Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O mea uma e uiga i le pupula sa oso i luga o le ulo. Features o se fugalaʻau, tulafono mo le totoina ma le tausiga i le fale

Pin
Send
Share
Send

Matamata i se fugalaʻau fuga i luga o lau windowsill i soʻo se taimi o le tausaga o le miti a faletua uma.

E ui lava i le faigata i le tausiga, o totonu rosa ua faʻateleina ma sili atu ona lauiloa i tausaga uma.

Ma e saʻo lenei - a uma mea uma, mo se tausi toto totoga, o le a rosa le togavao o le a faʻafiafiaina mata o uo ma aiga mo le tele o tausaga.

I lenei tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe uma nuances o le vaʻaia o se potu rosa, faʻafefea ona totoina saʻo ma pe o a faigata ono tulaʻi mai.

Faʻamatalaga botani

Poto i totonu e pei o ni togalaau i totonu o le togalaʻau, e mafiafia ona au ma laʻau tuitui, e faigata ona vaneina ni laulaʻau lanumeamata lanumeamata. O le foliga, lanu ma le tele o le fuga eseese, faʻalagolago i le ituaiga o laʻau.

Vaega:

O se foliga iloga o le potu rosa o lona laʻititi - e le sili atu i le 50 cm le maualuga. I se faʻaopopoga, o se faʻapitoa vaega o lenei laʻau ituaiga o le auala o le toe gaosia.

E taua le tupu aʻe o le rosa mai se tipi, ae le faʻapipiʻiina, ona o le mulimuli e seasea ola i le fale.

Le lelei ma le leaga o le totoina o se fugalaʻau i totonu

O le totoina o lenei laʻau i totonu o se fale mautotogi e tele numera o itu lelei.:

  • Fuga i le tausaga atoa. Ma le tausiga lelei, oe mafai ona fiafia i rosebuds i le taumalulu ma le taumafanafana. E tatau ona manatuaina o nisi ituaiga e manaʻomia se malologa puupuu i le va o fugalaʻau.
  • Tele puʻupuʻu. O le talafeagai itu o le laau lava ia ma lona aʻa faiga faʻatagaina oe e teu le rosa i se tamai ulo i luga o le windowsill.
  • Talu ai o le vao rosa o se tasi o ituaiga o rosa togalaau, pe a manaʻomia, e mafai ona totoina i se 'upega tafaʻilagi o le a faʻaauau ai pea ona faʻafiafiaina mata o isi.

Ae e iai foʻi le lelei e ao ona mataala i ai ae leʻi faʻatauina se potu rosa:

  • Faigata i le alu ese... O le laʻau e fai si manaia ma maaleale i sili atu pe leai foi se susulu o le la, susū, suiga o le vevela. Manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete.
  • Manaʻomia mo le "moe"... Nisi ituaiga o rosa togavao manaʻomia malologa i le va o fugalaʻau, i le taimi e tatau ona teu ai le laʻau i tulaga faʻapitoa.
  • Laʻititi pe leai foi se manogi... E le pei o le manogi togalaau uso, o le manogi o le tele i totonu e rosa ituaiga e vaivai ma toetoe lava maaleale.

Talaʻaga puʻupuʻu o le amataga

I tusitusiga masani o togalaau, o Saina o loʻo faʻailoa mai o le amataga o le potu na tulaʻi mai. Peitai, o nisi tusitala talanoa e uiga i Sautesasae Asia ma Europa o le laueleele o lenei laau.

Faʻafefea ona toto ni fale?

Tulaueleele

  1. O le totoina o se laʻau mai se vaʻa lafoina i totonu o se ulo tumau e le tatau ona muamua atu i le lua vaiaso talu ona faʻatau. E mafua ona o le manaʻoga e fetuunai le rosa i ni tulaga fou.
  2. O le ulo lava ia e le tatau ona lapoʻa tele - o le lalolagi e le faʻafefeteina e aʻa o loʻo i ai le faʻamaʻaina, lea e tau atu ai i le pala o le aʻa. Sili ona lelei mo taotoga taʻitasi o le a faʻateleina le gafatia e 2 cm le lautele ma 5-6 cm le loloto.
  3. O le eleele e tatau ona malolo ma lelei. O se tuʻufaʻatasiga o peat, oneone ma eleele uli e sili ona talafeagai mo se rosa. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatau lea o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻapitoa mo le totoina o rosa vao, ae mafai ona e saunia e oe lava le eleele. I lenei tulaga, ua aveina:
    • 15% oneone;
    • 20% eleele uli;
    • 25% peat.

    Ole vaega totoe e maua ile humus ma le togalaʻau.

  4. Aʻo leʻi totoina, e palu faʻafefiloi uma le eleele ma faʻasusu i le vai mafanafana.

Ina ia aloese mai le le mautonu o le susu, lea e le taliaina lelei e le rosa, ua faʻalauteleina le kelei i lalo o le ulo ae leʻi totoina.

Ina ia faʻafaigofie fetuʻunaʻiga, e mafai ona toe tuʻu iai rosa faʻatasi ai ma se faʻaputuga eleele e faʻapipiʻiina ma le aʻa, ma o le avanoa o loʻo totoe i totonu o le ulo e mafai ona faʻatumuina i le paluga fou o le eleele. Lenei faʻaititia ai le ono ono faʻaleagaina o aʻa, ma o le laʻau faʻasolosolo faʻamasaniina i le fou eleele.

Faʻafefea ona popole?

E tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete i le mea e mafai ai pe a suʻesuʻe tulafono mo le totoina o se togavao, ona o lenei laʻau e fiafia tele i le tausiga ma le vaʻai. I le auala saʻo, o le faʻalavelave o le tausiga o le potu rosa o le a totogi atoa i lona matagofie matagofie fugalaau.

Tuutuuga o le taofia

  • O se nofoaga... E alofagia e le rose i totonu le avanoa, o lea e aoga ai le tuʻu ina ia le fesoʻotaʻi ma laulaʻau ma isi laʻau. E sili pe a tuʻu se laʻau i luga poʻo tafatafa o le faʻamalama i saute.

    E manaʻomia e le rosa le ulufale pea i le ea fou, ae e tatau ona 'alofia le tusitusi.

  • Vevela... O le rosa o le thermophilic, ae maaleale i le vevela tele o le tau, o le mea lea o le sili ona lelei o le vevela i le taimi o le tuputupu aʻe ma fuga o le a avea ma +14 .. + 25 ° С. I le vaitaimi o malologa, o le vevela i le potu ma le rosa le tatau ona sili atu i le 5 .. + 8 ° C
  • Sūsū... E taua le faʻaavanoaina o le susu e le gata mo le eleele, ae faʻapena foi mo le ea mo le rosa. Ina ia faia lenei mea, 2-3 taimi ile vaiaso, ma ile vevela vevela vevela i aso uma, e sausau ai laulaʻau ile vai mafanafana ma mautu. E faʻaititia le faʻasusu ile taimi e moe ai.
  • Moli... E manaʻomia e le laʻau le tele o le susulu o le la, o le mafuaaga lea e fautuaina ai e tu i luga o le faʻamalama i saute poʻo le poletito. Faʻateleina le gaioiga ole la, e mafai ona e faʻapaʻu le laau ina ia aloese mai le mu o lau, ae aua le faʻasaua.
  • Faasusu... O se rosa olaola ma olaola e faʻasūsū soo, i aso uma poʻo isi aso uma, ae maise ile tau vevela. E sili le faʻasusu i tamaʻi vaega, talu ai o le rosa e mataʻutia tele ile soʻona susu. E tatau ona mautinoa o le sili atu susu e le faʻaputuputu i totonu o le apa ma aveʻese vave. Faʻasusu le togavao i luga ile vai mafanafana ma mautu ile afiafi. I le malologa, o le fugalaʻau faʻasusu seasea, na o le puipuia le aʻa sisiva mai le mago.
  • Laʻei pito i luga... I le taimi o le ola tuputupu aʻe, e mafai ona e fafagaina le laʻau i vaiaso uma e 2 e faʻaaoga ai ni faʻaopoopoga faʻapitoa fuafuaina mo totonu rosa laʻau laʻau. I taimi o malologa, o le rosa e faʻafouina faʻatasi i le masina.
  • Teuteuina... O le teuteuina e faia pe a sauniuni le rosa mo le "moe" vaitaimi. Ina ia faia lenei mea, aveʻese uma vaivai ma mago lala, faʻapuʻupuʻu taʻitasi, ma tuʻu ai 5-6 buds. Afai e te le teuteuina, i le aluga o taimi, o le a faʻaloaloa atu lala, foliga sloppy, ma o le fuga o le a atili matitiva.
  • Faʻaliliuga... O le tuiina o se tasi auala i le sauniaina o se rosa mo taumalulu ma e faia i tausaga taʻitasi pe a uma ona teuteu. O le ulo e ave i ai le laʻau tatau ona 2 cm le lapoʻa ma 5-6 cm le maualuga nai lo le muamua. O le rosa e totoina faʻatasi ma le eleele eleʻele mai se ipu tuai, pei o le muamua totoina.
  • Puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi... Ina ia puipuia le tulaʻi mai o faʻamaʻi rosa i totonu, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete tulaga o le microclimate talafeagai mo lenei laʻau. Ole tele o faʻamaʻi rosa e mafua mai ile le lelei o le tausiga.

Toe gaosia

O le auala sili ona faigofie e faʻalautele ai se togavao i totonu e ala i le tipiina. Mo lenei:

  1. O se lala ma se fuga ua filifilia e filifilia ma le 'au 15-30 cm le umi e tipi ese. O le tipi tulimanu tatau ona laʻititi.
  2. O lau ova ma fugalaʻese e aveʻese mai le lala.
  3. Vaega o le tipiina ma le tina togavao e togafitia i se tali o le potassium permanganate,
  4. Ona faʻasusu ai lea o le tipi ese i se maʻa fofo mo le aso.
  5. O le tipiina e totoina i saunia palapala palapala, faʻalolotoina ina ia o le pito i luga fuga o luga o le eleele.
  6. Vai ma faʻasusu le laʻau i aso uma, ae le faʻatele tele.
  7. Ina ia fausia se greenhouse aafiaga, o le tatupu e ufiufi i se dome. Na faia mai le tipi ese le pito i luga o le fagu ma le tapuni ese ina ia mafai ai ona tafe le ea. O le dome e aveʻese ma foliga o lau muamua.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Apogaleveleve mite... O se siama microscopic e toaga gaosia i matutu ma vevela tau. O se faʻamalama faʻapipiʻi aliali mai luga o le togavao, o laʻau talavou e sili ona faigofie ona maua. Ina ia aveʻese lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻaaogaina sauniuniga iniseti e pei o Fitoverm, Fufanon, Aktellik. O laʻau uma i totonu o le fale e togafitia faʻatolu, ma le va ole 10-12 aso.
  • Powewy pulupulu... E tupu i le tele o faʻasusu, tausia le rosa i le malulu, potu le faʻaaogaina e maualuga le susū. O lau o le laʻau e ufiufi i se paʻepaʻe fuga, mago ma paʻu ese. Ina ia togafitia le faʻamaʻi, o togavao e togafitia i le kopa sulfate poʻo le colloidal sulfur, o vaega ua aʻafia o le laʻau e tatau ona aveʻese.
  • Ele... E aliali mai pe a faʻaletonu le faʻatusatusaga o vaega ole minerale ile palapala ole laʻau. I le taimi lava e tasi, o lanu enaena e maua i luga o laulaʻau, o le tuputupu ae o le togavao lemu i lalo. Ia togafiti le faʻafitauli i le togafitia o le laʻau ma le uʻamea vitriol, Bordeaux suavai poʻo le kopa oxychloride.

E mafai ona e vaʻai i nisi faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi o rosa i totonu ma le fusuaga faʻasaga ia latou i le vitio o loʻo i lalo.

Sese tausiga

Rose o se sili picky laau ma so o se sese i le tausiga o ia mafai ona taitai atu ai i le le lelei taunuuga.

Sei o tatou auiliiliina o mea sese taatele:

  1. O le tele o le faʻasusuina ma le faʻasusuina, o le teuina i totonu o se potu malulu e oʻo atu ai i le aʻa pala ma toto ai le oti.
  2. O se suiga faafuaseʻi o le vevela o le vevela, o le fesiitaʻi soo mai le tasi nofoaga i le isi mafuaʻaga o le faʻamaligiina o laulaau.
  3. O le le mafai ona faʻatino metotia talafeagai mo le taumalulu - teuteuina ma toe totoina - e tau atu ai i le tuai pe faʻamutaina o le tupu ma le fuga o le rosa.
  4. Maualalo le sūsū ma le lava le faʻasūsū taʻitaʻiina i le faʻamagoina o laulaʻau ma mata ma o latou paʻu.

Ina ia faʻasaʻo mea sese o loʻo i luga ma puipuia le oti o laʻau, e manaʻomia le faʻasaʻoina o tulaga o le microclimate o loʻo tu ai le rosa, ma mulimulitaʻi ma le faʻaeteete i faʻataʻitaʻiga o tausiga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga.

O le rose i totonu o le vao o se laau lelei e faʻafiafiaina mata o ona tagata fuga fualaʻau i soʻo se taimi o le tausaga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o lenei fugalaʻau e fai si faigata ona tausia ma o se tali atu faʻatatau i lona mauaina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Toto - Pamela Drum Cover by Kai Jokiaho (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com