Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tausiga tulafono ma ata o Pelargonium Yug: Shukar, Varvara Krasa, Nina ma isi ituaiga mai le filifiliga a Y.Gonchar

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium o se fugalaʻau na faʻafiafiaina loto ma mafaufauga o tagata toto fugalaʻau mo le tolu seneturi.

O se numera laʻititi o sui o le fugalaʻau e mafai ona faʻafiafiaina i pupula lanu ma se manogi manaia.

Ma le isi, o se tasi o laʻau fiafia. O se fugalaʻau maʻaleʻale ma matagofie o le a manuia faʻafefiloi i soʻo se siosiomaga.

Ae taua le iloa pe faʻafefea ona tausi faalelei ma toe gaosia.

Talaʻaga o le amataga

Na muai manatu Initia o le nofoaga na fanau ai le pelargonium, ae o lenei faamatalaga na sese. Ma mafuaʻaga uma, na tilivaina i luga o vaʻa Europa o loʻo feoaʻi solo i talafatai o Initia. E pei ona iu i ai Aferika i Saute o le fale moni o pelargonium... O iina, i le Cape of Good Hope, na faʻatau ai e seila se laʻau totino ese mo le aufaifaʻatoʻaga ma tagata fai vailaʻau. I lenei vaega o le lalolagi, 80% o ituaiga o lauiloa pelargoniums na maua.

I le 1951, o le asosi o amateurs ma faifaʻatoʻaga na faia i Egelani i lalo o le igoa o le British Society of Pelargonium ma Geranium, i lalo o le taʻitaʻiga a John Cross. Faʻafetai i lenei, na amataina se galu fou o le lauiloa o pelargoniums, o se fiafia i fugalaʻau matagofie na toe ola mai, lea e le mou atu e oʻo lava i aso nei.

Tusitusiga. Sili atu i le 100 miliona laʻau o loʻo totoina ma faʻatau atu i le lalolagi atoa i tausaga uma.

Foliga Vaaia ma ituaiga

Pelargonium o se perennial, o se vao afu poʻo semi-laʻau laʻau. O felavasaʻiga e le masani ai. O paʻu e papaʻe, piniki, lanu mumu.

O le fualaʻau o le kapisi fualaʻau e iai sepals. O laulaau e lanumeamata, ufiufi i tamai villi. Lea e i ai le manogi manaia.

Faʻapitoa i le fanua o botani faitau sili atu 250 ituaiga o pelargonium, lea e vaevaeina i 30 vaega. Vaega autu:

  1. zonal;
  2. ivy;
  3. manogi;
  4. tautupu;
  5. agelu;
  6. tulaga ese

O faʻatoaga oona i Peretania Tele, Peleseuma, Holani, Lusia o loʻo faia le filifiliga o pelargonium. Ou te fia faʻamalamalamaina le tamaʻitaʻi ofa amata i totonu o le aiga o Julia Gonchar. Ona o ana ituaiga eseese:

  • Pelargonium Yug-Aksinya.
  • Saute Alexandra.
  • Yug-Anisa.
  • Giselle i Saute.
  • Yug-Yesenia.
  • South Dey.
  • Tamila i Saute.
  • Aialani i Saute.
  • Saute Siberia.
  • Yug-Eter ma isi.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga o lana lava filifiliga Y. Gonchar

Lalo o se auiliiliga faʻamatalaga ma ata o le ituaiga Shukar, Varvara Krasa, Nina, Kamaliya.

Nina

Laʻau o le zonal species, dwarf size... Fugalaʻau ma mafolafola petals petals, sesega sesega piniki i le lanu ma le lanumumu lanu viole lanu samasama. Lush compact bush faigofie ona fausiaina ia lava. Pogai ma peduncles e mafiafia, tino, faʻasino i luga. O fugalaʻau e foliga pei o rosa. O laulaau lanu e lanu auro ma le tuaoi enaena.

O lenei ituaiga o pelargonium na maua lona igoa e faʻaaloalo i le tinamatua o Julia Gonchar. O le tau o le tavaeina maʻaʻa o 1000-1500 rubles.

Shukar

Lenei vaʻaiga aofia ai foi i le zonal vaaiga. O le lapoʻa e masani ai, e manaʻomia ai ona mamanuina. E salalau faʻamatalaga eseese i totonu o fale. Malumalu: cherry, mumu, mumu mumu ma tints. O le fugalaʻau o fugalaʻau e faʻalua-faʻalua ma faigofie, lapoʻa tele. O foliga o pulu e fai sina umi. O le igoa "Shukar" i le faʻaliliuga mai le Gypsy gagana o lona uiga "matagofie"... O le tau o le 'aʻa tipi' eseʻese mai le 1000 i le 1200 rubles.

Barbara Krasa

Faatu i luga le laʻau laʻau, dwarf size. O le togavao e mafiafia, mafiafia, faigofie ona fai, e tupu soo. Fugalaʻau e lapoʻa, faʻalua, malamalama piniki. I le la e oso i luga o se pupula piniki sili atu ona malosi. Pelargonium e fuga mo se taimi umi ma tele. E mafai ona faʻatau se auʻa mauaʻa i totonu ole 500-700 rubles taʻitasi.

Kamaliya

Fugalaʻau Zonal, lapopoʻa lapoa. Laʻau lala, laʻau lanumeamata. O fugalaʻau e iai le latou foliga mai e foliga faʻapipiʻi. O le lanu e sesega piniki, sologa lelei sifi i le mauoa. O le fugalaʻau o fugalaʻau e terry. E eseese le eseʻese ile fuga umi, e oʻo lava ile taumalulu. O le tau o le tasi tipiina o 700-1000 rubles.

Faʻafefea ma o fea e toto ai?

O se koneteina mo pelargonium e filifilia ma se laititi lapoa. O fugalaʻau fugalaʻau o le a tausia latou foliga sili atu i totonu ia latou, faʻapea foi fugalaʻau faʻalagolago faʻatatau i le tele o le fugalaʻau... I totonu o ulo tetele, e musu le laʻau e fuga. Pusa mea, sili ele. E manaʻomia se vaega alavai a itiiti mai o le 2 cm le mafiafia.

  1. O le laʻau e tatau ona tuʻuina i totonu o le ulo ma le faʻaeteete, o le aʻa e maaleale.
  2. Ona sausau lea o le eleele i le eleele, e aunoa ma le tipiina.
  3. Faʻasusu teisi le pito i luga ile vai mafanafana ma mautu.

Moli

Oe manaʻomia le tele o malamalama. E fiafia le laʻau i le la ma le malamalama susulu. E manaʻomia le tuʻuina atu i faʻamalama i le itu i saute. Peitaʻi, i le leaga o le ea, e mafai ona soʻona vevela ai, i se tulaga e tatau ai ona faʻapogisaina mo se taimi le tumau. I le le lava o le susulu o le la, e liu samasama laulaau, o lala i lalo e mago. Mo se pale laʻei laugatasi, o le fugalaʻau e tatau ona faʻaliliu faʻasolosolo agaʻi i le la, soʻo se itu poʻo seisi.

Le palapala

Mo le totoina ma toe totoina, e manaʻomia e le eleele le faʻasaʻoloto, ea-feololo, faʻatamaoaigaina i minerale. Eleele mo pelargonium mafai ona faʻatau saunia-faia i togalaau faleʻoloa... Pe kuka oe lava.

O le tuʻufaʻatasiga o sea paluga eleele: lau eleele, peat poʻo le compost humus, oneone. O vaega uma e tatau ona tutusa.

I le avea ai o se lapataiga, e sili atu le faʻamumuina o paluga i totonu o le 30 minute. Oe mafai foi faʻaopopo perlite o se loosening sooupu.

Tulaga mo le totoina o totonu fugalaau

Pelargonium e le o se faigata fugalaʻau i totonu e... Peitai, mo se soifua maloloina ma matagofie laʻau, lelei tulaga lelei e taua.

  1. O le fugalaʻau i totonu e tatau ona faʻasūsū tele, ae i le taimi e tasi, e le tatau ona tuʻu le vai i totonu o le ulo. E manaʻomia tele le faʻasūsū i aso uma, aemaise i le tau vevela. I le taumalulu, e te le manaʻomia tele e faʻasūsū vai, ae le tatau ona e aumaia le eleele e faʻamago atoa ai. A faʻapea e tele le faʻasūsū, e aliali mai foliga o le pala efuefu i luga o laulaʻau, o isi taimi e pala ai le poʻau, e mafai ona taitai atu ai i le leiloa o le laʻau. A e faʻasusu laititi, e magumagu le fugalaʻau, e amata ona faʻalu samasama, mago laulaʻau.
  2. O le susū o le ea e le taua tele mo pelargonium, i se isi itu, o le sili atu o le susū ma le ea stagnation mafai mafua mafua fungal faamaʻi o le fugalaau. E le tatau ona faia le sausauina.
  3. I le mafanafana vaitau, o le sili ona lelei vevela pulega o le +18 -22 C °. O le maualuga o le vevela o le ea, aemaise i totonu o fale, o le a aʻafia ai foʻi le laʻau.
  4. I le taumalulu, pelargonium ua i se tulaga o le moe. O laʻau e tatau ona siʻi i se potu ma le vevela o le + 12 ° C ma le masani ona ea. E mafai ona avea ma loggia, poletito, fale vevela. Faʻasusu e tatau ona seasea. O le tau malulu e amata mai ia Novema ia Fepuari. I le faaiuga o le taumalulu, pelargonium amata amata ala ala lemu.
  5. Fesuiaʻi ma teuteuina. O nei auala e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, sili i le tautotogo, ogatotonu o Mati. Ina ia mafai e le laʻau ona i ai se matagofie matagofie foliga, e tatau ona tipi ese ia fasi. Faʻatino lenei auala i se naifi maʻai faʻamau. O vaega malepe o le laau e mafai ona pala. Ma faʻalauteleina le tuputupu aʻe, lalaina, pinch le laʻau.
  6. Ina ia mautinoa lelei lava meaʻai, o le fugalaʻau manaʻomia le fafagaina, faʻalauteleina fetilaisa. Ae e taua le tuiina o lavalava i luga, mulimuli i faʻatonuga uma ile afifi:
    • Fafaga "Mr. Color" Saintpaulia i le taimi pe i luma o fuga 1 cap i le 1 lita o vai.
    • "Gilea" - o le faʻasalaga fautuaina e 2 pulou ile 1 lita.
    • "Fertimix" vermicompost mo fugalaʻau 3 pulou i le 1 lita, faʻaaoga 1 taimi ile 10-14 aso.

Taua Faʻaaoga na o le vai mama i le vevela o le potu.

Aua le faʻaopopoina mea aoga i le vevela o le tau. I lenei tulaga, o le laʻau o le a onosaia popole.

  1. Muamua, e tatau ona ave i se nofoaga malu.
  2. Sosoo ai, ia mautinoa e faʻasūsū le fugalaʻau, a leai o le fetilaisa e ono mu ai aʻa.

Sili i mea uma, o le laʻau manaʻomia faʻaopoopoga meaʻai i le taumafanafana ma le tautotogo. o lea oe manaʻomia fafagaina ae e te leʻi amataina ia Setema, tusa o le 1 taimi i le 2 vaiaso... Oe le tatau ona fafagaina se totoina pe na faʻatauina laʻau, oe tatau ona faʻatali ia le itiiti ifo i le 1 masina. E le fautuaina foi le faʻaaogaina o mea fetilaisa o minerale mo fugalaʻau mamaʻi ma le faʻaleagaina o aʻa.

Metotia toe gaosia

Tipiina

  1. I le faaiuga o le fuga, o le pito i luga o le pelargonium e vavae ese. Tuʻu le pito i luga o lau 3, o isi e aveʻese.
  2. O vaega e tatau ona togafitia i se fungicide, lefulefu poʻo le carbon faʻagaoioia. E faia lea mea ina neʻi pala le poʻo o le tina tina.
  3. Ona tuʻuina lea o tipi i tioata manino ma alavai, coke fiber poʻo le oneone talatala e tuʻuina i totonu ia latou, ma faʻatumuina i suavai.

O le isi filifiliga e mafai, tuʻu tipi i totonu o se koneteina ma vai ma, pe a paʻu, e tatau ona faʻaopopo.

O aʻa e aliali vave mai, a maeʻa le 10-12 aso... O le vevela i totonu o le potu e tatau ona tausia sili atu + 20 ° C A maeʻa lena, o le aʻa faʻavaeina totoina e totoina i se eleele na saunia muamua i se nofoaga tumau, lea latou te faʻaauau ai ona atiaʻe.

Le isi, oe mafai ona matamata i se vitio e uiga i faʻapipiʻiina:

Vaeluaina o le togavao

Afai ua tupu le togavao, e mafai ona e vaevaeina. O le taimi sili ona lelei mo lenei o le tautotogo, pe a fai o le totoina o laʻau ma le toe faʻafouina o le eleele.

  1. Muamua lava, o le fugalaʻau e aveʻese mai le ulo ma luluina le tele o le eleele.
  2. Ona suʻesuʻe lelei lea o ona fatugaʻo.
  3. O le eria ma maloloina fatugaʻo ua vavae ese ma totoina i totonu o se isi pusa.

Faamaʻi ma iniseti leaga

Pelargonium e teteʻe i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi... Ae latou te feiloaʻi pea:

  • Fuafua efuefu, faʻamaʻi laulaʻau. E tatau ona e feagai ma ia e pei ona taʻua i lalo: aveʻese lau faʻamaʻi, taofi le faʻasusu o le laʻau, tuʻu i le la, faʻasusu ma se antifungal sooupu.
  • O le pala o le aa aila o se fugalaʻau e tupuola ma sili atu le susu. Lenei mea mataʻutia ua foliga mai o se leaga mo pelargonium.
  • O le ele e aliali mai o ni lanu samasama i le pito i lalo o le lau.

O le puipuia o faʻamaʻi o le togafitia lea o laʻau ma vailaʻau antifungal ae leʻi faʻaletonu. Faapipiʻi foi ma le vailaʻau oona, le vailaʻau "Doctor Foley" mai fungus. O vaega afaina o le laʻau tatau ona aveʻese. Faʻatasi ai ma iniseti, o iniseti autu lava o le whitefly, aphids, ticks, thrips, mealybug.

Fono. Ae e te leʻi faʻatauina se fugalaʻau, vaʻai totoʻa iai, e mafai ona e faʻamaʻi isi laʻau maloloina. E togafitia i latou ma soʻoga ma meatotino insectoacaricidal, mo se faʻataʻitaʻiga, "Doctor Foley" mai parasites.

O le tuputupu ae pelargonium i le fale e le faigata uma... A e maise pe a e tausisi i tulafono masani mo le tausiga o laʻau. Ona tupu lea o le fugalaʻau ma manogi mo le fiafia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lesona 9: O le Tusi o Kenese o le Faavae lea o le Foafoaga a le Atua Vaega 2 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com