Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mauaina - o le a lea ma le a le mea mo: faʻauigaina ma le uiga o le upu + TOP-12 mauaina faletupe ma taʻiala mo a latou filifiliga

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le Manatu mo le Olaga mekasini mekasini! I lenei tusitusiga, tatou talanoa e uiga i le mauaina: o le a le mea, o a ituaiga o mauaina o, pe faʻafefea ona galue ma pe o le a le mea mo.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

I aso nei, ua le taʻutaʻua le faʻasalalauina o le tupe. I le iuga, e leai se mea e popole ai pe o lava le tupe i lau atotupe mo mea uma, aua o le aveina na o le tasi le kata ma oe e faigofie pei o le atiina o pea. Ma se faʻaopopoga, afai e le lava au teugatupe mo se faʻatau, masalo ua e maua numera tala tupee matua faigofie e faʻaaoga i soʻo se faleʻoloa.

Mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai:

  • O le a le mea e mauaina, o a ituaiga o mauaina o loʻo manaʻomia ma o a foliga o loʻo iai;
  • Le mea e vaʻai i ai pe a filifilia se paʻaga paʻaga ma o a faletupe o loʻo taʻitaʻia tulaga i lenei itu;
  • O le sili lelei lelei ma le lelei o le mauaina.

O lenei tusitusiga o le a aoga tele mo tagata amata faipisinisi ma tagata fai pisinisio e manaʻo e faʻalautele a latou tagata faʻatau faʻavae ma faʻafaigofie galuega a le kesia, faʻatagaina au tagata faʻatau e totogi i le non-cash form... Faʻafefea ona filifili se faletupe e okaina ai lenei 'auʻaunaga, faʻafefea ona faʻaiʻuina se maliega mauaina saʻo, ma sili ona taua, oa masini e filifili ai mo lenei - faitau nei loa!

E uiga i le mauaina: o le a le mea i upu faigofie, o le a le mea e tatau ona amanaʻia pe a tuʻufaʻatasia le tautua e tagata fai pisinisi (taʻitasi tagata fai pisinisi, LLC) ma o a totogi o le mauaina o faletupe - faitau luga

1. O le a le mea e maua - faʻauigaina i ni upu faigofie + foliga o le mauaina e aunoa ma se cash register 💳

Muamua lava, e tatau ona faʻamanino le manatu o le mauaina.

MauainaO se faletupe tautua e mafai ai e tagata faʻatau ona totogi mo faʻatauga faʻaaogaina se kata faletupe, e aunoa ma le teuina o tupe e faʻaaoga ai ATM.

O lenei auala e faʻatagaina ai oe ona totogi luga o le upega tafailagi ae le maimau le taimi e asiasi ai i le faleoloa.

Pisinisi laʻititi, faafetai i nei avanoa, mafai tele faʻateleina tupe mama, ona o le mea moni e, e tusa ai ma suʻesuʻega, pe a totogiina i le kata, tagata faʻatau faʻaalu, i le averesi, luga 20% sili atunai lo tupe.

O le mauaina o gaioiga o loʻo faʻatinoina e tusa ma se algorithm, lea e manino vaʻaia i le faʻataʻitaʻiga o le galulue ma POS tigaina:

  1. O le faletupe pepa o loʻo faʻagaoioia i le polokalama, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona ulufale le e ona le code PIN;
  2. O faʻamatalaga a lē e ana e faʻamaonia e le faiga;
  3. Tupe e teuina mai le tagata faʻatau tupe ma lafo atu i le tagata faʻagaioia;
  4. Lua siaki ua tuʻuina atu: mo le tagata ma faʻatau atu ma le tagata faʻatau;
  5. Sainia e le tagata faʻatau le siaki;
  6. E maua e le tagata o tausia se lisiti mai le tusi resitala.

Va fefaatauaiga manatu (lea e galue o se tagata o tausia) ma fale teu tupe ua maeʻa se maliega mo le tuuina atu o le mauaina o auaunaga... E le gata i lea, o le faletupe poʻo le sooupu saunia uma masini talafeagai e faʻatino ai galuega.

POS tigaina - o se masini faʻaeletise faʻapitoa mo tupe e le o tinoitupe ma pepa palasitika, e aofia ai: mataitu, iunite sisitema, masini mo le lolomiina ma vaega tupe.

Mo lenei faʻagaioiga, e mafai foi ona faʻaaogaina se masini tusi resitala poʻo se faʻafaigofieina o le POS terminal. O le tuʻufaʻatasia o masini uma e lua o le a taugata tele atu ma ua faʻaaogaina e sili atu ona alualu i luma ma taʻutaʻua kamupani. Ma i laʻasaga muamua o pisinisi, e sili atu le faʻaaoga naʻo le POS tigaina mo le faʻamautuina ma tinoitupe tautua.

E i ai 2 (lua) metotia mo le mauaina e aunoa ma le faʻaaogaina o se tino lesitala:

  1. O se le tumau pe feaveaʻi POS tigaina e fesoʻotaʻi ma le faletupe ala i le faapipiiina SIM card;
  2. O le 'upega tafaʻilagi upega tafailagi e faʻatagaina ai le leai o se tupe totogi e faia e faʻaaoga ai auiliiliga pepa faletupe.

Ituaiga o kata faitau e feaveaʻi iuga:

  • pepa talatupe;
  • aitalafu;
  • malamala;
  • faatotogaina i maneta lipine

Ina ia mafai ona totogiina e aunoa ma se faʻalavelave, e tatau ona faʻamautu se fesoʻotaʻiga ma le faletupe, ma e tatau foi ona lava tupe i luga o le teuga tupe e totogi ai le tau atoa.

Lelei mo se kamupani fefaʻatauaiga mai le faʻaaogaina o le mauaina:

  • faʻaitiitia o aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma tupe pepelo;
  • le lava le aoina o tinoitupe ma, o lona iʻuga, sefeina;
  • faʻateleina tupe mama;
  • faʻalauteleina le sili atu solvent faavae faʻavae.

Mea lelei mo le tagata faʻatau e totogi ana oloa ma tautua e faʻaaoga ai pepa faletupe:

  • le mafai e faʻaoga tupe mai le card card, e aunoa ma le faʻatupeina;
  • vave ma sili atu talafeagai auala totogi.

Mauaina i Lusia ua na o le atiaʻe, ae i le atoa lalolagi ua leva ona maeʻa fausiaina. O se tasi o mafuaʻaga mo lenei tuai o le malamalama i mea tau tupe a le faitau aofaʻi o tagata ma maualalo le taatele o pepa palasitika i totonu o le faitau aofai o tagata, lea, mulimuli ane, na matua olaola i tausaga talu ai nei.

2. O fea itu e aʻafia i le mauaina 📑

E 3 (tolu) pati o loʻo aʻafia ile faiga lea.

1) Faletupe (Acquirer)

Tuʻuina atu tautua mo le faʻagaioiga ma le faʻatinoina o totogi e leʻo tinoʻa. Na te saunia POS-terminals i faleoloa faʻatau atu ma faʻatonutonu uma gaioiga o loʻo faia e faʻaaogaina ai kata.

I le avea ai o se tulafono, o se aitalafu faʻalapotopotoga e faʻaaogaina ai le tinoitupe totogiina tautua lisiina pe faʻapipiʻi uma masini talafeagai mo le faʻatinoina o nei gaioiga i lalo o aiaiga o le konekalate.

2) Faʻalapotopotoga faʻatau

Faʻaiʻuina se maliega ma le mauaina o le faletupe, faʻailoa uma tuʻutuʻuga ma tau mo le tuʻuina atu o masini, o le faʻaaogaina o terminals, o le aofaʻi o komisi a le faletupe, faʻapea foʻi ma tuʻutuʻuga e tatau ona ave ai le tupe i le tagata faʻatau mai le teugatupe a le tagata faʻatau. E le gata i lea, o soʻo se faʻalapotopotoga e mafai ona mauaina lenei tautua, tusa lava pe leai se teuga tupe ma lenei faletupe.

3) Tagata faʻatau

Nei o tagata e faia cashless totogi i se fefaatauaiga kamupani.

O le mataupu faʻavae o le mauaina e mafai ona malamalama mai le ata o loʻo i lalo:

Le faʻavae o le mauaina e tusa ai ma le polokalame

3. Faʻafefea ona faʻaaoga mauaina e aunoa ma le tatalaina o se teuga tupe ma pe a ono e manaʻomia

Ina ia faʻaaogaina i gaioiga a se tagata faʻatau oloa mauaina, e le gata e manaʻomia le i ai o lau teuga tupe i le faletupe, ae ia i ai foʻi ma le tulaga itutino faaletulafono... O le mea lea, e aunoa ma le tatalaina o se teuga uma, faʻaaoga tonu le tautua faioloa maua lē mafai... Ae o le mea e tatala ai le teuga e matua leai se aoga. E mafai ona pei mauaina faletupema seisi faʻasai le

E aunoa ma le tatalaina o se teuga tupe nei e mafai ona e galue ma Mauaina o Initaneti, o le fesiʻitaʻiga o tupe e le o tinoitupe mai le faletupe pepa a le tagata faʻatau-tagata faʻatau i le teuga tupe a le tagata faʻatau-faʻatau atu.

I lenei tulaga, e mafai ona puleaina tupe faʻavae e ala i le tuʻuina atu naʻo se teuga tupe a se tagata taʻitoʻatasi ma soʻo se aitalafu faʻalapotopotoga. Ma o le mauaina mea faigaluega mo tagata taitoatasi fai pisinisi faʻatagaina oe e le tatalaina se faʻapitoa taimi nei teugatupe pe a fai na galue muamua e aunoa ma ia.

E faʻatagaina i le tulafono ona totogi tagata taʻitoʻatasi Totogi inisiua talafeagai mo tagata taʻitoʻatasi tagata fai pisinisi (totogi faʻapitoa) ma lafoga tinoitupe i luga o le lisiti, afai la o se tagata fai pisinisi o loʻo iai, mo se faʻataʻitaʻiga, se faleoloa i luga o le upega tafailagi, e mafai ona ia taliaina tupe e le o tinoitupe i lana ia teuga tupe.

ae, e taua le maitauina e, e ui lava i le leai o se tuusaʻo faʻasaina i luga o le faʻaaogaina o se teuga tupe a le tagata lava ia i pisinisi fai pisinisi, faʻaletonu, e ono i ai pea faʻafitauli fesoʻotaʻi ma le mea moni i le maliega i le tatalaina o se teuga tupe a se tagata, masani ai, ua faʻailoa mai, muamua lava, e le tatau ona faʻaaogaina le teuga tupe mo pisinisi, ma lona lua, o sea tupemaua e mafai ona avea e pulega o lafoga o se tupemaua a se tagata, lea e manaʻomia ai le totogiina o lafoga a le tagata lava ia lafoga i le aofaʻi o 13%.

Tasi le auala poʻo leisi, pe a fai e le fuafuaina e le tagata fai pisinisi se tatalaina o se teuga tupe nei, o le Initaneti mauaina maliega faʻatagaina lenei. Na matou tusia auiliili atili e uiga i le tatalaina o se IP ma le fausiaina o se Polokalame faʻapitoa i tusitusiga.

O afea oe ono manaʻomia ai le mauaina e aunoa ma le tatalaina o se teuga tupe?

Ile tulaga ole faleoloa i luga ole laiga, o totogi e ala ile ulufale ile auiliiliga ole card ma faʻamaonia le faʻagaioiga e faʻaaoga ai le password ole SMS e foliga mai e sili atu lona faʻatuatuaina nai lo le faʻaliliuina o tupe ile card a le tagata lava ia o soʻo se tagata. Oe mafai ona iloa e uiga i laʻasaga ma faʻasologa o le fausiaina o se 'upega tafaʻilagi faleoloa iinei.

O le tagata o tausia, i le tele o tulaga, e le vaʻai pe le faʻalogo i le teugatupe faʻapitoa o loʻo ia faʻaliliuina atu ana tupe, o lona uiga o le a le le mautonu o ia i le toesea o se tagata fai pisinisi teuga tupe. I lona taimi, o le tagata faʻatau maua faʻamaoniga mai le Acquiring Bank mo le saogalemu faʻatautaia o le fefaʻatauaiga.

4. TOP-4 autu ituaiga o mauaina 💰💳

E ui lava i le mea moni e faapea mo Lusia o lenei o se fou fou faiga, o le autu ituaiga o mauaina mafai ona uma ona faʻailoa.

Vaʻai 1. ATM mauaina

Na muamua faʻaalia i le tatou atunuʻu ma e aofia ai: totogi faʻapitoa ma ATM e faʻatagaina oe e toe faʻatumu ma toso ese tinoitupe i soʻo se taimi talafeagai, tutoʻatasi.

Ae talu ai o le pasene o le komisi na mulimuli ane faʻatulafonoina faʻatapulaʻaina, e le mafai ai ona maua le tele o tupe maua mai ia, sili atu, o se tele filifilia o latou faʻatagaina ai tagata faʻatau e saili terminals ma le maualalo komisi. Oe mafai, atonu, maua i le lisi, pe a faʻapipiʻi le terminal e se faletupe poʻo se polokalama totogi, pei o Qiwi.

Vaʻai 2. Fefaʻatauaiga maua

Sili ona lauiloa ituaigafaaaoga mo totogi mo auaunaga ma oloa a le aiga, faleoloa faʻatau atu, nofoaga e fai ai meaʻai.

I lenei tulaga, o le totogiina e faia e ala i le POS tigaina e fesoʻotaʻi atu i le tino lesitala, o se taua aiaiga.

E mafai ona faʻatau atoa pe totogi mai se faletupe, e mafai feaveaʻi pe tu.

I le taimi o le faʻagaioiga, 2 (lua) lisiti na tuʻuina mai - o se tinoitupe lisiti ma se lisiti mai le nofoaga faʻapitoa lava ia (slip).

Matamata 3. Telefoni mauaina

Fuafua auala fou totogiina i pepa ma e laʻititi iloa. Lenei o le a manaʻomia le laupapa pe telefoni poto ma tagata faitau pepa faʻapitoafesoʻotaʻi i ai ma usb, Bluetooth pe faʻapitoa fesoʻotaʻiga.

O sea masini e taugata tele le tau nai lo le POS tigaina ma ono mafai foi ona tuuina atu e nisi faletupe atoa e leai se totogi.

I le taimi e totogi ai, e faʻatau e le tagata faʻatau le pepa i le maneta i totonu o le card reader, ma maua ai e le tagata faʻatau le avanoa e saini ai i luga o le smartphone / tablet screen, ae afai e faʻaaoga le chip card, e manaʻomia loa le PIN code

O le maualalo lauiloa o lenei metotia e mafua mai i le mea moni i le taimi nei e leai se puipuiga lelei o polokalame e faasaga i siama ma osofaʻiga pepelofaʻatagaina oe e maua faʻatagaina le ulufale i auiliiliga o teuga tupe pe tuʻu saʻo i tupe o loʻo i ai.

I se faʻaopopoga, o le totogiina lava ia e umi ma sili atu ona faigata, ona o le mea moni e muamua manaʻomia le faʻalauiloaina o le tusi talosaga, faʻatino uma gaioiga talafeagai ma le lisi, faʻailoa numera telefoni feaveaʻi pe imeli a le tagata o tausia, aumai lana saini.

I se faʻaopopoga, o le gaioiga e faigata ona o le leai o se slip ma "tuuina atu" naʻo se eletise eletise, ma, e tusa ai ma le tulafono Nu 54-ФЗ aso Me 22, 2003., lolomiina o le siaki tupe faamalosia, tusa lava pe faia se faʻatau e faʻaaoga ai se tinoitupe le totogiina. E tusa ai, i lenei tulaga, oe o le a manaʻomia e fesoʻotaʻi le tino lesitala.

Vaʻai 4. Initaneti mauaina

O se totogi e faʻaaoga ai se faʻapitoa faʻapitoa mo le tusiaina o auiliiliga o se pepa palasitika ma mulimuli ane faʻamaoniaina o le faʻatau e ala i le tusiaina o le password na mauaina i SMS. Faigofie mo le faaaogaina e eseese faleoloa i luga ole laiga, totogiina o tiketi, auaunaga... I le taimi e tasi, e mafai ona faʻaaogaina le 'aufaʻatau totogi e pei ole, Robobox, Interkassa, PBK-tupe ma isi... I lenei tulaga, i le kilivaina o oloa, o le siaki e le i tuʻuina mai, ae naʻo le eletise e lafoina.

A faʻapea e manaʻo le tagata faʻatau e fai lona tino tino o se siaki, ona manaʻomia lea ona tuʻu se oka i luga ole upega tafailagi ma totogi saʻo ile taimi e lafo ai oloa e faʻaaoga ai le tulaga tutusa o le POS i le avefeʻau pe i fafo.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le mauaina o initaneti, faʻapea foi ma feaveaʻi ma tagata faʻatauoloa mauaina, mafai ona maua i le tusitusiga i le fesoʻotaʻiga.

5. TOP-12 faletupe o loʻo mauaina ni tautua services

I le taimi nei, toeititi lava o faletupe uma a Lusia e mafai ona ofa mauaina o tautua... Ole tele o aʻoga aitalafu e faʻataʻitaʻia se auala taʻitasi i le matata o lenei tautua ma tuʻu mai i luga oe lava ia tulaga galue (totogi) mo tagata taʻitoʻatasi.

Ina ia mafai ona iloa atili e uiga i le mauaina o totogi i se faletupe faapitoa, oe tatau ona faʻatumu le pepa i luga o le faletupe 'upega tafaʻilagi pe valaʻau numera faʻailoa. O ofo a le tagata lava ia e masani ona sili atu lona aoga nai lo o tulaga masani.

E mafai ona fuafua lelei le mauaina o tupe mo tagata taʻitoʻatasi tagata fai pisinisi (tagata taʻitoʻatasi) pe le faʻafetai i se suʻesuʻega maeʻaeʻa o totogi a le e mauaina. I le avea ai o se tulafono, o faletupe 'upega tafaʻilagi aloaʻia aofia ai faʻamatalaga auiliili ma lata mai e uiga i nei tautua.

Ina ia faʻaiʻuina se maliega mo se pisinisi faʻapitoa, e mafai ona e faʻatusatusaina totogi (ofo) o faletupe eseese, o le sili ona lauiloa o loʻo faʻaalia i le siata o loʻo i lalo


Mauaina o le faletupeMauaina o faaupugaMauaina tau (Tau)
1GazprombankFaʻaavanoaina Initaneti, feaveaʻi ma faʻatauoloa mauaina tautuaPili totino mai le 1.5% i le 2%, o le tau o mea faigaluega e 1750 rubles / masina.
2MTS FaletupeAuauna Visa, MasterCard, American Express, MIR, UnionPay. maua ai POS tutaʻuga, faʻaaoga le GSM / GPRS fesoʻotaʻiga.Komisi 1,69%, mea faigaluega 1499 rubles / masina.
3RaiffeisenbankOfo uma ituaiga o mauaina, e tusa ai ma le tulaga o le fesoʻotaʻiga e ala i se laina telefoni, GSM ma Wi-Fi.Fua faatatau e le maualuga 3,2%... O le tau mo le lisiina mea faigaluega e seti faʻamoemoeina i le fia o falefaigaluega i le faʻalapotopotoga ma pe o le a le ituaiga o tautua polokalama ua filifilia. Mo le Visa ma le Mastercard ma le mPos terminal o le fua faatatau e 2.7%. mo fefaatauaiga ma Initaneti mauaina o ua faavaeina e se maliega, o se tulafono, e oʻo atu i le 3.2%
4Sberbank o LusiaMauaina i Sberbank o loʻo faʻatinoina e ala i peimeni Visa, Visa Electron, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, MIR, faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o mPos terminals talafeagai ma telefoni poto / laupapa ma POS faʻavae faʻavae luga o fesoʻotaʻiga ala i le 2G / 3G, Wi-Fi, GSM / GPRS O totogi mo tagata fai pisinisi taʻitasi ma itutino faʻaletulafono mafai ona maua i luga o le faletupe 'upega tafaʻilagi aloaia.tau o le mauaina i Sberbankmai le 0.5% i le 2.2% (faleoloa - sili atu 1.5%; Initaneti - mai le 0.5%; feaveaʻi mo tagata taʻitoʻatasi tagata fai pisinisi - 2.2%).

Mea faigaluega mai le 1700 i le 2200 rubles / masina

5Faletupe AlfaO le autu totogiina Visa, MasterCard, faʻapena foi pe a tuʻufaʻatasia le mauaina auaunaga i Alfa-Faletupe, meafaigaluega ua saunia: mPos-terminals talafeagai ma telefoni poto / laupapa, ma 2G / 3G fesoʻotaʻiga, Wi-FiMo Initaneti ma faioloa mauaina - seti taʻitasi. Telefoni feaveaʻi - 2,5%... Meafaigaluega, i le averesi, 1850 rubles / masina.
6UralsibAuauna pepa Visa, VisaPayWave, MasterCard, Universal electronic cards, American Express, MIR. Saunia mo le lisiina POS tigaina, ma le lagolago mo Dial-up, Ethernet, GSM, GPRS, Wi-Fi. tupe e faʻamauina i le 1-2 aso.Fua faatatau mai le 1.65% i le 2.6%, O le tau o mea faigaluega mai le 1600 i le 2400 rubles / masina.
7TinkoffTinkoff-Bank o le autu taulaʻi o luga o Initaneti mauainaTele le Komisi - mai le 2 i le 3.5% meafaigaluega 1900-2300 rubles / masina.
8TatalainaAuaunaga o loʻo saunia mo le faʻapipiʻiina o masini, taliaina o mea totogi uma meafaigaluega, aʻoaʻoga o tagata faigaluega.E fesuisuiaʻi le fua faatatau o totogi mai le 0.3% i le 3%... O mea faigaluega o le a tau, i le averesi, 2350 rubles / masina.
9RosselkhozbankTuʻuina i le aufaigaluega aʻoaʻoga ma saunia mea manaʻomia masini.Faiga a le tagata lava ia i le setiina o tau o totogi.
10VTB 24Matou te taliaina pepa o Visa ma MasterCard peimeni sisitema. O mea faigaluega e saunia mo le faʻaaogaina, i le tulaga o POS-terminals ma cash register. Wi-Fi, GSM / GPRS e faʻaaogaina e fai ma fesoʻotaʻiga. E mafai ona e masani i le mauaina o totogi i le VTB 24 i luga ole faletupe i luga ole laiga itulau.Ua seti le tau mai le 1.6%, faʻamoemoeina i le filifilia auaunaga sisitema. O mea faigaluega e tau ile 1600 rubles / masina.
11VanguardO pepa palasitika o loʻo tautua i le Visa ma le MasterCard. POS terminals o loʻo saunia, fesoʻotaʻiga ala i le GSM / GPRS o loʻo faʻaaogaina. Oe i ai foi le aia tatau e suia ai oe lava faʻapitoa puipuiga puipuiga. O le lafoina o tupe e faia i totonu o le 1 i le 3 aso,Fua faatatau o totogi mai le 1.7% i le 2.5%.
12Lusia tulagaVisa, VisaPayWave, MasterCard, American Express, Discover, DinersClub, JCB ma Zolotaya Korona pepa ua taliaina.

Mauaina terminals o loʻo tuʻuina mai: POS-faʻautaʻuga ma fofoʻaga tupe lisisitina fofo.

A maua i le Lusia Faletupe Faletupe, GSM / GPRS e faʻaaogaina o se fesoʻotaʻiga.
Faʻasologa o totogi i totonu 1,7-2,5%.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le laulau, e mafai ona tatou faʻaiʻuina o faʻamatalaga a faletupe e fai ma sui tusa o le tasi le maualuga o totogi faʻasologai, pe a fai o le mauaina o tau e fesuisuiaʻi e fuafua i tuutuuga o le maliliega ma isi fesoʻotaiga tautua saunia.

Faʻafefea ona filifili se faletupe ma faʻagaoioia le mauaina - filifiliga filifiliga + pepa mo le lesitalaina o tautua

6. Faʻafefea ona filifili se faletupe e faʻaiʻuina ai le mauaina o le maliega - 8 aiaiga mo le filifilia o se mauaina se faletupe 📝

Ae e te leʻi filifilia le filifiliga o le mauaina o se faletupe, e tatau ona e suʻesuʻeina auiliili i tulaga galue na ofoina mai e ia, ma ia e mautinoa foʻi e faʻatusatusa i manatu o isi mea tau tupe. Mo lenei, o le konekalate fuafuaina e le faletupe o le a manaʻomia e iloiloina e tusa ma tulaga nei:

Tulaga 1. O masini e saunia e le faletupe

O le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga i le 'auʻauna ma le saogalemu o cashless peimeni faʻaaogaina pepa faʻamoemoeina i luga o le masini ma polokalama.

Faʻamoemoe i tuutuuga o le maliliega, tagata e mauaina e mafai ona ofa atu:

  • POS terminals poʻo POS system (o le masini lava ia mo le faitauina o faʻamaumauga mai pepa, teuina o faʻamaumauga o faʻatau atu ma faʻatautaia fefaʻatauaiga poʻo se atoa faʻafitauli o masini e fai ma sui o le faleoloa kesi ua uma ona saunia);
  • Imprinters (masini e fai se slip i le totogiina o fefaatauaiga e faaaoga ai cards. O le cliché ma le faʻamaoniga faʻamaumauga o le mauaina o loʻo faʻaaogaina, o se card ua tuʻuina ma se slip ua faʻaofiina, lea o loʻo tumau ai le faʻailoga o faʻamaumauga ma se palasitika pepa);
  • Faʻagasologa o nofoaga autu (faʻamaoniga e mautinoa ai le faʻagaioiga o le totogiina o polokalame i le va o le mauaina o pati);
  • Tupe lesitala (masini e lesitala ai le mea moni o le fesuiaiga o tupe ma ua fuafuaina e tuuina atu le tala tatau tupe siaki siaki);
  • PinPad (panels mo le faitauina o faʻamatalaga mai pepa ma le ulufaleina o pin code).

O le faʻaaogaina o POS terminals e sili atu nai lo paketi ma aoga filifiliga, ae o le faʻaaogaina o se tinoitupe mafai ona aofia ai faʻaopoopo tupe tau.

Tulaga 2. Le ituaiga o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ai le nofoaga ma le faletupe

Ole saoasaoa ole fesoʻotaʻiga ma faʻagaioiga e faʻamoemoe ile ituaiga o ia fesoʻotaʻiga.

O se talosaga e tusi ese tupe mai se teuga tupe mafai ona faia i auala nei:

  • faʻaaogaina o le GSM network;
  • mamao mamao-up ulufale (faʻaaogaina se modem ma faʻamau telefoni faʻafesoʻotaʻiga);
  • e ala i le Initaneti;
  • faʻafetai i le fesoʻotaiga afifi GPRS;
  • ala i le Wi-Fi uaealesi sootaga

Le televave (1-3 sekone) ituaiga o fesoʻotaʻiga o le le Initanetima Wi-Fi, faʻapea foi ma le fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le GPRS, lea e faʻatatau i totogi faʻaopoopo.

Tulaga 3. Tupe totogi e galue ai le faletupe

Totogiina polokalama O se tautua e gafa ma le faʻaliliuina o tupe mai teugatupe i le teuga tupe. O faletupe taʻitasi e galulue faʻatasi ma nisi o latou, atonu e taua tele mo le faʻailoaina o ni pepa palasitika. O le tele totogiina tautua e tautuaina, o le lautele lautele o le lautele o le tagata faʻatau faʻavae.

O le autu totogiina faiga i lo tatou atunuʻu o: Visa ma MasterCard... Afai o le galuega e manaʻomia le galulue faatasi ma tagatanuu mai fafo poʻo tagata faʻatau tupe totogi, ona tatau lea ona e uaʻi atu i ia totogiina faiga pei o: Diners club, American Express (AmEx), JCB.

Lusia totogiina faiga ua mauaina lauiloa ona o le faʻaititia o totogi faʻasologa mo totogi: pale auro, PRO100, Kata o le Iuni.

Tulaga 4. Suesue ma le faʻaeteete aiaiga o le konekalate

O vaega taua uma o fegalegaleaiga i le va o pati o loʻo faʻailoa mai i le konekalate. O le mea lea, ina ia aloese mai fesili ma mea e leʻi mafaufauina faʻateʻia i le gaioiga o le galulue faʻatasi, o se suʻesuʻe maeʻaeʻa uma manatu - tulaga manaomia.

I le tulaga o le le faʻamalieina o noataga a le tasi poʻo le isi pati, o le maliega o le a avea ma faʻamatalaga ma o le autu mea faigaluega mo le alu i le faʻamasinoga ma puipuia ona aia.

Tulaga 5. Faʻataʻitaʻiga tulaga o le 'auʻaunaga

O le tulaga e maua ai le tautua e fuafua ai le tau o sea tautua. I se faʻaopopoga i le mea moni o le mauaina ma le tuʻuina atu o mea faigaluega mo maualuga-lelei galuega, le tagata faʻatau mafai foi ave tiute mo le tausiga, faʻafitauli vave, lagolago le galuega o le faataamilo-le-uati nofoaga autu o tautua, lea e mafai ona e maua ai tali i fesili uma ma le vave tali atu i tulaga o faigata, malepelepe, ma isi

I se faʻaopopoga, o se maualuga agavaʻa mauaina mauaina faʻalapotopotoga e tatau ona o faʻatasi ma le tuʻuina atu o tautua ma aʻoaʻoga ma faʻatalanoaga o le au faʻatau oloa. i mataupu nei:

  1. faʻafefea ona iloa le moni o se faletupe pepa;
  2. o a mea e manaʻomia ma ituaiga o pepa;
  3. o le autu nuances o masini;
  4. i le faʻasologa e tautua ai le tagata o tausia;
  5. faʻafefea ona toe faʻafoʻi se faʻatau mo le le-tupe totogi;
  6. faʻafefea ona faʻaleaoga le faʻatagaga;
  7. ma isi

I se faʻaopopoga i le aʻoaʻo pe faʻafefea ona galue ma le polokalama lava ia, e masani ona faletupe, mo se totogi, faʻatautaia atili aʻoaʻogalatou te aʻoaʻo atu ai:

  • auala e faʻailoa ai le au faʻasese ma le faʻagaioiga e faia ai;
  • auala e faʻateleina ai faʻatauga i le i ai o le cashless payment system: auala e faʻavasega ai se vaega o faʻatau, pe faʻafefea ona e faʻaosofia tagata faʻatau e faia faʻavaʻa faʻatau;
  • auala e faʻailoa ai manaʻoga o tagata faʻatau;
  • o le faʻagaioiga mo le faʻatulagaina o pepa faʻasolosolo, lipotia sauniuniga;
  • filifiliga mo gaioiga i le tulaga o mea sese i le taimi o gaioiga ma faletupe faletupe.

Tulaga 6. Auʻaunaga faʻaopopo faletupe

Afai e mafai e le faletupe ona tuʻuina atu ni polokalame mo le fuafuaina o ponesi i le kata mo faʻatau na faia, ia e mafai ona avea mulimuli ane o se faʻaititia, o lona uiga la sili o le a aʻafia ai le gata i le igoa taʻuleleia o le kamupani fai pisinisi, ae faʻapena foi o le a faʻateleina ai faʻatau ma tosina mai ai tagata fou.

Mo le sili atu ona talafeagai faʻatonutonuina o faʻagaioiga ma pepa faletupe, faʻamatalaga o fefaʻatauaiga e mafai ona lafoina i le i-meli, faʻaaogaina o feau SMS pe lafoina luga o le faletupe 'upega tafaʻilagi i se faʻapitoa a le tagata lava teugatupe a le faʻalapotopotoga

O se faʻaopoopoga gaioiga mafai ona avea ma faʻailoaina faʻasilasilaga e uiga i le faʻaletonu faiga, ono pepelo, ma isi, lea o le a faʻatagaina ai tagata faigaluega kamupani e tali vave.

Faʻamoemoeina i mea faʻapitoa o le pisinisi, e ono maua foʻi e le tagata fai pisinisi ni galuega aoga e pei o taʻavale faʻamaoniape a faʻatulagaina le nofoaga e siaki ai faʻamatalaga ma le faletupe mo soʻo se vaitaimi faapitoa o le taimi, pe, faʻapea, le avanoa e totogi ai se tip, faʻaaoga se kata, pe faʻamalamalamaina faʻaopopo faʻamatalaga e uiga i oloa poʻo tautua i siaki, e faʻatagaina ai oe e vaʻavaʻaia lelei totogi mo latou.

Tulaga 7. Tulaga ole faʻatupeina ole tautua

O se tasi o sili ona taua o nei aiaiga o le maualuga taimi o taimi e maua ai tupe i le teuga tupe a le faʻalapotopotoga, o le vaitaimi e fesuiaʻi ai, e masani mai le 1 (tasi) seia oʻo ile 3 (tolu) aso ma faʻalagolago i mea nei:

  • o le i ai o se teuga tupe i le mauaina o faletupe o le kamupani faʻatelevaveina le totogiina faia i le aso na sosoʻo ai;
  • faia o se faʻatau mai le mauaina o faletupe pepa saunia se fesiitaiga i totonu o le aso;
  • mauaina o se faʻaliliuga faʻanatinati polokalama e faʻatelevave ai le gaioiga, tusa lava poʻo a isi mafuaʻaga.

Tagata faʻatau e sili ona popole i ai mo le a le vaitaimi o le a toe faʻafoʻi ai tupe i le pepa, i le tulaga o le toe faafoi atu o oloa. O se itu taua foi mo le faʻagaioiga o le outlet, faʻamautinoaina lona igoa taʻuleleia.

E tutusa le taua o le vave iloiloina o le tau talafeagai mo le faʻaaogaina masani o le mauaina, lea, o se tulafono, aofia ai:

  • totogifuapauina faapipiiina masini;
  • fesoʻotaʻiga i le tautua;
  • totogi o masini talafeagai;
  • tausiga ma le tausiga o le saʻo faʻagaioiga o le polokalama.

Tulaga 8. Faʻatusatusa totogi mo le mauaina i faletupe eseese

Totogi mo le faia o tupe e le o tinoitupe mafai ona setiina o tului i luga o faʻatauga taʻitasi... I lenei tulaga, ua aitalafu o se komisi mo fefaʻatauaiga uma faia.

Pe a fuafuaina le faʻasologa mo le faʻaaogaina o le tautua, taʻitasi, mea taua e pei o le tulaga o loʻo faʻatautaia ai e le faʻalapotopotoga ana gaioiga, lona taimi na i ai i lenei maketi, le aofaʻi o lala, le fefaatauaiga a le kamupani, o le numera o laisene o le faletupe e tatau ona faʻatautaia feutanaiga mai le tele o totogi auala ma le faletupe lava gaioiga faʻatulagaina tatau ona amanaʻia.

7. Se afifi o pepa talafeagai mo le faʻamaeʻaina o se maliega maua 📋

A faʻaiʻuina se maliega ma se faletupe, e manaʻomia e se itutino faaletulafono ona tuʻuina atu se faʻasologa masani o pepa:

  1. Tusi faʻamaonia o le tuʻufaʻatasia o le Setete Resitara o Tulafono Faʻaletulafono poʻo, mo i latou na lesitalaina ina ua maeʻa 1.07.2002. faʻalapotopotoga, Tusi faʻamaonia o le lesitalaina mai le ofisa o lafoga;
  2. Tusi Faʻamaonia o Lafoga;
  3. Se afifi o pepa faʻavae;
  4. Aveese mai le Tusi Faʻatasi a le Setete o le Lesitala o Faʻalapotopotoga Tupe;
  5. Faletupe faletupe ma faʻataʻitaʻiga o saini;
  6. Faʻaiuga poʻo ni faʻatonuga i le tofiga o le faʻatonusili o le faʻalapotopotoga ma le ofisa suʻetusi sili;
  7. Lisi maliega poʻo pepa faʻamaonia e anaina o nofoaga mautu o loʻo tu i le tuatusi moni faʻamaonia i totonu o le tulafono pepa. Na matou tusia auiliili e uiga ile tuatusi faaletulafono ile isi tusitusiga.
  8. Tusi faʻamaonia a le Faletupe i le tatalaina o se teuga tupe, poʻo se kopi o le maliliega i le faʻamautuina ma tinoitupe tautua;
  9. Laisene gaioiga, e tusa ai ma le tautinoga;
  10. Kopi o tusifolau o le tausi tusi ma faatonu, faʻamaonia e se notary;
  11. Soʻo se pepa faʻaopopo e ono manaʻomia e le faletupe, e tusa ma tulafono i totonu.

E mafai ona e faamasani ia te oe lava i tuʻuga uma o le mauaina o maliega i le sootaga i lalo (faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le VTB24 faletupe maliega):

Sii mai se faʻataʻitaʻiga mauaina feagaiga o VTB24 faletupe (doc. 394 kb)

8. O vaega taua o le system totogi (mauaina) 📌

O foliga nei o le mauaina o auaunaga mafai ona iloga:

  • o mataupu uma o fegalegaleaiga i le va o itu e faʻatulafonoina faʻatonutonuina e le maliega;
  • e mafai ona apalai se tasi auala mo konekalate taʻitasi;
  • le kamupani fefaʻatauaiga totogiina se komisi i le mauaina, i le tulaga o le a ia lava fuafuaina pasene o fefaʻatauaiga pepa. E masani lava, e amata mai ile 1.5% i le 4% o le fefaʻatauaiga aofaʻi.
  • O mea manaʻomia talafeagai, o se tulafono, e saunia e le faletupe lava ia (mo se totogifuapauina, mo le lisi poʻo le leai se totogi, faʻamoemoe i tuutuuga o le maliega), faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga tautua: oloa faʻasalalau, toleniga mo tagata faigaluega ma isi
  • o le faʻalapotopotoga le leai o se teuga tupe ma le mauaina faletupe e le o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei tautua. Ae o lona i ai e mafai ona maua ai faʻaopoopo fiafia i ai.
  • totogiina mo oloa ua faamauina i le teugatupe teugatupe le vave, ae i totonu o le tasi i le tolu aso.

E taua le amanaʻia o loʻo i luga foliga pe a faʻaaogaina lenei tautua.

O le sili autu lelei ma leaga o le mauaina mo tagata fai pisinisi

9. Lelei ma le lelei o le mauaina

Seʻi o tatou lisiina mea taua sili ma leaga o le faʻaaogaina o le tautua.

Lelei (+) mauaina

  1. O le aoga sili o le faʻaaogaina o le mauaina o se tagata faʻatauoloa o le faʻaopopoina lea o le malosiaga faʻatau o tagata faʻatau pe a faia ni tupe e le o totogiina ma pepa palasitika. I lenei tulaga, e tusa ai ma suʻesuʻega, tagata faʻatau e naunau e faʻaalu sili atu, i le averesi mo 20%talu mai e faigofie i le mafaufau ona faʻamavae ma tupe i le non-cash form nai lo cash.
  2. I le taimi nei, o le tele ma tele ono tagata faʻatau e teu a latou tupe i teuga tupe, ae le o totonu o se atotupe, ma, tusa ai, latou ono le maua le aofaʻi manaʻomia o tinoitupe, ao latou i luga o le kata.
  3. Faʻaitiitia le aʻafia o tupe pepelo ma faʻasese pe a tuʻuina atu suiga e faʻafaigofieina le galuega a le kesia. E sefe e le tagata faipisinisi le aoina o tinoitupe ma komisi mo le tuʻuina atu ia latou teuga tupe i le taimi nei.

Le lelei o (-) mauaina

  1. E mafai ona fai le komisi a le faletupe 1,5-6% mai lona aofaʻi.
  2. O le tupe maua mai le tagata faʻatau e le faʻasino i le teuga tupe i le taimi lava lena, ae i totonu 1-3 aso.
  3. Mauaina / totogiina o tau o le mauaina o masini ma lona tausiga.

10. Fesili e masani ona fesili e uiga ile mauaina (FAQ) 📢

Mafaufau i fesili lauiloa e fesiligia ai e tagata faʻaaoga e uiga i lenei mataupu autu.

Fesili 1. Aisea e manaʻomia ai ona maua e pisinisi laiti ma feololo?

I aso nei lalolagi, mauaina i totonu averesi ma laʻititi pisinisi, e faigofie lava. A leai, i se tauvaga siʻosiʻomaga, le faʻatau atu, naʻo le, o le a leiloa ana tagata faʻatau... Ona o le mea moni e faapea, aunoa ma se metotia o le le tinoitupe totogi, tele tagata faʻatau, aoga tulagalua, o le a filifilia se isi auala e mafai ai.

A uma mea uma, o le teuina o tupe i luga o le kata e tele sili atu ona talafeagai, e le gata i lea, o le tele o tagata faʻatau maua latou tupe maua (totogi poʻo faʻamanuiaga lautele), poʻo le itiiti ifo o se vaega o ia i se kata faletupe.

E tusa ai ma le leai o se tinoitupe i totonu o le atotupe, e foliga mai o le a maua e le tagata maʻi le aofaʻiga e manaʻomia i luga o le paleni o le card, ma e le taumateina o le tele lava o taimi e faʻatau ai fua i ni faʻatauga, o lona uiga e manaʻomia ai le siʻitia o tupe maua i pisinisi.

I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina o le mauaina i se faletupe mafai ai e le gata i faʻalauteleina le faʻavae tagata faʻatauae ia faapena foi i faʻatele tupe maua a le kamupani, faʻatulagaina.

Fesili 2. O le a le ituaiga o mauaina meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina?

O le faʻatinoina o cashless totogi, ioe, lē mafai aunoa ma se masini ma masini faapitoa... Tuuina atu o se mauaina auaunaga, o le faletupe saunia foi le talafeagai masini. E mafai e se tagata fai pisinisi faʻatau ile tau atoa, e totogi mai se faletupe pe oso i isifaʻamaoti mai i le konekalate, tuutuuga.

Muamua lava, e moni, POS tigaina pe Atoa faiga POS... E manaʻomia le nofoaga e faitau ai faʻamatalaga mai pepa palasitika ma tuʻuina iai le faʻatagaga i le polokalama e faʻatagaina ai oe e tusi ese tupe mai le teuga tupe. I le avea ai o se tulafono, latou te manaʻomia le tutusa numera e pei o cash register i se faleoloa.

Lea, e tele ituaiga o terminals, lea e mafai ona tu, uaealesi (mo se faʻataʻitaʻiga, mo avefeʻau poʻo ni tagata faʻatali), PS tigaina (mo faʻatauga e ala i le 'upega tafaʻilagi a le kamupani), ma e mafai foi ona latou maua eseʻese gaioiga ma mafaitau kata ma le malamala poʻo le maneta manoa ma maua ai se avanoa mo le le faʻafesoʻotaʻia o totogi.

Faiga o loʻo fai ma sui o se seti atoa o masini manaʻomia e faʻamautinoa ai le galuega o le kesia nofoaga ma faʻatautaia fefaʻatauaiga ma e le o tinoitupe totogi.

O loʻo faʻaaoga foi se faʻailoga mo le tuʻuina mai o lisiti - faʻapitoa totogiina pepa faʻamaonia le moni o cashless totogi.

Pinpad - se laulau mo le ulufaleina o se pine-code e se tagata o tausia. E fesoʻotaʻi i le POS tigaina poʻo le lesitala ma e manaʻomia mo le saogalemu o le feuiaʻiga.

Talu ai nei, o faʻamatalaga tau tupe ua salalau ma ua faʻatautaia nei loa faitauga ma faʻamatalaga faʻailogamauaina mai le kata. Latou faia faʻavave le faiga o le totogiina, saogalemu, faʻafaigofieina le lipotia o faʻamatalaga tau tupe ma lolomi lisiti.

E tatau ona maitauina o le mauaina o Initaneti e naʻo le manaʻomia o se module e fesoʻotaʻi ai le 'upega tafaʻilagi mo le faʻatagaga.Talu ai o le kata e le o faʻaali mai i le tino, ma o le siaki / slip e le lolomiina, e leai la se manaʻoga mo isi masini.

Fesili 3. O fea ou te faʻatau ai / totogi ai ni meafaigaluega?

E mafai ona e mautotogi i le mauaina o se faletupe (masini) mai le mauaina o faletupe, lea e te faʻagaioia ai lenei tautua. Mauaina masini lisiina amata mai 500 rubles / masina pe sili atu.

E mafai foʻi ona e faʻatauina faletupe POS terminal mai isi kamupani e faʻatau atu ma mautotogi mea faigaluega. E mafai ona e faʻatauina ia mea faigaluega e ala i au vaega tupe.

Nei o nisi o kamupani e maua ai na avanoa.

1) Talia le kata!

Primikartu ei ai mea lelei nei:

  • Fesoʻotaʻiga vave o mea faigaluega e aunoa ma le asia o le faletupe;
  • Ose aofaʻiga laʻititi o pepa e manaʻomia;
  • Fesoʻotaʻiga e mafai e aunoa ma le teʻena o le mauaina o le faletupe;
  • O le tatalaina o se tala fou o loʻo iai nei e pule oe i le faitalia;
  • 24-itula tautua lagolago ma se faʻamaoniga o le saogalemu totogiina;

Lenei e mafai ona faʻatau mea faigaluega i aufaʻatasi pe totogi mo se taimi faʻapitoa.

2) MuamuaBit

O le kamupani o loʻo i ai le tele numera o paranesi i le atunuʻu atoa, e aofia ai i le CIS atunuʻu, le UAE, ma isi.

E iai le avanoa e faʻatau ai le KKM, RKO ma isi tautua mo le faʻalauiloaina ma le faʻalauteleina o le pisinisi.

Fofo talafeagai mo faʻalelei ma otometi o le atinaʻe.

I lenei tusitusiga, na e masani i le faʻauigaina o le mauaina, o ona autu uiga, malosiaga ma vaivaiga.

tusi, a talu mai le 2015 mo pisinisio ia na maua tupe maua mai le 60 miliona rubles, o le mauaina o se cashless totogi auala o faamalosia.

Ua aiaia i le tulafono se sala tupe mo le le usitaia o lenei manaoga, i se aofaiga e oʻo i le 30 afe rubles (mo tagata fai pisinisi taʻitasi) ma 50 afe rubles (mo faʻalapotopotoga faʻaletulafono).

I le faaiuga, matou fautuaina le matamata i se vitio e uiga i le mauaina (autu autu, mataupu faavae o le mauaina):

O lenei ua e iloa le faʻavae faʻavae e tatau ona mulimulitaʻia pe a filifilia se paʻaga faletupe, oe mafai ona faia ni faʻaiuga e uiga i le autu sui auai i le mauaina o auaunaga maketi ma fuafua tuʻutuʻuga e te manaʻo e galulue faʻatasi ma soʻo se aitalafu faʻavae i lenei itu.

Matou te moomoo ia te oe e filifili se agavaʻa mauaina ma maua le sili ona lelei tulaga mo lau kamupani, lea o le a faʻatagaina ai oe e faʻalauteleina le tele o auʻaunaga oe saunia, faʻateleina le manaʻoga mo lau oloa ma, mulimuli ane, maua le sili maualuga polofiti.

Le au faitau pele o le Manatu mo le mekasini Olaga, matou te faʻafetai pe a fai e te tufaina atu ou manaʻoga, poto masani ma au tala i le mataupu o le lolomiga i manatu o loʻo i lalo. Matou te moomoo ia manuia lau pisinisi i mea tau tupe!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: UPU Worldwide Emergency meeting 2 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com