Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aua le tiaʻi fulufulu rosa! Faʻafefea ona totoina se fugalaʻau pe a faʻatupuina i totonu o se tuʻugamau?

Pin
Send
Share
Send

O isi taimi e tupu ai o le foaʻi rosa i se tuʻu tuuga mo se taimi umi ma e malosi tele ia latou lava na amata ai ona latou totogo.

E ui lava o aʻa na aliali mai e vaivai lava, o le tele o tagata totoina fugalaau e i ai se fesili: "O le a le mea e fai? E mafai ea ona tupu le vao atoa mai le laʻau ua oso mai? "

Lenei tusitusiga o le a taumafai e tali uma nei fesili. O le a matou talanoa pe aisea e totogo aʻe ai rosa, pe mafai ona faʻamalosia faʻapitoa i latou e aʻa i totonu o se tuʻamea, ma le mea e fai ina ia mafai ai ona totō toʻatasi laʻau.

O a fugalaʻau mafai ona totogo?

O rosa sa i ai i le faleoloa mo se taimi umi o le a le tupu fua: e masani ona i ai vailaʻau faʻaopopoina i le vai e faʻalauteleina ai le ola taʻamilosaga o le laʻau, ae le lelei aʻafia aʻa faʻavaeina. I le avea ai o se tulafono, i na tulaga, o le pito i lalo o le fana e liu uli, pe o le atoa auivi maanuminumi laitiiti. O ia fugalaʻau o le a le mauaʻa. Fugalaʻau faʻatau ia Mati 8 e foliga mai e mauaa: latou te le faʻatumauina i luga o le faleoloa, ma o le tautotogo e naʻo le sao i ola toaga, peitaʻi, pei o le taumafanafana.

Oe tatau foi ona vave faʻatulagaina: aʻa mafai ona aliali mai luga o le au o le toetoe lava o soʻo se rosa, ae le o se mautinoa lea o le a mafai ona maua se fou laau, aemaise lava pe a oʻo mai i Dutch Dutch hybrids. Ole tele o ituaiga lau mai fafo e togafitia ma faʻapitoa sauniuniga e faʻatelegese ai le faʻagasologa o le magumagu o le laʻau, ae ile taimi lava e tasi faʻaititia ai lona mafai ona aʻa. O le mea lea, rosa totoina i le lotoifale tulaga e foliga mai aʻa (ma mulimuli ane aʻa) i totonu o se tuʻamea.

Taua! O fualaʻau sosolo na oso mai i totonu o se tuʻugamau o se auala sili ona le faʻatuatuaina o le toe gaosia. O le mea moni o le tele o faʻatau rosa e masani ona faʻapipiʻi luga o isi ituaiga o rosa, ma e le o mautinoa ai le 100% tofi o uiga o matua matua.

O le iʻu o le rosa o le a faʻamaonia foʻi le faʻafitauli o le aisa. I se faʻaopopoga, o fualaʻau totoina ua uma ona faʻaaluina le tele o le malosi i le fugalaʻau, o lea e tele ai i latou e foliga mai ua amata ona faʻasaʻoloto aʻa aʻa e feoti pe a totoina i le eleele.

  1. E talitonuina o aʻa e foliga mai e aliali mai i luga o latou au ia o loʻo tuʻuina i totonu o se tuʻuga o 'opaque mea (sili atu nai lo le tioata pogisa).
  2. I le taimi lava e tasi, o le vai i totonu o le koneteina e le suia, ae na o le faʻatumuina i luga pe a faʻapusa. I le taimi muamua, e mafai ona e togiina i totonu le penefiti kesi carbon.
  3. E tatau ona tunu pe liusuavai le vai, talu ai o loʻo iai pathogenic microbes ile tele o tui ile vai masani.
  4. E taua foi le vai ile ipu tuʻufaʻapea: afai e tele naua, e ono pala le ogo, talu ai e le lava le okesene ile koneteina (o aʻa e faʻatutu ile tuaoi ole vai ma le ea).
  5. E tatau ona i ai ni lau i luga o le laʻau o le rosa: e tusa ai ma poto masani fugalaʻau, o laulaʻau e maua ai se vailaʻau tutusa ma le biostimulant mo aʻa fausiaina, mo se faʻataʻitaʻiga, heteroauxin. Peitaʻi, e le tatau ona faʻatofuina laulaʻau i le vai, a leai e mafai ona latou faʻaosoina le leaga o gaioiga.
  6. E masani lava, o le potu o loʻo tu ai le faʻaputuga e tatau ona mama ma lava le mafanafana (+ 20C - + 24C).

Faailoga

Callus (callus) e mafai ona vaaia i le pito o le rosa. - laʻau toto, fausia i luga o laʻau, fausiaina o se faʻaiuga o le vaevaeina o latalata latalata sela ola. Callus o se faʻataʻitaʻi o foliga vaaia o aʻa, ma o laʻau ma lenei laʻau meaola e mafai ona auina atu mo le aʻa i le eleele.

Faʻafefea ona "faʻamalosia" se fugalaʻaʻa e aʻa ma laʻau talavou?

I se faʻaopopoga i mea uma o loʻo taua i luga (o se koneteina e faia i tioata pogisa, faʻamalieina i manaʻoga vai, o le i ai o laulaʻau, vevela ma tulaga malamalama), o le faʻamanatuina o le faamalosia, e mafai ona e faʻaopopoina se biostimulator o aʻa faʻavaeina i le vai e tusa ai ma faʻatonuga.

Faʻafefea ona toto ma ola?

Faʻafefea pe a oso le fugalaʻau?

  1. Saunia mea faigaluega. E toto se rosa ua totogo i le eleele, e te manaʻomia:
    • o se naifi maʻai faʻatoʻaga togafitia ma se vailaʻau puipuia;
    • ulo fugalaʻau;
    • substrate;
    • alavai (tatau ona nofoia ¼ vaega o le ulo);
    • fagu tioata (tipi fagu poʻo se taga palasitika).
  2. Fai se au mai le oso mai le rosa. Faʻafefea mafai ona e faia tipiina mo totoina?
    • O le laʻasaga muamua o le aveʻese o le laʻau o le laʻau (e faia lenei mea aʻo leʻi oʻo i le taimi e toto ai, i le taimi lava e mamae ai le fugalaʻau).
    • Ma, mai le ogatotonu vaega o le fana, tipi se 'au ma 3 - 5 totoa fualaʻau ma le aofaʻi atoa o le 15 - 20 cm.
    • O le vaega pito i lalo o le tipiina o loʻo totoe ma aʻa ua totogo aʻe, ae o le pito i luga e tipiina i le itu taumatau i le tulaga o le 2 - 3 cm i luga aʻe o le pito i luga.
  3. Faʻagasologa le tipi. O laulaʻau uma e tatau ona aveʻese mai le 'otiʻoti, tuʻu ai na o ni nai lua luga, ae tatau foi ona faʻapuʻupuʻuina e le ½. Ina ia puipuia le faʻaleagaina o mea toto, e tatau ona faʻatofuina i se fofo piniki o le potassium permanganate mo le aso.
  4. Tuʻu i totonu o se koneteina. O le koneteina e muamua faʻatumuina i alavai (faʻalautele 'eleʻele, piliki malepe, maamaa, ma isi), ona faʻasolosolo ai lea ma se mea faʻavae. O se malologa e faia i le eleele, lea e mafai ai ona e faigofie ona tuʻuina se kulupu 2/3 o lona umi ma faʻasaʻosaʻo lemu naʻo aʻa na aliali mai. O le au e faʻalolotoina i le tulimanu o 45 tikeri.
  5. Rooting. Atonu e umi se taimi e faʻavae ai se aʻa atoa. Afai e faʻamafanafanaina le eleele, ona faʻapea lea i le masina, o isi aʻa o le a faʻamalolosi ma tupu. Ile taimi nei, e mafai lava ona amata ona tupu se fana mai le tau.
  6. Saunia tausiga mo se laʻau talavou. O le taimi lava na uma ai ona toto le tipi, o le eleele na faʻasūsū tele, ma o le ulo faʻaaliali i totonu o se malamalama-nofoaga, ae aunoa ma le susulu o le la. O le vevela fautuaina mo "rooting" roses tatau ona + 25C.

Tusitusiga! I le avea ai o se substrate mo totoina, oe mafai ona faʻaogaina le eleele faʻatau i totonu o se faleʻoloa poʻo se paluga saunia ma ou lava lima: laumei palapala, humus ma vaitafe oneone i le fua faʻatatau o le 3: 1: 1. E manaʻomia le faʻamamaina o le vailaʻau na sauniuni e faʻaalu i le vevela poʻo ni vailaʻau.

O le taimi lava e tupu ai le malosi o le laʻau toto ma maua ai le malosi, oe mafai ona amata e tausia mo ia pei o se matua matua (spraying, fafagaina, ma isi).

Faateleina avanoa o le ola

O le rosa e aʻa i tulaga maualuga o le susū, o le mea lea, e fautuaina le ufiufi o mea uma i luga ma se ipu tioata poʻo se taga palasitika e faʻatele ai le avanoa e ola ai o le tipi.

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le aua neʻi aveʻesea le fagu seʻi vagana ua manino o le rosa ua amata ma amata ona tupu (na faʻatuʻu fou laʻau ma laulaʻau).

Ma naʻo le taimi lena o le "greenhouse" e mafai ona tatalaina mo sina taimi puʻupuʻu, faʻasolosolo ona masani le tamaʻi laʻau i le matutu o le ea o le siosiomaga e le masani ai mo ia. O le umi atoa o le taimi mai le taimi o le tipi e ufiufi i se fagu ma seʻia oʻo i le taimi na aveʻesea ai e tusa ma le ono masina.

Faʻafitauli ma faigata

O aʻa o le Rose na totoina i le vai e matua eseʻese lava le fausaga nai lo o latou na aliaʻe mai ona o le mauaa o se fugalaʻau i le eleele. O aʻa mai le vai e manifinifi, vaivai, translucent, vaivai ma matua maaleale i pala... E mafai ona manuʻa gofie pe gagau ese foi pe a toe totoina i totonu o le faʻavae. O le mea lea, pe a totoina, e tatau ona e faʻaeteete i le mea e mafai ai, a leai o le laʻau e tatau ona toe uia le rooting process, ma o lenei, o se tulafono, e faʻaiʻu i le le aoga.

O le vai e le lava le okesene, ma o le mea lea e masani ona matauina: o le rosa "tupu" malosi lava aʻa i totonu o se tanoa, ma ina ua totoina i le eleele, na mate, na le manuia le fetuunaiga. Ole leaga sili lea ole faʻalauteleina o le rosa ile aʻa ile vai.

O le rosa e tupu i totonu o se fagu e mafai ona totoina uma i totonu o le ulo ma i le eleele tatala. Ae e tatau ona manatuaina o lenei faʻatupuga auala e matua le faʻatuatuaina. O le mea lea, aua le faʻanoanoa pe a le manuia le taumafaiga e toto se vao fou. O Rose o se fugalaau matua ita lava. E tatau ona e onosaʻi ma taumafai lou luʻi i le isi taimi.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio i le faʻafefea ona faʻaaea le rosa mai se fugalaʻau ua uma ona totogo i totonu o se fagu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AUA 27th Commencement (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com