Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Dolmabahce Palace: Turisi taugata i le matafaga o le Bosphorus

Pin
Send
Share
Send

O le Dolmabahce Palace o se tamaoaiga taua i le talafatai o le Bosphorus lauiloa i Istanbul. O le tulaga ese o lenei fale o loʻo taʻoto i le mea moni na fausia i se tulaga e le masani ai faʻaaloaloga a turisi. O le umi o le faatosinaga i luga o le talafatai o 600 mita. O le vaega o le maota o 45 afe sikuea mita. mita, ma o le aofaiga o vaega o le faʻafitauli ma fale uma e 110 afe sikuea mita. mita. O le teuteuga i totonu o le fale mataaga e sili atu i faʻamoemoe uma.

Dolmabahce i Istanbul ei ai 285 potu, 44 potu vateatea, 68 faleuila ma 6 turusua a Take. I aso nei, o nisi o potu e avea ma faʻaaliga nofoaga mo le tele o mea seasea mea, ata ma mea teuteu. O le taugata ma le silisili ese o le maota e faʻatosina mai ai le tele ma tele o turisi i tausaga uma, ma i tausaga ua tuanaʻi, o le mea faitino ua avea ma se tasi o le toʻalima e sili ona asiasi iai i Istanbul. E mafai ona e mauaina se faʻamatalaga auiliili o le maota, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga aoga mai la matou tusitusiga.

Tala puʻupuʻu

O le manatu e fausia le Dolmabahce Palace i Istanbul, e o gatasi ma le agaga o aso onapo nei, na oʻo mai i le 31st padishah o le Ottoman Empire - Abdul-Majid I. Na fiafia le Sultan i le matagofie o maota o Europa ma matua le fiafia ai i totonu i le vaitau tuai o Topkapi. O le mea lea, na filifili le pule e fausia se maota e mafai ona tauva ma taʻitaʻi 'au sili i Europa. O se tusiata fale mai Armenia na igoa ia Karapet Balyan na avea le manatu o le Sultan.

Faʻaliliuina mai Take, o le igoa "Dolmabahçe" ua faʻauigaina o "se togalaau tele", ma o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻasolopito mo lenei igoa. O le mea moni o le nofoaga mo le fausiaina o le mea faitino o le matagofie talafatai o le Bosphorus. O le mea e mataʻina ai, seʻia oʻo i le senituri lona 17, na tafetafea vai o le vaipuna i luga o lenei teritori, ma avea ai ma taufusi. I le taimi o le nofoaiga a Ahmed I, na faʻamaligiina ma ufiufi i le oneone, ma o se maota Besiktash maota na fausiaina i luga o le fasi fanua. Ae o le fausaga na le tumau i le suʻega o le taimi ma pa'ū o se taunuuga. O iinei i luga o faʻamalama i le 1842 na amataina ai le fausiaina o Dolmabahce, lea e 11 tausaga le umi.

Kolose tupe na faʻaalu i le fausiaina o le maota: sili atu i le 40 tone o siliva ma sili atu i le 15 tone o auro na faʻaaluina naʻo le teuteuina o le fale. Ae o nisi o mea i totonu na o atu i le padishah o se meaalofa. O le mea lea, o se lapoʻa tioata moli e tusa ma le 4.5 tone le mamafa o se meaalofa mai le Peretania Queen Victoria, o le na asia le padishah i le 1853. O aso nei, o lenei meaalofa taua na teuteuina ai le sauniga i le maota.

Dolmabahce na avea pea ma maota o tupu o le au Ottoman sultans seʻia pa'ū le malo ma le amataga o le nofoaiga a Mustafa Kemal Ataturk. Na faʻaaoga e le pelesetene le fale e fai ma ona fale i Istanbul: o iinei na talia ai e le pule malo mai fafo ma faʻatautaia ni mea taua a le malo I totonu o puipui o le Ataturk Palace, na maliu ai o ia i le 1938. Mai le 1949 i le 1952, o galuega toe faʻaleleia sa faʻataunuʻuina i le maota o Istanbul, mulimuli ane avea ai Dolmabahce ma fale mataaga ma tatala faitotoʻa i tagata uma.

Maota fausia

O ata o le Dolmabahce Palace i Istanbul e mafai ona faʻafiafiaina mai sekone muamua, peitaʻi latou te le mafaia ona faʻailoa atu le silisili ese o lenei fausaga. Fausia i le Baroque style, faʻatasi ma Rococo ma Neoclassicism, o le maota e aofia ai vaega e lua: o se tasi nofo ai, lea na tu ai le faleoloa, ma le lautele, lea na faia ai e le Sultan fonotaga taua, feiloaʻi ma malo ma faʻatautaia fiafiaga. I se faʻaopopoga, Dolmabahce o loʻo i ai potu mautotogi ma se ata matagofie o le Bosphorus. O le fale mataaga e tele mea faitino e tatau ona mataʻituina, ma i totonu o latou:

Uati Tower ma le Faitotoʻa o Oloa

I luma o le faitotoʻa o le sili ona matagofie maota o Istanbul, o le muamua fafo faʻatosinaina o le faʻafitauli, le Clock Tower, tulaʻi. O le mea na fausia i le faaiuga o le seneturi 19 i se neo-baroque fausaga foliga. O le olo e 27 mita le maualuga. O le telefoni lava ia na faia i Farani. O le uati olo e masani ona avea ma maota taua a le maota mo turisi.

E le mamao ese mai ai le faitotoʻa autu, e taʻu o le Treasure Gate. O lo latou ogatotonu o se faitotoʻa lapoʻa, i luga aʻe o se uati ma ni atavali felanulanuaʻi. E i ai pou e lua i itu taʻitasi o le faitotoʻa, ma totonu o loʻo iai ni faitotoʻa faʻapipiʻi. O le matagofie o lenei fale e faʻateleina ai le fiafia i totonu o le nofoaga.

Sufer Hall

O le Sufer Hall, poʻo, e pei ona masani ona taʻua, o le Hall o Amapasa, sa masani ona faʻaaogaina e ave ai ni sui mai fafo. O iinei na faia ai e le Sultan ana fonotaga taua, faʻavasega fonotaga ma feutanaiga. O auiliiliga uma o totonu o lenei potu o loʻo i ai le taugata: teuteuina auro, ogaumu, tioata moli, meaafale teuteuina tuai ma mea vali vali e faʻatasi ma bearkin ma kapeta silika na faia e tagata.

I tafatafa o le Sufer Chamber o le Red Hall, e faʻaigoa i le autu o lona leo i totonu. I lenei lanu, faʻafefiloi ma nota auro, pupuni ma meaafale o loʻo faʻaalia iinei. O le potu na tautua foʻi mo le fonotaga a le Sultan ma amepasa mai setete eseese.

Potu o sauniga

O le fale faʻafiafia o le nofoaga autu lea mo faʻamanatuga ma faʻamanatuga i le Dolmabahce Palace, o se ata e naʻo sona vaega faʻaalia ai lona tamaoaiga. O tusiata mai Falani ma Italia na valaʻaulia e teuteu le potu. O le teuteuga o loʻo puleaina e faʻamalama faʻapipiʻi arcades ma pou, ma o tulimanu o le potu teuteuina i keramika afiafi, luga o tioata tautau, o itula taʻalo ma lanu eseese.

Ae o le autu teuteuga o le fale tele o se chicelieli tioata chicelier tuuina atu i le padishah e Queen Victoria. O le moli moli o loʻo tautau mai le maualuga o le 36 mita ua teuteuina i tuugalamepa e 750 ma ua taʻua o le lapoʻa ma le mamafa i le lalolagi. O le isi fiafiaga o le Ceremonial Chamber o se kapeta tele mai sasaʻe, o le eria e 124 sq. mita, lea e avea ai le kapeta sili ona tele i Turkey.

Potu a le failautusi

I tafatafa o le Hall of Ceremonies, o loʻo iai se isi potu manaia - le Clerk's Hall poʻo le Secretariat Room. O le taua autu o lenei vaega o le maota o se atavali valiina e le Italia Stefano Ussi. O ata o loʻo faʻaalia ai se malaga malaga a tagata Mosalemi mai Istanbul i Mecca. O le tapoleni na foaʻi atu i le padishah e le pule Aikupito o Ismail Pasha ma o aso nei o le sili ona tele atavali i le Dolmabahce maota.

Imperial staircase

O le faasitepu autu maota, lea e fesoʻotaʻi le fogafale muamua ma le lua, e taʻua o le Imperial staircase, e tatau ona vaʻai faapitoa i ai. Lenei o se moni lava galuega taulima o fausaga ata, faʻataunuʻuina i le Baroque style. O le autu faʻaaliga o le sitepu o se handrail faia atoa o tioata. Mo latou teuteuga, tioata o le lauiloa Farani falegaosimea Baccarat na faʻaaogaina.

Harem

E sili atu ma le afa o le eria o le Dolmabahce Palace i Istanbul na tuʻu ese mo se faleoloa, i le itu i sasaʻe o potu ia o le tina o le padishah ma lona aiga. I potu na tu i luga o le auala, na nonofo ai palake a le Sultan. O totonu o le fale i Dolmabahce e iloga i le felavasaʻi o Europa ma Sasaʻe, ae o le mea lautele o ona potu e faia i le neo-baroque style.

O le mea e sili ona faʻafiafiaina iinei o le Blue Hall, na mauaina lenei igoa ona o le paolo autu o meaafale ma pupuni. I totonu o lenei potu, o gaioiga na faia e fesoʻotaʻi ma aso malolo lotu, lea na faʻatagaina ai tagata o le harem iinei. O le lona lua mea mataʻina i lenei vaega o le maota o le Pink Hall, e faʻaigoa foʻi i le paolo maualuga i totonu o lona fale. O iinei e matala ai se ata matagofie o le Bosphorus, ma o le potu e masani ona fai ma hall mo malo faʻaaloalogia na mauaina e le tina o le Sultan.

I luga o se tusi: O fea e 'ai i Istanbul ma matagofie matagofie vaaiga, faitau lenei tusitusiga.

Mosque

I le itu i saute o le fale mataaga o le Dolmabahce Mosque, lea na fausia i le 1855. O le tusiata fale o le fale o loʻo i le Baroque style. Ina ua maeʻa le pa'ū o le Malo o Ottoman, na suia le malumalu e avea ma falemataaga, lea na faʻaalia ai oloa o le vaega o vaʻa. Na faifai malie lava ona paʻu le fale, ae e leʻi umi ae toe fausia, ma amata loa ona faia sauniga paia i totonu o puipui o le mosque.

Uati Mataaga

Ina ua maeʻa se toefuataiga umi, i le 2010 sa tatalaina le faitotoʻa ona faitotoʻa mo tagata uma e manaʻo e faʻamasani ma le tulaga ese faʻaaliga vaʻaia. I aso nei, e 71 aitema o loʻo faʻaalia, ma e mafai ona e vaʻai ai i uati a le au lava ia, faʻapea foi ma aitema na fausia e ou lima e ni aliʻi lauiloa o le Ottoman Empire.

Fale Mataaga o Atavali ma Faatagata

Dolmabahce Palace i Istanbul e taʻutaʻua i le sili ona tele aoina o galuega o faatufugaga e atavali lauiloa a le lalolagi. O totonu o le maota o tupu e sili atu i le 600 faleoloa, pe tusa o le 40 o ia ata na valiina e le aliʻi tusiata lauiloa o Rusia, A Aukazovsky.

O le taimi na aveina ai ia Sultan Abdul-Majid I ma se atavali e le tusiata o loʻo atagia mai ai le laufanua o le Bosphorus, ma le padishah, e pei ona ia fiafia tele i le galuega a Aivazovsky, na ia okaina foi isi isi canvases e 10. O le taimi lava i Istanbul, na feiloai ai le tusiata ma le Sultan ma nofo ai i le maota, mai le mea na ia aumaia ai musumusuga mo ana foafoaga. I le aluga o taimi, Abdul-Majid I ma Aivazovsky avea uo, mulimuli ane na faia e le padishah se faʻatonuga mo ni taseni sili atu atavali.

I le amataga o le seneturi lona 20, e 20 potu na vaʻaia mo le fale mataaga o atavali i totonu o le maota, lea na amata ai ona faʻaali e le gata i galuega a le au atisi sili, ae faʻapea foi ma oloa a tagata vane ata. I aso nei, tusa o le 3000 faʻaaliga na faʻaalia iinei.

Potu o le Ataturk

O le toa a le atunuu o Turkey, o le muamua peresitene o le setete, Mustafa Kemal Ataturk o le mulimuli na nofo i le Dolmabahce Palace. Na tu i le potu moe muamua o le Sultan, lea na ia faatonuina e faʻaavanoa faigofie ma tauagafau. O iinei na faʻaalu ai e le pelesetene aso mulimuli o lona olaga. E maitauina o lima o uati uma i le maota faʻaali 09:05, aua o le taimi lea na faʻateia ai e Ataturk lana manava.

Atonu e te fiafia i: O le a se mea ofoofogia e uiga i le Gulhane Park i Istanbul ma le mafuaʻaga e taua ai le asia o lenei itulau.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

O le nofoaga mulimuli o le au sultans o loo i le Besiktas itulagi. Ma o le tali i le fesili pe faʻafefea ona e alu i le Dolmabahce Palace o le a faʻalagolago atoa i lou amataga amataga. O le mea lea, o le a matou mafaufauina le sili ona lauiloa turisi nofoaga mai le mea e mafai ona e alu i ai i le vaʻaiga.

Mai le Sultanahmet Square

O le mamao mai le Sultanahmet Square i le maota e tusa ma le 5 km. E mafai ona e alu i Dolmabahce mai ii i le laina nofoaafi T 1 Bağılar - Kabataş, agai i Kabataş. E te manaʻomia le alu i lalo i le nofoaga mulimuli, a maeʻa ona e savali lea i le 900 mita i matusasaʻe o le nofoaga ma o le a e maua ai lou tagata i lea taimi. E mafai foi ona e alu i le TV 2 pasi, e taʻi 5 minute ma tu le 400 mita mai le maota.

Mai le Lotoa o Taksim

O se malaga i le maota mai Taksim Square o le a le umi, aua o le mamao i le va o nei manatu e sili atu ma le 1.5 km. Ina ia e oʻo atu i Dolmabahce, e mafai ona e faʻaaogaina le filifiliga e pei o pasi TV 1 ma TV 2, e tuʻu ai le sikuea i le 5 minute ma tu le nofoaga lata mai o le mea e te tosina i ai I se faʻaopopoga, mai Taksim i le maota e mafai ona e sau i le funicular o le F1 Taksim-Kabataş laina. Felauaiga tamoʻe uma 5 minute. E te manaʻomia le alu i lalo i le nofoaga o Kabataş ma savali 900 mita i le maota.

Afai o loʻo e fuafuaina e faimalaga faataamilo i Istanbul i le metro, o le a e maua le fesoasoani pe a faitau lenei tusitusiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi saʻo: Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Cd. Leai: 2, 34357, itumalo Besiktas, Istanbul.

Tatalaina itula Dolmabahce Palace i Istanbul. O le fale e tatala i aso uma mai le 9:00 i le 16:00. E tapunia ofisa pepa i le 15:00. O aso malolo o le Aso Gafua ma le Aso Tofi.

Tau ulufale Matou te mananaʻo e faʻatosina mai lou mafaufau i le mea moni o le tau o pepa ulufale i Dolmabahce Palace i Istanbul e ono eseese e fuafua i mea o loʻo e fuafuaina e te asia. O tau nei e talosaga mo le 2018:

  • Maota - 60 tl
  • Harem - 40 tl
  • Clock Museum - 20 tl
  • Maota + Harem + Clock Museum - 90 tl

Nofoaga aloaia: www.dolmabahcepalace.com

Manatu Moni

  1. Dolmabahce na avea ma nofoa o le mulimuli ono sultans o le Ottoman Malo.
  2. O maa taugata tele na faʻaaogaina i teuteuga o le maota, e pei o alapasa Aikupito, maamora Marmara ma porphyry mai Pergamum.
  3. O le taimi na faia ai e le maota le faʻatonuga sili ona tele mai matai o le taulaga o Hereke: na faʻatonuina e le sultan le faia o kapeti silika na faia e 131.
  4. Dolmabahce ua manatu o le sili ona tele maota i Turkey i tulaga o le eria.
  5. O le Padishah sa masani ona tauaaoina i ai meaalofa, ma o le tasi o ia meaalofa o le meaalofa mai le tupu o Rusia. O le bearkin, na paʻepaʻe muamua, ae mulimuli ane ona vali uliuli i le faʻatonuga a le Sultan mo mafuaʻaga tatau.
  6. E maitauina o umukuka a le maota o loʻo tu i fafo atu o Dolmabahce i se isi fale. Ma o loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei: sa talitonuina o le manogi manogi o meaai faʻalavelave tagata ofisa ma le Sultan mai lautele mataupu. O le mea lea, e leai lava ni umukuka i le maota lava ia.

Fautuaga Aoga

Ina ia mafai ona alu sologa lelei lau maimoaga i le Dolmabahce Palace, ua matou saunia ni fautuaga aoga mo oe:

  1. I le faitotoʻa o le falemataaga, e mafai ona e ave se leai se leo taʻitaʻifono taiala, tuua pepa i luga o tupe teu pe $ 100.
  2. Le sili atu i le 3,000 tagata asiasi e faʻatagaina i totonu o le maota i aso taʻitasi, o lona uiga la e masani lava ona umi laina i le ofisa o pepa ulufale. Ina ia aloese mai taimi umi o faʻatali, matou fautuaina oe e te vave usu i le taeao.
  3. O le taamilosaga atoa a Dolmabahce o le a alu ai 2 i le 3 itula, o lea ia faʻaalu lou taimi.
  4. I tafatafa o le maota, o loʻo i ai se faleʻaiga ma tau talafeagai ma matagofie vaaiga o le Bosphorus, lea e matua aoga lava le asia.
  5. E mafai ona e taunuʻu atu i Dolmabahce i Istanbul ma sau malaga. O se tutoatasi suʻesuʻega o le maota e le mafai. Faitau e uiga i isi tafaoga i Istanbul mai le lotoifale tagata nonofo iinei.
  6. O le ata ma le ata puʻeina i totonu o le teritori o le mea e faʻatosinaina e faʻasaina: o le faʻatonuga e matua mataituina lava e leoleo e le ofuina ni toniga faʻapitoa, ae savali i ofu masani. Ae o nisi turisi mafai lava ona puʻeina le taimi ma faia ni nai pu. Oe mafai ona fuafuaina le tagata faigaluega falemataaga i le toesea o seevae ufiufi ia te ia. E tatau ona e faʻatali seʻia e iloaina ua e alu ese mai lana vaʻai mamao, ma ua sauni le ata taua o le manatuaina.
  7. Ia mautinoa e ave pepa saoloto i le faitotoʻa: o loʻo iai foʻi ma le tele o faʻamatalaga malie e uiga i le maota.
  8. E tatau ona manatuaina o le falemataaga pepa e le galue mo Dolmabahce, o lea afai o le maota na o le pau lea o le nofoaga e te fuafua e asiasi ai i Istanbul, lona uiga e le tatau ona faʻatauina.

Galuega Faatino

Dolmabahce Palace mafai ona suia lou malamalamaʻaga i le tusiata fale o Turkey i le taimi o le Ottoman Malo. E ui lava i le mea moni o le maota fausia i le faiga Europa, o sasaʻe faʻamaumauga o loʻo manino lava maua mai ai. O le maota na avea ma se ituaiga o atagia o le Bosphorus lava ia, lea e fesoʻotaʻi Europa ma Asia ma fealofani fesoʻotaʻi a latou tu masani, faʻatupuina i se matua eseʻese aganuu.

O faʻamatalaga aoga ma aoga e uiga i le asia o le maota o loʻo faʻaalia foi i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crowning of Mehmed VI as last Sultan of the Ottoman Empire in 1918 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com