Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ring of Kerry - Aisani ose auala taʻatele

Pin
Send
Share
Send

O le mama o Kerry e talafeagai ona mafaufauina o le penina o Aialani - o se matagofie ma sili ona lauiloa auala ma le umi e tusa o le 179 km, lea e ui atu i County Kerry. O lenei auala o se faʻaputuga tele o maota tupuaga, maota tuai, vaituloto, falesa ma laufanua lafulemu. O lenei matagofie e faʻavae i tua atu o le sami sousou ma le sousou o le Atelani. O se vaega o le auala e ui atu i fagotaga nuu, tuufua, oneone oneone. Afai o le malaga e te manaʻo e sui le vaʻaiga ma fai sina malologa mai le vaʻaiga, afe i se tasi o fale pia ma faʻataʻitaʻi i le pia Aialani suamalie. Ma, matou te o atu i le Ring of Kerry auala, taofi i le sili ona matagofie mataʻina.

Faʻamaumauga masani

O le Ring of Kerry o se auala sili ona asiasi i ai i Ireland. O le umi e sili atu nai lo 179 km, ma i lenei taimi tagata malaga fiafia i le tele o talaʻaga, faʻataʻitaʻiga, aganuu matagofie:

  • Castle Ross;
  • Macross House, lea ua tu ai nei le fale mataaga;
  • Killarney;
  • Vaitafe o Tork;
  • Fanua a Daniel O'Connell;
  • le nuu o Boh;
  • Ekalesia a Sagato Maria;
  • Atunuʻu Skelling.

Le auala atoa e mafai ona faimalaga ma le vaega malaga i se pasi lelei. Peitaʻi, o tagata o le atunuʻu ma tagata tafafao maimoa mai, latou te fautuaina le totogiina o se taʻavale A e manaʻomia se aso malolo toʻaga ma fiafia i le nofo toʻatasi, totogi se uila - o loʻo i ai auala uila i le atoa o le Ring of Kerry i Aialani.

Lelei e iloa! E mafai na o uila i taimi o masina o le taumafanafana, ma sina timuga. I toega o masina, i le taimi o timuga, e taele auala, ma e mataʻutia le alu naʻo oe.

O le auala o le mama e amata i Killarney, mai iinei pasi numera 280 pasi.O le tau o le maimoaga taamilo e tusa ma le 25 Euro. Ina ia faimalaga i taʻavale, e tatau ona e faʻatau se faʻafanua auala. E faʻatau atu i faleoloa tusi uma.

O matagi o le auala, alu ifo i le talafatai o le sami, alu aʻe i le lagi, maimoaina matata o loʻo faʻatulagaina i le auala atoa, mai le mea matagofie, matagofie vaaiga vaʻaia. O se faʻapitoa faʻapitoa o le auala o le moni fagotaga nuu ma fale felanulanuaʻi. E tofu lava le nuʻu ma le fale masani a Aialani, e mautinoa e togafiti ai le au asiasi i le pia manaia.

Killarney

Amataga o le auala o le Ring of Kerry i Aialani. Tusa lava pe leai se taimi e asiasi ai i isi nofoaga fiafia, faʻaalu ni nai itula e asiasi ai i lenei nofoaga manaia. Ua taʻua e tagata o le taulaga le taulaga o Killarney o le faʻatusa o le mafanafana, e pei o se fale. I Killarney Pubs, faʻalogologo i felanulanuaʻi o gagana Aialani. Latalata i le taulaga o: Macross Abbey, Ross Castle ma, ioe, le National Park ma Lakes o le tutusa igoa.

Mea moni manaia! Tolu vaituloto o Killarney - Lalo, Ogatotonu, Luga - na aliali mai i le vaitaimi o le aisa.

O le sili ona tele o Loch Lane Lake, lona loloto loloto aapa 13.5 m. Latalata latalata i ai maina na faagaoioia 6 afe tausaga talu ai mo le aveʻeseina o 'apamemea. O se togavao matagofie, faʻafilemu, ua ola i le va o vaituloto. I le Vaituloto o Killarney o loʻo iai le malaetaʻalo ma le igoa alofa "Ladies View". Na maua lenei igoa mo se mafuaʻaga, e tusa ai ma se tasi o faʻamatalaga, o tamaʻitaʻi na pasi ane na mautinoa lava o mapuea ma mapuea, faʻafiafiaina i vaaiga matagofie.

I le paka o le taua a le atunuʻu, ia mautinoa e te asiasi i le Torc afu, lea e fesoʻotaʻi ma se matagofie tala faʻasolopito. Na faia le sipela i luga o le aliʻi e igoa ia Thor - i le ao na ia nofo pea o se tamaloa, ma i le pogisa na avea o ia o se puaʻa. Na aʻoaʻo tagata e uiga i suiga mataʻutia, tutuli le aliʻi. Na liliu le tauleʻaleʻa i se polo afi ma togi ifo o ia mai le papa. Na vaʻaia se vaelua iinei, na tafe mai ai se vai. Ole ala lea na aliaʻe ai le afu o Tor, 18 m maualuga.

Nuu suʻea

O a isi mea e vaʻaia i Aialani i le Ring of Kerry? O se tamaʻi nuʻu e taʻua o le turisi. O le faʻatosina autu o le An-Shteg 'olo, fausia i maʻa. Lenei fausaga anamua o sui tauva mo le aofia ai i le UNESCO lisi.

O le olo na fausia i le 300 TLM. e aunoa ma le faʻaaogaina o sima e avea o se puipuiga mo le tupu.

Mea moni manaia! O le vaega autu o le 'olo o se tulaga ese auala o faasitepu ma auala.

Nuu o Waterville

O le faʻatosinaina o le auala Kerry i Aialani o loʻo tu i le auvai o le Vasa Atalani. O lenei nofoaga malolo e tu i se nofoaga matagofie - i le va o le sami ma le Vaituloto o Curran. O sui o le sili ona anamua aiga aristocratic, le Butlers, na nonofo iinei mo se taimi umi. Charlie Chaplin na sau iinei e malolo; o se maafaamanatu na fausiaina e faamamaluina ai le lauiloa malie tagata fai pese i luga o se tasi o auala o le nuu.

Lelei e iloa! O le nuʻu o Waterville o se nofoaga filemu, tuufua, ma toʻafilemu, e manaia le faʻamalieina i le faʻanoanoa, vaʻai i tuluʻiga o le lalolagi.

Maota o Ross

O le aiga o O'Donahue o loʻo tu i le apitagalu o se tasi o Vaituloto e sili ona matagofie i Loch Lane i le Killarney Park. O le maota na fausia i le seneturi lona 15. E oʻo mai i le taimi nei, o le maota ua manatu e sili ona le gafatia i totonu o le atunuʻu, o lea na faʻaaloaloina ai e tagata o le atunuʻu o se faʻailoga o le tauivi mo le tutoʻatasi ma le saolotoga.

E talitonuina o le lelei maota tatau ona i ai ni tala faʻasolopito ma Ross i lenei tulaga mafai ona avatua faigata i soʻo se maota. E tusa ai ma se tasi o tala faʻasolopito, o le ana le maota na faʻatamaia e se malosiaga le iloa, lea na tosoina moni mai ai se tamaloa mai le faamalama o le potumoe. Ae o loʻo iai foʻi le faʻaauauga o le tala faʻasolopito - o lenei malosiʻaga le iloa na tosoina le tamaloa i le vaituloto ma togi o ia i lalo o le faatanoa. Talu mai lena taimi, o le ana le esetete nofo i le vaituloto ma pulea mea uma e tupu i le maota.

Maota o Macross

O le Fale Mataaga e 6 km mai le Killarini National Park. O le fale o se maota matagofie na fausia i le seneturi lona 19. O le esetete e faʻataʻamilomiloina e matagofie laʻau. O e ana le maota o Henry Arthur Herbert ma lona faletua, Belfort Mary Herbert. E fa tausaga na fausia ai - mai le 1839 i le 1843. O le maota poloketi saunia mo 45 potu - matagofie sauniga faʻapitoa, o se umukuka. I fafo, o le teuteuina o le esetete e pei o se tuai Peretania maota.

Mea moni manaia! I le ogatotonu o le seneturi lona 19, na asiasi ai le Masiofo Victoria o Egelani i le Macross House. Lenei asiasiga i le esetete sa faamoemoe mo 10 tausaga.

O le asiasiga a le tupu na maumau ai le tupe a le maota o le tupu, o lea na faatau atu ai e ona e ona le fale i le aiga o Guinness. Ae ui i lea, o tagata fou na nonofo i le maota mai le 1899 i le 1910, ona pasia ai lea e le Macross House le umiaina o le American William Bourne. 22 tausaga mulimuli ane, na avea ai le esetete ma meatotino a le malo o Aialani, e ala i taumafaiga a le pulega, na avea le maota o se tasi o fale mataaga sili ona lelei i Aialani. E tusa i faʻamaumauga, e tusa ma le 250 afe turisi e asiasi i le maota i tausaga uma. I totonu o le esetete o loʻo iai se togalaʻau matagofie e fuga mai ai rhododendrons.

Lelei e iloa! I tafatafa o le esetete o le faʻatoʻaga a Macross, na fausia faʻapitoa mo tagata femalagaaʻi, ina ia mafai ona latou vaʻai ma aʻoaʻo le olaga o tagata faʻatoʻaga mai totonu. Lenei e mafai ona e asia se fale aʻoga, se smithy, o se fale o tagata faʻatoʻaga, o se nofoa nofoaafi.

I tafatafa foʻi o le maota o le maota o le Franciscan, fausia i le ogatotonu o le 15th seneturi. Tele o turisi e tosina mai i fanuatanu anamua, o loʻo galue pea e oʻo mai i aso nei. Lua solo lauiloa Aialani, O'Donahue ma O'Sullivan, o loʻo tanu iinei.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. E mafai ona e fealualuaʻi i le auala atoa i le aso e tasi, ae a iai sau taimi paganoa, ave le Ring of Kerry mo le lua aso e te fiafia ai i le vaʻaiga sili ona manaia ma faʻafiafiaga.
  2. I le nuʻu o Waterville e mafai ona e tu mulimuli ane ma taʻalo tapolo.
  3. O le taimi sili e tiʻetiʻe ai i le Ring of Kerry o le taumafanafana. Pau lava le mea e mafai ona faʻapouliuligia ai le faigamalaga o se tele tele o taʻavale. E mafai foʻi ona e femalagaaʻi i isi taimi ole tausaga, ae e taua le suʻesuʻe ma le totoʻa o le tau e 'aloese mai timu. E leai se kiona i luga o le penisula.
  4. E sili atu le amataina o le auala i le Ring of Kerry faafeagai itu, o lea o le a sili atu ona talafeagai e aveina le taavale i auala vaapiapi.
  5. Afai e te manaʻo e fiafia i le vaʻaiga a le Atelani Atalani ma malolo i luga o matafaga, tu i le fagota nuu o Glenbay poʻo Cahersewyn.
  6. E te manaʻo e te i luga o le lalolagi? Faimalaga i le Skellig Islands, faʻapitoa lava i le Motu o Valentia. E sili le amata o lau faigamalaga mai nofoaga o Portmage poʻo Ballinskelligs.
  7. Ae e te leʻi toe foʻi i Killarney, asiasi i le Mols Gal Pass mo le tele o vaaiga matagofie.
  8. Ia mautinoa e ave se faʻamalu ma mata tioata i luga o le auala Kerry, ona o le tau i luga o le peninsula suia i minute.
  9. E tusa ai ma pepa aloaia, o le Kerry Road e 179 km le umi o seevae solofanua e alu i le Iverach Peninsula. Peitai, mo savaliga sopo, o se 214 km matasele e faʻaaogaina. Afai o loʻo tietie uila, mulimuli i le ala sopo a Kerry Way.

O le mama o le Kerry Trail o se fiafiaga moni i le lalelei masani o Aialani. I le taimi o le faigamalaga, o le a e vaʻaia ai mato maualuluga ma faʻailoga o le Ice Age, loloto vaituloto, vaomatua mafiafia e nonofo ai elf, puat bogs ua ufitia i puao, oneone oneone ma le Sami Atalani le mapu. Ring of Kerry o se nofoaga mo moni alofa. I le tele o punaʻoa, ua fautuaina e tuʻuese ese 1-2 aso mo femalagaaiga, ae o le umi e te nofo ai i lenei nofoaga, o le loloto oe mafai ona faatofuina oe lava i le lotoifale aganuu ma agaifanua. Tusa lava pe o le a le tele o le taimi e te faʻaaluina i le penisula, o se malaga o le a tumau i lou manatuaina mo se taimi umi.

Vitio: 10 Mea e Fai i Aialani i luga o le mama o Kerry.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ring of Kerry and Killarney National Park Ireland (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com