Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Toe gaosia ma toe totoina Haworthia ma isi tausiga mo ia

Pin
Send
Share
Send

Mo le taimi muamua feagai ma Hawortia, atonu na taumate le toʻatele o tagata totō: pe faʻafefea ona faʻalauteleina lenei laʻau, ma o afea e sili ai ona fai? Haworthia auai i le Xantorrhoeaceae aiga, o se aiga o le lauiloa aloe ma gasteria. Na maua lona igoa e faʻamanatu ai i le fai meaʻai i le XVIII-IXI seneturi E. Haworth. Haworthia o se suamalie; na te teuina le susu ma niuterene i ona tino lau.

O laulaau o le Haworthia e aoina i laupepa basal rosettes. La latou lanu e faʻalagolago i le eseesega mai le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata ma ituaiga eseese ma fasi a papaʻe, piniki, malamalama ma samasama-lanumeamata. O le faʻatulagaina o laulaʻau i rosette mafai ona fesuiaʻi (i se liʻo, pei o le tele o haworthia) pe i ni laina se lua, pei o le truncated haworthia.

Toe gaosia

E tele auala e mafai ona faʻasalalau ai Haworthia: e le tama teine ​​rosette, lau poʻo ni fatu. Toe gaosia e rosettes o le sili ona faigofie ma sili ona vave.

  • Toe gaosia o haworthia e tama teine ​​lago.
    1. Vavae ese ma le faʻaeteete le talavou rosette mai le tina toto.
    2. Faʻamamago le laʻau fou mo le 1.5-2 vaiaso.
    3. Tuu le pepe i totonu o se isi ulo ma le eleele ua saunia.
    4. Faasusu laʻititi le eleele ma teu i le tulaga lea seʻia oʻo mai aʻa.
  • O le toe gaosia e laulaʻau o le a umi se taimi..
    1. Muamua e te manaʻomia le filifilia o se maloloina, laʻau lau ma tuʻu ese mai le outlet i se liʻo faʻataʻamilomilo.
    2. Ona faʻamama lelei lea o le lau mo ni nai vaiaso i se nofoaga malulu.

      Taua: i le taimi o le faʻamamago, manuʻa o le a faʻamalolo luga o le ie, ogaoga o aʻa ma lumanaʻi fanau o le a aliali mai. Seia oʻo mai i lenei taimi, e sili atu le aua le faʻapipiʻi le ie e aloese ai mai le pala.

    3. Toto le lau i totonu o se koneteina saunia ma le eleele ma le vai ma le faʻaeteete, na o sina faʻasūsūina le substrate.
    4. I le aluga o taimi, o le a atiaʻe ai tamaiti mai le pepa. E mafai ona tuʻu eseʻese ia rosette malo mai le laupepa tina, ma e mafai ona toe faʻaaoga le laupepa mo le toe gaosia, pe a manaʻomia.
  • O le toe gaosia o haworthia e fatu o se sili atu faigata ma taimi-faʻaaluina gaioiga.
    1. O fatu Haworthia e toto lugalaina i totonu o se pesini, faʻaaoga ai le malamalama fefiloi o le oneone, perlite ma sifted lalolagi i tutusa vaega.
    2. A maeʻa ona lūlū, e manaʻomia ona oomi mama fatu, ae le o le ofi i le eleele ma faʻasusu laʻititi i se fagu pasī.
    3. Ufiufi fualaʻau i le ipu tioata poʻo se ato malamalama, manatua e faʻasolo i le ea mai le tele o le susu.
    4. O le muamua oso mai o le a aliali mai i le 10-20 aso, fuafua i le ituaiga o haworthia. Ile taimi lea, e tatau ona 'aloʻese mai le susulu o le la, ina neʻi faʻapuna ni tamaʻi toto ile fale vevela i lalo ole la mumu. Faʻasu le pesini i se nofoaga ma moli malamalama ma le vevela pe a o le 25 ° C.
    5. O isi tausiga o le fatu e aofia ai le faʻasusu faʻaeteete e aunoa ma le susu stagnation. Ia mautinoa e leai se vai e alu i totonu o tamaʻi tamaʻi fafo ma vai i le aʻa. O le taimi lava e malosi ai le talavou Haworthia, e mafai ona aveʻese le malutaga ma mafai ona faʻanonofo ia rosette.

Faʻaliliuga

Haworthia o loʻo tuputupu aʻe lemu, o lea e te le tau fesiitai ai i latou i taimi uma: tasi i le 1-3 tausaga. O lenei gaioiga e faia pe a faʻatumu le ulo i haworthia rosettes. Afai e te manaʻo e toto haworthia i le tulaga o se tasi tele outlet, ona tatau lea ona e totoina i tausaga uma, tuuʻeseʻeseina o laʻau laʻau ina ia latou le deform le sili outlet. O Haworthia e totoina i le tautotogo, ae leʻi amataina se tuputupu aʻe fou.

Matamata i le vitio e uiga i le totoina o Haworthia:

Faʻaola

E mafai ona e totō haworthia i eleele o eseʻesega tuʻufaʻatasiga.... E faʻamoemoeina uma i au sini, taimi ma taumafaiga.

O nisi tagata aoina faʻutuaina tuputupu ae haworthia ma isi suuluga i substrates leai ni fanua e pei o perlite, tuff, vermiculite, po o zeolite. O le vaega filifilia e fefiloi i vaega tutusa ma se fasi vaega lelei o iliili, ona mulumulu ai lea o le paluga mai le efuefu. I se eleele faapena, e toetoe lava a le mafai ona sasaa le haworthia, ae o le a faʻasolosolo malie foi ona tupu i totonu o se mea faʻatupuina fanua.

Matauina e le au aoina, i se paluga leai se laueleele, o Haworthias e atiaʻe se malosiʻa aʻa ma o laʻau e foliga mai e mafiafia ma fefete. Hawortia tatau ona faʻainu faʻateleina: 1-3 taimi i le vaiaso fuafua i tulaga tau. I le taumalulu, faʻasusu e laititi ifo.

O leisi filifiliga o le aano o le haworthia i peat-based mixtures. O le lautele peat substrate e fefiloi ma le oneone talatala ma perlite i tutusa tutusa. Afai e te le o mautinoa e uiga i le tuʻufaʻatasiga o le eleele faʻatau, ona tatau lea ona togafitia: faʻamaligi i le vai pupuna pe faʻapipiʻi totonu o le ogaumu. O le paluga na maua i lenei auala o le a sili atu vai-mitiia ona o peat, o le mea lea, faʻasusu haworthia o le a manaʻomia ai le averesi o faʻatasi tasi i le lua vaiaso.

Haworthia atiaʻe sili atu vave i peat substrates., ae i le taimi e tasi e mafai ona latou faʻalauteleina teisi. Afai e te teuina haworthia i se paluga faapena, ona oʻo lea i le taumalulu oe manaʻomia faʻasusu le laʻau aemaise ma le faʻaeteete, aloese mai le lolovaʻa.

O le eleele faʻafefiloi mafai ona faʻamaopoopoina e oe lava. O le tulafono faʻavae o le faʻafefiloi e tatau ona mama ma tatala. Oe mafai ona fautuaina le mea nei tuʻufaʻatasia: lau ma fanua faʻapologa, malala, oneone, ave i le fua faʻatatau o 2: 2: 1: 2.

Manatua o ia paluga faʻapipiʻi o le a sili atu le mamafa ma sili atu le faʻaaogaina o le vai nai lo le faʻafefiloi o peat. Faʻasusu haworthia i eleele eleele substrates o loʻo faia pe a maeʻa faʻamago le pito i luga o le substrate... I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le faʻasusu e faʻaititia.

Filifiliga ulo

Lautele, papaʻu ipu e filifilia o ulo mo haworthia ina ia mafai ai e le haworthia tupu saoloto i totonu mo latou mo ni nai tausaga. Afai e te manaʻo e toto haworthia i le tasi outlet, ona piki lea o se ulo o lona maualuga e tusa tutusa ma lona lautele. I lenei tulaga, faʻaaoga le le tele tele ulo, ulo 8.5-10 cm le lautele o le a lava.

E mafai foi ona e faia togalaʻau ma fatuga mai haworthia.... Mo nei mafuaʻaga, avanoa ma lalelei ulo, fasimoli faʻataʻamilomilo ma lapisi laʻau toto talafeagai - soʻo se ulo e faʻamamafaina le lelei o nei suuluga.

MANATUNATUGA: Manatua i le totoina o kulupu, o le vai o le a vaeluaina i le tele o laʻau, o lea e tatau ai ona e faʻasusu togalaau i taimi uma.

Faʻafefea ona toe tui?

  1. Saunia se ulo fou ma se eleele fou e toe toto ai le laau. Atonu e te manaʻomia se naifi e vavaeʻese ai pepe, e ui o le tele o taimi e mafai ona tuʻufua latou i lima.
  2. Uu le palapala i le laʻau, liliu le ulo ma faʻamama le pito i lalo o le ulo e aveʻese le laʻau.
  3. Afai e tatau ai, vavaeʻese tamaiti, faʻamama fafo i fafo mai maʻi ma laulaʻau mago, lulu ese toega o le eleele tuai.
  4. Iloilo le aʻa ma aveʻese ni aʻa pala.
  5. Mo paluga ma faʻafefiloi fanua, faʻavai esea mai le faʻateleina o le omea poʻo le malepe shards shards mai le 1/5 i le 1/3 o le maualuga o le ulo. E le manaʻomia alavai mo substrates leai ni laueleele.
  6. Fai se maupuepue o le substrate, salalau aʻa o le haworthia i ona luga ma ufiufi tutusa i le palapala i le tulaga o lau pito i lalo.
  7. Faʻasalalau ma faʻapipiʻi le faʻavae, ona faʻaopopo atili lea pe a fai o le faʻafefiloi ua matua nofo lava. O le haworthia totoina lelei e le tatau ona feʻalofani i totonu o le ulo. Afai o lenei na tupu pea, ona tatau lea ona e faʻalauteleina le tulaʻi.

Tausiga pe a uma ona fafagaina ma toe nofoia

O le mea sili ona taua i lenei taimi o le faʻamamago le laau mo se vaitaimi o le 1-1.5 vaiaso. O lenei taimi e talafeagai e faʻamalolo uma manuʻa faia i le taimi o vaevaega poʻo le tuiina. Faapaolo le Haworthia mai tuusao susulu o le la i le muamua masina... I lenei taimi, o le a toto le aʻa ma amata ona faʻaumatia vai. E mafai la ona e tuʻuina ia meaola i le la matala.

Amata le muamua laʻei pito i luga o eleele leai ni eleele e leʻo muamua atu ile 1.5 masina peʻa maeʻa tui. Mo paluga faʻafefiloi - peʻa maeʻa le 2-3 masina, ma fafaga le haworthia i le palapala mo 5-6 masina talu ona tuiina.

Fesoasoani: O le faʻatulagaina o le nitrogen i fetilaisa e tatau ona tutusa ma le faʻatulagaina o le phosphorus ma le potassium pe ono lalo ifo. A leai, o le faʻamalosia o le a le aoga ma faʻaleagaina foliga o le laʻau.

E mafai ona e mauaina nisi tala faʻapitoa e uiga i le tausiga o haworthia i le fale ii.

Faaiuga

O le tuputupu ae o haworthia o se umi gaioiga e manaʻomia le onosaʻi... I le taimi lava e tasi, suamalie haworthia e undemanding i le tausiga ma tau sina vai. O nei laʻau e lelei tele mo tagata pisi. Laʻititi rosette o haworthia, totoina ma le faʻaeteete i totonu o ulo, o le a faʻafiafiaina oe mo le tele o tausaga ma a latou laʻau uigaese ma mafiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Repotting Haworthia Cooperi TruncataRoot Health Discussion (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com