Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Da Lat - o se nofoaga faʻapitoa i Vietnam

Pin
Send
Share
Send

E mitamita Vietnam i le taulaga o Dalat o se nofoaga sili ona lelei i le atunuu. O le sili taua o se tamaʻi taulaga ma le faitau aofaʻi o tagata e ova atu ma le 400 afe tagata o le tutasi tulaga tau o le mauga ma le tele o faʻanatura mataga. E le mo le leai o se mea e taʻua ai Dalat "Vietnamese Suiselani" ma le taulaga o "Eternal Spring", "Thousand Flowers".

Talafaʻasolopito ma atinaʻe o Dalat

O le laumua o Lam Dong o se tasi o taulaga laiti i Vietnam. O le tulaga tulaga ese o le vanu i totonu o mauga i le maualuga o 1,500 mita faatosina Farani tagata faimalaga. O se tasi o i latou, o le fomai Alexander Jersen, i le 1887 na tosina mai le mafaufau i le tutusa o le ea faamalolo ma le malulu o le tau ma le French Alps.

O le faletalimalo muamua mo le au Farani na sosola ese mai le tau vevela o le sami na fausia i le 1907. Ina ua maeʻa le faʻavae faʻavae (1912), o le 'aʻai o Dalat i Vietnam na fausiaina i lona taimi nei foliga mai i le 1917. O le lelei o le nofoaga sa faʻafetaia e le mamalu Vietnamese. Ina ua maeʻa fausia le fale mafanafana o le Vietnamese Emperor Bao Dai, na fausia ai maota o tagata Vietnamese aristocrats i totonu o le taulaga. O se auala nofoaafi na fausia i Tapcham (1928). O le taulaga tutotonu e iloga i le itumalo alpine tusiata fale. O le Farani Kuata na faʻasaoina atoa e oʻo mai i le aso.

O le Vietnam Vietnam na aloese mai Dalat. E leai se pomu, pulu, fai maina i le taulaga, leai se fale e tasi na faaleagaina. O Dalat e naʻo le 137 kilomita le mamao mai le taulaga lauiloa o Nha Trang. E le mamao ese atu e oʻo atu i Dalat mai Mui Ne (160 km), Ho Chi Minh City (300 km). E leai se alamanuia i totonu o le taulaga, o le faitau aofaʻi o loʻo pisi e tautua turisi ma faʻatoʻaga. I le tepa muamua lava i Dalat mai le pasi o le mauga, o le numera o greenhouse o loʻo mataʻina.

O se foliga matagofie o le taulaga o Dalat ua avea ma tele numera o fugalaʻau e mafai ona maua i luga o auala uma o le taulaga, fugalaʻau moega, puipui o fale ma pa. O le tafaoga turisi o le nofoaga e sili ona vaʻaia e le tele o faletalimalo. E mafai ona maua i latou i Dalat mo soʻo se tofo - i Europa ma Vietnamese sitaili. E mafai ona e nofo i le faletalimalo Vietnamese mo le $ 15 - $ 20, o le po i le fale talimalo lelei i Europa e $ 30 - $ 50. Faigata ma le faʻamautuina tulaʻi mai na o taimi o le Tausaga Fou tuʻuaga.

Talaʻaga ma talaʻaga faʻanatura

A e asiasi i le taulaga o Dalat i Vietnam, o ata o mea masani a le lalolagi o le a tumau i le sili ona manatuaina. O loʻo iai vaipuna o Pongur ma Prenn, o le Prenn Natural Park, o le Vanu o le Alofa (i Vietnamese o faʻailoga ua tusia o Thung Lung Tinh Yeu), ma le Vanu Auro.

E aoga le nofo i nisi auiliiliga i Longbyan Mountain ma Datanla Falls. O le afu e latalata i le 'aʻai (5 km) e aofia ai le paʻu o le auala tele. O se uaea taavale ua faataatia i o latou tafatafa. O le eria atoa e lata i le afu ua liua e avea ma paka faʻaleaganuʻu. Mai le maitau vaʻaia o Longbya Mountain, le vaaiga sili ona lelei o Dalat ma le matagofie siʻosiʻomaga o le taulaga tatalaina. O le mauga e mafai ona oʻo i ai le pasika pasese i le 20 minute.

I le faʻasalalauga a Dalat, o ata o le Crazy House Hotel ma le uluaʻi Cathedral o loʻo avea ma nofoaga tutotonu. I totonu o le taulaga lava ia, o se polokalame faʻatulafonoina mo tagata femalagaaʻi e aofia ai asiasiga i nofoaga o nofoaafi e sili ona matagofie i Vietnam (o loʻo i ai le nofoaafi turisi). E faʻapea foi le fiafia i le pagodas o Lin Phuoc, Lam Ty Ni, Su Nu, le nofoaga o le emepera, le falemataaga o talaaga i le lotoifale o Lam Dong, o le nofoaga faʻafaifeʻau a le Virgin Mary.

Faitau atili e uiga i mea taua a Dalat.

Soʻotaga felauaiga

Mai Dalat i pasi e mafai ona e alu i soʻo se taulaga tele i le atunuʻu. I totonu lava o le taulaga, e pasi pasi i tafatafa o auala e le manaia i tagata mai fafo i nofoaga o nonofo ai Vietnam. E sili le alu i nofoaga faʻale-natura, faʻasolopito i le taulaga taxi poʻo le taxi. Faʻatusatusa i taʻavale pasese, pasese pasese o le afa o le tau ($ 1 - 1.5 i nofoaga latalata ane).

Faʻatasi ai ma se avetaʻavale laʻupasese o se taʻavale ea malulu, e mafai ona e malilie faʻatasi i le ao i le taeao mo le $ 25 - 30.

Totogiina o scooter e taʻutaʻua i talavou femalagaaʻi ma laisene ave taʻavale, o le tau o lea aso e masani ai mo le atoa o Vietnam ($ 7-10). Ae i luga o auala mimilo, e tatau ona e faʻaeteete, alu lemu le taʻavale. Ole tele o mea e te lalata ane ile aʻai e mafai ona oʻo iai ile 15 i le 30 minute ile vae. O se uaea uila e alu aʻe i le "Mauga Miti" lea e mafai ona e vaʻai ai i le taulaga.

Tau, tau i vaitau i Dalat

O le tau o Dalat, e ui lava e manatu subequatorial, e faʻaalia e tamaʻi fesuiaiga i le averesi o le vevela masina (mai le +23 ° C i le +27 ° C).

O le vaitaimi mai ia Aperila ia Oketopa e taʻua o timuga. O timuga faʻataʻamilo ile uati e seasea lava, e faʻaiʻu timuga ile 2-3 itula. O le faʻamalologa o le ea e le faʻaleagaina e le asu, kasa o fale gaosi oloa, ae leai ni fale mautotogi faʻapitoa mo tagata mama i le taulaga.

I soo se vaitau, e tatau ona sauniuni tagata tafafao mo po malulu mo Vietnam (mai le +11 ° C e oo i le +16 ° C); e seasea lava ona maua le mafanafana ma le ea malulu i faletalimalo. O le mea lea, turisi mai le sami talafatai e tatau ona ave ni ofu mafanafana ma i latou.

O le vaitau maualuga i Dalat o Tesema - Aperila ma le Tausaga Fou ("Tet") e tusa ai ma le kalena Vietnamese (faaiuga Ianuari - amataga Fepuari), pe a tau faletalimalo lua. Tagata mai atunuʻu CIS i Dalat e fealofani i soʻo se taimi o le tausaga, pe a e sauni mo le malulu po.


Aai o le taulaga - o fea e 'ai lelei ai

Dalat's lauiloa e sili i Asia i Sautesasae. O le nofoaga faʻapitoa i le mauga, e taʻutaʻua i lona paka fugalaʻau ma vasega tapolo sili ona lelei, e talia faʻalelei tagata Vietnamese ma tagata mai Europa. O le malulu o le tau ma le taʻutaʻua o le aʻai o atisi ma tagata musika ua avea ai Dalat ma se tasi o nofoaga taʻutaʻua sili ona lauiloa i Vietnam. O le mea lea, o faleʻaiga ma faleʻaiga o le taulaga e ofoina atu ai meaai Asia, Europa, Vietnamese.

E ui i taumafa masani e masani ona aloaʻia i Vietnam, o faleʻaiga ma faleʻaiga sili ona lelei i Dalat e leʻo iloga mai i tau maualalo. O le tau o le 'aiga o le aoauli poʻo le afiafi faʻaopoopoina ona o le sili ona lelei tautua, totonu totonu, Europa ipu. O tagata faʻatali ile taulaga e le masani ile gagana Rusia, ae e mafai lava ona fesoʻotaʻi ma latou ile Igilisi. O igoa ma faʻamatalaga puʻupuʻu o ipu i le lotoifale i le Igilisi e masani ai i faleʻaiga lelei.

Duong len trang

E toatele tagata asiasi e manatu ia Duong Len Trang o se faleʻaiga sili ona manaia i Dalat. O se fale eseʻese o le faʻalapotopotoga aofia ai le tele o hall ma eseese mamanu, fesoʻotaʻi i faasitepu, auala, vaapiapi auala e faʻataʻitaʻi ana manholes.

Mo le tele o tagata asiasi, o le tafaoga faataamilo i le faleaiga e manaia, lea e iloga mai i le tulaga muamua o totonu. Vavaeʻese ofisa ua fuafuaina i le tulaga o maʻa po o togavao grottoes, lalo o le ana, vaʻaia balconies, o loʻo i ai se togalaau i luga o le taualuga. O sina vaega o meainu (ava malosi ma le le ava malosi), o se tamaʻi seti o meaʻai mama e le faʻapogisaina ai lagona faʻaletino o malo.

Tuatusi: 57 Phan Boi Chau St, Da Lat.

Tasi leisi cafe

Faʻatasi ai ma tamaʻi kafe i le mea muamua i totonu o tagata Rusia e tautatala i fafo o le "One More Cafe", o loʻo tu i le taulaga tutotonu. Mai ipu mafolafola a Europa, e mafai ona e 'aia le tele o spaghetti, fuamoa fualaʻau ma le puaa, Caesar salati (tautua i le tele o vaega). O tagata asiasi uma e faʻafetaia mea taumafa suamalie, e aofia ai keke karoti, keke, keke, mago mago vaʻaia. O le aoauli mo le lua i se laulau manaia ma fugalaʻau o le a tau ai le 220,000 - 260,000 dongs ($ 9 - $ 11).

Faletusi tuatusi: 77 Hai Ba Trung Street, Dalat, Vietnam.

Artist Alley Restaurant

Tagata fiafia i le amataga asiasi i lenei faleʻaiga ma le fiafia. E le faigofie le mauaina o ia i le auala o le French Quarter, ae e iloa lelei o ia e aliʻi taʻavale laʻupasese. O le tisaini totonu o le fogafale lua o le faʻatuina ua fuafuaina i se Farani faiga sitaili, tuʻufaʻatasia potu 'ai ma le atisi ata.

O le lisi o loʻo iai le faʻaFarani (falaoa kaliki, ipu iʻa, supo maukeni) ma mea fai a Vietnam. I afiafi, e tata ai se kitara poʻo se tamaʻi faʻili i le cafe, ae o le tautua e manatu le toʻatele o tagata asiasi e faʻamalieina. Faʻatasi ai ma ipu Vietnamese, na tuʻuina muamua e le au asiasi le “iʻa i totonu o le ulo”.

Tuatusi: 124/1 Phan Dinh Phung, Da Lat 670000 Vietnam.

O se cafe

O faleʻaiga mo le 'aiga o le taeao ma le aoauli, e mafai ona maitauina le An Cafe. O se maota eseese ma se tagata e ona Rusia e salalau i fugalaʻau, taupega a tamaiti, teuteuga a le au mamanu. I le maitauina o se tagata kuka lelei, o se vaega tele o vaiinu, e manatu le au asiasi e le lava le filifiliga o ipu, ma e masani lava ona 4-6 i luga o le lisi.

Tuatusi: 63 Bis, Ba Thang Hai Street, Da Lat.

Ganesh Faleʻaiga Initia

A asiasi i Dalat, e le mafai ona pasi ane i latou e fiafia i meaʻai Asia le faleʻaiga Initia. I totonu o fale faʻafiafia, o le siosiomaga Initia e lagolagoina e faʻamalama pupuni o faitotoʻa, atavali ma ata i luga o puipui. O le lisi o loʻo puleaina e le au Initia, ae o ipu mai isi atunuʻu o Asia ma Vietnam e tauaaoina.

E fiafia faapitoa i latou e asiasi mai ile eseese o ipu o tamai mamoe, sisi kuka, moa tikka masala. Faʻatusatusa e le au Initia ia "Ganesh" i faleʻaiga lelei a Initia i Bombay ma Calcutta. E mafai ona maimoaina le lisi i luga o le upega tafailagi aloaia a le faʻalapotopotoga - www.ganesh.vn.

Tuatusi: 1F Nam Ky Khoi Nghia, Da Lat 670000 Vietnam.

I luga o se tusi! Mo se filifiliga o faleaiga sili ona lelei i Nyachag, vaʻai i lenei itulau.

Faʻafefea ona sau mai Nha Trang i Dalat taulaga na o oe ma ma se maimoaga taamilo

E sili ona talafeagai le alu mai Nha Trang i Dalat na o oe e se pasese totogi poʻo pasi. Faʻafefea ona e alu iina e uila atonu e le aoga - o le Google map o le a tatalaina le ala saʻo.

Le totogiina o pasi māmā i aso uma ($ 6-9), e tutusa ma le tau o le pasi pasi mai Nha Trang, ae o le fealuaʻi e faʻatagaina ai oe e vaʻai i isi mea e sili atu ona manaia. O le auala e fai si faigata, e ui lava o tagata amata e mafai foi ona ui ai. E tatau ona e sauniuni mo le ala, luga o gata o le mauga e i ai le maualuga aʻafiaga o le paʻu, o lea e te manaʻomia ai e totogi se pulou, talipupuni puipuia ma totini lima.

I matagi pe timu foi o le tau, ua faateleina ai le tulaga lamatia, o lea o le malaga mai Nha Trang (po o se isi taulaga) i Dalat e sili atu le tolopo i se isi aso. A aunoa ma le soliina o tulafono, e le mafai ona fefefe leoleo, e seasea taofi ni papalagi paʻepaʻe. O faʻatapulaʻa autu o tiʻetiʻega e aunoa ma se puloutau ma le televave i taulaga.

Faitau foi: Le mea e vaʻai i Nha Trang - tumutumu vaaiga.

I le pasi

O le Nha Trang - Dalat pasi pasi mai le pasi pasi o loʻo tu i Vĩnh Trung, Nha Trang, Khanh Hoa, Vietnam. O femalagaaiga e faia e Futa Bus Lines. O le pasese e 135 afe dongs. E mafai ona faʻatau le tiketi i luga o le upega tafailagi aloaia a le kamupani - https://futabus.vn. E sili le faʻatau o pepa malaga i le taimi muamua - a itiiti mai o le aso muamua. I lenei tulaga, o le ai ai avanoa avanoa, ma o le faʻasologa o le a mafai ona faʻamalamalamaina, aua e ono suia.

O le pasi muamua mai Nha Trang e tuʻu ese i le 7:00 am i le 4:30 pm 6 taimi i le aso. E tusa ma le tele o itula le faigamalaga. O auala uma i le faʻamalama, e mafai ai ona e fausiaina laufanua matagofie - araisa ma mauga. O le alatele luga tuua tele mea e manaʻomia, o lea e sili ai le inu o se minoi maʻi fualaʻau.

Ina ia e oʻo atu i Dalat, oe mafai ona faʻaaogaina auaunaga a seisi kamupani - Sinhtourist. O le pasese e 119.000 VND ('upega tafaʻilagi www.thesinhtourist.vn).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Ma le savali

E i ai ni tagata tafafao Rusia i Dalat, o a latou asiasiga i le taulaga e masani ona gata i le tafafao maimoa mai faletalimalo matafaga i Nha Trang ma le lauiloa Rusia o Mui Ne. A o okaina se malaga, o le fesili pe faʻafefea ona alu ese mai Nha Trang i Dalat e lona lua.

Tagata tafafao maimoa e mafai ona aveina i totonu o se tamaʻi nofoaga malulu malulu ea malulu poʻo se pasi tele. O le eseʻese o taimi o femalagaaʻiga e tasi le itula ma le afa, ae o le tamaʻi pasi e sili atu ona feoaʻi, e mafai ona suia le auala, e tu soʻo. E faigofie ona ave i totonu e gata gata.

E leai se aoga o le alu i se aso e tasi, o le auala mai Nha Trang i pito uma e 7-8 itula, i le taimi o totoe taimi e te maua ai le taimi e vaʻai ai i le aʻai na o le pasi. I le lua i le tolu aso, oe mafai ona vaʻaia le tele o mea faʻanatura ofoofogia ma taulaga tosina.

I le taxi

O le malaga i Dalat mai Nha Trang e tusa ma le 3.5 itula. O le tau e faʻamoemoe i le vasega o le taʻavale ma le kamupani ma e eseese i le va o le $ 90-130. Auaunaga e saunia e Mui Ne Sky Travel, DichungTaxi ma isi. Oe mafai ona tusi se taʻavale luga o le 'upega tafaʻilagi https://12go.asia.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Ianuari 2020.

Souvenirs ma meaalofa mai Dalat

Ae e te leʻi faʻatau meaalofa ma mea faʻamanatu, tagata tafafao maimoa mai le CIS e suʻesuʻe ma le totoʻa le fesuiaiga o tau ma tau. Ole mea mulimuli e masani ona faʻamoemoeina ile taugofie o au taleni. I maketi mo tagata e vaʻai i Europa, e faʻaluaina e le au faʻatau le tau muamua.

E leai se vaega taua i le faʻatauina o lavalava poʻo seevae i Dalat. O maketi ma faleoloa e faigofie ona faʻatau atu oloa Vietnamese ma Saina taugofie. O le tuusaunoa o oloa a le Dalat silika falegaosimea. O sikafu, ofu mafanafana, ma ie ie e faia i silika Vietnamese felanulanuaʻi e mafai ona faʻatau taugofie i faleoloa i le lotoifale. O se ofu talaloa masani mai le silika e $ 10-15.

Uaina

O se fagu uaina i le lotoifale o le a avea ma se mea sili ona manaia. O Dalat o le nofoaga e fai ai uaina i Vietnam, o uaina ua faʻaigoaina "Vang Dalat" ua avea ma sili ona lelei i le atunuʻu. O le fagu uaina e 65,000-120,000 tala ($ 3 - $ 6).

Atavali

Oe o le a maua se taugata meaalofa i le Nuu o Embroiderers, tu i tafatafa o le Vanu o le Alofa. I faleoloa e tele, o faʻataufugaga a fafine i le lotoifale e faʻataulia ata na valiina i luga o le silika, e mafai ona e filifilia ai mataupu o tala faʻasolopito a Vietnamese, o laufanua matagofie o nofoaga matagofie o Dalat, o atatusi.

Kofe ma ti

O le isi mea lelei e manatua o le Dalat artichoke ti ma se tofo muamua suamalie. I fale 'aʻai lauti a le taulaga, e mafai ona e tofoina le tele o ituaiga uliuli poʻo lauti ti ao leʻi faʻatau.

Tele turisi e aumai le kofe mai Dalat (le sili i Vietnam), lea e faʻatau atu ile tau taugofie ile atunuʻu. E sili atu foi le faʻatau kofe pe a maeʻa le maimoaga i le fale kofe ma tofoina le tele o ituaiga. Ole kofe Vietnamese, e 4 - 5 tala ile kilokalama le tau, e le oʻo i atunuʻu ole CIS, ae ole faʻatau autu e faʻatau e atunuʻu o Europa.

Fua

Le manaia ma le taugofie Dalat fualaʻau e le talafeagai mo le aveina i le fale. Ae o fualaʻau eseese uma o le itulagi o loʻo faʻatusalia foi e candied candies, o loʻo talia lelei femalagaaʻiga. I se isi tulaga, o turisi ua i ai le poto masani e le fautuaina le faʻatauina o le ginseng i Vietnam, talu ai e tele le ono maua o se pepelo.

Mea suauʻu

Ole tele o tagata faimalaga e faʻatau faʻapipiʻi ma le taugofie faʻafanua, pusa maliu, mahogany poʻo ni tamaʻi faʻatusa i Dalat o ni mea e manatua ai tagata faigaluega ma uo. O isi meaalofa taugofie e mafai ona avea ma tamaʻi tamaʻi tamaʻi laʻei a le atunuʻu, suauʻu ma vailaʻau oona, faʻatagata o Buddha, fai mea manogi, moli molimoli, meataʻalo mea faʻapipiʻi malie.

E lamatia le faʻatauina o mea teuteu mai i nifo elefane, siliva taugofie, penina ile maketi. E masani a o palasitika faʻasolo nei. Taumafai e faʻatau ia mea i faleoloa faʻapitoa, o loʻo i ai le oloa ma se tusi pasi. O loʻo latou faʻatauina foʻi oloa gaosi o le korokilaila (fusipau, atotupe, ato lima), e fai si taugata i Vietnam ($ 50 - $ 100). Vaʻai lenei tusitusiga mo seisi mea e mafai ona e aumaia mai Vietnam o se meaalofa.

O se malaga tafafao i Da Lat (Vietnam) o le a avea ma se faafiafiaina fiafia i le taimi o se vevela tafaoga tafaoga. Tele turisi na asia le taulaga i luga o le taamilosaga taamilo toe foi i le tafaoga mauga e faaalu ai le masina pe lua vaiaso o tafaoga iinei.

O le a le auala i Dalat foliga mai, afu, fale kofe ma fale gaosi, vaʻai i vaaiga a le taulaga i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DALAT is AWESOME! (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com