Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Features o tulimanu ofu, o latou lelei ma leaga

Pin
Send
Share
Send

O le faʻalelei o le avanoa o se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le toeititi lava o tagata e ana fale mautotogi, ae maise lava mo i latou e iai se tamaʻi fale mautotogi O se tali sili ona lelei mo le teuina o meaʻai eseese a le aiga e mafai ona avea ma ofu pito i le tulimanu, o le a avea ma fesoasoani tele mo i latou e masani ona paso poʻo fea e nana ai mea e faʻaputuputu ai lo latou fale, ma faʻafefea ona faʻaaoga avanoa poʻo gaogao i totonu o le fale.

Lelei ma le lelei

O lavalava o se elemeni masani o totonu ua maeʻa faʻaaoga mo le teuina o mea mo se taimi umi. O lona paʻaga faʻaonapo nei - o se ofu teu ofu ma lona siʻosiʻi foliga - o le mea moni, o se multifunctional fausaga e mafai ona ofi i le tele numera o ituaiga uma o mea. Ma faʻafetai i le tele o faʻaopoopo elemene aoga, e mafai ona faʻaaoga atoatoa le kapeneta.

Isi mea lelei o lenei mea faigaluega e aofia ai:

  • le agavaʻa, e oʻo lava ile aofaiga laʻititi ole ofu tulimanu, e ofi ai le anoanoaʻi o lavalava, seevae, tamaʻi mea faigaluega a le fale;
  • avanoa talafeagai i soʻo se aitema tuʻuina i totonu;
  • o le tulimanu faʻatulagaina ua faia faʻapitoa mo sili ona le mafaufau lelei nofoaga i le fale - tulimanu, lea faʻasaʻolotoina faʻaopopo avanoa;
  • se manaia foliga o se kapeneta o le a fesoasoani suia soʻo se totonu, taʻalo luga le fiu tulimanu i se muamua auala.

O le mea moni, tulimanu wardrobes i ai ni drawbacks, lea e mafai ona taʻua o a latou foliga. Sei o tatou mafaufau ia latou auiliiliga:

  • toeititi lava o ia meaafale e faia e tusa ma le tagata lava ia. Ma o lenei gaioiga e le vave, ma e tatau ona e faʻatali. Afai e i ai sau fale mautotogi masani, ona mafai lava lea ona e laki i le mauaina o saunia-faia kapoti tulimanu mo le faʻatauina ina ia vave faʻatau mea e te manaʻomia;
  • o le sliding system o sea potu o le sili ona afaina vaega o le fausaga. A o faapipii puʻupuʻu talaaga otooto i totonu ia latou poʻo le i ai o se le laugatasi luga fale, e i ai le maualuga avanoa o le vave talepeina o lenei elemeni;
  • e tele taimi, aemaise i totonu o ofu faʻamoe, e manaʻomia moli faʻaopopo i totonu ole fausaga;
  • mo le faʻagaioiga masani o le kapeneta, poʻo lona sliding system, e manaʻomia le faʻamamaina ole ala.

A filifilia, faʻalogo i le igoa tauleleia o le gaosiina o ia meaafale, le lelei o mea e faʻaaoga i lona gaosiga, ma totoga. O le faʻatumuina totonu o le fausaga e tatau ona aoga ma aoga.

Eseese

O tulimanu o coupes e vaevaeina i totonu-totonu ma faʻataʻamilo. O se vaega iloga o le fausia-i ituaiga ituaiga suiga o le leai o latou lava pa ma le faʻalo. O meaafale e faʻaseʻe i faitotoʻa ma ala e faʻapipiʻi i puipui, foloa ma faʻalo o luga o le potu. O le ituaiga fale lea e taʻua o le le tumau. O lona lelei o le taugata-aoga; o le faʻaletonu aofia ai le le mafai o le fesiitaiga.

O kapoti tulimanu e mafai ona:

  • tulaga;
  • faʻataʻitaʻi;
  • fausia-i totonu;
  • semi-fausiaina.

Afai o loʻo e faʻapipiʻiina se ofu faʻaseʻe e tu i se tulimanu, manatua o mea uma e fai ai faʻamau e tatau ona faʻapipiʻiina, a leai o le fausaga o le fausaga, e faʻafaigata ai le faʻagaioiga o mea e seʻe ai. E i ai foi semi-recessed fausaga, o loʻo i ai vaega eseese o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, lalo ma se taualuga. I semi-recessed models, o le tele o taimi o puipui o le potu e fai ma itu ma tua puipui. O se filifiliga taatele o fesuiaiga ma itu itu uma, ae o le pito i lalo ma luga e toesea.

O ofu faʻaseʻe e faʻaseʻe i ofu tino e aofia ai meaafale atoa ma o latou pa, foloa ma faʻalo. O le eseʻesega tele mai laʻei masani o faitotoʻeseʻe. O oloa e uumi, e masani ona faʻapipiʻi i luga o le faʻalo, ma e mafai ona faʻaauupegaina i fafo ma isi elemeni - moli, fata ma isi teuteuga "chips". I le avea ai o se tulafono, o le kapeneta tuʻu fua lea, afai, e manaʻomia, e mafai ona toe faʻaleleia, faʻamavae, ona faʻapipiʻi lea i se isi nofoaga talafeagai.

O le potopotoga o le fausaga e faia i luga o le 'upega tafaʻilagi, talu ai o le tele itu o le a le faʻatagaina ai ona aumai i totonu o le faitotoʻa. O e fuafua e faia e oe lava? Lenei o le a fesoasoani ia te oe i le ata, lea e tatau ona faapipii atu i le oloa.

Fausia i totonu

Mataupu

Faigofie

Gaosiga mea

O lavalava faʻaonapo nei e faia i mea aoga ma le saogalemu. Faʻaoga rattan, ofe, fafie, tioata, MDF poʻo se laupapa chips. O le tuʻufaʻatasia o le tele o mea e sili ona manaia.

O le tumau o le oloa ua fuafuaina e le tulaga lelei o le minoi auala. O le mea lea, e le talafeagai le sefe o tupe i le filifilia o vaega. Talu ai o le faitoto o le a tatau ona faʻaaogaina masani, ia mautinoa ia siaki le faʻasolosolo sologa lelei. A o latou minoi, e le tatau ona i ai ni leo mai fafo.

Mo le gaosia o taiala, uʻamea poʻo le alumini e faʻaaogaina. O se auala alumini e sili atu le taugata aua e sili atu anagata. Afai e te manaʻo i se oloa e tumau i le umi e mafai ai, 'aua neʻi mafaufau i ni taugofie filifiliga ma uʻamea, tusa lava pe e te fiafia i a latou mamanu.

O le autu mea mo le elemene totonu o chipboard ma alumini uaea, lea e masani ona ufiufi i se polymer ata tifaga. Mo faigofie ma ergonomics, faʻapitoa auala e faʻaaogaina: pantograph siitia, lifi, taʻavale, uili. Ioe, o nei mea uma e faʻateleina ai le tau o le oloa.

Wood

Laupapa

MDF

Faʻaaliga teuteuga

O le lautele filifilia o maeʻa mea mafai ai ona maua le sili lelei tisaini fofo mo uma tofo i se taugofie tau. O le tino o ofu moe e seʻe e masani ona faia i laupapa, laupapa laupapa poʻo le MDF. Tioata agamalu, faʻata, iila luga, palasitika, laʻau masani e mafai ona faʻaaogaina mo foliga.

E masani lava, pe a teuteuina foliga ma faitotoʻa, MDF poʻo le chipsboard panels e faʻaaogaina, e iloga mai i le maualuga o le laei, faigofie o le faʻagaioiga ma le faʻaleleia, palasitika pe a fausiaina soʻo se foliga, teteʻe atu i le susū, UV ave, faʻamaoni, anagata, foliga lelei.

O se tulimanu ofu i totonu o le hall, i le faʻaopopoina i lona aoga, manaʻomia e teuteu ma faʻaali lelei. Faʻafetai i le lautele lanu lanu, e mafai ai ona okaina mamanu pusa e fetaui lelei ma le lanu lanu o le potu. Ina ia taulaʻi atu i ia mea e le masani ai meaafale, o lavalava mafai ona faia pogisa pe pupula nai lo le autu talaʻaga; e tele manatu mo uluaʻi mamanu. O lavalava papaʻe o le a faʻatumuina totonu totonu i le fou ma le mamalu. Paʻepaʻe sinasina foliga sili ona lalelei i potumoe.

Taugata maeʻa - laʻau masani - lelei mo masani totonu, Provence poʻo le atunuʻu sitaili. Tulimanu o sliding wardrobes ma se faʻata feololo faʻaaogaina lelei i totonu o fofo eseese. O le faʻata o le a fesoasoani e faʻalautele vaʻaia tuaoi o se tamai potu, ia faʻamalamalamaina ma atili ea.

Faʻatasi ai ma tulaga lelei uma o luga faʻataina, aua neʻi galo o le a latou manaʻomia se tausiga sili atu maeʻaeʻa. I tulaga o le saogalemu, faʻaata faʻaonapo nei e fai si anagata ma faʻatuatuaina. Tusa lava, o faʻata potu e manaʻomia se amio mama. A lavea le faʻata, o le a le faʻasalalauina i ni mataʻutia fasi, ae na ona taʻei, talu ai o le pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina i se ata faʻapitoa puipuia.

O le i ai o se tulimanu ofu ofu ma ata lolomiina o le a maua ai soʻo se potu se tulaga ese sitaili. Faʻafetai i le maualuga lolomi lolomi, soʻo se ata filifilia o le a avea ma mea moni ma o le a aumaia le paʻi o le fou i totonu.

Foliga ma fua

E tele filifiliga mo ofu tulimanu, e eseese i le faʻatulagaina taʻitasi. Suiga o ituaiga autu aofia ai:

  • fausaga tafatolu;
  • trapezoidal;
  • g foliga;
  • potu tulimanu - "lima puipui".

L foliga

Diagonal

Trapezoidal

Tafatolu

O loʻo iai foʻi se faʻamatalaga e le faʻavae ma se tuʻufaʻatasiga o kapeneta tuʻufaʻatasia, e faʻatagaina ai oe ona faʻaleleia filifiliga autu mo le faʻaaogaina tele o le tulimanu atoa. O lenei metotia faʻavae e avatua ai meaafale taʻitasi ma faʻamafanafanaga. Afai e te manaʻo i se mea fou, e fautuaina e le au mamanu se ofu mafanafana. O le leai o ni maʻai laina maua ai le oloa se foliga e le masani ai ma ofoofogia. O lavalava semicircular e foliga manaia ma manaia.

O se ofu tafatolu faʻatasi ai ma se vaega tulimanu o le a ofi atoatoa i totonu o le auala savali. E ui lava o lona faʻatulagaina e le maua ai se tele o fata, i le isi itu, o le nofoaafi o loʻo i totonu o le a faʻatagaina ai oe e filifili faʻatasi se atoa mauga o ofu i fafo. I le avea ai o se tulafono, o tafatolu fausaga e faia e aunoa ma itu panels ma o lea la, o le kapeneta manaʻomia se maualalo o le faʻapipiʻi avanoa.

O se uiga iloga o le trapezoidal coupé ma se tulimanu elemeni o le itu puipui, lea fausia ai se le masani ai trapezoid laina. Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o isi elemeni, e mafai ona e faʻatulagaina totonu avanoa i se taimi sili ona lelei e mafai ai.

O se lauiloa fesuiaiga o le tulimanu ofu ofu ma fua mo soʻo se potu e L-foliga. Fausia mai le tuʻufaʻatasia o lua tuusaʻo pusa tuʻufaʻatasia faʻatasi. O se lelei le aoga mo teuteuga totonu matagofie, fausiaina o se talafeagai teuina faiga.

O le sili atu lapoʻa faʻamatalaga o le fausaga potu o kapoti tulimanu puipui e lima puipui, lea e iloga i le sili atu gaioiga. Mai fafo, faʻaopopo faʻamafanafanaga ma modules foliga matua fealofani. Afai e lava lau avanoa e ofi ai lenei filifiliga, ufiufi le tulimanu i se lima puipui puipui potu.

Ae o le lapoʻa, e faigofie ona filifili i le maualuga: o potu masani o loʻo faia i totonu o se potu i lalo o le faʻalo poʻo le 1-2 cm i lalo. O le fuafuaina o le toe faʻataʻitaʻiga o loʻo faia ma le amanaʻia o uiga o le potu i le mea na fuafuaina e faʻapipiʻi ai le mea. Ina ia manino atili, mafaufau i le laʻititi itu (faʻapitoa ata e saunia e tufuga o loʻo faia tufuga faia kapoti):

  • mo se faʻataʻitaʻiga, mo se kapoti diagonal ma se tafatolu faʻataʻitaʻiga, o le laʻititi maualalo o itu o le itu taumatau o le 120 cm. A o lenei aoga e faʻaititia, o se laʻititi tele totonu leo ​​o le a mauaina, o fata o le a matua vaapiapi lava. Ina ia faʻaititia le tele o le oloa e aunoa ma le fetuʻunaʻia o le tusi i totonu, o le kapeneta e faia ma le beveled tulimanu;
  • afai e i ai puipui o eseesega uumi, mo se faʻataʻitaʻiga, 1.2 m ma 0.8 m, e sili atu le filifilia o le filifiliga ma le tapunia o le trapezoidal mamanu. I le itu uumi, o se vaeluaga ua faʻatulagaina, o lona loloto e 40-50 cm, o se laina saʻo e tosoina mai lenei elemeni i le pupuʻu puipui;
  • ma laʻititi uumi o puipui latalata, e fautuaina e faʻapipiʻi se L-foliga faʻusaga;
  • O potu e lima puipui e faigofie ona ofi i totonu o se tamaʻi potu ma le puipui e 0.8 m pe sili atu. E mafai foi ona tuʻu i se tamaʻi auala. Peitai, i lenei tulaga, oe o le a tapunia tele tele avanoa ona o le loloto loloto o le oloa, ma o le potu o le a faʻaititia sili atu;
  • i le loloto, sliding wardrobes e gaosia i lua faʻaliliuga: 45 ma 60 cm, e le o se mea manaʻomia le faia laʻititi atu i le 40 cm.

Mo potu potopoto, o le tali sili ona lelei o le L-foliga faʻusaga ma fata. Latou te le matua tele, latou te le faʻaaluina tele avanoa. E te manaʻo e vaai faalemafaufau i ai? Tusi se ata ma ofu uma e te manaʻo ai i luga o le foloa fuafuaga. Le isi, o loʻo tumau pea e fuafua le avanoa avanoa maua o se faʻaiuga.

Faatumuina

O le tulimanu kapeneta, pei o soʻo se meaafale faapena, saunia ma se mautinoa auupega o teuina faʻaputuga. Ona o le faʻatulagaina foliga, faʻatumuina le tulimanu potu lavalava e faigata i nofoaga le talafeagai, latou manaʻomia foi ona faʻaaoga saʻo ma lelei. I faʻasalalauga diagonal o le a tele atu nofoaga, i oloa ma le L-foliga faʻatulagaina - laʻititi.

O le fuafuaina o le faʻatumuina e tatau ona faia i laʻasaga. I totonu o trapezoidal ma tafatolu faʻataʻitaʻiga i le itu o tulimanu ua chamfered, e faigata ona faʻaaoga vaapiapi tafatolu. E sili ona lelei le faʻatulagaina o le teuina o mea laiti i luga o fata iinei pe faʻatulaga le teuina o faʻalu, faʻaseʻe, ma isi aitema faʻapena. I le tulimanu o le kapeneta e masani ona i ai se potu mo lavalava i luga o faʻatautau, pe a fai o le fausaga e leai se vaeluaina i le ogatotonu, ona faʻaaogaina lea o se pou, lea e faʻapipiʻi ai pou faalava. O le avanoa totoe e le faigata ona faʻaaoga. O le mea autu o le filifili lea i au aitia, le aofai o 'eseʻese mea e manaʻomia e tuʻu i le teuina.

Fautuaga mo le filifilia

Faia o le filifiliga saʻo o se matagofie, aoga meaafale meaafale manaʻomia se matuia, tali atu auala. Muamua, filifili i le nofoaga o le a tu ai meaafale, ona fua. Totogi totoʻa i le faʻatumuina totonu, o le lelei o totoga ma auala. Ina ia mafai e ia meaafale ona faʻamalieina ma lana mamanu, o le teuteuina maeʻaina o le facade tatau ona maualuga lona tulaga ma matagofie, e le masani ai faʻatulagaina o le oloa e mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mamanu ma se faʻataʻamilosaga lapoʻa.

Mafaufau uma i tapulaʻa ma nuances, o le ae mauaina se matagofie, multifunctional, mafanafana, anagata oloa - tulimanu meafale i le tulaga o se sliding ofu ofu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua aoao atu Iakopo i le Faamaualuga ma le Ola Mama. Iakopo 2 - 3 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com