Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Exotic Notocactus - o se tagata asiasi e le faʻamalieina mai i le tulaga o Amerika i Saute

Pin
Send
Share
Send

O laʻau eseʻese na avea pea ma mālie mālie ma faʻafeiloaʻi malo mo se faʻatoʻaga fale. Ae ui i lea, o le tausiga o latou e masani ona mamafa. Faʻafefea pe a e manaʻo e maua ni au mea masani i le fale, ae leai se avanoa poʻo se manaʻo e vaʻaia lelei ai? I se tulaga faʻapea, a unpretentious saute malo, notaktus, mafai ona fesoasoani mai. Notocactus o ni meaola taʻatele ma e maua i faʻaputuputu uma cactus. E eseese foliga o laʻau, lanu ma ituaiga o vao tuitui (lau). Latou te le o manaʻomia i le tausiga, ma o le fugalaʻau e matua ofoofogia e leai se aoina mafai ona teteʻeina lenei ituaiga o cactus.

Faamatalaga lautele

Notocactus, e igoa foʻi ia Notocactus, Brasilicactus, Eriocactus Parodia, o se faʻalapotopotoga o laʻau e oʻo atu i le 25 ituaiga mai le aiga o cactus (Cactaceae). E ese mai le tele o faʻasologa i le vasega ile iai o se lapoʻa, matagofie fugalaʻau ile tumutumu ole au.

O le fugalaʻau e faʻatumuina foliga, e tupu i luga o se puʻupuʻu, tino 'au. O le fugalaʻau lanu e amata mai i le samasama i le mumu. O le au o le cactus e nofofua, maualalo (mai le 10, ae le sili atu i le 100 senetimita le maualuga), e iloga mai i le lapoʻa poʻo le faʻapipiʻi o le lanumeamata lanumeamata lanumeamata. I luga o ivi asoaso o le cactus o loʻo i ai tamaʻi pamu o loʻo i ai tamaʻi laʻititi ma sina tamaititi. Laʻau e tutupu mai isoles, mai 1-3 tele, oʻo atu i le 35 laiti.

I le vao, o lenei tamaloa aulelei e ola i Amerika i Saute, Bolivia, Pasila, Iurukuei ma Paraguay, faapea foi Atenitina. Mo lona nofoaga nofomau, na tele lava na ia filifilia ni maupuʻepuʻe tumu i vao maualuluga ma togavao, fiafia i le paolo. O nisi taimi e mafai ona maua i luga o papa ma papa.

Tusitusiga: O le "Notus" mai le Latina o lona uiga o le "toga", e maua ai se uiga manino o le notocactus - "saute", na te le taliaina le malulu. O le laau na muamua mauaina e le Siamani botanist Karl Schumann i le 18th seneturi.

O ituaiga autu ma a latou ata

Notocactus Uebelmanius (Yubelmana)


O le cactus e spherical-mafolafola, o le maualuga e mai le 12 i le 16 senetimita, o le mafiafia o le pogai i le lautele tusa ma le 16 cm. E masani lava e le fausiaina itu itu, i le taimi o le fuga taimi oʻo atu i le lima fugalaʻau mumu mafai ona fausia i le pito i luga o le cactus poʻo

Haselbergius (Haselberg)


O se laʻau e iai lona laʻau umi, o le maualuga o le 12 i le 15 senetimita ma le laʻititi o le lautele e 5 i le 10 senitimita. I le vaitaimi o le fugalaau, e faʻasaʻolotoina ai ni fugalaʻau i le lapoʻa aapa atu i le 2 senitimita.

Notocactus Ottonis (Notocactus Otto)


O le pogai e masani lava i le tulaga o se polo, oʻo atu i le 15 senitimita le lautele. Na faʻamatuʻuina ni nai laʻau basal. E ese foʻi i se numera laʻititi (1-2) fugalaʻau samasama.

Magnificus (o le sili ona matagofie)


E i ai lona faʻamau 'au e oʻo atu i le 16 senitimita le maualuga, e oʻo atu i le 15 senitimita le lautele, ma maua ai le tele o laʻau basal. Pogai lanu - lanumeamata ma le lanumoana lanu... I le tau mafanafana, e fuga mai ma fugalaʻau samasama sinasina-fugalaʻau.

Apricus (la fiafia)


E i ai sona laʻititi faʻamafanafanaina laʻau ma le tele numera o isoles. I le vaitaimi o le fugalaau, e masani ona maua ai ni fugalaʻau tetele se lua (e oʻo atu i le 10 senetimita le tele!) O se lanu samasama-mumu.

Tabularis (mafolafola)


E i ai lona faʻataugofie pito i luga ma lautele ivi asoaso. O ona fugalaʻau e lapoʻa tele (e oʻo atu ile 8 senetimita le lautele).

Taʻitasi ituaiga foi i ai tele subspecies., lea e ono ese mai le autu lanu o fugalaʻau ma nila.

Faitau atili e uiga i ituaiga o notocactus ii.

Laʻau faʻalelei i le fale

Lenei sui o le fugalaʻau e matua unpretentious, lea e matua faʻafaigofieina le tausiga mo ia i le fale. O nisi o nuances sili ona taua e fesoʻotaʻi ma le teuina o lenei cactus i le fale e tatau ona mafaufauina.

Moli

Notocactus, pei o isi cacti, e fiafia tele i le susulu o le la ma e manaʻomia. Mo le nofoaga o lenei laʻau, e aoga le filifilia o se nofoaga e leai se mea e faʻalavelave i le susulu o le la.

Taua! O le susulu o ave o le la e mafai ona afaina ai le cactus! I luga e mu!

E tatau ona faʻapaolo le nofoaga i ia tulaga. O se fasi gaosi poʻo le sailia pepa e talafeagai mo le paolo. Mo le matua maeʻa matua o fugalaʻau, i le taumalulu, o le laʻau tatau ona faʻamalamalamaina i le mea e taʻua o "phytolamps", a itiiti mai 10 itula i le aso.

Faasusu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le faʻasusuina o le cactus ina ia le mago atoa le substrate o loʻo tupu ai. I lenei tulaga, oe le tatau ona faʻasusu tele lau fagafao, ona ono amata ona pala i luga o aʻa. I vaitau malulu, i le tautoulu ma le taumalulu, faʻasusu mafai ona faʻaititia i le feololo. E taua le aua le faʻatagaina le eleele mago i totonu o le ulo!

Mo le faʻainuina o le notocactus, e matua fautuaina lava le faʻaaogaina o vai vai i le vevela o le potu. E mafai foi ona e faʻaaogaina le timu mama poʻo le liusuavai vai.

Vevela

Notocactus o se fagafao thermophilice manaʻomia le vevela mai le 22 i le 26 tikeri Celsius.

Peitai, o le a le pagatia mai maualuga maualuga le vevela. E manaʻomia foi le ea i totonu o le potu e masani ona ea.

I le vaitau mafanafana, o le a aoga le ave le laʻau i le poletito.... I le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu o loʻo tu ai le cactus e le tatau ona pa'ū i lalo o le 10 tikeri Celsius, a leai e ono pa'ū ma mate.

Filifiliga eleele

Fautuaina e filifili mo le tatalaina i le ogatasi, eleʻele palapala, ma le magoto vaitafe oneone o loʻo iai i totonu. E manaʻomia foi le i ai o peat i le substrate. I faleoloa faʻapitoa, e mafai foʻi ona e faʻatau mai se palapala ua maeʻa saunia mo le cacti - ae fautuaina e "faʻavaivaia" i le vaitafe vaitafe ina ia vaʻaia ai le oneone lea.

Fagu talafeagai

Aua o le cactus le faʻapalepale tele suavai i le eleele o loʻo tupu aio le mea lea, e aoga le pikiina o se ulo o le a fesoasoani e puipuia aʻa o le laʻau mai le tele o vai ma, o se iʻuga, pala ia latou.

Mo ia mafuaʻaga, e manaʻomia se koneteina o loʻo i ai se alavai meatotino, faʻapea foi ma le gaioiga o le tausia o le vevela i le umi e mafai ai. O ia uiga taua o uiga o ulo faia i le omea, ma pu mo sili atu vai i le pito i lalo. Oe mafai foi faʻaaoga palasitika koneteina, ae ona tatau lea ona e vaʻaia le mataʻituina o le vevela pulega, talu ai palasitika taofia vevela sili atu nai lo ceramics.

Ona o le faʻasolosolo tuputupu ae o aʻa ma basal faʻagasologa o le notocactus, e tatau ai ona filifilia se ulo o se lava tele lapoa ma lapoʻa.

Teuteuina

E ui lava i le mea moni o le notocactus e tupu lemu, latou manaʻomia e tipi ese mai lea taimi i lea taimi. A latou oʻo atu i le sili atu ma le 17 senetimita le maualuga, e tatau ona e tipi ese le pito i luga ma ni maʻa faʻatauaina. Ona tatau lea ona "faʻamaʻaina" le nofoaga o le tipi, faia pei o se penitala, ina ia taofia ai le cactus mai le tosoina i totonu. A maeʻa lena, tuʻu le Notocactus mago mo le vaiaso - mo lenei, e tatau ona faʻaititia le masani faʻasusu.

Aua le tipi tele, o lenei mea e mafai ona taitaiina ai i le mago o le laʻau!

Faʻaliliuga

I le uaʻi atu i le telegese o le tuputupu aʻe o lenei sui o le laʻau, e masani ona le manaʻomia e toe tipiina. Pau lava le mea ia e mautinoa o aʻa o le cactus e le amata amata pipii mai le ulo - o lenei faʻailoga ua oʻo i le taimi e toe tui ai. O le taimi sili ona lelei e fesiʻi ai i se nofoaga fou o le vaitaimi o le taumalulu, ona o le tuputupu aʻe o le laʻau e tuai tele atu i lenei taimi o le tausaga.

Fesuiaʻi gaioiga:

  1. E tatau ona taofi le faʻasusuina o le laʻau laʻau i aso e tolu aʻo leʻi see atu i se ulo fou.
  2. I le aso o le tanuina, o le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo tatau ona aveʻese ma le faʻaeteete, ma, afifi ma le faʻaeteete le notocactus i le nusipepa poʻo le ie, aveʻese mai le nofoaga tuai o le brood.
  3. Le isi, e manaʻomia le faʻamamaina o aʻa o le faʻapipiʻiina o le eleele, tipi ese aʻa leaga.
  4. Ona tuʻu ifo lea o le cactus i totonu o se ulo fou telē tele, ma faʻasolosolo ona faʻatumu i le substrate fou, tipi faʻasolosolo le koneteina i luga o se mea malo ina ia tufatufa lelei le eleele.
  5. Laʻei pito i luga

    E fautuaina e faʻapupuʻu se meaola olaola i le vaitaimi mafanafana.a o le cactus o loʻo tupu olaola vaega. Lava tasi pe faʻalua ile vaiaso.

    Faalogo! O le faʻatumuina o le notocactus e sili ona lelei ona faia i se faleoloa-faʻatau mai faʻapitoa potassium-o loʻo i ai ni fualaʻau o le cactus.

    I se isi itu, e le manaʻomia le faʻaaogaina o meaola faʻalafua, talu ai o lenei laʻau e manaʻomia lelei le potasiuma.

    Tausiga o le taumalulu

    I le taumalulu, nisi nuances foliga mai i le tausiga o le notactus, e igoa:

    • E tatau ona e taofi le faʻamaluluina o le laʻau.
    • Faʻaititia le numera o faʻasusu (tasi i le tolu vaiaso, i ni vaega laiti e aloese ai mai le mago).

    Ina ia mafai ona aloese mai le mimiti, o le nofoaga e tatau foi ona puipuia mai le vevela aafiaga o masini faʻavevela.

    Gaioiga pe a maeʻa le faʻatau

    A faʻatauina se fugalaʻau, oe tatau ona faʻalogo i ona foliga vaaia. Uma faaputuga o mumu togitogi, le masani ai-foliga vaʻaia luga o le cactus lava, apogaleveleve-pei o polo i luga o le eleele faʻailoa mai le i ai o parasite! O sea ituaiga laau e le tatau ona faʻatau. Afai ua e faʻamalieina i le tulaga o le fugalaʻau pe a faʻatau, aumai i le fale, oe tatau ona faʻatapulaʻaina mai isi laʻau mo le vaiaso. Ona tatau lea ona e tuiina le Notocactus i totonu o se ulo fou.

    Toe gaosia

    O lenei sui o le aiga cactus toe gaosia i ni auala se lua - e ala i laʻau mai le poʻau poʻo aʻa, poʻo fugalaʻau fatu.

    • I le tulaga o le faʻafofoaina o fatu.
      1. taofia se aso i se disinfectant fofo o le potassium permanganate;
      2. ona toto lea o fatu i le eleele ma teu i le vevela a itiiti mai e 25 tikeri Celsius.
    • Toe gaosia e ala i laʻau. Talu ai ona o le faʻalauteleina o fatu e faigata ma e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o le notocactus e masani ona faʻasalalauina e laʻau.
      1. o le aliali mai o gaioiga e tatau ona vavae ese mai le autu autu;
      2. toto i totonu o se koneteina ma le lalolagi saunia muamua.

    Ma le lava malamalama ma le mafanafana, o le fou laau o le a aʻa faigofie ma faaauau pea ona tupu.

    Fuga

    O fugalaʻau o na cacti e ao, o lona uiga, e fuga mai i le malamalama o le ao. E masani lava o le vaitaimi o le ola o fugalaʻau tupu i le taimi o le mafanafana vaitau (Mati-Iulai). Fugalaʻau umi atu i le tolu masina. I le tautoulu ma le taumalulu, notactus lemu lalo ona faiga i totonu ma e le fuga.

    Vitio o le auala e fuga mai ai le fugalaʻau Notocactus:

    Faamaʻi ma faʻamaʻi

    O lapisi masani a luga o le tino o lenei cactus o apogaleveleve, lapisi mealy ma iniseti fua (pei o aphids). E faigata ona maitauina le iai o faʻamaʻi ona o le laʻititi o le laʻau lava ia.

    O se apogaleveleve, e tusa ai ma lona igoa, e tuu ai faamoega i luga o nila ma laʻau, o tamaʻi samasama poʻo ni mea enaena e aliaʻe mai le scabbard, ma o le anufe e mafai ona faʻasinoina e oloa o ana galuega taua o loʻo totoe i luga o le eleele - papaʻe "cotton" spherical tupu.

    Afai e maua faʻailoga o maʻi, e tatau ona vave togafitia le fugalaʻau "faʻamaʻi" ma se sauniuniga faʻapitoa (mafai ona maua i faleoloa faʻapitoa).

    Laʻau faʻatusa

    Nisi o fugalaʻau sili ona tutusa e tatau ona iloga.

    • Toe taʻua.

      O se cactus spactical e sau i Polivia. Laʻititi nai lo le laʻau o loʻo matou mafaufauina - i le averesi, e aulia le tele o le 9 senitimita. Faitau atili e uiga i le teteʻe ii.

    • Cephalocereus.

      E tupu lemu foi, fua mai fugalaʻau e pei o se 'ulu sinasina, o le mafuaʻaga lea na faaliliuina ai lona igoa mai Latina mo "le ulu o se toeaina."

    • Echinopsis.

      E i ai foi le au i le tulaga o se polo faʻapipiʻi, pe faʻaloloa. E ese i inflorescences e le tupu mai le pito i luga o le au, ae mai itu.

    • Ariocarpus.

      O se cactus sili ona manaia e leai ni vao tuitui (faitau e uiga i le togafiti tuitui iinei). O le ogalaau e faʻafefeteina, o le faʻagasologa mai ai e tafatolu. Faʻaputuputu foʻi o se fugalaʻau lapoʻa i le pito i luga.

    • Gymnocalycium.

      O le spherical autu au e tupu mai le 3 i le 30 senitimita! Fuga fugalaʻau ma tele inflorescences mai luga.

    O le mea lea, o le faʻatupuina o Notactus i le fale e le o se faigata auala. O se sili atu unpretentious laʻau o le a faʻafiafiaina lē e ana ma matagofie susulu fugalaʻau i le mafanafana vaitau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: An INCREDIBLE Exotic Plant display at a block of Offices in Dublin City (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com