Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona avea ma se faiaoga yoga

Pin
Send
Share
Send

Ua amata ona lauiloa le yoga aua e talitonuina e faʻaleleia le soifua maloloina ma le manuia o le mafaufau. Yoga o se aʻoaʻoga anamua na ufitia i le aura o le mea lilo. O lea e i ai le manatu e naʻo se "tuuto" tagata e mafai ona aʻoaʻo. Faʻafefea ona avea ma faiaoga yoga ma maua se galuega? Sei o tatou sailia faatasi le tali.

E i ai ni mea moni i lenei faʻamatalaga, talu ai yoga e le na o se seti o faʻamalositino, ae o se mautinoa lalolagi manatu. O i latou e talitonu ua latou sauni e faʻatautaia ia aʻoaʻoga, faʻaleleia atili le tino ma le faʻaleagaga, e mafai ona avea ma faiaoga i se taimi puʻupuʻu. E faʻamoemoeina lava i tomai o tagata taʻitoʻatasi.

O le auala i yoga faiaoga o lenei. O isi taimi, ona o le matua fiailoa poʻo ia faʻaleleia le soifua maloloina, e alu ai le tagata i vasega. A maeʻa le 3-5 tausaga o suʻesuʻega, o le a e malamalama e mafai ona e aʻoaʻo atu. Peitai, e le o se mea moni afai e te faia yoga mo se taimi umi, oe o le a mafai ona avea ma se faiaoga. Ina ia avea ma se matai ma alualu i luma, oe tatau ona e alu i nisi faʻaopoopoga toleniga. Lua mea ese - ia toleni oe i le fale ma ia aʻoaʻo tamaiti aʻoga.

Pe a taliina le fesili pe faʻafefea ona avea ma faiaoga yoga, mafaufau i mea ia.

  1. O fea e maua ai se aʻoga?
  2. O le a le umi e fai ai le suʻesuʻega ma o le a le iʻuga?
  3. Aisea e te manaʻo ai e avea ma se faiaoga yoga?

Sei o tatou mafaufauina fesili i lea laasaga ma lea laasaga ma amata i le mulimuli fesili.

Aisea e avea ai ma faiaoga yoga?

E mautinoa a e leʻo faʻapea e maua ai se miliona, talu ai e le maua e se faiaʻoga yoga na ituaiga tupe. E pei ona faʻaalia i faʻataʻitaʻiga, o le averesi totogi mo le tagata e 300-500 rubles i le lesona ma tele lava e faʻamoemoe i le itulagi o aʻoaʻoga. I aʻoga tumaʻoti, e maualuga atu le totogi. O semina i fafo atu o le upega tafailagi e 15,000 rubles i le vaiaso le tau.

Aua neʻi galo o le igoa o le faiaoga faia tele matafaioi, ma e tatau ona e maua le taʻutaʻua ma taʻuleleia. Mo e amataina, tele e le o manino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefea e se galuega fou ona aʻafia le tulaga lelei o la latou lava faʻataʻitaʻiga. I tua atu i na mea uma, ua lauiloa o le tele o faiaʻoga faʻaititia a latou lava faʻataʻitaʻiga, aua e leai se malosi amio toe. O se tasi o galuega matagofie na avea ma galue ae le maua ai le faʻamalieina. Ae aua le faʻavaivai, e seasea tupu lenei mea, ma, i le tele o taimi, aʻoaʻo avea ma faʻamalosia e faʻaleleia lau oe lava tulaga o tomai.

Toatele e avea ma faiaoga yoga ona latou te lagona le fiafia e ala i le masani. E le o se faʻaosofia le amata faʻataʻitaʻi? Peitai, e leai se mautinoa o le a e alualu i luma i lenei itu. O le mea lea, e leai se mautinoa o se galuega i lenei pisinisi o le a manuia. O le mea lea, ae le i amataina le faʻataʻitaʻiga, e aoga le malamalama i le faʻaosofia ma manatu, ina ia le maua ai le loloto faʻanoanoa i le lumanaʻi.

Vitio fesoasoani

O a mea e te manaʻomia e aʻoaʻo?

Afai na e faia lau filifiliga ma iloa le mea e te manaʻomia e avea ai ma se faiaoga yoga mo, oe o le a manaʻomia le malamalama masani i vaega nei:

  1. anatomy;
  2. mafaufau;
  3. tino o le tagata;
  4. saogalemu o manuʻa.

I se faʻaopopoga, e tatau ona e suesue:

  1. talaʻaga o yoga;
  2. filosofia;
  3. tusitusiga masani;
  4. autu faʻatonuga ma aʻoga o yoga.

Amata ile suʻesuʻeina ole faʻavae manatu, aua ole yoga e le gata ile seti o faʻamalositino, ae faʻapea foi ile filosofia ma le mafaufau.

Faasino vave

O le muamua faʻamatalaga e uiga i yoga na maua i taimi o eli o 'aʻai anamua o Harrappa ma Mohenjo Daro. O faʻamau faʻailoaina o loʻo faʻaalia ai ni ata o atua o loʻo nonofo i se yoga tu. O ata faʻatusa na maua i Latina Amerika.

Oe o le a mautinoa manaʻomia le poto i le matata o faʻaleaganuʻu, faʻasaoina i o tatou aso, le faiga o Initia vailaʻau - Ayurveda ma biomekanika. Faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga o asana, o le autu seti o faʻamalositino uma "i le tafe" ma i statics. Iloa masani pranayama, o le matua yogi metotia, lea e fesoasoani ai i se tagata e faʻatonutonu prana (maua fua malosi o le vanimonimo) e ala ia lava faʻatonutonu o manava. Aʻo le shatkarma, o lona uiga e 6 laʻasaga o le faʻamamaina poʻo le faʻamamaina o gaioiga. Ole igoa lautele lea mo le faʻamamaina ole tino ma e faʻaaogaina ile yoga yoga. Nisi aʻoga tuu shatkarma i le mea muamua ma mafaufau seʻi vagana ua aʻoaʻoina e le tamaititi le amioga faʻamamaina, e le tatau ona ia alu i isi laʻasaga o aʻoaʻoga.

E tatau ona e faʻataʻitaʻia metotia eseese e fesoasoani ia te oe e faʻamaopoopo saʻo ai vasega taʻitasi ma kulupu, aʻoaʻo e maitau ma faʻasaʻo mea sese a tamaiti aʻoga.

O loʻo taua i luga le vasega manaʻomia o suʻesuʻega. Tasi le taua taua e manaʻomia mo se yoga faiaoga - malamalama. O se mautinoa agavaʻa e empathize pe a faʻasoa e se tagata lagona ma lagona o isi tagata. O le lagona malamalama o le a fesoasoani e vaʻai gaioiga ma malamalama i mafuaʻaga o gaioiga le mafaamatalaina a tagata o siomia oe. Afai o le faiaoga ma le tamaititi aʻoga e le tutusa le wavelength, afai e le lagona e le faiaoga tamaiti aʻoga, le malamalama io latou tulaga ma lagona, e le avatua fautuaga aoga, e sili atu le aua le aʻoaʻoina yoga.

O fea e maua ai tomai?

Afai e te lagaina lenei mataupu ma faʻailoa nofoaga faʻaleaʻoaʻoga, o le a pasia le tusitusiga mo faʻasalalauga. O faʻamatalaga e faigofie ona maua i luga o le Initaneti. Tasi le mea ou te fia maitauina o aʻoga mo toleniga faiaʻoga yoga e tatala i taulaga tetele uma o Lusia: Moscow, St. Petersburg, Novosibirsk, Novokuznetsk, Khabarovsk, Samara, Yekaterinburg ma isi.

Le tau tamoʻe mo vasega eseʻese mai 30,000 i le 300,000 rubles. O toleniga faʻatulagaina, umi ma anotusi e toeititi lava tutusa, vagana ai le tele o vasega, lea e matuaʻi manaʻomia ai faiaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona lesitala i vasega i sea aʻoga, oe manaʻomia se fautuaina faʻatonutonu mai se faiaʻoga na e suʻesuʻeina mo le 2 tausaga. O toleniga i ia vasega e sili atu ma le 3 tausaga.

Taʻitasi o tagata taʻitasi, ae le taʻua le tutasi, o lea e tatau ai ona e filifilia le metotia e te manaʻomia faapitoa. I le taimi o vasega, latou faia se atoa teori ma aoga vasega, lea latou te masani ai ma le metotia o nisi vaega o yoga:

  1. Manuia... Faamalosia le musculoskeletal system ma le tuasivi, faʻasaʻoina ma fesoasoani e taofi le slouching.
  2. Malosi... Atinaʻeina le maualuga gafatia o se tagata tino faʻaletino, malosi ma le mafaufau tino.
  3. Malosiaga... Faateleina le malosiʻaga gafatia o se tagata ma lona malamalama.
  4. Chakra... Fausia le fealofani o le subconscious system.
  5. Ayurvedic... Fausia le fealofani o le psychophysical state, aʻoaʻo e faʻamalolo ma faʻamalolo le tino.

Afai e te filifili e avea ma faiaoga i le mea moni, ae le o le tusi faʻamaonia i lou lima, alu i uma laʻasaga o toleniga. E tusa ai ma tulaga masani o le International Yoga Federation, e i ai 3 tulaga o le agavaʻa - faiaoga, faiaoga ma le aliʻi. Tagata uma e filifili e faiaoga amata o se faiaoga pe a maeʻa se kosi o semina, pasi suʻega ma mauaina se tusi pasi.

Aʻoaʻoga i se aʻoga faʻapitoa o faiaʻoga i le Yoga Federation i Lusia e ausia tulaga faʻavaomalo. Aʻoga faauu maua faʻailoga e aunoa ma ni faʻaopoopoga suʻega ma ulufale i le lesitala o lauiloa faʻavaomalo faʻalapotopotoga yoga. O le toleniga faia e tusa ai ma se atiaeina ma faamaonia polokalama e ausia tulaga faʻavaomalo.

Fautuaina o vitio

Lapataʻi, pepelo!

Nisi nofoaga tutotonu ofo atu e faʻatautaia le vasega o le "galue ma le malosi", mafaufau loloto, pe aʻoaʻo e faitau olaga ua tuanaʻi. O se kopi pepelo. O le ulu o le yogi-ticher moʻi e le faʻatumuina i ni mea e le masani ai, na te le utaina foʻi ulu o ona soʻo i ituaiga uma o lapisi. Faiaʻoga faʻaleagaga poʻo le tama, e ese lena.

E mafai ona maua le pepelo i seisi auala: i le maeʻa ai o vasega, ua tuuina mai le "tusi pasi mai le setete". E leai se mea i le natura, o le maualuga e mafai ona e faʻamoemoe i ai pe a maeʻa vasega o se tusi pasi (o nisi taimi o se tipiloma) o alualu i luma toleniga. O le pepa na tuuina mai e le nofoaga tutotonu lea na faia ai le toleniga. E masani lava, a maeʻa le aʻoaʻoina manuia, latou te ofaina se galuega i le nofoaga tutotonu e tasi (kalapu).

Tele taimi, o vasega e filifilia e amanaʻia le talafeagai nofoaga ma le faʻamaoniaina aufaigaluega aʻoaʻo. Afai o loʻo i ai ni faiaʻoga lauiloa ma kalapu o loʻo faʻataʻitaʻia ai polokalame faʻavaomalo tulaga faʻavaomalo, ma e te faʻatuatuaina i latou, suesue i na o se aʻoga (kalapu).

E te le tau mauaina se aʻoga na ona avea ma se faiaoga. O le malamalama mauaina o le a aumaia le tele o fou ma aoga tomai o le a aoga e faʻalauteleina ou tafailagi.

Faʻafefea ona maua se galuega

O faiaoga agavaʻa e leai se faigata i le talosaga mo galuega i fitness centres (kalapu). E mafai ona latou tuʻuina atu ni lesona tumaoti, faʻatautaia ni semina poʻo ni master masters e faʻateleina le fiafia i ai o le faitau aofaʻi.

Poo fea lava le auala e te alu i ai, o mea moni a le lalolagi faʻatonutonu a latou tuʻuga pe a le mafai ona e faia e aunoa ma se lelei toe amata. O le toe faʻaopoopoina e tuʻufaʻatasia faʻalagolago i le auala o le aʻoga yoga. Afai ua maeʻa lau vasega Tibetana Monastery, faʻapipiʻi se vitio i lau pepa faʻaali e faʻaalia ai ou tomai. Ma, lagona le saoloto e lafo lau toe amata i nofoaga faʻamalositino ma taʻaloga nofoaga. Oe mafai ona avea ma se tagata fai pisinisi, faʻatulaga lau oe lava aʻoga ma aʻoaʻo.

E tele tausaga ole faʻataʻitaʻiga e avea ai oe ma faiaʻoga yoga. Afai e te faʻatusatusaina le yoga ma le malosi faʻamalosi, afai la e te amata mai i le amataga, o le a le mafai ona e mauaina vave taunuʻuga. I le 2-3 tausaga o le a taunuʻu muamua faʻaiuga manuia.

O isi taimi, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga faifai pea, o le toe faʻamautinoaina o mea taua e sau, ma suia ai e le tagata lona olaga ua mavae. Yoga o se metotia oe pasi ia oe lava, pe a maeʻa ona alagatatau lea ona faʻamatuʻu atu le malamalama i isi. O se faiaʻoga yoga, o le faiaoga lava e tasi e faʻaleleia tomai, e aʻoaʻoina pea ma faʻaliliu atu le poto i tamaiti aʻoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Brian McGinty Karatbars Gold Review December 2016 Global Gold Bullion Brian McGinty (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com