Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Feiloaʻi i le sinasina Gerbera

Pin
Send
Share
Send

O lenei laau ua fuafuaina mo le tipiina. O loʻo nofoia le mamalu tulaga lima i le lalolagi tulaga o fugalaʻau, o lona aoga o le fatuina o teu fugalaʻau.

Naʻo le rosa, o le fasipepa, o le chrysanthemum ma le tulip na ova atu i le gerbera. E fetaui lelei mo faʻafiafiaga faʻamaualuga ma tauagafau a le aufailautusi. Ua faʻaigoaina e tagata o Peretania Tele lenei fugalaʻau "Transvaal daisy", ma o nisi taimi e faʻaigoaina o le "Transvaal daisy".

Faʻamatalaga uigaese ma le amataga

O le fugalaau gerbera lava ia o se pupupu faigata, e taʻua o le ato, o le lautele o lea vaʻa mai le 4 i le 30 senitimita. I tafatafa o le fugalaʻau o loʻo mataʻalia fugalaʻau (ae na masani ona matou faʻaigoaina o petals), e pei o laulaufaiva foliga. E iai foʻi fugalaʻau ogatotonu. O loʻo tuʻuina mai ia mea ile foliga ole paipa samasama. I se faapuupuuga, o mea uma tatou te masani ona taʻua o le tasi fugalaau o se atoa inflorescence e tuʻufaʻatasia e oʻo i le selau eseese fugalaʻau.

O lau o le paʻepaʻe matagofie faʻateʻia i lo latou alofa tunoa. O laupepa laupepa e faʻasolo i autafa, pei o se mea e le masani ai ona tipiina, sau saʻo mai le aʻa rosette. O le umi e oʻo atu i le 30 senitimita. E masani ona ufiufi laulaʻau i le paʻu papaʻe. Ae o laʻau e leai ni laʻau, latou te oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 60 senitimita. Ma fluffy foi.

Transvaal daisies e manatu e talafeagai lelei mo faʻapisinisi ona e umi le fuga o le vaitaimi pe a ma le 4 masina. Ma ina ua maeʻa tipiina, latou taofia latou foliga lalelei i totonu o se tuʻugamau mo le oʻo atu i le tolu vaiaso.

Na maua muamua Gerberas i Aferika i Saute ma itulagi laiti o Madagascar, Initia. Iapani, Saina, Mongolia, Ausetalia, faapea foi i Amerika i Saute. O le lauiloa o nei fugalaʻau na saunia e le Scotsman Robert Jameson.... o ia na auina atu i le tasi taimi ia laʻau le iloa maua i le togalaau aina. E mafai ona e iloa e uiga i le Jamesber's gerbera mai lenei tusitusiga.

FAʻAMATALAGA! I Europa, na amata ona lauiloa gerberas i le amataga o le 20 seneturi. I le taimi nei, tusa ma le fitu taseni ituaiga o le Transvaal daisy ua lauiloa. Mo se faʻaiuga, e tatau ona tatou faʻafetai i galuega aoga a le aufaifaʻatoʻaga.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

I fafo, gerberas e sili ona manatuaina o chamomiles, na o lanu o le muamua e sili atu ona eseese. I la matou tulaga, e oʻo lava i pupuni o ato ato fugalaʻau e tutusa lava tutusa. O le peduncle i luga o le laau e masani lava na o ia, siʻomia na o laulaʻau faʻapipiʻi i laʻau. O se vaega o le fugalaʻau faʻamatalaina o lona thermophilicity. O le mea lea, e masani ona faʻatupuina i greenhouse, greenhouse poʻo totonu o se mafanafana fale.

O le ituaiga o gerberas foliga matagofie tele, lea e fuga mai i le piniki, mumu, samasama ma moli. E mafai ona e faia se teu matagofie o latou ma tuʻuina atu i lau pele.

Se ata

Vaʻai atili le ata o le paʻepaʻe Gerbera:


Tuutuuga tulaga

Tele togalaʻau, aemaise i latou e leai se poto masani, ua faʻateʻaina e se maualuga maualuga saʻo o gerberas. Leitioa a, aua o lo latou faʻatoʻaga i le fanua faʻafuaseʻi o loʻo iai faʻatasi ma ni faigata. Ina ia totoina lenei fugalaʻau i la matou latitude i lau togalaau fanua, e tatau ona latou eliina i luga i tausaga taʻitasi ao le i malulu le tau. I lenei latou e tali tutusa ma dahlias.

Le palapala

Ma, o le a le ituaiga eleele e talafeagai mo sea ituaiga capricious lady? O lenei aganuu e fiafia i le eleʻele palapala, o le ea o le a pasi lelei ai ma le vai e le malolo ai. E mafai ona e faʻatauina le palapala tanu saunia i soʻo se faleoloa fugalaʻau. E mafai ona faʻatau fanua mo le totoina rosa. Pe e mafai ona e saunia le substrate oe lava i le fale. Ina ia faia lenei mea, oe o le a manaʻomia:

  • Pito.
  • Oneone (lelei).
  • Laumei laumei.

Faʻafefiloi uma nei i le tutusa tutusa. Masalo o le filifiliga lona lua mo vaega o le paluga eleele o le a fetaui ma oe. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le fausiaina o se alavai vaega, ma faʻapipiʻi laina:

  1. fanua faʻamamago (2 vaega);
  2. laufanua laufanua (1 vaega);
  3. humus (vaega 1);
  4. oneone (e lelei foʻi ma e 1 foʻi vaega).

Filifili se nofoaga mo le totoina o se paʻepaʻe Gerbera, mafaufau e uiga i le mea o le a leai ni auivi ma matagi malosi. O le nofoaga sili ona lelei mo transvaal chamomile e lata ile pa poʻo nisi puipui. Ae aua le faʻaletonu le vaʻai i ata. O le muamua e tatau ona i ai i le tausiga o sea laʻau taimi uma. E fautuaina foi e eli se gerbera i se ituaiga malologa., ae tatau ona faʻatulagaina ina neʻi faʻaputuputu iina le vai. Ave le faʻamuamua i eria ma moli uumi e mafai ai ile aso atoa.

O le laau o le a faʻafetai ia te oe i le vave ola ma fuga. Aua neʻi galo o lenei fugalaʻau e alofa i le ea mafanafana ma faʻatonutonu le tuʻuina atu o lenei tulaga mo le vaitaimi atoa o lo o i ai le gerbera i luga o lau 'upega tafaʻilagi. E leai se mea e totoina pe a fai e le pasi le lamatiaga o le aisa o le po, faʻapena foi ona paʻu le vevela ile ao.

FAʻAMATALAGA! E le faʻapea e sili atu le faʻapipiʻi o pou i luga o le moega fugalaʻau, e tosoina ai mea e ufiufi ai le sau o le po. Ma oe o le a puipuia le papaʻe matagofie mai le pa'ū o le vevela i le po.

Tausiga

Faasusu

E manaʻomia le faʻasusu o le eleele ma le faʻaeteete tele. Ia mautinoa ia aua neʻi paʻu ni mataua o le vai i luga o laulaʻau ma luga o le aʻa. Faʻasusu e le tatau ona tele, ae fai ma masani. E ui lava i le iai o se alavai, aua le faʻatagaina le suavai i le eleele e puipuia ai le pala o aʻa o fugalaʻau.

Mo faʻasusu, e mafai ona e inu na o le vai malu, o le vevela o lea o le a sili atu maualuga nai lo le ambient. Faʻatonutonu le susū o le palapala, aemaise i fugalaʻau paolo. Talu ai ma le leai o se malamalama, o le eleele atonu e le matutu mo se taimi umi, lea o le a taitai atu ai i le toe gaosia o aila parasites. I le amataga o se vaitaimi le moe, o nei laʻau manaʻomia le faʻasusuina laʻititi taimi, ae aua le faʻatagaina le eleele e matua mago atoa.

Sūsū

E fiafia tele Gerbera ile ea malulu, ae na te le taliaina le sausauina. Afai e lava le faʻasūsūina o le palapala, o lona uiga e le manaʻomia le faʻasili o le ea. Afai o loʻo tumau pea le mago o le ea, e mafai ona e feagai ma lenei faʻafitauli i le fale e faʻaaoga ai se pailima ma le omea ua faʻalauteleina.

Vevela

Muamua lava, na talitonuina o le transvaalsa daisy na o le ea vevela vevela na fiafia i ai. Ae talu ai nei, tagata popoto na oʻo mai i le manatu lautele o le sili ona talafeagai vevela mo se gerbera o le averesi - pe a ma le 20-22 tikeri Celsius.

Laʻei pito i luga

Fertilization manaʻomia le matua manatu mamafa i ai... Mo vaitau taʻitasi, e manaʻomia le filifilia o se pulega faʻapitoa e faʻamalosia. Mai le faaiuga o le taumalulu i le ogatotonu o le tautotogo, faapea foi i le taimi atoa o le taumafanafana (o le taimi lenei mo le totoina o greenery), fafaga le fugalaau ma complexes ma le maualuga tulaga o nitrogen. Ae a fuga le gerbera, fesuiaʻi i fetilaisa ma le maualuga tele vaega o le potassium.

MANATUNATUGA! I mataupu muamua ma le lua, faʻavaivaia le fetilaisa le faʻamaopoopoina nai lo le faʻailoaina i le afifi.

O le malologa i le va o lavalava e tatau ona afa masina. O le a le soʻona totoʻa i lea taimi ma lea faʻapipiʻi inorganic fetilaisa (a itiiti mai faʻalua i le vaitau). Mo lenei, oe mafai ona faʻaaoga se mullein. Ma le isi fautuaga. Faʻaititia le numera o laulaʻau luga o le gerbera latalata i le taumalulu. O le laʻititi laʻau, o le tele foi o le malamalama o le a oʻo atu i vaega taʻitasi.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Uma fugalaʻau o le faamatalaina ituaiga, e aofia ai papaʻe, e aafia gofie i osofaiga o le mulimuli mai faamai o viral ma fungal amataga.

  • Powewy pulupulu... O faʻailoga o le faʻaleagaina o foliga vaaia ia o se faʻailoga maʻoti i le pito i luga o laulaʻau, ona faʻapogisaina ai lea.
  • Fusarium ma verticillosis... E iloga mai i le susunuina o rhizome ma faʻavae faʻavae.
  • Phytophthora... Oe mafai ona iloaina e ala i le afu afu afu e fausia i luga o vaega uma o le gerbera. Ma le isi, o aʻa ma poʻomata amata ona pala.
  • Efuefu efuefu... E ufiufi laulaʻau ma laʻau ma fuga sinasina, fulufulu i le paʻi atu.

O le aliali mai o nei parasite o taimi uma o le iʻuga o le le faʻasūsūsū poʻo le loloto foʻi totoina. O le susū o le eleele, pei ona tatou manatuaina, e le tele ma faʻapitoa i lalo o le aʻa. Aua neʻi galo e uiga i le le taliaina o le faʻasuina o laʻau lava ia, o le maualuga e faʻatagaina o le faʻasusu o le vai i le ea. O vaega ua afaina o le transvaal fugalaʻau tatau ona aveʻese vave. Ona togafitia lea o le eleele ma se faʻavae faʻavae.

O ia faʻamaʻi e mafai ona osofaʻia Snow White.:

  1. apogaleveleve mite (e taʻua foi o le apogaleveleve mumu);
  2. whitefly;
  3. aphid

O le ituaiga muamua o parasite e ufiufi ai laulaʻau i se faʻamamoe e tau leiloa atu ma fofoa mai le sua o laʻau, e mafua ai ona mago lau, ma e leʻi umi ae mamae le la. O le whitefly o se iniseti laʻititi lea, paga lea, ua faʻateleina numera i se maoaʻe fua. Ina ua maeʻa lana osofaʻiga, ona lanu samasama lea o laulaʻau, ma ua alu le taimi ua mou atu atoa. Aphids e toetoe lava a le vaʻaia e mata o tagata, ae o la latou faʻatamaʻiga galuega avea vave vaʻaia. Ina ia tau ma lenei "kegi", faʻaaoga sauniuniga iniseti.

Toe gaosia

Gerbera papaʻe e faʻasalalauina i ni auala se tolu:

  • fatu;
  • vaevaeina o le togavao;
  • e ala i tipi.

Taua! Afai e te filifilia le muamua metotia, toto le fatu i le amataga o le tautotogo. E tatau ona faʻatamaitiitiina i sina tamaʻi palapala. E mafai ona e maitauina muamua laulaʻau i ni nai vaiaso. Ae o le fugalaʻau laʻau o le a faʻafiafiaina oe i le na o le 10 masina.

Pau lava le mea e te manaʻomia e vaevaeina ai se matua matutua. Mo lenei, fugalaau e filifilia ua aulia le tausaga o le 3-4 tausaga. Mo lenei auala, oe o le a manaʻomia se sterilized maai naifi, vaeluaina le rhizomes ma ia. O fatugaʻo tatau ona avea ma faʻasino manatu mo oe. O le vaega e le o faʻamalosia o le a sauni mo le atoa totoina i le 15 aso. O le a ia faʻailoa atu ia te oe lona sauniuni ma tamaʻi laʻau. E tatau ona toto totogo i le mamao o le 30-40 senitimita mai le tasi ma le isi. Lenei auala faʻafaileleina o le sili ona lauiloa i faʻapitoa fugalaʻau.

E tipi le gerbera, fasi ma 1-2 lau e tipi ese mai aʻa... O greens e faʻaititia e tusa ma le 30% i le teuteuina o latou. O tipi e totoina i le eleele susu ma teu i le vevela o le 23 tikeri Celsius ma luga atu.

I le tausiga o le "Snow White" mulimuli uma fautuaga. Ma o le galueaina o lenei fugalaʻau o le a liua i se fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: - English Conversation on Paltalk to Kenny N - Track 475 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com