Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le tauagafau ae manaia i totonu o le fale: o ituaiga lauiloa ma tulafono o le tausiga o aiga

Pin
Send
Share
Send

Geranium i totonu e tumau pea le sili ona lauiloa i totonu o fale laau mo le tele o tausaga. O lenei fugalaʻau na mauaina se manuia tele ma ona foliga matagofie ma le le faʻamatalaina i le tuputupu aʻe o tulaga.

O le Geranium e taʻutaʻua i lona tele o vailaʻau ma e aoga tele i vailaʻau lautele.

Uma geraniums fale ua vaevaeina i 2 vaega: manogi ma fugalaau.

Le isi, o le a tatou vaʻai i ituaiga lauiloa ma tulafono o tausiga ile fale.

Faʻamatalaga botani ma talaʻaga o le laʻau

Geranium i totonu o le fale o se subennrub tumau po o laʻau afu. mai le aiga geranium. E sili atu i le 400 ituaiga o nei fugalaʻau o loʻo totoina i le lalolagi atoa, e aofia ai ma teritori. O le fugalaʻau na maua lona igoa mai le upu Eleni "crane", ona o foliga o le fualaʻau - i geraniums latou foliga i le gutu o le crane.

I le lona 17 seneturi na aumaia i Europa mai Aferika. O se laʻau matagofie ma fugalaʻila pupula ma se manogi uiga ese na vave ona taʻutaʻua i liʻo o le au aristocrats, i le aluga o taimi, na amata ai ona sosolo le laʻau i isi vasega. Na aliali mai i Lusia i le seneturi lona 18 ma fealofani foi ma tagata fai togalaau.

O le a lona foliga mai ma o afea e fuga ai?

Tele o ituaiga o lala lala lau-j E i ai lona tupuʻaga aʻa, faʻafetauina i matutu tulaga.

O le foliga o laulaʻitiiti e lapoʻa, e masani ona lanumeamata ma le faʻaliliuga mumu. Nisi isi ituaiga atonu ei ai isi lanu filifiliga, mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai se paepae paʻepaʻe i luga o le lau, pe o le atoa luga o le lanumeamata tele o lanu lanu viole.

Geranium inflorescences i le tulaga o se faamalu, fugalaʻau mafai ona faigofie, dissect pe faʻaluaina. O le inflorescence aapa 15 cm le lautele, i nisi ituaiga - oo atu i le 20 cm. O fugalaau o le sao foliga, lima-lau, o le lanu e mafai ona matua eseese. Tele o taimi, e i ai ituaiga ma le lanu o fugalaʻau i lanu mumu, mai burgundy i le malamalama piniki. E avanoa foʻi lanu eseese o lanumoana ma lanu viole.

O fua o le Geranium o se atigipusa e pei o le gutu o se manoa poʻo se taʻifau, o loʻo teu ai i totonu fatu o le laʻau.

Lauiloa ituaiga: igoa ma puʻupuʻu faʻamatalaga

Faʻatasi ai ma ituaiga uma o potu geranium, o mea nei e sili ona lauiloa:

  • Itiiti ituaiga. E aofia ai laʻau totino o lo latou maualuga e oʻo atu i le 25 cm, o le sili ona lauiloa o "Francis Parrett", "Jane Eyre", "Pensby".
  • Faʻamaloloina geranium - e le mafai ona mitamita i le tutusa foliga matagofie foliga o teuteuga. A o tupu, o le autu faʻamamafaina o le fausiaina o le lanumeamata.
  • Lanu moaga. O ituaiga ma se ituaiga lanu e aofia ai le "Johnsons Blue", "Himalayan" (faitau e uiga i le Himalayan "Plenum" iinei).

Oe o le a aoao atili e uiga i ituaiga o potu ma togalaau geraniums i lenei tusitusiga.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata o potu potu fugalaʻau, e aofia ai lalo, lanumoana ma vailaʻau.



Faʻafefea ona toto saʻo?

Faʻatoʻaga e faia i auala e lua: mai fatu ma mai tipi.

Fatu le luluina tulafono

Totoina totonu geranium fatu o se galue mamafa ma taimi e faʻaalu ai le gaioiga. E masani lava, o faʻatoʻaga poto masani faʻaaoga lenei metotia totoina faʻapitoa mo le totoina o se fou ituaiga laau. Ona o le mea moni o tagata amata e masani ona le mafai ona totoina se fugalaʻau mai le fatu, ua fautuaina e muamua faʻaaogaina fatu o taugofie ituaiga.

  1. Ina ia totogo fatu, o le palapala o le le faʻamamafa e manaʻomia e manaʻomia; ina ia ausia lenei mea, e tatau ona faʻaopopo le humus ma le oneone i le palapala.
  2. O fatu e totoina i le amataga o Mati pe muamua atu, pe a fai o togafiti e maua i le tele o moli. I le taumalulu, o pupula e faʻamalamalamaina ma faʻapitoa phytolamp.
  3. Ae le i totoina, o le eleele faʻasūsūina ma le vaivaiga vaivaiga vaivai o le potassium permanganate - e talafeagai lea mo le faʻamamaina o le palapala ina ia aloese ai maʻa faʻamaʻi i le lumanaʻi tatupu. A maeʻa lena, ona lūlūina lea o fatu i le palapala, loloto loloto, ae le o sausauina i le eleele mai luga.
  4. Le isi, e manaʻomia le ufiufi o le ulo i le pepa alumini ma lafo ni fualaʻau i le lumanaʻi i se nofoaga mafanafana e fausia ai se aafiaga oona. Lenei o le ai ai se aoga aʻafiaga i fatu germination.

Tupuola mai tipi

Totoina o tipiina o se faigofie aualae oʻo foʻi i se tagata fou teu fugalaʻau mafai ona faʻatautaia.

  1. Aʻo leʻi totoina, e tatau ona saunia ia tipiina mo le totoina i le eleele. Ina ia faia lenei, o laʻau tipiina faʻatoa tipiina tuʻu i totonu o le vai e fai aʻa. E taua le faʻatumauina o le vevela maualuga i totonu o le potu o loʻo tipi ai le tipi.
  2. A oso aʻa i le tipiina, e aveʻese mai le vai ma tuʻu sina taimi mo le susū mai luga o le tatupu e faʻafefeteina.
  3. O le au e totoina i le eleele togafitia ma le manganese. O le taimi lava e vaʻaia ai le uluaʻi faʻailoga o le tuputupu aʻe, e tatau ona oomiina le pito i luga o le tatupu.

Filifilia o se nofoaga i totonu o le potu

O le faʻamaoniga autu o le lelei o le tuputupu aʻe ma le fuga o se mea toto, o le mea lea e matua malamalama ai. Geranium manaʻomia le tele o susulu o le la, o lea e fautuaina ai e tuʻu se ulo ma lenei fugalaʻau i faʻamalama i le itu i saute.

Taua! I le tulaga o le susulu tele o le susulu o le la, mo se faʻataʻitaʻiga, i le aoauli o le taumafanafana, e manaʻomia lava le paolo, a leai o le a mu le lau o le laau.

I le vaitau mafanafana, e mafai ona lafoina se fugalaʻau i le poletito poʻo le veranda, e aoga tele le ea fou mo laʻau. I lenei tulaga, o le laʻau e tatau ona puipuia mai le matagi ma faʻasologa.

O le a le ituaiga eleele e manaʻomia?

A totoina pe i taimi e tuiina ai, o le mea sili ona taua o le saunia o le eleele saʻo mo le laʻau. Lelei lelei alavai e taua tele mo geraniums, aua e mafai ona avea ma faʻalauteleina le kelei poʻo maʻamaʻa.

E le tau manaʻomia e le fugalaʻau ona toe tui. E naʻo le mea e manaʻomia e sui ai le ulo pe a fai o le aʻa ua tupu tele ma ua faʻapipiʻi le container muamua. I le tulaga o le fugalaʻau e faʻafuaseʻi ona lofia i le vai, e fautuaina foi e tuiina geraniums.

I le avea ai o se eleele, faʻalautele eleele mai se faleoloa faʻapitoa mafai ona faʻaaogaina. E mafai foi ona e saunia le eleele e ala i le paluina o le laumei, humus ma le oneone i le fua faatusatusa o le 8: 2: 1.

Fuafua tausiga fugalaʻau

  1. Faʻasologa masani e faʻamoemoe ile vaitau. I le taumafanafana, o le laʻau manaʻomia tele sili atu susu nai lo i le taumalulu. E masani ona faʻasusu ile tau mafanafana ile 2-3 aso uma. Peitai, e taua le manatua o le tele o le vai e mafai ona taitai atu ai i aʻa pala. E talitonu tagata atamamai, o le le lava o le susu mo geranium e sili atu le lamatia nai lo le tele o le faasusuina. O le autu autu e faʻamoemoe i ai pe a fuafuaina le tele o taimi o faʻasusu o le mago o le eleele i totonu o le ulo. O le taimi lava e amata ai ona mago le eleele eleele, e tatau ona faʻasūsū le laʻau.
  2. Manaʻomia faʻapitoa tulaga vevela. E taua le manatuaina o le vevela i lalo +12 tikeri e mafai ona afaina ai le laʻau. E sili le lagona o le fugalaʻau ile vevela ole potu.
  3. Geranium e le o mamafa i luga o le faʻailoga o le ea susu. Pe o le ea i totonu e matutu pe susu, e toto le laau ma ola lelei ma le faʻaeteete tatau. E matua faʻavaivaia le paluina, ona e afaina ai le tulaga o laʻau.
  4. E le faʻatagaina ni fetilaisa fou e fai ma fetilaisa mo geraniums. E sili atu le faʻaogaina o faʻalautele faʻapitoa ua faʻatamaoaina i vailaʻau e pei o le nitrogen, potassium ma le phosphore. Lenei o le a i ai se aoga aoga i le fugalaʻau. E le fautuaina e tagata popoto le fafagaina o le fugalaʻau i le taimi vevela. I le avea ai o se faʻaiuga mulimuli, ae leʻi faʻamaluluina, e manaʻomia le aveina o le ulo o geraniums i se nofoaga paolo. E le gata i lea, ae le i fafagaina, e tatau ona faʻasūsū le fugalaʻau.

Uma e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Geranium e tetee i tulaga leaga, faʻapea foi ma le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae o isi taimi o lenei fugalaʻau e afaina foi i nisi o maʻi.

  • Efuefu efuefu - o se faʻamaʻi e afaina ai lau o le laʻau ma lanu enaena. Ina ia taofi le salalau, e tatau ona e aveʻese uma lau afaina afaina ma taofi faʻasusu, ma ona vaʻaia ma le faʻaeteete le fugalaʻau ma se antifungal sooupu.
  • Root pala - Ua tupu aʻe ona o le tele o le susu i le palapala. O le mafuaʻaga e tele tele ma masani ona faʻasusu, o se iʻuga e tumau ai le susu o le eleele. Afai e lofia faʻafuaseʻi le geranium i le vai, e fautuaina e vave fesuiaʻi le fugalaʻau, ae afai ua aʻafia aʻiaʻi, e le mafai ona faʻasaoina le laʻau.
  • Aphid - o se tasi o nai faʻamaʻi e teteʻe atu i se manogi faʻapitoa. E mafai ona maua i le pito i lalo o lau. O le fofo sili ona lelei mo aphids o le sausauina o iniseti iniseti mo laʻau i totonu.

Toe gaosia

I le fale, faʻalauteleina e ala i tipi. Ina ia mafai ona saunia lelei tipiina, oe tatau ona mulimuli i tele tulafono:

  • tipi ua saunia i le tautotogo;
  • ua tipi ese le pito i luga poʻo le itu;
  • o le umi o le tipi ese le fana e tatau ona tusa ma le 5 cm le umi, e tatau ona i ai 2-3 lau i luga o le fana;
  • a maeʻa ona tipi, e tatau ona tuʻu le 'au i le ea ina ia mago le vaega na tipi, ona alu ai lea i le totoina o taualumaga.

Teuteuga e le manaʻomia tele le poto masani. O lenei laʻau e fetaui lelei mo tagata faʻatoʻaga toto poʻo tagata e leai se avanoa e tuʻuina ai le tele o taimi i le tausiga o fugalaʻau. O le numera o aoga aoga o le geranium o le a avea ma matagofie faʻaopoopoina i ona foliga matagofie.

O le vitio o loʻo i lalo e faʻamatalaina auala e toto ai geraniums i le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Masina A lovers Duet (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com