Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

White-piniki sedum ma ona ituaiga "Frosty Morne" ma le "Mediovariegatum: faʻamatalaga, fesoasoani mo le totoina ma le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Sedum (sedum) o se unpretentious umi-fugalaau toto i le tele o ona po nei togalaau ma fugalaʻau. O se numera tele o siʻosiʻomaga ma lanu faʻatagaina oe e filifili le filifiliga saʻo mo soʻo se pito i luma togalaau po o moega moega.

E talia ma le naunautai e tagata mamanu laufanua le eleele (sedum) ia latou galuega fai, a le o le Old English garden, o le alpine slide poʻo le minimalist laufanua. Faitau pea e suʻesuʻe poʻo le a le mea o faʻatusa i ai le ituaiga sedum, o a ituaiga, seʻi vagana ai le "Frosty Morne", e tupu ma e uiga i tulafono o le totoina ma tausi e tausisi i ai.

Faʻamatalaga o le stonecrop papaʻe-piniki

O le paʻepaʻe-piniki ochiner o le aiga Fat, lea e aofia ai sili atu ma le 600 ituaiga laau. Korea, Iapani, Saina ma Sasaʻe Mamao ua taʻua o le nofoaga fanau o lenei nofoaga.

I le vao, o lenei ituaiga vao e fiafia e nofo i nofoaga susu, i tafatafa o le sami, vaitafe ma vaituloto, faʻapea foi i luga o maʻa ma oneone oneone.

Ae mo le igoa, e talitonu e sau mai le Latina upu 'sedo' - e faʻafilemuina, ona o nisi vaega o le laʻau na muamua faʻaaogaina e avea o se mapusaga.

O loʻo taʻua foi e leisi faaliliuga o le igoa e sau mai le upu 'sedeo' - ia nofo, ma o se vaega taua o laʻau o lenei aiga o loʻo tolotolo ma eleele o loʻo ufitia ituaiga, o lona uiga latou "nonofo" latalata i le fogaʻeleʻele o le lalolagi.

E mafai ona taʻua saogalemu se ituaiga pupula ma le le mafaagaloina o ituaiga o sedums o se sedum papaʻe-piniki. O le igoa Latina e pei o Sedum alboroseum. Talu ai nei na mafua ai lenei laʻau na mafua mai e le o le sedum, ae o le sedum, e mafai e se tasi ona faʻalogo i ituaiga eseese o le igoa o lenei laʻau pei o Hylotelephium alboroseum, Sedum erythrostictum, S. alboroseum, S. telephium subsp. alboroseum; Sedum labordei; Sedum okuyamae.

Foliga Vaaia

O le sinasina-piniki ochiner o se tumau pea hybrid erect laʻau, o latou pona ia e alu aʻe i luga atu o le eleele i le maualuga o le 35 i le 60 cm.

E lauitiiti le laulaʻau ma foliga-tina i le pito i luga o laʻau, ma lautele agaʻi i le faʻavae, oblong-oval ma oʻo foi ovoid, fai si tootoo i le pito. O laulaʻau e sili ona teuteuina, lanumeamata lanumeamata i le lanu, ma se paepae paʻepaʻe faataamilo i le pito, lea e avea ai le laʻau sili ona lalelei i le taimi atoa o le tuputupu ae vaitau. I le amataga o le malulu, o le pito i luga eleele o le laʻau na mate, ma i le tautotogo amata amata ona ola.

O fugalaʻau e pei o tamaʻi fetu e lima ona mata, ua faʻaputuputu i totonu o felavasaʻiga ma tupuolaola mai i luga o niu. O sepala o laʻau e 2 taimi puʻupuʻu nai lo o petala. O le lanu o petals e paʻepaʻe pe laʻei piniki, lautele lautele lanceolate i lona foliga, maʻai. O stamens e fai si umi, toeititi tutusa ma le umi o petals; anthers e oʻo mai lanu viole lanu viole. White-piniki ochitnik fuga mai i le faaiuga o Iulai ma tumau seia oo i le faaiuga o Setema, amataga Oketopa.

E fiafia tele le au feololo i nofoaga mama e ola, ma e le o se ese ai le White ma Pink Ochitnik. Ae e tatau ona amanaʻia o lenei laʻai e mafai ona matua malamalama, toeitiiti paʻepaʻe, ma e leai ni faʻaola lanumeamata.

Faʻaaoga

  • Paʻu a le pusi - Laʻau tumau. Faʻapea foi, pei o le sedum, piniki-papaʻe faʻaputuputu ona fugalaʻau i sili lauolaola inflorescences o tutusa lanu. O loʻo faʻasoa e faʻatoʻaga nofoaga i le vao.
  • Sedum piniki - E ese mai i le papaʻe-piniki foliga i se sili atu saturated lanu o petals ma le matua teuteuina laʻau.
  • Derain fesuisuiai - o se vao teuteu e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai togalaʻau ma o se pa puipui. E i ai le paʻepaʻe-piniki motley laulaʻi lanu pei o le sedum.
  • Rhodiola rosea - o se laʻau tumau; ituaiga o ituaiga o Rhodiola o le aiga Tolstyankov. I le avea ai ma se aiga mamao ese o laʻau laʻau, e i ai lona tutusa laʻau faʻavae ma inflorescence foliga.

Tupuola ma ola

White-piniki ochiner o se sili unpretentious laau. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo lona galueaina. E tatau ona na ona maitauina o lenei feololo e alofa lelei-faʻamaʻeleʻele eleele ma susulu nofoaga.

O leisi manatu o le, le pei o fetolofi ma eleele ufitia ituaiga o stonecrop, erect ituaiga e le manumalo i taimi uma tauvaga ma vao. O le mea lea, o le veleina taimi o le a faʻamanuiaina ai le laʻau.

Eseese

Taeao malulu

Sedum papaʻe-piniki "Frosti-morne" (Sedum alboroseum "Frosti Morn") - o se pupula siliva-lanumeamata lanu i le ogatotonu o le lau e suia malie e le kiona-paʻepaʻe i le pito. I se tepa vave, e foliga mai o laulaʻau o lenei laʻau e ufiufi i le aisa malulu. A oso mai le monochromatic, e aveʻese.

O le hybrid sedum "Frosty Morn" e fuga mai i fugalaʻau matagofie stellate, aoina i totonu o thyroid inflorescences. O fugalaʻau e toeitiiti paʻepaʻe, ae i le aluga o taimi latou te mauaina ai se lanu piniki vaivai, lea o le a tumau ai pea seʻia oʻo i le iʻuga o le fuga.

Mediovariegatum

Sedum papaʻe-piniki "Mediovariegatum" (Sedum alboroseum "Mediovariegatum") o se sili ona matagofie ituaiga ma teuteu felanulanuaʻi lau. O laulaʻau e lapoʻa, mafolafola, ma le lautele creamy samasama samasama ma se lanumeamata tuaoi faataamilo i le pito. Afai e aliali mai laʻau, o laulaʻau e lanu meamata uma, e aunoa ma se moli lolomi, ona aveʻese ai lea o laʻau, puipuia ai lo latou tuputupu aʻe. E sinasina fugalaʻau ma lanu lanumeamata, a oʻo i le taimi e latou ua liu piniki laititi.

E fuga le laau i le faaiuga o Iulai - Aukuso.

Tausiga

Tausiga mo ma totoina se papaʻe ma piniki stonecrop o le a le o se suʻega mo a le o se poto masani togalaau poʻo se amataga. O le tausiga e sau i lalo i le fafagaina o le tautotogo, vao faʻatonutonu ma le teuina o le tautoulu. Ua lava le iloa o tulafono faʻavae ma filifili se talafeagai nofoaga tuʻutuʻuga.

Faasino igoaTupuola fautuaga
MoliE fiafia i nofoaga susulu ma susulu. Ae e faʻapalepale foʻi ile faʻamalieina o tamaʻi paolo.
VevelaO le laʻau faʻaalia lelei lelei hardiness taumalulu. E ui lava i le mea moni o le luga eleele vaega o le laau mate ma le amataina o le malulu, o aʻa faʻatagaina malulu i lalo i le -20 ° C.
NofoagaA filifilia se nofoaga e tulaʻi mai ai, e tatau ona e filifili mo ni nofoaga e malamalama lelei. O le itu i saute poʻo sautesisifo o le fale e atoatoa. E tutusa foi faatatau i le faʻatulagaina o laʻau i luga o le mauga alpine.
FaasusuO le lapisi-ma-paʻepaʻe otaota fiafia i masani, feololo feinu. E le tatau ona lolovaia le laʻau, ae maise pe a oʻo i le taimi o le totoina, latou te leʻi oʻo atu i alavai maualuluga, ae e le tatau foʻi ona mago le faʻaputuga eleele.
Malu o le eaPei o le tele o sui o lona ituaiga, e le fefe ile pupuʻu taimi puʻupuʻu, faʻafetai ile susu ma meaʻai o loʻo i totonu ole sua suauʻu lau.
Laʻei pito i lugaAfai o se nofoaga ma le eleele lafulafua e filifilia mo le totoina o se paʻepaʻe-piniki sedum, ona tasi le taimi faʻaoga o laʻau faʻalauteleina i le amataga o le tuputupu ae vaitau ua lava.
Le palapalaE fiafia tele ile eleele lelei ile faʻalu lelei. E ola lelei i eleele papa ma oneone. Loam tatau ona aloese mai.
TeuteuinaIna ua maeʻa le amataga o le malulu o le tau, o le pito i luga o vaega o laʻau ua motusia.

Toe gaosia

E faʻatupu e le laʻau ia fatu, vaevaeina le togavao ma laʻau tipi. O le sili ona masani faʻaaogaina metotia o tipi, le lona lua sili ona lauiloa o le vaevaega o le togavao. O nei metotia e sili ona faigofie e faʻatino, ma o le a vave ona sosolo aʻa ma mauaʻa.

Fatu

  1. Saunia fatu (faatino se lua vaiaso i lalo ifo o le vevela lelei).
  2. Saunia le eleele (palu lau ma laumei eleele, oneone ma peat i tutusa tutusa).
  3. O le luluina o fatu e sili ona lelei e amata mai i le amataga o Mati e oʻo i le ogatotonu o Aperila. O fatu e luluina i totonu o se koneteina saunia ma le eleele i le loloto o le 0.5 cm.Faʻamafa mama i le eleele.
  4. Faʻasu lemu le palapala ile fagu pasī.
  5. Ufiufi le koneteina i pepa alumini poʻo se ipu malamalama.
  6. Faasusu le eleele ma faʻapipiʻi i taimi uma mea toto.
  7. O le a aliaʻe fatu i le 2 vaiaso.
  8. O tamaʻi toto ua totō i ni ipu eseʻese ma faʻatupu seʻia latou totōina i le eleele avanoa.

Tipiina

  1. Saunia le tulaga mo le "aʻoga" i le filifilia uma o vao.
  2. Faʻapipiʻi laʻititi le palapala.
  3. Faʻasalalau fasipepa saunia i luga.
  4. Fafasi i se fasi manifinifi o le togalaau palapala faʻafefiloi ma sina tamai oneone.
  5. Faʻalelei teisi le palapala.
  6. Liligi lemu i le vai i le vevela o le potu. (I le tau vevela, oe manaʻomia le vaʻaia o le paolo o laʻau totō).
  7. A maeʻa aʻa, ona faʻafesuiaʻi lea o le laau i se nofoaga tumau.

E ala i le vaevaeina o le togavao

  1. I le amataga o le tautotogo, eli se togavao o se laau
  2. Vaʻaia ma le faʻaeteete le aofaʻi manaʻomia o vaega ina ia tofu ma vaega o le rhizome ma le ola fuga (fou fana).
  3. Tuʻu fasipepa i pu ua saunia, faʻapipiʻi ile eleele, e aunoa ma le faʻalolotoina o le fatugaʻo
  4. Vai laʻau.

O le manuia i le totoina o laʻau e le manaʻomia se tele tomai poʻo se galue malosi. Ae ui i lea, o tulafono masani o le tausiga e tatau ona mulimulitaʻia. Saili uma auiliiliga e uiga i le Kamchatka, Voodoo, Reversed, Diamond, Blue Pearl, Corrosive, Matrona, Burrito, Purple Carpet, ma White Sedum ituaiga.

Mafai faigata tausiga

E pei o lea, e leai ni faigata i le totoina papaʻe-piniki sedum. I lalo ole tulafono tulaʻi ma i le nofoaga saʻo, naʻo slugs poʻo gogo e mafai ona aumaia faʻafitaulie mafai ona tosina mai i laʻau suamalie o laʻau ma laʻau. I lenei tulaga, ua lava e faʻatautaia ai togafitiga ma faʻapitoa sauniuniga e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa. Ina ia mafai ona aloese mai le faʻaleagaina e nei vailaʻau, e le manaʻomia le faʻatuputeleina o togalaau ma e fautuaina e faʻasolosolo ona veleina vao e puipuia ai laʻau mai vao.

O le sinasina-piniki ochiner e le matilatila faʻatasi ma isi laʻau i totonu oa matou togalaʻau mo ona susulu ma tetele fugalaʻau, ae e matua ofoofogia ona lau. Ona o lenei, o le laʻau foliga foliga teuteu ma matagofie i le atoa vaitau. O le ochiner e le faʻamaoni i le tausiga ma faigofie ona mauaʻa pe a uma le totoina, ma o lona fuga taimi e sili atu ma le lua masina. Afai e te mauaina se nofoaga mo ia i lau togalaʻau ma lou fatu, ona mautinoa lea o lenei laʻau e toe suia oe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sedum Variety. Names of Succulents. Succulent ID (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com