Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lotus Temple i Delhi - o se faʻailoga o le tuʻufaʻatasia o lotu uma

Pin
Send
Share
Send

O le Lotus Temple o se tasi o faʻatosina sili ona taua e le gata i Delhi, ae o Initia atoa. O ona tagata na fausiaina talitonu maumaututu e na o le tasi le Atua i le lalolagi, ma o tuaoi i le va o le tasi lotu po o le isi e leai.

Faʻamatalaga lautele

Lotus Temple, o lona igoa aloaʻia e pei o le Bahá'í House of Worship, o loʻo tu i le nuʻu o Bahapur (sautesisifo o Delhi). O se faʻalelotu tele, o lona foliga e pei o se fugalaʻau lotus-open, faia i sima ma ufiufi i le maʻa sinasina Pentelian maamora, aumai mai le Mauga o Pendelikon i Eleni.

O le Malumalu Malulu, e aofia ai 9 vaitaele i fafo ma se togalaau tele e aofia ai sili atu nai lo 10 hectares, ua manatu o le sili ona tele fausaga o lo tatou taimi, fausiaina e tusa ai ma canons o Bahaism. O le lautele o lenei nofoaga paia e matua ofoofogia lava: o le maualuga e tusa ma le 40 m, o le vaega o le fale tele e 76 sq. m, gafatia - 1300 tagata.

O le mea e mataʻina ai, o le Bahá'í House of Worship e malu ma malulu e oʻo lava i le vevela ogaoga. O le "sese" mo lenei o se faʻapitoa polokalama o faʻanatura ea faʻaaoga i le fausiaina o anamua malumalu. E tusa ai ma ia, o le malulu o le ea e ui atu i le faavae ma lepa ua tumu i vai mafanafana i luga o le ogatotonu o le fale ma ulufafo i totonu o se tamai pu i le pu.

E leai ni masani a patele i le White Lotus Temple - o le latou matafaioi e faia e tagata fesuiaʻi volenitia masani e le gata ile faʻatonutonuina o le nofo lelei, ae faʻatautaia foi le tele o polokalame tatalo ile aso. I le taimi nei, i totonu o puipui o le Maota, e mafai ai e se tasi ona lagona le pese a le kapela i tatalo ma le faitauina o Tusitusiga a le Bahaʻism ma isi tapuaiga.

O faitotoʻa o le Malumalu o Lotus e matala i sui o faʻamatalaga uma ma atunuʻu uma, ma o potu potopoto i foliga o fugalaʻau fugalaʻau e maua ai mafaufauga loloto e faia i le fealofani atoatoa ma le toʻafilemu. I le muamua 10 tausaga talu mai le tatalaina, sili atu ma le 50 miliona tagata asiasi na asiasi i ai, ma i taimi o aso malolo le aofai o aulotu ma masani turisi mafai ona oʻo atu i le 150 afe tagata.

Tala puʻupuʻu

O le Lotus Temple i Delhi, e masani ona faʻatusatusa i le Taj Mahal, na fausia i le 1986 ma tupe na faʻaputuputu e Bahaʻis i le lalolagi atoa. Moni, o le aitia o sea ituaiga fausaga na aliaʻe muamua - a itiiti mai 65 tausaga muamua atu. O le taimi lea, i le 1921, na faʻalatalata ane ai se nuʻu talavou o Initia faʻatasi lotu, ia Abdul-Baha, o le na faavaeina le lotu Bahai, ma se latou fuafuaga e fausia se latou falesa tele. Na faamalieina lo latou manaʻoga, ae e lata i le afa seneturi na aoina tupe e talafeagai mo le fausiaina o lenei fausaga.

O le faavae o le Maota na faataatia i le 1976 e tusa ai ma ata tusia e Fariborza Sahba. Ae e leʻi vaʻaia e le lalolagi lenei faʻavae tulaga ese, sa tatau ona faia e le tusiata Kanata se galuega moni.

Mo le tusa ma le 2 tausaga, Sahba na sailia ni musumusuga i le sili ona lelei fausaga fale i le lalolagi seia oo ina ia mauaina i le lauiloa Sydney Opera House, faia i le ituaiga o fausaga expressionism. O le aofaʻi lava o taimi na faʻaaluina i le atinaʻeina o le tusi, faia ma le fesoasoani o polokalama komipiuta faʻaonapo nei. O le 6 tausaga na totoe na faʻaaluina i le fausiaina lava ia, lea e ova atu ma le 800 tagata na auai.

O le iʻuga o na galuega maeʻaeʻa na avea ma tulaga tulaga ese, o le malumalu autu lea o le tapuaiga a Bahá'í e le gata i Initia, ae faʻapea foi i le tele o atunuʻu tuaoi. Na latou taʻua e tusa ma le 100 miliona tupe na faʻaalu i le fausiaina ma le teuteuina o le laufanua vavalalata. O le nofoaga mo le nofoaga faʻalelotu e leʻi filifilia faʻafuaseʻi - i aso ua tuanaʻi sa i ai se fagogo faʻamaumauga o Baha Pur, vavalalata ma le talaʻaga o lenei aʻoaʻoga.

O le manatu o le falesa e leai ni tuaoi i le va o lotu na lagolagoina i le lalolagi atoa. I le taimi nei, o tagata mulimuli o Bahaʻism ua mafai ona fausia 7 sili atu ia faʻasao, faʻataʻapeʻapeina i vaega eseese o le lalolagi. E le gata i Delhi, o loʻo i Uganda, Amerika, Siamani, Panama, Samoa ma Ausetalia. O le lona valu o malumalu, o loʻo fausiaina nei, o loʻo tu i Chile (Santiago). Moni, i tusi faʻalelotu ma i liʻo paia, o loʻo iai faʻasino ile Maota o Tapuaiga a Bahá'í, na fausia e anamua tu ma aga. O se tasi o na nofoaga o loʻo i Crimea, le lona lua i Aikupito, ae o le auala ia latou iloa naʻo i latou na amataina.

Manatu mo le Malumalu ma le tusiata fale

Vaʻai i le ata o le Lotus Temple i Initia, oe mafai ona vaʻaia o auiliiliga uma o loʻo i ai i le fausaga o lenei fausaga o loʻo i ai lona uiga maualuga. Ae muamua mea muamua.

Lotus foliga

O le lotus o se fugalaʻau paia ua manatu o se faʻailoga o le malamalama, mama aʻiaʻi ma le sailiga o le atoatoa. Faʻatonutonuina e lenei manatu, o le aliʻi tusiata na fausiaina ni petala tetele e 27 o loʻo tu i tafatafa o le liʻo atoa o le fale. I lenei auala faigofie, na ia manaʻo e faʻaalia o le olaga o le tagata e leai se mea e sili atu nai lo le toe fanaufouina o le agaga ma le faʻatapulaʻaina taʻamilosaga o le fanau mai ma le oti.

Numera 9

O le numera 9 i le Bahaʻism e paia, o le mea lea e mafai ai ona maua e le gata i tusitusiga paia, ae faʻapea foi i le fausiaina o toeititi lava falesa a Bahai. Lotus Malumalu sa le tuusaunoa i tulafono, o le tele o ia tutusa tutusa ma le autu mataupu faavae o lenei aʻoaʻoga:

  • 27 petala, faʻatulagaina i laina e 3 o 9 fasi;
  • 9 potu tuʻufaʻatasia i vaega e 3;
  • 9 vaituloto o loʻo siʻomia le taamilosaga o le malumalu;
  • 9 faitotoʻa eseʻese agaʻi i le potu pito i totonu.

Le lava o laina saʻo

E leai se laina saʻo e tasi e maua i le pito i fafo o le Bahá'í House of Worship. Latou te faʻasolosolo lemu faʻasolosolo ifo i faʻavaʻa o 'afa-tatala paʻepaʻe papaʻe, faʻailoa mai se saoloto ala o mafaufauga taumafai i mea maualuga atu. E taua le maitauina o le lapoʻiga foliga o le malumalu, lea e faʻatusa ai le gaioiga o le olaga i autafa o le Uili o samsara ma faʻamanatu atu ai i tagata na latou o mai i lenei lalolagi na o le mauaina o se mautinoa poto masani.

9 faitotoʻa anoa

O faitotoʻa e iva i le Lotus Temple i Delhi (Initia) o loʻo faʻailoa mai ai le aofaʻi o lotu tetele a le lalolagi ma faʻatagaina le saolotoga o tapuaiga i soʻo se tasi e sau i ona puipui. I le taimi lava e tasi, latou te oʻo uma mai le totonugalemu o le potu tele i le pito i fafo iva, faʻailoa mai o le tele o talitonuga o loʻo i ai i aso nei e naʻo se tagata e alu ese mai le ala saʻo i le Atua.

O le tusiata na galue i le fausiaina o le Lotus Temple na ia amanaʻia uma itu ma mafaufau e le gata i foliga o le falesa, ae faʻapea foi ma ona siʻosiʻomaga. O le mafuaʻaga lea na fausia ai le Malumalu i ni nai kilomita mai le 'aʻai, ina ia mafai ai e tagata uma e omai ona galo popolega o aso uma ma vevesi mo sina taimi. Ma le 9 vaitaʻele na aliali aʻe i ona tafatafa, ma faʻaalia ai le manatu o se maʻa fugalaʻau e faʻaseʻe solo i luga o le vai.

I le po, o lenei atoa fausaga e faʻamalamalamaina e le malamalama TAITAIINA moli e faia ia sili atu moni. O le amataga o lenei fale e leʻo amanaʻiaina - e masani ona taʻua i mekasini ma nusipepa tusitusiga, ma e faʻamanuiaina foʻi i faʻailoga eseese ma faʻailoga fausaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O le a le mea i totonu?

A vaʻai atu i le ata o le Malumalu o Lotus i New Delhi i totonu, e te le vaʻai atu i ata taugata, faʻatagata maamora, fata faitaulaga, po o atavali i puipui - naʻo nofoa tatalo ma nai nofoa faigofie. Ae ui i lea, o sea asceticism e leai se fesoʻotaʻiga ma le leai o se tupe mo le faʻatulagaina o se tasi o autu autu o Initia. O le mea moni, e tusa ai ma le Tusi Paʻia, o malumalu Bahai e le tatau ona i ai ni mea teuteu e le i ai sina taua faʻaleagaga ae naʻo le faʻalavelaveina o aulotu mai lona autu moni.

Pau lava le tuusaunoa o le lapoʻa e iva-faʻailoga Bahá'í mark, faia i auro mautu ma tuu i lalo o le tumutumu o le maota. A e vaʻai totoa, e mafai ona e vaʻai i le fuaitau "Atua i Luga Uma" tusia i le Arapi. I le faʻaopopoga i le potu tutotonu, e tele vaega eseʻese e faʻapitoa mo tapuaiga uma a le lalolagi. Vaelua ese faitotoʻa taʻitaʻi ia latou uma.

Faigamalaga

O taʻamilo taʻamilo fua o le faʻalavelave e faia i aso uma. Ina ia faia lenei mea, i luma o le faitotoʻa o le Lotus Temple i Initia, o loʻo i ai tagata faigaluega faʻapitoa faʻapitoa aʻoaʻoina e faʻaputuputu tagata uma i ni kulupu, faʻamatala atu ia i latou tulafono o amio, ona tuʻuina atu ai lea i latou i faʻataʻitaʻi faʻapitoa. Ina ia aloese mai le vevesi ma vevesi, tagata e faʻatagaina i totonu i ni vaega, ae o turisi mai fafo e sili atu le lelei nai lo tagata o Initia, o lea e mautinoa e te le tau faʻavaivai a o e faʻatali mo lou taimi.

O le umi o le faigamalaga e tasi le itula, a maeʻa ona aveina lea o le vaega i totonu o le lotoa, e fai ai sa latou savaliga i le paka. O le numera o kulupu faʻatagaina i totonu i le taimi e tasi e faʻamoemoe i le aofaʻi o tagata asiasi (e mafai ona i ai le 1, 2 poʻo le 3 o latou). I le taimi lava e tasi, latou te taumafai e faʻatumauina faʻatasi sui o atunuʻu o Europa, ma malaga mo latou e faia i le Igilisi (e leai se leo faʻatonutonu, ae afai e te matua laki, oe mafai ona maua se Rusia-tautala taʻiala).

Faʻamatalaga aoga

Lotus Temple (New Delhi) e tatala i le tausaga atoa mai le Aso Lua i le Aso Sa. O itula amata e faʻamoemoe i le vaitau:

  • Tau malulu (01.10 - 31.03): mai le 09:00 i le 17:00;
  • Tau mafanafana (01.04 - 30.09): mai le 09:00 i le 18:00.

I Aso Sa ma aso malolo lautele, o le Tatalo Tatalo e tapunia seia oo i le 12 aoauli.

E mafai ona e mauaina lenei faʻailoga taua a Initia i le: latalata i le Malumalu o Kalkaji, Sasaʻe o Nehru Place, New Delhi 110019, Initia. O le ulufale i le teritori e leai se totogi, ae a e manaʻo i ai, e mafai ona e tuʻua sina tamaʻi foaʻi. Mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le 'upega tafaʻilagi aloaia - http://www.bahaihouseofworship.in/

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Ae e te leʻi alu i lau savaliga i le Lotus Temple, o ni fesoasoani fesoasoani ia:

  1. Ae le i ulufale i le teritori o le faʻasao, seevae o loʻo tuʻu i totonu o loka fua - o lenei tuutuuga e faamalosia.
  2. I le Bahá'í House of Worship, matua leai se pisa e tatau ona mataituina - faʻafetai i le tulaga ese o leo, o au upu uma o le a faʻalogoina e tagata uma na auai.
  3. E faʻasa ona faʻaaoga ata ma masini vitio i totonu o le Maota, ae o fafo e mafai ona e puʻeina le tele e te manaʻo ai.
  4. O ata sili ona lelei o le falesa e puʻeina i le taeao.
  5. Ae e te leʻi alu i le paka, e tatau ona e alu i se siaki. I lenei tulaga, e le gata ato e mafai ona asiasia, ae o tagata asiasi lava latou (e 2 laina tuʻu eseʻese mo fafine ma aliʻi).
  6. Meaʻai ma meainu 'ava malosi e le faʻatagaina i luga o le teritori o le faigata.
  7. Ina ia atili faʻafiafiaina lau asiasiga i le Malumalu o Lotus, sau i inei i itula o tatalo (10:00, 12:00, 15:00 ma le 17:00).
  8. O le auala sili ona faigofie e alu ai i le nofoaga e mai le nofoaga o metro Nehru Place poʻo Kalkaji Mandir. Ae mo i latou e le o masani lelei i le taulaga, e sili le okaina o se taxi.

O se manulele vaʻai i le Lotus Temple i Delhi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LOTUS Bahai TEMPLE - New Delhi India (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com