Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hoya Australis foliga: mea uma e tatau ona e iloa mo le galueaina lelei

Pin
Send
Share
Send

O Hoya na maua e le au natura o Karl Solender ma Joseph Banks i le talafatai o le Ausetalia Fagaloa i le 1770. O se laau e le masani ai na vave ona tosina mai i ai o latou mafaufau, sa ia aveina ni kopi.

Talu mai lena taimi, Europa ua amata ona masani ma se fou ituaiga o wax ivy - Hoya australis. O le igoa lona lua o lenei fugalaʻau mai fafo o le hoya i saute.

I le tusitusiga o le a tatou talanoa ai e uiga i le tausia lelei o lenei laʻau, ma faʻaali foi le faʻafitauli o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻamatalaga o le laʻau

O le mea moni, o lenei ituaiga ituaiga ola i luga o motu o Fiti, Ausetalia, Asia, Samoa, i le talafatai o South Wales, Vanuatu. E tupu olaola aemaise lava i le talafatai, e masani foi ona maua i pito o togavao o le teropika poʻo vaega papa.

Hoya australis ua tupu o se teuteuga o fale ma nofoaga faitele... E faʻatosina tagata fiafia i fugalaʻau ma ona lau lanumeamata lanumeamata ma kulimi fugalaʻau fugalaʻau.

O le faʻatulagaina o laulaʻau e faʻafeagai, o le fausaga e mafiafia, paʻu, lapoʻo pe faʻapipiʻi i ona foliga. O le tele o le ipu pepa o 2-12cm lautele ma 3-15cm umi. O pito o laulaʻau e faʻasasaʻo, faʻataʻaliʻoliʻo, ma e faʻataʻoʻoina pito. O le faʻavae o le laupepa e lamolemole pe faʻatasi ma se faʻaputuga lelei. O le lanu o laʻau e faʻamoemoe i le moli, i le la e lanumeamata lanumeamata, ma i le paolo e lanumeamata lanumeamata.

O le fualaʻau fugalaʻau Hoya e tupu i le maualuga, oʻo atu i le 8-30mm. Fugalaʻiga faʻamamalu o loʻo tu i le pito i luga o nei faiga. O le aofai o fugalaʻau i sea inflorescence o 10-15 fasi.

O le corolla o le fugalaʻau ei ai se foliga cupped, lapoa 1-2.5 cm... O le foliga mai o se fetu e lima ona itu, o le lanu o petals e paʻe papaʻe, i totonu o le lanu mumu. E felavasaʻi petala ma ni pito mafolafola, e faʻapipiʻi. O nei fugalaʻau faʻamamaluina se le masani ai, heady manogi, ma faʻapena foi suka nectar. O fua o Hoya australis e uumi ma vaiti kapisi e oʻo atu i le 13 mm le tele ma tusa ma le 1 cm le lautele. O fatu lava latou e lanu kinamoni.

O le sili lauiloa tautupe o le saute hoya o Hoya australis Lisa.

Toe gaosia

I le fale, hoya e fafagaina i auala nei:

  • Tipiina.
    1. Lenei e manaʻomia se vaega o le ogalaau ma 2-3 lau.
    2. Faʻafagu aʻa i totonu o se koneteina ma vai, faʻaopopo Kornevin ma faʻagaoioia le kaponi iina.
    3. Afai e mafanafana le potu, oe le manaʻomia le ufiufi o le pito i luga i se mea.
    4. A maeʻa le masina, o le a tupuʻa aʻa, ua oʻo i le taimi e toto ai i totonu o se ulo.

    Lenei auala e sili ona taatele ma faʻatuatuaina. O le metotia faʻapipiʻi e faigofie ona faʻatinoina ma e oʻo lava i tagata faʻatoʻaga e mafai ona faia. E mafai ona maua se kopi fou tai tutusa ma le matua.

  • Pogai faʻaputuga.

    O lenei filifiliga e pito sili ona faigofie, e ui lava ona faʻaaoga soʻo laititi. O aʻa o le ea e tatau ona tuʻu i totonu o le eleele susū poʻo le limulimu ina ia mafai ai ona latou sosolo maʻa faigofie. O le gaioiga o le a le umi, ma a maeʻa le tausaga o le a tupu olaola le laʻau.

  • Metotia auala.

    O le metotia e le faʻaaogaina i le fale. O le mea lea, hoya toe gaosia na o lona natura nofoaga. Naʻo tagata faʻapitoa e mafai ona aveʻese se laʻau mai fatu.

  • Na matou talanoa e faʻafefea ona toe gaosia ma tausi ituaiga eseese o Hoya i isi tusitusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. Faitau e uiga i ituaiga e pei o Curtisi, Kumingiana, Obovata, Vayety, Multiflora, Macrophylla, Gracilis, Compacta, Matilda ma Lacunosa.

    Tausiga fugalaʻau

    Tele o tagata totoina fugalaʻau na fiafia i lenei ituaiga o hoya. A tupu i le fale, ua suia sui lagolago foliga, lea e lele fiafia i ai... I lona natura nofoaga, hoya australis tuputupu ae oʻo i le 10 mita, ma i totonu o le potu e le sili atu i le 1.5-2 mita.

    Vevela

    Le maualuga o le vevela ma le faʻasūsūina tapulaʻa: + 16-30 ° -30 ma 60-70%, faʻatulagaina.

    Moli

    E ola lelei Hoya ma tupu i se malamalama susulu. E ui i lea, e tau le maua se moli malamalama. E mafai ona tupu ola i lalo o moli malamalama. I nofoaga matala, e toʻafilemu ona faʻaliliuina paolo paolo. Peitaʻi, mo fugalaʻau i le lumanaʻi, o le susulu o le la e mautinoa le taua, a itiiti mai e lua itula ile aso. O le faʻaumiumi ona faʻaalia o le laʻau i ia tuutuuga e mafai ona faʻaoso ai le mu o le la i luga o laʻau.

    Faasusu

    Ona o le i ai o le autu uiga foliga o succulents, hoyi australis e mafai ona teuina vai... Ma ina ua mavae se taimi mautinoa e nofo aunoa ma ia.

    I le vevela o le tau, e tatau ona faʻasūsū tele le faʻatoʻaga, ae e tatau ona 'aloese mai faga. A leai, ono leiloa lona aʻa faʻavae.

    I le taumalulu, faʻasusu e faʻaititia, ua lava e faʻasusu tasi i le masina. Teu le fugalaʻau i se nofoaga malulu ma mago.

    O le a le soʻona faʻatinoina vai auala:

    • faʻamamaina;
    • mafanafana taele.

    Fertilizers

    Mo hoya, e tatau ona filifilia ni mea aoga mo meaʻai a epiphytic.

    I le taimi o le ola ola vaitaimi, faʻapipiʻi fetilaisa ma le maualuga anotusi o potasiuma ma phosphorus, ae leai ni nitrogen. Faatasi ai ma le sili atu o le mulimuli, o le fugalaau avea vaivai ma vai. Minerale fetilaisa e faʻaaoga tusa 2 taimi ile masina.

    Faʻaola

    Hoya e le lauiloa o se faʻaleagaina laau. Pau a le mea e manaʻomia o se lelei-faʻamamaina, malamalama lalolagi. I le avea ai o se alavai, e sili atu le filifilia o se mea o se tele faʻavasegaina:

    • iliili;
    • perlite;
    • omea faʻalauteleina.

    Lea o le eleele e tatau ona mauoa i micronutrients... E masani ona filifili e le aufaifaatoaga poto masani se substrate mo orchids, lea e faʻaopopoina ai atigi popo.

    Taʻitasi ituaiga o Hoya i ai a latou lava uiga. Faitau e uiga i ituaiga o lenei lalelei: tino Karnoza, tropical Publicis, ofo Linearis, amataga Kerry, matagofie Bella, matagofie Obscura, exotic Lobby, unpretentious Crimson Queen ma masani Retusa.

    Faamai

    Hoya australis - faigofie ona maua i le mealybug. O le mea lea, afai e pisia se faʻamaʻi i aʻa ma au o se laʻau, o lona uiga e tatau ona vave faia se laveaʻi. Ina ia faia lenei, aveʻese le afaina vaega o le fugalaʻau. Tui i totonu o se eleele fou, togafiti faʻatasi ma iniseti fualaʻau - iniseti faʻapea iniseti, faʻapea foi ma le puipuia o le vailaʻau.

    I le lumanaʻi, ia puipuia lau fagafao mai faʻamaʻi:

    1. faʻatulaga ni vaʻaiga masani e vaʻai ai;
    2. solo ese lau i vai fasimoli;
    3. vai togafitiga i vaiaso uma;
    4. faʻamalosi le potu.

    Ina ia maua se matagofie ma maloloina Ausetalia hoya, oe manaʻomia le mulimuli i tulafono faigofie. Faʻatautaia uma taualumaga o tausiga i le taimi ma faʻalogo i le tropical tropical. Ma o le iʻuga o le a mautinoa faʻamalieina oe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FIRST HOYA HAUL of 2020! Plant Haul 2020! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com