00, 16.00). Oe mafai faʻatau se tiketi i le taulaga Central Railway Station.

I le taxi

E 45-50 minute e alu ai mai Cologne i Aachen. O le tau e 140-180 euro.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O le Aachen knightly tauvaga na amata mai i le 1869 i le Kalkhofen esetete. Talu mai lena taimi, na faia i tausaga uma, faʻaputuputu sili atu 150,000 malo.
  2. Aachen Zoers (o loʻo faia nei le tauvaga) e mo tagata tiʻetiʻe o le a le Wimbledon mo tagata taʻalo tenisi.
  3. O le tagata lauiloa o le taulaga o Ludwig Mies van der Rohe. O ia o se tasi o sili ona talenia ma taʻutaʻua tusiata o le 20 seneturi.
  4. Aua le faʻaaluina tele taimi i se malaga i Aachen - 1-2 aso o le a lava e maua ai se lagona lautele o le 'aʻai ma asiasi i le autu mataʻina.

Aachen (Siamani) e le o se lauiloa tele i turisi, ae e matua aoga le asiasi i ai, aua e tutasi faʻaaliga ma nisi o mea taua faʻa-kerisiano na faʻasaoina iinei.

Savali i le ogatotonu o Aachen:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Royale RESIDENCE. Le Blanc Spa Resort Los Cabos. 4K Walkthrough Tour (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com