Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamalosia le fiafia ma le faʻafiafiaina o ou tuaoi: faʻafefea ona tipiina geraniums ina ia fluffy?

Pin
Send
Share
Send

Pupula, lauolaola ma manogi germanium inflorescences mafua ai le fiafia ma le faamemelo. Soʻo se fugalaʻau miti o le suia o lona fugalaʻau ina ia le mafai ai ona savali pasia e aunoa ma le togiina se maofa tilotilo.

Ina ia mafai e le geranium ona faʻafiafiaina aiga ma pupula lauolaola o fugalaʻau, e manaʻomia le vaʻavaʻaia lelei ma tipiina ma teu faʻalelei taimi. O le sao o lenei faiga o le a talanoaina i la tatou tusitusiga.

Matagofie ma le vevesi o lanu!

Pelargonium (lauiloa - geranium) maua lona igoa ona o le tulaga ese foliga o le fualaʻau, e pei o le gutu o se crane. Mai le gagana Eleni "geranios" ua faaliliuina o le "crane"... I aso nei, sili atu i le fa selau ituaiga o geraniums ua lauiloa, ae na o le tusa ma le selau ituaiga o tupu ma ua saogalemu totoina i Lusia.

MANATUNATUGA: Geranium ua vaevaeina i lua tetele fesoasoani - totonu (pelargonium) ma le togalaau. O ituaiga geranium i totonu e matua nofouta i suiga o le vevela ma tulaga o le tau, o lea e ono feoti ai pe a toto i le togalaau.

I luga o faʻamalama o fale e nonofo ai ma ofisa, e mafai ona e maua ai le tele o ituaiga o totonugalemu o le fale, lea e eseese mai le tasi i le tasi i foliga ma le tele o lau, inflorescences ma lanu. Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga, ono o le sili ona lauiloa mafai ona iloga:

  • Agelu - aumaia se manogi manaia ma faʻamalieina ma se umi vaitaimi fugalaʻau.
  • Ampelskaya - Eseese i le i ai o lala uumi, o le mea lea e sili atu ona talafeagai mo le totoina i tautau ulo.
  • Royal (tautupu, Martha Uosigitone, tamalii, fale) - Eseese i le i ai o se pogisa nofoaga o loʻo tu i luga o petala taʻitasi o se tele fugalaʻau.
  • Manogi - ei ai le manogi faifai pea. Eseese ituaiga eseʻese manogi - rose, wormwood, lemoni, vanilla.
  • Zonal - fugalaʻau maua le faʻalua lanu ma le maʻai ma manino suiga.
  • Matagofie (toto mumu, togalaʻau) - talafeagai e le gata mo le totoina i le fale, ae faʻapea foi i le togalaau. E i ai le malosi aʻa aʻa.

Faatasi ai ma le tausiga lelei ma faifai pea, geraniums o le a fuga mai pea ma le vevesi, faʻateleina le numera o inflorescences i tausaga taʻitasi. Ae o le a le uiga o le tausiga tatau?

Aisea e manaʻomia ai le faasaʻoga o foliga o le laʻau?

Tusa lava poʻo le a le fugalaʻau o loʻo e feagai ai - totonu poʻo le togalaau - oe manaʻomia le teuteuina geraniums mai le amataga o lona totoina... Faʻamoemoeina i ituaiga o laʻau, o lala o laʻau e mafai ona umi - nofo ai pe faʻatu i luga, faʻapea foi ma puʻupuʻu ma sloppy.

Ina ia tuʻuina i le fugalaʻau le manaʻoga foliga, oe manaʻomia le faʻatonutonu vaʻavaʻaia fou faʻatoa oso mai lala ma prune i le taimi.

E ui lava i le mea moni o le geranium e matua le faʻamatalaina, e le mafai ona tutoʻatasi tuʻuina atu itu itu, e ui lava e tele moe moe luga ia latou - o loʻo tu i latou taʻitasi node.

O le teuteuga e saofaga e le gata ile faʻavaeina o se foliga manaia, ae faʻapea foi ona faʻagaoioia ai le tupu aʻe o lala fou ma faʻalauteleina le tulaʻi mai o fou inflorescences o fuga. O le mea lea, o le laʻau o le a maua le malosi ma i tausaga taʻitasi lona fugalaʻau o le a sili atu lauolaola ma umi.

Taua: Afai e te le teuteuina geraniums, ona le umi lea o le laʻau o le a le toe foliga, ma o le numera o inflorescences o le a faʻasolosolo lemu. O uumi uumi na faʻamaligiina laulaʻau maualalo i le taimi, ma o le iʻuga, e foliga mai e seasea lava le fugalaʻau - mimilo fua ni lala ma ni lau i le pito i luga.

O sea ituaiga o laau o le a le avatua lelei mea totoina mo le toe gaosia ma ono vave ona oti. O le mea lea, o le teuteuina i le fale o se tasi o tulafono masani mo le tausiga o geraniums.

Faitau e uiga i le auala e tausi ai geraniums i le fale iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i fautuaga mo le tausiga o se laʻau i le fanua matala.

Faʻafefea ona teu saʻo geraniums: laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga?

Leai ni mea faigaluega tulaga ese e manaʻomia mo le teuina o niu... Oe o le a manaʻomia se failautusi naifi (oe mafai ona suia i se laupepa poʻo se manifinifi naifi umukuka).

O seleulu ma failautusi e le talafeagai mo lenei faiga, ona latou oomiina le laʻau laʻau i le tipi. Ae le i teuteuina, e tatau ona togafitia le mea faigaluega ma se vailaʻau faʻamaʻoti ina ia aua neʻi faʻaofi faʻamaʻi i totonu o se manuʻa fou.

E masani ona mafai ona avea le fofo masani ole ethyl alkohol ma se tali faapena. I se isi itu, e mafai ona e faʻapuna le mea faigaluega mo ni nai minute.

E tatau ona faʻatumuina geraniums i le taimi saʻo - aua le soʻona masani, ae aua le umi ile va, ma taimi talafeagai ole tausaga. Oe le mafai ona tipiina le tele o laʻau i le taimi, pe faʻatinoina lenei auala i le taumalulu, ae e mafai ona teuteuina geraniums i le taumafanafana? Geranium e teuteuina i le tautotogo ma le tautoulu... Ae o lenei foi, e i ai ni eseesega e te manaʻomia e manatua pe a fuafuaina e faʻamama le laau.

Matamata se vitio i le teuteuina saʻo o le potu geranium (pelargonium):

Foliga i le Tautotogo

Ae e te leʻi amataina le faʻagaioiga mo le taina o geraniums, e tatau ona e suʻesuʻeina lelei ma mafaufau totoʻa i le fugalaʻau o loʻo manaʻomia. I le sauniaina o mea faigaluega ma faʻagaioia, e mafai ona e alu saogalemu i le galuega.

  1. Aveʻese laupepa samasama ma mago ile lima, tipi faʻalelei lala vaivai ma manuʻa.
  2. Tipi lemu ese itu itu, tuua le sili ona malosi ma sili ona malosi.
  3. Aveʻese le itu pito i lalo o laʻau mai le toega laʻau.
  4. Afai e maualuga tele le au, e tatau ona aveʻese ma le faʻaeteete nisi o tumutumu.
  5. Afai e faʻapiʻopiʻo ma uumi ia au, e manaʻomia ona tipiina, ae naʻo le 10 cm e totoe ai. A maeʻa ni nai vaiaso, ona aliali mai ai lea o laʻau talavou i le mea o i ai nei tagutugutu.
  6. A o le faʻasaoina o le laʻau i luga o faʻavae faʻavae, e taua le uai atu i le faʻatonuga o lona tuputupu aʻe - e tatau ona faʻafeagai e faʻatatau i le autu autu.
  7. Faʻaoga vailaʻau faʻamama i nofoaga ua tipi - lefulefu fafie, eleele kinamoni, nutimoni faʻaolaina carbon.

Ina ua maeʻa teuteuina geraniums i le tautotogo, o le a maua mai ai ni fualaʻau fou i ni nai masina mulimuli ane nai lo le taimi e faʻatautaia ai lenei taualumaga i le tautoulu, talu ai o le laʻau o le a toe faʻamalolo umi. Afai e manaʻomia le pinch i masina o tautotogo, e mafai ona e aveʻese i le 20% o laʻau ia ola lauolaola. O le teuteuina tele e mafai ona aʻafia ai le taimi o le isi fugalaʻau geranium, alu i lalo uma i lalo i le isi vaitau.

Autilomi oomi

O le tautoulu i le tautoulu o le filifiliga sili lea, aua o le laʻau o le a alu ai sina taimi e toe malosi ai. O fasi fasi e faia i se maʻai naifi faʻamamaina i le tulimanu o le 45-60 tikeri tuʻusaʻo 5 mm i luga atu o le laupepa.

E manaʻomia e teuteu naʻo nodes o loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga o le tupu aʻe i le faʻavae autu.... O fualaʻau fou mai ia ituaiga fualaʻau o le a le tupu aʻe, ae o le a faʻatonuina i autafa, lea o le a puipuia ai le mafiafia o le pale.

Ae e te leʻi amataina galuega, e manaʻomia ona e saunia mea faigaluega ma suʻesuʻe ma le totoʻa le fugalaʻau, pe a e suʻesuʻeina ona foliga ma le tulaga o faʻavae.

  1. O tipi uma e faia na o luga o le laupepa faʻapotopotoga. O fana e ola i totonu o le togavao, kolosi pe mago - e vave aveʻese.
  2. O au pito i fafo e tipi muamua ina ia mafai ona e oʻo i le ogatotonu. Afai e te manaʻomia e tipi le tele o au, ona sili atu lea ona lelei e faʻatino lenei faiga i le tele o pasi ma le va o le 2-3 vaiaso. Ma o le laʻau o le a mafai ona toe faʻaleleia le malosi i taimi uma aʻo leʻi oʻo i se pine.
  3. Mo le fausiaina o fou peduncles, e tatau ona teuteu le tumutumu o au, ma tuua 4-5 laupepa laulaʻau.
  4. Faʻaaoga le lefulefu, olopala faʻamalosi le malala poʻo le kinamoni nutimomoia i ni manuʻa fou - o loʻo iai a latou meatotino faʻamamaina.
  5. Ina ia lagolagoina le fugalaʻau, faʻaopopo ni faʻalailaau ma le nitrogen mea i le eleele (faitau e uiga i le fausiaina o le eleele mo potu geranium, pe o se lalolagi lautele e talafeagai, faitau iinei). Saunia ia lava le malamalama ma le mafanafana mo le lumanaʻi taumalulu (auala e tausi ai fale geraniums ina ia mafai ona faʻasao i le taumalulu ma pe mafai ona faʻaliliu le togalaau fugalaʻau i le potu i lalo mafai ona maua iinei).

O ia teuteuina o taualumaga e faia ina ia lagona ai e le laʻau le toʻafilemu, e faʻafiafiaina ai lava tagata e ana ma laʻau lanumeamata ma susulu fugalaʻau. Afai o le mafuaʻaga o le teuteuina o le fausiaina o se ituaiga pale pale, ona taua lea ona amanaʻia le tele o foliga.

Matamata i se vitio e uiga i le tautoulu o le tuʻuina o le geranium (pelargonium):

Faʻafefea ona ausia lauolaola fuga?

O le tele ma le umi o le fuga o se fale geranium faʻamoemoe i lona ituaiga, i luga o le tulaga o lona tuputupu aʻe, ma, ioe, pe a maeʻa le teuteuina. Ina ia mafai ona fluffy, oe tatau ona pruning geraniums i le tautoulu..

A faʻapea e faʻaloaloa atu au i le taimi o le taumalulu, aua le papaʻi iai. I le faaiuga o Fepuari, oe mafai ona faapuupuuina i latou i le na o le 2/3 o le aofai o le umi, ma i le tautotogo e mafai ona e faapipiina i latou.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se laʻau tele ma mafiafia, ona e le mafai lea ona tipi ese le tele o faʻavae i le taimi e tasi, talu ai o le malosi uma o le fugalaʻau o le a alu i le toefuataiga o au ma laʻau. E lava na o le faʻapuʻupuʻuina o sola ese na sola ese mai le fugalaʻau ina ia toe maua lona matagofie foliga.

E maua se togavao lauolaola i le tausiga faifai pea ma le faʻasolosoloina o le taina... A faʻapea e te manaʻomia le ausia o lau lauolaola, ona tatau lea ona e teuina pito i fafo i lalo o le vao, ma tuʻu ai laʻititi - 7-10 cm.

Ma o le fugalaʻau o le a mafai ona avatua fou inflorescences, ma fou laʻau laʻau o le a aliali mai i le tulaga o stumps. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻapuʻupuʻu au uumi i luga aʻe o le laupepa laʻau, e alu ai laʻau ma laulaʻau.

Fausiaina o se masani laau

Muamua lava, oe manaʻomia le aveʻese o autafa lala, ma faʻamau le ogatotonu ogatotonu i le tele o nofoaga i se tūsaʻo lagolago.

E mafai ona e tipi ese le tipi pe a sili atu i le maualuga o le lagolago... Ona o le taina soo, o le ogatotonu ogalaau o le a lala i fafo, lea o le a faʻatagaina e fausia ai se lauolaola lauolaola i le lumanaʻi.

Fesoasoani: Toto e tatau ona pipiʻi pe a uma le faʻavaeina o lau fa uma. Peitai, i lenei togafitiga, fugalaau mafai ona amata na o le maeʻa o le tausaga.

Isi tausiga

A maeʻa teuteu, e tatau ona tausia le fale: e tatau ona sausau manuʻa o le geranium fou i le fafie poʻo le carbon activated... O le faʻamalulu laʻititi o le a sili ona lelei, ona o le aofaʻi o laʻau ua faʻaititia tele, lea e faʻaosofia ai le umi-faʻaapeina.

Fafagaina ma nitrogen fetilaisa o le a le soʻona totoʻa, lea o le a fesoasoani e toe faʻaleleia mai le popole ma faʻagaoioia le tuputupu aʻe o laʻau fou (faitau e uiga i le mea e sili ona lelei e fafaga ai ma le taimi e faʻaoga ai fetilaisa, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona faʻaaoga lelei le iodine ma le hydrogen peroxide mo fugalaʻau matagofie). O laau taʻitasi e manaʻomia le vaʻaia.

Geranium, o le le faʻaaloalo i le tulaga o le faʻasusu ma le tau, e manaʻomia le faʻaauau ona uaʻi atu ma teuteuina lelei. O le foliga o le togavao, o le umi ma le taimi o le fugalaau e faalagolago saʻo i le faafia ona fai ma le agavaa o le teuteuina o le ai ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mama ea (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com