Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Volcano Teide - o le autu tosina o Tenerife

Pin
Send
Share
Send

Volcano Teide i le Sipaniolo motu o Tenerife o se tasi o ofoofogia ofoofogia o le natura. E faitau afe tagata tafafao maimoa mai i le pito i luga ma vaʻai i le paka o le igoa tutusa i tausaga uma.

Volcano Teide: faʻamatalaga lautele

O le Sipaniolo motu o Tenerife o le sili ona tele i le Canary atumotu ma le lona tolu motu lapoʻa motu i luga o le paneta. O le vaega autu o ia e nofoia e le Mauga Teide (maualuga 3718 m), o le pito maualuga lea i Sepania.

I le satelite ata o le voluma Teide, e manino lava le vaʻaia o lona lua-tiered. Muamua, tusa o le 150,000 tausaga talu ai, o se faʻaiuga o le pa malosi, o le Las Cañadas caldera ("cauldron") na fausia. O fua faatatau o le faʻapuna (16 x 9) km, o lona itu i matu o pa ua paʻu uma i lalo, ma le itu i saute na toeititi tulaʻi i luga i le maualuga o le 2715 m. lona itu, pe a maeʻa pa.

O lea ua i ai le Mauga o Teide i se setete moe. O lana gaioiga mulimuli na matauina i le 1909, o tamaʻi pa na pa ile 1704 ma le 1705. O le pa o le 1706 na matua malosi lava - ona faʻatamaʻia uma lea o le taulaga o Garachico ma nuʻu lata ane.

I le taimi nei, o lenei maugamu o se vaega o le Teide National Park i le motu o Tenerife ma o loʻo puipuia e le UNESCO.

Teide National Park

Teide National Park e aofia ai le 189 km², ma e manaia e le gata mo le mauga taʻutaʻua o le igoa e tasi.

O le paka e faʻatosina mai ma ona laufanua vaʻaiga matagofie mai le mauga mu - o se maʻa porous na faʻateʻaina e se maugamu i le taimi o le pa. I lalo o le malosi o le matagi ma le timu, e matua le masani ai faʻatagata ma maʻa masani na fausia mai i tuff, o latou igoa e tautalagia mo latou lava: "seevae o le Masiofo", "tamatamai lima a le Atua". Tele vaega o maʻa ma se vaitafe o lava pelega, ausa o le hydrogen sulphide o loʻo sosolo i totonu o le eleele - o le ala lea e vaʻaia ai le malifa o le maugamauga ola tele i le Canary Islands - Teide.

Teide Park ma le Las Cañadas caldera e le o faʻamatalaina e ituaiga eseese o meaola. E leai ni gata ma manu mataʻutia iinei, ae ui i lea, pei o le atoa o Tenerife. E i ai tamaʻi pili, lapiti, hedgehogs, pusi feʻai.

Mai ia Aperila ia Iuni, o le atoa Teide Park i Tenerife ua liua: o togavao uma i le lotoifale e fuga i lanu lanu ma manogi suamalie.

Aʻe i le Mauga Faʻaosooso

Ulufale i le National Park e faʻatagaina i soʻo se taimi o le aso ma e matua saoloto.

I le maualuga o le 2356 m, lea o loʻo faʻaauupegaina ai le nofoaga pito i lalo o le siitia i le tumutumu o le maugamu, e mafai ona e alu iina i se taʻavale poʻo se pasi, pe faʻatau se turisi tafafao i le faletalimalo. O le uaea taʻavale mafai ona ausia i auala e fa - o le filifiliga faʻamoemoe i le itu o Tenerife e tatau ona e sau mai (mai matu, saute, sisifo po o sasaʻe).

Fautuaga! O le numera o avanoa taʻavale e faʻatapulaʻaina, o lea o se malaga i le taʻavale e tatau ona vave fuafuaina. O le faʻasologa o pasi masani e mafai ona maua i luga ole upega tafaʻilagi http://www.titsa.com, aemaise lava, mai le nofoaga i Playa de las Américas, pasi numera 342 e faʻatautaia, ma mai le nofoaga i Puerto de la Cruz, numera 348 Puerto de la Cruz.

O le isi faigamalaga i le lua volcano Teide i Tenerife mafai ona faia i le uaea taʻavale, e na o le 8 minute le umi. O le taimi sili ona lelei e ave ai le faʻafiafiaga o le taimi tonu pe a maeʻa pe amata pe a maeʻa le 'aiga o le aoauli, pe a toʻaitiiti turisi ma e leai ni laina.

Taua! Soʻo se turisi e mafai ona aʻea le pito i luga o le alatele auala; ua lava e faʻatau ai se pepa malaga e malaga ai. E mafai ona e aʻea i le tumutumu o le mauga, maualuga mai le nofoaga, pe a fai e iai sau pemita faʻapitoa (pemita) - faʻafefea ona maua mai o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Mai luga o le tulaga i le pito i luga o le faaseʻe i luga, o vaaiga ofoofogia o le Teide Park e matala, ma i le tau lelei o le maataga e matua ofoofogia lava: o le sami ma le lagi na liua i luga o se vaitau vaʻaia, ma o le Canary Islands foliga mai o opeopea i le ea.

O le taimi faʻaaluina i le pito i luga uaea afi nofoaga ua faʻatapulaʻa. Tagata tafafao maimoa e iai a latou faʻataga e feʻaʻei i le lua e mafai ona nonofo ai iina mo 2 itula, ma i latou e leai se faʻatagaina - 1 itula. Ua siaki le taimi i le taimi o le gafa.

Mai luga o tulaga o loʻo i ai le tele o auala auala i le Teide Park:

  • i le potu vaʻai o La Forales;
  • i le tumutumu Viejo;
  • Telesforo Bravo Trail - i le lua Crater.

Fautuaga mai tagata feʻaʻei! E naʻo le 163 mita e te savali ai i le lua, ae ona o le paʻu o le ea ma le ea e le masani ai, ua amata ai ona maʻi ma ua niniva foʻi isi turisi. Ina ia faʻaleleia lou soifua manuia, e te le tau faʻanatinati a o e siʻi luga, e fautuaina e taofi ma taofi lau manava i taimi uma e mafai ai.

Faʻafefea ona maua se faʻataga e aʻea Mauga Teide

E 3 ala e asiasi ai i le tumutumu o le maugamu ma vaʻai i totonu o lona lua.

  1. I le itu o le mauga, i le maualuga o 3260 m, o le Altavista malutaga. Tagata tafafao maimoa e tusi le nofo i le po i Altavista latou te le manaʻomia se pemita - e otometi lava ona latou mauaina le faʻatagaga e feiloaʻi ai i le oso aʻe o le la i le lua. Totogi tau 25 €.
  2. Pemita mafai ona maua lugalaina tutoʻatasi ma leai se totogi. Ina ia faia lenei mea, luga o le 'upega tafaʻilagi www.reservasparquesnacionales.es, oe manaʻomia le faʻatumu se fomu e faʻailoa ai le aso ma le taimi o le asiasiga, faʻamatalaga tusifolau. E tatau ona lolomi le pemita, e siaki faʻatasi ma le tusifolau. Talu ai o le numera o nofoaga e matua faʻatapulaʻaina, e tatau ona e lesitala mo se pemita a itiiti mai 2-3 masina ao le i fuafuaina le aso.
  3. I luga o le 'upega tafaʻilagi www.volcanoteide.com e mafai ona e faʻatau se taʻiala taʻimua i le tumutumu o le maugamu. O le tau o le 66.5 € aofia ai: se tiketi mo le funicular, faʻatasi ma le Igilisi-Sipaniolo tautala faʻasino, o se pemita mo le aʻeaʻe.

Manaia! O leisi mafuaʻaga e ala ai i le po i le nofoaga tafafao maimoa o le meteor shower. E fiaselau fetu fanafana e mafai ona vaaia i le lagi lagi i le faaiuga o Iulai ma le amataga o Aukuso.

Funicular i Teide Park

O le pito i lalo o le uaea taʻavale o loʻo tu i le maualuga o 2356 m, o le pito i luga i le maualuga o 3555 m.O le funicular e aofia ai lenei mamao i le 8 minute.

Malie itula amata

MasinaItula faigaluegaO le aʻeaʻe mulimuli lavaGafa mulimuli
Ianuari-Iuni, Novema-Tesema9:00-17:0016:0016:50
Iulai-Setema9:00-19:0018:0018:50
Okitopa9:00-17:3016:3017:20

Mo tamaiti i lalo ole 3 tausaga le matutua malaga i luga o le uaea taʻavale e leai se tau. Tau tiketi (alu aʻe + tupuʻaga) mo tamaiti 3-13 tausaga le matutua e 13.5 €, mo tagata matutua - 27 €. E i ai leo taiala i le Lusia.

Oe mafai ona faʻatau tiketi mo le malie e aʻea le mauga mu Teide i le uaea taʻavale nofoaga, ae e sili atu le faʻatau muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi www.volcanoteide.com/. Oe le manaʻomia le lolomiina o se tiketi, na o le download i lau telefoni.

Ona o tulaga leaga o le tau (matagi malosi, toulu o le kiona), atonu e le ola le siʻi i luga. O faʻamatalaga e uiga i mea malie ma le tulaga o auala savali o loʻo lomia faasalalau i luga ole upega tafaʻilagi i taimi moni. Afai e leai se avanoa i le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e vili le +34 922 010 445 ma faʻalogo i le feʻau a le masini tali.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tulaga tau: o afea le taimi sili ona lelei e aʻea Mauga Teide

O le tau i luga o Teide e matua ita lava, suia ma i le tele o tulaga le mautonu. I se tasi aso e mafai ona matua mafanafana ma mafanafana, ae o le mea moni i le taeao e sosoʻo ai e mafai ona paʻu maualalo le vevela pe mafai foi ona matua malosi le savili o le aʻe avea ma le saogalemu.

O le taumalulu e sili ona faigata, aua o le taumalulu i Tenerife. O afu aisa e faʻamoe ai uaea e masani ona taofi ai le taʻavale uaea e leʻi mafaufauina.

Ma e oʻo lava i le taumafanafana e malu i le tumutumu o le mauga. Afai e susulu le matafaga ma mafanafana e oʻo atu i le + 25 ° C, ona ono timu ai foʻi lea o le kiona i luga o Teide. Faʻamoemoeina i le taimi o le aso, o le vevela eseʻesega mafai ona oʻo atu i le 20 ° C.

Fautuaga! Ia aʻea, ia mautinoa e ave ma oe ofu mafanafana, ma seevae tapuni poʻo seevae savali e sili atu le ofuina vave i le faigamalaga. Talu ai e i ai le aʻafiaga o le sunstroke ona o le maualuga maualuga, e tatau ona e aumaia se pulou ma le SPF 50 sunscreen.

O le a le mea taua mo turisi ia iloa

Volcano Teide o se vaega o le National Park o le igoa tutusa i Tenerife, lea e puipuia e le tulafono. E faʻasa i le paka (mo le soli tulafono ona e totogia se faʻasalaga tele):

  • fai afi;
  • tiaʻi ni fualaʻau;
  • piki ma ave maa;
  • alu ese mai turisi auala.

Fautuaga! E tele faleaiga latalata i Teide, ae afai o le a e manumalo i lenei mauga, e fautuaina e ave ni meaʻai ma ni nai fagu vai e 1.5 lita.

E tele lava mea e taʻua o "volcanic bombs" i totonu o le paka - maʻa na tiaʻi e le maugamu o Teide i le taimi o le pa. O le atigi lanu uliuli o le "pomu" o loʻo nanaina ai le minerale lanu efuefu - olivine - i totonu. O faleoloa e manatua ai mea i Tenerife o loʻo latou faʻatau atu le tele o tufuga ma mea teuteu na faia mai lenei maa taua. E faʻatulafono ona auina atu i fafo olivine gaosi mai Tenerife.

Asiasiga o mea faʻanatura o le Teide National Park:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mount Teide Tenerife - Cycling Inspiration u0026 Education (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com