Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Memmingen o se aulelei tele taulaga i saute Siamani

Pin
Send
Share
Send

Memmingen, Siamani o se anamua nofoia, lea e le gata lelei atoatoa puipuia, ae avea foi ma vaega o le sili ona lauiloa auala tafafao. Faʻamanatuina faʻamanatuga, sikuea ma maota o lenei 'aʻai mafai ona vaaia i le aso e tasi, ae folafola mai e le galo.

Faʻamatalaga lautele

Memmingen o se tamai taulaga Bavarian tu i le itu i saute o Siamani, 112 km mai Munich. O le faitau aofaʻi o tagata e ova ma le 40 afe tagata. Eria - tusa o le 70 sq. m. E ui lava i le latalata mai o Siamani Alps, o le mapusaga o le taulaga e mafolafola, vaevaeina i le afa e le tamai vaitafe Stadtbach.

Memmingen ei ai se umi ma sili ona manaia talaʻaga i ona tua atu. O faʻamatalaga tusitusia o lenei faʻamaumauga o loʻo maua i feagaiga o le 1128, e ui o fai mai le au atamamai, o mea uma na amata mai lava i le amataga. E iai le talitonuga o tagata muamua lava na faamautu i lenei itu o legionnaires a Roma, o e na faamautuina le togalauapi a ii. I le ogatotonu o le 5 st. i lo latou tulaga sau le ituaiga o Alemanni, ma ina ua mavae le isi 200 tausaga - o anamua Siamani Franks. I le 13th Art. Memmingen, taoto i le fetaulaiga ala taua fefaatauaiga, iloa se isi laasaga i lona atinae ma maua foi le tulaga o se malo malo, ma i le 17 na maua ai o ia lava i le ogatotonu o mea na tutupu e fesootai ma le 30-tausaga taua. I le 1803, na sau o ia i lalo o le pule a Bavaria, lea o loʻo nofo ai pea i aso nei.

E ui lava i le tele o mea na tutupu ia te ia, o le taulaga o Memmingen i Siamani na mafai ona taofia lona tulaga ese tofo. E matua matagofie, filemu ma mama iinei. Soo se mea e te tilotilo ai i ai o vaʻaiga faʻasolopito, fale felanulanuaʻi mama, lanu meamata, faleʻaiga mafanafana ma le tele o alavai, e matua uiga ese lava, e le alu i vaʻa. O tagata Siamani masani e le vaai i lenei mea o se manaʻoga faʻapitoa.

Ma o ni nai mea malie mananaia e fesoʻotaʻi ma Memmingen. Muamua lava, o iinei i le 1525 na sainia ai le muamua Faʻalauiloaina o Aia Tatau a Tagata, ma le lona lua, o le mea faigaluega tuʻufaʻatasia o le igoa lava e tasi e ala i le faʻaili Peretania lauiloa Blackmore 's Po ua faʻapitoa mo lenei' aʻai.

Vaaiga

O vaaiga o Memmingen i Siamani e mafai ona maimoaina vave i le 1 aso, aua e faʻatauaina uma i latou i se nofoaga e tasi - o le nofoaga faʻasolopito o le taulaga. Ia, o le a tatou amata ma ia.

Aai tuai

O le ogatotonu ogatotonu o Memmingen foliga foliga tutusa tutusa ma le tele o tausaga talu ai. O le faʻatulagaina o ona auala e leʻi suia talu mai le taimi o le fausiaina, ma o nai fale na fausiaina nei e ofi faʻatasi i totonu o le ata atoa o le taimi muamua e le mafai ona e faʻamatalaina poʻo ai na tu mo le selau o tausaga ma na aliali mai lata mai nei.

E ui lava i le le maua o lalolagi lauiloa faʻamanatuga ma faʻamanatuga, o le Old Town o le sili ona manaia vaega o Memmingen. O magaala vaapiapi e lalagaina i maʻa lalataʻafefe, o se alia vaitafe o loʻo iila aʻi iʻa i totonu o le vai tioata, fale faʻasolosolo ma laupapa vali vali - e i ai se mea e vaʻaia ii. Faʻaopopo i lenei lisi lau oe fale pia, faleʻaiga matagofie ma tamai faleoloa ma o loʻo ia te oe se ata atoa o le mea o le tala faʻasolopito vaega o Memmingen i Siamani foliga mai.

O le autu faʻatosinaina o lenei nofoaga o le vaega o le 'olo faitotoʻa amata mai i tua i 1181:

  • Einlass,
  • Westertor,
  • Soldatenturm,
  • Kemptertor,
  • Bettelturm,
  • Lindauertor,
  • Hexenturm
  • Ulmertor.

Taitasi o nei fausaga ei ai a latou lava talafaasolopito. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le North Gate (Ulmer Tor), na feiloaʻi ai tagata ma Maximilian I, le tupu o Siamani i lena taimi ma le emperor o le Emepaea o Roma. O lenei mea na tupu o loʻo atagia mai i puipui ata na teuina i totonu o le pa. I fafo atu, o le faitotoʻa e teuteuina i le faʻatusa o le aeto e lua ona ulu ma se uati tuai o loʻo faʻaalia ai le taimi saʻo.

O Einlass ma Hexenturm o ni falepuipui uma i le taulaga - o latou puipui na mitiia ai le tele o le malosi le lelei na masani ona lagona ai e tagata maaleale i latou. I se tasi o nei falepuipui, na faafalepuipuiina fafine, ma faasalaina i le "faia o se sootaga ma le tiapolo." Talu mai lena taimi, o tagata o Memmingen ua valaʻauina o se mea sili atu nai lo le 'olo o faʻataulaitu. Ae mo Bettelturm, o lona igoa ua faʻaliliuina mai Siamani o le "beggar's tower". Moni, e leai se tagata nofotoatasi na mafai ona taʻu maia ia matou le tala o lona amataga.

Fale Taulaga

Le a le mea e vaʻai i Memmingen pe a fai na e sau iinei mo sina taimi puʻupuʻu? Masani ma ana autu mataʻina faʻaauauina ma le maimoaga taamilo o le lotoifale Town Hall, lea e manatu o le sili ona matagofie fale i le taulaga. O le fausiaina o le taulaga fale na amata i le faaiuga o le seneturi lona 16, ae na mauaina lona tulaga i le taimi nei i le 1765. O le kiona paʻepaʻe fale ma tolu domed turrets, faga faʻamalama ma agavaʻa stucco teuteuina tuʻufaʻatasia elemeni o le Farani sitaili lauiloa i lena taimi ma le fausiaina o pediment faʻaleaganuʻu mo anamua Medieval.

Schrannenplatz

O Schrannenplatz, o lona igoa ua faʻaliliuina o le "elevator square", o se tasi o pito sili ona tele o turisi. I le ogatotonu o le seneturi, na faia ai le matafaioi o se ituaiga o faʻavasegaina vaega - o iinei na aumaia ai tone tone uma o saito, lea na faʻataʻatia i totonu o faleoloa tele. O nisi o nei fale teu tupe e mafai ona vaʻaia i le taimi nei - e ui lava i lo latou matutua, ua latou i se tulaga sili ona lelei.

O le isi faʻatosinaina o le Schrannenplatz sikuea o le Weinhaus uaina faleaiga, o le muamua tagata asiasi o le tutusa lava ituaiga. O loʻo faʻagasolo pea, o lea ia e mautinoa ia e tu mo se ipu uaina ma vaʻai i le teuteuga totonu o se tasi o faʻafiafiaga muamua i lenei taulaga i Siamani.

Ekalesia a St. Matini

Afai e te le iloa le mea e vaʻai i Memmingen i le 1 aso, faʻalogo i le Ekalesia a St. Martin, fausia luga o le tulaga o le anamua Romanesque basilica i le muamua afa o le 15th seneturi. O le mitamita autu o lenei fale o le uluaʻi tioata faʻamalama pupuni, matagofie fetu faʻatatauina fetu, frescoes anamua, faʻapea foi ma se fata faitaulaga tuai, o le forging o lea pei o le lace Gothic. O le façade o le falesa e le itiiti le fiafia - o loʻo tu ai le uati ki, teuteuina i ata tuai.

I le 17th Art. o se isi foloa na faʻaopopoina i le 'olo falesa, faʻafetai i lona maualuga na oʻo atu i le 65 m. I le taimi nei, o lenei fuainumera e leʻi sili atu i se tasi o faʻalelotu fale o Memmingen.

Nei aso, Sankt Martinskirche talimalo masani paia litoria, e mafai e soo se tasi ona auai. O loʻo iai foʻi le potu faʻataʻitaʻiga ma se vaaiga matagofie ile siʻosiʻomaga o le taulaga. O le mea e fia iloa ai, i le faitotoʻa o le falesa o loʻo i ai se tamaʻi mati o le kusi, lea e manatu o le faʻailoga autu o le taulaga, ma se faʻailoga ma se faʻailoga o loʻo unaʻia e tuʻu ni foaʻi mo le lipeaina o le malumalu.

Fale e fitu taualuga

O le Siebendächerhaus, o se fale masani e afa laupapa na ufiufiina i se taualuga e le masani ai, e faʻataʻamilomilo ai se vaaiga lautele i mea uma o Memmingen i Siamani e mafai ona vaaia ile 1 aso O le fale, tu i le lotolotoi sikuea o le taulaga, na fausiaina i le muamua afa o le 13th seneturi. Na faʻatulagaina muamua mo paʻu faʻamago, lea na fai ai ofu e tagata suʻi ane i le lotoifale. O le mea moni, o lenei faʻamatalaina le le masani ai mamanu o lenei fale - o le tele-fele taualuga mafai ai e vavae i totonu o le tele o faʻamalama, maua atoa ea.

Faʻatasi ai ma le paʻu o le paʻu alamanuia, na manaʻomia ai se masini faamago pa'ū ese, o lea i le isi sefulu tausaga, o le fitu-fale fale fausiaina se tasi o Memmingen sili ona faletalimalo. O le talaʻaga o le Siebendächerhaus na toeititi lava maeʻa i le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi - ona faʻataʻitaʻia ai lea o lenei faʻamanatu taua. Peitaʻi, o tagata Swabians na galulue malosi, e le gata na latou toe faʻaleleia le fale sa iai le masini faamago muamua, ae na avea foʻi ma faʻailoga iloga o le taulaga.

O fea e nofo ai?

Laititi Memmingen e le mafai ona mitamita i le tele o mea e nonofo ai, ae o nai faletalimalo o loʻo iai se nofoaga talafeagai ma e masani ona maualuga auaunaga lelei. I tulaga o tau, latou e matua maualalo ifo nai lo le tuaoi Munich poʻo isi tetele taulaga i Siamani. Ma, mo le totogiina o se fale mautotogi oe tatau ona totogi mai le 100 i le 120 €, ao le tau o le lua potu i le 3 * faletalimalo amata mai 80 € i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Memmingen malae vaalele

Flughafen Memmingen, tu i le Allgäu itulagi, o le laʻititi faʻava-o-malo malae vaʻalele i Bavaria. I le taimi nei, o loʻo tautuaina uma faʻavaʻalele vaʻalele ma faʻavaomalo taunuʻuga auai i tau maualalo-tau vaʻalele kamupani ma fesoʻotaʻi Memmingen ma tele Europa taulaga - Moscow, Kiev, Vilnius, Belgrade, Sofia, Tuzla, Skopje, etc.

O vaalele vaalele ia o loʻo faʻatautaia le tele o vaʻalele:

  • "Manumalo" - Lusia;
  • Ryanair - Aialani;
  • Wizz Air - Hanikeri;
  • Avanti Air - Siamani.

I le va o le malae vaʻalele ma Memmingen - le sili atu i le 4 km mai, o lea e mafai ai ona e sau mai le nofoaga tutotonu o le taulaga a le o le taxi poʻo le pasi. O le vaega mulimuli na taunuʻu mai i le nofoaga pasi o loʻo tu latalata i le nofoaga tutotonu o nofoaafi. O vaalele e te manaʻomia o le numera 810/811 ma le numera 2. O le tau o le pepa e tusa ma le 3 € mo se tagata matua ma e sili atu i le 2 € mo tamaiti mai le 4 i le 14 tausaga le matutua.

Ae mo taxi, Memmingen International Airport o loʻo tautuaina e le toʻatele. O a latou fata o loʻo tu i tafatafa o mea e tuʻu mai i fafo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Ina ua e filifili e vaʻaia vaaiga a lenei 'aʻai i le 1 aso, ia maitau ni nai aoga fesoasoani:

  1. E te manaʻo e faʻatau ni nai mea faʻamanatu? O le nofoaga sili ona lelei mo lenei o le faleoloa Wicky, o loʻo tu i le fetaulaʻiga o Kramerstraße ma Weinmarkt. Lenei oe mafai ona maua se tele filifilia o suamalie, cosmetics, figurines, piggy faletupe ma isi manatuaina;
  2. Afai o loʻo e pasia Memmingen, tuʻu au atopaʻu i le loka otometi. O loʻo tu tuʻusaʻo luga o le nofoaafi tulaga ma tau e uiga ile 3 €;
  3. O se faʻatau taʻutaʻua lauiloa o Euroshop, o se lauiloa faleoloa faleoloa mea uma tau tau € 1. Pau lava le faaletonu o le le mafai ona e totogia ma se kata faletupe i totonu, o lea faʻasoa i luga o tinoitupe. Tasi ia Euroshop o loʻo tu i Kalchstraße;
  4. Ina ia malamalama i le mea o le tosina e te fiafia i ai o, oe tatau ona vaʻai i le faʻafanua. E mafai ona e faʻatauina uma ile nofoaga autu faʻamatalaga ma i le malae vaʻalele. O loʻo iai i le faʻafanua ni auala se lua - e tofu i latou ma le sili atu i le 4 itula e faʻamaeʻa ai;
  5. A o fuafuaina lau malaga i Memmingen, ia mautinoa e faʻatusatusa i le faʻasologa o le taulaga sili ona lauiloa aso malolo. Ma, ia Me o loʻo i ai se tausamiga fugalaʻau, i le faaiuga o Iulai - Fisherman's Day, ma i luma o le taumafanafana aso malolo - le masani ai tamaiti aso malolo Stengele. I se faʻaopopoga, tasi taimi uma 4 tausaga, o le 'aʻai faʻatulagaina le Wallenstein-Fest, o se toefausiaina faʻasolopito faʻapitoa tuʻuina atu i mea na tutupu o le 1630. O le susulu tausamiga faʻaputuputu e oʻo atu i le 5000 tagata maimoa;
  6. O le auala sili ona faigofie e fealuaʻi ai i Memmingen o se uila. Mo tagata fiafia i lenei ituaiga o felauaiga, e tele nofoaga taʻavale uila e leai se totogi. I le auala, nofoaga paka i le taulaga e le taugofie;
  7. E fautuaina le au fiafia i musika okeni e asiasi i le Ekalesia a Sagato Iosefa - e fai lava iina konaseti;
  8. E te manaʻo i se meaʻai mama? Tagaʻi ane i le "Turkish cuisine", taʻutaʻua e le gata mo ipu mananaia, ae faʻapea foʻi ma tau talafeagai. I se faʻaopopoga, o se tasi lea o nai faʻamaumauga tatala pe a maeʻa le 9 pm;
  9. Memmingen o loʻo tu i totonu o le sone o laufanua faʻasao o le tau, o lea e leai ai ni malulu malulu ma leai ni vevela vevela. O leisi taua vaega o lenei itulagi o le tele aofaʻi o timuga. I le taimi e tasi, o Fepuari e taʻua o le masina sili ona matutu, ma o Iuni o le sili ona faʻapipiʻi, o lea faʻaputu i luga o le faamalu pe a leaga le tau.

Memmingen, Siamani o se 'aʻai e faigofie ona e vaʻai i ai i le 1 aso. Afai e te fuafua e nofo umi iinei, faʻalogo i nofoaga o loʻo latalata i ai. E aofia ai ma le Benedictine Abbey i le nuʻu o Ottobeuren, le taulaga spa o Bad Grönenbach ma le maota tuai o Babenhausen.

Savali faataamilo ia Memmingen ma nisi aoga fesoasoani mo turisi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SALEAPAGA Autalavou : Mauga e o Kilepoa! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com