Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le vailaʻau vailaʻau ma kaleni mea i totonu o rimoni, ona aoga ma afaina i le soifua maloloina

Pin
Send
Share
Send

O le Aliʻi o le Fualaʻau o le igoa lea o le rimoni faapaleina i Sasaʻe. O uiga lelei o lenei fualaʻau e aoga i le tino ua leva na iloa.

O tagata Eleni anamua e leʻi masalosalo i le mafai e le rimoni e tausi le tino i foliga lelei. Ioe, o le rimoni e aoga tele.

O le tusitusiga o loʻo faʻamatalaina auiliili mai le vailaʻau o loʻo iai ma mea o loʻo iai i totonu o le rimoni, ona aoga ma mea e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

Vaega o vailaʻau

I chem. o loʻo iai le fualaʻau 'aina:

  1. tusi elemene;
  2. beta carotene;
  3. tipolo;
  4. apu;
  5. acid oxalic

Disaccharides, monosaccharides, saturated ma unsaturated acid o loʻo iai. E toeititi 80 pasene vai. O mea o loʻo totoe o le fiber, antioxidants, tannins, phytohormones, alkaloids.

O le rimoni e iai le tele o amino acid: glutamic, aspartic ma isi.

Faʻamatalaga paleni o sua o le rimoni ma le aofaʻi o kaloli i le kcal

  • 85.95 g - vai.
  • 0.49 g efuefu
  • 12.7 g - suka.
  • 0.1 g - cellulose.

Anotusi o le kalori - 54 k / kal. BZHU:

  • 0.29 g - gaʻo.
  • 0.15 g - polotini.
  • 13.13 gr. - gaʻo gaʻo.

Taua o meaʻai a le rimoni ma fatu ile 100 g ma kalori

O fatu o lenei fualaʻau o loʻo iai le tele o gaʻo gaʻo, vitamini E ma vitamini B. O vailaʻau e maua ai sela le malosi, auai i le faʻatupuina o sela fou. O le faʻaogaina soʻo o fatu i meaʻai e fesoasoani e faʻasolosolo lelei ai metabolic ile tino.

Ia mautinoa e lamu lelei ponaivi, a leai o lona aoga e le aoga.

O le tuʻufaʻatasiga o le 100 g o fatu rimoni o loʻo iai:

  • 0.7 g porotini;
  • 0.6 g gaʻo;
  • 14.5 kalama o gaʻoʻo.

Anotusi o le kalori - 72 k / kal. O le mamafa o fua o fatu mama i le tasi rimoni e tusa ma le 'afa o le aofaʻi o le mamafa o le rimoni.

O a vitamini o loʻo iai?

O a vitamini o loʻo i le fualaʻau ma faʻafefea ona aoga?

  • Vitamini C... Faʻaitiitia le aʻafia o faʻamaʻi vaskular, fesoasoani e faʻamalosia le enamel i luga o nifo, teteʻe i le fulafula o pulu. Faʻaleleia le mitiia o le uʻamea e le tino, fesoasoani e aveʻese toxins, faʻamalosia le immune system.
  • Vitamini B... Faʻaleleia le manatuaina, faʻamalosia le vestibular mea faigaluega, faʻateleina le lelei atoatoa. O le le lava o vitamini o lenei kulupu e faʻaititia ai le manaʻo, faʻalavelave ai le meaʻai na te faʻasoaina; o le mafuaʻaga o le le moe, itaitagofie, faanoanoa.
  • Vitamini E... E fesoasoani i le faʻafouina o sela o le tino, faʻatumauina musele leo, faʻalauteleina louroid gaioiga, tausia le tagata paʻu i se tulaga lelei, faʻaleleia le vaʻai. E i ai sona aoga lelei i le toe fanaina gaioiga.
  • Vitamini P... Fesoasoani e faʻamalosia vaʻa toto, fesoasoani puipuia mea le lelei e aʻafia ai le ono aʻafia i fatu ma lavea.

O a vitamini o loʻo i totonu o fatu?

E tele vitamini ma mea aoga i totonu o fatu rimoni, pei o: nikotinic acid, vitamini (B, A, E), polyphenols, iron, sodium, calcium, potassium, fatty acid. E i ai foi le masoa, iodine, lefulefu, taninini.

Pomegranate fatu e masani ona faʻaaogaina i cosmetology, vailaʻau, tinctures ma nisi vailaʻau.

E fia fatu o loʻo i le fualaʻau e tasi?

E i ai talafatu ma tala faʻafagogo, o loʻo faʻailoa mai ai le numera 365, ma o nisi taimi 613. O le mea moni, o le aofaʻi e faʻalagolago lava i le eseesega, matua o fualaʻau, i lona mamafa, o le mea lea, o le aofaʻi o saito i rimoni taʻitasi e eseʻese.

O le a le tele e mafai ona e 'ai i aso uma?

O le 'ai o le rimoni i aso uma o le a faʻatupulaʻia ai le hemoglobin, faʻaititia ai le popolevale, fesoasoani ai i le teteʻe i le kanesa ma maua ai se aʻafiaga lelei i le soifua maloloina o aliʻi ma fafine. E aoga le 'ai o le rimoni ma inu vaiinu ao le i' aʻai i le aoauli ma i le afiafi..

E le fautuaina e faʻaumatia le tele o fatu rimoni i le taimi e tasi. O se vaega o le 100-150 kalama e lava mo le aofaʻi o vailaʻau e manaʻomia e le tino.

Mea e ono afaina ai ma isi mea e ono lamatia ai le soifua maloloina

O le rimoni o se malosi malosi, o le faʻasauāina o ia mea e mafai ona oʻo ai i iʻuga e le manaʻomia.

E le fautuaina e 'ai rimoni ma maualuga acidity ma manava papala, gaʻo... O le faʻaaogaina o le rimoni i le tele o aofaʻi e mafai ona mafua ai allergy. Vitamini ma amino acids o loʻo iai i totonu tele aofaʻi avea oona ma leaga i le tino. A o 'ai tele, oe ono maua se cramp i tamaʻi povi, o le mageso i luga o le tino, ma niniva.

Faʻatasi ai ma nei mea taua uma, o le tali atu e mafai ona tupu e le gata i tagata e maua i allergy, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina o latou le faʻatamala na tali atu i le filifiliga o fualaʻau poʻo lona aofaʻi pe a 'aʻai.

A e inu fualaʻau faʻavae i luga o le paʻu o le rimoni, e tatau ona e faʻaeteete. Ova le faʻamataʻu ma le niniva, faaletonu vaʻaia, faʻateleina le mamafa.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le mataʻutia o le rimoni mo le tagata tino:

Faaiuga

Uma vaega o le rimoni e aoga, ae i le feololo. Lenei fualaʻau mafai ona i ai i le toeititi lava o tagata uma taumafa. E fesoasoani e faʻamalosia ai le faʻamalosi tino, ae e manaʻomia le amanaʻia o loʻo i ai nei faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DJ SNOW BOY APPRECIATE (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com