Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se paka na faʻaigoa i le tusisolo - William Shakespeare. Ata, faʻamatalaga, nuances o le galueaina ma le toe gaosiaina

Pin
Send
Share
Send

O le taimane o soʻo se togalaʻau a le nuʻu lanu viole o William Shakespeare, o le sui sili ona lelei o rosa. Puea, matagofie, talafeagai mo le tau o tulaga o Lusia, e mafai ona avea ma sili ona fiafia iai soʻo se grower. O le a lona eseʻesega mai isi rosa, faʻafefea ona totoina ma tausia lelei - o le a tatou iloiloina nei ma le tele o isi fesili i la tatou tusitusiga. Matou te tuʻuina atu se faʻamatalaga o le rose masani ua faʻaigoaina o William (poʻo William) Shakespeare ma ona ituaiga na faʻailogaina "2000", faʻaali se ata.

Faʻamatalaga puʻupuʻu

Rose variety William Shakespeare (e taʻua foi William Sheakespeare) - o se ituaiga rosa Igilisi maua e ala i le faʻafofoaina o se hybrid ti rose ma floribunda (faitau e uiga i le talaʻaga o le amataga ma uiga eseʻese o le tuputupu aʻe o hybrid ti rosa iinei). O le tausaga e 2000 na faʻailogaina i le aliali mai o leisi ituaiga - William Shakespeare 2000, e sili atu ona teteʻe i faʻatoʻaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma le eseʻesega o lanu - mumu-lanu viole. Ae o lona teteʻe i le malulu e le malosi tele e pei o le uluaʻi ituaiga (faitau e uiga i le tele o ituaiga ma ituaiga rosa iinei).

Faamatalaga auiliili

O Rose William Shakespeare o se pupuvao malosi, lalelei, ma saʻo lona maualuga e oʻo atu i le 120 cm le maualuga.O laulaʻau e mafiafia, malosi, lanumeamata lanumeamata. Rose petals velvety purple, mafiafia faʻalua bud. O le lautele o le fuga e oʻo atu i le 14-15 cm O le aofai o laʻau i le tasi au o le 3-5 fasi. O le vao William Shakespeare 2000 e pupula foliga.

O le manogi o le rosa o se mafanafana masani, ma sina faʻataʻitaʻiga o Vaioleti. O le rosa ei ai lona nofoaga samasama, lea e le vaaia ona o le tele o petals.

Talaʻaga o le amataga

Rose William Shakespeare - o le masani thermophilic rosa fusia e le Igilisi D. Austin faʻavae i luga o uiga o masani rosa... O kopi muamua na ia fafagaina i le 1987. Mulimuli ane, na ia taumafai e faʻaleleia le ituaiga, talu ai e leʻi faʻamalieina o ia i le rosa e faigofie ona maua i pautaʻau ma isi faʻamaʻi. I le 2000, na ia faʻaatoatoaina lenei ituaiga e ala i le faʻafaileleina o le William Shakespeare 2000 rosa, lea e sili atu ona teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

E ese mai isi ituaiga o rosa ile malosi ole togavao, teteʻe ile timu, le malu malu ole laʻau ma faʻamalolosi teteʻe.

Faletupe ma a latou ata

O ituaiga eseese o lenei ituaiga rosa e mafai ona taʻua ole William Shakespeare ma William Shakespeare 2000.
I le ata oi lalo - o le William Shakespeare ituaiga:



Ma o le ata lea o le vasega laiti William Shakespeare 2000 (William Sheakespeare 2000):


Fuga

O le vaitaimi o fuga o le rosa e amata mai ia Iuni ia Setema, i galu e lua. E amata ona fuga mai le togavao i lona lona tolu tausaga mai le taimi e toto ai le fatu. E tofu le pute ma le sili atu ma le selau fugalaʻau fugalaʻau. O le vaitaimi fugalaʻau o taʻitasi na faʻatoa aliali mai o le pulumu o 2 vaiaso. O tafana e vave fuga, vave ona faʻatumuina le avanoa i le manogi o rosa.

E fuga lelei Rose i le tausiga saʻo, e aofia ai:

  1. tatalaina le palapala;
  2. faasusuina masani o le togavao;
  3. teuteuina ma le fafagaina.

O le teuteuina mulimuli ane ia Aperila o le a faʻatuai ai le vaitaimi o fuga.... O laulaʻau mago ma laʻau na teuteuina i le taimi, a leai o le a le mafai ona fuga ma fuga mai ni laʻau fou.

A faʻamaonia ni faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi, e tatau ona faʻasusu i ni fofo faʻapitoa, ma o le a tatou talanoaina i se taimi o i luma.

I le tautoulu, ina ua maeʻa fuga o lenei paka, e tatau ona feoaʻi i le vao ma ufiufi le laʻau mo le taumalulu (o fea ituaiga e le manaʻomia se malutaga mo le taumalulu?).

Faʻaaoga i laufanua mamanu

O le ituaiga tupu olaola lautele ma lautele, e lala, o lea e sili lelei mo le faʻatinoina o aitia eseese i le faʻavae o laufanua mamanu. Tele a atoa auala o nei rosa po o se rosa togalaau o le a foliga ofoofogia... E le gata i lea, o William Shakespeare e lelei atoatoa tuʻufaʻatasia ma isi togalaʻau, lea e mafai ai ona fausia ni fatuga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, ma:

  • phlox;
  • tagata poto;
  • aconite

Afai e te faʻailogaina se rosa pupula i le ogatotonu, ona faʻatino lea i autafa ma luma e mafai ona e totoina ai.

  • logo;
  • primrose;
  • poʻo le geranium.

E foliga manaia pe a tupu i totonu o se koneteina.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

O le nofoaga e tatau ona filifilia malamalama, aunoa ma ni pogisa eria ae le o se draft, sili atu i le maualalo maualuga.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

O le eleele mo lenei vasega e tatau ona:

  • tatalaina;
  • susu;
  • loamy;
  • ma faʻailoga o le tali atu o le acid-base o le 5.6-7.3 pH.

O le eleele mamago ma le faʻasusu e matua le fetaui lava.

Totoina fatu

Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, fatu e luluina i totonu o se koneteina ma se toʻesea substrate.... E tatau ona faʻasusu le eleele. O le ea vevela tatau ona sili atu nai lo 20 tikeri. Laʻau talavou o le a aliali mai ile 10 vaiaso. A faʻamafanafana le eleele i le togalaʻau e oʻo atu i le +10 tikeri, e mafai ona totō vao.

O le loloto o pu e tusa ma le 50 cm. O le mamao i le va o pu e tusa ma le tasi mita.

Faalogo: o lenei metotia e le o taimi uma e sili ai, talu ai kenera o le rosa e le mautofi i le lelei faʻamatalaga a le "matua".

Vevela

Lenei ituaiga o rosa o le aisa tetee ma e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela pe a ma le -25 tikeri.

Faasusu

E manaʻomia le faʻasusuina o le togavao e le sili atu ma le faʻalua ile vaiaso ile vai mafanafana ma faʻamautu. A sau le lāmala ma le vevela, e mafai ona faʻateleina le faʻasūsū. Taitasi togavao tatau ona i ai 10 lita o vai.

Laʻei pito i luga

O le faʻamaoniga autu o le lelei fafagaina o masani. O le mea autu iinei e le o le soona faia.

  1. Fertilizing i le tausaga muamua ina ua maeʻa totoina mafai ona amata i le faʻaiuga o Me, pe a maeʻa fuga foliga.
  2. I le tausaga lona lua, e fafagaina rosa pe a uma ona aveʻesea fale malulu mo le taumalulu, o le lona lua fafagaina ma mullein fofo poʻo lapisi faia i le amataga o Me. O le otaota e gaosia i le fua faatatau o le 1 i le 20, ma le mullein - 1 i le 10.
  3. I le vaitaimi o le fugalaau, o le rosa e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi i le 2-3 vaiaso ma paluga faʻapitoa o minerale mo rosa poʻo fatuga faʻavaomalo mo fugalaʻau togalaʻau.
  4. I le amataga o Aukuso, e manaʻomia le faʻasusuina o le togavao ma le sodium monophosphate.

Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o le eleele, e mafai ona e faʻaopopoina le 8 cm o peat.

Teuteuina

O le teuteuga e tatau ona amata ia Mati. E tatau ona aveʻese le malulu malepe, male mago. Malosi ma lala lala e tatau ona tipiina e le lona tolu i le togalaʻau. O laʻau vaivai e vavaeina i le afa. O mea faʻapena e mautinoa ai le maualuga o le teuina o le togavao. I le lumanaʻi, o le togavao e foliga mai ma o le a toʻesea laʻau pe a latou mamae.

O le teuteuina e tatau ona faia i le seleina lelei o le teuina o vavae - mo se sologa lamolemole. O se mea faʻapipiʻi e masani ona avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi i le laʻau.

Faʻaliliuga

O le taimi sili ona lelei e tui ai Viliamu Shakespeare o le tautotogo, seʻia faʻatoa fausia ni fualaʻau fou. Ae o nisi fai togalaʻau e manaʻomia se taotoga o le tautoulu, ma fesoasoani ai i rosa e soʻosoʻo ma aloese mai le faʻasaua i le kiona ma le malulu o le tau.

E sili atu le tuiina o rosa i totonu o ulo lapoʻa poʻo pakete ma ni pu na faia i totonu. A tuiina, punou o aʻa le tatau ona faʻatagaina.

Sauni mo le taumalulu

Ae e leʻi aliali mai le malulu muamua, e tatau ona e mafaufau e ufiufi le togavao. E sili le mea lea ile vaiaso muamua o Novema.

  1. ua faʻapipiʻi se tino malosi i luga o le laʻau;
  2. o se papaʻe e le lalagaina mea anagata e tosoina i luga;
  3. o ona pito e faʻapipiʻiina i se faʻamau - piliki poʻo se maʻa.

Talu ai o le togavao o lenei ituaiga rosa e le maualuga tele, o le a faigofie ona faia lenei. Oe le mafai ona tuua roses mo le taumalulu e aunoa ma se malutaga.

Faʻafefea ona toe fanau - laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

Faʻalautelega o Shakespeare roses e sili i ala tipi, talu ai o le sili lea ona faigofie auala, i taimi uma le mauaina o iʻuga. O le vaitaimi sili ona lelei mo lenei o le tautoulu.

  1. E faigofie ona filifili se au mo le faapipiina - pe a fai e faigofie ona vavae ese le nila mai ia te ia, e talafeagai la. E tatau foi ona i ai ni lala e lua. Tipi ese le au ma se tipi ese.
  2. O tipiina e togafitia i fungicides poʻo se aʻa muamua.
  3. O laulaʻau uma mai le pito i lalo o le tipiina e aveʻesea.
  4. O le 'au e totoina i totonu o le greenhouse, i se faʻanoanoaga e le sili atu i le 3 cm.Perite poʻo le faʻamamaina o le oneone e talafeagai o se substrate.
  5. O le rosa e aʻa i le maualuga o le susū ma le vevela o le +25. E tatau ona faʻasau le tipi.
  6. A oʻo mai laulaʻau muamua, e aoga le amataina e tatala le greenhouse.

E tele ituaiga matagofie o rosa, mo se faʻataʻitaʻiga, Cordana Mix, Flamentanz, Graham Thomas, Chippendale, Abraham Derby, Cordesa, Double Delight, Rugosa, Empress Farah, Geisha, lea e mafai ona maua auiliili i luga o le tatou portal.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E ui lava e teteʻe rosi a William Shakespeare i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e mafai lava ona maʻi faʻafuaseʻi le laʻau. E sili atu le faia o puipuiga auala i luma o le aliali mai o le le manaʻomia auga.

Ina ia puipuia le foliga mai o ni mea uliuli, o ni pauta paulamu ma le ele, e tatau ona e:

  • I le amataga o le tautotogo, tasi i le 2 vaiaso, togafiti le laʻau ma Bordeaux suavai poʻo le kopa sulfate vaifofo.
  • E manaʻomia foʻi ona faʻaleagaina le laʻau ma lulu le palapala i lefulefu laupapa.

Le mea e fai pe a fai e aliali mai:

  • Powewy pulupulu.
    1. i lenei tulaga, o laʻau na aʻafia e tipi ma susunuina;
    2. a maeʻa ona togafitia lea o le togavao ma le 2% fasimoli-apa emulsion poʻo le 30% fofo o le ferrous sulfate.
  • Lanu uliuli O vaega na afaina e aveʻese mai le togavao, ma maeʻa ai ona togafitia le laʻau ma le 1% tali o le Bordeaux suavai poʻo le 0.1% fofo o le foundationol.
  • Efuefu efuefu. Fertilizer ma manganese o le a fesoasoani e tau.
  • Ele. O vaega na afaina o le togavao e aveʻese, pe a maeʻa ona togafitia le rosa:
    1. fasimoli-fasimoli fofo (300 kalama o fasimoli fasimoli o loʻo faʻamamaina i le 10 lita o vai, 20 kalama o le kopa sulfate e sasaʻaina, palu ma faʻapalapala);
    2. decoction o nettle po o wormwood;
    3. pe 2% - m vaifofo o Bordeaux suavai.
  • Faʻasalaga:
    1. aphid;
    2. anufe;
    3. apogaleveleve mite;
    4. pene;
    5. iniseti fua o le rosa.

    I lenei tulaga, o le togafitia o le laʻau ma iniseti faʻatosina o le a fesoasoani. O vaega ua afaina o le laau ua tipi ese.

Taua: Aua le fafagaina rosesi William Shakespeare ma fomu e iai le tele o le hauota.

O le tausiga masani o laʻau ma puipuiga e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le ki lea i le ola lelei o fugalaʻau spray rose William Shakespeare. Matou te faʻamoemoe o le fesoasoani a matou fautuaga, o le totoina ma le tausiga o lenei laʻau o le a le foliga faigata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Twelfth Night PlayDrama: Summary and Characters List (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com