Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona totō, tausi ma faʻalautele Aperila Snow pelargonium? Faʻamaonia gafatia ma faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium variety Aperila kiona poʻo "Aperila kiona" o se tasi o sili ona lauiloa i aso nei.

O le ituaiga e faatatau i rosaceous, o lea laʻau mimita mimita teuteu buds e pei o tamaʻi rosa.

Aperila Snow o le sili ona fiafia i ai o le tele growers fugalaʻau, ma i le tusitusiga o le a tatou vaʻavaʻaia vavalalata vaʻaiga uiga ese o le totoina o lenei pelargonium, aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausi le togavao ina ia fiafia le laʻau i le uumi ma lauola fugalaʻau.

Faʻamatalaga

Aperila Snow e sau mai Suetena: Faʻaleleia i le Sutarve Nursery, o se nofoaga lauiloa mo le tele o ituaiga geranium ma pelargonium hybrid ituaiga. O le ituaiga o zonal rosebud, e le masani ai ona ea, e tai tutusa ma malu marshmallows, inflorescences.

Tusitusiga! E manaia le ituaiga aua e mafai ona fuga mai i auala eseese i tulaga eseʻese. Ma, i le fale, laʻititi paʻeʻeʻo laʻau ma se poselane lanu samasama e masani ona tupu, ma i fafo o le ea o loʻo i ai ni pulou lapoʻa e ufiufiina i se maaleale mumu sesega.

Foliga i fafo

Pelargonium Aperila Snow e sili teuteuga. O lona inflorescence aofia ai le tele lauolaola rosa e matua pei o se snowdrift. E papaʻe pito o meaola, o le ogatotonu o le laʻau e lanu meamata lanumeamata: o le tuʻufaʻatasiga e foliga mai e sili ona maaleale. I fafo, o le petals e lafo lanu piniki, lea e maua ai le pupula se teuteuga mumu. I lalo o ave o le la, o fuga o le kiona o Aperila e feʻilafi matagofie i lanu eseʻese, e faʻateleina atili ai le lalelei o le fugalaʻau.

O laulaʻau o le laʻau e masani a o geraniums i foliga ma lanu.... E i ai le latou lanu enaena samasama ma se lanu enaena enaena i le ogatotonu.

O le lautele o le fuata o Aperila Snow e le o le lapoʻa i totonu o le rosebud ituaiga, ae o le numera o fuga o se tasi o sili ona tele. O fuga fualaʻau o lenei ituaiga e matua lauolaola ma mafiafia, e avatua ai i le laʻau se faʻalelei uiga ese.

Tulaueleele

Sei o tatou sailia pe oa tuutuuga o le taofia Aperila Snow e tatau ona saunia mo lenei pelargonium ia lagona lelei.

Moli ma le nofoaga

Pelargonium Aperila kiona manaʻomia tele moli - o lenei lalelei o le a tupu olaola, o lea, i le taumafanafana ma luga o le auala. Afai e ola le laʻau i totonu o le fale, tuʻu le fagu aisa o Aperila i luga o le windowsill e sili ona malamalama lelei.

Fautuaga! Faʻafesoʻotaʻi le ulo mai lea taimi i lea taimi pe a tupu ia Aperila Snow i luga o faʻamalama e faʻamautinoa ai e oʻo lava i le vao. O lenei fua o le a fesoasoani i le laulaʻau laʻau tupu olaola i itu uma.

Vevela

Pelargonium e lelei i tau feololo. Lenei laʻau e le manaʻomia vevela, malosi malulu snaps e le manaʻomia foi mo Aperila kiona. O le averesi averesi averesi vevela o + 15-18 tikeri: ona o le teteʻe i tau feololo, Aperila kiona mafai tupu olaola i le taumafanafana e oʻo lava i togalaau o le ogatotonu sone ma Siberia.

I le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu i le laʻau le faʻamafanafanaina o mea i totonu: + 12 + 15 tikeri. O le fua o le a fesoasoani, i le taimi le moe o Aperila kiona, e fausia ai se lava numera o fugalaʻau mo le isi tuputupu ae vaitau.

Le palapala

Ina ia tupu lelei le kiona o Aperila, e le afaina ma faʻafiafia le mata ma lau pupula, e manaʻomia e le laʻau le lelei, palu ma maʻa lelei le palapala.

E fautuaina e faʻatau le eleele ua uma ona saunia - e faʻatau atu i faleoloa ua faʻailogaina "mo pelargonium". O ia eleele o loʻo iai uma vaega manaʻomia ile aofaʻi sili ona lelei, faʻalelei ma faʻamamaina.

Afai e iai se manaʻoga e teuteuina oe lava le palu palapala, ave mea nei:

  • vao - 2 vaega;
  • peat - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

O lenei tuʻufaʻatasiga e lelei tele mo le kiona o Aperila. Aua neʻi galo ona faʻamamaina le palapala pe a o e saunia le palu faʻatasi o le eleeleina ia le maʻi le laʻau i le lumanaʻi.

O se aga masani le suia o le eleele mo Aperila Snow faʻatasi i le tausaga - e masani ona faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga i le tautotogo, ae suia le ipu tuai i se fagu peʻa manaʻomia. Peitai, e tatau ona manatuaina o le ulo fou e le tatau ona lapoʻa tele - a leai, Aperila kiona ono musu e fuga, alu i totonu o le lanumeamata. E sili ona lelei le ave o se container fou 1-2 cm le lautele lapoʻa nai lo le muamua muamua.

Tausiga

Seʻi o tatou vaʻai atu i manatu taua o le tausiga o lenei laʻau matagofie.

Faasusu

Aperila kiona manaʻomia masani ae feololo faʻasusu... O le laʻau e sili atu le maaleale i le tele ma le lelei o le vai, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete atili i lenei tulaga.

Taua! E le taliaina le suavai: o aʻa o laʻau e laʻitiiti, ma e masani ona faʻamaʻi ile faʻamaʻi. I le tau mafanafana, o le faʻasūsū e mafai ona sili atu ona tele ma fai soʻo - a o le pito i luga o le eleele faʻamamago, ae i le taumalulu e manaʻomia e matua faʻaititia le numera o faʻasusu auala.

E fautuaina e faʻamama le eleele pe a uma ona faʻasusu le laʻau ia mama le palapala ma manava. O lenei faiga o le a puipuia ai le atinaʻeina o aʻa ma poʻomatua pala, lea e matua mataʻutia mo Aperila kiona.

Laʻei pito i luga

E tusa ai ma le faʻaopopoina o meaʻai paleni, Aperila Snow faʻaalia tulaga manaʻomia i lenei tulaga. Fafaga le lalelei pelargonium ma fatuga faigata fatuga fuafuaina mo lenei ituaiga o laʻau. I le taumalulu, Aperila kiona e le manaʻomia fafagaina.

Taumalulu

Ina ia mafai e le laau toto ona soʻosoʻo saogalemu, pe a tupu i fafo, aua neʻi galo e aumai le ulo i totonu o le fale i le tautoulu. E sili atu ile taumalulu Aperila kiona i se vevela malulu.: Afai e faʻamalieina lenei tulaga, o le tele o fugalaʻau lauolaola e ono fusia.

E taua le tuʻuina atu i le laʻau se potu ma le ea lelei ae leʻo le susū o le ea. O le usitaʻia o nei fautuaga o le a fesoasoani e puipuia ai le pala, lea e taatele i rosette. O sina tumutumu o laʻau o le a fesoasoani foi e puipuia le kiona o Aperila mai le fungus: e le tatau ona tuʻu fata latalata i le tasi ma le isi i le taumalulu.

O le vaitaimi le moe mo nei pelargoniums tumau mai lua ma le afa i le tolu masina: mai pe tusa o Novema ia Fepuari. O le taimi lava e manino mai ai le faʻatupulaʻia o itula i le ogatotonu o le masina o Fepuari, Aperila ua amata ona toe ola mai le kiona ma ala mai.

Isi manatu

I se faʻaopopoga i le lisiina tausiga tausiga, faʻapea foi e manaʻomia le aveʻese masani o lau mamago ma inflorescences o le laʻauia faʻasaoina le teuteuga o le togavao ma mea aoga mo mea maloloina. I le taumalulu, e le fautuaina e tuʻu le ulo ma lenei laʻau latalata i le faʻamalama, aua o le latalata i le malulu i fafo e mafai ona mafua ai le 'aisa i luga o laulaʻau.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le kiona Pelargonium Aperila, pei o isi ituaiga o laʻau tototo i totonu, e mafai foi ona faʻamataʻuina e ituaiga o faʻamaʻi ma iniseti leaga. Le isi, o le a tatou iloa ai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e masani ona afaina ai le kiona o Aperila.

Blackleg

Lenei faʻamaʻi o se mataʻutia pala aʻa, o se le mafai ona faʻamaloloina fungal pathology. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻasusu o pelargonium, ma o le spores o le fungus ulu atu i le eleele ona o le le lava disinfection o le eleele ae leʻi totoina.

Talu ai e le mafai ona faʻamalolo le vae uli, e tatau ona e vavaeina ma le pelargonium maʻi (o le apical stalk mafai ona vavae ese mo atili rooting). Ma ia puipuia se faʻamaʻi matautia, ia faʻaeteete e faʻasusu le laʻau, aloese mai le suavai, faʻateʻaina le palapalaafai na e kukaina oe.

Edema

O le tele o le faʻasūsū e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu vaivai o vai i luga o lau o le laʻau - edema. Ina ia mafai ona aveʻese le faʻaletonu ae le oʻa aʻa faʻapipiʻi faʻaopoopo i ai, vave ona taofi le faʻasusu pelargonium. Ma i le faʻaititia o le faʻasuina vai fua faatatau, e tatau ona tausia le laʻau seʻia oʻo lava ina fulafula uma.

Aphids ma papalagi

O iniseti nei o iniseti masani ia i le kiona o Aperila. Ina ia aveʻesea latou, faʻaaoga iniseti faʻasolosolo. Ma e puipuia ai le aliali mai o faʻamaʻi, asiasia laʻau laʻau sili atu taimi uma mo laʻau iniseti.

Toe gaosia

E ui lava latou fai mai o le toe gaosia o le rosebud pelargonium o se matua umi ma faigata faiga, e masani ona taitai atu ai i le toilalo, pe a fai o le numera o nisi manaʻoga e ausia, o le a sologa lelei mea uma. Le isi, o le a tatou iloiloina auiliili manatu autu i le toe gaosia o Aperila Snow: o le a tatou iloiloina na o le auala o tipiina, aua rosaceous pelargoniums toe gaosia i le fale i lenei auala.

  1. O le au e tatau ona tipi ese mai se tele, maloloina tina toto. O le sili atu le mamana ma totoa oe tipiina le au, o le sili atu ona malosi ma lelei-fugalaau oe o le a faʻaiʻu i ai.
  2. O le umi o le tipi apical shoot tatau ona tusa ono i le fitu centimita. O laulaʻau lalo ma inflorescences tatau ona aveese ma le faʻaeteete ina ia aloese mai le pala i lalo o le eleele.
  3. O le tipi e fai sina faʻamamago i le ea, ma uma ai loa le tipiina ona aʻa loa i le eleele. O le mauaa i le vai e le talafeagai lelei i lenei tulaga, talu ai i se rosette, o le 'au i le vai e masani ona pala ao le i faʻasaʻolotoina aʻa.
  4. O le koneteina ma le au e tatau ona tuʻu i se nofoaga malamalama ma mafanafana - o le a faia le windowsill i saute. A maeʻa le 2-4 vaiaso, o le fana e aʻa. A faʻamalosi atili le laʻau ma mauaʻa lelei, ona totoina lea i totonu o se ulo moni.

Pelargonium e tele ituaiga manaia, mo se faʻataʻitaʻiga, PAK Salmon, Saute, Agelu, Prince Gustav, Star, Stellar, Denise, Clara Sun, Norland, Rococo.

Faaiuga

Na matou masani ma se tasi o ituaiga sili ona matagofie o rosebud pelargonium - Aperila kiona. O lenei ituaiga e iloga i se eseʻesega teuteuga i fafo aafiaga faʻatasi ma le le faigata tele manaʻoga mo tausiga ma tausiga. I le faʻaaogaina o fesoasoani mai le tusitusiga, e mafai ona e faʻaolaola se vao maloloina atoatoa e fuga lelei ma e le afaina i faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to overwinter geraniums (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com