Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Anjuna o le sili le faʻasalalau matafaga i Goa

Pin
Send
Share
Send

Anjuna, Goa o se matagofie nofoaga, lauiloa mo le pisi maketi, quirky matafaga pati ma se tulaga ese tulaga ese mo 24/7 fiafia.

Faʻamatalaga lautele

Anjuna o se tamai nofoaga malolo nofoaga i le itu i matu o Goa latalata i lona laumua, Panaji. O le faitau aofai o tagata e sili atu ma le 9 afe tagata. O le maualuga vaitau tumau mai ia Novema ia Aperila, pe a o le ea vevela mai le +30 i le + 33 ° C, ma le vai latalata i le matafaga o le Arapi Sami mafanafana e oʻo i + 27 ... + 29 °. E i ai sina timu i lenei taimi, ma o le agi mai o le savili mai i le sami e le faʻalavelaveina ai se malologa lelei.

Tele fale i totonu o le nuʻu na fausiaina i le vaitaimi na fai ai Initia ma kolone o Potukali. Tele o latou ua iai faletalimalo. I se faʻaopopoga, iinei oe mafai ona vaʻaia ni nai falesa tuai ma falesa, i totonu o le sili ona taʻutaʻua o le Ekalesia a St. Michael, na fausia i le 1595 ma o le sili ona leva lotu i le setete.

Mo le taimi muamua na amata talanoa e uiga ia Anjuna i tua i le 60s o le seneturi talu ai. Ona amata loa lea ona oʻo mai hippies, freaks ma isi tagata e le masani ai i le itu lea o Initia, ma avea ai le nuʻu tu matafaga ma ogatotonu o le olaga o pati a Goa. Lenei aso e talimalo le sili gaioiga vaʻaia pati e paʻu i le Tausaga Fou ma aso malolo Kerisimasi. Ae o le taimi na totoe o le olaga i le nofoaga malolo e tumu i lanu fiafia. Ma e le gata i faʻatusa, ae faʻapea foi i le uiga moni, aua e oʻo lava i niu o niu o loʻo tutupu i totonu o le nuʻu o loʻo teuteuina i ituaiga eseese.

Matafaga

Anjuna Beach, lea e faʻataʻamilomilo i le talafatai o le Sami Arapi mo le toeititi 2 km ma o loʻo ufitia i le paʻepaʻe papaʻe oneone, e sili atu ona talafeagai mo pisapisao talavou nai lo mo se malologa filemu aiga. Muamua lava, e le tuulafoaia pei o isi nofoaga tafaoga o Goa, ma lona lua, e i ai maʻa lalo lalo o le sami, e mafai ona manuʻa gofie ai. Ma galu malolosi, e faʻasolosolo pea i luga o le talafatai, ma taumafai e ave tagata tafafao i le sami. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, o leoleo leoleo e masani ona tiute i Anjuna.

O le vaega o le matafaga e lauitiiti, paolo e ala i niu o niu o loʻo tautau mai le vai. O faamalu ma sunbeds auai i fale matafaga - ia aumai mo le faʻaaoga fua, oe manaʻomia okaina meaai po o se ituaiga meainu. O le tautua e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i le au valaaulia o faletalimalo faletalimalo.

O le sami i Anjuna e puaoa, i nofoaga e ufiufiina i tamaʻi suauʻu manogi mai otaota suauʻu vaʻa. O le gataifale e masani lava ona fufuluina, ae ona o le latalata mai o le maketi o le po, e le mafai ona mama atoatoa iinei, ma tagata tafafao latou lava tuua tua mauga o lapisi. E ui lava i lona laʻititi tauagafau, e i ai mea uma mo se mauoa ma manaia aso malolo. E mafai ona e alu snorkeling, faaseʻe pe maulu, tiʻetiʻe i le elefane, matamata i le faʻamalieina o gata, pe auai i tuʻuga taʻavale e talimalo ai le nofoaga tutotonu o le go-kart.

O le autu vaega o Anjuna matafaga i Goa (Initia) o tele trans-pati ma Full Moon Pati, amata i le goto o le la ma tumau seʻia oʻo i le taeao. O fea ma afea le isi gaioiga o le a faia ai, oe mafai ona iloa mai i le lotoifale tagata nonofo poʻo tagata faigaluega o le le gata laina o faleʻaiga fausia i luga o le atoa talafatai. O le Royal Hippie Market, e tu latalata i le matafaga, e le itiiti le fiafia i tagata tafafao maimoa. Pau le maketi a le flea i Goa, e aofia ai le tele o heka, ose gaioiga uiga ese e mafai ai ona tauva ma manu o Pasila i le vevesi o lanu, pisapisao ma le pisapisao. Lenei e mafai ona faʻatau mai le tele o 'oloa eseʻese - mai aitema ma Initia embroidery ma felanulanua ie afu i teuteuga ma CD ma le lata mai leo musika. Moni, tele turisi e omai ii e le tele mo faʻatauga, ae pei ona manino i lagona ma se siosiomaga moni tutasi. I se faʻaopopoga, luga o le maketi oe mafai ona mauaina tagata taina, ituaiga uma o masseurs, tagata laulu ma tagata tuia o latou ua sauni e faʻataunuʻuina soʻo se manaʻo o le tagata maʻi mo sina tupe.

Nofoaga

Vaʻai i ata o Anjuna Beach, oe mautinoa o le a vaʻaia le tele o fale talimalo ma tamai fale talimalo o loʻo folau solo i le talafatai atoa. Tele o latou e leai se mea ae o se moega ma taʻele, ae e i ai faʻamalama e iloa atu ai le sami. O le tau o ia mea e nonofo ai (mai le $ 11 i le aso) e avanoa e oʻo lava i turisi o loʻo fuafuaina. Afai e te manaʻo e nofo i se fale talimalo ana se tasi o hippies, sauni e totogi i le va o le $ 40 ma le $ 55. Pau lava le faaletonu o musika, e le faʻavaivaia tusa lava pe pogisa.

O le lautele lautele o fale e mafai ona maua i totonu o le nuʻu. E i ai uma faletalimalo laiti ma faletalimalo faʻaonapo nei o laʻasaga eseese (1-4 *). O le tau o le potu e amata ile $ 23, ae o isi mataupu e oʻo atu i le $ 85. I le taimi lava e tasi, o fale o tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu o loʻo manaʻomia tele - ile amataga ole vaitau maualuga latou masiʻi atu i fale le tumau faʻapitoa, ma faʻamatuʻu o latou fale, e iai potu e 2-3, i tagata tafafao.


Meaai paleni

Peitai, Anjuna Beach, pei o isi nofoaga tafafao i Goa, e masani ona tumu i tamaʻi faleʻaiga matafaga, lea e mafai ona e tofoina uma i le lotoifale ma Europa meaai. O le tau o taumafataga i faleʻaiga eseʻese e tutusa - pau a le eseesega o loʻo i le lisi, tofo ma le tele o vaega. O le 'auʻaunaga iinei e sili ona lelei - ina ia mafai ona maua se tagata faʻatau, ua ua sauni mo soʻo se mea.

Faʻatasi ai ma fale taʻutaʻua sili o le Avalon Sunse cafe, taʻutaʻua i le supo manaia ma le sisi kesi i le sosi tamato, o le faleʻaiga Basilico, na tatalaina e le kuka Italia, ma le Tantra Beach Shack snack bar, o loʻo ofaina ai le atunuʻu ma fualaʻau. E mafai foi ona e 'ai lelei i le maketi i le lotoifale. I se faʻaopopoga i mea suamalie a Initia, sua o tootoo, masala chai ma aisa kulimi, latou te faʻatau atu meaai mama o le auala.

I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le supamaketi tele i Oxford i tafatafa o le matafaga, e faʻaopoopo i meaʻai masani, o loʻo i ai mea teuteu masani, Ayurvedic herbs ma le anoanoaʻi o isi oloa. O le isi tulaga eseʻese o faʻamaumauga a le Anjuna o le tele o ituaiga 'ava malosi. Pia, lama ma liqueurs mai popo ma fualaʻau mataʻutia e onā iinei e tagata uma, e aofia ai Initia, latou te le inu ava malosi.

Ae mo tau, o le taumafataga mo le lua i totonu o se beach shack o le a tau ai le $ 3-4, ae o le asiasiga i le ogatotonu o faleʻaiga o le a toso uma $ 15. O le ipu kofe i totonu o le fale kofe e $ 1.30 le tau, araisa ma moa - $ 2.50, fualaʻau salati, fuamoa fualaʻau, ituaiga uma o supo, susu oona ma le fagu pia i le lotoifale - tusa ma le $ 1.

I luga o se tusi! O i latou o loʻo tafafao i Goa mo le taimi muamua e le tatau ona oso i meaai a le atunuʻu i le aso muamua lava. Meaʻai i Initia e fai lava le manogi, o lea e sili ai le amata i se mea papalagi pe fesili mo meaʻai e aunoa ma mea manogi ("No spicy"). Afai e le taliaina e lou manava ni meaʻai feu, taofi loa i se mea e leai se mea - iʻa tunu, keke mafolafola, fualaʻau, omelet poʻo momo.

Faʻafefea ona sau mai le malaevaʻalele a Dabolim?

O le va i le va o Anjuna ma Dabolim Malae vaʻalele, o tautua vaʻalele ma vaitau vaitau, e tusa ma le 50 km. Oe mafai ona manumalo ia latou i le 3 eseese auala. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Metotia 1. I pasi

Taugofie, ae umi lava. E le gata i lea, e tatau ona e faia ni fesiitaiga. O le auala atoa e pei o lenei: Vasco da Gama (taofi "Chikalim Junction") - Panaji - Mapusa - Anjuna. E 2 itula le umi o le auala. O le tau masani o se faigamalaga e 50-60 sene.

I luga o se tusi! O pasi i Goa e le tamoʻe masani ma i le tele o tulaga e masani ona ofi, o lea o turisi ma le tele o ato e sili atu le faʻaaogaina o se sili atu talafeagai auala o felauaiga. E leai se numera iinei, ma o le itu o le lele ua faʻailoa i luga o se ipu tuʻuina i luma o le mataʻitusi.

Metotia 2. I le nofoaafi

Muamua e tatau ona e alu i le Thivim nofoaafi nofoaga i Mapus, tu 16 km mai Anjuna. Mai iina, e le gata o felauaiga lautele, ae o se taxi foi e tamoʻe i le nofoaga tafaoga. I se faʻaopopoga, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e lisiina se scooter pe faʻaaoga le tautua o se uila ma le uila.

I luga o se tusi! E sili le faʻatau muamua o se pepa pasi ile nofoaafi. E toetoe lava a le mafai ona faia lenei mea ae le i lafoina.

Metotia 3. Taʻavale laʻupasese

E ui i lona taugata, o lenei auala o femalagaaiga e sili ona vave ma sili ona talafeagai. E tusa e tasi le itula le faigamalaga. O le pasese mai le $ 10 i le $ 14, fuafua i le tulaga o le mafanafana. Oe mafai ona okaina se taʻavale uma i le malae vaʻalele nofoaga ma ala i le Initaneti. A le o lea, na ona puʻeina i luga o le auala. O 'auʻaunaga e sili ona manaʻomia ile teritori ole "Prepaid taxi" ma le "Goa taxi".

I luga o se tusi! E leai ni counters i totonu o taʻavale, ua mautu le tau, ma e totogi pe a pasia. A e manaʻo e sefe sina mea itiiti, filifili ni au pisinisi tumaʻoti - e mafai ona e faʻatau faʻatasi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Alu i le nofoaga o Anjuna (Goa, Initia), usitai i le fautuaga a latou ua uma ona laki i ai iina:

  1. A e aveina se mea mo le mautotogi, aua le tuʻuina atu lou tusifolau o se faʻamaoniga - e sili atu le faia o ni kopi ma ave ma oe i taimi uma.
  2. E le tele naua afi kesi i Goa - o le latalata i Anjuna o Vagator. Ae mo le kesi atigifagu fagu i lita fagu, e taugata ma lona uiga e matua maualalo lava.
  3. Avetaʻavale i Initia e le faʻamalosia - scooter ma uila afi e masani ona tuʻuina atu e aunoa ma latou, ma faʻafitauli ma leoleo i le lotoifale e foia i sina tupe totogi.
  4. I Anjuna, e le gata e mafai ae e tatau foi ona fefaatauai. A leai, o le tagata faʻatau o le a le fiafia ma o le a le faʻatau atu le oloa e te fiafia i ai mo soʻo se tupe.
  5. Ina ia puipuia oe mai faʻamaʻi pipisi, e le gata ona fufulu ou lima i le fasimoli, ae faapea foi ma fualaʻau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, musu e faʻaopopo aisa i vai inu - e mafai ona faia mai le paipa vai, o lona faʻaaogaina e mafai ai ona oʻo i ni faʻanoanoaga leaga.
  6. Faʻaeteete lava pe a e savali faataamilo i le maketi. E le masani ai nei le gaoi.
  7. I Initia, pei o isi atunuʻu vevela, e tele mea oona, o lea i le tafaoga e tatau ona e matua faʻaeteete, ma i le tulaga o u poʻo manuʻa, ia mautinoa e togafitia le manuʻa ma se vailaʻau ma faʻafesoʻotaʻi le nofoaga faʻafomaʻi lata mai.
  8. Fennel fatu o le a fesoasoani e faʻafetauia ma le faʻafefiloina o manogi Initia meaai. Laʻititi pesini ma lenei "vailaʻau" e masani ona maua i le ulufafo o faleaiga pe i le kaseti o meaʻai vave.
  9. Leai ni Anjuna's pati e maeʻa e aunoa ma fualaʻau. Ae afai o leoleo e na o le pupula o mata i tagata o le lotoifale, ona tagata asiasi e le faʻamalieina iinei. E toatele foi na falepuipui.
  10. E tatau foi ona maitauina o ituaiga eseese o syphilis, hepatitis ma isi faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga e masani ai i Initia, o lea e sili ai le faʻatapulaʻaina fesoʻotaʻiga ma ono ono avea ma siama.

Mea uma i le Anjuna Beach ma le Day Bazaar:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Above u0026 Beyond - Anjunabeach 2009 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com