Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ata, faʻamatalaga ma le tausiga o ituaiga o tele-fugalaau petunia: Tornado, Glafira, Multiflora

Pin
Send
Share
Send

O le petunia fugalaʻau e tele-o se tasi o laʻau teuteu matagofie e fiafia tele i ai le au fai togalaʻau. Ma o lenei e le o se mea e ofo ai, aua o loʻo faʻaalia i lanu eseese, e umi lona fuga ma e unpretentious i le tausiga.

E mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga petunia o togalaau mo le teuteuina o laufanua o laufanua, talu ai o ana fugalaʻau e feololo, ma o le faʻasusu i foliga o le timu e le mataʻutia mo ia. I lenei tusitusiga o le a tatou vaʻai ai i ituaiga o lenei petunia ma tulafono mo le tausiaina. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

Faʻamatalaga ma le talaʻaga o mea na tutupu

Mo le taimi muamua na lauiloa e uiga i petunia i le 1793 faʻafetai i le faʻapitoa Lamarck... Mulimuli ane, o ituaiga eseese o petunias na aliali mai, faatasi ai ma na i ai le tele-fugalaau tasi. Muamua lava, na latou nonofo i le teritori o Amerika i Saute, ma i le faʻaiuga o le 18th seneturi na faʻafeiloaʻia ai i latou i Europa.

O le petunia fugalaʻau e eseʻese i le mauʻoa faʻasalalau o fugalaʻau e laʻititi lona tele. E olaola fugalaʻau, ina ia mafai ai ona pupuni le vao ile pupula pupula. O le petunia e tele fugalaʻau o se muamua laau, o lea e mafai ai ona e fiafia i lona matagofie i le taimi o le fugalaʻau vaitaimi sili atu muamua nai lo isi ituaiga.

E laʻititi le tuputupu aʻe o Petunia, ae o le vao laʻitiiti e laʻitiiti... Mo se susulu pupula foliga mai, o le togavao e faʻataʻamilomiloina i le teuteuina. O lanu e eseʻese, e i ai uma monophonic ma variegated inflorescences.

MANATUNATUGA: O le uiga eseʻese o le tele-fugalaau petunia o lona teteʻe atu i suiga o le tau, ae na te le taliaina le malulu.

Eseese, o latou foliga ma ata

Glafira

O se togavao petunia e tele fugalaʻau e laʻitiiti ma laʻitiiti lona tele. O lona maualuga e oʻo atu i le 20-30 cm O le uiga eseʻese o le teuteuga o le aganuu o le vave luluina, fugalaʻau amata ia Me.

O le sili taua taua o le 'eseʻese o laʻala teteʻe.... Faʻatusatusa i isi ituaiga o tele-fugalaau petunia, Glafira faʻaletonu talia le leai o le susu mo sina taimi puʻupuʻu. E le gata i lea, o le faʻatumuina o fugalaʻau ma foliga teuteuina e le suia. O le ituaiga faʻafouina atoatoa ona foliga matagofie a maeʻa timuga.

Multiflora

O fugalaʻau e laʻititi i le lapopoʻa, 4-8 cm le lautele.E mafai ona faʻaluaina, leai ni taʻi lua (faitau pe faʻafefea ona tausia faʻalua ituaiga iinei). Faʻasalalau le togavao, mafiafia, faʻataʻafefe, faʻafoligaina i le maualuga. Petunia multiflora o le sili eseʻese vaega o petunias. E i ai ona tetele ma matagofie inflorescences, le lautele o lea 12 cm.Faʻaalia o le fugalaʻau mafai ona ese, ma le lanu e bicolor ma veins, frills, fringes, fetu.

Ae i le tulaga o le galueaina, o le ituaiga e manaʻomia. E masani ona aʻafia e aʻafiaga o faʻamaʻi, e faʻapea foi ona tau le teteʻe ile matagi male timu. E ui lava i lenei, petunia microflora o loʻo avea pea ma sili ona pele ile faʻatoʻaga, e pei ona faʻaalia i se lautele lautele.

Asiosio

O lenei o se cascading ituaiga o tele-fugalaau petunia, lea e tele, uumi uʻumi ma matagofie matagofie inflorescences. La latou lapoa o le 5-7 cm O le lanu o le pupula mafai ona lanu viole, piniki ma paʻepaʻe.

O le sui e le masani ai o lenei vaega o petunias o loʻo tumau pea Tornado Parple F1... O le ituaiga e faʻaalia i le vave ola, olaola ma tele fugalaʻau. O le umi o le laʻau e oʻo atu i le 1.5 m.O le lanu o inflorescences e pupula mumu. O le fugalaʻau e tumau i le taimi atoa o le taumafanafana ma seʻia oʻo i le malulu. Eseesega ile le mafaufau lelei ile tausiga, le agavaʻa e faʻafaigofie ai ona toe faʻaleleia mea teuteu pe a maeʻa le matagi ma le timu.

Faʻalauteleina fatu mai fatu

Mo le galueaina lelei o petunia fugalaʻau, o fautuaga nei e ao ona mataituina pe a totoina:

  1. Luluina mea toto i le faaiuga o Ianuari-amataga o Fepuari. Talu ai o fatu e laʻititi, ona tuʻufaʻatasia lea ma le oneone.
  2. Faʻasalalau le mea toto i luga o le eleele, maualuga ma le vai ma se fagu pasī.
  3. Ufiufi le atigipusa i tamaʻi laʻau ma faʻapipiʻi i totonu o le potu ma le vevela o le 20-23 tikeri.
  4. A maeʻa aso e 7, o le a aliali mai le laʻau muamua. Faʻatasi i le vaiaso, e tatau ona latou faʻasusu i se vaifofo o le potassium permanganate. I se faʻaopopoga, aveʻese le ata mo faʻasalalau mo ni nai itula.
  5. A faʻavaeina le 3-4 laulaʻau muamua, e mafai ona faia se filifiliga e ala i le tipiina o toʻatupu i ni ipu eseese.
  6. Faia ma le faʻaeteete le pikiina, ave i fafo le laʻau i le lau, ina ia le afaina ai aʻa ma le luluina le palapala mai ia latou.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o laʻau o le tele-fugalaau petunias mai fatu:

Eleele manaʻoga

O le substrate mo tele-fugalaau petunia e talafeagai oneone oneone poʻo loamy... E tatau ona faʻamalosia ile peat poʻo le humus. O Petunia o loʻo olaola, ola ma ola olaola pe a totoina i se malamalama, eleele lelei ma le le faʻaituʻau pH.

Moli ma le nofoaga

O le nofoaga mo le faʻateleina petunias fugalaʻau tatau ona susulu. Afai e te totoina se petunia i le paolo, ona amata ai lea ona faʻaloaloa, o le a faateleina le aofai o laulaau, ae o le aofai o fugalaʻau o le a faʻaititia. I se faʻaopopoga, o le paolo eria o le a matua afaina ai le teuteuina aafiaga o le togavao.

Taua: Mo petunias fugalaʻau, saili se nofoaga o le a puipuia ai mai le matagi pe a mafai. I le agi malosi mai o le savili, o le a afaina ai fugalaʻau maaleale.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

Sulu le palapala o loʻo ola ai le petunia peʻa manaʻomia... Mo lea, e talafeagai vai faʻamautu. Faʻasusu le laʻau i le aʻa ina neʻi ulu le vai i fugalaʻau vaivai. O le aso e sosoʻo pe a uma ona faʻasusu, e matua manaʻomia lava le faʻamamaina o vao.

Laʻei pito i luga

Ua lava lea e faʻaopopo iai mea paleni paleni tasi i le vaiaso. Mo lenei mea, o mea faʻalenatura e fesuiaʻi ma ofu mineral.

Ole fugalaʻau fugalaʻau o le a lauolaola pe a fai e faʻasūsūina i lea taimi ma lea taimi i se vai vaifofo o humates. O le lanu o le fuga o le a mauoa pe a faʻaaogaina se petunia faʻapitoa fafagaina "Aquarin Floral".

O le faʻasusu, fafagaina ma le veleina o ni fugalaʻau e sili ona lelei e fai i le afiafi poʻo le puao o le tau.

Teuteuina

Talu ai o le tele-fugalaʻau petunia ola i le tulaga o se togavao, e tatau ona vavae ese.... Ina ia faia lenei mea, a maeʻa ona totoina le laʻau i se avanoa matala, togi ni nai lau i le pito i luga. A maeʻa lena, o le autu autu o le a lala i fafo, ma o le petunia lava ia o le a sili atu ona lauolaola.

O le a le galue e fausia se tele petunia i le oomiina. O le a tupu olaola lona ogalaau ma o le a le manaʻo e lala.

Matamata i se vitio e uiga i le teuteuina o petunias i le eleele:

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Tele o taimi, e tele fugalaʻau petunia e afaina i faʻamaʻi viral ma siama.... Faatasi ai ma i latou:

  • kukama ma tapaa mosaic;
  • laupepa potu;
  • pateta ma tamato siama;
  • nifrosis tapaa.

E iloga i latou i ni vaega o le laʻau e pei o le nefoti ma le chlorotic, o le mosaic pattern i luga o laulaʻau.

Fesoasoani: Afai e aʻafia nei faʻamaʻi, e tatau ona aveʻese faʻafuaseʻi le fugalaʻau mai le eleele ma susunuina. Mo le puipuia, e tau ai le autu feaveaʻiga o nei faʻamaʻi - aphids.

E le gata i lea, o le petunia e tele fugalaʻau e afaina i gasegase faʻamaʻi.:

  • efuefu pulupulu;
  • ua leva le malaia;
  • ituaiga eseese o pala;
  • blackleg;
  • lanu enaena.

Mo togafitiga, vailaʻau o loʻo iai le 'apamemea o loʻo faʻaaogaina, faʻapea foi ma meaola ma vailaʻau vailaʻau: Trichodermin, Fitosporin.

I mea faʻaleagaina, o le mea mataʻutia o:

  • aphid;
  • thrips;
  • apogaleveleve mite;
  • whitefly;
  • slug.

Afai e maua ni papalagi, aphids poʻo ni thrips, togafitia i iniseti faʻapea iniseti e aofia ai: Confidor, Aktara. E faʻafetauia ai mite apogaleveleve, faʻapitoa auala ua atiaʻe: Demitan, Aktellik... Faʻafefe ese slug, faʻasalalauina uamea i luga o le palapala.

Toe gaosia

E tele taimi e fanafanau ai e petunia le petunia i fatu. Mo le totoina, lulu fatu ia Mati, ma toto i fanua matala i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. O Petunia e tutupu mai fatu e masani ona aʻafia ile blackleg, o lea e tatau ai ona e faʻatumauina le maualuga ole manava, aloese mai le faʻasusu o le eleele. Mo lelei galueina, pinch.

O le sili ona manaia faʻataʻitaʻiga o petunias e faʻalauteleina e tipi... O lenei auala e tupu i le tautotogo. Ina ia faia lenei, tipi ese le apical solofanua ma 4-5 laula, ona faʻatofuina lea i le eleele i le ¼, ufiufi i latou ma tioata mai luga. I le taimi o le rooting, faʻapipiʻi tipi taimi. O le tele o taimi, o tipi e faʻaaogaina mo le tele ma faʻaluaina fugalaʻau fugalaʻau.

Faʻafitauli e ono tutupu

Pe a faʻatupulaia petunias multifloral, tele faʻafitauli e mafai. Soʻo se fugalaau e tatau ona latou iloaina ma faʻafefea ona aveʻese latou:

  1. Ina ia faʻafaigofieina mo laʻau toto ona faʻafesuiaʻi le toe fauina i eleele matala, faʻataunuuina na mea i taimi o le tau poʻo le afiafi
  2. Mo le maualuga o le susu taofia ma le puipuiga mai eleele malulu, faʻamalulu lelei le laʻau ma peat.
  3. A totō petunias i totonu o ulo poʻo fagu fugalaʻau, faʻalogo i le maualuga o autafa. E le tatau ona sili atu ile 5 cm, A le o lea, ma sina matagi, o lala o le a olo faʻasaga i le pito ma gagau.
  4. E le aoga tele le faʻaaluina o alavai i totonu o ulo fugalaʻau. Ua lava pu faʻapitoa i lalo. Pau a le mea o le eleele o petunias mago vave.
  5. Uma togafiti mo faʻasūsūina ma fafagaina tatau ona faia i le afiafi. O le mafuaʻaga a o le la e toaga, e susunuina luga o laulaʻau.

Faaiuga

Ole petunia fugalaʻau e manaia ma felanulanuaʻi., lea i aso nei e teuteuina lelei balconies, loggias ma fugalaʻau. Ua lava le totoina o le tele o ituaiga o lenei vaega o petunias luga o le 'upega tafaʻilagi e maua ai se uluaʻi teu fugalaʻau. E le manaʻomia e le laʻau se tausiga faʻapitoa, e oʻo foʻi i le tagata amata e mafai ona ia mauaina le umi ma tele le fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faaiuga o le Faamasinoga o tausi soifua (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com