Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese calluses i ou tamatamaivae

Pin
Send
Share
Send

O kalama susu ma saito tuai o se faʻafitauli mu ua afaina ai le tele o tagata o vaitausaga eseʻese. Ole finau faifai pea ma le omiga e afaina ai le paʻu, faʻatupuina le mumu, teʻena o le pito i luga ole vaega ua leaga, ma le faʻamaʻa o maso. O le le lava o le tausiga lelei mo le le manaʻomia vae le atoatoa o le a mafua ai le mafiafia o le paʻu, paʻu.

E mafai ona e aveʻesea calluses ma sana i ou tamatamai vae i le fale ma le fesoasoani a le fale poʻo le fale talavai fatuga vailaʻau, mai se pedicure matai faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa, poʻo i se falemaʻi falemaʻi. O le filifiliga faʻamoemoe e le gata i manaʻoga, ae faʻapea foi i le tikeri o le faʻaleagaina o dermis. O le mea taua o le faia taimi talafeagai.

Ituaiga o sana ma sana

O le aʻafiaga o eseʻesega i fafo ma totonu o gaioiga i luga o vae faʻaosoina manuʻa manuʻa. O le a ou lisiina ni faʻafitauli masani.

  1. Callus vaivai... Latou i ai i le tulaga o scuffs poʻo convex ma vai. O le uumi e uumi o le paʻu i se mea e faʻaoso ai le foliga mai o lenei ituaiga kalama. Latou mafai pa pa, toto. O le tuʻuina o faʻamaʻi i totonu o se kalama e faʻaosoina ai se lagona faʻaletonu i le lotoifale, e aunoa ma se togafiti talafeagai, e mafai ona tupu ai se faʻamaʻi loloto o sela, o le mafaufau atoa.
  2. Saito o totoe... Tigā pe faʻapipiʻi foʻi le mafiafia o le paʻu o le efuefu poʻo le samasama lanu, o nisi taimi e iai le pou ma taʻe o loloto loloto. O le foliga mai e mafua mai i le faaputuputuina o sela oti. O le oloina pea o dermis, o le omiga i luga o se vaega e gagau ai le toto, faʻateleina ai le keratinization o aano. O le sana e faʻalavelave i fafo, ae o le mumu lagona, tiga, pe a fai o se faʻamau, e mafai foi.

O le tele o taimi e tutupu ai manuʻa i luga o le paʻu, o latou faʻatulagaina ma ituaiga faʻalagolago i le tikeri o le maaleale o le dermis ma le tele o mea e le taua lona lua.

Mafuaʻaga mo le vaʻaiga

  • Seevae fetaui lelei. Fusi paleti fufusi, seevae mulivae maualuga, seevae seevae ma se seevae malo - o nei mea uma e oʻo atu i le le tufatufaina o le mamafa, faʻaletonu o le toto i vae, ma le faʻaleagaina o le paʻu.
  • Nisi faʻamaʻi faʻaumiumi, faʻaletonu o le neula, rheumatoid gugu, faʻafitauli vaskular. Mo se faʻataʻitaʻiga: o le maʻisuka mellitus aafia ai le taofiofia o le metabolism, o le foliga mai o le sili atu mamafa, faigata-e-faʻamaloloina laʻau paʻu.
  • Ova le mamafa O le soʻona faʻamamafa i luga o vae faʻaosoina manuʻa i le dermis.
  • Vae mafolafola. E tatau ona togafitia le faʻaleagaina o le vae e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.
  • Siama, faʻamaʻi namu. Togafitiga aofia ai le inuina o vailaʻau antimicrobial.
  • Faamai o totoga ma le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga: faʻaleagaina o le ate faʻaosoina le masani ona aliali mai o calluses i lalo o le tamaʻi vae o le vae taumatau. O faʻamaʻi o le kulo tiroida e mafai ona faʻailoa mai e sana i tamaʻi tamatamaivae. I ia tulaga, togafitiga faʻapitoa o mago sana e le aoga.
  • Mea faʻafiafia ma faʻapolofesa gaioiga. O tagata tamoʻe ma ballerinas e masani ona tigaina i kalama ma kalapu.

I vailaʻau, o lenei faʻafitauli e taʻua o le hyperkeratosis, o le podiatrist e aʻafia i ana togafitiga.

Faʻafefea ona aveʻese ia mago calluses

Faʻamoemoeina i le nofoaga o faʻavae ai sana, le tele ma le iai o le ai uamea, o le auala o togafitiga e filifilia. O le togafitiga o le tagata lava ia e le aoga i taimi uma, o togafitiga a le salon e fesoasoani ia maua ai se iʻuga lelei, ma o le aafiaga sili ona oʻooʻo i vae e mafai ona auala atu i togafitiga o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o sauniuniga e tetee ai i le kalama o lona uiga o le faʻamamaina muamua o le paʻu ina ia mafai ai ona faʻateleina le tuiina o mea aoga. Ua saunia le tapu taele faʻatasi ma le faʻaopopoina o masima sami, soda, fasimoli, suauʻu taua, potassium permanganate. A maeʻa, ona aveʻese lea o le sana mago mago ma se maa faʻamaʻa poʻo se faʻapitoa fao faila. E aoga le faʻaaogaina o le olo.

Fale Talavai oloa

O vailaʻau falemaʻi e faʻaoga ile paʻu ua faʻamamaina. E tatau ona aofia ai na o le nofoaga o le sana, aloese mai le faʻaogaina o le keratolytic tuufaatasiga i maloloina paʻu.

  • "Antimozolinum"... O le kulimi e faʻaoga i aso uma i totonu o le mafiafia e faʻamamago ai sana, faʻamau faʻatasi ma le sima. E faʻamaluluina ai faʻamaʻaʻaola ma faʻatagaina latou ia aveʻesea tumau.
  • Salicylic uu... Ma fualaʻau faʻavae i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, "Bensalitin". E i ai aneti-afaina ma antimicrobial meatotino. Ave se peleni faapipii ma fai se pu i totonu ia le sili atu nai lo le sana. Pipiʻi ina ia mafai ona iloa atu le sana. Faʻaaoga i ai lau uu filifilia poʻo le kulimi. A iai le ai uʻamea, faʻamau le mea faʻamau mo ni aso se lua. Ona mafai lea ona e taumafai e aveʻese oe lava aʻa o le sana. Togafiti le faʻaputuga pu ma se antiseptic ma faʻatali mo le faʻamalologa.
  • Keratolytic fola... O loʻo faʻapipiʻi faʻatasi i luga o sana mamago ina ia aua neʻi faʻaleagaina sela maloloina. O loʻo faʻamau i luga ma palasitika masani.

Faʻaoga fualaʻau e tusa ma faʻatonuga, sili i le po

... I le taeao o le vae, e taua le aua neʻi galo e fufulu ma fufulu ese le faʻamaluluina sana ma pumice.

Fofo a tagata

Lelei-saunia auala e le afaina, tautupe tamaoaiga ma aoga. O le 'aveʻesea o' callus 'i le fale e sili ona aoga pe a e faʻaaogaina mea faʻapipiʻi. Lelei oloa ma metotia.

  • Fofo-fasimoli fofo... Latou te uuina o latou vae i totonu e ausa ai le sana. Seisi filifiliga o le sinapi fofo.
  • Aloe... O le tipi i luga o le laupepa e faʻaoga i le sana.
  • Celandine... Tipi mo se omomi
  • Tina ma tina fai... O le sua o le laʻau e faʻapipiʻi i sana i le ao.
  • Propolis... Knead ma faʻaoga i le sana, faʻalelei ma se fusifusi poʻo le sima.
  • Potato ma aniani gruel. E mafai ona faʻaaogaina taʻitasi oloa.
  • Tamato pula... Lolo ae le i faʻaogaina, ona faʻapipiʻi lea i le sana.
  • Lemon... Olo le fofo ma le laʻititi aofaʻi o pulp ma le palu poʻo le gaʻo o aano o manufasi, fai se faʻapipiʻi.
  • 'Aʻano o manu... Mafai ona faʻaaogaina mata pe steamed (le mulimuli e sili) Oti se ipu manifinifi mai se fasi ma faapipii i saga.
  • Prune kuka i susu... E vela vela le sana.
  • Paʻu nutimomoia fefiloi ma le gaʻo... O le aafiaga o le tuufaatasiga e le itiiti ifo le malosi nai lo le manogi.
  • O se fasi falaoa uliuli ua fufui i le vineta... Faʻaaogaina o se omomi
  • Onioni tipi ma vineka... I totonu o se ipu tioata, faʻamalosi le 150 g o paʻu i le 100 ml o vineta. O le koneteina tatau ona faʻamau ma tuʻu i se nofoaga pogisa mo 2 vaiaso. E faʻaalu le kulimi i le po.
  • Suauʻu fualaʻau. Sulu i totonu ni totigi vavae, ona tuu lea i ou vae. Suʻesuʻega: E māmā le faʻavevela o le olive, castor, poʻo le linseed oil.
  • Vineka... Faʻatumuina fulufulu vavae ma ia, faʻaoga i le sana ma faʻamautu i le sima faʻapipiʻi.
  • Vodka... O le apalai e tali tutusa ma le vineka.
  • Lima fualaʻau aspirin, 0.5 tsp. vai, 0.5 tsp sua sua tipolo. Tuufaatasi mea aoga i totonu o se homogeneous mass ma faapipii luga o sana mo le 15 minute.

O le tipiina o sana, faʻapipiʻi faʻamalosi vaega i le paʻu ua le aofia ai. O nei metotia e sili ona faʻaaogaina i le po, seʻi vagana ua faʻailoa mai i se isi itu. A maeʻa ona faʻalelei kulimi ma faʻapipiʻi, tuu le cellophane i luga o vae, o totini fulufulu mamoe i luga. Lenei o le a faʻatelevave maua le manaʻoga iʻuga. I le maeʻa ai o tusi taʻitasi o soʻo se tasi o fua o loʻo mulimuli mai, faʻaaoga se kulimi gaʻoa pe pepe vae.

Vitio fesoasoani

Le lava o tumau aafiaga ma masani ona toe foi i le fale togafitiga o sana e tatau ona taufaafefe. Asiasi i le falemaʻi mo se faʻamaoniga ma mulimuli callus toʻesea.

Aveʻese i le faleoloa

I le faʻagasologa o tusi lesona ma mea faigaluega mea e aʻoaʻo atu, o se tagata poto masani e mafai ona faʻamamaina vae mai sana. Faatasi ai ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa meafaigaluega ma oloa, o le a ia faʻamaluluina faʻafitauli vaega o le paʻu e aunoa ma le aafia ai sela fou. Mo le faʻasologa, e mafai e le matai ona faʻaaogaina:

  • faamaluluina fatuga;
  • maualalo faila abrasive;
  • eseese faʻapipiʻiina e aveʻesea sela paʻu mate.

O lagona tiga e faʻateʻaina ma le saʻo metotia mo le aveʻesega o matutu. E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le faleoloa pe a faʻasauāina oe e fatu ma sana loloto. E leʻo iai uma mea faigaluega ma poto masani e faʻateʻa ai latou.

Vai

E le mafai ona aveʻese le sana fou ua faʻatumuina ile suavai e ala ile tuʻi. O le nila e le tuʻuina ese manuʻa siama. E manaʻomia le faʻamaluluina i le lanumeamata lanumeamata ma faʻatalitali mo oe lava. O le isi auala o le hydrogen peroxide. A maeʻa togafitiga antiseptic, ufiufi le paʻu ua faʻaleagaina i le mea faapipii faʻapipiʻi e puipuia ai se manuʻa faʻafuaseʻi.

O se omomi mai le uamea mata o pateta o le a fesoasoani e faʻatopetope le gaioiga o le toe teuina o vai sana. Nai lo lena, latou te faʻaaogaina laʻau totoppedina i tamaʻi laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, solofanua solofanua, plantain, calendula fugalaʻau. O callamed mumusu e togafitia i le chamomile, calendula poʻo le tactures poto.

Metotia faʻafomaʻi mo le aveʻeseina o sana

O taimi uma e toe faʻafouina ai kalisi ma sana ma se ai uamea e aveʻese ma fesoasoani faʻafomaʻi. Fomaʻi faʻaaoga auala lelei e 3 e foia ai le faʻafitauli.

  1. Leisa... O le taualumaga e leai se tiga ma aoga. O le leisa, i le faʻaopopoga i le aveʻeseina o le stratum corneum, maua ai se disinfecting aafiaga. O le autu ma le oti tino ua aveʻesea i ni nai minute aunoa ma se faʻailoga.
  2. O se nitrogen suavai... A maeʻa le cryotherapy, o sela o le kalama malo e feoti uma ma mou atu. O le metotia e tiga ae aoga mo le aveʻesea o sana ma tootoo.
  3. Viliina... Faʻaaogaina se bur po o se tipi eseese ituaiga, ua aveese le sana. O loʻo avanoa ia taualumaga i nisi o fale faʻalelei tino. O le aveʻese e tiga tele ma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le mafaufau.

Faʻatalanoa faʻapitoa mo faʻafitauli i le auala filifilia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o leisa aveʻesea o kalama e le taliaina mo le maʻisuka mellitus, matala manuʻa i luga o vae.

Fautuaga aoga ma puipuiga

Mulimuli i faʻatonuga ma o ou vae o le a foliga sili atu lelei.

  • Mai lea taimi i lea taimi faia tapuvae vae e i ai se disinfecting, faʻamaluluina aafiaga.
  • Aveʻese le paʻu mate i le taimi, e aunoa ma le faʻatali mo lona mafiafia.
  • A uma ona taʻele, olo ou vae i le solo malo, ma i le faletaele, faataoto se faʻapitoa vae fala.
  • Faʻamalulu ou vae i le fofō i aso uma ma le kulimi faʻaola e faʻamalulu ai le kulimi.
  • Filifili ma le faʻaeteete ou seevae, aua o le femisaʻi e le gata, e le faʻatagaina ai oe ona e faʻateʻaina vili pea.
  • Fai ni totini e fai mai i mea masani e faʻaititia ai le afu o ou vae. O le afu o se mea olo.
  • Savavali e leai ni seevae i taimi uma e faʻaosofia ai le taamilosaga o ou vae.

E le mafai ona aveʻesea calluses mamago e aunoa ma le onosaʻi ma finafinau. Faʻaaoga le fua fautuaina, ma e mautinoa o le a e toe faʻafoʻi vae i lo latou matagofie sa iai muamua ma le agamalu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Calluses, Corns, and Cores (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com