Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Istanbul mataʻitusi mataʻitusi: o se vaʻaiga o le 'aʻai mai luga

Pin
Send
Share
Send

Ina ia maua se ata atoa o Istanbul, e le lava le asiasi i ona autu mataʻina. O le 'aʻai e aoga le vaʻai atu e le gata mai le eleele, ae faʻapea foi ma le vaai a le manulele. O lenei avanoa ua avatua i turisi e le matamata tulaga o Istanbul. O se tasi o ia fale o loʻo tu i totonu ole fale faʻaonapo nei ile maualuga e oʻo atu ile 200 m, ae o isi o loʻo tu i totonu o fale anamua ma e le eseʻese ile lautele lautele. Ae o i latou uma ua tuʻufaʻatasia e ata matagofie o le taulaga tele, ua mafai ai ona iloa atoatoa le matagofie o le sili ona tele taulaga i Turkey. O a vaʻaiga vaʻaia ma nofoaga e maua ai, matou te auiliiliina i la matou tusitusiga.

Vaʻai i le faleoloa o le Safaira

O le Sapphire skyscraper o se fale talavou lava: o lona fausiaina na maeʻa i le 2010, ma ua maeʻa nei i le 2011 na amata ai lona faʻagaioiga. O le fausaga e sili ona maualuga i le teritori atoa o Turkey. O le maualuga o le skyscraper faʻatasi ai ma le tumutumu o 261 m, e 64 fola, 10 o loʻo tu i lalo o le eleele, ma le 54 - i luga atu o lona tulaga. O ia fua na mafai ai e le tioata lapoʻa ona ulufale i fale maualuluga e sefulu i Europa. O le Sapphire skyscraper o loʻo tu i le ogatotonu o Istanbul, i le pisinisi pisinisi a Levent, e tuaoi ma le itu o Sisli.

Saili poʻo fea o itulagi o Istanbul e sili atu mo se turisi ona nofo i lenei tusitusiga.

O le a totonu

E le pei o le tele o skyscrapers, o nofoaga e masani ona faʻasao mo ofisa, o le sapira o se nofoaga e nonofo ai ma fale taugata. O le fogafale muamua o le fale o loʻo nofoia e se faleoloa tele faʻatau, ae o paka paka ma tele faleʻoloa o loʻo tuʻufaʻatasia i lona vaega eleele. O loʻo ofaina ai foʻi tuʻutuʻuga lelei mo gaioiga i fafo: luga o le teritori e mafai ona e mauaina se vai taele, faʻaseʻe rink, bowling ma e oʻo lava i se tapolo tapolo. O loʻo teuteuina totonu ole fale i ona po nei ma ola tetele ma tautau paluni LED. E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i totonu ole fale faʻamamasani.

O se tasi o mea iloga o le sapira o le Wax Museum, o loʻo tu i le tulaga maualalo o le fale faʻatau. O le potu e aofia ai fale faʻaaliga e tolu, lea e tele lava ina faʻaalia ai ni ata taua o le aufaipolokiki taua a Turki ma tagata faʻaleaganuʻu. I se faʻaopopoga, o le fale mataaga faʻaaliga tele tele o faʻatusa o taʻitaʻi o Lusia. Faatasi ai ma i latou Lenin, Stalin, Brezhnev ma le tele o isi. Ma e ui lava o faʻaaliga e le talitonuina atoatoa, e manaia pea le vaʻaia. Totogi ulufale i le fale mataaga e 15 tl.

Potu e matau ai

E ui lava o le Sapphire skyscraper i Istanbul o loʻo ofaina le tele o mea malie e fiafia iai, o le toʻatele o turisi e asiasi iai mo le maitauga. O loʻo tu i le 236 mita i luga atu o le eleele, o le maota e masani ona vaevaeina i vaega e lua. O le muamua ua tuʻu ese, mo le mea moni, mo le matauina tulaga, le lona lua faʻaauupegaina ma se faleaiga ma faleoloa faʻamanatu. O loʻo iai foʻi le fale tifaga e mafai ai ona e alu i se vaʻaiga helikopa 4D mai Saphir i nofoaga autu o le taulaga.

O le maota o loʻo i ai se faʻataʻamilomilo foliga, e i ai uma i totonu ma fafo fafo nofoaga. E i ai laulau ma nofoa latalata i faʻamalama toetoe lava faʻataʻamilomilo le atoa liʻo o le potu, ina ia tagata asiasi maua se avanoa sili ona lelei e faʻamemelo ai i le matagofie vaaiga o le taulaga i luga o le ipu o le moni Turkey kofe.

O le Sapphire Viewpoint i Istanbul o loʻo ofoina mai se faʻaaliga e 360 ​​tikeri. Faʻapitoa vaaiga ofoofogia matala matala i le itu i matu o le faʻasitepu, mai le mea e te vaʻaia ai le atoa Bosphorus, mai le tulaga o lona faʻatasi ai ma le Sami Uliuli i le tulaga o lona soʻotaga ma le Sami o Marmara. I sasaʻe, o le tulaga e feagai ma le Mehmed Fatih Bridge lauiloa - o le alalaupapa lona lua i Istanbul, sili atu ma le 1.5 km le umi, e ui atu i le Bosphorus Strait ma fesoʻotaʻi i Europa ma Asia vaega o le taulaga.

I le itu i saute o le maota vaʻaia, o loʻo faʻaalia ai le tele o fale o le taulaga: le anoanoaʻi o fale e faʻafofoa ai fale ma le faitau afe o fale e ufiufi ai laufanua o le taulaga, o loʻo taʻalo ma vali lanu. Ae mai faʻamalama i sisifo, i le faʻaopopoga i tamaʻi fale, o loʻo iai se vaaiga ile malae taʻalo a Ali Sami Yen - o se tasi o malae lakapi tele i Turkey. O iinei e aʻoaʻo ai le kalapu lakapi lauiloa Galatasaray, ma i le taimi o taʻaloga ua sauni le malae e ofi ai le silia ma le 52 afe tagata maimoa.

O le vaʻaiga vaʻaia o loʻo tu luga o le fogafale 52 o le fale siisii, lea e mafai ona oʻo i ai i le minute i luga o le lifi saoasaoa, e alu i luga i le saoasaoa o le 17.5 km / h. Oe manaʻomia le faʻatau tiketi mo le tosina i le pusa box i le B1 fola. Tau ulufale i le terraces e 27 tl, virtual skyride e totogi faʻapea (tau 14 tl).

Faʻafefea ona e alu iina

Afai o loʻo e sailia ni faʻamatalaga pe faʻafefea ona e alu i le Sapphire Skyscraper i Istanbul, ona fesoasoani lea o faʻamatalaga o loʻo i lalo ia te oe. O le auala i le faigata, muamua lava, faʻamoemoe i lou amataga amataga. Afai o loʻo e malaga mai Beyoglu, Sisli poʻo Mecidiyekoy itu, o lona uiga e faigofie atu nai lo se isi lava taimi: ave le laina M2 metro ma alu saʻo i le Station 4. Levent, mai le mea e na o le maʻa e tiaʻi ai le fale faʻamomoli.

Ia, afai e te fuafua e alu i le fale sili ona maualuga i Turkey mai le talaʻaga nofoaga o le taulaga, lona uiga o le auala e le faigofie. Mafaufau i se auala auala mai i nofoaga lauiloa turisi o Sultanahmet ma Eminonu. I tulaga uma e lua, oe o le a manaʻomia:

  1. Puʻe le laina nofoaafi T1 Kabataş - Bağcılar alu agai ia Kabataş ma oso mai i le nofoaga mulimuli.
  2. I tafatafa o le nofoaafi taofi, saili le ulufale i le F1 laina fiafia, lea o le a ave oe i le Taksim Square.
  3. Ma, aunoa ma le alu i fafo, alu i le M2 laina ma savali i le Taksim metro nofoaga, aveina 4 taofi ma alu ese mai le nofoaga 4. Levent.
  4. I le nofoaga o le 4. Levent, saili se faʻailoga e taʻu ai "Istanbul Sapphire", o le a taʻitaʻi saʻo ai oe i le pito i lalo o le nofoaga o loʻo manaʻomia.

O lenei ua e iloa tonu pe faʻafefea ona e alu i le Sapphire Skyscraper i Istanbul. E ui lava i le mea moni e tatau ona e faia ni suiga se tolu e faʻaaoga ai ni auala eseese se tolu o femalagaiga, o le malaga i le meatotino e le tatau ona sili atu i le 30 minute.

Vaʻaiga o le Istanbul metro ma pasese, vaʻai i lenei itulau.

Fautuaga Aoga

  1. Ole toʻatele o turisi na asia le nofoaga faʻataʻitaʻi o le Saphira ua fautuaina e faʻatali se ia goto le la. I le faʻaopopoga i le maoaʻe o vaaiga o le goto o le la, o le ae mauaina se vaaiga lautele o le afiafi Istanbul, tumu i moli auro.
  2. Ae e te leʻi alu i le fale suʻetusi, ia e mautinoa ia siaki le tau. A faʻapea e timu le timu, e leai la se aoga o le asia o lenei nofoaga: a uma mea uma, e ono nana uma mai i faʻamalama i tua o le puao mafiafia.
  3. Aua neʻi galo o le ulufale ulufale i le maota o le Sapphire Skyscraper e le aofia ai se tiketi mo se ata tifaga 4-D. Ole toʻatele o tagata na asiasi ile faʻataʻitaʻiga na tuʻu iai ni iloiloga lelei e uiga ile tiʻetiʻe i le lagi, o lea e aoga lava le faʻatau.
  4. Sauni mo le tau maualuga i le Terrace Cafe.
  5. Faʻamolemole vaʻai e faʻasa le faʻaaogaina o masini puʻeina ata i luga o le fale vaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le tripod o le a e mautinoa le faʻatagaina oe ona pasi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Olo o le taupou

O le Maiden Tower, o se tasi o faʻailoga iloga o le taulaga, e mafai ona faʻatatauina ma le mautinoa i tulaga sili ona maimoaina i Istanbul. Fausia i le seneturi lona 4 i lalo o le Emperor Constantine, o le fale na avea o se sentinel mea mo se taimi umi. I le seneturi lona 15, na liua i se moli o moli, ona avea lea ma falepuipui. I le faaiuga o le seneturi lona 20, o le pulea o le feoaʻi o vaa i luga o le Bosphorus na faia mai iinei. I aso nei, ua avea le Maiden Tower ma nofoaga faʻaleaganuʻu, lea e faʻatautaia ai faʻaaliga ata ma konaseti ola musika. O loʻo iai foʻi i le fale se faleʻaiga taʻutaʻua ma se fale mataʻitusi ile olo o le olo.

O le mea faʻatosina e tu i luga o se motu laititi 200 mita mai le matafaga o le itulagi Uskudar. O lona maualuga e 23 m, ae e ui i lona laʻititi, e ofaina lelei ona vaʻai i vaega o Europa ma Asia o Istanbul. E mafai ona e asiasi i le 'olo e lua o se falemataaga ma o se faleʻaiga. E tautua i taumafataga a Take ma Europa ma tagata fai talenia talenia e taaalo i aso uma seʻi vagana Aso Gafua, lea, faʻatasi ai ma le matagofie o vaaiga a le Bosphorus, e fausia ai se siosiomaga faʻapitoa uiga ese.

O le fale mataaga e matala mai le 09:00 i le 19:00. Le tau o lana asiasiga e tutusa ma le 25 tl. E mafai ona e oʻo i le 'olo i vaʻa mai le alatele o Salajak, o loʻo i le itulagi o Uskudar.

  • I aso o vaiaso, femalagaaʻiga e taʻi 15 minute mai le 09:15 i le 18:30, i faʻaiuga o vaiaso - mai le 10:00 i le 18:00.
  • I le Aso Toonai ma le Aso Sa, e mafai ona oʻo atu le fanua i vaʻa mai Kabatas pier, e tu latalata i le Taksim Square i Beyoglu district. E alu femalagaaʻiga i itula uma mai le 10:00 i le 18:00.
  • Mo tagata uma e manaʻo e asia le faleʻaiga i le Maiden Tower i le maeʻa ai o le 19:00, e i ai le tuʻu eseʻesega o auaunaga e faʻaaoga mo femalagaiga muamua

Oe o le a fiafia i: Dolmabahce o se maota matagofie Istanbul i le matafaga o le Bosphorus.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galata Tower

O le isi mataʻitusi mataʻina mataʻalia o Istanbul o loʻo tu i le Galata Tower. O lenei fausaga anamua, mai le seneturi lona 6, sa avea o se moli moli mo se taimi umi, ona toe avea ai lea ma nofoaga e vaʻai ai. Mo sina taimi na faʻaaoga o se afi 'olo ma se falepuipui, ae o aso nei ua avea o se tumau vaʻavaʻaia potu i Istanbul. Mai ii e mafai ona e vaʻai atu i ata matagofie o le 'aʻai ma ona siʻosiʻomaga, le Bosphorus ma le Golden Horn Bay.

O le maualuga o le fale e 61 m luga le maualuga o le eleele, ma 140 m luga le maualuga o le sami.O lona lautele pito i fafo e sili atu i le 16 m, ma o puipui e toeititi 4 m le mafiafia.E 143 sitepu e agaʻi atu i le faʻasitepu, ae o le fale e i ai foʻi le lifi I le pito i luga o le olo o loʻo i ai se fale mafanafana, e ui e taugata, faleʻaiga, ma se faleoloa e manatua ai mea o loʻo tu i lalo.

  • O le Galata Tower o loʻo tu i le itu a Europa o Istanbul i le itu a Beyoglu.
  • Totogi ulufale mo turisi e 25 tl.
  • O le fale e tatala i aso uma mai le 09:00 i le 20:30.

Faasologa ma tau i luga o le itulau e mo Novema 2018.

Galuega Faatino

Asiasi i le matamata tulaga o Istanbul, oe o le a vaʻai i le taulaga mai se matua eseʻese vaaiga. Ia mautinoa e te alu e asiasi i se mea e tasi na matou faʻamatalaina, ona e malamalama ai lea i le matalasi ma le lautele o le taulaga. Ma ina ia o lau aotelega o le taulaga na sili ona mauoa pe a mafai, aua neʻi galo e faʻaoga le faʻamatalaga mai la matou tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ISTANBUL in 4K - A Virtual Trip to the Heart of Turkey - 10-Bit Color Urban Relax Video (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com