Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tea-hybrid roses Ashram: faʻamatalaga, ata, fugalaʻau, toe gaosia ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Rose o le masiofo o fugalaʻau. Ole eseʻesega o rosa e faʻafiafiaina. Faleoloa fugalaʻau onapo nei ofaina se lautele lautele filifiliga mo sili ona faigata tagata faʻatau. O rosi lauti lauti e tele o rosa i le lalolagi.

O lenei mafuaʻaga ona o le le faʻamaoni i le tuputupu aʻe, faʻapea foi ma le tele o filifiliga o fafo atu faʻafitauli. I totonu o le tusitusiga, o le a tatou faʻamatala auiliiliina ai foliga vaaia ma foliga vaaia o le tuputupu aʻe o se tasi o ituaiga o hybrid tea roses - Ashram.

Faʻamatalaga auiliili ma le ata

O fugalaʻau o lenei ituaiga e lapoʻa tele - latou te oʻo atu i le 9-12 senitimita i le lautele. E le gata i lea, o laʻau e lafulemu, tumu, e tele petals i totonu ia latou e ofi faʻatasi i le tasi ma le isi. O le taimi lava e tatala atoatoa ai le pupula, e amata ona mimilo teisi laulaʻau. O lenei e maua ai se faʻapitoa faʻapitoa i le atoa fugalaʻau ma nisi foliga tutusa i ituaiga lace.

Masani fuga rosa fausia inflorescences i le aofaʻi o 3-5 fasi luga o le tasi au... O laʻau tutupu ola saʻo i luga, aapa i le maualuga maualuga o 120 senitimita, ma le maualalo laʻau tuputupu ae o le afa mita. Fanafana salalau lautele lautele - oo atu i le 80 cm.

E tetele laupepa laupepa, e fai sina faʻatafafa faʻafanua. O laulaʻau e lanu i totonu o se lanumeamata lanumeamata lanumoana, e i ai uma matte ma iila. Fugalaʻau i le Ashram e fai si umi.

Tusa lava pe a uma ona tipiina rosa ma tuʻu i totonu o se tuʻamea, e mafai foi ona latou tutu mo se taimi umi. Roses o lenei ituaiga maua se manogi manaia manogi.

O mea le lelei o lenei ituaiga e aofia ai le le lelei o teteʻe atu i faʻamaʻi e pei o le pauta oona ma le lanu uliuli O le ituaiga e sili atu ona lelei. E aofia ai ma le teteʻe aisa, fuga umi, faʻapea foi ma le tele.



Talaʻaga o le amataga

O le Ashram ituaiga o le taunuʻuga o le galuega a Siamani tufugao e faigaluega i le vasega pepe rosa i Tantau. Na tupu i le faaiuga o le 20 seneturi, pe i le 1998. Talu mai lena taimi, o lenei ituaiga fugalaau ua na sili atu ona lauiloa.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le vaega autu o le Ashram o se suiga i le lanu o petals - i le amataga o le fugalaʻau, o pupula e susulu, enaena-moli ma le apamemea ova.

I le aluga o taimi, o le susulu o le lanu e faʻaitiitia, o le petals e avea ma sesega, sesega paʻu (aʻoaʻo e uiga i le tele o lanu o rosa iinei). E faʻapea foi ona mimilo petals e seasea lava maua i le hybrid tea roses.

Sa matou talanoa e uiga i ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga rosa iinei, ma faitau e uiga i le talaʻaga o le tulaʻi mai ma uiga eseese o le tupuola o le hybrid tea roses iinei.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

O fuga fuga totoe tumau i luga o au mo se taimi umi... E masani lava o fugalaʻau muamua e aliali mai i le faʻaiuga o Me, o nisi taimi i le amataga o Iuni. E faʻamoemoeina uma i le tau o le itulagi. E mafai ona e faamemelo i fugalaʻau o le Ashram seʻia oʻo i le malulu o le 'aisa - o laupepa mulimuli na toʻulu i le faʻaiuga o Oketopa.

Tausi muamua ma mulimuli ane

Ae le i fuga, e tatau ona tipi ese le laʻau. E sili ona lelei lea i le amataga o le tautotogo, pe a oʻo atu le aʻafiaga o le aisa. Afai o le teuteuga sa faʻataunuʻuina i le tautoulu, ona lava lea e tipi ai le 5-10 senitimita, ma afai o le umi o le laʻau e leʻi faʻaititia aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, i lenei tulaga, i le amataga o le tautotogo, e tipiina le rosa, ma tuua ai laʻau talavou 20-30 senitimita le umi.

E le gata i lea, ae le i fugaina le Ashram rose e manaʻomia le fafagaina ina ia lava lona malosi mo se uumi ma tele fuga o fuga. O mea faʻalaila toto e lelei tele mo lea.

Tausiga pe a maeʻa fugalaʻau aofia ai i le isi teuteuina... I lenei tulaga, o laʻau e tipi toetoe lava i le aʻa, ina ia i le vaitau o le tautoulu-taumalulu vaitaimi uma pitchforks e faʻatatau i le fausiaina o le aʻa aʻa, ae le o le tuputupu ae o le le aoga tatau.

Faʻafefea pe a le fuga?

Ina ia ausia le fuga o le rosa, oe na o le manaʻo e mulimuli uma mataupu faavae o le talafeagai tausiga. O le a matou talanoaina nei mataupu faʻavae auiliili i lalo. O le taimi lava e tausisi ai le tagata totō i tulafono uma o le totoina o Ashram rosa, o le a latou avatu ia te ia matagofie fuga.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

O lenei ituaiga rosa e mafai ona totoina e oʻo lava i nai eria. Lenei laʻau mafai ona avea ma faʻavae mo le fausiaina o se fugalaʻau togalaau. O le Ashram foliga sili uma tutoʻatasi ma i kulupu fatuga. O petala moli e foliga sili ona lelei ile faʻavaeina o le vao emerald.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

Filifiliga nofoa

E fiafia uma rosa ile la. Ae, a faʻapea e aliali mai le la i le la i le aso atoa, e maualuga le avanoa e mu ai ma le faʻamaligiina o le lanumeamata vaega. E moni lenei mea mo itu i saute o le atunuʻu. O le mea lea, e sili le filifilia o se nofoaga o le a i ai i le paolo seʻia oʻo i le aoauli, ae i le aoauli o le a susulu le la i le rosa.

Aua neʻi galo o le nofoaga faʻatutu e tatau ona ea lelei. Ole mea lea ole a sefe ai le rosa mai faʻamaʻi.

Matou te le fautuaina le totoina o se togavao i nofoaga maualalo, talu ai o le malulu o le ea e masani ona stagnates iina, o le mafuaʻaga lea e faʻaitiitia ai le puipuiga a le laʻau.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

E tatau ona saunia se eleele lafulemu o le a faʻataʻamiloina lelei le ea. O eleele mamafa e tatau ona faʻasusuina i le humus, peat poʻo le oneone talatala aʻo leʻi totoina. Ae i le taimi e tasi aua le faʻatagaina le eleele ia mama tele... Talu ai ona i totonu o sea ituaiga meaola, e vave ona alu ese le vai, ma o le eleele lava ia e vave velasia.

Afai o lau '' upega tafaʻilagi e i ai oneone oneone, faʻaopopo i ai ni laumei poʻo le eleele eleʻele ia latou. O le acidity tatau ona tausia i se tulaga feololo. Ina ia faʻateleina, oe manaʻomia faʻaopopo peat poʻo otaota. Ae ina ia faʻaititia le acidity, e sili le faʻaaogaina o le olu poʻo le lime.

Totoina o fatu

Oe manaʻomia le totoina fatu i le ogatotonu o le taumalulu.... Mo lenei, ua faʻatauina se eleele ua saunia mo fale i totonu o fale. Soʻo se container e talafeagai mo le totoina, a itiiti mai e 15 senitimita le maualuga.

  1. O fatu e tuu i totonu o le eleele e le loloto atu i le 1 cm.
  2. E manaʻomia le faʻasusu o le eleele mai se fagu paʻu ina neʻi fufulu ese le fatu i lalo o le vai. E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o le faʻasusu faʻagasologa ma le fafagaina o se tuputupuʻa faʻaosofia.
  3. I le lua vaiaso muamua, o fatu e tatau ona ufiufi i pepa alumini, lea e tatau ona tatalaina i aso uma mo vaʻalele.

E manaʻomia le faʻasusu o laʻau pe a faʻamamago le palapala. Faʻatasi i le masina, e tatau ona fafagaina fualaʻau i sauniuni o minerale faʻapena minerale. I le maeʻa ai o le 1.5-2 masina, e mafai ona faʻasolo atu fatu i eleele matala. Ae i le taimi e tasi, e tatau ona faʻamafanafanaina le lalolagi e oʻo atu i le 12-15 tikeri Celsius.

Vevela

O le tau maualalo mo Rose Ashram o le 7-12 tikeri Celsius.... Ae o le maualuga o le vevela o le 25-28 tikeri. A faʻapea e faʻamafanafana le ea i luga aʻe o nei faʻailo, e sili le faʻapaolo i le laʻau ma faʻasusu soʻo ina ia le mu pe mago. O le vevela sili ona lelei i le taumafanafana o le 22-25 tikeri i luga atu o le zero.

Faasusu

Lenei o se faʻamalosia tausiga tausiga gaioiga. Vai mo faʻasusu e tatau ona vavaeʻese, feololo vevela. Oe manaʻomia fuafua vai i le aofaʻi o 15-20 lita i le togavao. I aso vevela ma mugala, faʻasusu faʻalua le palapala ile vaiaso. Latalata ia Setema, o le taimi masani o le faʻasusu e faʻaititia i le tasi i le sefulu aso.

Laʻei pito i luga

Lenei auala e tatau ona faʻatinoina faavaitaimi. I le tautotogo, e faʻaaogaina ai le nitrogen fertilizers, ma i le tautoulu, latou te manaʻomia e faʻafouina i le phosphorus ma le potassium. I le amataga lava o le tautotogo, o le otaota ma le humus e tatau ona palu faʻatasi i le palapala.

Teuteuina

Oe manaʻomia e tipi le vao i le tautotogo... Fai le mea lea aʻo oso muamua fuga luga o laʻau.

  • O le teuteuina mamafa e faia i nisi taimi mo togavao tuai.
  • A teuteuina laʻau tuai o rosa, latou te tuua le 20-25 senitimita.
  • E manaʻomia teuteuga feololo ina ia faaleleia ai le fugalaʻau ma faia ai lenei faiga i se taimi vave.
  • I le tautoulu, latou teateaina na o laʻau tuai ma maʻi.

Faʻaliliuga

E sili le mea lea ile amataga o le tautoulu poʻo le tuai o le tautotogo. O le tulaga autu o le tatau ona leai ni fugalaʻau luga o laʻau. Tui le Ashram tulaʻi faʻatasi ma le atoa aʻa sisila... A maeʻa ona tuiina, e tatau ona faʻasūsū tele le laʻau ma fafaga i le fetilaisa.

Sauni mo le taumalulu

I le faʻaopopoga i le teuteuina, sauniuni mo le taumalulu aofia ai le ufiufi o rhizome ma totoe laʻau. Peitai, e sili atu le aua le faʻanatinati ma malutaga (o fea ituaiga e le manaʻomia malutaga mo le taumalulu?).

Pau lava le mea o le ea vevela e le pa'ū i lalo 7 tikeri o le malulu, e leai se manaʻoga mo faʻaʻesega. I se isi itu, o na malu 'aisa e fesoasoani i le rosa sauniuni mo le taumalulu.

Toe gaosia

Rose Ashram mafai ona faʻasalalauina faʻapitoa i se vegetative auala.... Naʻo le tulaga lea o le a taofi ai uma e le laʻau ana faʻapitoa uiga. E tatau ona tipi ese tipiina mai laʻau maloloina maloloina. E sili le mea lea pe a maeʻa le galu muamua o le tau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

E mafai ona osofaʻia Rose Ashram e ia ituaiga faʻamaʻi:

  • rosa aphid;
  • apogaleveleve mite;
  • faasee laulaau;
  • kiliki fatuga.

E mafai ona e tauina faʻamaʻi na te lisiina i se auala se tasi - faʻaaoga sauniuniga faʻasusu.

I faʻamaʻi, o mea nei e sili ona taatele:

  • efuefu efuefu;
  • ele;
  • chlorosis

O le saluina o iniseti e fesoasoani e faʻafetauia ai ma maʻi.

Oe manaʻomia le faʻaoga soʻo se tupe i le tele o taimi ma le va o le 5-7 aso.

Roses tumau pea le masiofo o fugalaʻau. Peitaʻi, o masiofo e masani lava ona manaʻomia le faʻateleina o le uaʻi ia latou lava. Ae o taumafaiga uma a le teu fugalaʻau o le a le avea maumau, aua Ashram roses e iloga i le matagofie olaola fugalaʻau, lea e tumau mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: David Austin Roses in full bloom (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com