Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai i Zanzibar - mea sili ona manaia

Pin
Send
Share
Send

O Zanzibar o se atumotu tele i le Vasa Initia, e aofia ai le tele o motu. O le mea moni, o le tele o turisi faʻafesoʻotaʻia lenei nofoaga ma le kiona-paʻepaʻe matafaga, malu malulu o galu ma niu laʻau. Ae ui i lea, o mea matagofie a Zanzibar o loʻo tumau pea le manaia ma le ofoofogia. E i ai lava se mea e vaʻai iinei.

Faailoga o Zanzibar

O le tele o faʻamaumauga ma faʻamanatuga faʻamanatuina na faʻasaoina i luga o le motu, ioe, o le natura o Zanzibar o se tulaga ese tosina e tatau ona taʻua eseese. Alu i se malaga i le motu, ia mautinoa ia ave ma oe se faʻafanua o mea manaia ma ata ma faʻamatalaga ina ia mafai ai ona faia le sili auala e mafai ai oe e vaʻai i le tele o manaia nofoaga i Zanzibar pe a mafai.

Taulaga taulaga

O le autu tala faʻasolopito ma vaʻaiga vaaiga a Zanzibar (Tanzania) o loʻo faʻatauaina i Stone Town - o le laumua o le peninsula ma le sili ona anamua aai. O iinei e vaapiapi ai auala faʻataʻamilo i le va o mosque i sasaʻe, pisapisao, felanulanuaʻi fale faʻatau ma fale tuai. E vaapiapi lava latou ma e le mafai ona ui ane ai se taavale. I Stone Town, e sili le savali, mafaufau ma le faʻaeteete mea e vaʻai ai.

Mea moni manaia! O le vaega o le 'aʻai e naʻo 1.5 i le 2 km.

O faʻamatalaga aloaʻia na faʻailoa mai ai o le 'aʻai na fausia i le seneturi lona 19, peitaʻi o loʻo taʻua mai nofoaga sa nonofo ai i lenei itu o le motu talu mai le seneturi lona 8. I na aso, o se taulaga tele lava, lea sa faʻatautaia ai fefaʻatauaiga o mea manogi, suauʻu popo ma pologa. Faʻafetai i lona tulaga tulaga ese fausaga, Stone Town ua aofia ai nei i le UNESCO Lalolagi Tofi Lisi. Masalo, o se atemosifia faʻapitoa i totonu o le taulaga na tulaʻi mai ona o le mea moni o fale nofo ma isi fale na fausia chaotically, aunoa ma se fuafuaga. O Stone Town o se fale paʻepaʻe fauina, o ona faitotoʻa e teuteuina i ata vaneina, ma poletito, e pei ona lalagaina mai leise.

O mea taua a le motu o Zanzibar, lea e mafai ona vaaia i le laumua.

  • Neivi a Arapi;
  • le maota o le sultan - "Maota o Vavega";
  • o mea na faaleagaina o Mruhubi ma Mtoni;
  • Falesa o Sagato Iosefa;
  • mosque Malindi.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga ia Stone Town ma ona mataaga, vaʻai i lenei itulau.

Faʻaleoleo "Cheetah Rock"

Le a le mea e vaʻai i Zanzibar mo tagata fiafia i le natura? O loʻo i ai le nofoaga i luga o le motu e mafai ai ona e talanoa ma cheetahs ma vaʻai pe faʻafefea ona ola nei pusi fesuisuiaʻi ma vave i lo latou siʻosiʻomaga masani. E maitauina o cheetah e nonofo i le fanua faʻasao, lea na laveaʻi mai i lalo o tulaga eseese. Lelei, lelei tulaga na faia mo manu, latou ua aʻoaʻoina e fesoʻotaʻi ma tagata i aso uma.

Lelei e iloa! O le e ana le tupe faaleoleo, Jenny, na te faatautaia ni malaga mo malo i le Igilisi. I le taimi o le savaliga, na ia faamatala auiliili tala o laveaʻi taʻitasi cheetah, pe faʻafefea ona latou tausimaʻi ma aʻoaʻoina. Ole umi ole tafaoga ole 4 itula.

I se faʻaopopoga i cheetahs, oe mafai ona vaʻaia lemurs, zebras, liona, hyenas, peacocks, roe tia ma manuki i le malutaga. E mafai ona fafagaina, taʻalo ma sasaina i latou. I le faaiuga o le maimoaga taamilo, agalelei Jenny ofaina tagata tafafao maimana i le ipuinu o le champagne.

Faʻamatalaga aoga:

  • o le tau o le malaga mai e $ 160, o lenei tau e aofia ai se fesiitaiga mai soʻo se mea i Zanzibar;
  • totogi e naʻo tinoitupe e faia, o le malaga e mafai ona totogi muamua;
  • afai e te nofo i le talafatai i sautesasaʻe, e $ 20 le tau e ave ai;
  • o le tupe faaleoleo e mafai ona asia e tagata e ova atu ma le 15 tausaga le matutua;
  • e asiasi i le malutaga, filifili lavalava ma seevae i paʻepaʻe le paʻu ma aunoa ma ni teuga, ina ia le tosina tele tele faʻalogo mai manu;
  • tusi muamua le tafaoga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.cheetahsrock.org.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mnarani Aquarium

O le a le mea e vaʻai ai i le motu o Zanzibar pe a fai e te manaʻo e tuʻufaʻatasi vaʻaiga ma tafaoga faʻamalositino? O le mea e lelei ai, o loʻo i ai lava tulimanu i le lalolagi e mulimuli ai le olaga i tulafono o le natura. Lenei mafai e se tagata goto i totonu o se lalolagi tumu i lanu ma meaola o loʻo talitonuina pea tagata. E i ai se nofoaga i Nungwe i Zanzibar. O loʻo matou talanoa e uiga i se aloalo na fausia faʻafoliga, e tupu ai le afe ma afe o tausaga o tausaga, e maʻa ai maʻa maʻaʻai, ma o lima agalelei o le tagata na fausia ai se laumei laumei. E omai tagata iinei e faʻatumu ma palu faʻatasi ma le laumei manaia a laumei.

O le faleoloa vai na fausia i le itu i matu o le motu i le 1993. O le mea moni, o se malutaga, o le autu faʻamoemoe o le sefe ma faʻatupu laumei i Zanzibar. A aulia fagafao i se matua tausaga, ona faʻasaʻolotoina lea i le vao. I le taimi o le maimoaga taamilo, e mafai ona e fafagaina laumei, piki i latou ma e taeele ma i latou. O le poto masani e faʻamalosia e le manino vai i le aloalo, matagofie natura ma leo o le natura.

E taua! E lua aquarium laumei i le Beach o Ningwi. I le tasi e tu latalata i le talafatai, na o manu e mafai ona fafagaina. A e manaʻo e aau ma laumei, e tatau ona e savali laʻititi atu, liliu taumatau mai le matafaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • le tuatusi: Nungwi Beach, Nungwi, Tanzania;
  • tau asiasi: $ 30 - o le tau e aofia ai le tala faʻataʻitaʻi, limulimu mo le fafagaina laumei, le avanoa e aʻau faʻatasi ma latou;
  • faʻaitete - e mafai e laumei ona u i vae, faʻaseseina i latou mo meaʻai;
  • sau i se tafaoga i le 9-10 i le taeao, seʻia oʻo i le tele o tagata tafafao maimoa;
  • 'Upega tafaʻilagi: www.mnarani.org.

O le vaega autu o le faʻasao, e le o se tuʻufaʻatasiga o vai faʻaola, ae o se nofoaga masani mo manu.

Natura Laumei Laumei i Nungwi

O le vai vaʻa o loʻo tu saʻo i le apitaogalu o Nungwi Beach. E le mafai ona e aau ma laumei iinei, ae fafaga ma faʻalogo i tala mananaia e uiga i le tausiga o manu - pei ona e manaʻo ai. O le tau faʻasalalau e $ 5. I se faʻaopopoga i laumei e faʻapipiʻi o latou seevae i se auala malie, e mafai ona e vaʻai atu i le auivi o se tamaʻi tafola, asiasi i se nofoaga toe faʻamamaina palasitika ma vaʻaia iʻa susulu.

Mea moni manaia! Tagata volenitia mai i le lalolagi atoa galulue iinei. Ole umi ole taamilosaga e 20-30 minute.

Faʻaliga: Nungwi o le nofoaga sili ona lelei i Zanzibar.

Togalaau pepe

Afai o loʻo e agaʻi atu i le togavao o Jozani, ia e mautinoa e te asiasi i le Faʻataʻavaleina o Pepe Ole vaega lea ole teropika, e siʻomia e se upega ina neʻi lele ese lele. Lenei oe mafai ona vaʻaia le ala atoa o le atinaʻeina o se pepe - mai se anufe i se pupa ma a matagofie suiga. E i ai le nofoaga i le teritori e tautau ai pepe taalo. O manuki e nonofo i laau lata ane.

Lelei e iloa! Tasi le itula o taimi ua lava e asiasi ai i le togalaʻau. O le taimi sili e asiasi ai o Aukuso.

E i ai auala savali ma nofoa i luga o le teritori. O le togalaau e foliga sili atu i se laufanua laufanua, lea e mafai ona faʻaalu ai le taimi e matamata i le matagofie o le natura. Afai e te laki, oe mafai ona puʻeina se ata o se pepe fou - e telegese lava, o lea o ata e manino ma susulu.

Mea moni manaia! O le togalaʻau o loʻo iai butterflies uma e nonofo i Zanzibar.

Faʻamatalaga aoga:

  • le tuatusi: Pete Village, Jozani, Tanzania;
  • e sili atu le fuafuaina o se asiasiga muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia;
  • tau tiketi: $ 5;
  • 'Upega tafaʻilagi aloaia: www.zanzibarbutterflies.com.

Jozani Chwaka National Park

O turisi ua lava le poto masani e iloa lelei mea e vaʻai i Tanzania i Zanzibar. Ioe, o loʻo tatou talanoa e uiga i le Jozani Chwaka Bay National Park. O le taimi lava na ufitia uma ai Zanzibar i vaomatua e le mafai ona ofi i ai, lea na tulaʻi mai ai togatogo, ma le lalagaina o aʻa malosi na fausia ai se siosiomaga faʻataulaitu. Sa faasolosolo ona tipiina i lalo vaomatua, galueaina le laueleele, ma totoina mea manogi i luga o latou. Ua tele tausaga o sapalai e Zanzibar mea manogi i le tele o atunuu ole lalolagi. Jozani Forest ua na o le pau lea o le nofoaga na faʻasaoina ai le natura moni. O le atunuu Jozani Chwaka Bay o lo oi le itu i sautesasae o le motu. O le vaega o le 44 sq. Km., Lea e aofia ai tolu sone faʻanatura:

  • togavao togatogo;
  • togavao;
  • vao.

Mea moni manaia! O le paka o loʻo i ai laʻau e silia ma le selau tausaga le matutua. O ia vao lauolaola e tosina mai ai le tele o manu felelei.

O le paka a le atunuʻu e nofoia e manuki, kameleone, gata, antelope, genets (tamaʻi meaola e pei o faʻamalosi). Sili atu i le fasefulu ituaiga o manulele ola i le laʻau pale. Seia oʻo mai i le 2003, e mafai ona maua se leopadi tutasi a le Zanzibar i le togavao, ae o lenei aso ua manatu ua leai se ola. E mafai foi ona e mauaina manuki colobus lisiina i le Tusi mumu. Latou te iloga e se faʻapitoa paolo o fulufulu - mumu-enaena. Le lalolagi i lalo o le vai o Jozani National Park e le itiiti ifo lona 'eseʻese - malie, mapu ma lumanaʻi nonofo ai iinei. Ae mo le malo mea totino, o le vaomatua o loʻo iai cloves, lianas, ferns, alofilima, ficuse ma mahogany. Mo le faigofie o turisi, o auala savali ma alalaupapa laupapa na teuina i le togavao.

Lelei e iloa! O le taimi sili ona lelei e asiasi ai i le paka a le atunuʻu e amata ia Iuni ia Oketopa. I le vaitaimi o totoe o le tausaga, e toulu timuga i le motu. Mo tafaoga e sili atu le faʻaaoga o le tautua o se taʻiala.

Faʻamatalaga aoga:

  • e naʻo itula o le ao e mafai ona e asia ai le togavao;
  • mo le maualuga faʻamafanafanaga, e fautuaina e ofuina ofu mafanafana ma taʻaloga seevae;
  • lavalava e tatau ona ufiufi atoa le tino, o le ulu e tatau ona ufiufi ma se sapalai o le vai e tatau ona amoina;
  • o loʻo iai le fale faʻamanatu i le auala i fafo mai le paka a le atunuʻu;
  • o le paka o loʻo tu i le ogatotonu o Zanzibar, i tafatafa o le Chwaka Bay;
  • e mafai ona e alu i le togavao i se taxi poʻo totonu o le pasi - dala-dala;
  • tau o le pepa $ 10.

Mtoni maota faʻaleagaina

O le a le mea e vaʻai ai i Zanzibar na o oe? Mtoni o se maota anamua na avea ma nofoaga o le Sultan. I le faʻaliliuga, o le igoa o le maota o lona uiga "o se nofoaga i tafatafa o le vaitafe". O le afafine o le faipule faʻamatalaina le maota o se tele fale ma se lotoa i totonu, o se faletaele ma se faletapuai, faʻapea foi ma se isi vaega na nonofo ai le sultan ma lona faletua. Na aʻoaʻoina e le au tusitala talafaasolopito mai faʻamanatuga a le afafine o le Sultan e tusa ma le tasi le afe tagata na galulue i le maota. Sa fausia se olo matamata ina ia mafai e le faipule ona matamata i ana auvaʻa.

Mea moni manaia! I le afa lona lua o le seneturi lona 19, na tuʻua le maota, ma i tausaga o taua na matua faʻaleaogaina lava. O aso nei e mafai e tagata tafafao maimoa ona fiafia i ai naʻo se vaega o puipui ma le taualuga o le maota.

Faʻamatalaga aoga:

  • o loʻo i ai se maota e le mamao mai le faʻatafunaga o le maota o Marukhubi;
  • E mafai ona e oʻo atu i faʻatafunaga o le maota e pei ona taʻua i lalo - e tatau ona e alu i le itu i matu o le auala tele, o le fanua o le maota o Marukhubi e tatau ona aveina ni nai kilomita ma liliu i se auala auala, ona faigofie lea ona folau e tusa ma faʻailoga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Togalaau manogi

O le totoina o faʻamanogi mea manogi e le naʻo se lala faʻatoʻaga, ae o se vaega o le talaaga a Zanzibar ma lana aganuʻu. O faʻatoʻaga mo le faʻatupuina o mea manogi o se mea fou ma masani nei, e taʻutaʻua i turisi, talu ai e toʻatele e leʻo mafaufau poʻo le a le ginger e pei ona tupu, ae faʻafefea ona tupu le afu. O le maimoaga i le faʻamanogi meaʻai o le a avatua ia te oe le tele o sailiga, ao savali e mafai ona e paʻi, sogisogi ma tofo i le tele o mea manogi. I se faʻaopopoga, o faʻatoʻaga faʻapenei e i ai le faleoloa e mafai ai ona faʻatau lemongrass, vanilla, nutmeg, cinnamon, ginger, turmeric.

Fautuaga aoga:

  • ia mautinoa e ave sina tupe ma oe, o le mea moni o tagata faigaluega faʻifaʻatoʻaga masani ona tufaina meaalofa i malo, faʻamoemoeina se tamai taui i le taui;
  • o le lelei o mea manogi i luga o faʻatoʻaga e maualuga tele, ae o le tau e talafeagai, o le tele o turisi sili atu e faʻatau mea manogi i le lotoifale maketi;

O vaʻaiga a Zanzibar o se mea ofoofogia faʻafefiloi o le natura matagofie, Aferika tofo, faʻafefiloi ma mea manogi. E te manaʻo e fiafia atoatoa i lenei nofoaga? Asiasi i le motu lamatia o Nakupenda, aau ma dolphins, lagona e pei o se pagota i se tasi o motu ese. O sea malaga o le a tuua ai le tele o manino vaaiga ma lagona.

O mea mataʻina o le motu o Zanzibar, o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau, ua makaina i luga o le faʻafanua i Lusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ТАНЗАНИЯ 2020. Новые правила въезда на Занзибар для туристов (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com