Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meaafale filifiliga mo le potu o le teineititi talavou, faʻaali ma tulafono filifilia

Pin
Send
Share
Send

O le teuteuina o se potu mo se teineititi o se galuega faigata tele. Ina ia filifilia se mamanu, oe manaʻomia le amanaʻia e le gata o manaʻoga o tagata matutua, ae faʻapea foi ma mea e fiafia i ai le tamaʻitafita laitiiti, lona tausaga vaega, fiafia i le fatufatu galuega poʻo le olaga taʻaloga. Faigata e mafai ona mafua mai i meaafale mo se teine ​​talavou, o le filifiliga o lea e tatau ona faʻalatalata i ai ma tiutetauave uma. E tatau ona le gata i le matagofie ma le mafanafana, ae ia saogalemu foi.

Features ma manaʻoga

O meaafale talavou e ese mai meaafale a tamaiti. O meaafale talavou mo teine ​​e sili atu ona aoga, lautele ma faʻalelei. Tagata gaosi oloa amanaʻia le anatomical foliga o talavou ma faʻatumuina i le talafeagai ausilali elemeni:

  • Le auala mo le fetuʻunaʻiga o le tulimanu o le faʻananau o le laulau pito i luga;
  • Fata mo faʻaopopo tusitusiga poʻo se monitor;
  • Pusa penitala pepa;
  • Umia ato;
  • Vae ma le maualuga fetuutuunai auala;
  • Fausaga masani mo tusi ma mea.

O meaafale e faia naʻo mea aoga mai le saogalemu ma e umi le aoga. Ina ia aloese mai manuʻa, o teteʻe-teteʻe pito o loʻo tuʻuina atu i le pito o fausaga. O se foliga iloga o meaafale mo teine ​​talavou o se foliga faʻaonapo nei. O meaafale ua faʻatumuina i le feteʻenaʻi anti-slip side, susulu vae ma mulivae, pipiʻi ufiufi ma fata ─ nei matagofie elemene maua ai le talavou se lagona o le mafanafana ma faʻamalosia foi i latou e suesue.

O le mea taua o le teine ​​talavou fiafia i filifilia meaafale. Aua le teuteuina se potu e aunoa ma le feutanaʻi i le lumanaʻi ona!

Lelei meaafale tatau ona:

  • Anagata;
  • Tetee atu ile faʻalavelave ole masini;
  • Le vaitausaga talafeagai mo le teine;
  • Faigofie e faʻagaioia;
  • Faigofie e fufulu;
  • E le faʻalavelave;
  • Faʻaalia lagona fiafia.

Totogi faapitoa i lau kesi, nofoa poʻo le ofisa nofoa. Ina ia aveʻesea curvature o le ivitū, meaafale tatau ona talafeagai mo le maualuga o le tamaititi. O tamaʻi potu e masani ona faʻasao mo tamaiti. E le lava le avanoa avanoa mo teineiti talavou. O le mea lea, mo se tamai potu, oe manaʻomia le faʻaaogaina o meaafale puʻupuʻu. O se lapoa lavalava ma se moega o le a sili atu i totonu o se tamai potu ma o le a faʻatapulaʻaina le gaioi a le tamaititi.

O se seti o meaafale e tatau ona avea ma paolo le mautonu, pei o le talavou, lanu lanu mafai ona tele ma matua suia. Le mea foliga aulelei aso nei ono faʻatiga se teine ​​a taeao.

Eseese

O a ituaiga meaafale e tatau ona faʻatumuina le potu a se teine? Lenei fesili e masani ona fiafia i matua o teine ​​talavou. Ata o oloa 'eseʻese e mafai ona vaʻaia i lisi o gaosi - pe a filifilia meaafale, o lenei e faʻafaigofieina tele le galuega. Sei o tatou mafaufau loloto i ana autu autu.

Kapeneta faatafafā

Ole mea autu lea ile potu a le talavou. I luga o fata, na te teuina ai mea e momoe ai, lavalava ma isi mea aoga. O le kapeneta tatau ona sefe, aoga ma faigofie e faʻaaoga. Mo le gaosiga o oloa, laupapa masani, laupapa laupapa ma laupapa MDF o loʻo faʻaaogaina.

Potu Potu

O le ofu faʻaseʻe e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga tatau le geometry o le potu. E manaʻomia le maualalo o avanoa, ae o mea talafeagai uma, o mea tau aʻoaʻoga ma a le tagata lava ia, e mafai ona teuina ile tele o totonu ole kapeneta. E fautuaina e filifili ni kapoti e faia mai mea masani ─ birch, walnut ma oak. Ae ona o le taugata tele, ua le avanoa ai latou uma. O le mea lea, o kapeneta MDF o se filifiliga lelei. E anagata ma aoga. Filifiliga ma faʻaʻeseʻese faʻata e foliga manaia. Kapeneta ei ai le tele o lanu, latou mafai ona filifilia faʻavae i luga o le lautele autu o le teineititi potu potu tisaini.

Kapeneta tulimanu

Faʻapipiʻi se tulimanu kapeneta faʻatagaina oe e faʻateleina le avanoa i le potu o se teine ​​talavou ma faʻaaoga tatau le faʻaaogaina o tulimanu o le potu. E tatau ona tuʻufaʻatasia taua mea totino ─ siosiomaga faauo, gaioiga ma le saogalemu. A faʻatau se kapeneta, ia mautinoa ia faʻalogo i le faʻatumuina totonu, o le faʻagaioiga o auala uma - e tatau ona faigofie ona matala.

Lomitusi

O le fatatusi o se tausi mea eseese eseese. Atonu e iai ni mekasini, tusi ma atigipusa mo galuega fai. Kapeneta o loʻo faʻaalia i tisaini eseese. E mafai ona i ai i latou i ni fata tatala pe i ai ni faitotoʻa, o tua atu o drawers ma potu o loʻo nanaina. Afai e manaʻomia e le potu se tamaʻi tusi mo lona faʻamoemoega, ona faʻatau lea ma fata tatala. O le filifiliga pito sili ona lelei o se faʻataʻitaʻiga e aofia ai ni vaega se lua: o le pito i lalo e fai ma sui o le laulau i autafa o le moega, ma o le vaega i luga e fai ma sui o fata tatala.

Sofa

O sofa mo teineiti o loʻo faʻaalia i ni ata ma lanu eseese. Suiga auala, le faʻavaʻa, lona faʻatumuina ma le malosi o ie ie ie e taua i la latou ata.

Pau lava le filifiliga saʻo mo se talavou o se nofoaga moe orthopedic. O mamanu e mafai ona faʻaopopoina i pusa teuina mo mea e momoe ai. Mo tamaiti, e sili atu le faʻatau o sofas o loʻo i ai le dolphin, kiliki-blot, maliega poʻo le tusi auala na faʻapipiʻiina. E faigofie ona tatalaina ma iloga i le maualuga maualuga o latou paʻaga.

Ina ia aua neʻi avea le avega mamafa ma popolega o le tamaititi, e fautuaina ia faʻatau mai sofa i leo malu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻufaʻatasia o se mea ufiufi poʻo se filifiliga ma se malu, e le faʻafaigataina se mamanu.

O se filifiliga lelei mo le potu o le teine ​​o le sofa bed. I le po e liua i se moe lelei, ma i le ao e liua i se nofoaga e malolo ai. Aua neʻi faʻatau ni sofa ma ni fafie laupapa ma maʻai tulimanu. Lenei o se multifunctional filifiliga e mafai ona faʻaaogaina o se kesi, moega po o moega moega. O se ottoman mafai foi ona mafua mai i susulu meaafale talavou. Lenei o se tamai sofa ma se talafeagai fesuiaʻiga auala ma se lelei moe nofoaga.

Moega

O le tele o moega mo talavou e tele. A filifilia i latou, e masani lava ona tulaʻi mai le fesili, o le fea e taofi i ai. Muamua lava, oe manaʻomia le faʻalogo i le lelei o le faʻamoe. Ina ia faia lenei mea, oe le manaʻomia le na o le vaʻai faʻapitoa i le moega, ae ia taumafai foi e taʻoto i lalo i luga o le faleʻoloa, pe o le mea sili nofo i lalo.

Filifiliga moega:

  • Moega liua;
  • Nofoa-nofoa;
  • Podium moega;
  • Luga moega;
  • Moega moega

Filifili se tasi e fetaui i totonu ma le tele o le potu.

Nofoa

O loʻo faʻalauteleina e le au fai meaafale mea fou mo nofoa talavou. A filifilia se filifiliga mo le potu teine, oe manaʻomia le mafaufau mo a mafuaʻaga o le a faʻaaogaina ai, faʻapea foi pe fetaui i le teineititi tausaga ma maualuga. Afai o le tamaititi aʻoga nofoa lea, e sili la le faʻatau o se nofoa suia.

O le fausaga mafai ona aofia ai:

  • Faʻamau uamea + nofoa chipboard malo;
  • Faʻamau uʻamea + nofoa palasitika;
  • Faʻamau uʻamea ma kesi siitia + malu ie nofoa ma le palasitika lalo.

E sili atu le taugata nai lo a latou paʻaga, ae faʻamaonia la latou tau. Le lelei o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga:

  1. Fetaui lelei mo teine ​​o eseʻese maualuga;
  2. Vave ona toe fausia mo soʻo se tagata faʻaaoga;
  3. E i ai a latou masini tumau;
  4. Faigofie e tausi mo;
  5. E umi o latou ola tautua.

O le faʻatauina o sea nofoa, e teu tupe a matua tupe e le gata i se mea lelei, ae faʻapea foi i le soifua maloloina o le la tama.

Lisi fetusiaʻi mo le maualuga ma le maualuga o nofoa.

Maualuga 130 cmO le maualuga o le nofoa 34 cm

mai le foloa tulaga

Maualuga 165O le maualuga o le nofoa 42 cm

mai le foloa tulaga

Kesi

Laulau e avanoa i eseese mamanu ma sitaili. O loʻo faʻatau atu faʻatasi ma meafale meaafale ma mea eseese.

Sei o tatou mafaufau i le autu ituaiga o laulau:

  • Ma faʻaleleia ─ o loʻo siʻi aʻe i luga ma tuʻu i lalo galuega. Faʻaavanoa se agavaʻa talafeagai i le taimi o galuega, puipuia tua tiga ma curvature o le ivitū;
  • O le tulaga masani e faatafafa ma e sili ona lauiloa i talavou. E mafai ona faʻatau atu i le kapeneta kapeneta pe o se tutoatasi iunite;
  • L ma T-foliga laulau ─ fausaga o lenei ituaiga e mafai ona vaevaeina i ni elemeni e lua. Tuʻuina atu le tasi vaega mo le tusitusi ma le faitau, ma le tasi mo le galue i luga o se komepiuta. E fautuaina le tuʻu o se laulau tulimanu i tafatafa o le faʻamalama pe liliu e faʻasaga i le faitotoʻa.

O le laulau e tatau ona i ai pusa ma potu, e aofia ai ma mea lilo, mo le teuina o faʻamaumauga lilo.

Pusa vaivai

E gaosia e le au gaosi oloa ni pou ma ni pou pou leai ni faʻavaʻa. O le mulimuli e mafai ona avea i foliga o se penina, aluga, polo poʻo nofoa leai se foliga. Poufs fetaui lelei i totonu o soʻo se potu tisaini ma aumaia le fiafia tele i teine ​​ma ana malo. O le tagata faʻatumu iinei o le maualuga-vasega polystyrene.

Laulau laei

Afai e faʻatagaina le eria o le potu, o se laulau ma se faʻata e talafeagai naʻo le potu e nofo ai le teine. I taimi o talavou, o teine ​​e foliga mai e tilotilo i le faʻata ma taumafai mea teuteu. O le laulau e tatau ona i ai ni toso laiti mo le teuina o mea teuteu o lauulu, mea teuteu ma ituaiga uma o mea laiti teine.

Ituaiga autu:

  • Leai faʻaopopo kapeneta ma drawers;
  • Faatasi ai ma le fausia-i totonu TAITAIINA moli;
  • I faʻatolu tolu (laʻei laʻei).

O mea mo le gaosiaina o laulau o laʻau, MDF ma chipboard. O oloa e faia mai laupapa masani e taugata, malosi ma umi. I le talavou, teine ​​faʻaali foliga fiafia tele i o latou foliga vaaia, o lea la o se maualuga-lelei laulau ma se matagofie faʻata ma drawers o le a tu tonu i lona potu.

I le taimi nei, ua fausia e le au mamanu le tele o ituaiga o autu o tino o latou tino. O le sitaili faʻasino mo se teineititi 12-tausaga-le matua ono mafai ona fetaui i se mataupu faʻapitoa e filifilia e le tamaititi ia lava.

Atonu e pei le potu:

  • Se potumoe moni a le purinisese;
  • Taʻaloga;
  • Musika;
  • Fai sau sitaili Parisian, Lonetona, Niu Ioka.

O le potu autu e tatau ona i ai se tasi autu elemeni o le a setiina le leo mo le atoa ata o le teineititi teine ​​potu. Lenei mafai ona: se moega ma se malu puipuia pupuni, o se malosi malosi masini, o se mea fai musika, o se faalue nofoa i le ogatotonu o le potu.

Mai ituaiga eseese o meaafale, o se seti mo se teineititi talavou e tatau ona tutusa ma lona lalolagi i totonu, mea faʻafiafia ma le setete o le soifua maloloina.

Le filifiliga o mea ma lanu

A filifilia le meaafale a tamaiti, muamua o mea uma, e manaʻomia le taulaʻi i mea masani manaʻomia mo le faʻatuatuaina, foliga vaaia ma le aoga o oloa. Mai ituaiga eseese uma o manaʻoga, e uaʻi faapitoa le mafaufau i mea ma lanu e fai ai elemene. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i manaʻoga mo le filifilia o se oloa.

O mea mai mea na fausia ai e tatau ona faʻalelei i le siʻosiʻomaga, aunoa ma ni maʻai tulimanu, tioata faʻaofi ma isi elemeni. E mafai ona latou faamanualia le tamaitiiti. O oloa e faia mai mea masani mo se potu talavou e togafitia ma varnishes faʻavae i vai.

I le maketi faʻaonapo nei, e lauiloa tagata fai laupapa. A faʻatauina na oloa, ia mautinoa e siaki le faʻamaonia lelei. Chipboard o loʻo iai le resin formaldehyde, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o se teineititi talavou. Ina ia taofia lenei mai le tupu, o le iuga nofoaga tatau ona faʻaeteete faʻamau faʻamau i se pito. O oloa palasitika e matua 'eseʻese. O meaafale aulelei e mama, e le oona ma felanulanuaʻi.

O le potu o le avanoa a le tagata lava ia ma na te faʻaaluina lava le taimi i ai. Ina ia filifilia se lanu, e mafai ona e faʻaaogaina ia fautuaga a le mafaufau e fautuaina oe e te uaʻi atu i uiga o le tamaititi. E tusa ai ma le laina mafaufau, teine ​​talavou o:

  • Melancholic;
  • Phlegmatic;
  • Sanguine;
  • Choleric

O ituaiga mafaufau uma e faʻaalia e lanu lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, tagata fiafia i le melancholic e mananaʻo i le malu, lanu malamalama i meaafale. Tagata fiafia latou te mananaʻo i pupulu pupula ─ mumu poʻo le moli. Tusa lava pe o meaafale o loʻo i totonu o leo le faʻatauaina, ona tasi lea o le elemeni pupula e tatau ona i ai i totonu o le potu. O le filifiliga lelei mo tagata moni o lanu o le pāuli. Tagata Choleric e fiafia i le lanumoana, lanumeamata ma le lanumoana.

Teuteuga faʻaopoopo

Ina ua maeʻa se potu talavou 15-tausaga le matua ma meaafale, o le teine ​​ua i ai se tele fanua mo fatufatu galuega ─ teuteuina oloa:

  • Mo teuteuga, e mafai ona e faʻaaogaina mea e mafai ona toe faʻaaogaina faʻapipiʻi ma ituaiga eseese;
  • Afai o tamaʻitaʻi tusi, kapoti, laulau e leai se foliga vaaia, ona mafai lea ona faʻafouina i se ie pipiʻi poʻo se pepa faʻapitoa ma ata tusia o ata;
  • E mafai e le tamaititi ona vali ana ia lava meaafale. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le faʻaaogaina faʻapitoa acrylic vali;
  • Afai o se teineititi o loʻo galue i le fatufatuina o galuega ma na te iloa faʻaoga suʻisuʻi, ona faʻaopoopoina teuteuina o le a faʻaalia o ia lava i le fausiaina o matagofie, ie ie mo le uʻulima o se nofoa poʻo se sofa, faʻapea foʻi ma le tua poʻo le nofoa o se nofoa;
  • O se kapoti lavalava poʻo se pusa o drawers mafai ona teuteuina ma matagofie lace. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le faia o se faʻataʻitaʻiga ma faʻaaoga PVA kelu;
  • Luma ma autafa auiliiliga i le oloa mafai ona teuteuina ma decoupage poʻo se ata e faʻaaogaina ai se stencil.

Filifiliga filifiliga

A filifilia ni meaafale talavou mo se teine, oe manaʻomia le tausisi i le fa aiaiga: mamanu, faʻatinoga, matua-talafeagai ma le saogalemu.

  1. Seti pe tuueseese fale meafale. O oloa mo se potu talavou mo se teine ​​e tatau ona faʻamalieina uma faʻatulagaina tausaga. E fautuaina le faʻapipiʻi i totonu o le potu o ofu tele, o se moega mafanafana ma se laulau komipiuta, e sili atu ma le faʻatulagaina o le tulimanu ma le numera tele o fata tatala. I lenei vaitaimi o le olaga, e le manaʻomia e se teineititi le faʻamau o le ulu, o le a ia manaʻomia mulimuli ane.
  2. Filifiliga o lanu meafale. Oe mafai ona filifilia pastel poʻo le faʻaituʻau meaafale paolo. Ma elemene le vali vali o le a aumaia sili maualuga siosiomaga faauo ma naturalness i le potu. Ae mo le potu e nofo ai le teineititi talavou, e manaʻomia ni lanu pupula e faʻafiafiaina ai o ia.
  3. Faatumu le potu i meaafale. O se teineititi talavou mafaufau i lona potu o se lava avanoa. Ina ia lelei, e tatau ona e fuafuaina le saʻo faʻatumuina o le potu.

I lenei tausaga, oe manaʻomia:

  • I se moega sofa poʻo se tasi nofoa ma se orthopedic faamalu;
  • Tatala fata mo tusi, disks ma uiga eseese;
  • Kesi komepiuta Ergonomic;
  • Potu lavalava po o le potu e fai ai ofu.

O se potu mo se teineititi talavou e tatau ona vaevaeina i sone ─ suʻesuʻega, mo galuega fatufatuaʻi, malolo ma le mauaina o uo. I totonu o le potu a le teine, oe manaʻomia le faʻatau o se tamai sofa, se laulau ma mea leai ni meaafale ─ se taga fatupi. Mai ituaiga eseese o meaafale, o le filifiliga e tatau ona taofi i luga o le modular fausaga e mafai ona toe faʻaleleia i luga ole talosaga a le tamaititi.

I totonu o se potu mo se teineititi talavou, o meaafale ua fuafuaina e faʻamatala e uiga i foliga vaaia, fatufatuaʻi ma mea e fiafia iai le tamaʻitaʻi talimalo o le potu. E tatau ona faʻaeteete tagata matutua i mea e manaʻomia e le la tama, ma afai e mafai, faʻamalie ona manaʻoga. Tasi teineititi talavou o le a manaʻo i se laei laʻei ma se tamaʻitaʻi, le lona lua ─ pusa o drawers mo a latou lava meatotino, ma le lona tolu ─ laititi laulau kofe. Mo tamaʻi potu, e faʻaogaina masini fesuiaʻi. O ia meaafale e sefe ai avanoa, ae le taugofie.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black Missionaries Evison Matafale Kuimba 2 - Mkango wa a Yuda (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com