Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fetuunaiga o kesi mo tamaiti e toalua, filifiliga filifilia

Pin
Send
Share
Send

A nonofo i totonu o se aiga lua tamaiti aʻoga-tausaga tamaiti nonofo i le potu e tasi, o le faʻafitauli o le nofoaga galue e matua faigata. I le uma, o le i ai o se nofoaga e te mafai ai ona faʻataʻitaʻia i aso uma e manaʻomia mo latou taʻitasi. Lenei faʻafitauli e mafai ona foia e se kesi mo tamaiti e toalua, lea o le a faʻatagaina ai tamaiti aʻoga e fai a latou meaaoga i le taimi e tasi. A filifilia lenei fasi meaafale, e taua le amanaʻia o ni foliga taua: o mea e gaosia, o le tele o luga o galuega, o le mauaina o avanoa mo mea faʻaaoga, ma isi. I se faʻaopopoga, e tatau i matua ona manatua e taua le tuʻu saʻo o le laulau i le potu.

Foliga foliga

A nonofo ni tamaiti se toʻalua o le aʻoga i le potu e tasi, e manaʻomia e matua ona faʻavasega nofoaga e lua e suʻesuʻe ai i le taimi e tasi. I tulaga seasea tupu, o le tele o le potu mafai ona ofi lua laulau eseese. O le mea lea, e toʻatele o loʻo taumafai e piki mai luga se tasi kesi lapoʻa. A filifilia meaafale mo tamaiti aʻoga, e taua le mafaufau i mea nei:

  • o le oloa e tatau ona sili atu i le lava itu ina ia le faʻalavelave tamaiti i le tasi ma le isi, nofo i o latou autafa mo vasega;
  • tuueseese drawers, laulau i tafatafa o moega ma fata mo sapalai a tamaiti aʻoga tatau ona saunia;
  • e sili le filifilia o ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona fetuʻunaʻi mo le maualuga o le tamaititi;
  • e tatau ona lava le avanoa i luga o le laulau mo tamaiti taʻitasi ma ia le itiiti ifo ma le lua lamepa laulau.

Tulaga faataatitia na atiaʻe e tatau ona usitaʻia pe a filifilia se laulau:

  • o le malae galulue mo tamaiti aʻoga tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le mita lautele le lautele ma a itiiti mai 0.6 mita loloto;
  • mo le setiina o lima, o se vaega o le 50 x 50 cm e manaʻomia.

E i ai tulaga faʻatulagaina, o le mafuaʻaga o le saʻo tufatufaina o le avega ma le faʻasaoina o le soifua maloloina tino o le musculoskeletal system o le tamaititi pe a galue i le kesi. Latou te faʻatulafonoina tapulaʻa o laulau ma nofoa mo vasega eseese o tausaga:

Maualuga (cm)Lautele lauteleUmi (cm)Loloto (cm)Mamao i le va o lagolago
mai le 85 i le 1004560-11030-4042
mai le 100 i le 1905060-12040-5042-45

O le maualuga o le kesi mo tamaiti e toalua e manatu e saʻo ona filifilia pe a fai o le iʻuga o le oloa o loʻo i le vaega o le solar plexus o le la.

Configurations

Laulau mo tamaiti e toʻalua o loʻo ofaina i faʻavasega eseese:

  1. Lua laulau. O le faʻataʻitaʻiga o se sikuea faatafafa luga ma laulau itu. Lenei oloa e talafeagai mo tamaiti latalata i lo latou matutua. O le laulau e sefeina avanoa. Tamaiti nofo i tafatafa. Mai le le faʻamanuiaina o sea oloa, e mafai e se tasi ona aveʻese le manaʻoga e faʻaauupegaina le laulau ma moli malamalama o le ao, pe a le tuʻu i tafatafa o le faʻamalama.
  2. Laulau i luga ole laulau-nofoa-nofoa-moega laulau - faʻatulagaina tutusa ma le muamua lomiga, ae o le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina sili atu avanoa. E latalata mai tamaiti. O mea lelei, o le iai o se vaega tele o galuega mo tagata uma e iloga. Lenei laulau mo tamaiti e lua e talafeagai mo potu tele.
  3. Tulimanu fausaga e talafeagai i potu ma se laʻititi eria. O kesi mo tamaiti e toʻalua o lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona tuʻu i se tulimanu pe latalata ile faʻamalama, ma faʻamatuʻu ese ai avanoa i tafatafa o puipui mo kapoti poʻo seisi meaafale. I se faʻaopopoga, nonofo i le laulau tulimanu, e nonofo tamaiti ma o latou papatua. E fesoasoani lea ia latou e taulaʻi ae le faʻalavelave a o fai meaaoga.
  4. O le laulau U-foliga o se mamanu ma le tasi faʻavae ma lua laulau i itu. E tele avanoa e alu ai, ma faʻafesagaʻi tamaiti. O le galulue luga o sea laulau e le tele tele. O mea lelei e aofia ai le faʻafaigofie ona faʻaaoga ma le iai o isi moli.
  5. Faʻasaʻo ma se pito i luga faʻasolosolo - o lenei mamanu e alu ai sina avanoa i totonu o le potu. A faʻatauina lenei laulau mo se tamaititi aʻoga, e manaʻomia le saunia mo le mauaina o avanoa avanoa e ofi ai le faʻalauteleina luga laulau. O lenei mamanu e faigofie ona e sefe avanoa. Tamaiti i sea laulau e tu i luga ole laina, o lea e tatau ai ona e auai i isi moli.

A filifilia moli, e tatau ona manatuaina e mo se tagata taumatau, o le malamalama e tatau ona paʻu i le agavale, ma mo se tagata tauagavale, i le taumatau.

Lua laulau

U-foliga

Faʻasaʻo ma faʻasolo i luga luga

Laulau i lalo ole nofoa-nofoa-nofoa-moega laulau

Angular

Nofoaga i le vasega pepe

A maeʻa le faʻatau, e taua le faʻatulaga saʻo o le desktop. Mo se tulimanu faʻataʻitaʻiga, o le sili ona sili ona lelei liliu mai o le, mafaufau i le malamalama masani, mai le puipui taumatau i le faʻamalama. O le tauagavale-fale faigaluega e talafeagai mo le tagata tauagavale. Soʻo se isi nofoaga o le a manaʻomia faʻaopoopo moli: laulau po o moli moli.

A o tuʻuina se laulau mo tamaiti e toʻalua i autafa o le faʻamalama, e taua le leai o se ata faataʻitaʻi. Afai o loʻo i ai se maa vevela i lalo o le faʻamalama, ona tatau lea ona e tuʻu se avanoa i le va o meaafale ma le radiator mo faʻamalama ea. O se manino faʻaopopoina o sea faʻatulagaina o le sefeina avanoa i totonu o le potu, faʻatasi ai ma le i ai o se faʻanatura puna o malamalama mai le faʻamalama. Ae o le laulau i tafatafa o le faʻamalama i le vasega pepe ei ai foi mea le lelei: oe o le a manaʻomia e faʻaeteete faʻamimilo le faʻamalama faʻavaa. I se faʻaopopoga, e sili atu le aveʻese mea uma mai le windowsill i le taimi e tasi, ina ia mulimuli ane e te le aapa atu mo mea talafeagai i luga o le laulau.

Mo potu tetele, e faʻatagaina le tuʻuina o se kesi mo tamaiti aʻoga e toʻalua i autafa o le puipui. Faʻatasi ai ma mea lelei o lenei filifiliga o le mafai lea ona tautau fata i luga aʻe o le laulau. O le le faʻamanuiaina o lenei filifiliga o le mautinoa lava leai se malamalama masani i le nofoaga o galuega.

Latalata i le faʻamalama

Latalata i le puipui

Filifiliga maualuga

Afai tatou te talanoa e uiga i le tuputupu aʻe o le tamaititi, ona filifilia lea o se kesi, tasi e tatau ona faʻataʻitaʻia e faʻatatau nei:

Ole maualuga ole tamaititi (cm)Laulau maualuga (cm)O le maualuga o le nofoa (cm)
oo atu i le 803417
80-903820
90-1004324
100-1154828
110-11952-5430-32
120-12954-5732-35
130-13960-6236-38

E masani ona fiafia matua e faʻatau meaafale a tamaiti mo ni tausaga o faʻagaioia. O le filifiliga sili ona lelei mo lenei tulaga o le a faʻatonutonu aitema. Na faia ia mea ma se faʻateleina o le tuputupu aʻe, o le fausaga mafai ona suia mo le talafeagai talafeagai. O ia ituaiga faʻataʻitaʻi e sili atu le taugata, ae o le iʻuga, e mafai ona latou sefe tele.

E taua le nonofo saʻo o tamaiti aʻoga i luga o le kesi mo tamaiti e toʻalua, talu ai o le le saʻo o le tino e mafai ai ona faʻaosoina ni faʻafitauli i le tulaga o le tino.

  1. A nofo le tamaititi, e le tatau ona paʻi lona fatafata i le pito o le laulau, e le gata i lea, e tatau ona pasi le moto a le tamaititi i lo latou va.
  2. Faatasi ai ma le sao saʻo o le laulau ma nofoa, o le tulilima o se lima faʻaloaloa faʻaloloa e tatau ona 5 cm le maualalo nai lo le laulau.
  3. Faalagolago i luga o le tulaga o galuega i sina mea itiiti e mafai ai.
  4. A nofo, o tulivae e tatau ona fausia se taumatau taumatau, faʻapea foʻi ma suilapalapa ma le pito i lalo. O vae e tatau ona mausali i luga o le foloa poʻo luga o se tulaga faʻapitoa.
  5. Faʻatonu tulaga i luga o le nofoa o lona uiga o le tua ua lagolagoina atoa e le tua ma faia ai se taumatau taumatau ma suilapalapa. O tulilima e tatau ona malolo luga o le fogafale.
  6. A o galue i se komepiuta, e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le afa mita i le va o mata ma le mataʻituina. E tatau ona paʻu le pupula mai luga, i le tulimanu o le 30 tikeri. E tatau ona faʻapipiʻi le masini vaʻai i le ogatotonu o le malae vaʻai.
  7. A e tusi i se tagata taumatau, e tatau ona e tuʻu le api i le agavale, ma i le tagata tauagavale i le taumatau i le 30 tikeri. O lenei tulaga o le a faʻatagaina ai oe e aloese mai le liliuina o lou tino.
  8. A o e faitau, e manaʻomia le faʻasipa o le tusi ia te oe, ina ia mafai e le tino ona tutoʻatasi e amoina se tulaga masani ma faʻamalolo maso o le tua ma le ua.

Afai o le kesi e faʻamoemoe e faʻaaoga e ni tamaiti se toʻalua e eseese tausaga ma maualuga, e mafai ona faʻatau faʻapitoa vae malolo. Faatasi ai ma le latou fesoasoani, oe mafai mulimuli ane faigofie fetuunai le tulaga saʻo o le tino i le laulau. I se faʻaopopoga, e mafai ona e ave le fiafia i faʻapitoa nofoa ma le fetuʻunaʻi maualuga ma fausia-i totonu o vae.

Mamanu ma meafaitino

A filifilia se kesi mo tamaiti, oe manaʻomia le taulai atu i le lautele sitaili o potu a tamaiti. Ae i le taimi e tasi, e tatau ona ave le faʻamuamua i laconic, talafeagai ma lelei faʻataʻitaʻiga. O le soʻona teuteuina ma le faʻamalieina i lenei tulaga e le talafeagai. I le tulaga o le mamanu, e sili atu le filifilia o sili ona le faʻaituʻau faʻataʻitaʻiga.

O le lanu lanu e tatau ona tuʻufaʻatasia ma pupuni ua avanoa i totonu o le potu. Faʻatasi ai ma le tele tausaga eseesega poʻo mo tamaiti o itupa eseese, e faʻatagaina mo nofoaga faigaluega ia o eseʻese lanu, tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi ma faʻalanu lanu o le potu. E lelei pe a fai o mea e teu ai oloa e tutusa foliga ma lanu ma isi meaafale o loʻo avanoa i le potu.

A filifilia se kesi mo se potu a tamaiti, oe mafai ona ave le fiafia i pastel lanu. Pink, lanumoana, lanumeamata lanumeamata e taliaina. Malamalama enaena, vali oneone poʻo ni filifiliga e pei o laupapa. Aua le filifilia lanu pogisa, o le a latou soʻona vaʻai i foliga o le potu.

O le maketi meafale o loʻo iai oloa mai mea masani eseese:

  1. Wood o se mea masani. Faʻatasi ai ma le lelei o sea faʻavae, siʻosiʻomaga faauo ma le malosi e iloga. O laʻau laupapa e foliga lelei ma e mananaʻo e faʻaaoga. E tetee le laau malosi i le faaleagaina. O le le faʻamanuiaina o sea oloa o le tau maualuga.
  2. Faʻatupuina o laʻau (chipboard, MDF, ma isi). O ia fasi meaafale e i ai le puʻupuʻu olaga tautua, latou te fefefe i le susu. O le latou laualuga na vave alu i lalo ma paʻu ese. O le lelei o le tau maualalo.
  3. O meaafale palasitika e mafanafana ma mama. O le tau o ia ituaiga faʻatusa e maualalo. Peitai, i le aluga o taimi, o lenei mea faʻasaʻolotoina mea leaga i le ea. I se faʻaopopoga, o ia oloa e maaleale, faigofie maosiosi ma, o se faʻaiuga, e foliga le faʻaalia.

O se laulau e faia atoa i laupapa e mafai ona tele. Sili atu e ave le fiafia i se faʻataʻitaʻiga ma se laulau laupapa luga ma uʻamea vae. O sea oloa e sili ona talafeagai mo se potu o tamaiti.

Wood

MDF

Palasitika

Laupapa

Fautuaga Aoga

A o tuʻuina se laulau i totonu o se potu a tamaiti, e taua le mafaufau loloto ma fuafua uma avanoa mo le faʻavasegaina o meaafale ma filifili le sili ona talafeagai filifiliga.

  1. Mo se tamaʻi potu potu, o se laulau laulau tu i tafatafa o le puipui po o le faʻamalama e talafeagai.
  2. O le oloa ma drawers ma fata o le a fesoasoani e faʻavasega nofoaga teuina mo tamaiti uma.
  3. O fata faʻaopoopo i luga o le puipui o le a fesoasoani foi ia te oe e tuʻu ai au mea aoga uma.
  4. O fasi meaafale mama e sili atu ona talafeagai mo potu a tamaiti.
  5. O oloa i luga o laupapa e faʻalua faʻasolo o le a fausia ai se tulaga saʻo ma matagofie.
  6. O isi faʻaopopoga malamalama e fesoasoani i tamaiti e vaʻai lelei le latou vaʻai.
  7. E lelei pe a fai o le vasega pepe e i ai le laʻititi o mea i fafo o fafo, o lenei o le a faʻamamaina le avanoa o le potu. E sili le tufatufaina o mea a tamaiti ile maualuga atoa o pa.
  8. Afai e le mafai ona tuʻu le laulau i autafa o le faʻamalama, aua le popole. O lamepa i aso nei o laulau e mafai ona tuʻuina atu le moli saʻo mo le galuega i luga.

O kesi mo tamaiti e toʻalua o se filifiliga sili pe a manaʻomia e faʻavasega a latou avanoa faigaluega. O nei faʻataʻitaʻiga sefe avanoa ma maua ai se lelei galuega vaega mo tamaiti aʻoga lua. I le mulimuli ai i tulaga talafeagai uma filifilia, e mafai ai ona e mauaina se faʻataʻitaʻiga lelei e faʻasaoina ai le soifua maloloina o tamaiti ma sefe ai tupe a matua.

O se laulau saʻo e talafeagai mo se tamaʻi vasega pepe

O fata faʻaopoopo i luga o le puipui o le a fesoasoani foi ia te oe e tuʻu ai mea manaʻomia talafeagai uma

Oloa ma drawers ma fata e fesoasoani faʻavasega nofoaga teuina

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Day in my Life as a Technical Writer in NYC (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com