Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vala o faʻalua moega ma le faʻamalu, latou ituaiga

Pin
Send
Share
Send

O le potumoe o se nofoaga faʻapitoa i totonu o le fale, lea e maua ai se siosiomaga o le toʻafilemu ma le mafanafana nofotupu. O lenei o se vaega faʻapitoa mo malologa ma moe. E tusa ai ma nei sini, o lona fuafuaga e faʻataunuʻuina ma o totonu na fuafuaina. O se tasi o vaega taua o meaafale o se moega faʻalua ma se faamalu, a aunoa ma lea e le mafai ona mafaufauina se malologa atoa mo se ulugaliʻi faʻaipoipo. I luga o le maketi faʻaonapo nei, eseese fesuiaʻiga e ofaina, mafaufau i le mea ma le ituaiga o faʻavaa, faamalu ma le ata. O le filifiliga e tele lava ona fuafuaina e le tau o oloa ma faʻavae o le potumoe.

Oloa foliga

O le moega faʻalua e mafai ona taʻua o se mea taugata, aua e manaʻomia se potu e ese mai, e le gata i lea, e matua tele lava. E talafeagai e le gata mo se ulugaliʻi, ae faʻapea foi ma i latou ua masani ona momoe toʻatasi. O le moega lautele e mafai ai e tagata e toʻalua ona malolo ma moe e aunoa ma le faʻalavelavea o le tasi i le isi. A e mafaufau e uiga i sea faʻatau, oe manaʻomia muamua lava, ia amanaʻia le fua o le potu, ma le totonu. E oʻo lava i meaafale e talafeagai e tusa ai ma le taimi mulimuli, e le mafai ona pasia le faitotoʻa o le potu, ona e leʻo fale uma e mafai ona solo.

E masani lava, o le fua o le moega sili atu le tapulaʻa o le moega i le 20 cm, o lea e tatau ai ona e fuaina i le sili ona tele aoga o le lautele. E manaʻomia foi le amanaʻia o foliga o oloa taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, foliga o le uluulu. E masani lava o faʻalua moega ma faʻamoe e faʻatumuina i se pea laulau i tafatafa o le moega, o lea e tatau ai ona e faʻaopopoina i latou ile umi atoa pe a fua. E le fautuaina e tuʻu meaafale latalata i le puipui - o le faia o le moega o le a avea faʻafitauli. Lenei o le a taʻitaʻia ai foi i le le talafeagai feteʻenaʻiga o ona elemeni faasaga i luga o le pa, lea o le a faʻaleagaina foliga vaaia o le oloa ma pepa puipui.

Moega faʻavae ma le siʻitia masini poʻo ma latalata anatomical e tutusa ma le tele o le potu. Lenei mafai ona avea ma faʻalavelave a o le ulufale atu i le fale.

Faʻatasi ma mea lelei o le faʻatau o se moega faʻalua o mea ia:

  1. O se moe lelei, lea e le mafaatusalia ma malolo luga o se sofa masani, e oʻo lava i se gaugau. O se faamalu lelei e mafai ai ona e moe lelei ma lagona le malosi.
  2. Afai e le lava le avanoa, oe mafai ona filifilia transformer faʻataʻitaʻiga e mafai ona faigofie ona potopoto i totonu o se sili atu puʻupuʻu faʻamatalaga.
  3. O le 'eseʻese o oloa faʻatagaina oe e filifili meaafale mo soʻo se potumoe mamanu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se moega maulalo ma se tamaʻi tua e fetaui lelei mo le teuteuina o se potu i se tamaʻi ofu.
  4. A iai ni faʻafitauli i le tuasivi, e mafai ona faʻatau se moega ma le faamalu masani - faʻatasi ma ia, o le a faʻaititia le tiga i tua.

Pei o soʻo se meaafale, o le faʻalua moega e iai drawbacks, o le muamua o lona tele tele. O tamaʻi fale mautotogi e le fuafuaina mo ia, seʻi vagana ua e tuʻuina le oloa i le potu malolo. Oe manaʻomia se potu moe ese, a leai o le afa o le potu o le a nofoia.

O le lona lua drawback o le maualuga tau, e ui lava paketi filifiliga o loʻo faʻatau atu foi. E mafai ona avea ma se faʻalua moega ma pe leai se faʻamalu. E i ai se aoga laititi mai le faʻatau: e seasea e moe lelei i luga o se moega. E tatau ona e faʻatau se isi mea i luga o le moega pe faʻapea e le lava le moe ma ono ono maua i ni faʻafitauli tau soifua maloloina.

O moega maualuluga e taugata, ma e le masani ona sefe le tupe i sea ituaiga faʻatau.

Eseese

I le amanaʻia ai o uiga eseʻesega o potu eseese ma totonu, o le tele o faʻataʻoto moega mo tagata matutua ma tamaiti ua fausiaina, e eseese i le ata ma le faʻatulagaina. Ituaiga autu:

  1. Moega masani. E i ai le lautele o le 1.6-2.3 m, o le umi o 2-2.2 m. E faigofie ona ofi i totonu o le avanoa, o ia meaafale e faʻaaluina le laʻititi avanoa. I se faʻaopopoga, moega ma teuina pusa tu i lalo o le faʻavaʻa e sili ona lauiloa. Ina ia mafai ona e mauaina, e tatau ona e siʻi i luga le moega moe (e faʻaaoga ai le siʻiina i luga) pe faʻaaoga ni mea e mafai ona toe uia - e faʻamoemoe lea i mea e te manaʻo ai ma mea e faʻaaoga e potu. O ia faʻataʻitaʻiga sefeina avanoa avanoa sili atu.
  2. Moega sofa. Afai o meaafale ua fuafuaina mo se potumoe laitiiti, o lenei filifiliga e atoatoa. O le oloa e mafai ona faigofie ma vave suia i se atoa moe nofoaga.
  3. Moega fausia i totonu o lavalava. Fautuaina e faʻaaoga mo le tele o avanoa avanoa. E ui e le manaʻomia, o le fausaga atoa o loʻo nana i tua o faitotoʻa o se kapoti mafolafola, ma e faʻapipiʻi luga o le foloa i le po.
  4. Podium moega Lenei tali faʻaonapo nei e taʻutaʻua mo fale o le atunuʻu ma fale laʻititi, e faʻatagaina ai oe ona faʻaaoga lelei se mea e moe ai. O le eseʻese o faʻataʻitaʻiga faʻatagaina le mafai o se toso-fafo fausaga ma teuina pusa. I lenei tulaga, o le moega o luga o se laupapa dais - o se pulelaa, o le mafuaʻaga lea e suia ai totonu.
  5. O le tosoina-o le moega o se isi filifiliga e mafai ona faʻafaigofie tuʻuina i tamaʻi potu mautotogi. A potopoto, e le tele se avanoa, ae e talafeagai mo le ao moe. E tatau ona e faʻatau faʻalua moega mo 'afa taʻitasi o le moega, a leai o le a i ai ni faʻafitauli i le tuʻuina i ai.

Mo tamaiti, o le faʻalua gaugau moega ma se faʻamalu e masani ona filifilia - o le a fesoasoani e sili faʻasao avanoa i le potu, faʻasaʻolotoina mo taʻaloga.

Moega sofa

Potu moega

Toto i fafo moega

Podium

Moega masani

O le fomu

O le faʻavasegaina o lua moega e le gata i le ituaiga o mamanu. E tatau ona e amanaʻia foliga o meaafale. O faataitaiga nei e iloga:

  1. Tafafa. O ituaiga meaafale e masani ona masani ai - e masani ma ofi i totonu o tamaʻi potu. O nei moega e sili ona talafeagai mo se moe lelei a le toʻalua tagata.
  2. E taamilo moega. O le lautele e masani lava 2 mita. E fetaui mo latou e fia momoe i se polo. Lua tagata o le a ofi faʻalelei i luga o sea moega. O le a latou apili foi ia i latou ua masani ona momoe toʻatasi. O faʻataʻitaʻiga o le a ofi lelei i totonu o se potumoe potopoto, lea o ni meafale e le masani ai o le a foliga fealofani. O moega e fai faʻavalava e foliga tutusa ma latou, e le faʻapitoa ma latalata atu i le vaʻaiga masani.
  3. Tulimanu Faʻatagaina oe e faʻaoga le avanoa i le mea maualuga, aʻo tuʻu le avanoa i le potu. Faʻalua moega ma le malulu ulu ulu i le potumoe ma se tele faʻamalama e sili ona manaia ma lelei. Latou te o lelei ma le catwalk.
  4. Moega sikuea. O ia meaafale o se 'eseʻese mai tulafono, aua o lona tuʻuina atu e manaʻomia ai se vaega tele: i le lautele e le maualalo i lona umi. O le mea lea, o ia moega e faʻatagaina mo potumoe tele, ia latou lava e iai le sikuea pe faʻapapaʻi faʻataʻatafa foliga.

E fetaui lelei le tuʻufaʻatasia o se moega faatafafa ma atigipusa teuina, latou teʻi ua avanoa.

Lotoa

Moega tulimanu

Moega faatafafā

Moega lapoʻa

Criterias o filifiliga

A filifilia meaafale, oe manaʻomia le uai atu i le tele o tapulaʻa:

  • lapoa;
  • le fomu;
  • ituaiga fausiaina;
  • mea faigaluega;
  • le foliga o le ulu ulu ma faʻavae;
  • filifiliga faʻaopoopo.

E taua foi le faamalu. E masani ona faʻatau eseʻese ma iloiloina e tusa ma ana ia lava faʻavae. Faʻapea foi, pe a filifilia, oe tatau ona nofouta i masani masani moega le atoatoa:

  • asymmetry o le ulu ulu teuteuga, eseʻese uumi o vae;
  • o le ufiufi o lo o mimigi, valu, pe le lelei vali luga;
  • o sooga e ufiufiina i kelu stains, o elemene e loosely fesoʻotaʻi;
  • e masaesae pe maanuminumi leaga le mea e teu malu ai;
  • ua maosiosia elemene laupapa.

Ae e te leʻi faʻatauina le oloa, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faʻaeteete ia mea mo ni faʻailoga ua le atoatoa. O nisi o latou e le mafai ona vaʻaia ma se faʻamalamalamaga vaaiga, oe manaʻomia e matua vaʻaia i le susulu malamalama. O le autu filifilia filifiliga faʻalagolago i le tapulaʻa o le potu ma a oe lava filifilia.

Faavaa

O itu o le faʻavaʻa e ono fai si lapoʻa nai lo le faʻataʻitaʻiga o le faamalu. Moega ma meatotino orthopedic i ai se lamella fausaga, o lona uiga, latou e faʻavae i luga o masani laupapa slats. O le numera masani o faʻamaumauga e 30 fasi, ae o le tele o i ai, o le umi o le oloa o le a tumau. Afai e tele ia fasi pepa, o le mamao i le va o latou e faʻaititia, o sea fausaga e mafai ona tatalia taua tele avega. E i ai foi le faʻavae faʻavae, lamellas lea e piʻo-faʻapipiʻi pe uʻamea.

O se uʻamea faʻalua moega ma se faʻavaʻa i le tulaga o se upega, lea e tu ai le faʻamalu, o le a tautua mo se taimi umi. O le filifiliga o le paketi o loʻo i ai se faaletonu taua: e magoto ifo i lalo o le mamafa o se tagata, e le o tagata uma e lelei le moe. O le isi taugofie filifiliga o se chipboard po MDF faʻavaʻa, lea ua fuafuaina foi mo se mama avega.

Lamela

Grid

Lalo mafolafola

Headboard

O se eseʻesega teuteuina o le moega o le uluulu. E mafai ona tolu ituaiga. Faʻalua moega ma le malulu ulu ulu foliga sili ona matagofie, lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻataʻitaʻiga ma laʻau autu e faʻaogaina. E mafai ona e filifili mai faʻatulagaina nei:

  1. Faʻamau ulu. O se tapoleni na fausia ai le mea teuteu. Mo le faigofie, ua tumu i mea vaivai ma ufiufi i ie ie i luga luga.
  2. Faʻamau faʻapipiʻi. Afai e te manaʻomia se teuina avanoa moega, o lenei filifiliga o le a faia.
  3. Headboard ulu. O le masani masani, lea e faia i laupapa poʻo le uʻamea ma vaivai ie ufiufi. Lenei headboard o se vaega o le faʻatulagaina fausaga o se lua moega ma se faamalu.

E le faʻatapulaʻaina tisaini tisaini i nei ituaiga. O tagata teuteu totonu e fautuaina le faʻaaogaina o kapeta, faitotoʻa tuai, poʻo ni vaega e ufiufiina i ie, nai lo le ulu ulu. Mo le sili ona aoga, o se backrest i foliga o se tamai kapoti mafolafola e talafeagai.

Tautau autu

Faʻamau faʻapipiʻi

Headboard ulu

O le tele

O lenei fuainumera faalagolago tele i le tele o le moe. Ina ia fuafua le umi manaʻomia, oe manaʻomia le faʻaopopoina 30-40 cm i le maualuga mo le lelei nofoia. O lenei metotia e sili ona talafeagai mo tagata e maualuga atu le averesi. I isi tulaga, o le umi masani o le 1.9 poʻo le 2 m ua lava.O moega faia e le tagata lava ia atonu e oʻo atu i le 2.2 m, ae e tatau ona e totogia faʻaopoopo mo lenei.

O le lautele maualalo o se moega faʻalua o 140 cm, lea e lava e ofi lelei ai tagata e toʻalua. Ae e te manaʻomia le amanaʻia o oe lava uiga, ona mafai lea ona faʻateleina lenei parakalafa. O le filifiliga taatele o 160 cm - e talafeagai mo ulugaliʻi uma ma nofofua. Lautele sili atu nai lo 190 cm o maua i sikuea moega.

O le maualuga o le moega faʻalua faʻalagolago tonu i le faʻataʻitaʻiga, ae o le laʻititi maualalo o le 45 cm. O lenei faʻailoga o le uiga o le pulelaa, ma le fua o le elemene i masani meaafale aapa 50-65 cm. Vaʻaiga filifiliga mafai ona toeititi 1 mita maualuga, ae o lenei o se seasea. O le faʻamatalaina parakalafa faʻamoemoeina i le foliga foliga, aua o le tuʻuina o atigipusa i lalo o le moega faʻatulafonoina nisi tapulaʻa, pei o sliding filifiliga.

Upholstery ituaiga

O filifiliga o paketi e faia mai i ie lalaga masani ma le faʻatuina. O le ituaiga muamua e talafeagai mo tamaiti, e sili atu siʻosiʻomaga agalelei ma e le mafua ai faʻateʻi tali atu. Ae o mea faʻapena e sili atu le taugata, ma e vave foʻi ona alu i fafo. O lenei faʻailo e le sili atu ona lelei mo ie fai faʻapipiʻi, ae e taugofie ma faʻaititia le laititi.

O le paketi ituaiga o tapega e gaosi, e anagata ma e le leiloa le lanu. Peitai, e masani ona tatau ona fufulu ese mai le efuefu, lea e moni tosina. Flock, velor ma microfiber o se tasi o sili ona lauiloa mea - latou laei lemu ma e faigofie ona mama.

Paʻu ufiufi o se taugata filifiliga; na faia mai le natura ma le gaosia mea masani. E le gata i lea, o le filifiliga mulimuli e foliga mai e sili atu ona faʻamamaina, i lalo o le maualuga-lelei gaioiga.

Upholstery paʻu

Ufiufi ie ufiufi

Ie lavalava

Lafu i luga o fusi ufiufi

Faʻaopopo faʻaopopoga ma faiga teuina

Faʻalua moega ma le siʻiina faʻatagaina masini faʻatagaina oe e sefe avanoa ma foi e le manaʻomia tele taumafaiga e tatala. Ae o lenei mamanu, o le faamalu e le lelei ea, ma i le pito i lalo e le mafai i taimi uma ona ofi faʻaopopo elemeni. O le mea lea, mo le teuina, podium moega poʻo oloa ma drawers e manaʻomia. I se faʻaopopoga, o filifiliga nei e mafai ona faʻaogaina i meaafale:

  • moli i tua i autafa pe mai tua;
  • itu tetee-paʻu - mo moega moe;
  • faʻaofi i foliga o faʻata;
  • faapaologa

O moega e faʻaliliuteleina e amanaʻia e aoga ma lelei. Latou te le faʻaaogaina tele le avanoa ma mafai ona liua i se isi fasi meaafale - se sofa poʻo se ofu faʻaofuofu. E leai se mea e te popole ai fua ile faigata o le siʻi - o le leve ma le ea tautotogo sisitema ua fuafuaina mo lea.

Ma le faʻata

Faapaologa

Backlit

Afi

Orthopedic mattresses e faia i luga o le faʻavae o foam foam poʻo se mea tutusa. O lo latou maaʻa e lava mo lelei moe ma toe soifua maloloina. O se tulaga le lelei o le vaivai (o oloa e tatau ona suia i taimi uma). O le filifiliga o le paketi o se faamoega momi, ae e mafai ona e faʻaaogaina mo na o sina taimi puʻupuʻu: o lenei mea e vave ona taʻavale i lalo, e matua le toʻafimalie lava e moe ai. I se faʻaopopoga i le ituaiga faʻamatalaina, tautotogo ma springless lomiga, latex faia i paʻu fafie, e taatele.

O se faamalu mo se lua moega mafai ona i ai se eseʻese faʻatumuina: lagonaina, latex foam poʻo buckwheat. A iai ni ou faʻafitauli i tua, e tatau ona e vaʻavaʻai totoʻa i oloa ma le tautotogo, e o mai eseese mamanu. O le tau ma le tautua tautua faʻalagolago tonu lea ile mea lea. E taua o le faʻasologa pito i luga mo se moega faʻalua e le mafua ai allergy - e sili atu le faʻatau o se mea faʻaaoga na faia mai ie masani.

O le maʻaʻa o se tasi lea o faʻailoga taua o le ietoga. Filemu filifiliga i ai meatotino orthopedic ma e tatau ona filifilia e tagata ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le ogatotonu e sili atu le mafanafana, faia i le elastane, sili mo tagata matutua ma tamaiti. O faamalu malo e masani ona faia mai le niu popo ma fesoasoani i le faʻatulagaina lelei ole musculoskeletal system. Lelei tele mo tamaiti aʻoga.

Filifiliga filifilia

O se moega faʻalua ma se faamalu e tatau ona ofi i totonu o le potumoe. E le mafai i taimi uma ona fausia mai le valu, o lea o le mamanu o meaafale o le a tatau ona filifilia muamua i mea o loʻo i ai. O se moega ma se laupapa laupapa vaneina e talafeagai mo le masani mamanu o se potumoe, o se openwork mamanu mafai ona faʻaopopoina ma faʻaopoʻoga o matagofie maʻa poʻo isi mea teuteu.

O se filifiliga lautele o meaafale ma faʻapipiʻiina i lanu susulu, ma o mea e mafai ona i ai. E masani ona faʻaaogaina tuiina ma faʻamau ma maʻa e faʻafetaui ai le ata ma se mamanu tulaga ese. O le faʻapaologa ua amata ona lauiloa, ae tatau ona i ai se lava tele pa puipui maualuga mo ia.

Mo minimalism poʻo loft sitaili, e sili ona lelei le faʻatau o se tasi lanu moega ma le itiiti ifo o teuteuga. E lelei le faʻaogaina o le filifiliga tuʻufaʻatasia, faʻavaivaʻa le ogaoga o le ata i meaafale matagofie. E taua le tuʻufaʻatasia o le ulu o le moega ma le puipui tuaoi; e masani ona toe teuteuina pe a maeʻa le faʻatauina o meaafale.

O le moega faʻalua e faʻatinoina ai le autu o le potumoe, ma avea ai ma nofoaga o le filemu ma le moe. O le eseʻese o faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e filifili meaafale e o gatasi ma le ata o le potu. O le anagata ma le mafanafana o le moega faʻalagolago tonu i le tau o le oloa ma meafaitino.

Maualuga

Masani

Minimalism

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to measure and crochet bra cup that fits (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com