Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a pepelo moega, ma foliga vaʻaia e tagata e ana

Pin
Send
Share
Send

O le gaosiga o ata o uamea o loʻo atagia mai i le gaosiaina o mea i totonu. O le tele o taimi, o meaafale e pei o moega e faʻaaogaina e forging. O oloa e matua anagata, matagofie, matagofie. Tele o tagata e manatu o se mea uʻamea moega uʻamea e talafeagai mo na o se masani totonu. O lenei manatu e sese, o ia meaafale e atoatoa tuʻufaʻatasia ma sitaili pei o gothic, art deco, shabby chic, atunuʻu.

Lelei ma le lelei

E tele mea lelei e maua i moega uʻamea ma uamea:

  • ituaiga o faʻataʻitaʻiga - o oloa e mafai ona faigofie ma matagofie ona foliga. O meaafale e masani ona tusilima ma faʻaiʻu foliga o se moni galuega o faatufugaga. O totonu o le potumoe ma ia meaafale o le a suia, faʻamamafaina le faʻamamaina tofoina o le ana;
  • malosi ma le anagata - uʻamea faʻataʻitaʻiga e sili ona faʻatuatuaina. O nisi aiga e oʻo lava i totonu mea totino i totonu, ia e avea ma measina moni. E taua tele lenei manatu mo meaafale a tamaiti, e tatau ona umi;
  • saogalemu o le siosiomaga - o faʻataʻitaʻiga e faia i siosiomaga faʻauo mea aoga e le afaina ai le soifua maloloina o isi. I se faʻaopopoga, o vali e faʻaaoga mo ufiufi luga e le oona, latou te le faʻailoaina ni mea leaga;
  • teteʻe maualuga ile afi, teteʻe ile susū - e malupuipuia foʻi moega uʻamea faʻamama mai lenei manatu. Latou te le fefefe i le susu ma e le suia. O meaafale e le fefe i le ogaoga o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuua se moega i se malulu o le -40 ° C, o lenei mea o le a le afaina ai lona tulaga ma le lelei;
  • faigofie o le tausiga - mafai ona tatou fai atu e le manaʻomia le tausia o metala oloa. O ia moega e le afaina i manu, iniseti, ma scuffs, chips ma taʻetaʻe e le aliali mai luga o luga o faʻataʻitaʻiga;
  • agavaʻa, mafanafana ma le mafanafana - o aso nei o uʻamea uʻamea galueaina ua avea sili lauiloa. Latou te fetaui lelei mo na tagata o loʻo manaʻo e malolo mai le vevesi ma le pisi. O laina lamolemole ma matagofie o meaafale e fesoasoani e malolo ai, latou te fausiaina se siosiomaga tulaga ese o le lotogatasi.

Moega uʻamea faia e mafai e oe lava. Faʻafefea ona faia meaafale ma ou lava lima o le a faʻaosofia e laʻasaga i lea laasaga faʻatonuga, ata ma ata. Ma le mea lea, tagata uma o le aiga o le a fiafia i meaafale na faia i le tasi kopi.

O moega uʻamea na fai i totonu o fale ei ai mea le lelei:

  • taugata - e matua taugata tele uʻamea faʻataʻitaʻiga. E mafua lenei mea i le gaioiga o la latou gaosiga, e faigata ma manaʻomia le tofo mai le tusiata;
  • le le mafai ona faʻapipiʻi se moega i soʻo se potu - o lenei taimi e mafua mai i le mea moni o lapisi faʻataʻitaʻiga e sili atu talafeagai mo potu vateatea;
  • lapoʻa mamafa o le oloa - i le faʻatinoina o le minoi i taimi uma, e le fautuaina e faʻatau pepelo pepelo. O le faʻafesoʻotaʻi o i latou mai le tasi nofoaga i le isi e mafai ona avea ma faʻafitauli tele;
  • uʻamea malulu - o mea totino e fai i le uʻamea e mamafa ma malulu, e vave ona vevela ma vave faʻaalu le vevela. O nisi gaosi latou te togafitia le laualuga i ni faʻapitoa faʻapitoa e le lagona le malulu pe a paʻi i ai.

Eseese o pepelo pepelo

O se uʻamea faia uʻamea moega mafai ona i ai o se tele lautele o ituaiga. E masani lava ona o mai tufuga ma se mea fou pe a fai o totonu mea. I se faʻaopopoga, o faʻataʻitaʻiga e le gata e mafai ona faʻatauina saunia, e mafai ona okaina i latou e tusa ma lau oe lava ata. E mafai foi ona e faia se moega i ou lava lima, lea o le a faʻatagaina ai oe e fausia se oloa tulaga ese.

O le ata o moega lava ia e faigofie: o le faʻavaʻa e faʻapipiʻi i le faʻavaʻa. Ole mea mulimuli e mafai ona 'eseʻese fomu:

  • lapoʻa;
  • faatafafa;
  • se liʻo.

O totoe o elemene o loʻo faapipii atu i le faavaa. Moega mafai ona teuteuina i lanu eseʻese, faʻataʻitaʻiga, teuteuga. E mafai ona avea ma faigofie foliga e aunoa ma le sili atu teuteu, lelei mo se minimalist totonu. Ae o le backrest, lona ata faʻafetaui foliga o le faʻavaʻa. Fusi matagofie, o laina molemole foliga malulu, malamalama. O lenei moega e le foliga lapoa, ae e tumau lona malosi ma le anagata.

Moega ma faʻatafafa faʻafola foliga sili atu laconic. E talafeagai ia pe a fai e te manaʻomia se siʻosiʻomaga sili atu le malolo ma mama. O ia meaafale o le a lelei mo minimalism faiga.

O kulimi elemeni ma mea e le masani ai teuteuina o le a faia le moega tutasi. O sea oloa o le a faʻatosina mai pea i taimi uma. E masani ona fai si maualuga o le mea ulu i luga ole vae. Tagata fai ata ma mea fai meaafale latou te faia le mea sili latou te mafaia e faʻatumu ai mea i totonu e foliga faʻapitoa, fesoasoani e faʻaopopo le tofo i le potu.

Fautuaina natura faaleuo e fautuaina se moega ma matagofie, lamolemole ma lapotopoto laina. O nei moega o le a faʻamamafaina ai le faigata ma le tofo a lē ana. O le filifiliga faʻavae e atoatoa foi. E i ai faʻataʻitaʻiga ma le tua, teuteuina i laʻau ma manu faʻailoga. E mafai ona avea ma ituaiga o laulaʻau, laʻau laʻau, manulele, manu ma fugalaʻau.

O le moega moe mo tamaiti e mafai ona faia i ni tulaga sili ona le masani ai ma manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o moega uʻamea faia mo teineiti i foliga o se taʻavale o le a avea ma se meaalofa moni mo se tamaʻi purinisese. E masani ona fai meaafale mo le vasega pepe i uamea ma fafie, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona i ai ma atigipusa mo le teuina o ie moega.

O moega uʻamea faʻamamaina ma se mea malulu ulu e foliga faʻapitoa lava. Latou te pei o se matagofie matagofie moega. I le avea ai o se tulafono, o se moli lanu e masani ona filifilia mo le mamanu o le uluulu. O se potu ma se moega ma isi mea teuteu lanu malamalama e foliga matagofie ma matagofie, e pei o le potumoe potu moe.

Lea filifiliga uʻamea filifiliga e sili atu

Ina ia fausia pepelo moega, vevela ma malulu uamea metotia galue o loʻo faʻaaogaina i le taimi o gaosiga. O le galue vevela o se metotia e faʻamafanafana ai le uʻamea i le vevela o le 700 ° C. I lenei tulaga, o le uamea avea malleable, tufuga tuʻuina atu ia te ia foliga talafeagai. Faʻagasologa e faia e ala i le galue lima poʻo le faʻaaogaina o masini faʻapitoa. Faatasi ai ma le latou fesoasoani, elemene pei o fugalaʻau ma laʻau e faia.

Faʻatasi ma le malulu gaosi, mea i totonu e faia naʻo faʻaaogaina o faʻailoga masini. O le faʻateʻaina o le galueina o mea faigaluega e faʻaaoga ai le taugofie. Ua amata ona taugofie. O le metotia galue malulu ua taua foi faʻailoga, mai le igoa o le stamp masini faʻaaogaina i le gaosiga.

A maeʻa ona sauni oloa, ona ufiufi lea e aunoa ma le faʻamamaina i pauta paʻu faʻapitoa. E sau i lanu eseʻese, e faʻatagaina ai oe ona valivali le moega i lou paolo e te fiafia iai. O meaafale e sau i le paʻepaʻe ma le enaena malamalama i le uliuli. O le eseʻese o paolo o le maeʻa oloa mafai ai ona ofi i totonu o soʻo se totonu.

Italia moega uʻamea faia ma ufiufi anamua foliga matagofie. E 'ausia e le lima atavali luga. O le faiga ole patting e taʻu ole igoa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o meaafale foliga o 'apamemea,' apamemea, auro ma siliva. O se moega papaʻe uʻamea faʻamamaina o le a foliga lelei mai foi; e sili ona talafeagai mo le faiga Provence.

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ma totonu

E mafai ona tuʻufaʻatasia se moega uʻamea faʻamamaina ma toetoe lava o soʻo se ituaiga totonu. Lenei avanoa avanoa ona o le mea moni o meaafale falegaosimea ofoina atu le tele o filifiliga o totonu mea mo le potumoe. O i latou uma e eseese i lanu ma foliga o uʻamea pepelo.

Ina ia faia se moega tele foliga matagofie, e fautuaina e filifili se sili atu avanoa potu mo ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, matagofie faʻalua faʻataʻitaʻiga o le a avea ma totonugalemu i totonu o se potumoe tele. Mo se tamai potu, laʻititi oloa poʻo uʻamea-uʻamea nofofua moega e talafeagai, lea e mafai foi ona faʻapipiʻiina i totonu o se lautele potu pepe.

Ina ia mafai e mea i totonu e foliga fealofani i totonu o le potu, e fautuaina e faʻatumu le potu i faʻaopoopoga teuteuga elemeni. Nei mafai ona avea laulau ma curved uʻamea vae, matagofie sconces, se faʻata i se uʻamea faʻatagata fausaga.

Faʻapea foi, pepelo elemene elemeni poʻo isi totonu mea i totonu o le potu e mafai ona faʻaopoopoina:

  • ipu malamalama;
  • paʻu;
  • laau;
  • ofe.

O meaafale pepelo i totonu e fai mai e iai le talafeagai o le faʻamaeʻaina o puipui, faʻamalama matala, faitotoʻa. Filifili saʻili oloa, elemene teuteuina o le a fausia ai se fealofani foliga o le potumoe. O se atemosifia o le mafanafana ma le toafilemu o le a nofotupu ai.

Tele taimi o potu e faʻapipiʻi ai le moega uʻamea, e mafai ona e vaʻaia faʻatusa eseese, moligaʻo, ma isi mea tuai. O elemeni taʻitasi e faʻaopoopoina le aotelega o ata o le potu, ma atili ai ona mafanafana, lalelei ma mafanafana.

Faʻafetai i le eseʻese o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ulufale i totonu o le potu i le ituaiga masani. O se moega uʻamea faia ma se pulou malulu o le a faʻafetaui lelei le matagofie foliga o le potumoe. O se faʻata i le tutusa foliga e pei o le ulu ulu o le a faʻamamafaina le lotogatasi o sitaili.

Mo le atunuʻu, o mea totino i totonu o le fale e talafeagai lelei foi. Mo se tuʻufaʻatasia lelei ma le totonugalemu o le potu, e fautuaina e faʻaopopo le potu i potu teu ofu, laulau itu ma aʻafiaga tuai. Vases ma fugalaʻau, laulau lamepa, pa puipui e fetaui lelei ma faʻaopopo elemene elemene.

O ia meaafale o le a avea ma mea taua i le shabby chic style. E mo ia le eseese o totonu mea ma teuteuga elemeni o uiga, tuufaasolo mai lea augatupulaga i lea augatupulaga. O le potu e mafai ona faʻaopopoina i se moli uila matagofie, o se laulau e faʻasolosolo ona vae, tuugalamepa, ata i uamea faʻavae. Ole moega papaʻe e fetaui lelei mo lea.

Togafiti togafiti faʻatagaina oe e filifili se moega mo soʻo se potu: pe o se tagata matua poʻo le potu a tamaiti. I faleoloa meafale, o le filifiliga o faʻataʻitaʻiga mo le vasega pepe e ofoofogia. Moega fai-uʻamea moega e tele ituaiga:

  • nofofua;
  • moega;
  • moega hammock;
  • moega pepe mo pepe;
  • moega sofa uʻamea.

Soʻo se filifiliga e lelei mo le potu o le tamaititi. Moega o tamaiti e faia i uʻamea e anagata ma siosiomaga faʻalelei. Faʻatusa faʻailoaina o le a faʻafiafiaina tamaiti mo se taimi umi.

Faʻaleleia ma matagofie o mea totino totonu o le a teteʻi ai malo ma faʻafiafiaina e ona. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga matagofie ma le ulu pepelo o le a tumau mo le tele o tausaga ma o le a mafai ona pasi mai lea augatupulaga i lea augatupulaga. Ma ina ia latou foliga foliga gatasi, oe mafai ona sasaina i latou i totonu e ala i le faʻaopopoina eseese elemene teuteuina po o isi fasi meaafale e tutusa i le sitaili.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mohawk Trail foliage attracting visitors and locals (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com