Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Merida o se anamua Roma aai i Sepania

Pin
Send
Share
Send

Merida (Sepania) o se taulaga anamua i luga o le Guadiana River i le itu i sautesisifo o le atunuu, latalata i le tuaoi Potukale.

O le taulaga o Merida, o lona faitau aofaʻi ua latalata i le 60,000, e aofia ai le lautele o le 866 m². O le taulaga e puʻupuʻu, i le saosaoa o le saoasaoa, e mafai ona e fealualuaʻi ma suʻesuʻe maeʻaeʻa i ni nai aso, ma mea taua uma e vaʻai i le faanatinati tele ma le tasi.

Mea moni manaia! Merida o loʻo i lalo o le puipuiga a le UNESCO, aua o loʻo i ai le tele tele o maʻa faʻamanatu mai le vaitaimi o Roma i Sepania.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le taulaga o Merida na faʻatuina e tagata Roma i le 25 TLM. i lalo o le Emperor Octavian Augustus. Emerita Augusta - o le igoa lea o lenei 'aʻai, o le sili ona tele ma sili ona tamaoaiga i Iberia. I aso anamua, sa tautua foi Emerita Augusta o le taulaga tutotonu o le itumalo o Lusitania.

I le seneturi VI, na avea Emerita-Augusta ma nofoaga tutotonu o tapuaiga i le Iberian Peninsula atoa.

I le 713 o le taulaga na faʻatoilaloina e le au Moors, o lona taʻitaʻi o Musa ibn Nusayr. I luga o faʻatafunaga o se puipuiga anamua, na fausia ai e le au Moors se 'aʻai fou - Alcazaba.

I le 1230, na manuia ai le Tupu o Leon Alfonso IX i le toe mauaina o le taulaga mai tagata Arapi. Ina ua maeʻa le manumalo, na ia tuʻuina atu ia Merida le Poloaiga a Sagato Jacob, ma ina ua maeʻa lena mo se vaitaimi umi na faʻafesoʻotaʻi le talafaʻasolopito o le taulaga ma le tala faʻasolopito o Knights of Santiago.

I le seneturi lona 19, o le talafaʻasolopito measina o Merida mafatia tele faʻaleagaina. Na tupu lenei mea i le taimi o le Napoleonic War ma le Industrial Revolution.

Mataʻina o aso onamua

O toega o fausaga na sao mai le vaitaimi o le Emepaea o Roma o mea taua ia a Merida ma Sepania uma. Latou te taulai atu i le lauiloa taulaga ogatotonu.

Faletifaga Roma

Le tausaga o le fale mataaga e mataʻina: o le fale na i ai talu mai 16-15. TLM u O le fausaga e faia i le tulaga o se ellipse, ma matagofie matagofie teuteuga teuteuina i tua puipui. O le fale matamata e ofi ai le 6,000 tagata maimoa.

Mo le umi 400 tausaga, sa faia le fale faafiafia mo lona faamoemoe faamoemoe, ae i le IV seneturi na galo, ma i le aluga o taimi na iu lava ina tanu moni i lalo o le eleele. I luga atu, na o le 7 tulaga o le vaega mulimuli na mauaina le igoa "7 nofoa" i le lotoifale tala faʻasolopito.

I le ogatotonu o le luasefulu seneturi, sa eliina ai le tala o le fale mataaga ma lona toe faʻaleleia mulimuli ane, ma o lea ua toe faʻaaogaina lenei faʻailoga mo mea eseese na tutupu. O tausaga uma ia Iulai, e faia ai se fale faafiafia i luga o le tulaga anamua, ma e faʻatoa faʻatulagaina e le ulugaliʻi faʻaipoipoga ata o faʻaipoipoga i le tausaga atoa.

  • O le fale mataaga Roma o loʻo tu i fafo o le nofoaga tutotonu faʻasolopito, latalata i puipui olo. Tuatusi: Plaza Margarita Xirgu, s / n, 06800 Mérida, Badajoz, Sepania
  • E mafai ona e asia le faʻatosinaina i soʻo se aso: ia Oketopa-Mati mai le 9:00 i le 18:30, ma ia Aperila-Setema mai le 9:00 i le 21:00.
  • Mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga, o le ulufale e leai se totogi, mo tagata matutua - 12 €. Mo le 6 €, matutua, talavou i lalo o le 17 ma tamaiti aʻoga i lalo o le 25 e mafai ona faʻatau se pasese. Faʻaopopo mo le 5 € oe mafai ona ave se taʻamilosaga taamilo.

Oe o le a fiafia i: Salamanca o se taua taua atamai nofoaga o Sepania.

National Museum of Roman Art

O le Falemataʻaga o Roman Art e taliaina tagata asiasi toetoe lava i le fale mataaga lava ia. O loʻo faʻaalia ai le tele o faʻaputuga o mea na gaosia mai anamua mai le vaitaimi o Roma, na maua a o eliina i Merida. E i ai ni vaʻaiga iinei: keramika, tioata, faʻataʻitaʻiga o vali i luga o maʻa tuʻugamau, faʻatagata, vaega o le puipui mosaics, numismatics aoina ma filifilia o amepasa.

O faʻaaliga uma e tu i luga o vaega e tolu. O loʻo faʻatautaia pea le eliina i le eleele i lalo o le fale mataaga.

  • Tuatusi faatosina: Calle José R Mélida, s / n, 06800 Mérida, Badajoz, Sepania.
  • O le fale mataaga e tapunia i Aso Gafua, ma i Aso Sa e talia ai e tagata asiasi mai le 10:00 i le 15:00. Mai le Aso Lua e oʻo i le Aso Toʻonaʻi ia Oketopa-Mati, e matala le fale mataaga mai le 9:30 i le 18:30, ma ia Aperila-Setema mai le 9:30 i le 18:30.
  • O le tau atoa o le tau e 3 €, o le tau paʻu 1.50 €. O loʻo faʻaavanoaina le ulufale fua mai mo tagata penisione e ova atu i le 65, tamaiti i lalo o le 18 tausaga, tamaiti aʻoga e i lalo ole 25 tausaga
  • Ulufale fua mo tagata uma e faʻatagaina i le Aso Toʻonaʻi ma le Aso Sa mai le 14:00.

Malumalu o Tiana

O le Malumalu o Tiana, fausia i le 1st-2nd seneturi, na o le pau lea o le lotu Roma fale na totoe i Merida.

O lenei faʻailo foliga foliga mamalu ma matagofie: o se faʻatafafāusaga fausaga na faʻavaeina e maamora koluma. Koluma ma laumua o Korinito, e masani ai ona fausia e Roma. Mea uma iinei foliga mai o se mautu fausaga, oe le tau mafaufauina se mea.

I tafatafa atoa o le malumalu, o loʻo iai papamaa o loʻo faʻamatalaina mai ai lenei talaʻaga.

O le Malumalu o Tiana na sao mai ona o le mea moni o le Renaissance maota o le Count o Corbos na fausia faataamilo ia i le 16 seneturi. E tele vaega o lenei maota o loʻo tumau pea e oʻo mai i le aso.

Taua! O le fausaga foliga sili ona matagofie ma ofoofogia i afiafi pe a faʻamalamalamaina i moli susulu.

  • Tuatusi faatosina: Calle Romero Leal s / n, 06800 Mérida, Badajoz, Sepania.
  • O le asiasiga e leai se totogi.

Los Milagros Auvai

O le alavai i Merida e taʻua o le "Los Milagros", o lona uiga o le "Aqueduct of Wonder".

I le 1st seneturi na fausia e tagata Roma e sapalai vai i le taulaga faitau aofai o tagata mai se faatanoa, faʻaauupegaina i le mamao o 12 km. O le alavai o se mamafa fausaga (umi 227 m, maualuga 25 m), aofia ai o le tolu fola o fausaga, tane vai ma tufatufa 'olo. Mo le fausiaina sa faʻaaogaina ia mamafa-tiute mea e pei o maamora, sima, piliki.

Seʻia oʻo mai i le taimi nei, ua oʻo le vaitafe i se tulaga ua le toe aoga - naʻo le 73 pou na sao mai i ni tikeri eseese. Ae o lenei e leai se auala taofia oe mai le talisapaia o le matagofie o lona fausaga. O fualaʻau mumu mumu sa faʻaaogaina i pou maamora, ma i luga atu o poutu, faʻamalama faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻiina mo faʻasusu.

Mea moni manaia! E i ai se faʻamatalaga o le ata faʻavae fausia i le fausiaina o le Los Milagros alavai na faʻaaogaina e tagata Arapi i le taimi o le fausiaina o le Mosque o Cordoba.

  • Tuatusi faatosina: Avenida de La Via de La Plata S / N, 06800 Mérida, Badajoz, Sepania.
  • O le asiasiga e leai se totogi.


Alalaupapa Roma

O se ala laupapa faʻaofuofu i luga o le Guadiana River na fausia e fesoʻotaʻi ai Emerita Augusta ma Tarragona. O le maamora na tuiina le maamora na faʻaaogaina mo le fausiaina.

Mea moni manaia! Muamua, o le alalaupapa na i ai le umi o 755 m ma aofia ai 62 spans, ae i le aluga o taimi, ona o le faateleina o le aganuu vaega i le itu i saute o le talafatai, na spans natia i lalo o le eleele. I le taimi nei ua 60 spans, ma o lona umi e 721 m. Ma e oʻo lava i na faʻataʻitaʻiga, o lenei alalaupapa e sili ona tele i Sepania o ia fausaga na ola talu mai anamua.

Lea ua atoa le auala laupapa. E fesoʻotaʻi le nofoaga faʻasolopito o Merida ma nofoaga faʻaonapo nei o le taulaga. Mai le itu ma vaega fou, i tafatafa tonu o le auala laupapa, o loʻo iai se paka matagofie ma le mafanafana. Ma mai le itu o le talaʻaga tutotonu, o le alalaupapa sologa lelei "tafe" i totonu o le Alcazaba 'olo, fausia ai se tasi faʻatasi ma ia.
Nofoaga faʻatosina: Avenida Potukale s / n, 06800 Mérida, Badajoz, Sepania.

Faitau foi: O a vaʻaiga a Seville e aoga le vaʻai i ai?

Measina a Moorish: Alcazaba

O le 'aʻai Moorish Alcazaba na fausia i le 855 e ala i le faʻatonuga a Abd ar-Rahman II. I se tulaga lautele, o le faʻaaliga o le "Alcazaba" e masani ai mo le atoa Iberian Peninsula - o tagata Arapi i le taimi o le galuega fausiaina ia citadels i taulaga uma. Ae a faʻatusatusa i isi taulaga i Sepania, o le 'olo i le taulaga o Merida e laʻititi.

O le faataamilo o le 'olo o loo i le tulaga o le sikuea ma le itu o le umi e tusa ma le 130 m.O le averesi mafiafia o puipui fausiaina o maamora poloka o 2.7 m, o le maualuga o 10 m. 25 olo ua fausia i puipui i le tutusa mamao mai le tasi.

A e aʻe i le puipui, e mafai ona e faʻafiafiaina i vaaiga matagofie o le Guadiana River ma le Roman Bridge.

I le ogatotonu o le potu i totonu o le 'olo o se tamaʻi potu ufiufi. I totonu o le eleele o loʻo i ai le vai faamamaina fale: faʻaaogaina o se faʻapitoa filtration faiga, latou faʻamamaina vai mai le vaitafe e mautinoa ai le manaʻoga manaʻoga o tagata o le taulaga.

  • Tuatusi faatosina: Plaza de Espana, 06001 Mérida, Badajoz, Sepania.
  • Oe mafai ona vaʻaia le 'olo i aso uma i taimi faʻapena: Aperila-Setema mai le 9:00 i le 21:00, Oketopa-Mati mai le 09:30 i le 18:30.
  • O le tau o le pepa atoa o le 6 €, o le paʻu faʻaititia e 3 €.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Soʻotaga felauaiga

Mai Merida i le malaevaʻalele latalata i Badajoz 50 km. O isi malae vaʻalele o loʻo sosoʻo mai i Seville, Madrid ma Lisbon.

Merida o se sili nofoaafi soʻoga mai le nofoaafi tamoe i Madrid, Lisbon, Seville, Badajoz, Caceres.

  • E i ai le vaʻalele mai Madrid i Merida faʻatolu i le aso: i le 8:04, 10:25 ma le 16:08. Ole taimi o femalagaaʻiga mo vaʻalele eseʻese e amata mai i le 4.5 i le 6.5 itula.
  • E naʻo le tasi le vaʻalele mai Seville ile 17:12, ole taimi ole malaga e 3.5 itula.

O le pasi pasi i Merida ua faʻamautu lelei:

  • Mai Madrid, mai le nofoaga o nofoaafi o Estacion Sur, o pasi o Avanza e 7 taimi i le aso - e amata mai i le 7:30, o le malaga mulimuli i le 21:00. Ole taimi ole malaga e 4-5 itula.
  • Mai Seville, mai le Plaza de Armas, e tasi i le aso ona iai le ALSA pasi (i le 9:15), e 2 itula ma le 15 minute le umi o le malaga.
  • E i ai pasi pasi mai Lisbon i le 8:30 ma le 21:30, taimi femalagaaʻi 3.5-5 itula.

E mafai foʻi ona e alu i Merida ile taʻavale: i tafatafa o auala tele o Ruta de la Plata (Gijón - Sevilla) ma le A5 (Madrid - Badajoz - Lisbon).

I luga o se tusi: O mea taua a Lisbon o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga ma se ata.

O tau ile itulau e mo Mati 2020.

Galuega Faatino

Matou te faʻamoemoe o lenei aotelega puʻupuʻu o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mea tonu lea - o le taulaga o Merida (Sepania). Alu i se malaga, faitau faʻamatalaga ma vaʻai i ata - ina ia e iloa muamua e uiga uma sili ona manaia nofoaga i lenei matagofie Sipaniolo taulaga.

TOP-14 tamaʻi taulaga i Sepania, e aoga le asia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Repairing our BENETEAU to CRUISE home across OCEANS. Ep 43. Sailing Merewether (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com