Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaina fugalaau e uiga i le faasalalauina o begonias e ala i tipi i le fale

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea mafai ona e maua se fou begonia laau i se vave ma mautinoa pe a mafai? Toe gaosia i tipi o le a fesoasoani ia i tatou i lenei.

I lenei tusitusiga, o le a tatou iloiloina totoʻa le gaioiga atoa, auʻiliʻili ono mea sese ma faʻamasani tatou ia tatou lava i tulafono mo le vaʻaia o mauaa fualaʻau.

A maeʻa ona faitau lenei mea, e mafai ona e faʻatupuina se begonia fou, ma o le usitaʻia o tuʻuga uma o le a avatua ia te oe se maualuga-lelei maloloina laʻau.

Faʻamatalaga o le laʻau

Begonia o se moni oa mo se teu fugalaʻau... Faʻatasi ai ma ona ituaiga, oe mafai ona maua uma fugalaʻau ma laʻau teuteu teuteu laʻau. Ole lautele e lautele lautele e faigata ona faʻamatala le begonia o se eseʻese laʻau.

Faʻaputuga foliga, faʻataʻaliʻoliʻo, faʻafualoa, tai pei o se laupepa laʻau poʻo le fatu, laulaʻau o deciduous-teuteu begonia e ofoofogia io latou foliga. I se faʻaopopoga, latou i ai a matua eseese lanu: mumu, uliuli-mumu, silvery, speckled, ma se laʻitiiti mamanu, piniki-lanumeamata, lanu viole ma efuefu laulaʻau.

Matagofie fugalaʻau ituaiga o begonias maofa ma le itiiti ifo ituaiga... I le vaitaimi o le fuga o laau, e matua lilofia lava le togavao i ni fugalaʻau laʻitiiti ma faigofie e pei o se piniki. Samasama, paʻepaʻe, kulimi, moli, mumu, piniki, ma lanu viole petals mafai ona maua i totonu o le 'eseʻese ituaiga o lenei laʻau.

Tusitusiga. Talu mai le seneturi lona 17, o lenei laʻau na faʻaaogaina malosi i totonu ma fugalaʻau fugalaʻau. I le natura, e sili atu ma le 1000 ituaiga, o le laufanua o le atunuʻu o Aferika, Asia, Initia.

Faʻafefea ona faʻasalalau - auala

Faʻatasi ai ma le anoanoaʻi o ituaiga, e moni lava, o fugalaʻau uma e fiafia o le a mauaina se laʻau e fiafia iai, e foliga mai e le oʻo lava i se tasi. O le mea lea, mafaufau i filifiliga faʻafefea ona e faʻasalalau le begonia i le fale:

  1. Fatu fuga uma (aua le fenumiai ma fuga) ituaiga toe gaosia. E umi ma faigata le faiga. E mafai lava ona toto ma toto le potu begonia i lenei auala, ae i le amataga laasaga e tatau ona e tausia e pei o se pepe.
  2. Vaeluaina o tubers E mafai ona faʻasalalauina faʻamaʻi pipisi.
  3. Laʻau tipiina ma laupepa... Ioe, ole begonia e sili ona faigofie ona fanafanau, e oʻo foʻi i se fasi lau e mafai ona tupu mai ai ni fanau.
  4. Laau tipi, o lona uiga, o le metotia o le faʻapipiʻiina, e masani ai tagata toto uma. Lenei metotia aumaia ai se vave taunuʻuga, ma a matua faigofie faigofie. O le sili ona faigofie ma saoasaoa faʻalauteleina metotia, lea e talafeagai mo toeititi lava soʻo se ituaiga o lenei laʻau.

Tulafono lautele mo le faapipiiina

I se faʻaopopoga i laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo le gaioiga, e iai tulafono ma tuutuuga e tatau ona amanaʻia ina ia maua ai se iʻuga lelei:

  • O afea ma faʻapefea ona sili le faʻapipiʻiina? Mo faʻataʻitaʻiga i totonu o le fale, o le taimi sili ona lelei o le masina o Mati. Laʻau totoina i le tautotogo atiaʻe ogatasi ma biorhythm masani. A faʻapea e faʻaalu e lou begonia le taumafanafana i fafo, e mafai ona e tipiina le oti i le taumafanafana.
  • O le vevela manaʻomia mo le manuia rooting o 20-25 tikeri. E taua tele lea; aʻa e tau le mafai ona fausia i se siosiomaga mafanafana le lava.
  • O le sūsū e taua foʻi lona sao ile tipiina o gaioiga. O le mea lea, mo se faʻamaoniga mautinoa, o tipiina e faia i totonu o se mini-greenhouse, na o le ufiufiina i latou i le cellophane ato poʻo le tipi ese fagu palasitika. O tipi e le tatau ona paʻi i puipui o le greenhouse. O le malutaga tatau ona aveʻese i aso uma mo ea.
  • O le eleele mo rooting tipiina tatau ona mama susu ma manava. E mafai ona e faʻafefiloi peat ma perlite, pe peat ma le oneone.
  • E le manaʻomia se tele tele, aua o le taimi lava e maeʻa ai foliga o tamaʻi aʻa, o le a totoina le laʻau i lona nofoaga tumau o nofo ai. O se masani palasitika ipu o le a faia.
  • Moli mo tipiina e talafeagai pei foi mo matutua matutua. O le mea lea, i le taimi o le rooting vaitaimi, o tipi e tatau ona i ai i se lelei-susulu nofoaga.
  • Mo tipiina, naʻo le soifua maloloina ma malosi o laʻau e faʻaaogaina.

Toleniga

A o lei totoina i le eleele tipi e tatau ona uia i lalo o laʻasaga sauniuni:

  1. Ma se naifi maai, tipi ese le tumutumu o le fana e tusa ma le 10 cm le umi. O le muamua manaʻoga o le i ai o 2-3 nodes i luga o le au.
  2. Aveʻese laulaʻau lalo, ae tuʻu na o le 4-5 lau i le pito i luga.
  3. O le au ua tuua mo sina taimi e faʻamamago fasi. O le taimi lava o le tipi luga o le matutu, oe mafai ona amata rooting.

Tulaueleele

  1. Liligi se paluga o le perlite (oneone) ma peat i totonu o se ipu palasitika, faʻapipiʻi, faʻatali seʻia faʻasoasoa lelei le susū.
  2. O le au e fufui i le vai, e mafai foi ona faʻaaoga fualaʻau e pei o aʻa. Ona latou faʻapipiʻiina lea i le eleele e 2-3 cm, faʻamamaina le eleele ma ou tamailima.
  3. Ona ufiufi lea o le koneteina i se fagu, ipu malamalama poʻo se ato. Tuʻu se tamaʻi-greenhouse ma se shank i totonu o se malamalama mafanafana nofoaga.

Faʻafefea ona aʻa i le vai?

Afai mo nisi mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se leaga le poto masani, rooting i le eleele taufaʻafefe oe, ona begonia ono ono aʻa i le vai.

  1. Mo le rooting, oe manaʻomia e ave se manino pusa, sasaʻa vai mama i le potu vevela iina, tuʻu i lalo tipi ma faʻatali. Naʻo le pau le vaega o le au e tatau ona i totonu o le vai, ae le o laʻau.
  2. Faʻasusu tipi i se nofoaga mafanafana ma susulu, ma e tatau foʻi ona e mautinoa e le amata ona pala. E le manaʻomia le tuʻuina atoa o tipi i totonu o le ipu e tasi, e lelei pe a latou le fetagofi faʻatasi.
  3. O le taimi lava e maua ai e le laʻau aʻa 1-2 cm, o le fana e manaʻomia ona totoina i le eleele mo nofo tumau.

Fono. E mafai ona e mauaina le palapala mo begonias i faleoloa faʻapitoa, ae e mafai ona e saunia e oe lava. O le mea taua o le tatau ona mama, lafulemu ma i ai sina laʻititi acid pe faʻaituʻau tali atu.

Ata o le rooting process

Siaki le ata o rooting begonia:



O le a le mea e fai pe a maeʻa?

Taua O le taimi lava na amata ai ona sosolo se lau fou i luga o le fana, o le malutaga mafai ona aveʻesea. O lenei e mafai ona e tuiina begonia i lo latou nofoaga tumau.

Seʻi tatou mafaufau, O a tuutuuga e tatau ona saunia mo se laʻau talavou:

  • O le ulo mo se laʻau talavou e le tatau ona lapoʻa; i le amataga laʻasaga, 700-800 ml le aofaʻi ua lava lea. E tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo o le koneteina mo le tafe mai o sili atu vai.
  • O le eleele Begonia o loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa. Mo oe lava sauniuniga o le eleele, e manaʻomia le aveina o 2 vaega o le eleele fanua ma le tasi vaega o lau humus, oneone, peat (faitau atili e uiga i le sili lelei eleele mo begonias iinei).
  • I lalo o le ulo, e tatau ona faataatia se alavai ina ia le pala aʻa o le laau.
  • E fiafia tele Begonias i moli lelei. Ae ui i lea, o le vevela o le vevela o le la e mafai ona tuua ai le mumu i luga o lau begonia. O le mea lea, i le taumafanafana, e sili atu le tuʻu begonias i sasaʻe ma sisifo faʻamalama, pe leai i luga o le windowsill lava ia, ae i ona tafatafa.
  • O le potu vevela e talafeagai mo begonias i le tulaga o le 20-25 tikeri; i le taumalulu, e manaʻomia le sili atu le malulu o le ea, vaʻaia o le 15-18 tikeri.
  • E manaʻomia e Begonia le maualuga o le susū o le ea, ae le mafai ona faʻasusu. O le mea lea, e foʻia ai lenei faʻafitauli, e tatau ona e tuʻu le ulo i luga o se tulaga i totonu o se fata i le vai, iliili mafai ona faʻaaogaina e tu ai. O le tulaga autu o le o le pito i lalo o le ulo le tatau ona paʻi i le vai.
  • O le faʻasui e manaʻomia tele, ae le tatau ona e oso i luga o au ma laʻau. Oe mafai faʻasusu i totonu o se fata i le tuʻuina o le ulo i se koneteina vai mo 20-30 minute. Suavai mo le faʻasusu e tatau ona faʻaleleia ma i le vevela o le potu. I le taumalulu, e faʻaititia le faʻasūsū, ma ituaiga tuberous e le faʻasūsūina uma i le taumalulu.
  • Lavalava pito i luga ma laʻititi minerale fetilaisa amata mai le amataga e oʻo i le iʻuga o le vaitaimi o fuga. Nitrogen taumafa e le manaʻomia mo fugalaau ituaiga. E mafai ona fafagaina begonias teuteu teuteu i le nitrogen fertilizers pe a faʻavaivaia ma vaivai le laʻau.
  • I le tautotogo, oe manaʻomia le toe totoina o le laʻau i totonu o se ulo lapoʻa. E mafai ona e faia lenei mea i isi taimi o le tausaga, pe a fai o aʻa ua uma ona ofi uma le avanoa i totonu o le ulo, ma o le laʻau e vaapiapi. A maeʻa ona tui, e tuʻu le fugalaʻau i se nofoaga pogisa mo ni nai aso.
  • O le faʻatupuina o se togavao e faʻataunuʻuina pei o isi laʻau. Tui le autu laʻau e fai ai ni faʻaopoopoga, aveʻesea maʻi ma vaivai lala, fofo fuga. Ole mea taua e aua le soʻona soona fai, ina ia aua neʻi tele le popole ile laʻau.

Faʻafitauli

Faʻafefea pe a le oʻo mai aʻa?

  1. Faʻafou le tipi i luga o le au o loʻo i totonu o le vai ma suia ia mama vai. E mafai ona e faʻaopopo aa aa ile vai.
  2. Afai e le aliali aʻa i le palapala, siaki pe o le eleele ua matutu, ufiufi le tipiina ia maua maualuga maualuga sūsū.
  3. Siaki pe o loʻo mulimulitaʻia uma tulaga o le taofia.
  4. Suia le auala o le faʻasusu i le vai i le mauaa i le palapala ma faʻapea foi le isi itu.
  5. Faʻaalu lou taimi ma tuʻu le taimi i le laʻau. Afai e aliaʻe aʻa i totonu o le vai pe a maeʻa le vaiaso ma le afa, ona faʻapea lea i le eleele e ono 3-4 vaiaso.

Faʻafefea pe a le tupu le laʻau laʻau?

  1. Siaki pe o iai uma tuʻutuʻuga mo le fugalaʻau.
  2. Iloilo le laau mo faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi. O faʻamaʻi e aliali mai o se taunuuga o le le talafeagai ma e togafitia ma faʻapitoa vailaʻau. O faʻamaʻi e mafai ona aveʻesea lima pe faʻaaogaina iniseti iniseti.
  3. Masalo o le laau ua na o lologa i le vai. A faʻapea e leaga tele le laʻau, e tatau ona e aveʻese ma le faʻaeteete le faʻaputuga eleele ma tuʻu e mago. E mafai ona e suia le eleele ma tipi ese aʻa leaga. Ona e manaʻomia lea ona toe faʻafoʻi le begonia i le ulo.
  4. Afai o le atinaʻe na taofi i le taumalulu, e leai se mea e popole ai, ma le amataga o le tautotogo o le a faʻaauau pea ona tupu.
  5. Mo le toe faʻaleleia, begonias mafai ona totoina i fafo i le taumafanafana. O le mea taua o le nofoaga folau e puipuia mai matagi malosi, timu ma le vevela o le la.

Faaiuga

Begonia e faigofie lava, i le tausiga ma i le toe gafa... A faʻafuaseʻi ona le mauaʻa ia tipi, na ona e manaʻo lava e toe taumafai. O sea laʻau agavaʻa agavaʻa tatau ona vaʻai ma vaʻaia. Maimau pe a oʻo i lou begonia tipiina aʻa malolosi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lone Star 30 Vertical Smoker Seasoning. Offset Smoker (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com