Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Falemataaga a Guggenheim - o se maʻa taua o Bilbao

Pin
Send
Share
Send

O le Falemataaga o Guggenheim o le Bilbao sili ona asiasi i ai i luga o le upega tafailagi ma se tasi o fale taʻutaʻua sili ona lauiloa i le atunuʻu. Ua leva na lauiloa o ia i le tele o turisi faʻafetai i le tusi "Origins" na saunia e Dan Brown ma se tasi o ata tifaga a James Bond.

Faʻamatalaga lautele

O le Guggenheim o se fesoʻotaʻiga o lauiloa falemataʻaga fale mataaga o loʻo tu i le salafa o le lalolagi. Na faʻaigoa i le aliʻi faipisinisi Amerika ma le tagata alofa o Solomon, o lana aoina o atavali ma faʻatagata na avea ma faʻavae o faʻaaliga.

O se tasi o sili ona tele ma sili ona lauiloa lala o loʻo tu i Bilbao, o se tamai taulaga i matu o Sepania. O le falemataaga e tu malosi mai faʻasaga i tua o isi fale - na faia atoa i uʻamea ma e i ai se foliga e le masani ai. E tu i le faʻavaʻa o le Vaitafe o Nervion.

E mafai ona matou faʻapea o le eria e faʻataʻamilo i le Solomon Guggenheim Museum i Bilbao o se tasi o lauiloa i Sepania. O le nofoaga tutotonu o turisi o le taulaga, aua e le gata i le faleoloa lava ia, e tele foʻi mea taua e fiafia tele i ai turisi.

Faʻasolopito faʻamatalaga

Solomon Guggenheim o se tagata aoina Amerika, fai pisinisi ma alofa i tagata Iutaia tupuaga. Manuia alamanuia ma faʻavaeina se upega o falemataaga faʻaigoa ia te ia.

O le muamua Solomon Museum na tatalaina i Niu Ioka - o loʻo tumau pea le sili ona tele ma sili ona asia i aso nei. E i ai foi lala i Venice (tatalaina 1980), Berlin (faavaeina 1937), Abu Dhabi (fausia 2013) ma Las Vegas (1937). I se taimi lata mai, ua latou fuafua ai e tatalaina nisi paranesi o le Guggenheim. Masalo, o le a latou tu i Helsinki, Rio de Janeiro ma Recife. Afai e taunuʻu lenei mea, o le a avea ma pito sili ona tele fale mataaga fesoʻotaʻiga i le lalolagi.

Ae mo le Solomon Museum i Bilbao, Spain, na tatalaina ia Oketopa 1997 ma e asia e le 1 miliona turisi i tausaga taʻitasi.

Fale tusiata fale

Talu ai o le Guggenheim Museum i Bilbao o se faʻaaliga o ona po nei, o le fale e foliga mai e sili ona faʻaonapo nei ma aoga. O le faʻailo na fausia i le faiga o deconstructivism, ma faʻamanatu ai i le tele o se vaʻa futuristic tele tu i luga o auvai o le vaitafe.

O puipui o le fale e ufiufi i ipu titanium, ma o le aofaʻi o le fale mataaga e oʻo atu i le 24 afe sikuea mita. km I le ao, o le fale e siliva i le lanu, ma i le goto o le la e vali atoa i se lanu auro.

E fiafia tagata tafafao maimoa e savavali faataamilo i le Solomon Gallery, talu ai e oʻo lava i fafo atu o le teritori o vaaiga i Sepania o loʻo iai ni faʻaaliga matagofie. O lesi foi mea:

  1. "Flower Dog" o se lapoʻa foliga o se maile faia i fugalaʻau, o lona maualuga e oʻo atu i le 14 mita. O tausaga uma lava, e toto ai e le tautua a le taulaga le 10,000 fugalaʻau, ma e ova atu ma le 25 tone tone o le oneone e faʻatulaga ai le ata o le maile.
  2. "Tulips" o se futuristic tuufaatasiga o fugalaʻau faia i le le 'elea uʻamea. E i ai faʻapipiʻiina tutusa i le tele o isi Amerika ma Europa 'aʻai.
  3. O le Maman Spider o se galuega a le aliʻi o Louise Bourgeois. O lona lava tina sa lalaga, o lea la e masani lava ona fesoʻotaʻi le tagata ma ia ma se apogaleveleve tele ma aulelei tele.
  4. O le faʻatagata "Red Arches" o loʻo faʻapipiʻi luga o le auala laupapa latalata i le fale mataʻaga. E leai se loloto uiga, ae o le nuʻu e matua fiafia i ai.
  5. "Le Laʻau ma le Mata" o se 14-mita-maualuga faʻatagata e tali tutusa ma DNA. E aofia ai le 73 polo e tai pei o molemole.
  6. "Faʻaaloalo" ma Ramon Rubial Cavia. Ose tasi lea o ata fatuga taua mo tagata o Sepania, aua o Ramon Rubial ole taʻimua ole Sosaiete Faʻasao i Sepania.

O totonu o le fale e suavai, faigata ma faʻateleina. E leai ni puipui saʻo ma faʻalo, leai ni elemeni laupapa - naʻo le tioata ma le titanium.

Faʻaaliga faʻaaliga

O le Falemataaga a Guggenheim i Bilbao, o se tasi o fale tele i Sepania, e aofia ai potu e 30, o potu taʻitasi e faʻapitoa mo se vaitaimi faʻapitoa, poʻo se galuega faʻapitoa. O le faʻavae o le faʻaaliga masani o faleoloa o le seneturi lona 20, faʻapea foʻi ma le tele o faʻapipiʻiina faʻaonapo nei. I le aluga o le tausaga, o le fale mataaga talimalo sili atu nai lo 35 le tumau faʻaaliga, lea turisi ma taulaga tagata mafai ona vaʻai i galuega a le taimi nei atisi.

90% o faʻaaliga i le Solomon Guggenheim Museum i Bilbao o atavali.

"Fausaga taimi"

"O le Faʻavaeina o le Taimi" o se tele faʻapipiʻiina e se aso nei vaneina ata mai Sepania, lea e aofia ai le valu lapisi ata foliga mai faigata labyrinths. E ui lava i le faigofie faigofie o le ata, ae sa galue le aliʻi i lona fausiaina mo le sili atu i le 8 tausaga, ma sa tauaaoina ia te ia le pine a le Prince of Asturias. Lenei o le tutotonu ma sili ona asia faʻaaliga fale mataaga.

"150 felanulanuaʻi Marilyn"

"150 Valivali Marilyn" o se tasi o Andy Warhol o lauiloa lauiloa ata a pop. O le tapoleni na fausiaina faʻaaogaina vai vali ma silika-vaitusi vaitusi. Tele o turisi e maofa i le tele o le ata - 200 x 1050 cm.

"Great Blue Anthropometry"

"Great Blue Anthropometry" o le ata sili ona lauiloa na tusia e Yves Klein, na valiina e tino o faʻataʻitaʻiga. O lenei manatu na mauaina ma le le malamalama e le lautele, ae o ia lea na faigofie ai ona iloa le faiga a Klein - o lapoʻa lanumoana lapoʻa i luga o le papaʻe.

Bilbao

O le faʻapipiʻiina, faʻaigoa i le taulaga, na faia e le tusiata Amerika o Jenny Holzer. O le manatu e faigofie e pei ona mafai ai - iva pou Uila uumi, lea e masani ona aliali mai ai upu i le Sipaniolo, Siamani ma le Igilisi. Fai mai le Matai e manao e faamalosiau i tagata e talanoa matala e uiga i le AIDS.

"Vaitaʻele"

O le "Vaitaele" o se tasi atavali na tusia e Yves Klein, o loʻo i ai se lanu lanumoana-lanumoana e iloagofie. Ua faʻaigoaina lava aua e matuaʻi fetaui ma matuaʻi pei o se vai taele moni.

"Saʻo"

O le "Straightness" o se faʻaaliga loloto ma le le masani ai i le Guggenheim Museum i Bilbao, e aofia ai luko e ivasefuluiva o loʻo taufetuli i totonu o le puipui tioata ma, ina ua lavea, ona toe tamoʻe foʻi lea O le tusitala o le galuega na manaʻo e faʻaalia o aso nei sosaiete e le masani ona mafaufau tutoʻatasi, ae na o le lolo atu i le mafaufauga o le lafu.

"Ata lafoia"

O le isi galuega a le lauiloa Andy Warhol o "Shadows". Ole seti lea o tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia ma atavali valea, e toe faʻataʻitaʻi uma e le tasi ata.

Galuega na tusia e Jorge Oteiz

O se tasi o faʻataʻitaʻi sili ona lauiloa i Sepania o Jorge Oteiz. Na ia faia faapipiiina pei o le "Open Box", "Metaphysical Cube" ma le "Free Sphere". Tagata fiafia asiasi i lana galuega mo lona agavaʻa ma faʻailoga.

Isi faʻaaliga

O ata uma o loʻo taua i luga e mafai ona maua i luga o le fogafale muamua ma le lua o le Solomon Guggenheim Museum. O le foloa lona tolu o se faʻaputuga o atavali mai le amataga o le 20 seneturi. I lenei vaega o le potu, e mafai ona e vaʻaia galuega a Marc Chagall, Pablo Picasso, Wassily Kandinsky ma Amedeo Modigliani.

E le gata i lea, o le fale mataaga e masani ona faʻatautaia ata faʻaaliga, lea e mafai ona e vaʻai ai i Pale i le amataga o le seneturi lona 20, e leʻo iloa galuega a tusiata ma taulaga Sipaniolo e ala i tioata a tagata puʻeata i le lotoifale. I le vaega lava e tasi, e mafai ona e mauaina se ata o le fausiaina o le Guggenheim Museum i Bilbao.

Faʻamatalaga aoga

  1. Nofoaga: Avenida Abandoibarra, 2, 48009 Bilbo, Bizkaia.
  2. Itula faigaluega: 10.00-20.00. O le fale mataaga e tapunia i Aso Gafua.
  3. Totogi ulufale: 17 Euro mo se tagata matua, 11.50 - mo tamaiti aʻoga ma matutua, tamaiti - leai se totogi. Afai e te asia le falemataʻaga o se vaega o se faʻavasegaina vaega, o le tau pa'ū ifo i le 16 Euro mo se tagata matua. E leai ni itula ma aso avanoa.
  4. 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://www.guggenheim-bilbao.eus

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Sauni mo le mea moni o le aufaigaluega o le Guggenheim Museum i Sepania e le tautala Igilisi, ma e leai se leo faʻatonutonu i Rusia.
  2. E sili atu le talafeagai e faʻatau ai pepa pasi i luga ole laiga - e faigofie ma sili atu le saoasaoa, aua o laina i le ofisa tiketi e umi lava.
  3. Tagata e matua le malamalama ma le taliaina le faʻaonapo nei tusi ata e le tatau ona omai - o le tiketi e fai lava si taugata, ma e toʻatele o le a faʻanoanoa ona o le maumau tupe.
  4. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Solomon Museum, e mafai ona e vaʻai ai i se lisi o faʻaaliga le tumau uma na fuafuaina mo le tausaga nei.
  5. Tusa lava pe le o oe o se fiafia i aso nei faatufugaga, tagata tafafao maimoa fautuaina e savalivali faataamilo i le falemataaga - o loo i ai le tele numera o matagofie faaaliga.
  6. Mo ni aulelei ata o le Guggenheim Museum i Bilbao, Sepania, agai atu i le mauga lata ane mo se vaaiga sili ona lelei o le faailo.
  7. E naʻo le tasi le faleʻaiga e lata i le Solomon Museum, e masani ona faʻatau atu. E sili le ave o vai ma se mea e te 'ai.

O le Falemataaga o Guggenheim o se tasi o sili sili ona lelei aso nei faleoloa i Sepania.

Faʻatauina o se pepa pasi mai le masini, faʻapea foʻi ma se aotelega o potu autu:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Conociendo el extraordinario Museo Solomon R. Guggenheim EEUU. City Tour On Tour (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com