Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Portimao: o le a le mea e te faʻamoemoeina mai le Portugal aso malolo

Pin
Send
Share
Send

Portimao (Potukale) o se tasi o sili ona tele 'aʻai i le Algarve, o le sili ona vevela ma mafanafana itulagi o le atunuʻu. O loʻo tu i le gutu o le Vaitafe o Aradu, latalata ile taulaga o Faro, le nofoaga tutotonu ole pulega ole itulagi. E 215 km le mamao mai le taulaga autu o le atunuʻu Lisbon, lea e mafai ona aofia ai i le na o le 3-4 itula.

E tusa ma le 36 afe tagata e nonofo iinei, ae i le vaitau o turisi o lona faitau aofai e faʻateleina faʻatele.

I le taimi ua tuanaʻi, sa avea Portimão ma nofoaga tutotonu o galuega fauvaa ma fagotaga, ma i le faʻaiuga o le seneturi talu ai na suia ai lona tulaga o gaioiga mai pisinisi e faʻaoga ai. I aso nei, tele faletalimalo, faleʻaiga, faʻamau ma fale kalapu ua toe fausia iinei, ma avea ai ma totonugalemu o turisi olaga.

I le faʻaopopoga i le faʻalauiloaina faʻamalosia eria, Portimão e matagofie mo turisi ma faʻamanatuina faʻamanatuga o le Middle Ages, faʻatasi ai ma na o vaega o le taulaga pa, anamua monasteries, falesa ma falelotu.

Taimi paganoa

O tafaoga i le matafaga i Portimao e le gata ile naʻo le aau ile sami. Lenei e mafai ona e maua fiafia faʻatasi ma le tele o ituaiga vai taʻaloga gaioiga.
O i e mafai ai ona faʻataʻitaʻia le folau ma le matagi vai, alovaa ma faaseʻe vaʻalele, faʻapea foi ma fagotaga loloto i le sami.

O loʻo iai i nofoaga tutotonu ni nofoaga e mafai ona e mautotogi ai i mea e manaʻomia, ma e mafai ona aʻoaʻoina tagata amata i lenei taʻaloga vai mai le au faaseʻe sili ona lelei. O matafaga lata ane e lelei tele mo le faaseʻe ma kitesurfing ma tagata uma o le a mauaina se galu iinei mo lo latou tulaga.

I se faʻaopopoga i gaioiga vai, e mafai foi ona e auai i taʻaloga tapolo i Portimão. O malae mo le taʻaloga lea e tu ii, e iai togi maualuluga. I le Penina Golf Caurse golf centre e le gata ona e taʻalo i ni taʻaloga, ae faʻaalu foi le taimi i le pa ma luga o malologa malulu o le nofoaafi.

Tagata tafafao maimoa e mafai ona faʻaaluina le taimi i le paka Zoomarine, tu i le nuʻu o Gulya, lea, i le faʻaopopoina o eria ma manu, o loʻo i ai foi se dolphinarium, mataʻaga, cafe ma se fale tifaga.
O le paka vai a Aqualand Algarve o le a faʻafiafiaina tagata fiafia i taimi o faʻafiafiaga i luga o ata o mea maualuluga ma foliga.

15 minute tiʻetiʻe mai Portimão - ma o loʻo e iai i le paka vai sili ona tele i Portugal Slide & Splash, e manaia e le gata mo tagata matutua. O loʻo iai foʻi le laufanua o tamaiti.

Vaaiga

E ui lava i le mea moni o le mafuʻe i le 1755 na faʻaleagaina le tele o fale faʻasolopito, o lenei ua tele mea e vaʻaia i Portimão.
Muamua lava, e aoga le savali i auala vaiti o le 'aʻai tuai, vaʻai i le tusiata fale o le nofoaga.

Ekalesia a le tatou Tamaitai

I le sikuea autu o le taulaga, oe o le a vaʻai ai i le Ekalesia Katoliko o La Tatou Fafine. Na fausia i le senituri lona 15, ae mulimuli ane faʻaleagaina le malumalu ona o le mafuʻe na taʻua i luga. Ina ua maeʻa na toe fausia le fale i le tele o taimi.

I aso nei, naʻo faitotoʻa tele o faitotoʻa e tumau lona amataga. I totonu o le falesa se fatafaitaulaga teuteuina teuteuina i vaneina. O le ata autu o le faatosinaina o le faatagata o le Aposetolo o Peteru.

Ekalesia Jesuit Kolisi

Lenei, i luga o le Republic Square, o loʻo i ai le Ekalesia a le Kolisi o Iesu, o loʻo avea ma sili ona tele i le itulagi o Algarve.

E tasi le pulu o le malumalu i totonu. Altars e faia i laupapa ma teuteuina i teuteuga foliga atamamai. E tele foʻi faʻailoga i totonu o le falesa, e le gata o faʻalelotu ae faʻapea foi le taua faaleaganuu.

'Olo o Santa Catarina

I le iʻuga o le matafaga o Praia da Rocha, e lata i le uafu, o loʻo iai foi seisi itu tau i Portimao - o le 'olo o Santa Catarina de Ribamar. O le aso tonu na fausia ai le olo e le o iloa. Fai mai nisi tusitala o le talafaasolopito, o le fausiaina na faia i le seneturi lona 15, o isi na faailoa mai le 30 o le lona 17 senituri.

O le 'olo, vaneina i totonu o le papa, ei ai lona foliga trapezoidal. O le pito maualuga e maua ai se vaʻaiga lelei i le matafaga atoa, le taulaga ma le sami - o se tasi lea o nofoaga sili ona lelei mo ata lautele.

Tuatusi: Av. Tomás Cabreira 4, 8500-802 Portimão, Potukale.

Faʻasilasilaga vaʻaia i luga o le faʻailoga

I se tulaga lautele, i le atoa Av. Tomás Cabreira e tele ona vaʻaiga siʻosiʻomia e ala laupapa. E matua aoga lava le savaliga iinei mo tagata tafafao uma i Portimão. Tasi le nofoaga, i le amataga lava o le auala, o loʻo faʻafolaina i maʻa faʻafoligaina, faʻatulagaina i nofoa ma le pa sima mo le saogalemu. O loʻo ofaina mai ai ni vaaiga sili ona lelei ile matafaga o Praia da Rocha ma Três Castelos (Three Castles).

Matafaga

I le faʻaopopoga i le uluaʻi tusiata fale ma mataʻaga i le lotoifale, o le lotoifale oneone o matafaga e lalelei foʻi mo turisi. E foliga tutusa lava ma matafaga i luga o auala tafafao. E i ai ni vaitafe laiti, oneone auro mamā, ma maʻa tetele i totonu o le vai - o ia manatu e mafai ona vaʻaia e ala i le vaʻai i le ata o Portimão i Potukale.

Praia da Rocha (Praia da Rocha)

O le matafaga sili ona lelei i Portimao i Potukale o Praia da Rocha. Ua faʻateleina turisi i tagata tafafao maimoa ona o le tele ma le ofoofogia o laufanua.

O le matafaga o loʻo iai ni mea lelei e fau ai. O 'olo olo ua faʻaauupegaina i lona teritori, e mafai ona e faʻaaluina sun loungers ma faʻamalu (2 sun loungers + ma faʻalu mo le tusa o le 10 €), e i ai le avanoa e alu ai i totonu mo taʻaloga vai. I luga o le matafaga lava ia o loʻo i ai le tele o faleʻaiga e mafai ona 'aiga aoauli pe inu, faʻapea foi ma le taʻele.

O le galu atu ma le tafe o le talafatai atoa o Portimao e maitauina. Ma le isi, e mafai ona e aau i soo se taimi. Aiga ma tamaiti laiti e tatau ona mafaufau o galu e toetoe lava a tele tele iinei, ma o nisi taimi e faʻalavelave ai foʻi mo tagata matutua e ulu i le vai.

Praia do Três Castelos

O le matafaga o le Three Castles e vavaeʻese mai Praia da Rocha e na o le tasi le papa ma, o le mea moni, o lona faʻaauauina. E mafai ona e alu atu mai le tasi matafaga i le isi auala atu i se pu i le maʻa ua taʻua. Ose ituaiga faʻafiafiaga foʻi lea mo turisi, talu ai o le "suiga" e fai lava sina maualalo ma e manaʻomia lava ona suʻea.

E iai foʻi le cafe, sun loungers ma faʻamalu e mafai ona mautotogi. E iai le cafe ma e mafai ona e taʻele. Praia do Três Castelos e sili atu lona laʻititi nai lo le tele o le matafaga Rocha, ae e le lauiloa.

Praia do vau

Praia do Vau o loʻo tu i sisifo o Portimao i Potukale i se aloalo mafanafana oneone, sa malu mai i matagi. E iai faletalimalo laiti ma faletalimalo malolo lata ane. Lenei nofoaga e lauiloa i tagata uma e fiafia i le vaeluaga o le po. Ma i le ao o se sili lelei nofoaga mo se matafaga aso malolo. I totonu o le matafaga, e tele faleʻaiga e taua tele mo tagata asiasi.

Oneone o lapoʻa tele, samasama. O le matafaga e faʻamamaina e le aunoa, i se tulaga lautele, e mama, ae o sikaleti asu e mafai ona maua i nisi taimi.

Praia do Barranco das Canas

O nai sitepu mai Praia do Vau o le Praia do Barranco das Canas matafaga. O loʻo tu i totonu o se nofoaga masani i le itu sisifo o Portimão. O le matafaga e puipuia lelei i le natura o atumauga. Mo le faʻafaigofieina o turisi latalata i le matafaga o loʻo i ai se paka taʻavale, fale faʻatau atu vai inu, nofoaga mo le lisiina o la malologa ma faamalu.

Aseta ma tau

O le Portimão nofoaga i Potukale ua taʻua o se tasi o sili ona alualu i luma i le Algarve. Lenei o le vaifanua Aerodromo de Portimão malae vaʻalele.

O le malae vaʻalele faʻavaomalo o loʻo tu i le pulega nofoaga autu o le itulagi - le taulaga o Faro.

Faletalimalo

Tagata malaga i Portimao maua le avanoa e filifili ai mai le tele o ituaiga o mea e nonofo ai. E mafai ona avea ma ni fale mautotogi masani poʻo ni fale talimalo, fale mautotogi ma fale talimalo, faʻapea foʻi ma faletalimalo totogi muamua.

I le faletalimalo faletupe i Portimão ia Iuni e mafai ona e nofo mo le 30 Euro. Afai e te oʻo atu i tau paʻu i luga o tusi resitala nofoaga, oe mafai ona filifilia se potu e oʻo atu i le 25 euro i le aso.
Faletalimalo o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga ofa fale mautotogi i tau amata i le 40 Euro.

Fale tau amata mai 45-50 euro, ma o se potu i se maualuga-vasega faletalimalo faletalimalo tu i luga o le muamua laina o le a tau ai oe 350 Euro i le po.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga

Ole tele o faleʻaiga o loʻo tu i Portimao ile itu vai lava. O tau o meaʻai e taugofie tele pe a faʻatusatusa i isi fale talimalo i Europa.
O ipu e sili ona taʻutaʻua i faleʻaiga i totonu o le fale o iʻa, o loʻo tautua ai ma salati, fualaʻau poʻo pateta. O vaega e fai si lapoʻa i le lapoʻa, o lea e mafai ai ona e ave saogalemu se ipu se tasi mo le lua.

  • Sopeti - 3-4 €.
  • Iʻa ma figota sami - 11-17 € i le ipu.
  • Meaʻai aano - 12-15 €.
  • Burgers 3-8 €.
  • Pizza - 9-11 €. I luga o le lisi e mafai ona e mauaina pizza mo 6 € (Margarita) ma le 14, ae o le averesi tau toetoe o mea uma e tusa ma le 10 €.
  • Pia 0.5 - 2.5 €. E masani a ole "pia lapoa" e le 0.5 l, pei ona masani ai, ae 0.4 l, ae ole tamaʻi pia - 0.2 l. E tatau ona e sauni mo lenei.
  • Lisi o le aso - 11 €. Afai e te le afaina i lou fia 'ai, e talafeagai le okaina o le Menu o le Aso. E aofia ai le 2-3 ipu: supo poʻo le salati + lua (iʻa poʻo aano o manu) + meaai suamalie. Mo tulaga taʻitasi, e tele filifiliga e filifili mai ai. E inu eseese le inuina. O le tau e 10.90 poʻo le 11.90 €.
  • Meaʻai o le taeao. O le malu taeao sili ona lauiloa i le au Potukale o le espresso + pastel de nata. O le tau o le kofe ma keke o le 1 €. E masani ona iai ni faʻapitoa faʻapitoa: kofe + pastel faʻatasi 1.2-1.5 €. Igilisi taeao - 4-5 €.
  • O le tau masani o se taumafataga mo le lua tagata, e aofia ai vasega e 3 ma le 2 ipu uaina, e tusa ma le 30-40 euro.
  • O se taumafataga mama i le tulaga o ni nai ipu kofe ma meaai suamalie e tusa ma le 5 Euro.

Manatua e leai se lisi i Portimao ma isi taulaga o le Algarve i Lusia. Ofoina i 4 Europa gagana: Igilisi, Siamani, Farani ma Potukale, o nisi taimi Sipaniolo. Ae masani ona i ai tagata Rusia e faʻatali - e tele "matou" i Potukale.

Faleoloa

Latalata i Praia da Rocha matafaga o loʻo iai tamaʻi supamaketi o le Spar filifili.

O le filifiliga iinei e le tele, ae o mea uma e te manaʻomia o luga o fata. Spar ua fuafuaina mo turisi, o lea o tau e averesi i le 10 pasene maualuga atu nai lo isi nofoaga. O faleoloa ua matala 8:00 - 20:00.

E tele foʻi isi faleoloa i le talafatai.

Supamaketi Pingo Dose.

Supamaketi lapoʻa latalata i le ogatotonu o le taulaga tuai. O le tuʻufaʻatasiga e lava lautele: ituaiga eseese o aano o manufasi ma iʻa, fualaʻau ma fualaʻau, meainu 'ava mālosi, fale vailaʻau. I se tulaga lautele, o le tulaga faʻatulagaina ... I totonu foi o loʻo i ai se tamaʻi cafe ma lana ia falefalaoa. Tau i le Pingo Dose e averesi i le taulaga.

Aqua Portimao faʻatauga.

Aqua Portimao o se faleoloa faʻatau tele i Portimao. E nofo 3 fola. I luga o le muamua tasi faleoloa o teuteuga, lavalava ma le faleoloa hypermarket Jumbo, lea Auchan oloa ma le fausaga o le fale lava ia na faʻaalia, e pei ona i Auchan. E i ai le tele uaina matagaluega ma, tusa ai, a tele filifiliga o le lotoifale uaina. Afai e te manaʻo e aumai i le fale se mea faʻamanatu i le fagu o le taulaga poʻo Madeira, alu i Jumbo.

Tau ma le tau

O le tau i Portimão e tai foliga tutusa lava ma le itu i saute o le talafatai o Sipaniolo, faʻapea foi ma le itu i sautesisifo o Ausetalia. I le tau mafanafana, o le gaioiga a le la i le nofoaga e fiafia ai tagata tafafao e tusa ma le 12 itula i le aso.

O taumafanafana i Portimao e le vevela tele, ae mago. Ia Iuni, e sili atu le tau o le taulaga mo matafaga ma aso malolo tafafao. E ui lava i le mea moni e susulu le la mo le toeititi afa le aso, o le vevela e sili atu le mafanafana ma e le vaivai.

O le vevela o le ea i le taumafanafana e oʻo i le + 27-28˚˚. Faʻafanua e matua seasea lava. Afai e te fuafua e tafafao i le nofoaga malolo ia Aukuso, faʻamoemoe o le afiafi e mafai ona sili malulu, o lea o se peleue poʻo se peleue malamalama o le a le soona totoʻa.

I le tautoulu, o loʻo faaauau pea le vaitau turisi i le nofoaga faʻapitoa a Portimao i Potukale. O le vevela o le ea e masani ona le sili atu i le + 25-26˚˚. Toatele tagata asiasi i le nofoaga malolo ua fautuaina e asiasi i nei nofoaga i le tautoulu, aemaise pe a fai o loʻo e fuafuaina se tafaoga ma tamaiti. I le masina muamua o le tautoulu, o le sami vai o loʻo mafanafana lava - o le vevela e tusa ma le 22-23˚˚.

O le vaitau aau o le nofoaga e tapunia aloaia ai ia Oketopa, ae o loʻo lava pea le la e maua ai se pa lelei.

I le taumalulu, o le tau i Portimão e matua le mautonu - o se afa puaoa ma malulu matagi faʻatupuina timuga. Mo le masina, o le numera o aso timuga e mafai ona oʻo i le 10.

O le ea vevela e lava le mafanafana. I le ao e aulia le + 15-17˚˚, i le po e pa'ū i le + 9-10˚˚. E le tupu le aisa ma le kiona i Portimao.

O le tau sili ona le fuafuaina o Fepuari i Portimão. Afai e te filifili e te alu i se nofoaga malolo i lenei vaitaimi, ia mautinoa ia puipuia oe lava i se faʻalu faamalu ma le susu susu.

Spring e sau i Portimão i le afa lona lua o Fepuari. Ua amata ona mafanafana le ea i le + 18-20˚˚. Toeititi lava oʻo ia Aperila, e timu lava timuga i le nofoaga faʻapitoa, ma talu mai Me, ua mautu mai lava le la. O le thermometer koluma tulaʻi i le + 22˚˚. I lenei vaitaimi, e mafai ona e alu saogalemu i le matafaga e sunbathe ai, ae o le 'aʻau i le sami e mafai ona sili atu le malu - o le vai vevela' aapa atu na o le 18˚˚.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu i Portimao

O le tele o taimi, o tagata femalagaaʻi e fia malolo i Portimão e taunuʻu i Potukale e ala i le ea i le malaevaʻalele a Lisbon. E tele foʻi auala e te alu ai i le nofoaga faʻapitoa.

I le nofoaafi

O le ofisa Aeroporto metro o loʻo tu i fafo atu o le malaevaʻalele. Mai lenei taimi, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i Oriente Station, lea o loʻo i ai se nofoaafi nofoaga ma se pasi pasi. Ma Lisboa Oriente felauaiga femalagaaiga i taulaga o le Algarve itulagi, e aofia ai Portimão.

Nofoaafi tamoʻe 5 taimi i le aso mai 8:22 i le 6:23 pm Ole taimi ole malaga e 3.5 itula. O le pasese e 22-29 euro, faʻamoemoe i le vasega o le taʻavale.

Siaki le taimi faʻatulagaina ma tiketi tau luga o le 'upega tafaʻilagi o le Potukale nofoaafi www.cp.pt. Lenei e mafai foi ona faʻatau tiketi lugalaina.

I le pasi

Pasi mai Lisboa Oriente nofoaga tuʻua 8-12 taimi i le aso mai 5:45 am i le 01:00 am. Ole numera o vaʻalele e fuafua ile vaitau. Ole taimi ole malaga e 3.5-4 itula. O le tau o le ticket o le 19 €.

E masani ona pasi pasi mai seisi nofoaga i Lisbon - Sete Rios, e mafai foi ona oʻo iai metro.

E mafai ona e mauaina le taimi saʻo ma faʻatau pepa malaga i luga o le upega tafailagi i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani, www.rede-expressos.pt.

Uma tau luga o le itulau e mo le 2018 vaitau.

O le a Portimao foliga mai le ea, lona fausaga ma le matafaga vaʻaia lelei lenei vitio. Tulaga lelei ma faapipiiina i le maualuga - ia mautinoa e vaai!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Microsoft Flight Simulator 2020. Portimão, Portugal LPPM (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com