Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a tulafono masani mo le totoina o le pelargonium lotoa, tausiga ma le toe gaosia? Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium o se teuteu teuteu o loʻo avea ma se tasi o sili ona lauiloa totonu fugalaʻau totonu. E ola i luga o le windowsill, poletito, ma e oʻo lava i se fugalaʻau moega i nofoaga mafanafana.

Ua fafagaina e le aufaila ni ituaiga o pelargonium, e eseese i le tele, lanu o fugalaʻau ma laulaʻau.

Faʻatasi ai ma nei mea taua uma, o le ituaiga Lototele o loʻo tu mai fafo, e patino i le paʻu ma le sone pelargoniums. E i ai foi lana lava sub-ituaiga.

Faʻamatalaga botani ma talaʻaga o amataga ma tau

O le faʻavaeina o le togavao e tupu e aunoa ma le faʻalavelave a le e ana. Ae ina ia maua ai se foliga matagofie, oe le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a tagata. Faʻi le laʻau i le maeʻa ai o paga e 5 o laulaʻau i luga. Ona amata lea ona tupu olaola faʻamalolosi ma fuga fugalaʻau. I le amataga o le tautoulu, ua vavae ese le togavao, ma tuua ai ni laulaau i luga o ia i luga o au taʻitasi. Afai i le taimi o le taumalulu o le laʻau na faʻalautele malosi, ona faʻapuʻupuʻu ia o lala i le 1/3 o le umi. Mo le taumalulu, Pelargonium Bold tatau ona nana i totonu o le fale.

Tusitusiga! O le nofoaga fanau o le fugalaʻau tumau Aferika i Saute. O iina na i ai i le seneturi lona 17, o tagata folau, a o latou sailia ni laʻau mananaia, na mafai ona latou mauaina lenei fugalaʻau ma aumai i Europa. Ae ua oʻo nei i le amataga o le 18th seneturi, pelargonium aliali mai i Lusia, ma i le seneturi lona 19 - na avea ma fale fale i fale taʻitaʻi uma.

Carmine

O lenei ituaiga e iloga i ona lanu mumu mumu. O le ituaiga e ana le semi-lua poʻo le faʻalua fugalaʻau. Pupuʻu puʻupuʻu. Na ia tali lelei i faʻalaʻau, ma e naunau foʻi e faʻatupuina ni uumi uumi ma pulou o fugalaʻau karamine.

Auro

Ole fugalaʻau dwarf lea. Eseesega i lanu raspberry-carmine o petals. E lanu le fugalaʻau. Ua ola lelei le ituaiga, ua tupu ma ola olaola... O se filifiliga sili lea mo laufanua o le fale ma le poletito.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

O le ituaiga Lototele o se laʻau toto. O lona togavao e puupuu, lapotopoto. E teuteuina i le tele o lanu susulu. Maualuga Bush 30 cm.

O le ituaiga e faatatau i le sone o pelargonium. E i ai sona ogalaau lala, o laulaʻau e samasama-lanumeamata ma auro ova. Afai e lavea i latou i ave o le la, ona latou faia ai lea o ni moli lanumoli uliuli e vaevaeina ai laulaau i ni vaega eseese i le tulaga o liʻo concentric.

Tusitusiga! E tele fugalaʻau e fai e le laau. Latou e lapoʻa i le tele, terry, uma aoina i inflorescences i le tulaga o faamalu. Lanu o le samani, ma le pupula lanu viole i le pito o petala.

Tulafono taulaʻi

I le taimi lava na maeʻa ai le faʻatauina o le pelargonium, e tatau ona e tuiina... Fai ile 2 vaiaso. E mafua ona o le mea moni o le faleʻoloa na faʻatauina le fugalaʻau i felauaiga eleele. E soona puputa i fetilaisa ma mea e faʻaosofia ai le faʻamalosi. I sea laueleele, pelargonium le mafai ona ola umi.

O le totoina gaioiga o loʻo faʻatinoina i lalo:

  1. Saunia se tamai ulo, faataatia se alavai.
  2. Aveʻese le laʻau muamua na faʻasusu mai le ulo na faʻatau, lulu le aʻa aʻa mai le eleele tuai.
  3. Iloilo le tulaga o aʻa. Afai na maitauina le faʻaleagaina o i latou, ona aveese lea ma sausau ma malala.
  4. Tuʻu se vaega o faʻalautele 'ele i totonu o le koneteina, ufiufi i le lalolagi.
  5. Faatumu le toega o le eleele e aunoa ma le gagau.
  6. Suavai ina ia faʻatumu e le eleele avanoa i le va o aʻa.
  7. Aua le faʻafeloaina seʻi vagana ua amata ona tupu le fugalaʻau.

Afai o le pelargonium mauaina na totoina i le maualuga lelei eleele, ona mafai lea ona totoina pe o le koneteina mafai ona suia e felaʻuaʻiga. Faʻaliliu le laʻau i se koneteina fou faʻatasi ma le substrate.

Moli ma le nofoaga

Pelargonium Bold o se moli-alofa alofa. Afai e le lava le malamalama, o le fugalaʻau o le a muta fuga.... Ae le mafai ona e tuʻuina le ulo i luga o le windowsill ma le susulu o le la.

Taua! Pelargonium alofa i avanoa avanoa, o lea aua le tuʻu latalata i isi laʻau.

Eleele manaʻoga

E fiafia le Pelargonium Bold i le eleele lafulemu. E mafai ona faʻatau ile faleoloa pe fai sau oe fale. Ina ia faia lenei mea, tuʻufaʻatasia vaega ia i aofaʻi tutusa:

  • fanua faʻapala;
  • humus;
  • peat;
  • oneone

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Faasusu

Susu e tatau ona tele.

  • Faasusu le fugalaʻau aʻo mago le eleele. E le mafai ona waterlogged ina ia le lolovaia le aʻa faiga.
  • I le amataga o le taumalulu, faʻaititia le faʻasusu.
  • Aua le faʻasaua le fugalaʻau, aua o le a mu ai laulaʻau.
  • Ua lava lea e faʻasūsū le laʻau 1-2 taimi ile vaiaso.

Fetilaisa

O le laʻau tali lelei i le fafagaina:

  • I le taimi o le ola ola o le fugalaʻau, faʻaaoga minerale tuʻufaʻatasi poʻo suavai fetilaisa.
  • Ma i le taimi o fugalaʻau, o sauniuniga ma le aano o le potassium ma le phosphorus e manaʻomia, o le faʻatotoina o le nitrogen e tatau ona laʻititi.
  • Faʻaoga faʻalaʻau faʻatasi i le vaiaso mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le amataga o le tautoulu.

Vevela ma le susū

Pelargonium Bold manaʻomia le feololo o le vevela pulega. O le malulu poʻo le vevela tele e faʻafitauli mo se fugalaʻau. O faʻatonuga nei o loʻo tumau pea ona lelei:

  • i le taumafanafana - +20 - +22 tikeri;
  • i le taumalulu - +16 tikeri.

O le susu susu mo le fugalaʻau tatau ona 60%. Pelargonium e le manaʻomia faʻaopopo susu. A faʻasusu tele le ea, o le a oʻo atu i le pala o au ma aʻa, faʻapena foi ma le atinaʻeina o siama.

E tatau foʻi ona e vaʻavaʻai faʻataʻamilomilo le ea.... E tatau ona i ai iina i taimi uma. Afai e filemu le ea, ona amata lea ona tiga le fugalaau.

Teuteuina

E tatau ona teuteu le laau i tausaga uma. Fai lenei i le amataga o le tautotogo, i le amataga o le fugalaau. I le faʻagasologa o le teuteuina, aveese uma pito i luga pupu, ia e mulimuli ane talafeagai mo le toe gaosia. Lenei ituaiga o teuteuina o le a faʻatagaina le pelargonium e tupu faʻasolosolo ma ave ese tele.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

Pelargonium Bold mafai ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  • aphid;
  • whitefly;
  • apogaleveleve mite.

Ina ia faʻafetauia i latou, e tatau ona e togafitia le togavao ma iniseti iniseti. O fugalaʻau uma o loʻo i totonu o le potu e gaosi ma ono aʻafia ai foʻi.

Ae o faʻamaʻi, o le uliuli vae e matua lamatia lava mo lenei ituaiga. O le tuʻuina atu o ana pathogens e faʻataunuʻuina i totonu o le eleele, ma faʻavaivaia fugalaʻau i se siʻosiʻomaga susu mauaʻi. Mo togafitiga, Fitosporin e faʻaaogaina.

Faalogo! Ina ia puipuia faʻamaʻi, o le eleele e tatau ona disinfected, aisa ma fuafua i totonu o le ogaumu i luma o le totoina o le laau.

Faʻatasi ma le tele faʻasusu, o le aʻa faiga o pelargonium mafai pala. I le taimi lava e tasi, ua tumu lau i susu. Ina ia aua neʻi mate le fugalaʻau, totoina i totonu o se ulo fou, pe sauni ni tipiga mo le faʻafouina, ma tiaʻi le laʻau lava ia. Lenei oe manaʻomia le fausiaina i luga o le a le malosi o le toʻilalo. Afai o aʻa e uliuli ma vaivai, ona na o le tasi lava le filifiliga - e faʻamavae i le fugalaʻau.

A faʻapea e aʻafia se vaega o le aʻa, ona mafai lea ona sefe le fugalaʻau ma totō. Ina ia faia lenei mea, aveʻese mai le koneteina, vaʻai totoʻa aʻa ma faʻamama i latou mai le eleele. Aveʻese vaega ua afaina, faʻamama. O se tali o le potassium permanganate e talafeagai mo lenei. Afai o lau i lalo e amata ona faʻaliu samasama, lona uiga o lenei faʻaalia le leai o le susu. O mumu mumu o laʻau faʻailoa mai le maualalo o le vevela o le potu.

Toe gaosia

Faʻalautelega o Pelargonium Malolosi tupu i auala e lua: fatu ma tipiina.

Semina

Lenei metotia ua manatu o le sili ona lauiloa, ona o fatu e sili ona lelei germination.

Taualumaga:

  1. Lūlū fatu laʻau laʻau i le ogatotonu o Fepuari i luga o se faʻasusu susu.
  2. Faapipiʻi i le fasi manifinifi o le lalolagi. Faasusu ma ufiufi i le tioata.
  3. Tuʻu le koneteina ma fualaʻau i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mafai lea ona e vaʻaia muamua laʻau.
  4. Aveese le ipu malamalama, tuʻu i lalo le vevela.
  5. O le taimi lava e maua ai ni pea paga o laulaʻau, ona fai lea o se pikiina i ni ipu eseese.
  6. A maeʻa ni nai masina, e mafai ona e toe teu le laʻau i totonu o ulo.

E ala i tipi

O lenei metotia e iloga i lona faigofie ma le avanoa e maua ai se laʻau ma uiga eseese uma.

Taualumaga:

  1. Tipi ese laulaau vaʻa. O lo latou umi o le a 6 cm.E le gata i lea, e tatau ona i ai laulaau i latou.
  2. Tuʻu i le ea mo le 1 itula e faʻamamago teisi.
  3. Toto i totonu o se koneteina ma le lalolagi. E mafai ona e ufiina tipi ma tioata.
  4. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mauaʻa lea o aʻa fou.

E mafai foi ona e aʻa tipi i totonu o le ipu vai. Ina ia faia lenei mea, sasaʻa i se laʻititi aofaʻi, aua le suia, ae na o luga i luga. O le taimi lava e faʻavae ai aʻa, toto le laʻau i totonu o se koneteina saunia.

Fautuaga! Mo le ola uumi ma tele fugalaʻau, oe manaʻomia le faʻatau o se tamai ulo. Afai o le aʻa o le laʻau e lautele tele, o le fugalaʻau o le a amata ona tupu lala, ma o le a muta fugalaʻau.

Pelargonium Bold o se matagofie teuteu teuteue faʻailoa mai e fuga uumi ma lauolaola. Ae o lenei e mafai ona ausia na o lalo o le tuutuuga o le atoa tausiga ma tausisia uma agrotechnical metotia. E ui lava e leai se mea faigata i lenei, ma e oʻo lava i le amataga e mafai ona gafatia uma galuega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gorgeous zonartic pelargonium Lara Meisha (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com