Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea le fesiʻitaʻiga i le malae vaʻalele - nuances uma

Pin
Send
Share
Send

Malae vaʻalele e masani ona faʻatusatusa i maze lavelave ma faigata. E masani lava o pasese e matele ina faʻaititia le le talafeagai femalagaaʻiga i ala uumi. Peitaʻi, e i ai tulaga pe a le mafai ona taunuʻu i lau taunuʻuga i se vaʻa tuusao. I lenei tulaga, e taua le malamalama muamua pe faʻafefea ona faia se fesiitaiga i le malae vaʻalele aunoa ma le le manaʻomia neura ma i se vave e mafai ai.

O afea e tatau ai ona tui?

  1. I tulaga e sili ai ona aoga polofiti ma femalagaiga mai se tulaga tau tupe.
  2. Afai o loʻo e faʻatau se tiketi i luga o se paketi vaʻalele, ia sauniuni mo le mea moni e le o le a ofoina atu ia te oe se tuusaʻo vaalele.

O se fesiitaiga e mafai ona faia i totonu o le faʻavae o le tasi kamupani vaʻalele, i lenei tulaga o le a e mauaina le tasi tiketi. Mo se vaalele faʻatulagaina e kamupani i totonu o le vavalalata (paʻaga vaʻalele kamupani), le pasese mauaina foi le tasi tiketi. Afai o se kamupani vaʻalele lona tolu-vaega o loʻo fuafua e fesiitaʻi i se femalagaiga vaʻalele, o le pasese o le a tuʻuina atu lua tiketi i le pusa ofisa.

Fautuaga! I luga o 'upega tafaʻilagi o kamupani vaʻalele, o se tulafono, o le auala sili ona lelei e fausia i luga ole laiga. Afai o loʻo e sailia ni tiketi vaʻalele e ala i masini suʻesuʻe, faitau ma le faʻaeteete aiaiga o le vaʻalele: e mafai ona fai se filifiliga, faʻapea foʻi ma le mauaina o se tiketi e tasi mo le auala atoa, poʻo ni tiketi. I le mataupu mulimuli, e tatau ona e "le mautonu" laititi.

Ae faʻapefea le siakiina o ato?

E te le tau faʻaputuina au ato i le taimi o femalagaiga pe a fai o loʻo e malaga i le vaʻalele e tasi poʻo vaʻalele a paʻaga kamupani. O lona uiga o ato o le a siakiina otometi i le atoa auala.

Afai o loʻo e i luga o se vaʻalele eseʻese, e foliga mai e manaʻomia le aoina ma toe siaki au ato peʻa sui. Ia mautinoa e fuafua le taimi, aua a fesiitaʻi i le malae vaʻalele, o ato e maua mamao mai le siaki saogalemu.

Gaoioiga a pasese i se malae vaalele femalagaaʻi ma pasese eseese i luga o le auala:

  • alu i le puleaina o tusi folau;
  • maua ato;
  • alu i le laulau e siaki ai, siaki mo se vaʻa fou (o nisi taimi e mafai ona e faia oe lava i luga ole laiga) ma toe tuʻu lau ato.

Fautuaga! Afai e siaki otometi ato ma mulimuli i le taunuʻuga na o ia, ae e te manaʻo e mauaina i le taimi o femalagaaiga, ua lava lea e lapataʻi e uiga i lenei i le siakiina i totonu.

E manaʻomia se visa femalagaaʻi

O se visa femalagaaʻi e faʻatagaina ai oe ona nofo i le teritori o le setete mo se taimi puʻupuʻu ma le malaga mulimuli ane i se atunuʻu lona tolu. Ole umi ole visa e amata ile aso e tasi ile tolu aso (o nisi taimi e oʻo ile 30 aso, mo se faʻataʻitaʻiga, i Taialani).

O le tali i le fesili pe e te manaʻomia se visa mo se fesiitaiga i le malae vaʻalele faʻamoemoeina i le atunuʻu o le fesiitaiga. Tele o malae vaʻalele tetele o loʻo iai se vaʻaiga femalagaaʻi i totonu e mafai ona e faʻatali ai mo le isi vaʻalele ae le alu i le taulaga. Ae ui i lea, o le numera o atunuʻu manaʻomia pasese uma e maua ai se visa femalagaaʻi. Seʻi o tatou vaʻai i filifiliga e lua.

1. E manaʻomia se visa femalagaaʻi.

Afai o loʻo e sopoʻia le tuaoi o se atunuʻu ma se pulega a le visa, e tatau ona i ai sau visa i lau tusi folau. O lona uiga, afai i le malae vaʻalele e tatau ona e siakiina mo se vaʻa fou, oe o le a sopoia le tuaoi ma o le a manaʻomia se visa.

Sauni mo le mea moni o nisi atunuʻu ono manaʻomia se visa atoa ae le o se femalagaaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o se fesiitaiga i Palisi, pasese tatau ona ave se visa Schengen. E manaʻomia foʻi se visa femalagaaʻi pe a manaʻomia lou masii atu i se isi malae vaʻalele.

Fautuaga! E mafai ona e apalai mo se visa femalagaaʻi i totonu o faʻalapotopotoga aloaia - o le ofisa o le malo, ofisa o le malo, ofisa o visa. O le pepa ua tusia e le faʻalapotopotoga, le muamua atunuʻu o le auala. Ina ia faʻamaninoina soʻo se faʻamatalaga e uiga i le auala e faia ai le fesiitaiga i le malae vaʻalele, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga faʻamatalaga o lenei malae vaʻalele pe asiasi i le 'upega tafaʻilagi aloaia

2. E le manaʻomia se visa femalagaaʻi:

  • Afai e te suia nofoaafi aunoa ma le tuua o le nofoaga femalagaaʻi.
  • Afai e manaʻomia le tuʻua o le sone o femalagaiga, ae o le pulega e leai se visa ua faʻatuina ma le atunuʻu o le transfer.

Faʻafefea ona fuafua le taimi i le va vaʻalele

Ole fesili e pito sili ona taua ile fia ole umi e sui ai ile malae vaʻalele. O le mea moni o le fausiaina o malae vaʻalele taʻitasi o loʻo i ai se faʻapitoa fuafuaga ma faʻatulagaina. I se faʻaopopoga, o se tulaga le maalofia ono tulaʻi mai - o le vaalele o le a tolopo. Ina ia aua neʻi tuai mo le vaalele, e taua e le gata i le fuafua saʻo o le taimi fesiitaʻi, ae ia vaʻai foʻi i le taimi mo soʻo se malosiaga majeure tulaga.

Tulaga Nu.1 - o se tiketi na faʻatau mai le tasi kamupani vaʻalele poʻo kamupani paʻaga ma o loʻo iai uma vaʻalele, taimi ma taunuʻuga e oʻo atu i le taunuʻuga mulimuli.

I lenei tulaga, e masani ona ave le averesi o 2 itula mo se fesiitaiga, talu ai o le kamupani vaʻalele ua maeʻa fuafuaina le taimi lelei manaʻomia e alu ese mai ai i le malae vaʻalele ma siaki mo le isi vaʻalele. E le gata i lea, afai e tuai le vaalele muamua ona o ni mafuaʻaga ma e tuai ai pasese mo le vaalele lona lua, e ofaina e le kamupani vaʻalele se isi vaʻalele e leai se totogi ma o le a aveina atu i le taunuʻuga mulimuli.

Afai e faʻatau tiketi mai le tasi kamupani, o le fesiitaiga e faia e tusa ai ma se polokalame faigofie, o lona uiga, o le pasese lesitala tasi ma vave maua faʻamaumauga mo vaʻalele uma. O ato e tatau ona momoli naʻo ia. O lea la, e oʻo atu i le 1 itula mo se fesiitaiga i se taimi o femalagaaiga.

Tulaga numera 2 - tiketi na faʻatau mai vaʻalele eseese.

O le taimi sili ona lelei mo le tuiina o 2.5-3 itula. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le ui atu i le puleaina o tusi folau ma siaki mo le isi vaalele. I tamaʻi malae vaʻalele e naʻo le tasi le malae vaʻalele, e utiuti lava se taimi e faʻafesuiaʻi ai auala. I malae vaʻalele tetele i nofoaga tetele o taulaga, e naʻo le afa itula le alu i le va o mea e tu ai.

Fautuaga! Sauni muamua mo lau fesuiaʻiga - saili faʻamatalaga e uiga terminals - taunuu ma toesea. I le malae vaʻalele, mulimuli i faʻailoga - "Soʻotaga vaʻalele", "Transit passangers".

E mafai ona e alu i fafo i le taulaga i le va o vaʻalele

E toatele pasese e fiafia ile fesili lea - e mafai ona e tuʻua le malae vaʻalele peʻa o atu. O se fesili talafeagai lenei pe a fai o le auala e ui atu i se 'aʻai matagofie e te manaʻo e faʻaalu iai ou taimi.

Muamua lava, e tatau ona e mafaufauina pe o se visa e faʻaalia ai le saoloto feʻaveaʻiga i le taulaga ma saʻo fuafuaina le taimi e toe foʻi saogalemu ai i le malae vaʻalele.

Fautuaga! Pe mafai ona tuʻua le malae vaʻalele i le taimi o le fesiitaiga - siaki ma le sui o le kamupani vaʻalele poʻo le laulau faʻamatalaga malaevaʻalele. E mafai ona e savali faataamilo i le taulaga pe a fai o le va o vaalele e lua e sili atu ma le lima itula. A faʻapea o oe o se tagata le mautinoa ma e sili atu i le sefulu itula o avanoa avanoa, oe ono ono aʻafia i le asiasi atu i se taulaga tuaoi.

Faʻafefea ona aloese mai le tuai mo lau vaʻalele

1. Taimi ma le totoʻa lau taotoga. O le upega tafaʻilagi a le kamupani vaʻalele e tutusa a latou faʻamatalaga, ae le masani ona fetaui ma mea moni. Ia mautinoa ia faʻaopopo ia 30 minute pe a fai:

  • E manaʻomia le aoina ma toe siaki i au ato;
  • O loʻo e faimalaga i se vaitaimi ma le toʻatele o pasese;
  • e faigata tele tulaga tau i vaalele.

2. Fuafua mamao sau mea e fai pe a fai e tuai lau malaga muamua.

  • Fesili i le auauna tausimea e nofo i se nofoa latalata i le faitotoʻa, o lenei o le a sefeina oe i luga i le kuata o le itula.
  • I luma atu, 10-15 minute ae leʻi ulufale, faʻaputuputu uma au ato ato.
  • O pepa uma - pasese pasese, tusifolau, taʻutinoga o tiute - e tatau ona maua fua.
  • E mafai ona e taumafai e toe fai lau vaʻalele i le ofisa o tiketi malae vaʻalele, ae o lenei tautua e totogi.

Fautuaga! Ae e te le i malaga, download se talosaga i luga o lau telefoni poʻo le laupapa e faʻatagaina ai oe e suʻe le tolopo vaʻalele i soʻo se malae vaʻalele.

3. Faʻalogo lelei i faʻasilasilaga uma e leo i luga o le vaʻalele. I nisi tulaga, e lapataʻi e le pailate pasese aʻo leʻi ulufale e uiga i le suia o le faitotoʻa numera i le mea e gata ai.

4. Saili le numera o le faitotoʻa (ulufafo) e faʻailoa ai le ulufale atu o leisi malaga. O le pasese pasese o loʻo iai nei faʻamatalaga, ae e sili le siaki. Faʻamatalaga moni o loʻo faʻaalia i luga ole laulau. I le tulaga o se tulaga faigata, lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le aufaigaluega malae vaʻalele mo se fesoasoani.

Le mea e fai pe a fai e te misia lau vaʻalele

Muamua lava, taumafai e malolo ma ave le tulaga i le filosofia e mafai. O le mea moni, e leai se mea leaga na tupu.

Afai o se pasese ua tuai mo se faigamalaga ona o le sese o le kamupani vaalele, o ia lea e tatau ona tuuina atu ia te ia se nofoa i luga o le isi vaalele atoa aunoa ma se totogi.

Afai o loʻo e faimalaga ma se tasi kamupani vaʻalele ma o le muamua vaalele tuai, o le lona lua vaalele o le a le malaga seʻi vagana o pasese uma i luga o le vaʻa.

E sili atu ona faigata pe a fai e te faʻatau ni tiketi se lua mai vaalele eseese, e leai se tasi o na mafuaʻaga mo le tuai, tusa lava poʻo ai e sese ai le tuai na tupu. A filifilia vaʻalele, taulaʻi i le eseʻese ile 2-3 itula.

Afai ua e tuai mo lau vaʻalele, valaʻau le kamupani vaʻalele. O le numera telefoni fesoʻotaʻi o loʻo i luga o le pasese pasese. Afai o le malae vaʻalele ei ai se ofisa sui o le kamupani, e faigofie ma vave ona faʻafesoʻotaʻi iina. Afai oe maua oe i luga o le teritori o se atunuʻu mamao ma le mafai telefoni, faʻaaoga le telefoni i le faʻamatalaga kesi.

Ole tele o kamupani vaʻalele e tuʻuina atu ni fofo ile faʻafitauli.

  1. Faʻaaofia oe i le lisi o pasese o loʻo faʻatali mo le isi vaʻalele. O turisi faʻapea e aʻe i luga o le vaʻa pe a fai e leai ni nofoa. E masani ai, e le tele ni avanoa o le i luga o le vaʻalele.
  2. A leai sau taimi avanoa, faʻatau sau tiketi mo le isi faigamalaga i le ofisa pusa. I lenei tulaga, o le a tuʻuina atu ia te oe se paʻu.
  3. E seasea maua e kamupani vaʻalele se potu faletalimalo pe a fai e tuai le pasese ona o la latou sese.
  4. Afai e le mafai e le pasese ona faia se telefoni, i le malae vaʻalele e mafai ona faia e aunoa ma se totogi e ala i le faʻafesoʻotaʻia o le aufaigaluega.

Le mea e fai i le malae vaʻalele i le va o vaʻalele

  • Afai e tasi le itula i le va o vaʻalele, naʻo le pau le taimi mo na o le sailia o le auala e alu ai mo le isi malaga ma ia i ai se ipu kofe poʻo lauti.
  • Afai e 2 i le 5 itula e te tuʻuina atu i ai, e mafai ona e alu faʻatau ma 'ai.
  • Afai o le taimi i le va o vaʻalele e sili atu i le 5 itula, e mafai ona e fuafuaina se malaga i le taulaga, ae ia faʻataʻitaʻia e mea mataʻina e latalata i le malae vaʻalele.
  • Afai e sili atu ma le 10 itula taimi avanoa, e mafai ona e asia nofoaga lata mai.

Fautuaga aoga

  1. Afai e te fuafua e fesiitaʻi i le malae vaʻalele a Amerika, ia mautinoa ia faʻaopopo le averesi o le tuai taunuʻu mai i le taimi faʻaliliuga manaʻomia. O faʻamatalaga e uiga i lenei mea o loʻo taua i luga o le upega tafailagi o le Bureau of Transport Statistics.
  2. Afai e puʻupuʻu le faigamalaga, e faʻatagaina oe e nisi kamupani vaʻalele e nofo i luga o le vaʻalele aʻo e tu i se nofoaga o malaga ai.
  3. Ia mautinoa e vaʻai mo se faʻafanua o le malaevaʻalele. I le avea ai o se tulafono, o se auiliiliga faʻafanua mafai ona aumaia mai luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia ma lolomiina. E mafai foʻi ona maua faʻafanua ile malaevaʻalele ile fale. O le filifiliga pito i sili ona lelei o le i ai o se lolomiga o nofoaga taʻitasi.
  4. A sopoʻia le tuaoi, pasese faʻatumu faʻasologa taʻutaʻuga. Lenei e tatau ona faia aʻo leʻi tuʻua le laueleele.
  5. A faʻapea na e sese le fuafuaina pe o le a le umi e faʻafoe ai i le malae vaʻalele ma e tatau ona e faʻatali mo se taimi umi, fesili i le ofisa tiketi malae vaʻalele pe i ai se avanoa e ono aofia ai i le lisi o faʻasao pasese mo le isi vaʻalele.
  6. O nisi kamupani vaʻalele latou te ofoina atu faʻavave pepa faʻamauina tiketi. I lenei tulaga, o le pasese ei ai le aia tatau e avea ma muamua e tuua le laupapa ma alu i le saogalemu siakiina mo le isi vaʻalele i lalo o se faʻavavevavega faʻagaioiga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O lenei ua e iloa faʻafefea ona faia se fesiʻitaʻiga i le malae vaʻalele, ma o le a mafai ai ona e faʻatulagaina le vaʻalele i le faigofie e mafai ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: MY PRETTY TEINE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com