Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cesme - o se nofoaga faʻapitoa i Turkey i le talafatai o Aegean

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o aoga sili ona taua o loʻo tu i le talafatai o Aegean o le taulaga o Cesme, Turkey. O lenei itu e le iloa e turisi mai fafo, ae ua leva na filifilia e tagata o le atunuʻu, o lona uiga o atinaʻe o le taulaga o loʻo i ai le tulaga talafeagai. Cesme ese mai masani masani a le Metitirani e le gata i lona natura, ae faʻapea foi ma ona foliga vaaia. O le a lenei eria, faʻafefea ma afea e aoga ai le malolo iina - matou te talanoaina uma nei mataupu auiliili i la matou tusitusiga.

Faʻamatalaga lautele

Cesme o se tamai taulaga nofoaga tu i luga o le peninsula o le tutusa igoa i sisifo Turkey mai le talafatai o le Aegean Sea. O loʻo tu 89 km i sisifo o le taulaga tele o Izmir. I tafatafa ane o le motu Eleni o Chios. O le vaega o le faʻaiʻuga e naʻo 217 sq. km E oʻo mai i le 2017, e ova atu ma le 41 afe tagata e nonofo iinei.

I aso ua leva, na olaola ai le taulaga Eleni o Krini i le teritori o le nofoaga o Cesme i Turkey. O iinei, i le 1770, na tupu ai le taua taua i le va o Rusia ma Turkey flotillas, lea na mafai ai e Rusia ona faaleagaina le auvaa a Turki i le itulagi.

O aso nei ua maua eşme le tulaga o se lauiloa sisifo nofoaga faʻamalositino ona o lona tulaga ese tulaga ese ma tulaga maualuga o turisi atinaʻe. O le taulaga e eseʻese lava mai isi turisi turisi i ona foliga vaaia, aemaise lava, o le Eleni mafuaʻaga i le tusiata fale. Tautala eşme, tasi mafai ona maitauina lona mama ma le teuteuina lelei, o le taulaga ua tanu i fugalaʻau ma lanumeamata, e tele auala savali ma mama auala savali. O ona fale, taʻalo ma valivali vali, fausia ai se faʻapitoa atemosifia ma na o le faʻamalieina.

E maitauina o Cesme i Turkey o loʻo i ai le tele o matafaga matagofie. E i ai foi vaʻaiga mataʻina, faʻasolopito ma faʻanatura. Ma tulaga lelei o le tau faʻaliliuina lenei tamai tulimanu i se parataiso moni mo tagata tafafao.

Vaaiga

E manaia i taimi uma pe a, faʻaopoopo i le matafaga, e mafai ona e alu i le nofoaga malolo e suʻesuʻe ai nofoaga matagofie. Ma i Cesme, o se ata e mafai ona faʻamatagofieina e oʻo lava i tagata tafafao maimoa, o loʻo i ai le tele o faʻailoga nofoaga. Faatasi ai ma i latou e aoga le uai atu i mea nei.

'Olo o Cesme

Atonu o se tasi lenei o vaʻaiga sili ona manatua pea o le eria, e matua vaʻaia mai le Aegean Sea. O le fale ua lauiloa foi o le Genoese Fortress. O le fale na fausia i le amataga o le lona 16 seneturi i le faʻatonuga a le Ottoman Sultan Bayazit. Na faʻaleagaina ma toe fausia sili atu ma le tasi, ma e oʻo mai i le taimi nei o le 'olo ua oʻo i se tulaga lelei, lea na faʻafaigofieina e lona toe faʻafouga talu ai nei. E maitauina o le fale na muamua fausia i luga tonu o le talafatai o le Aegean Sea, ae i le aluga o seneturi o le sami vai na o ese mai o latou tuaoi muamua, ma o aso nei o loʻo i ai se auala savali iinei.

O le 'olo e maua ai ni vaaiga matagofie o le Aegean Sea, motu o Eleni, mauga ma laufanua valevalenoa. E i ai se falemataaga mataaga i luga o le teritori o le tosinaga.

  • O le 'olo e matala i aso uma mai le 8:00 i le 17:00 (Oketopa e oʻo ia Aperila) ma mai le 8:00 i le 19:00 (mai ia Aperila ia Oketopa).
  • O le ulufale ulufale e $ 2.
  • E tusa a ma le 2-3 itula le umi mo se vaʻai atoa ma le falemataaga.
  • Tuatusi: Musalla Mahallesi 35930, Cesme / Izmir, Turkey.

Falemataʻaga i le 'olo (Falemataʻaga o Cesme)

I totonu o le Genoese Fortress, o loʻo i ai se tamaʻi mataaga ae manaia tele, o loʻo tu i totonu o potu e lua. O le vaega autu o faʻaaliga na faʻapitoa mo le taua a Rusia-Take i le 1768-1774, ae maise lava le Taua a Chesme, o lona iʻuga na faʻatoʻilaloina ai e le fuāvaʻa a le malo o Rusia le vaega a Turki. O tala o loʻo faʻaalia ai mea na maua i luga o le alititai, faʻamatala e uiga i le Empress Catherine II, o Lusia ma Take. O loʻo faʻaali mai foi i le ata le gizmos tulaga ese o le vaitaimi o Eleni: tetele o amphorae, tupe Eleni ma faʻatagata anamua.

  • O le Fale Mataaga a Cesme e matala i aso uma mai le 8:00 i le 17:00 (Oketopa e oʻo ia Aperila) ma mai le 8:00 i le 19:00 (mai ia Aperila ia Oketopa).
  • O le tau ulufale ulufale e $ 2.
  • Mo se auiliiliga masani ma le faʻaaliga o le falemataaga, o le a alu ai le itiiti ifo i le tasi le itula.
  • Ole tele o aitema o loʻo iai ma faʻamatalaga peleni ile gagana Lusia.

Faʻaletupe

E le mamao mai le 'olo i autafa o le Aegean Sea i Cesme, o loʻo iai se puipui lelei na totoina ma niu, e fealualuaʻi solo ai turisi, ma mafaufau i le matagofie o lea nofoaga. Mai ii, e iai vaaiga matagofie o atumauga ma atumauga, o le uafu i luga o le vaa ma le fogatai sami. O le puipui e laina i le lautele, ae o le tagata savali auala lelei, lea e faʻapipiʻi ai nofoa ma moli, o loʻo i ai le tele o faʻamanatuga. E tele faleʻaiga ma faleʻaiga e faʻataʻamilomilo i le auala, e tumu ai tagata asiasi mai itu uma ole lalolagi i le goto o le la.

Matafaga

E tele matafaga i Cesme i Turkey, e tofu ma ona lava uiga, o lea e sili atu ai le saʻo pe a mafaufau eseʻese.

Ilica Plaji

O lenei matafaga fola i le matusasaʻe o le nofoaga, latalata i le Tanai Natura Park. O lona umi e tusa ma le 3 km. Ese i le tumama ma le ola gafatia. Lenei o le talafatai o loʻo ufitia i le oneone vaivai, ma o le ulufale atu i totonu o le vai e lamolemole ma malu, o le loloto e amata i le 20 mita. Mo le tele o vaega, Turks ma Siamani malolo luga o le matafaga. E le toʻatele tagata i taeao o taeao, ae latalata i le 'aiga o le aoauli Ilicha ua faʻatumuina e tagata tafafao. O le matafaga e lelei tele mo aiga ma fanau.

O le ulufale i Ilic e leai se totogi. Sun loungers ma faamalu e mafai ona mautotogi luga o le 'upega tafaʻilagi, o le totogiina o le tau e tusa ma le $ 6.5, ma i le faʻaiuga o le vaitau o tau o le a faʻaititia. O loʻo iai mea uma e te manaʻomia: faleese, taʻele ma sui fale. Peitai, o nei mea tetele uma e totogi. E iai le faleʻaiga i le talafatai e tuʻu ai meaʻai mama ma meainu.

Tekke Plaji

Tekke Beach o loʻo tu i le ogatotonu o Cesme i Turkey, o ata o le eria o loʻo faʻamalamalamaina lelei lona matagofie. Tekke e laʻititi i le lapoʻa (e sili atu ma le selau o mita). O lenei vaega i le Sami o Aegean e taʻutaʻua i ona vai mama ma manino. O le talafatai e aofia ai le oneone malamalama, o le ulufale atu i le sami e talafeagai lelei, e ui lava ae e te leʻi ulufale i le vai, e manaʻomia le manumalo i se tamaʻi fasi maʻa. I nisi nofoaga i lalo o loʻo i ai maʻa tetele, ae talu ai o le vai e manino, e faigofie lava ona maitauina. Tagata tafafao maimoa na asia iinei matauina o le matafaga lava ia e le mama tele; luga o le teritori oe mafai ona tautevateva i luga o fasi ma sikaleti pu.

Tekke o se matafaga leai se mea e mafai ai ona e lisi faʻamalu ma potu malolo mo le $ 1.5. E leai ni suiga o potu poʻo ni taʻele i luga o le teritori, ae e iai foʻi afeafe matutu. I le nofoaga lata mai e naʻo le tasi le cafe e mafai ona fai ai sau meaʻai mama ma oka ai mea inu. I se tulaga lautele, o le eria e sili atu talafeagai mo aau nai lo mo se malu lelei matafaga aso malolo, o lea e le matua tumu e pei o isi matafaga.

Altinkum (Cesme Altınkum Matafaga)

Altinkum o se matafaga i luga o le matafaga o le Aegean Sea i Cesme, lea e tele ai malologa tagata Izmir. I aso o vaiaso, e toʻafilemu ma toʻaitiiti, ae i faʻaiʻuga o vaiaso e omai tagata o le nuʻu, o lea e tumutumu ai. O le matafaga o loʻo tu i le itu sautesasaʻe o le nofoaga, 20 minute tiʻetiʻe mai lona ogatotonu. O le teritori e ufitia i le oneone malamalama, o le faitotoʻa i le sami e papaʻu, ae o maa tetele e oʻo mai i lalo. O le vai e manino le tioata, ae malulu e oʻo lava i le vaitaimi maualuga.

O le faitotoʻa i le matafaga e totogi ma e $ 12 mo le tagata e toʻatasi. O le tau e aofia ai le faʻaaogaina o sun loungers, faleuila, taʻele ma sui potu. E i ai le pa ma le au faʻalavelave tagata i luga o le 'upega tafaʻilagi, tautuaina o ituaiga eseese o meainu ma meaai.

Matafaga Pirlanta

Pirlanta Beach o loʻo tu i le 10 kilomita i sautesisifo o le ogatotonu o Cesme ma oʻo atu mo se mamao e tusa ma le 700 mita. O lenei o se laufanua matagofie ma teuteuina lelei ma le manino o le vai o le Aegean Sea. O le talafatai e ufitia i le malamalama, oneone lelei, lea e feʻilafi moni i le la - o le mea lea o le igoa o le eria Pirlanta, lea i le Turki uiga o le "taimane". O le auala i le sami mai le matafaga e fai si malu ma sologa lelei. Pirlanta e iloga ona vai papaʻu, o le loloto iinei sau na o le maeʻa o sefulu sefulu mita.

Pirlanta Beach ua leva na avea ma nofoaga vevela mo tagata faaseʻe ma matagi matagi, ma matagi vave ma galu tetele avea lelei mo nei taʻaloga. I luga o le matafaga o loʻo i ai le avanoa e mautotogi sun loungers mo le $ 5, o loʻo iai fale taele ma fale taele. O loʻo iai le faleʻoloa e faʻatau atu ai 'au, e faʻalauiloa ma le loto malie e le au tafafao i luga. E tele faleʻaiga e latalata i Pirlanta, e iai foʻi le mea e paka ai taavale.

Pasha

O le lauiloa Pasha matafaga o loʻo tu 14 km i matu sasaʻe o Cesme. O le talafatai lava ia e faʻalauteleina mo le sili atu i le 3 km. O le Aegean Sea iinei fiafia ma lona manino, ulufale i totonu o le vai e lamolemole, o le talafatai e tele lava oneone. O vaipuna vevela e tu mamao ese mai lenei nofoaga. E toaitiiti tagata iinei, aua toetoe lava a leai se tasi e iloa e uiga i le matafaga. Sun loungers mafai ona mautotogi. E i ai ni faleʻaiga ma faleʻaiga ii, ma o le faleʻaiga lata mai e tu latalata i le Pasha Port Hotel & Restaurant.

Delikli Koyu

O se matafaga matafaga ma leai ni atinaʻe tetele. Nofoaga 13 km i saute o Cesme. E masani lava, o le eria e asia e tutoʻatasi tagata malaga ma faleʻie, ma lautele feʻaveaʻiga e le o iinei. O Delikli Koyu o se itu maupuepue lea e i le pito o le Aegean Sea o loʻo iai se fasi fanua ma lona laufanua oneone, o le mea moni, o se matafaga. O le ulufale atu i le sami e maʻamaʻa, le tutusa, manaʻomia seevae faapitoa. E leai ni faleʻaiga poʻo ni faleoloa i lea nofoaga, ae e tele maʻa ma maʻa. O lenei nofoaga tuufua, toʻafilemu o le a apili ia i latou ua lelava i le pisapisao o matafaga ma o loʻo saili le toʻafilemu.

Faletalimalo

Faletalimalo i Cesme i Turkey e fai sina eseese: o iinei e mafai ona e mauaina faletalimalo mai 3 i le 5 fetu, faʻapea foʻi ma potu ma fale talimalo. Nisi fale talimalo e pei o faletalimalo, ma o latou tau e le matua maualalo ifo nai lo le 4 * faletalimalo.

Ma, o le siakiina i totonu o se fale talimalo mo se po mo le lua o le a tau ai le averesi o le $ 75. Ae o le totogiina o se tautua tautua e sili atu le taugofie: o le taugofie filifiliga e amata ile $ 30. I se tulaga lautele, o le nofoaga o Cesme i Turkey e taʻua o se nofoaga taugata e nonofo ai le au tamaoaiga o Take, o lea e le mafai ai ona e faʻamoemoe i tau maualalo o ii.

Faʻatasi ai ma faletalimalo o vasega eseʻese, o le tau e sili ona faʻafesoʻotaʻi ma le tautua o loʻo tuʻuina mai, e mafai e se tasi ona nofo toʻatasi

Lord Hotel 3 *

O se tamaʻi faletalimalo i Cesme i le itu i matu sisifo o le taulaga, e 800 mita le mamao mai le talafatai. I le vaitau maualuga, totogiina se potu lua iinei o le a tau ai le $ 43 i le po. Lenei fua faatatau aofia ai leai se 'aiga o le taeao. O loʻo iai se vai taʻele ma Wi-Fi e leai se tau.

E tele isi auiliiliga e mafai ona maua iinei.

Sisus Faletalimalo Cesme 4 *

O le faletalimalo o loʻo tu i le matusasaʻe o le taulaga e latalata i le marina. O le matafaga latalata atu e 400 mita le mamao. O loʻo faʻaalia ai se spa, sauna ma se nofoaga faʻamalositino. I le tau maualuga, o le tau o le nofo ai i se potu faʻalua e $ 44 i le po (+ leai se 'aiga o le taeao).

Nisi faʻamatalaga e uiga ile faletalimalo ii.

Boyalik Beach Hotel & Spa Cesme

O se faletalimalo i Cesme i Turkey, o loʻo tu tonu i le taulaga tutotonu i le matafaga o le Aegean Sea ma ua sauni e ofoina atu i ana malo se vai i fafo, spa, mama potu ma mea manaʻomia ma potu taʻaloga. I masina o le taumafanafana, e mafai ona e totogiina se potu lua i le $ 84 i le aso. O le tau e aofia ai le malu taeao ma le 'aiga o le afiafi. Uma tulaga ola, iloiloga ma tau mafai ona maua i luga o lenei itulau.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Afai, a maeʻa ona vaʻai i ata o le taulaga o Cesme ma matafaga i Turkey, ua e filifili e alu i le nofoaga malolo, ua oʻo i le taimi e suʻe ai pe a amata le vaitau iinei. Talu ai o le nofoaga o loʻo tu i le talafatai o le Aegean Sea, o le eria e iloga mai i se tau eseʻese atu nai lo le itu o le Metitirani. O le vaitau iinei tatalaina ia Iuni, pe a oʻo le vevela o le vai mafanafana e oʻo atu i le 22.5 ° C, ma le ea vevela fesuisuiaʻi i le va o le 26-30 ° C.

O le sili ona mafanafana ma sili ona mafanafana masina i Cesme o Iulai, Aukuso ma Setema. Ile taimi nei ua oʻo le vevela ole ea ile apogee (27-31 ° C), ma ole Aegean Sea e fiafia ile vai mafanafana (23-25 ​​° C). Ia Oketopa, o vai o le sami e faasolosolo malie lava ona maalili (21 ° C), amata ona toʻulu mai timuga, o le mea lea, o le vaitau i lenei taimi ua lata mai i le iʻuga. O isi faʻamatalaga e uiga i le tau i Cesme i Turkey e mafai ona maua i le siata o loʻo i lalo.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poAegean sami vai vevelaAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Ianuari12.7 ° C9.6 ° C16.2 ° C157
Fepuari13.9 ° C11.5 ° C15.6 ° C137
Mati15.2 ° C12.4 ° C15.6 ° C164
Apelila18.1 ° C14.2 ° C16.5 ° C202
Mae22.1 ° C17.8 ° C19.2 ° C272
Iuni26.9 ° C21.7 ° C22.5 ° C291
Iuli29.8 ° C23.7 ° C23.7 ° C311
Aukuso30.3 ° C24.3 ° C24.4 ° C310
Setema27.2 ° C22.6 ° C23.3 ° C291
Okitopa22.3 ° C18.7 ° C21.2 ° C263
Novema18.4 ° C15.5 ° C18.9 ° C204
Tesema14.4 ° C12.1 ° C17.3 ° C166

Faʻafefea ona e alu iina

O le malaevaalele faavaomalo latalata i Cesme i Turkey o lo oi 94 km sautesasae o le nofoaga. E mafai ona e alu saʻo i le taulaga mai le Adnan Menderes Airport i pasi pe pasi.

Havaş pasi tuʻua le malae vaʻalele mo le nofoaga malolo i itula uma. O le taimi o malaga e sili atu ma le tasi le itula, ae o le pasese e $ 5. A le o lea, e mafai ona e filifilia se fesiitaiga e ala i le resitalaina o se taʻavale muamua i se tasi o tele o '' upega tafaʻilagi. Ma, okaina se fesiitaʻiga e se tamaoaiga vasega vasega o le a tau le itiiti ifo i le $ 50.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Afai e te fuafua e alu i Чешeşme e ala i femalagaaʻiga lautele mai Izmir, ona tatau lea ona e alu i le nofoaga autu pasi pasi a le taulaga İzotaş, mai le mea o itula uma mai le 6:30 i le 21:30 pasi pasi a Seyahat oʻo i le itu o Izmir-eşme. O le taimi o le malaga e 1 itula 20 minute le umi, ae o le pasese e $ 5. Ole ala lea e mafai ai ona e alu i Cesme, Turkey.

O tau ile itulau e mo Aperila 2018.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Гарем Султана Сулеймана. Где жила Хюррем Султан (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com