Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le fesoasoani sili mo le tausiga o le Peperomia Rosso laau i le fale

Pin
Send
Share
Send

Fugalaʻau i totonu o le fale i aso nei e le naʻo se faʻaaloalo i teuga, ae o se mea fiafia ma aoga tele e faʻamamaina ai lanumoana ma le faʻanoanoa, faʻatagaina oe e faʻaalia le fatufatuaʻi ma faia lou fale ia mafanafana ma tutasi.

O isi taimi o le laʻititi laʻau e lava e le lagona ai le tuʻulafoaʻi, aua o loʻo ola, e tatau ona e tausia, ma ina ia mafai ona maloloina ma matagofie, e tatau ona e faia ia saʻo. O le a le faʻaaluina e Peperomia le tele o avanoa i totonu o le fale ma o le a le faʻatupuina tele faʻalavelave, ae a fai o ni tuutuuga faigofie e maitauina, o le a fiafia ma ona ofu matagofie mo le tele o tausaga.

O Peperomia Rosso ma ona foliga vaaia uma e taʻu mai ai e sau mai atunuu mamao. E mafai ona avea ma se meaalofa moni mo se faʻaputuga mo uma se poto masani grower ma se novice hobbyist.

E uiga i le laʻau

Peperomia Rosso e ona le aiga Peperomia ma le ituaiga Peperomia. O le igoa saʻo o Peperomia Caperata "Rosso". O le fugalaʻau o le epiphyte, ma o lea e tupu ai i le natura i luga o isi laʻau. E fuga masani i le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi e oso ai fugalaʻau ma inflorescences-taliga tulaʻi luga aʻe o lau. E fua mai ma fua mago.

O le igoa Peperomia na mafua mai i upu Eleni e lua: "peperi" - pepa, "omos" - tutusa, ma o le mea lea e masani ai ona e faʻalogo o taʻua e tagata o "percepian". Ona o foliga o fugalaʻau, ua i ai le isi igoa tauvalaau - "o se laʻau ma isumu isumu." O le igoa Latina o PEPEROMIA CAPERATA "ROSSO".

O le tele o ituaiga o ituaiga o Peperomia e afua mai i vaomatua o Amerika i Saute faapea foi ma Asia. E le maualuga le laʻau, ae na te tauia le mea lea ma le susulu lanu o laʻau. O laulaau e faaumiumi, lanumeamata lanumeamata i le tasi itu, ma pupula pupula i le isi itu. O lo latou nofoaga na avea ai Peperomia e pei o se fetu. E eseʻese le Rosso mai isi ituaiga o ituaiga o meaola e ala i le uumi ma le umi o foliga o laulaʻau. I taimi e seasea tutupu ai fugalaʻau, e faʻafiafiaina le e ana i fugalaʻau mafiafia ma umi. O Peperomia e ola i totonu o le tau vevela ma subtropics o Amerika i Saute.

Tausiga i le fale

Peperomia e le faʻamaoni, ae o se tagatanuʻu o le teropika, ei ai ona foliga vaaia foliga.

  • Vevela I le tautotogo ma le taumafanafana, o le sili mafanafana tulaga vevela mo lenei laau o le 20-22 ° C. O le vevela o le eleele e le tatau ona paʻu lalo o le 17 ° C. E le talia foʻi e Peperomia le tusia o ata.
  • Faasusu. I le tau vevela, e mafai ona e faʻasuina Peperomia i le vai mafanafana, ae i se tulaga lautele, ua lava naʻo le faʻatumauina o le susū palapala māmā. O le susū o le ea e sili ona lelei ile 50%. A faʻapea o le ea e matutu tele, ona mafai lea ona soloiese laʻau tetele o le laʻau i se ie susu.

    Taua: E tatau ona faʻasūsū le laʻau i vai mafanafana faʻalelei. O le vevela sili ona talafeagai o 2 tikeri mafanafana nai lo le ea vevela.

  • Susulu. E fiafia tele Rosso i le malamalama malu, ma o faʻamalama o sisifo ma sasaʻe o faʻamalama o le a sili ona lelei.
  • Faʻaola. O se filifiliga sili ona lelei mo Peperomia o le a avea ma mama ma faʻamamaina eleele ma lelei ea permeability. O le sili lelei tuufaatasiga aofia ai lau palapala, peat ma magaugau oneone po o perlite i le fua faʻatatau o 2: 1: 2.
  • Teuteuina E le manaʻomia e Shrub Peperomia le teuteuina, ae o lau mamago e mafai ona aveʻese.
    1. Asiasi le laʻau mo laulaʻau pe faʻamama pe mago.
    2. Faʻaaoga seleulu togalaʻau, tipi faʻasolosolo ese laulaʻau ma laʻau.
    3. O le auala e faia mai le pito i luga o le laau.
  • Laʻei pito i luga. E mafai ona faʻaopopoina i le 3 vaiaso le faʻamaluluina o minerale.
  • Ulo E fiafia tele Peperomia i le mau, o lea e taua ai le filifilia o se koneteina e le lapoʻa. I fesuiaʻiga taʻitasi, e manaʻomia le filifilia o le ulo i ni nai senimita sili atu.
  • Faʻaliliuga E oʻo atu i le tolu tausaga, Peperomia tatau ona toe totoina i tausaga uma, pe a maeʻa ona lava tasi i le 2-3 tausaga. E sili le toe toto o le laʻau i le tautotogo. Afai o le fugalaʻau na faʻatau i le taumalulu, ona tatau loa ona tolopo le totoina ia Mati.
    1. O le alavai e oʻo atu ile 2 senetimita mafiafia e liligi ifo ile lalo ole container.
    2. Liligi le palapala.
    3. Ua aveese Peperomia mai lana ipu tuai faatasi ai ma se fasi eleele.
    4. O le laʻau e tuʻu ifo i lalo i se pusa fou ma ua faʻatumuina le palapala.
    5. Ona faʻainuina lea o le eleele ma sasaʻa le eleele o totoe.
  • Taua: E le mafai ona e faʻapipiʻia le palapala, talu ai o aʻa o le laʻau e manifinifi lava, ma o lenei gaioiga e mafai ai ona latou faʻaleagaina.

  • Taumalulu. I le taumalulu, leai se mea e tatau ona e faʻapipiʻia le laʻau. Talu ai o itula o le ao e sili atu ona puʻupuʻu, e sili ai le tuʻuina o se moli uila mo le faʻamalamalamaina atili. I lenei vaitau, e taua tele le mataʻituina o le vevela, talu ai hypothermia o le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona faʻatagaina. O le vevela sili ona maualuga o le 18-20 ° C. O le aofaʻi o le fafagaina e mafai ona faʻaititia i le tasi i le ono vaiaso. O le vevela o le vevela e tatau ona le itiiti ifo ma le 13 ° С, ma o le eleele vevela e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 17 ° C. Ina ia faʻamamaina le palapala, e mafai ona e faʻatutuina se solosolo lagona i lalo o le ulo.

Toe gaosia

  • Faʻalautelega e ala i tipi. E faʻasalalau le Rosso e ala i lau o laau.
    1. Tuʻu le au i luga o le laupepa laʻititi, tusa ma le 2-4 senitimita.
    2. Tuʻu le tipi i le susulu limu poʻo le oneone.
    3. A maeʻa le tolu vaiaso, e mafai ona e vaʻaia foliga vaaia o aʻa i tipi.
  • Toe gaosia e fatu. Mai ia Mati ia Aperila o le sili sili ona lelei taimi mo lenei metotia.
    1. Lulu fatu i totonu o se koneteina ma se susu susū (oneone ma lau lau eleele).
    2. Ufiufi le koneteina i le ipu malamalama.
    3. Tuu le koneteina i totonu o se potu mafanafana ma malamalama.
    4. E manaʻomia le faʻavevesi o fatu lua i le tolu taimi i le vaiaso ma faʻasusu i le vai.
    5. Toto fatu i totonu o se isi koneteina ma le mamao o 2-3 cm pe a uma lua laulaau tupu i luga o latou.
    6. A maeʻa ona faʻamaʻaʻaina fatu, e tatau ona toto i totonu o ulo ma le lautele o le 7 senitimita.
  • Toe gaosia e ala i le vaevaeina o le togavao. E talafeagai le metotia mo laʻau totō, ma o lona aoga sili e maua ai lua matutua fugalaʻau.
    1. Aveese le laau mai le ulo, suesue le togavao.
    2. Vaelua lemu le aʻa ile lua.
    3. Toto le togavao i ni ipu eseese ma sasaʻa tele i le vai.

    Taua: Root vaeluaina tatau ona faia lima, aunoa ma le faʻaaogaina seleulu po o isi tipiina mea faigaluega.

Fuga

Peperomia masani fuga i le taumafanafana. I luga o le togavao, e faʻatupuina ai ni fualaʻau faʻaputuga foliga, e maualuga i luga aʻe o laʻau. Ae ui i lea, fugalaʻau e le faʻaopoopoina soʻo se faʻapitoa teuteuga aafiaga i le laʻau, ona o nisi faifaʻatoʻaga aveese peduncles i le laasaga o latou faʻavaeina.

Se ata

Mafaufau pe o le a le laʻau foliga i le ata:





Faamaʻi ma faʻamaʻi

Ole tele ole faʻamaʻi ole Peperomia e aliaʻe mai ile le lelei ona tausiga. O lesi foi mea:

  • Le lelei faʻasusu, maualalo le vevela e tau atu ai i le faʻamaligiina o laʻau.
  • O togitogi e mafua ai lanu enaena i laulaʻau.
  • O le tele o le susu e mafai ai ona pala.

O le papala Peperomia e mataʻutia:

  1. kika;
  2. lapisi;
  3. nematodes;
  4. anufe mealy.

Fugalaʻau faʻapena

E i ai le tele o ituaiga Peperomia ituaiga e mafai ona faʻaaogaina e fausia ai matagofie teu fugalaʻau.

Afai e fiafia le faʻatupu i le pupula o Rosso, ona ia fiafia lea i ituaiga o laʻau nei o Peperomias. Lalo oe mafai ona vaʻai i ata o ni laʻau tutusa.

  1. Peperomia Watermelon o le a, pei o Rosso, faʻafiafiaina le e ana ma le pupula lanumumu lanumeamata lanumeamata o laulaʻau.
  2. Peperomia Marble ei ai lona eseʻese foliga: burgundy rims ma veins i luga o laulaʻau.
  3. O le tricolor e i ai se tuaoi paʻepaʻe matagofie.
  4. Peperomia Wrinkled ei ai sona pupula lanu pupula ma luga iila luga.
  5. E fai si eseʻese mai isi Caperata Lillian - o ana fugalaʻau e pei o se lili i ona foliga.

Peperomia Rosso o se fugalaʻau sili ona matagofie ma matagofie mai fafo, lea i le taimi lava e tasi e le masani ai ona le faʻamatalaina. O le susulu ma le le masani ai lanu o laʻau o le a fiafia i soʻo se grower.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Aua ua faapea lava ona alofa mai le Atua i le lalolagi John 3:16 DYNAMITE (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com